- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mong08
tag
válasz
svgyula #117645 üzenetére
Gondolom megnőtt a képen látható fa, és nem látszik a hold.
Mellesleg a semminél, a leggagyibb telefon fényképező is jobb.
Ha nálad van és kattintasz pár képet, akkor meg van örökítve a pillanat, úgy, ahogy...
De ha előbb haza szaladsz a "komoly" gépedért ami épp nincs nálad, akkor lőttek a pillanatnak.. -
mong08
tag
-
mong08
tag
válasz
Turbobacsi #111930 üzenetére
Végül is nem biztos, lehet kijelző hiba is, de ha a megjelenítés normális, akkor érintő hiba.
-
-
mong08
tag
válasz
FіkuszKukіsz #66481 üzenetére
Jó akkor légy szíves TE ne vegyél róla tudomást. Nem neked volt címezve. Te ettől sokkal műveltebb okosabb vagy , nem szorulsz rá a más tanácsaira.
Bocsáss meg kicsit távol esik a Józsefvárosi .. nem mennék oda kínait nézni.. és nem is neked mondtam amit mondtam,hanem a kérdezőnek.RVR400 Nemzetközi= több nemzet (ország ) által használt.
-
mong08
tag
válasz
FіkuszKukіsz #66478 üzenetére
Azt hiszem egy cikk kora nem lényeges, ha egy szabvány magyarázatáról van szó.. A szabvány az szabvány.
Itthon, tehát értem ez alatt Magyarországot, nem működik a TD SCDMA tipusú 3G szolgáltatás.
De mivel úgy látom ez neked is gondot okozott, ezért módosítom úgy a hozzászólásomat, hogy, amennyiben szeretne itthon is 3G szolgáltatást használni, akkor csak és kizárólag WCDMA kompatibilis készüléket vegyen. De mivel itt csak én adtam eddig bármi támpontot a vásárlásához, most már kíváncsi lennék a te véleményedre is ..
És igen .. a WCDMA nem belpiacos, hanem nemzetközi.. ha elolvastad volna a 11 éves cikket.. -
mong08
tag
válasz
fotosjani #66472 üzenetére
Pont fordítva mondtam.. a TD SCMA a belpiacos..
Ha nem tudja a WCDMA szabványt akkor itt nincs 3 G rajta csak kínában..#66474 alaexw801 erre szerettem volna felhívni a figyelmét, hogy ne TD SCMA-t vegyen.
Én még csak gépészmérnök sem vagyok, csupán vegyész.
Magyarul akkor ADJ te is tanácsot, hogy UNICOM-osat vegyen... -
mong08
tag
válasz
alexw801 #66399 üzenetére
A WCDMA nyugati szabvány, és a szabadalmi díjak megfizetését elkerülendő fejlesztették ki a kínaiak a TD SCMA szabványt. OTT az a bevett szabvány. A WCDMA telefonok nem belpiacos készülékek !!
Franz Jessen, a kínai EU-misszió helyettes vezetője szerint a távol-keleti országnak el kellene tekintenie a saját 3G mobiltechnológia telepítésétől és az Európában is elterjedt szabványokat kellene bevezetnie.
A Siemens és a kínai Datang Telecom már évek óta fejleszti a TD-SCDMA (time-division synchronous code-division multiple-access) szabványt, amelynek bevezetését a kínai kormányzat is támogatja. Jessen szerint azonban Kínában is a világszerte elfogadott WCDMA (wideband code-division multiple-access) szabványt kellene alkalmazni, ugyanis ez jelentősen csökkentené a költségeket és egyszerűbbé tenné a hívásátadást (roaming). "El kell kerülni a piac széttöredezését, hogy minden ország a saját szabványait és a saját iparát védje" -- mondta Jessen.
Az ITU (International Telecommunication Union) eddig három különféle 3G szabványt fogadott el és Kína nyitott az összes megoldás felé. Európa azonban gyakorlatilag nem az. A képet tovább színesíti, hogy a Siemens már a 90-es évek elején kidolgozta a TD-SCDMA elődjét, azonban az EU országai elutasították annak bevezetését és a WCDMA mellett döntöttek.
A TD-SCDMA szabvány támogatói szerint a technológia sokkal hatékonyabban használja ki a rendelkezésre álló sávszélességet, mint a riválisok, ezért sokkal inkább megfelel a zsúfolt kínai városok igényeinek. Ráadásul szakértők szerint a TD-SCDMA telepítése legalább 20 százalékkal olcsóbb, és nagyobb sávszélességet biztosít, mint a WCDMA, vagy a CDMA2000. Európa mellett Japán szintén a WCDMA elkötelezettje, ezzel szemben az Egyesült Államokban jelenleg a CDMA2000 szabvány áll "nyerésre".
-
mong08
tag
válasz
overland #65284 üzenetére
Nem tudod tönkretenni.. ha túl erős neki a töltő akkor a belső elektronika leszabályoz, ha gyenge akkor meg lassan tölt. Ha USB-s akkor nyugodtan dughatod egyiket a másikba. Ez lenne a lényege ennek, hogy nem kell mindenhez külön-külön töltő. Viszel magaddal egyet és az tölt mindent.
-
mong08
tag
válasz
CoolBoy323 #65279 üzenetére
Akkor legfeljebb két órán át tölti.. feltéve,hogy tök üres....
De hogy kötekedjek egy kicsit.. akkor 1A/h így a korrekt.. mert ha csak 1 A vesz fel akkor az 1000mA-es akksi..
-
mong08
tag
Bameg én telefonálni vettem kínait.. És akár elhiszed akár nem lehet vele telefonálni...
Az meg hogy neked nem megy a GPS na bumm... Ott a nexus7 navigálj azzal.. Nagyobb kép jobban látod..Gondolom az autód meg csak elbírja,nem kell kézben tartani troll módjára...
A személyeskedést,pedig légy szives mellőzd, én sem hülyéztelek le,pedig lehet sokan tapsoltak volna... -
mong08
tag
Nagyon okos döntés,és ha még nem is kétkártyás lesz a következő, az még bölcsebb döntés lenee.
Az ugyanis egy másik topikot is jelentene...
Foglaljuk össze akkor a megállapításaidat ????
Minek veszel MTK-s telót,ha van olyan telód ami minden tekintetben jobb mint egy MTK-s ???? -
mong08
tag
válasz
Viktor0610 #64744 üzenetére
Ne haragudj, de vetted a fáradtságot és elolvastad te egyáltalán amit írtam ?
Leírtam ugyan azt mint te .. mit kell ezen okoskodni ????
És ezzel nem a 3G-re gondoltam, hanem esetleg a kamera modulra, vagy a kijelzőre.. -
mong08
tag
válasz
Viktor0610 #64742 üzenetére
Én is ezt írtam..
De ő pont fordítva gondolta a két romot.. -
mong08
tag
válasz
benceman00 #63931 üzenetére
Mi számít hosszútávnak ??
Cubot ONE szeptember eleje óta.. Teszi a dolgát..
Bajom nincs vele, tudja amit elvárok tőle. Ha nem nyüstölöm sokat akár két napot is bír.. ha sok a mobilnet és a képernyő idő, van hogy nem bírja ki estig .. Telefon jó, GPS nekem bevált, müxik.
Fényképező.. Amire én használom, arra tökéletes, bár a vakuja lehetne erősebb.
Adtak egy kemény műagyag hátlap tokot hozzá.. nos az nem ér egy fillért sem.. még jó hogy ingyen adták.. törik, mint a ropi..Kijelző védő még a gyári van rajta és van egy másik is hozzá.
Füles.. Nem tudom.. nem használom.. gondolom nem egy vájt fülűeknek való darab..
Az enyém még szeptemberi beszerzés.. és én még megkaptam két akksival.. most már csak egy akksival jönnek a telók általában.. -
mong08
tag
válasz
CoolBoy323 #63663 üzenetére
Én úgy vagyok ezzel a heti frissítéssel, hogy akkor elég sz.r munkát végeznek, ha hetente találnak frissíteni valót..
Ha valami működik, és jó, akkor minek piszkálni ? -
mong08
tag
válasz
svgyula #63292 üzenetére
Ez ugye arra a nőre vonatkozott aki kívül szőke ugyan, de belül sötét ??
Én is ezt akartam kihozni a Pentium procis példával, attól hogy több a mag szám nem biztos,hogy több a fogyasztás.. ha a lapka mérete nem változott akkor ugyan akkora felületre tették fel azt a dupla mennyiséget, tehét a méret csökken.. és a távolságok az elemek között.. és az sem mellékes.
-
mong08
tag
válasz
iMaverick #63288 üzenetére
Értelmetlen vita, mert ha nincs adat a kezünkben nincs miről vitatkozni.
Gondolom nem olyan bolondok,hogy kétszer annyit fogyaszt egy kétszer annyi magot tartalmazó proci, mert akkor simán csak megduplázták volna és kész.
A magok egyenként is gyorsabbak mint a régiben.. nem megy egyszerre mind,csak ha kell..... a többi meg csak találgatás.asztali pc.. szerintem a videó kártya ami kéri a nagy tápot alapból, nem feltétlenül a proci.. de te vagy az informatikus.. én csak vegyész..
-
mong08
tag
válasz
iMaverick #63286 üzenetére
Ha már idézünk, idézzünk pontosan... :
MT6595 Cortex-A17 (ARMv7), Cortex-A7 (ARMv7) 28 nm HPM 2.2–2.5 GHz quad-core ARM Cortex-A17 and 1.7 GHz quad-core ARM Cortex-A7 (ARM big.LITTLE with GTS) 32 KB L1, 1 MB L2 PowerVR Series6 (Rogue)És akkor már megint itt az a fránya videó proci.. mert itt megint csak más..
de gondolom ennek a teljesítménye is ott lesz...De nem is erről a prociról volt szó, hanem a 6592- ről..
-
mong08
tag
válasz
iMaverick #63282 üzenetére
Egy Intel Pentium nem biztos hogy kevesebbet fogyaszt mint egy quad Core.. sőt..
Attól,hogy több a mag, nem biztos,hogy többet fogyaszt. Mellesleg nem ugyan az a grafika dolgozik benne..
újabb technika az MTK6592.. -szóval ezt a gondolatmenetet követve -csak jobb is talán...
Akksi: az már ki lett milliószor tárgyalva, írni bármit lehet egy akksira, majd a használat megmondja mennyi is az az annyi. -
mong08
tag
válasz
iMaverick #63278 üzenetére
Hát szerintem nem teljesen igaz a 6589 x2 talán akkor már a 6582 x2.. de még ez sem fedi teljesen a valóságot..
Nem sokkal ehet többet egy 6592 mint egy 6582.. kérdés mennyire igényli az adott alkalmazás a teljesítményt.. egy két magosat is le lehet meríteni 5-6 óra alatt és egy nyolc magos is dolgozhat akár két napot is.. felhasználó függő.Nem veszek gyors autót mert az gyorsan megy.. -mehet az lassan is "láb"függő..
-
mong08
tag
válasz
pitrikzoli #63158 üzenetére
Tudnál valami gyűrődésgátló adalékot javasolni hozzá ??
Mert ez a teló nem bírta a gyűrődést.. -
mong08
tag
Hát tudod az nagymértékben függ attól,hogy mit is akarsz csinálni a telefonoddal.
Ha volt már telefonod, akkor tudod hol volt kevés az ami volt.. Ha nagyon sok programot futtatsz akkor vegyél 2 gigásat.. ha sebesség bajod van akkor meg vegyél 8 magosat.. de várhatsz a nyolcmagos 2 gigás 32 giga tárhelyes készülékekre is...
Az a lényeg hogy mindig a legfrissebb ROM legyen rajta,vagy használni is akarod a készüléket ? -
mong08
tag
válasz
FіkuszKukіsz #63139 üzenetére
Itt a baj. Előtte jól ki kellett volna facsarni..
-
mong08
tag
válasz
diegho #63115 üzenetére
Ezt a telót augusztusban 130-140 dollárért adták. Nem hinném,hogy beletették egy régi S4 klónba a nyolcmagos procit, ez a régi két vagy négymagos, csak éppen azt hazudja magáról, hogy 8 magos.
AZ S4 klónok előszeretettel hazudták eddig is magukról a 2 GB RAM-ot. ( volt amelyikben 512 MB volt.)
Akksi ? Hát az meg olyan amilyen , majd a használat megmondja.
-
mong08
tag
válasz
kisgyerek85 #63059 üzenetére
PM
-
mong08
tag
válasz
kisgyerek85 #63059 üzenetére
visszavontam.. 256 volt a RAM.. neked 512 kellene..
-
mong08
tag
válasz
kisgyerek85 #63057 üzenetére
Elég magasra tetted a lécet.. 50-80 dollár között mindenestül (ebben benne van az ÁFA is ??) és még működjön is, legyen két kamerája...
Nem sok ilyen telefon létezik.. -
mong08
tag
válasz
MotorBoy79 #63004 üzenetére
Lehet tévedek, de a gyári beállításokat csak eredeti recovery esetén szabad használni..
Nem volt recovery csere rajta ?
Ha cserélt volt a recovery akkor abban kell alapra állítani a telót..
elvileg egy idő után kijön a bootloop-ból.. (remélhetőleg) türelem.. türelem.. hagyni kell bekapcsolva és várni..Cappa72 tollából.. 39573,49242,62798 hozzászólások..
-
mong08
tag
válasz
forgonati #62911 üzenetére
Ha már kérded.. 49 vagyok..
Legalább 30 PNA megfordult a kezeid között.. Gratulálok !!
Nagyon ügyes vagy.
Nekem van egy PDA-m, évek óta használom, igaz akksija már nem valami acélos, és nem igazán szeret kilátni a fémgőzölt szinezett üvegen (a kínai telefonommal ellentétben,aminek ez nem okoz gondot).
Telefonom is van két kártyás kínai.. hisz ez egy ilyen topik. ITT erről folyik a vita, nem pedig a főnököd lopásgátlós Mercijéről. És annak a pontossági osztályáról...
Ha nem vagy elégedett ezekkel, a navigációt IS tartalmazó kínai telefonokkal akkor kérlek NE vásárolj ilyet !
Telefon árában kapsz még egy navigációt is, ami mellesleg működik .
Mit szeretnél még ezen kívül ? Most már nagyon kíváncsi vagyok erre, mert eddig CSAK a navigáció lehúzását hallottuk tőled.
Telefonálni szoktál ??
A PNA-d hány telefonszám tárolására alkalmas?? Vibert, Skype-ot tud kezelni ?? Hány kamera van rajta és milyen felbontásúak ?? -
mong08
tag
válasz
gipsztigris #62791 üzenetére
Bocsáss meg, de célhardver és célhardver között is van óriási különbség..
Nem gondolom,hogy navigáció tekintetében olyan "jelentős" különbségek lennének célhardver és telefon között... Gondolom az utca szélességénél jobb pontosságú akármivel már el lehet közlekedni...
Ja és jut eszembe.. azok a "célhardverek" mellékesen még zene lejátszók, filmlejátszók.. akkor most hogy is van ez a célhardver dolog ?? Mennyi abban a NAVI és mennyi az "egyéb" ?? -
mong08
tag
válasz
konigjanos #62593 üzenetére
A sorok nekem sem voltak meg.. én beírtam őket..
De az enyém 6589.. és müxik..
Nem mondom,hogy hűha.. de tény, jobb lett a led. -
mong08
tag
válasz
tvamos #61380 üzenetére
Félre ne érts.. Nem vagyok haladás ellenes..
Ha az ember nem lett volna lusta cipekedni, akkor most nem lenne kerék..
Csak van aki vagyonokat költ egy telóra és nagyrészt azt sem tudja melyik alkalmazás mire jó, vagy éppen pár %-át használja ki annak amit a teló tudna.. mindezt azért mert az a trendi...
-
mong08
tag
Most már érdekelne egy olyan is ahol a pozitívakat ollózza össze valaki a telefonokról és nem a negatívakat..
Szinte minden autónak - is - van negatív kritikája mégis q.a sokan vesznek autót is.. (pedig van tömegközlekedés is a világon)
Főzni még mindig jobb a kerámialap.. ( teló melegszik ugyan némelyik, de annyira azért nem..)
telefonálni pedig még mindig lehet kapni hagyományos gombos telókat (igaz egyre kevesebbet), bár gondolom ez azért van mert egyre kevesebb a kereslet irántuk.Ha megmondod mire szeretnéd használni, akkor szerintem több típust is fognak neked ajánlani, akár ezen a fórumon is. Itt talán kevesebb ember fog Iphone -t ajánlani lévén ez a dual SIM-es topik, jellemzően kínai telefonokkal.
-
mong08
tag
válasz
levi.hungary #60872 üzenetére
Biztos valakinek hibás készüléket küldtek, és nem voltak együttműködők..
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- NBA és kosárlabda topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xbox tulajok OFF topicja
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest