- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
Viktor0610 #135548 üzenetére
Ahamm, nekem is ez jutott eszembe, hogy az a "külső" sim nem a legszerencsésebb... De azért jó tudni, hogy van ilyen is, ha valamiért éppen nagyon kéne.
-
kmarci25
veterán
válasz
KamuMazsola #135446 üzenetére
Azért a legtöbb átlagfelhasználó is használ munkahelyi levelezést a telefonján. Ott már azért lehetnek eléggé érzékeny adatok, ahogyan felettem is írták. Szerintem a munkahelyi email fiók saját okostelón való elérése eléggé általános manapság.
-
kmarci25
veterán
válasz
b0bcat #134899 üzenetére
Nem csak elmélet, gyakorlatban is működik. A visszaküldést ajánlottan kell megtenni, így kapsz ragszámot, és kérned kell róla egy számlát. Ezt a számlát kell elküldeni a PP-nek, ők meg a számla alapján jóváírják a fiókodra az összeget. A PP topikban pontosan elmondanak minden lépést, bár emlékeim szerint a topik összefoglalójában is benne van. Én a helyedben visszaküldeném. 2 éve nekem is hibás telefont küldött a GB (iszonyatosan recsegett, búgott a hangszórója), visszaküldtem nekik, PP fizette a visszapostát. A GB erősködött, hogy nem kapták meg, de a tracking szerint már rég átvették. Úgyhogy velük kellett picit harcolni, mire visszaadták az összeget.
-
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
Sziasztok! Melyik dual sim-es, max 5,5 inch képátlójú, B20-as, belföldi forgalmazásban beszerezhető telefon rendelkezik a legjobb fotós képességekkel?
-
kmarci25
veterán
válasz
osztszoroz #134597 üzenetére
Azt hittem ez gyorsabb...
De mindegy, legalább ÁFA nélkül van, az is valami.
Köszi a választ!
-
kmarci25
veterán
válasz
osztszoroz #134595 üzenetére
Ilyenkor a gearbest féle ÁFA mentes EU express-ről írtok? Még nem rendeletem így, de tervezek, és jó lenne tudni, hogy mire számítsak...
-
kmarci25
veterán
Megmondom őszintén - miután nem az enyém volt a készülék, a használója pedig nem panaszkodott - nem olvastam a topikját. Akkor szerencsére nem volt velük semmi gond. (Bár most, hogy belegondolok az egyiknek volt valami nyűgje, de egy viszonylag egyszerű romcsere megoldotta.)
-
kmarci25
veterán
A Vernee Thor újabb verzióit is meg szabad venni? Gondolok itt konkrétan az E-re. A családban két első generációs Thor is van, és mindkettő rendben működik, de nem tudom, hogy ez az újabb verzió is jól sikerült-e...
-
kmarci25
veterán
Rawulf, Upo, gyolyós:
Igazából az alkatrészek annyira nem izgatnak, inkább az, hogy a Mi A1-et csak egy fajta rendszerrel adják-e. Eddig nem volt világos, hogy csak a tiszta androidos verzió létezik, vagy van egy miui-s is. Gyakorlati szempontból nézve ezek alapján teljesen mindegy, hogy honnan rendelem, mert ugyanazt kapom. (Persze garancia szempontjából nem, de ez oké.)
-
kmarci25
veterán
válasz
aytukabozs #134307 üzenetére
Köszi!
-
kmarci25
veterán
válasz
aytukabozs #134305 üzenetére
Ja, hogy úgy!
Na, ez az AndroidOne érdekelne engem. Ezt csak az eustocknál kaphatom meg? Perzse majd ha lesz újra raktáron...
Bocs, hogy ennyit kérdezek, de én teljesen elvesztem a Xiaomi készülékpalettájában, meg az egyes készülékek variánsaiban, ahogy az a kérdéseimből is kitűnik... -
kmarci25
veterán
válasz
golyós #134296 üzenetére
Köszi! És a többi? Vagy a Xiaomi ár-érték viszonylatban verhetetlen?
Szerk.: Xiaomi Mi A1tiszta droiddal. A tuszta droid a global verziót takarja? -
kmarci25
veterán
Sziasztok! Közel 2 éve nem követem a topikot, viszont lassan telefont kellene váltanom. Jelenleg egy Elephone P8000-et használok, igazából nincs vele bajom, de az akksi már egy napot is alig bír, pedig már kicseréltem egy újra, illetve már amúgy is váltanék, 2 év után.
- dual sim készülék kell. Ha e mellé van külön sd slot, az remek, ha nincs akkor min. 32 GB tárhely
- felhasználás: átlag, telefonálás, chat alkalmazások, böngészés, email, alap játékok (sudoku pl., semmi 3d rohagálós
- 4G használat mindenképp kéne (de voda és T hálózatán is van mobilnetem, inkább a voda-t használnám, mert az több), és budapesti vagyok (nem tudom, hogy ez B20 mizéria most hol tart)
- a mostani készülékemben is 3GB ram van, jó lenne minimum ennyi most is
- nem szeretnék romolni rendszeresen, max egyszer
- méret max 5,5 col, de inkább kisebb (5 vagy 5,2)
- fényképezés egy jó átlagot hozzon, de nem kell kiemelkedő
- GPS alkalmas legyen egy sima navigálásra, néha túrázáshoz
- márka: nincs kikötés, de most valami nevesebbet vennék
- ár: max 80-85 ezer.
- beszerzés kb mindenhonnan, külföldi rendelés is belefér (várakozással is), de akkor mindennel együtt benne kell lennie az árban.Eddig néztem Moto G5 Plus-t, Huawei P10 Lite-ot. Xiaomi-t is nézegettem, de ott már annyi minden van, hogy elvesztettem a fonalat.
Tudtok ajánlani valamit? Nem sürgős, úgyhogy ha még várni kell (pl. megjelenésre), akkor várok. Most télen venném meg, legkésőbb január-februárban.
-
kmarci25
veterán
válasz
pècsimunkás #130457 üzenetére
Jajjj. Gearbest garancia. Készülj fel, nem lesz egyszerű. Legalábbis nekem nem volt az. Írj nekik, és ha már az elején szívóznak, nyithatod is a PP case-t. Én sajnos elkövettem azt a hibát, hogy először velük egyezkedtem, és csak hetek múltán vontam be a PP-t. Vissza kellett küldenem Kínába a telefont, ott meg kb 2 hétig letagadták, hogy átvették, miközben a tracking infót naponta elküldtem nekik.
-
kmarci25
veterán
Na, akkor érdemben az általam gyorsan talált lehetőségek:
Cubot Rainbow
Oukitel K4000 Pro
Doogee X5 Pro
Oukitel K4000 LiteMindegyik 20000 HUF közelében, EU raktárból rendelve, max 5 inch méret. A tapasztalatokat nem tudom, Cubot és Doogee márkájú telefon van/volt a családban, probléma nincs vele, Oukitel használót is ismerek, ő is elégedett (egyik sem a fenti típusok közül került ki).
(Nincs a gearbest-tel semmiféle kapcsolatom, csak azt nyitottam ki elsőnek, és ott volt a legtöbb ilyen paraméterű készülék, az árak pedig nagyjából azonosak a többi webshop-ban is.)
-
kmarci25
veterán
válasz
ekrisztian #126997 üzenetére
+1 Ez nagyon fontos szempont, meg szerintem elférne ott a 2 GB ram is, de tény, hogy fontosabb a tárhely.
-
kmarci25
veterán
válasz
tibcsi0407 #126988 üzenetére
aki lassan jár, tovább él.
Lehet, de leginkább tovább ér. -
kmarci25
veterán
válasz
Milestone2 #126139 üzenetére
Vagy: azt fotózhat vele amit akar.
Értelmezés kérdése . Ld. még:
A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem. -
-
kmarci25
veterán
válasz
smilecat #125697 üzenetére
Szerintem letiltani nem tudod ezt a funkciót. 2 megoldás ugrott be.
1. Ne használj ékezetes karaktereket. Amiket használhatsz: é, ö, ü. A többit nem. A "visszafelé" ékezetes á és í mehet, a hullámos/kalapos ő és ű is.
2. Handcent sms. Nagyon szerettem, mikor 1 sim-es telefonom volt. Sajnos a dual sim-et nem kezeli, így hanyagolnom kellett. Tud olyat (beállítások között), hogy átkonvertálja a megírt sms-eidet úgy, hogy ne legyen benne olyan ékezet, ami növelné a karakterszámot. -
kmarci25
veterán
Nem hiszem, hogy jó topikba írok, de nem találtam ide passzolót.
A kérdésem az, hogy megoldható-e, hogy a telefon egyszerre adja ki az éppen futó média hangját (konkrétan Spotify) bluetooth-on és jack-en is. Tehát egyszerre legyen hallgatható a zene egy csatlakoztatott bluetooth fülesen és a csatlakoztatott vezetékes fülhallgatón is. Most próbáltam, és sajnos vagy az egyik, vagy a másik. Ha a jack-et bedugom, akkor a bluetooth elnémul, ha kihúzom a bluetooth szól. Ez ilyen, és nem is lehet más, vagy létezik valami megoldási mód? -
kmarci25
veterán
válasz
andrisbandi #125542 üzenetére
Thor-ból kettő van közeli ismerősöknél, mindketten dicsérik. Mi4c nem fogtam a kezemben, biztos így van, ahogy írod. De ezzel nem adtál választ az eredeti kérdésre, viszont legalább lehúztad azt a két telefont, amit ajánlottunk a kérdezőnek. Akkor most mi az ajánlott vétel a kérdezőnek?
-
kmarci25
veterán
Vernee Thor. Ugyanott, ugyanannyiért kapsz szürke hátlappal is, ha túl sötét a fekete.
-
kmarci25
veterán
Na, ezt nevezem én tesztnek. Igen, vakuljatok teszterek, és tanuljatok, hogy így is lehet. Kit érdekelnek a műszaki adatok? Kit érdekel processzor, RAM? Ez az igazi.
Margóra: manapság bárki lehet "újságíró".
A logout-on klasszisokkal jobb, nívósabb írások születnek.
-
kmarci25
veterán
válasz
LantosBerry8 #124955 üzenetére
Jó ötletet adtál, köszi!
-
kmarci25
veterán
Egy ideje nem követem a topikot, a segítségetek kellene. Ismerős keres telefont 30-35 ezerért. Ennyiért nyilván alsó, alsó-közép kategória lenne az elérhető. Hölgyről van szó, úgyhogy a fekete szín, és az 5'-nél nagyobb méret kizárva.
A lényeg, hogy ne kelljen vele mókolni, működjön megbízhatóan, és eu-s boltból jöjjön (Tinydeal előnyben). Ha ismerné a B20-at, és mini/micro sim menne bele az nem lenne hátrány, de ezek szerintem megköthető kompromisszumok. Ha ennyiért semmi nincs, akkor az elérhető legjobb áru elfogadható készülék érdekelne.
Köszönöm!
-
-
kmarci25
veterán
válasz
Milestone2 #123115 üzenetére
Vagy betömködték kenyérgalacsinnal a 2-es slot-ot.
-
kmarci25
veterán
válasz
zedok #122954 üzenetére
Sógornőmén kicseréltük a törött részt. Itt találsz alkatrészt, csak arra kell figyelni, hogy WCDMA verzióhoz valót vegyél.
kabalthenbk:
- Gondolom hívás előtt alapból megkérdezi, hogy melyik kártyával akarok hívni. Beállítható, hogy bizonyos számokat mindig az egyik kiválasztott SIM-mel hívjak?
Alapesetben mindig rákérdez, de beállítható az adott számhoz a preferált kártya használata.
- Miként működik pl. tárcsázáskor, hívás előtt mindig megkérdezi melyik számomról menjen ki a hívás?
Igen, miután rányomsz a hívásindítás gombra, felugrik a kártyaválasztó ablak. Ugyanez sms küldésnél is. (Azért azt érdemes tudni, hogy néhány play-ből letölthető alternatív tárcsázó/sms küldő app nem támogatja a dual sim-et, így ezek mindig az 1-es slotban lévő kártyát fogják használni.)
- Egy céges és egy magán kártyám van. Megoldható valamilyen ütemezéssel, hogy egy bizonyos időintervallumban előbbi "ne zavarj" üzemmódban legyen? Azaz nem akarom kikapcsolni, de az értesítéseit nem szeretném hallani.
Passz, valószínűleg külön app-pal megoldható. Talán más majd tudja a választ.
- Hívást fogadni/indítani mindkét kártyával szeretnék, mobilinternet csak az egyikről menne. Ez "aktív", vagy "passzív" dualsim használatnak minősül?
Nálam ugyanígy van, magán kártyán megy a mobilnet állandóan, céges kártyán pedig csak hívás indítás/fogadás. Ez így passzív, másnéven dual standby. Csak akkor kapcsolódik le az egyik kártya, amikor a másikon hívásban vagy, ha neten kapcsolódik, akkor mindkettőn fogadhatsz/mindkettőről indíthatsz hívást. -
kmarci25
veterán
Oukitel K4000 Pro-t szeretnék rendelni EU-ból, 30 ezer körüli áron. (A tinydeal-nél belefutottam a rendelésbe, és csak Kínában van, most próbálom éppen töröltetni a rendelést, szerencsére még nincs kiszállítva.) Szóval tudtok valami forrást?
Illetve ha nincsen, akkor hasonló képességű/áru készüléket javasolni?
- Fényképező nem lényeges,
- ROM: >=16GB
- RAM: >=2GB
- 800 Mhz 4G
- nem feltétel a dual sim
- ár <= 30 000 Ft -
kmarci25
veterán
válasz
sanzi89 #120916 üzenetére
Próbáld innen: method 2. Borzasztóan egyszerű...
-
kmarci25
veterán
válasz
b0bcat #120652 üzenetére
Ha root-olt a készülék, akkor a wakelock detectorban látod a system app-okat is, illetve bővebb statisztikát ad. Feleségem Doogee F5-jén is ez volt, ahogy már írták korábban a prevent pocket dial okozta, folyamatosan figyelte a proximity szenzort. De ez Doogee saját cucc, ezért nem találod, és egyébként sem az alkalmazások között, hanem a beállítások menüben van. Szerintem nálad is ilyesmi lehet, valami folyamatosan pörgeti. Wakelock detector képernyőképet linkelj, hátha rájövünk...
-
kmarci25
veterán
MTK Engineering Mode-ban pontosan mit és mire kell állítanom, hogy a beszédhangszórón hangosítsak?
-
kmarci25
veterán
Szerintem egyszerűbb, ha veszel valami minőségit, pl. innen a blizwolf-ok közül.
-
kmarci25
veterán
válasz
Milestone2 #119595 üzenetére
Mármint a beszédhangszóróra gondolsz? Feleségem nem panaszkodott rá, persze ettől még simán lehet, hogy igazad van.
-
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
válasz
felegyhazig #119218 üzenetére
Szerintem 1-2 nap altt hozzá fogsz szokni az 5,5-hez.
Ujjlenyomat olvasó, hát... Az én készülékem is olyan, használom is, mert sok esetben egyszerűbb odaérinteni az ujjamat, mint bepötyögni négy számot, de szerintem nem létszükség, mert pin kóddal ugyanolyan biztonságosan le tudod zárni. Szerintem ne ez legyen a feltétel, bár tényleg kényelmes.
A Gorilla Glass is hasznos lehet, de ha olyan telefon tetszene a leginkább, amin nincs, akkor sincs baj, mert max 10 dollárért kapható minden telefonhoz tempered glass, ami ugyanúgy védi a kijelződet.Az meg, hogy mit ír a kínai eladó (főleg néhány alis), az meg néha köszönő viszonyban sincs a valósággal, úgyhogy azt fenntartással kezeld. És szerintem inkább ne az ali-n rendelj telefont. Vásárolok én is onnan, de csak apróbb dolgokat, 100 dollár felett azért már inkább a webshopokban bízom.
THL telefonom nem volt. Ismerősnek volt, használta is sokáig, panasza nem volt rá. A neve viszont mindent visz: Technology Happy Life
-
kmarci25
veterán
válasz
BrandonXXV #119148 üzenetére
Szerintem adj meg több támpontot, mert így nehéz.
Szóval azon túl, hogy 2 sim-es, 5 col, 45-50 ezer:
- 2 sim + külön sd foglalat kell-e
- ha nem, akkor mennyi legyen a min. belső tárhely
- RAM mérete (2/3 GB)
- 4G képesség fontos-e
- dual active (ha az egyiken beszélsz a másik kártya is elérhető) vagy dual standby (ha az egyiken beszélsz a másik kártya lekapcsolódik)
- kivehető akkus inkább vagy lehet unibody
- magyar forgalmazó, magyar garancia, vagy vállalod a külföldi rendelésttobias40: ha Te is válaszolsz a fentiekre, egyszerűbb lesz javasolni a szakiknak.
-
kmarci25
veterán
válasz
cs.zs. #119113 üzenetére
És én nem ezt írtam? Szerintem egy átlagjúzernek tök mindegy, hogy mi hogy szóródik és melyik frekvencia milyen terepviszonyok mellett ajánlott, illetve hogy melyik szolgáltató hogyan helyezkedett és milyen frekvenciákat nyert meg. A lényeg, hogy ha vodafone-os kártya van a telefonban, akkor nem lesz 4G elérés (kivéve 1-2 várost az országban). És tök mindegy, hogy van 3G és lehet az is ugyanolyan jó, a kérdés a 4G-re irányult. És továbbra is tartom, hogy félrevezető a "falusi 4G" elnevezés a B20-ra.
-
-
kmarci25
veterán
válasz
csaba17 #118788 üzenetére
Általában Kínába kell visszaküldeni, de ezt csak akkor tudod meg, ha odajut a dolog. Én pl. a Gearbest európai lerakatából kaptam a telefont, de Kínába kellett visszaküldenem. Asszem van, ahol Európába lehet küldeni (talán a geekbuying-nak van spanyol szervize).
Ha Kínába megy vissza, akkor ki kell töltened a CN22-es nyomtatványt, ezzel tudod majd igazolni, ha érkezik vissza a telefon hozzád, hogy egyszer már benn volt az országban, így nem kell még egyszer ÁFA-t fizetned. -
kmarci25
veterán
válasz
Milestone2 #118412 üzenetére
Amit januárra ígértek?
han_lev: Ha jól tudom a kérdező vodafone-os, így a B20 hiánya neki nagy gond, ugyanis a voda 99,9%-ban B20-on szórja a 4G-t.
-
kmarci25
veterán
válasz
MrChef #118405 üzenetére
Én most ezen gondolkodom: Doogee F5. Feleségemnek venném, kicsit halott az itteni fóruma, de van benne B20. Itt pedig azt írják, hogy van benne e-compass, jelentsen ez bármit is.
Egyébként a navigálást az iránytű hiánya semmiben sem befolyásolja, legalábbis én még nem tapasztaltam. Főleg, hogy általában mikor navigálsz, akkor a telefont nem fektetve használod...
-
kmarci25
veterán
válasz
Milestone2 #118337 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Ez szomorú...
-
kmarci25
veterán
Segítsetek már lécci, összekeveredtem.
Esetleges pl. spemall-os rendelés esetén a Xiaomi Redmi 3 és a Xiaomi Redmi Note 3 egyikében sem lesz magyar nyelv? (Mindenféle mókolás nélkül, out of the box állapotban.) -
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
válasz
ZolkoW #118239 üzenetére
Üdv a klubban, neked is ludla kollégának is. Ulefone Paris, feleségemé. Használhatatlan volt, a másik félnél olyan szinten gerjedt a hang, hogy egy mukkot nem lehetett hallani. Már réges-rég visszaküldtem, de a gearbest állítja, hogy nem találja. Miután megnyitottam a PayPal dispute-ot, azóta nem válaszolnak, sumák egy banda. Előbb kellett volna PP-n megnyitni az ügyet...
vlevi: Napi szinten használom navigációra, a fényerővel sosem volt gondom. Azért azt hozzáteszem, hogy miután november óta van meg, igazán szikrázó napsütésben még nem volt alkalmam használni. Gyorsan talál jelet egyébként, és jól pozicionál, általában 3-4 méteres pontossággal ha a net is be van kapcsolva (általában waze-t használok). Józsefváros ki utcáiban 1-2-szer rakott egy utcával arrébb, azt pár másodperc után magára talált.
-
kmarci25
veterán
válasz
berobi78 #117944 üzenetére
Nem örvend itt túl nagy népszerűségnek, de nekem (és még többeknek: ld. saját topik) bevált: Elephone P8000.
-
kmarci25
veterán
válasz
csubuka #117221 üzenetére
Kereső: Umi Rome, érdekesebb vélemények:
vélemény 1
vélemény 2
vélemény 3
vélemény 4Aztán most döntsd el...
-
kmarci25
veterán
válasz
maggi1886076 #117159 üzenetére
Csak azért mert most épp egy Cl10-es Kingston, előtte meg egy Sandisk döglött be... Mindkettő 32 gb-os. Merjek megint Cl10-est venni? Annak nem naj, ha viszonylag kis fájlok "mozognak" rajta, viszonylag gyakran (pl. spotify letöltött zenéi).
beg: igen, sincerity megvan, onnan fogok rendelni.
-
kmarci25
veterán
Asszem a telefonomban lévő sd kártya megadta magát. Milyet érdemes venni? Class 10-est vegyek, vagy inkább legyen alacsonyabb a class érték? Illetve milyen márka? Samsung, Transcend, Kingston? Várom a tanácsokat, nem szeretnék befürödni...
-
kmarci25
veterán
válasz
silver-pda #117099 üzenetére
Akkor szerencsés vagy. Valószínűleg pont sikerült kifognom egy hibásat.
-
kmarci25
veterán
válasz
ZolkoW #117088 üzenetére
Próbáld ki hívás közben. Amit én rendeltem ott hasalt el: annyira zúgott a másik félnél, hogy nem lehetett hallani semmi mást. És ezt minden szolgáltatónál csinálta, mindkét sim slot-ban. Visszaküldtük, épp tegnap érkezett Kínába, de most pihennie kell a csomagnak, mert újéveznek. Szóval jótanácsként írom. Mi is örültünk neki 1,5 napig...
-
kmarci25
veterán
válasz
v2roli #116707 üzenetére
Szia! Itt találhatsz infót a P8000-ről. Összesen három ilyen telefont rendeltem, tavaly november elején. Mindhárom gond nélkül működik. Ebből az enyém 2 simmel, a másik kettő 1-1 simmel. Sokan írják itt, hogy vannak vele rossz tapasztalatok, nálunk ilyen nem fordult elő, és a topikban sem láttam ilyet, vagy csak nem írnak azok. A telefon külsőre szerintem nagyon szép (mondjuk ez szubjektív), jó súlya van, ez adódik a fém házból és az akkuból. Az ujjlenyomat olvasó 90%-ban oké. A rendszer gyors rajta, az akku 2 napot elmegy gond nélkül. GPS vétel stabil és pontos. Nyüstöléskor a telefon felső része melegedik tisztességgel. Egyébként eléggé alap droid van rajta (5.1), októberben ígérték, hogy lesz majd rá 6, de majd hiszem ha látom. Custom romokat is lehet találni, még egyelőre nem szántam rá magam. OTA frissítést sem eresztettem rá, mert azzal is voltak rossz tapasztalatok (bootloop). Elvileg könnyen megy a reflash, de nem akartam magamnak plusz programot. A közös rendelésből volt egy, aki ráengedte, semmi gondja nem volt vele. Két dolog, ami eltér a stock-tól: a lockscreen változtatása és az akku kijelzés százalékossá tétele csak külön appal megy. Egyébként nem értem ezt a két funkciót miért vették ki...
-
kmarci25
veterán
válasz
tibcsi0407 #116650 üzenetére
Semmi bajom a P8000-rel. És a másik 2 ismerősnek sem, akinek rendeltem. Nem értem, miért olyan nagy itt az ellenszenv...
-
kmarci25
veterán
válasz
janaman01 #116458 üzenetére
Na, hírek a hibás Ulefone Paris-ról. A gerabest support-tal folytatott és igen kiegyensúlyozott levelezés eredménye, hogy felajánlottak 3 megoldási lehetőséget:
- küldjem vissza, és visszatérítik az árát a GB wallet-be.
- tartsam meg, és kapok 20 dollár "fájdalomdíjat".
- tartsam meg, fizessek 100 dollárt és küldenek egy újat.Természetesen az első megoldást választottam, írtam nekik levelet, hogy így döntök, kértem visszapostázási címet, és azt a bizonyos RMA számot. Aztán majd, ha feladtam a paypal-tól visszakérem a postköltséget.
Ezután már "csak" várni kell, és ha visszakerül a pénz a GB-re (bár jobb lenne, ha paypal-ra kapnám), akkor keresni egy olyan készüléket, ami megfelel. (Sajnos az ulefone-tól ezzel elment a kedvem, és feleségemnek sem tetszett igazán...)
Nem akarom elkiabálni, de eddig jól teljesített a gearbest.
-
kmarci25
veterán
válasz
janaman01 #116416 üzenetére
Ma válaszoltak, és meglepetésemre azt írták, hogy most ők törik egy kicsit a fejüket, és két munkanap múlva jelentkeznek. Eddig oké, mert még nem küldtek el a fenébe a gondommal. Épp ezért várok a paypal vitával is, hátha jól jövök ki a dologból. De köszi az ötletet, nem jutott eszembe.
-
kmarci25
veterán
válasz
klampfer #116405 üzenetére
Írtam a gearbest-nek, várom a válaszukat. (Gondolom küldjem vissza...
)
Akkor meg majd ki kell derítenem, hogy pontosan mit kell kitöltsek, meg kivárni azt a több hetet, mire kiér, elbírálják, visszaküldik...
Áhhh, ez a 9. kínai telefon rendelésem, eddig semmi, mind működött/működik, erre most ez. -
kmarci25
veterán
Pár napja érkezett meg feleségem Ulefone Paris készüléke. Ahogy kezembe vettem felment rá OTA-n keresztül egy frissítés. Ezen kívül semmi mókolás nincs, rootolva sem. Most derült ki, hogy hívásoknál egy idő után a másik félnél csak hangos zúgás hallatszik. Az Ulefone-on ebből semmi nem hallható. A 2. slotnál ez gyakorlatilag pár másodperc után kezdődik, az 1. slotnál kicsit később. Aztán az is előfordul, hogy a zúgás lehalkul, aztán újra erősödik. Próbáltam más kártyákkal, próbáltam úgy is, hogy a két kártyát felcseréltem, de ugyanez. Van valami ötlet erre? Vagy küldhetem vissza?
-
kmarci25
veterán
Ismerős rendelt egy Elephone M2-t a tinydeal-ről, európai lerakatból, 3-7 munkanapra ígérték. Elvileg a kezembe tudom fogni egy pár percre, azokat a nagyon gyorsan szerzett benyomásaimat majd leírom.
-
kmarci25
veterán
Sziasztok!
Feleségemnek vennék egy Ulefone Paris-t, de sehol sem találok eu-ból rendelhető fehéret. Nem találkoztatok mostanában ilyennel? (Ha nincs, akkor rendelem Kínából, de azért eu-ból jobban szeretném.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asztrofotózás
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest