- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
volandy #137209 üzenetére
Az EU Stock-tól vettem a Redmi 5-öt, amint feltöltötték a készletet kb. másfél hete, de a jelek szerint ilyen gyorsan elkapkodták mindet...
Nekem kell az infra port, valamint a kicsit nagyobb kijelző is az 5-ös mellett szólt, de ha már nem lett volna készleten, akkor (az infra port miatt) "nagy duzzogva" a 6-ost vettem volna meg.
@cappa72:
Nálunk is B20 nélküli Redmi 3 Pro dolgozik, és a feleségemnek nem is hiányzik a 4G (szerencsére).
@fateless:
A Vernee Thor egy nagyon jó kis készülék volt, és nagyon szerették azok, akiknél nem jöttek ki a mindenféle bug-ok.
És igen, valóban megöregedtünk...
-
b0bcat
addikt
válasz
volandy #137204 üzenetére
Nekem e pillanatban még Redmi 4X-em van, de már megvettem az 5-öst, amivel le fogom váltani.
A feleségemnek Redmi 3 Pro van, a nagyobbik lányomnak Redmi Note 5A Prime. Az anyósomnak Redmi 5A-t vettünk. Nekem is volt Redmi 4A korábban, azt cseréltem a 4X-re.
Nem tudom, másnak mi a "best buy", de nálam az ár a döntő szempont: az olcsó, de jó (= számomra megfelelő teljesítményű) eszközöket szeretem. Ezért jön be nekem a Redmi széria.
-
b0bcat
addikt
Nálam a Xiaomi itthoni megjelenése (Eustock) vágta el a kínai csodák próbálgatásának "hobbiját".
És ezt most teljesen pozitív értelemben mondom. Egyszerűen értelmetlenné vált hasonló áron vélhetően rosszabb, rizikós telefonokat berendelni, pedig megvolt a "kísérletezgetésnek" a maga varázsa korábban...
Itthon most két Oukitelt leszámítva (amit a kisebb gyerekeim nyúznak) minden készüléket Xiaomi-ra cseréltünk, és maximálisan elégedettek vagyunk velük.
-
b0bcat
addikt
Kollégák, miért halt be ennyire ez a topik?
Egykor az egyik legpörgősebb MA topik volt, most meg gyakorlatilag áll. Mi történt? Mindenki márkás kínaira váltott? Vagy unalmas lett a B20-"vita"?
-
b0bcat
addikt
válasz
Viktor0610 #136366 üzenetére
Miért? Melyik modellel volt gondod?
-
b0bcat
addikt
Erről mit gondoltok? Rémhír?
-
b0bcat
addikt
Tudja esetleg valaki, hogy a Redmi 5 (ill. a Plus) mennyibe fog kerülni az Eustock-nál?
-
b0bcat
addikt
válasz
monti0222w #135160 üzenetére
Ő lenne az utolsó, aki gúnyolódni kezdene bárkin is...
-
b0bcat
addikt
válasz
KamuMazsola #135051 üzenetére
Én már megszoktam az ikonokat.
Elsőre tényleg furcsa volt ez.
-
b0bcat
addikt
Két Xiaomi-s dolgot szeretnék megosztani veletek.
Egyrészt a héten a 4X-em (a megkérdezésem nélkül, amiért kicsit morcos voltam) frissítette a MIUI-t, így most már 7.1.2-es alapverziójú a rendszer. Egy apró kellemetlenséget leszámítva (nem lehet a kapacitív gombokat olyan jól testre szabni, mint korábban) pozitív a változás: érezhetően gyorsabb a rendszer, szebb is a felület, és okos új funkciók is kerültek a szoftverbe.
A másik (ami talán csak nekem újdonság, de nem rémlik, hogy mostanában folyt volna erről itt értekezés) az, hogy tegnap megkérdeztem egy kínaiul tanuló ismerősömet, hogy ő hogyan ejtené a márkanevet, és határozottan nem "saomi"-nak ejtette, hanem "sziáomi"-nak (ahol az "sz" valami nagyon furcsa, pösze hangzó, de határozottan nem "s").
-
b0bcat
addikt
válasz
KamuMazsola #134749 üzenetére
Nekem két gyermekem is ilyet nyúz. Ezidáig semmi panasz nem volt a készülékekre.
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsi0407 #134723 üzenetére
Ezen a készüléken már nem a képernyő alatt lesznek a gombok?
-
b0bcat
addikt
válasz
viktorhu #134705 üzenetére
Redmi 4X felhasználóként bizton állíthatom neked, hogy 5 colon nem zavaró a HD felbontás. Persze ez ízlés kérdése is.
Nagyobb méretben, mondjuk 5,5 colon valóban látni lehet a "szőrösödést", de akinek nagy igényei vannak, az nyúljon jobban a pénztárcájába, és kössön kompromisszumot az üzemidőben is.
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsi0407 #134056 üzenetére
Akkor megnyugodtam.
És ha te személyesen is tudod ajánlani, akkor még a megvásárlásán is elgondolkodom.
-
b0bcat
addikt
válasz
tibcsi0407 #134038 üzenetére
Miért van tele a TeCső olyan (főleg) indiai videókkal, amelyek a hibáit sorolják ennek a modellnek?
-
b0bcat
addikt
válasz
Viktor0610 #133663 üzenetére
Az iPaky azért komolyabb tok, jobb védelmet biztosít.
-
b0bcat
addikt
válasz
DJGABI #133109 üzenetére
Én almát???
Az ismeretségi körömben tudja mindenki rólam, hogy megrögzött antialmás vagyok.
Csak két példa: a kukámon alma logó van, a vécédeszkán pedig iPoop matrinya.
@nyisziatti: Miután az MX Base elhalálozott, beérem a Redmi-kkel, de nem kizárt, hogy legközelebb Huawei lesz, ha szolgáltatót váltok...
-
b0bcat
addikt
válasz
nyisziati #133104 üzenetére
Az az igazság, hogy miközben rengeteg telefon megfordult a kezeim között, mindig volt egy stabil készülék a háttérben (a mai napig kifogástalanul működő Haier W910 legalább 3 évig összességében, azt váltotta az MX Base, amíg össze nem tört), amire visszaálltam, amint valami olyasmivel szembesültem az adott készüléknél, ami nem tetszett. És nálam hamar borul a bili.
A Cubot a Note S / Dinosaur vonallal utáltatta meg magát nálam. Csapnivalóan gyenge üzemidőt produkált mindkét készülék, pedig azokban is 4 Ah-s akku volt. (Szoftveresen nagyon eltolták.) Igazság szerint a B-Zs kategóriában az Oukitel volt idáig egyedül az, amiben hosszabb távon nem/sem csalódtam. (Mármint a Mlais-on felül, bár az M52-től annyira nem voltam elájulva, tehát ott inkább az MX Base sikerült kirívóan jól.)
Vezetem a hosszú listát, hogy hány készülék fordult meg idáig nálam (38-nál járok, ha a Huawei Y200-at nem számolom, amit itthon vettem előfizetéssel), de kevés olyan van, amiről igazán pozitívan tudok nyilatkozni, illetve ezekről már tettem említést: Haier W910, Coolpad 7320, Cubot S222 és Mlais MX Base. Ezek közül a Haier bírja a legjobban a gyűrődést, bár a 4.0-s Android miatt ma már tényleg csak alap dolgokra használható, de pót-telefonnak tökéletes.
U.i.: A Xiaomi-ra való váltásom egyik oka az volt, hogy kisebb, könnyebb készülékre vágytam. Sok "dzsunka" telefon a mai napig vaskos és nehéz.
U.u.i.: A 4X (számomra) csalódást keltő üzemidejéhez hozzá kell tennem, hogy az Antutu Battery Test szerint az MX Base-nél is acélosabb az akkuidő a 4X-nél, ám a készenléti fogyasztás az, ahol elvérzik. Nekem az MX Base éjszakánként max. 1 százalékot esett, de napközben sem fogyasztott néhány százaléknál többet, ha nem nyomkodtam különösebben. Ezzel szemben a 4X képes 4 nap alatt lemerülni akkor is, ha egyáltalán nem nyomkodja az ember. (Úgy, hogy semmi felesleges nem megy rajta, plusz éjszakára az extra akkukímélő üzemmód is be van automatikusan kapcsolva.) Az MX Base-t normál használat mellett 7-8 naponta kellett töltenem (kb. 3 óra beszéd és 6 óra SOT mellett).
Sajnos túlságosan el lettem akkor kényeztetve, és most fanyalgok emiatt a 4X-re...
-
b0bcat
addikt
válasz
nyisziati #133100 üzenetére
Nyilván igazad van: a Xiaomi más szintet képvisel. Megbízhatóbb, főleg hardveresen. De azért a saját árnyékán (értsd: olcsó termékpaletta a Redmi sorozat) ő sem tud túllépni.
Itt is vannak kisebb szoftveres bug-ok, de hardveres hibák is előfordulhatnak hébe-hóba.
Nekem a 4A-n például volt egy apró világító foltocska a kijelzőn, amit a f*s ASUS táblagépemnek elnézek két év után, de a 4A zsír új volt. Vagy az érthetetlen Bluetooth autós kihangosító hiba, ami a 4A után a 4X-nél is fennáll, pedig minden más (dzsunka)telefon kifogástalanul működött vele korábban. Arról meg ne is beszéljünk, hogy az MX Base után mekkora csalódás a 4X üzemideje, pedig lényegében ugyanakkora akku van benne.
Ezzel együtt is jó telefon a 4X, pláne annyiért, amennyibe kerül. De egy kicsit talán többet vártam a márkától, mielőtt Xiaomi-ra váltottam, kb. féle éve.
-
b0bcat
addikt
Tudja valaki, hogy vajon mikor lesz újra Redmi Note 4 készülék 4/64-es verzióban készleten az Eustock-nál?
-
b0bcat
addikt
Néztétek már ezt a GB-s akciót? Betettem egy 124 dolláros készüléket a kosárba, ráengedtem a 8%-os kedvezmény kupont, és...
...felugrott az ár 128 dollárra!
-
b0bcat
addikt
Na, még mindig Redmi 4A.
A MIUI8 egyre jobban tetszik. Tele van hasznos apróságokkal.
Már a hangerőt is kezdem megszokni (hogy kicsit hangos nekem leghalkabb fokozaton is), de most újabb problémával szembesültem: amikor az autós kihangosítón beszélek, időnként elromlik a hangminőség, akár az érthetetlenség szintjéig. Ez kb. olyan egy másodpercig tart, aztán megint jó. Nem mondom, hogy periodikusan, de rendszeresen előfordul a beszélgetések során. Korábban egy készülékkel sem volt ilyen gondom, így csak arra tudok gondolni, hogy ez a készülék a hiba sajnálatos forrása.
(2G-n és 4G-n egyaránt tapasztalom ezt.)
-
b0bcat
addikt
Arra van esetleg valakinek ötlete, hogy a beszélgetési hangerőt hogyan lehet lejjebb venni? (Redmi 4A) Minimumon is elég hangos.
-
b0bcat
addikt
Megjött a Redmi 4A-m tegnap. Jó cucc.
Barátságosabb a MIUI, mint amire az AOSP után számítottam, bár többször erősen kutakodnom kellett bizonyos beállítások után.
Még az alvás alatti áramfogyasztáson szeretnék faragni, mert 15%-ot esett egyetlen éjszaka alatt (én az 1-2%-ot tartom elfogadható szintnek a korábbi készülékeim alapján, kivéve Haier W910), de akkor még semmi hókuszpókusz nem volt bekapcsolva, tehát ez a "nyers" állapot.
-
b0bcat
addikt
Megjöttek a Redmi 4A-k az Eustock-hoz!
-
b0bcat
addikt
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy nem tud számokat menteni a SIM kártyára? Nálam ez a helyzet most, pedig relatíve új a kártya és tök üres.
Valaki adjon valami ötletet, hogy mi lehet a gond!
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #131564 üzenetére
"de minek szedne ilyet elő valaki 2017-ben?"
Há' me' jobban passzol a két mag a fél giga RAM-hoz.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #131557 üzenetére
Butított MT6580 nem lehet, mert annál semmi nincs lejjebb...
Update: olyan infót találtam róla, hogy kétmagos.
-
b0bcat
addikt
Na, átnéztem néhány külföldi tesztet, és bizony nem kaptam nagyobb kedvet a Meizu M5 vásárláshoz: szidják a rendszersebességet, a lassú ujjlenyomat-olvasót és a szoftvert is.
-
b0bcat
addikt
Köszönöm a részletes hozzászólásodat!
Ha lehet, most még jobban meg vagyok kavarodva...
A Redmi mellett szól:
- MIUI
- olcsóbb
- micro SIM-esA Meizu mellett szól:
- nagyobb kijelző
- van benne ujjlenyomat-olvasó
- van belőle kék változatKépekről nekem tetszik a Flyme és az egygombos navigáció is, de még sosem próbáltam élőben.
Azonos kapacitású akkuval (3 Ah) vajon van számottevő különbség üzemidőben a két készülék között? Tudom, ez SoC és szoftver kérdése egyszerre...
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #131318 üzenetére
Két bajom van a nano SIM-mel: cseréltetnem kellene miatta a mostanit (amit nemrég cseréltettem micro-ra
), valamint a családban egy másik telefon sem üzemel ilyennel (pedig akad pár
)...
De most ettől függetlenül: jobb annyival a 4A-nál, mint amennyivel többe kerül?
-
b0bcat
addikt
Valaki beszéljen le a Meizu M5-ről!!!
A Redmi 4A-ra várok, hogy legyen megint raktáron, de most megláttam ezt, és gondolkodóba estem...
(Mondjuk a nano SIM már eleve gáz számomra...
)
-
b0bcat
addikt
válasz
ToniSoprano #131185 üzenetére
Ismerős cégnél most osztogattak 2017-es A5-ösöket a dolgozóknak. Nem vagyok elájulva tőle.
A sebességétől főleg nem. (Kezdőképernyőn képes dadogni a lapozástól...
) A nejem Redmi 3 Pro-ja meggyőzőbb, pedig fele annyiba került.
-
b0bcat
addikt
A Xiaomi Redmi 4A és a 4A Pro azonos méretűek?
-
b0bcat
addikt
Hol van mindenki?!
-
b0bcat
addikt
Megjött az Oukitel U20 Plus-om.
Teljesen rendben van ennyi pénzért.
Az MT6737T meglepően jól megbirkózik a full HD felbontással, a hangminőség kifogástalan, és még a kamera is megfelel az igényeimnek.
Az akku karcsúnak hat, de az MX Base nagyon magasra tette a lécet...
-
b0bcat
addikt
Fontos kérdésem lenne, kedves kollégák: érhet bármiféle hátrány engem, ha cégként vásárolok az Eustock-tól?
Gondolok itt arra, hogy mostanában több helyen is cikkeztek arról, hogy nem biztos, hogy érdemes - az áfát megspórolandó - cégként vásárolni termékeket, mert a céges vásárlókra más jótállási szabályok vonatkoznak ill. vonatkozhatnak, mint a magánszemélyekre. (Konkrétan azt írták több helyen többé-kevésbé burkoltan, hogy az amúgy teljesen jogos szervizelést is megtagadhatja a forgalmazó, ha cég a vásárló.
)
-
b0bcat
addikt
válasz
PainKiller13 #129476 üzenetére
Milyen a hangja? Nekem az U7 Plus egy kicsit csalódás volt a külső hangszóró hangminősége miatt.
-
b0bcat
addikt
válasz
dethroner #128678 üzenetére
A 3S mikrofon hibája kapcsán annyit említenék csak meg, hogy - a topikban leírtak alapján, amibe most belenéztem - egyrészt a videófelvételre írták, hogy ott nem jó a hangminőség (ami szoftveres gond lehet, ha a telefonáláskor ez nem áll fent), másrészt pedig több ismerősöm is vett az utóbbi időben ilyen készüléket (mind itthoni vásárlás), és nekem senki nem panaszkodott ilyesmire.
-
b0bcat
addikt
válasz
Ferike81 #128410 üzenetére
"Nekem is először azt mondta, hogy nagy, de simán hozzászokott."
Ne felejtsük el, hogy a hárdkór ájfónosok nagy százaléka, akik korábban esküdöztek a 3,5, majd a 4 collra mint ideális méretre, imádja a 4,7 collos ájfónt (ami külméreteit tekintve vetekszik sok 5 collos modellel), és azt mondják, semmi esetre sem szeretnének újra kisebbre váltani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- ASUS routerek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Konteó topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest