- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChef
aktív tag
-
Somatom
veterán
válasz
b0bcat #137214 üzenetére
Nyilatkozz csak a magad nevében! Részemről Forever Young.
-
válasz
b0bcat #137205 üzenetére
de nálam az ár a döntő szempont: az olcsó, de jó (= számomra megfelelő teljesítményű) eszközöket szeretem. Ezért jön be nekem a Redmi széria
1et értek.És ezzel is:
(#137203) b0bcatNej: redmi 4x
jány: redmi 4x
fiú: redmi 3 (nem b20-as, mert ez a legrégebbi, eztán jött be a b20-as verzió) - "ziz vóz dö böginning of a bjutiful fenccsipp"
magam: redmi 3s
= számomra megfelelő teljesítményű, és számukra is.Ragozhatnám, de kb. itt a pont.
-
beg
veterán
-
válasz
b0bcat #136660 üzenetére
Több dolog is történt
- Felnőttek az emberek, már nem gyerekjátékoznak
- Új megmondóemberek érkeztek egy időben, így a nagyöregek eltűntek inkább
- Nálam jött két gyerek, inkább velük töltök időt, mint az itteni "gyerekekkel"
- Már nem akkora üzlet kintről rendelni, itthon is megkapod a jó kínait
- Több lett egy időben a kínai teszt a MA-n
- Lecsökkent a kínai telefonokat gyártó ismeretlen cégek száma (hol van már a Big Cola és társai)Ezen kívül is sok más tényező miatt történt váltás.
Számomra a harmadik és második pont a leghangsúlyosabb. Elöbbi egyértelmű, utóbbi pár éve távol tart engem a milyen laptopot, okostelefont, tabletet, egyebet vegyek topikoktól is, hogy leírjam a tapasztalataimat, elvégre bizonyosan nem érthetek hozzá, ha csak ilyen vállalkozásom volt, de nem tudom fejből az antutu adatokat
De ha átfutod a hsz-okat, azt látid leginkább, hogy a régi nagy telefoncserélgetős eltűntek, pedig ez pörgette a topicot (mára már nálam is csak 6 készülék van a régen megszokott 20 helyett, azok is régiek). De azzal, hogy már nem jön át olyan könnyen a telefon a határon, valamint hogy már nem működik az, hogy megveszed, egy hónapig teszteled, használod, majd eladod árában, logikusan a keresletet is csökkenti, illetve a hozzászólások is ritkulnak. -
-
Upo
addikt
válasz
b0bcat #136322 üzenetére
Nem olvastam amit írnak, de a nem hitelesített készülékeknél te a sajátodat kézzel fel tudod venni, és akkor működni fog. Csak minden factory reset után újra regelni kell a telót a google-nél. Aki főzött romot rakott fel, annak talán nem gond rányomni a google által beadott gombra.
-
-
Ájvé
veterán
válasz
b0bcat #135046 üzenetére
Hát akkor nem lehet nagy stock droidos ha MIUI így bejött.
3 éve használom de kezdem unni, főleg hogy launcher cserével sokkal gyorsabb, gördülékenyebb és több a szabad RAM. Szóval minden jó ellenére én legközelebbi telefonba már lehet elköszönök tőle.
Viszont amit írtam is és tény, hogy szokni kell annak aki még nem használta (hasonlót se) és ez nem negatívum hanem puszta tény. -
-
kmarci25
veterán
válasz
b0bcat #134899 üzenetére
Nem csak elmélet, gyakorlatban is működik. A visszaküldést ajánlottan kell megtenni, így kapsz ragszámot, és kérned kell róla egy számlát. Ezt a számlát kell elküldeni a PP-nek, ők meg a számla alapján jóváírják a fiókodra az összeget. A PP topikban pontosan elmondanak minden lépést, bár emlékeim szerint a topik összefoglalójában is benne van. Én a helyedben visszaküldeném. 2 éve nekem is hibás telefont küldött a GB (iszonyatosan recsegett, búgott a hangszórója), visszaküldtem nekik, PP fizette a visszapostát. A GB erősködött, hogy nem kapták meg, de a tracking szerint már rég átvették. Úgyhogy velük kellett picit harcolni, mire visszaadták az összeget.
-
-
válasz
b0bcat #134055 üzenetére
Jó kérdés, én egy panaszt nem tudok még mondani.
Belakni azonnal ment, csak lerántotta a telefon a P8 progijait a korábbi telefonról (ezt magától elvégezte), extraként feldobtam a nova launchert (erre kellett egy percet szánni), és kész volt.
Megy, nem kell figyelni rá. Első alkalommal 4 óra 9 perc SoT volt 89%-ról 27-re merülve -
tibcsi0407
félisten
válasz
b0bcat #134057 üzenetére
Én alapvetően 70 ezer alatt csak Xiaomi-t tudok mindig jó szívvel ajánlani, mióta a LeEco kicsinálta magát.
Ha pedig nem MIUI van rajta, akkor instant get.
Nekem a design is nagyon bejön, a Oneplus-omban is gyakran szoktam gyönyörködni. Apple copy a hátlap, de meg kell hagyni, hogy nagyon szép és kényelmes a fogása. -
csongi
veterán
válasz
b0bcat #133665 üzenetére
Igaz, viiszont a meret novekedes miatt meg pont veszelyesebbe valik a fogas.
Nekem is van, de nem teszem fel akkora bumszli lesz toleMas: A Leagoo nal tudom volt ez a Trojai balhe.Ettol fuggetlenul milyenek tapasztalatok a gyartoval.
Most akcios a Leagoo Mix, es tetszetos a kis keszulekuk. -
-
nyisziati
veterán
válasz
b0bcat #133107 üzenetére
Igen, a magas készenléti fogyasztás a MIUI hátránya, én is észrevettem már.
Mondjuk nálam a készenléti idő nem szempont, amikor csak konnektorközelben vagyok, folyamatosan töltöm.
Azért remélem, a Redmi csak megkedvelteti magát.
Ha mégsem, még mindig ott az Ulefone Power...(#133109) DJGABI: Volt már ilyenre példa, pénz és elhatározás kérdése...
Csak utána nem szabad ebbe a topikba írni. -
-
Upo
addikt
válasz
b0bcat #132920 üzenetére
Néha előfordul hogy eltalálják. A kínaiak viszont egyforma név alatt nyomnak többféle hardver konfigurációt. Az ilyen oldalak sokszor fognak ezekből egyet (legtöbbször ami legelőször kijön), és az van bent a táblázatban. Azután még kijön ugyanazon a néven 2-3-4 másik specifikációval, amik még régiónként is variálódnak, na ezt egyik oldal se hozza rendesen. Model number-enként kellene hozni a specifikációkat, de egyes gyártóknál tényleg áttekinthetetlenül bonyolult (xiaomi, huawei és társai). Nem elég hogy a ram és háttértár méretekkel variálnak, de lehet még eltérés kijelzőben, felbontásban, BT, NFC variációk, mobilhálózat frekik, háttértár típusa, akku eltérések, ugyanazzal a készüléknévvel, különböző model kóddal, amiket az összehasonlító oldalak nem jegyeznek. Aztán figyelmetlen vásárlás után jön a meglepődés, hogy pedig a xxx azt írta hogy van benne/nincs benne, aztán amit meg vettem az miért nem olyan...
Vásárlás előtt mindig rá kell kérdezni a pontos modell kódra és annak utánanézni ha nem akarunk meglepetést. Szinte semmire nem valók ezek az összehasonlító oldalak, mindig utána kell nézni a pontos műszaki adatoknak az eladónál! -
-
válasz
b0bcat #132301 üzenetére
Erről már régebben is volt szó, hogy ha kuponozol, akkor nem a "leengedett" árra számolja a GearBest.
Viszont ahogy leírtad... A Napiszar-on szoktam látni ilyen fotókat a Tesco-ból, meg más ilyen nagy bevásárló központokból: "AKCIÓ! 600Ft helyett 599!!!"
(A leginkább tré az volt, ami a Te általad leírt esetre hajazott: az akciós ár magasabb volt a simánál...)
-
RVR400
veterán
válasz
b0bcat #131968 üzenetére
Szerintem nem megy ki alvóba, 2 %-nál többet nem szabad merülnie egy éjszaka alatt, kivéve, ha nem alszol.
Nekem állandó mobilnet vagy wifi, szinkron bekapcsolva, tegnap este 9-kor 20%-kal raktam le, ma reggel 6-kor 19%-kal ébresztett.
(#131973) nyisziati: Szerintem ezt jó páran meg tudjuk cáfolni itt a topicban is.
-
Ájvé
veterán
válasz
b0bcat #131968 üzenetére
Ahogy előttem írták szinkronizáció miatt is lehet a fogyasztás, be lehet állítani "akkumulátor kímélő" módot akkor beállított intervallumba nem szinkronizál. Ezzel nem kell kapcsolgatnod a wifit és mobil netet, vélhetően nem fog sokat merülni. Ha mégis akkor Wakelock detector segíthet, de kell hozzá root, megmutatja mi tartja ébren. Én használok Greenify-t is, ha más nem képernyőt jó zárni vele, de szerintem root nélkül is hatásos (kisegítő lehetőségek közt engedélyezni kell csak).
(#131970) b0bcat:
4G-t hagyhatod (2G+4G ha van ilyen mód, nem tudom nekem Mi 3-am van és ez csak 2G/3G-t tud), az nem fogyaszt sokat, 3G-t viszont ne engedélyezd ha feltétlenül nem szükséges. -
-
aytukabozs
addikt
válasz
b0bcat #131736 üzenetére
Az sajna nem jelent semmit, márciusban meg március vége, majd április eleje volt kiírva.
Jól megsz*patta a xiaomi az eustockot ezzel.(#131735) CineDOG1
Ha nem lenne sürgős, azt mondanám vedd meg a geekbuyingon,
ott most pár napig 109$ az arany 2/32 (B20), az még áfával se' olyan vészes. -
svgyula
addikt
válasz
b0bcat #131567 üzenetére
Szia! Azért én ismerek jópár 1bit-es embert akinek !ez! a mostani telefonjához képest "csúcsmodell" lenne! Az sem számít ha 1-2 perc mire betölt egy alkalmazás, hiszen úgyis bezárja mert nem ért hozzá!
A B20 ha mondod neki azt hiszi egy új madár infulenza
A GPS nem probléma mert a kocsmából ismeri a haza vezető utat részegen is
kamera sem gond hiszen ilyen sötét embert nem fog meg a "film" és ezt el is hiszi! De ennyi pínzé rá lehet beszélni arra, hogy kő neked egy ilyen telefon!
Aztán abba kell belegondolni, hogy hány ilyen bantunégerwinetujang él a földön
Ezek mind potenciális vevők!
-
aytukabozs
addikt
válasz
b0bcat #131561 üzenetére
hát az lenne logikus, a 6572 népszerű soc volt annó (nagyász jiayu f1 pl.
),
lehet akár annak valami 'aktualizált' lol változata,
de minek szedne ilyet elő valaki 2017-ben?a pakliban végülis az is benne van hogy elírás a doogee oldalán...
(a 657X kétmagos, ezek meg kvadnak írják)
na majd kiderül. -
citkar
addikt
válasz
b0bcat #131517 üzenetére
A memóriakezelést a beálíltások/fejlesztői lehetőségek alatt.
Van lehetőség arra, hogy törölje a tevékenységeket, amint elhagyod, ezt én erősnek érzem, kipróbáltam, de nem élek vele (valaki állandóan üres asztalt szeretne, hogy pakolhasson rá, na neki ez kánaán). A Memória optimalizálást alacsonyra állítottam. A háttér-folyamatot is korlátozhatod, ami nekem normál korlátozásra van állítva, de beállíthatod, hogy 1-2-3-4 folyamat futhasson.
A háttérben futó alkalmazásoknál ha felhúzód kilövöd, ha pedig le, akkor zárolod és nem lövi le a rendszer.Egy éve próbálkoztam többféle beállítással, hozzáértőbbek tanácsára és nekem így lett megfelelő, de kinek mi az igénye, ki hogy állítja be, feltételezem más beállítással lesz elégedett. Nem mondom, hogy tökéletes, de 3 GB-ból 1 GB körül vagy afölött szokott szabad lenni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Ájvé
veterán
válasz
b0bcat #131378 üzenetére
Máshol is kapható Redmi 4A Pro, igaz drágábban és bolti garanciával. Esetleg 2/16-os elég itt normális garanciával van. Egyébként esetleg külföldi rendelés marad (talán spemall még vállalható).
-
Upo
addikt
válasz
b0bcat #131317 üzenetére
A 6750 sem egy erőmű, nem sokkal gyorsabb a 425-nél. A 6750 nagyjából 6753 kaliber, ami a vernee thor-ban van, a 4A tesztben van a táblázatban thor is. [link]
Esetleg 6750/720p kijelző van a Doogee Y6-ban, annak a táblázata itt: [link]Még az is lehet, hogy a sebesség különbség használatkor nem jön ki, csak tesztprogrammal (azokat meg nem én hamisítottam úgyhogy nem hiszek nekik).
Viszont a meizu hozzáállása a zárt bootloader nyitásához nem nagyon tetszik, nem tudom hogy ez az M5-nél változott-e. Ez okozhat gondot ha a garancia lejártával kell esetleg szoftveres élesztés neki, voltak már ebből gondok meizunál.Ráadásul egy tizessel drágább, és márkanévnek a xiaomi se rosszabb mint a meizu.
Flyme os-t próbáltál már? Nekem például nagyon nem jön be, inkább a miui.
A csábítás pedig elég nagy, mert ez meg van raktáron, de gondold meg! Bő 1 hét múlva jönnek a xiaomik is, locsolkodás után mire felébredünk már lehet hogy lesz is.
Na sikerült a lebeszélés?
-
aytukabozs
addikt
válasz
b0bcat #131091 üzenetére
+tibcsi0407
"The information on this web site is not guaranteed. Kimovil is not responsible for inaccuracies, omissions or any other error in the information. Any warranties regarding this information are disclaimed. Total or partial reproduction of this site is prohibited in any manner without prior written permission. The trademarks, logos and device manufacturers, software, etc. are the property of their respective owners.
szerk.: de amúgy akkor mi? még a devicespecifications.com van amire adni lehet.... Tudsz jobbat? (nem frocli, komolyan érdekel).
(#131094) tibcsi0407
Mikor indultak még nem tudhatták hogy bejön-e ez az üzleti modell, és akkor mérföldekkel pontosabb infókkal dolgoztak mint -a számomra érthetetlen okokból néha még ma is referenciaként felmerülő- gsmarena és társai.
De persze jogos. Figyelhetnének rá hogy maradjon a színvonal. -
-
-
zex
aktív tag
válasz
b0bcat #129936 üzenetére
b0bcat hozzászólásán megakadt a szemem! Hogy van az hogy a Xiaomi Redmi 4A ilyen "olcsó" magyar garival? Kb ennyiért tudnám külföldről is megvenni és akkor még nem beszéltünk a vámról meg a várakozási időről...
lletve tapasztalatok vannak-e ezzel a telefonnal? Gyakorlatilag egy alap telefonnak kellene (Facé, Viber, Watsapp, Gmail futtatására). Gondolom ez nem okoz neki problémát.
Illetve a fényképek minősége is remélem hogy a 20-30eFt-os noname kínai gyártókétól azért valamelyest jobb. Ugye?
-
viktorhu
veterán
válasz
b0bcat #129741 üzenetére
De ez megint nem normál használatnál derül ki, pl
email írásakor tökéletes, ahogy egyébként az elődje is az volt. Egy 24 ezer forintos mobilról beszélünk 2 giga rammal, 16 giga tárhellyel, modern processzorral (a helio család négymagos változata), ujjlenyomat olvasóval, nagy akkuval. Az elődjét teszteltem alaposabban, két hétig nálam volt egy, ott pl. meglepett a nagyon pontos navi is. -
-
dethroner
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
b0bcat #126724 üzenetére
CleanMastert nem kell használni (névjegyzékből random töröl, és az SD-kártáyról is néha fényképet, ahogy gondolja, teljes futtatás után meg néhány teló már be sem indul többet csak full flash után, Cubot S168 böngészőből kilép miatta, stb), meg nyilván belassul, ha teleszabják ilyenekkel, ez nem írható a teló hibájának, még akkor sem, ha Homtom...
A Mlais M9-ben erősebb proci, erősebb GPU, 960-as felbontás, nem pedig 1280-as, ennyi az egész.(#126732) citkar: Akkor a Spemall is lutrizik, mint a Tinydeal, és vagy bejön nekik vagy nem az EU Express vámmentesként beharangozott dolog? A plusz pénzt elteszik, abból meg fedezik az ilyen eseteket.
-
viktorhu
veterán
válasz
b0bcat #126724 üzenetére
Ezt (névjegyek százával tűntek el) nehéz a telefonra fogni, mert a google contact sync csinálja a kontaktok szinkronizálását, nem a telefon saját szoftvere. Itt azért simán egy júzer error lehet még mindig a legvalószínűbb opció. Vagy a régi telefonon szinkronizáltak egy másik fiókot is, amit ehhez nem adtak hozzá, vagy az előző telefonon nem mindent felhőbe mentettek, hanem a telefonra, vagy többféle account között keresztbeszinkronizáltak és a google vagy egy másik felhő account a nem létező kontaktot tekintette újabb állapotnak, és ezért letörölte saját magáról is...
Belassítani meg minden telefont lehet, azért a mlais korában nem volt kevés az 1+8 giga, ma meg eléggé az, és ha ott fut a háttérben a facebook messenger meg a whatsapp, akkor már nem sok marad, esetleg bevetettek még egy lassú memóriakártyát is...
Mondom ezt úgy, hogy az életben nem találkoztam még homtom telefonnal, de ezek a panaszok annyira tűnnek a mobil hibájának, mint a betört kijelző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Starlink
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest