- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Attól függ, hogy kinek mire kellene ez a Samsung. A feleségem pl. max 4.3 colos dual sim-es telefont keres, amit csak telefonálásra + netre és zenehallgatásra használna. [Itt] sem szólják le annyira, hivatalos itthoni 2 év garival van 40ezerért. Persze ennyiért, vagy kicsit többért ennél 2X gyorsabb telefont lehet már kapni, de a garit intézheti az ember Kínában, illetve 4 col körül lehetetlen normális áron kínai dual simes telót kapni, már eléggé körbejártam a témát az utóbbi napokban.
aytukabozs: Rossz a link, az S7582 a Duos 2, nem pedig a sima. [link]
-
gg72
veterán
válasz
CoolBoy323 #64678 üzenetére
Most ebből hogy derül ki, hogy hol megy 2100 és hol 900 Mhz-en?
-
gg72
veterán
Meg tudnom nézni valahol lefedettségi térképen, hogy a Voda hol használ 3G-re 900Mhz-et?
-
gg72
veterán
válasz
CoolBoy323 #64611 üzenetére
Az még a kisebbik baj lenne. Hogy mikor jelenik meg végre, az a nagyobbik.
Úgy tűnt, hogy végre révbe érünk a feleségemmel egy Xiaocai X9S telefon személyében, de ma reggel szembesültem vele, hogy 3G-n nem tudja a 900Mhz-et és mivel a céges flottáját hamarosan átveszi a Vodafone, így ismét kezdődhet a keresgélés...
De a végén rábeszélem egy nagyobb készülékre és maradunk a Lenovo S650-nél, vagy a Xiaomi Hongmi-nál. A Zopo ZP700 kiesik, mivel jó lenne egy olyan mobil, ami szép minőségben fotóz is, ez pedig ilyen szempontból inkább csak közepes. -
gg72
veterán
Az lehet, hogy [nekik] már van 3G-s JIAYU G2F telójuk készleten?
-
gg72
veterán
válasz
fateless #64527 üzenetére
Kösz a tippeket.
A Xiacoai-al leginkább az volt a problémája, hogy az neki már nagyon kínai... Én hiába mondtam, hogy a Zopo ugyanannyira az, meg az X9S formája szebb is (ill. a 4.7 kijelzőhöz képest kicsi készülék), de hát ez van. Ha rajtam múlna, akkor már választottam volna (magamnak valszeg egy Lenovo S650-öt), neki pedig a mérete miatt egy X9S-t.
A Faea F1 nagyon szép, de az 512MB RAM és a magyar nyelv hiánya miatt kiesik sajnos. -
gg72
veterán
Már írtam korábban is, hogy a feleségemnek keresek kétkártyás mobilt, én eredetileg 4 készüléket néztem ki:
- Lenovo S650
- Zopo ZP700
- iNew V3
- Xiaocai X9S
Ma végre sikerült 5 perce rábírnom, hogy beszéljük meg a telókat, így most derült ki, hogy számára ezek óriásiak... Ezek után most a 4.3"-as Zopo ZP600+ a legújabb kiszemelt, az EU-s áruházukban szállítással együtt kb. 45000 Ft lenne: [link]. Sajnos sok véleményt nem találtam eddig róla, de a technikai paraméterei alapján nem lehet rossz telefon. Szerintetek? -
gg72
veterán
A Zopo EU-s áruháza [innen] érhető el és ha innen valamit veszek, akkor az ÁFA-mentes lesz gondolom. Most a ZP700 elég jó áron van. Da ha belerakom a kosárba, akkor a címsorból már eltűnik az EU-s webáruház címe, nem igazán értem.
Szerk.: Most már értem, a fizetés során 3. lépésben derül ki, hogy 57 USD a postköltség...
-
gg72
veterán
Nem akarna valaki társulni velem egy Lenovo S650 beszerezéséhez [innen]? Ha ketten rendelnénk EUEXP1 postával, akkor garantáltam ÁFA-mentesen 188 USD (kb. 43000 Ft) lenne a telefon.
-
gg72
veterán
Nekem is a Lenovo S650 most a favoritom (vagyis a felesegeme), csak az tart vissza, hogy automatikus frissites utan visszaall a telo kinai es angol nyelvre, valamint a google dolgok is eltünnek rola. Sajnos ezt mar ketten is megerösitettek. Mondjuk max. nem frissitem, de akkor meg hogy megy ra fel kesöbb a 4.4? Buheralni nem nagyon szeretnem a telot, mert nem ertek hozza, a felesegem pedig meg annyira sem... Igy is fel a kinai teloktol, a Lenovo lenne a kompromisszum.
-
gg72
veterán
válasz
aytukabozs #63599 üzenetére
Igen sajnos, azt már néztem. Még próbálkozok a Zoppo-val.
-
gg72
veterán
válasz
Bagira01 #63557 üzenetére
Most reggeli közben szóba került a telefon-téma és a feleségem (hiába mondom neki, hogy nagyjából kínai telefon = kínai telefon), inkább márkásabb készüléket szeretne, mert sosem hallott a Zoppo-ról, így került képbe a Lenovo. Az S820 szép is, jónak is tűnik, de valaki azt írta róla korábban, hogy nagyon laggol. Esetleg más Lenovo típus max. 4.7 col-ig?
-
gg72
veterán
válasz
CoolBoy323 #63559 üzenetére
Igen, a blogodat már olvastam...
Upo: Kösz, ez is meggyőző. -
gg72
veterán
válasz
Bagira01 #63548 üzenetére
Én is keresek a feleségemnek egy max. 4.7-es dual sim-es mobilt 40ezer körül, lehetőleg nem fekete színben, eddig ezeket néztem ki:
- Thl T5S
- Xiaocai X9S
- ZOPO ZP700Fontos:
- jó anyagminőség (ne csúszós, fényes műanyag ház)
- 1GB RAM
- viszonylag jó fényképezőSzerintetek?
-
gg72
veterán
válasz
Coolby84 #44726 üzenetére
7mm vastag a szélén, de mivel picit homorú a hátlap (a HTC One is ilyen), hátul középen kb. 9mm, a képeken is látszik:
Nekem a 8GB verzió van, annak a hátulján nincs semmilyen felirat, de a 4GB-oson van tudtommal. [link]
bajaki: PÜ-ben is írtam már, hogy nálam nincs akadozás/lassulás és az itteni tulajok közül sem panaszkodott még erre senki, ill. más fórumban sem olvastam még ilyet, pl.: [link]. Persze még ettől eőfordulhat sajnos, a kínai minőségellenőrzést ismerve..
-
gg72
veterán
válasz
Coolby84 #44723 üzenetére
Én nagyon elégedett vagyok a TS7-el, két hete van meg, eddig egyszer sem hagyott cserben, negatívum a gyenge kamera és az értesítő LED-ek hiánya. Pozitívum: szép külső, jó anyagok és összeszerelés, kiváló kijelző, akksi és GPS, 100% magyar nyelv. A minap volt lehetőségem egy HTC One-nal összehasonlítani, egymásra tettem a két mobilt és méretileg 1:1 ugyanazok, vagyis 137 x 68 x 9.3 mm. [link] [link]
-
gg72
veterán
válasz
bigbuda #43797 üzenetére
Tronsmart TS7
Mai 60km autózás után kijelenthetem, hogy tökéletesen működik offline Sygic navigációval (csak a GPS volt bekapcsolva, net nem), végig tartotta biztosan a pozíciót, nagyon pontos volt városban és autópályán is, a sebességkijelzés szintén. Tőlem ezért jár egy újabb nagy piros pont a telónak!Holnap hazafelé az online gmaps-ot fogom kipróbálni, de nem hiszem, hogy ezek után negatív meglepetés érne.
Amúgy nagyon tetszik a Sygic navigációs szoftvere, sokkal modernebb, informatívabb, összességében meggyőzőbb, mint a meglévő Garmin Nüvi 40-es navimé.
Egy hét használat után engem abszolút meggyőzött a TS7, szép a formája, kiváló a kijelzője, biztosan működik minden szituációban, az akksi is remekül bírja. Egyedül a kamerája nem hozza az a szintet, amire én számítottam, ill. nincs visszajelző LED, ami időnként talán jól jönne. Ami érdekes még, hogy a legmélyebb menüszinten sem találkoztam kínai írásjelekkel, minden 100% magyar.
-
gg72
veterán
válasz
maj-viktor #43486 üzenetére
-
gg72
veterán
válasz
maj-viktor #43479 üzenetére
A Focalprice-on a ZTE V956 csak 120 USD plusz van hozza egy 8%-os kupon is, amivel 111 USD-re jön ki, ami kb. 25500 Ft. Ennyiert nagyon megeri szerintem, igaz csak 512 RAM van benne es nem tul jo a felbontasa: [link]
-
gg72
veterán
válasz
maj-viktor #43374 üzenetére
ZTE V956 Qualcomm CPU-s, így biztosan jó benne a GPS, az ára is nagyon baráti: [link]
-
gg72
veterán
A Tronsmart TS7 4GB-os változatán van hátul felirat, ha ez valakit érdekel: [link]
-
gg72
veterán
válasz
Crytek #42945 üzenetére
Sajnos így igaz. Számomra eddig a TS7 leggyengébb pontja a kamerája, borzalmas képeket készít az Olympus PM2-höz szokott szememnek...
Ezt leszámítva amúgy nagyon elégedett vagyok vele, az akksija pl. igazán pozitív meglepetés, az első napok telepítgetései és nyüstölései után normál használat mellett szombat esti töltés után most 85%-on van (éjjelre kikapcsolom). -
gg72
veterán
[Navfree]-t használ valaki? Vagy milyen free autós navit appot ajánlotok? Tesztelném a TS7-et, vagy arra elég az alap google navi is?
-
gg72
veterán
válasz
instantwater #42715 üzenetére
-
gg72
veterán
válasz
Terentius #42703 üzenetére
Karcsú, vagy nem karcsú, azért kíváncsi lennék, hogy ki mire használná ki a szenzorokat, mindenesetre nekem eddig egyik hiánya sem tűnt fel... A képernyő elfordul gond nélkül, talán ebből is látszik, hogy nem minden azokon a szenzorokon múlik.
Azért az érdekes, hogy lassan mindenki egy NASA-marsjáró robot tudását várja el ezektől a kínai telefonoktól 150 USD-ért...
-
gg72
veterán
Holnap kicsit tesztelnén a TS7-es GPS-ét, melyik ingyenes autós navigációs szoftvert ajánljátok, vagy jó az alap google maps-os is?
-
gg72
veterán
válasz
bigbuda #42601 üzenetére
Hát én nem rootoltam még, de [Gyuc] kollégával folytatott privát beszélgetéseink alapján ez a következőképpen megy (TS7):
1. Telefon elindítása factory módban: hangerő le + power gomb folyamatos nyomva tartása mellett.
2. Ezután rádugod a PC-re mikor bejött a kinai ákombákom.
3. ADB futtatása (ez teszi fel a drivereket hogy a PC felismerje a telót)
4. run.bat futtatása
5. A kis fekete ablakban megjelenik, hogy root successful majd újraindul a teló.
6. Utána tedd fel a SuperSU programot és ha root-jogot kell engedélyezni és megadja neki, akkor rootolt a telefon.De ahogy írtam, én még nem próbáltam, igazából nem volt hozzá merszem...
-
gg72
veterán
válasz
bigbuda #42595 üzenetére
Nem csináltam vele semmit. AGPS és EPO be vannak kapcsolva, de legutóbb csak a GPS ment, adatkapcsolat nem volt és úgy is működött.
Navigációban még nem próbáltam, csak a korábban linkelt "Saját útvonalak" appban.Esetleg ezt megpróbálhatod (rootolt teló kell hozzá): [link]
-
gg72
veterán
Tronsmart TS7:
Az előbb mentem egy kört bringával úgy, hogy csak a GPS volt bekapcsolva és a [Saját útvonalak] szépen megrajzolta az utamat, a legnagyobb tévedés kb. 3 méter volt. Nem tudom, hogy ez jónak számít-e, ill. alkalmas-e ez az app a GPS tesztelésére. -
gg72
veterán
Tegnap nyüstöltem sokat a Tronsmart TS7-et (=Cubot One) és továbbra is elégedett vagyok vele, ment rajta sok net (Wifi, 3G), zenehallgatás, játék, + beállítgatások/telepítések, így a nap végére 100%-ról 60%-ra esett a töltöttség. Sajnos a navigációt még mindig nem tudtam élesben kipróbálni, vonaton ülve nem talált műholdat, de ez talán betudtható volt a leárnyékolásnak.
Különösen meglepett a jó hangminősége minőségi fülhallgatóval (Vsonic GR02).
És egyre jobban tetszik a formája, nagyon szép készülék, vékony, a képátlóhoz képest kicsi és jó az általános anyaghasználata.
Nagy hibájával még nem találkoztam. -
gg72
veterán
Aki rootolt már Tronsmart TS7 mobilt, írja már le legyen olyan szíves, hogy ez a módszer működik-e: [link]
-
gg72
veterán
válasz
Crytek #42079 üzenetére
Akksiról nem tudok még nyilatkozni, mert csak 4 órája van bekapcsolva, eddig folyamatos mókolás melett esett kb. 10%-ot.
A GPS nálam megy szépen, lakáson belül egyből megtalálta a helyem a térképen.
Fotót majd készítek.
Skype-ot nem próbáltam.Gyuc: tudom, hogy van hozzá pót fólia, csak nem tudom rá merjem-e tenni egyből, igaz bármikor tudok újat rendelni hozzá.
-
gg72
veterán
Tronsmart TS7 első benyomások, észrevételek (első kínai dual simes telefonom, előtte egy Sony/Ericsson Xperia Ray-em volt):
+ a képátlóhoz képest kis méretű és nagyon vékony minőségi műanyag matt fekete ház, nem nyikorog/nyekereg (135 x 68 x 7mm)
+ szép kijelző
+ magyar nyelv (eddig mindent tud magyarul)
+ összes google alkalmazás szépen fut
+ nulla kínai app
+ plusz védőtok
+ pótakksi- alsó navigációs gombok lehetnének reszponzívabbak
- a felső gyári védőfólia levétele után a kijelzőn egy helyen apró légbuborékot látok, ezek szerint van rajta még egy védőfólia?Még csak most kezdem belakni a telefont, így igazi véleményt még nem formálnék, de az első benyomások nagyon jók. Érdekes még, hogy kaptam hozzá matricákat IMEI számokkal, ezeken Cubot One felirat szerepel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest