Hirdetés
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
törölt tag
válasz
Laza... #120891 üzenetére
Ezt másképp látom. Alsó kategóriában érthető a "fillérb..ás". Ha jól emlékszem, akkor 76 ropi volt a ZP999 3X. Nem hiszem, hogy én lettem volna az egyetlen, akinek nem fájt volna, ha esetleg 80, vagy 85 van az árcédulán. Gyártói szinten, készülékenként 5-10 ropi különbözetbe nagyon sokminden beleférne és az ár még így is messze alatta maradna a többszázezres kategóriától.
-
-
Soká
senior tag
válasz
Laza... #120660 üzenetére
"inew v3 koppancsnak tunik"
iNew? Én azt sem tudtam, hogy ilyen márka létezik
de nekem a Leagoo is újdonság volt...
A hasonlóság látszólagos, a legtöbb részletben különböznek (gombok, hamgszórók helyei).
és ha már itt tartunk. Én a mobilokhoz nem értek, de szakmám szerint tárgyak dizájnjával foglalkozom és mindig meglep, amikor a laikusnak gondolt közönség oly határozottan alkot véleményt a telefonok megjelenéséről. persze általában a szokásos módon, hogy tetszik-e a kütyü vagy nem tetszik, illetve a gyalázó jelzők nagyon könnyen röpködnek. én meg szívesen visszakérdeznék, de nem teszem mert tudom, hogy trollkodás lenne és nem várható el az emberek többségétől, hogy képes legyen indokokkal, magyarázatokkal szolgálni, hogy a nemtetszése mögött mi áll valójában?
Az a helyzet, hogy az én szemszögemből nézve a mobiltelefon, főleg mióta megszűnt a billentyűzet, nagyon leszűkített formavilágú tárggyá vált. A mérete kicsit változhat a 4-6coll között, de egyébként adott egy lapos, téglatest kubatúrájú valami, amelynek egyik oldala tutira kötött (adott egy kijelző) a szintén lapos hátlappal amin annyi történhet, hogy hová kerüljenek rajta a kamera, led, logó, hangszóró, elemei, illetve, hogy milyen legyen a hátlap textúrája. Ezen kívül a legfőbb változatosságot két dolog adja: a sarkok lekerekítettségének foka és az élek lekerekítettségének (vagy lekerekítettlenségének) a foka. És olyan apróságok, hogy kerek, gomb, vagy hosszúkás gomb.
Őszintén szólva ez nem túl változatos dolog, bár én nagyon jól tudom, hogy egy ilyen méretű tárgynál a finom részleteknek nagy szerepe van. De azt látom, hogy egy karóra tervezésében még mindig léptékekkel nagyobb a szabadságfok, mint egy mostani telefonnál.
Ugyanakkor mosolyogva szemlélem azt az erőlködést, hogy miként akarnak a piacvezetők egyéni külsőt varázsolni a telefonjaikra. Ha valaki elmondaná például, hogy a Samsung zászlóshajóinak képernyőlekerekítésének van-e valami gyakorlati haszna túl azon, hogy már kellő távolságból is segíti az azonosítását, akkor azt megköszönném. Mert én semmi értelmét nem láttam ennek, azon túl, hogy felismerhetőbb így a telefon (már amíg nem kezdik el koppintgatni) Mert egyébként nyilvánvalóan megbonyolítja a gyártást, de hogy nem növeli a képernyő védettségét az élek sérülékenysége terén, az is biztosnak látszik... ebből a szempontból nekem az almás teló még mindig sokkal-sokkal tisztább dizájnnak számít. -
-
-
-
gooool
őstag
válasz
Laza... #119467 üzenetére
Attól függ ez is, mihez viszonyítjuk.
A Doogee X5 kamerája már nekem is tényleg hányinger, de pl. az SP-jé teljesen megfelel arra, amire én használom. Szóval ha már annak a közelében van, akkor szavam se lesz rá.
Én többnyire e-mail-ezek, FB (böngészőben) és zenehallgatás, amire használom.
Emiatt is nem kerestem betyár erős telefont, sem nagy batárt, inkább egy olcsóbb, de hosszú üzemidejűt. -
b0bcat
addikt
válasz
Laza... #101114 üzenetére
A Lenovo A850+ - szoftveres okokból - a hasonló kategóriás Coolpad 7320-hoz képest okozott csalódást számomra. Zappa kolléga elmondása szerint másik rommal hasított a 8 mag (míg a gyárival a képernyő lapozás is szaggatott). Bekapcsolásig maximálisan elégedett voltam vele; jól össze volt rakva.
Valóban szükséges kompromisszumokat kötni az olcsóbb készülékeknél. Nálam például a GPS egy sosem használt funkció, és a kamerától sem várok sokat. (Éppen ezért egy forint pluszt nem fizetnék azért, hogy ezekben erős legyen egy telefon.)
Ellenben a beszédhangszóró minősége nálam is kiemelten fontos. Itt pedig el kell mondanom, hogy az eddig nálam járt telefonok közül a két Cubot-nak (C11 és S168, mindkettő alsó kategória) és a Haier-nek volt a legjobb a minősége, pedig járt nálam Lenovo, Coolpad, Huawei és ZTE is, nem csak C kategóriás vackok.
Szóval alapvetően egyetértünk, bár máshonnan közelítjük meg a kérdést.
Végszóként még annyit, hogy nagyon örülök, hogy mostanság 80 dollár környékén olyan képességű telefonokat lehet kapni, mint két éve kétszer ennyiért.
-
-
b0bcat
addikt
válasz
Laza... #101098 üzenetére
Nem titok, hogy kb. 50 ezer forintnál többet nem vagyok hajlandó telefonra költeni (de szeretek inkább 100 dollár alatt maradni). De miért lenne ez baj? Én ezeket az olcsó vackokat "tesztelem", míg mások a közép- vagy a felső kategóriát. Így a fórum olvasóinak szélesebb körben nyílik rálátásuk a kínálatra.
szerk.: Nem vagyok mindennel elégedett. A Lenovo A850+ például csalódás volt számomra (akár gyári volt a szoftvere, akár nem - engem csak az érdekel, hogy dobozból kivéve nem olyan volt a telefon, mint amit egy 8 magos Lenovo-tól vártam volna
).
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Laza... #100767 üzenetére
cimborám úgy vette a telót, hogy volt rajta, mert h ő nem tette rá, az 10000%
max a kici kínai, de azt sem tartom sanszosnak, h foglalkozna ilyennelmegnézem a romot amit leszedtem, h van-é-e-é benne-é
szerk: nem tudom van-e, mivel flashtool-os, szóval .img minden... és persze tölteni kell a telót, mert mindjárt lemerül, így nem is tudom feltolni a romot
de amúgy valószínűleg a hangszórója is szar, mert annyira halk, h az valami borzalom -
-
janaman01
addikt
válasz
Laza... #99951 üzenetére
ja , ha nem megy a foci , nem a lasztit kell lecserélni...mondjuk én egyszer felrakom egy hónapban kitakaritom a szemetet aztán delet
reklám nálam sincs...profiknál ez már nem kérdés khmmm..
de most nem magamra gondoltam( én még csak félprofi vagyok )Slukkica mintha én irtam volna
-
-
-
törölt tag
-
Screamer84
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 12 Pro Max 128 GB Független Makulátlan
- Xiaomi MI 9T 6/128 Kék, dobozában, eredeti töltőjével, eredeti + 5 tokkal + 1 kijelző védő üveggel e
- Phone 14 Pro MAX 128 GB Deep Purple - 3 hónap Apple szervízgarancia - APCOM
- Poco M4 Pro 5G 6.128 HyperOS, gyárilag kártyafüggetlen eladó. Pro verzió tehát az erősebb darab. Jó
- Honor X8a 6 GB/128 GB fekete Dual-sim garancia 18hónap
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest