- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hungobungo
senior tag
Coolpad F2 snapdragon 615 procival:
Nagyon jó a készülék, de: a gyári rom a szokásos CoolUI, DE eddig még nem sikerült magyarítani. Még a Morelocale sem vált át másik nyelvre, csak ami gyárilag már van rajta (angol, kínai), hiába rakod bele az apk-be a nyelvesítést. Antutu 21-2 ezer pontot adott rá, de gyakorlatban nem érezni a különbséget, ZTE V5 max-szal pariban voltak.
VISZONT:
Az indiai Micromax is árusítani fogja, saját brandet indított neki: ( http://yuplaygod.com )
Január 13-tól fogják kiszállítani, gyári CM11-gyel (!). Amint kiszivárgott a rom, tesztelem Coolpad F2-n és megírom hogy mennyire kompatibilis. -
hungobungo
senior tag
válasz
Gameboy77 #93883 üzenetére
Nem a debug mode a hiba oka (SP Flash Tool akkor is működik ha nincs boot/system), hanem mert a driver szar amivel próbálkoztok, esetleg a kábel.
A menete: Kábel kihúz, telefon kikapcsol, SP-ben elinditod a download-ot (preloader nélkül!), kábel rádug, akksi be.
Mindenképpen Windows XP-s gépet javaslok flasheléshez (én virtuális géppel szoktam). -
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
válasz
paulkaresz #93827 üzenetére
Pl. mert már mindenki minimum 5"-os telefont vesz.
-
hungobungo
senior tag
válasz
kretenallat #93816 üzenetére
Ha jól látom, akkor ez egy átfeliratozott Coolpad F2 (nem az mtk procis 8675 HD, hanem a snapdragon 615-ös 8675 W00)
...Ami azért izgalmas, mert akkor 100% hogy lesz lesz rá hivatalos Cyanogenmod
-
hungobungo
senior tag
válasz
#39868659 #86679 üzenetére
Nem szoktam magyarázkodni, de:
Rendeltél 2 darab Jiayu S2 telefont, az egyiken erősebb volt a wifi mint a másikban. Ezt jelezted is feléjük.
Felajánlották a készülékcserét, amit te nem szerettél volna, e helyett inkább azt kérted, hogy küldjenek hozzá wifi antennát. Ebből a modellből gyártottak vagy 5000 darabot, néhány hétig volt forgalomban, ezért hozzá antennát szerezni hónapok alatt sem tudtak (Jiayu szervízből sem). Ezt jelezték is feléd. Legutóbb azt írtad, hogy akkor kérsz egy olcsó kis senior mobilt az antenna helyett, erre várunk éppen... -
hungobungo
senior tag
válasz
balazs1011 #79323 üzenetére
Nem ismerem a szolgáltatókat, de pl. a http://www.t-m*bile.hu oldalra bejelentkezel és ott egyből látod
-
hungobungo
senior tag
válasz
NickGrabowsi #79321 üzenetére
Esetleg: eállítások -> megjelenítés -> betűméret csökkentése nem segít?
Vagy másik téma? -
hungobungo
senior tag
válasz
NickGrabowsi #79292 üzenetére
Rakd fel ezt:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.modoohut.dialer&hl=hu
Úgy emlékszem hogy kezeli a dual sim-et, és magyarul is ért. -
hungobungo
senior tag
Linuxosok: ha van egy "/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/modem" blokk eszközöm, akkor ennek a tartalmát hogyan lehet modem.img-be menteni? Qualcomm soc (Hongmi 1s)
-
hungobungo
senior tag
Szó volt arról, hogy Total Commander alól mivel lehet látni MTP eszközöket.
A multkori plugin csak 32 bites TC-vel működik, ez a plugin viszont 32+64 bit alatt is szuperál:[link] -
hungobungo
senior tag
válasz
Viktor0610 #79048 üzenetére
Ennyiért tényleg jó is lehetne, ha nem lenne az a fránya 1700 mah
-
hungobungo
senior tag
válasz
Fricibácsi #79040 üzenetére
Ezt milyen árfolyammal számoltad ki?
-
hungobungo
senior tag
nem érted: mint ahogy a multik akcióinál is (pl. akciós dinnye), van mindig néhány készülék amit minimális haszonnal adnak el, így vonzanak be több vevőt, amit aztán más készülék, kiegészítő árából majd úgyis visszakapnak..
A másik, hogy egy telefonkereskedő cégnek néha még szinte haszon nélkül is megéri továbbadni készülékeket, mert kapnak kedvezményt pl. 1000 db-tól a nagykertől.
-
hungobungo
senior tag
Kereshetsz amit akarsz, attól még hülyeségeket írsz.
Ha nem így lenne, akkor bármelyik program ami fut a háttérben mindig leállna és újraindulna (skype, viber, qq stb.)? Meg a nem aktív alkalmazások is elfelejtenék a megnyitott weboldalakat, bezárnák a megnyitott dokumentumokat, zenéket? Torrent kliens hogyan töltene le bármit, miközben telefonálsz? Telefonálás közben hogyan kaphatnál leveleket? Remélem belátod hogy ökörségeket hiszel. -
hungobungo
senior tag
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az első rendelésnél általad kért tablet egy kétmagos allwinner kevés ramos, szar firmware-es gyárilag rakás szar volt (ha jól emlékszem vettél máshonnan is és az is csak ugyanazt tudta), amit visszavettünk, mert a specifikációval ellentétben csak 512 MB rammal szerelték.
A második rendelést nem tudták teljesíteni, de a pénzt visszakaptad - ez is elég korrekt, nem? -
hungobungo
senior tag
-
-
hungobungo
senior tag
válasz
wwenigma #77524 üzenetére
Itt figyel az asztalomon kettő, mit szeretnél tudni róla?
Rövid tapasztalataim:
EZ EGY VADÁLLAT
Minden porcikáján látszik, hogy nagyon ütős készüléket akartak kihozni belőle.
HARDVER:
Váz, kijelző, méret, gombok helye és formája mind-mind nagyon jól eltaláltak.
Hangereje, hangminősége nagyon jó. Ennek végre az aljára oldalra tették a KÉT hangszóróját, nem a hátuljára, így nem fedi le a hangja útját az asztalon fekve...Kamerája nagyon jó, de pl. a Coolpad F1 után nem volt észrevehetően jobb.
Az értesítési led sokszinű.
SZOFTVER:
Gyári 1.2-es Color OS-szel jött, kínai és angol nyelvvel. Nyomkodtam egy darabig, de nem nyűgözött le az oprendszer.
Cyanogenmod gyorsan és fájdalommentesen volt telepíthető (először ez a TWRP recovery kell rá fastboot-ban, utána már simán update zip-ből + gapps 4.4.3 csomag).
4G megy simán, nem kellett mókolni semmivel (legalábbis ezt jelzi az adatforgalomnál).
-
hungobungo
senior tag
Sajnos a memóriakártyák többsége Kingston-ra szitázott noname class 4-es kártya, jobb esetben azzal a kapacitással ami rá van írva. Rosszabb esetben Samsung 64GB-os kártyának látszó, chiptuningolt 4/8 GB-os noname kártya, amiről szép lassan eltűnnek majd az adatok amint átlépik a mérethatárt
Egyet megtanultam: memóriakártyából NEM SZABAD gagyit venni. Nem az a 2-3-4 ezer forint fog hiányozni, hanem a családi fotók ha elvesznek.
(Persze gyakori felhőbe - dropbox, drive, stb. szinkronizálással az adatvesztés elkerülhető).
Sokunk az itmedia-ról rendel, én például már rendeltem Platinet, Maxell márkákat onnan, mindkettő meghalt 0.5-1 év után
-
hungobungo
senior tag
válasz
tolvaj! #77399 üzenetére
olvastam a speckóit, frankónak tűnik:
the back camera is Samsung S5K4H5 camera, the aperture is F2.4
CHUWI vx3 ultilized 7inch JDI display from Japan, whose LTPS low temperature polysilicon technology enables the flashing of the screen to be controlled to the maximum, so thus the screen color is more colorful and vivid, the Color gamut is up to 103%, the brightness is up to 515 nits, BTW, until now only Huawei X1 and Nexus 7 and some tablets takes this screen configuration.
DDR3's pre-reading ability is twice than that of DDR2, and its consumption is down 30% than that of DDR2, it is packed in green package with lead-free production.
CHUWI VX3 using MHL port instead of HDMI port, which makes HDMI, USB, Charging port to be one.
-
hungobungo
senior tag
válasz
MotorBoy79 #76663 üzenetére
"Sajnos azóta szinte minden telefon beszélgetésemnél a másik fél reklamált, hogy recseg a hangom, vagy nem is hall.
Másik DG800 gondom, hogy a Bluetooth fülesemmel (Platronics M55) volt
A mobil térerő mindig legalább 1 csíkkal kevesebbet mutat, mint a Jiayu G3.
A 2.4 GHz-es WiFi jelerősség mindig legalább 2 csíkkal kevesebbet mutat"Az első kettő szoftveresen biztosan javítható
A másik kettő is részlegesen, hacsak nem minden dg800-on ennyire gyenge az antenna design.
Milyen rom verzió van rajta? Lehet, hogy van már rá valami update..."3.36 GB, ebből 2.81 GB szabad, aztán van egy "Telefon memória", ami 2.76 "
A 8 GB megvan, hiszen ehhez még jön a System, Recovery, stb. partíció is. Sajnos a trendeknek megfelelően a telefon belső memóriáját növelniük kell (data partíció), hogy több/nagyobb alkalmazást lehessen telepíteni a minden alkalmazással kompatibilis belső tárhelyre. Ez korábban 500 MB, később 1 GB volt, mostanában a 8-16 GB-os készülékeken kb fele-fele arányban osztják fel. Gondolom nem mondok vele újat, hogy ha nagyobb SD méret kell, akkor a legolcsóbb megoldás egy micro SD kártya használata.
-
hungobungo
senior tag
Vannak olyan telefonok, amelyeknél töltés közben az érintőképernyő megbolondul."
Ezt úgy hívják, hogy "ghost touch".= szar a töltő amit adtak hozzá. Ez arra vezethető vissza, hogy a kínai töltő más mint az EU-s, ezért legtöbbször a boltos ad mellé valami nagyon olcsót, másik töltővel kell először kipróbálni, vagy egyszerűen USB-ről tölteni egy PC-vel.
-
hungobungo
senior tag
válasz
gipsztigris #76056 üzenetére
Ronda MIUI fontokra megoldás: szedd ki bármelyik miuiandroid.com-os multilanguage romból a /system/fonts mappában levő betűtípusokat, és root jogokal írd felül a telefonodon levőket vele, még be kell állítani a permisson-öket, reboot és kész.
-
hungobungo
senior tag
De jó, köszönöm, eddig még nem ismertem a programot! Ahogy látom még a dd raw image-eket is támogatja, amit közben készítettem a partícióról. Remélem még nem íródott felül minden
Igy nem kell látszania a PC felől mint meghajtó, elég adb shell-ből lementeni az adott partíciót dd segítségével.
-
hungobungo
senior tag
Lehet valahogy engedélyezni az USB storage módot, ha nem látszik csak MTP, PTP, Töltés, CD-ROM választható Android 4.2.2-n?
Alternatív megoldásként le lehet menteni a formattálás után a belső sd törölt tartalmát? Hülye fejjel töröltem nekem fontos tartalmat róla
-
hungobungo
senior tag
válasz
tolvaj! #75107 üzenetére
Nemrég kaptam egy Xiaomi Pistons headset-et - ráadásul eredetit
- ha azzal kapcsolatban lenne kérdés csak nyugodtan. Külsőre nagyon minőségi, ruhaszerű anyagbal van bevonva a kábelezése.
Három különböző méretben (S,M,L) adnak hozzá fülbedugós gumit, plusz egy L ami rajta van alapból.
A doboz olyan mint egy mini sminkkészlet, amibe fel lehet tekerni és abban tárolni így nem kócolódik össze a kábele. Hangzásra (már aminnyire ezt le lehetett tesztelni egy telefonon) nagyon jó minőségű.
Berillium tekercses. -
hungobungo
senior tag
válasz
terra052 #75078 üzenetére
Igen például, de adott modellhez lehet is antenna tuningot találni a neten.
Ha a matricán áttetsző antennához hasonló alakot kivágsz rézből, és föléragasztod, biztosan segíteni fog. Ha nem gáz a gari, kicsit fel is lehet húzni óvatosan a matricát és aláhajtani a jobb kontakt miatt.Igen, legtöbbször kontakt sem kell, elég ha a közelében van.
-
hungobungo
senior tag
válasz
wwenigma #75033 üzenetére
Csak a 4.1.x Androidok érintettek a leírtak alapján, azokon meg ennél újabb megy, de elhiszem. Mindegyik oldalon ott van a build.prop-ba írható fix amúgy.
Képernyővideó: nem mintha ezt nem tudná egy csomó 3rd party szoftver....
Én már annak is örülnék, ha minden Androidban benne lenne egységesen a hívásrögzítés, az egyik telón van a másikon meg nincs...
Pl. a bluetooth fogyasztáscsökkentés értelmes lenne, ha használnék bt eszközöket. A többi feature meg csak cicomázás.
Vagy a korlátozott profil, de miért csak tabletekre van kifejlesztve?
Vagy pl. a printing framework is helyettesíthető 3rd party szoftverekkel (mindegyik nyomtatógyártó kiadta a saját megoldását) -
hungobungo
senior tag
válasz
wwenigma #75026 üzenetére
"[link] Akkor itt nezelodhetsz, par apro difi van 4.2 es KK kozott" ennyi? hát ez sovány
dalvik "bug", első oldal alján amit linkeltél:
"The bug was introduced on 2/2/2013: https://android-review.googlesource.com/#/c/47280/
and fixed on 4/26/2013: https://android-review.googlesource.com/#/c/57602/
In short, if two or more 64-bit floating point constants are used in the same basic block, *and* the low 32 bits of the constants were identical, the JIT could mistakenly consider them the same, and optimize away one of them. It failed to consider the upper 32-bits when looking for constant reuse.
It appears that your failing devices are using a build cut during that window. JIT versions built after 4/26/2013 should not experience this problem."ez sem a KK "hozadéka".
Hidd el nem kötözködni akarok, de én eddig nem tudtam felfedezni teljesítménybeli vagy felhasználói élménybeli különbséget a 4.2.x és 4.4 között.
-
hungobungo
senior tag
válasz
dio001 #74954 üzenetére
A mobileuncle tools logós (ydss.cn feliratos) kínai recovery lényeg menüpontjainak jelentését itt találjátok
(nem akartam privátban küldeni, hátha jó lesz még másnak is). -
-
hungobungo
senior tag
válasz
Krinyo #74790 üzenetére
1. P780-at nem én írtam. Az áfát meg elfelejthetjük, hidd el.
2. Igen fotózd le, tekintve hogy alig vannak peremek rajta, érdekes kijelentés volt.
Meg persze annyira de annyira a 0.1 mm-es sorjától függ egy telefon minősége....Ja és még egyszer kérlek arra, hogy a dual sim fórumban ne ajnározz már egy egy simes telefont.
-
hungobungo
senior tag
A mobiltelefonos ikonos app a telefon szétszedését bemutató alkalmazás, nem ártalmas.
A második (du) feliratos a baidu input alkalmazás, billentyűzet kínai és angol beviteli felületekkel, nem ártalmas.
Az einstein-esre passzolok.
Mindhármat le lehet tiltani, ha bántja a szemed, a baidu inputot viszont csak akkor ha már telepítettél másik billentyűzet programot (mert ha ez volt az egyetlen input app akkor nem lesz bill.). -
hungobungo
senior tag
válasz
eszementális #73554 üzenetére
Folyamatos árcsökkenés van, de ennyiből sose vegyél műszaki cikket....
-
hungobungo
senior tag
Coolpad F1 gyorsteszt:
[link] -
hungobungo
senior tag
Coolpad F1:
A Coolpad romja nagyon szép és saját UI-vel rendelkezik, de néhány app amibe belenyúltak nem multilang (launcher, telefon, sms, névjegyzék, media player-ek). A módosított médialejátszóik is csak Kínában használhatóak letöltésre, pl. a videólejátszó ki is fagy konkrétan.
Tegnap sikerült a gyári Coolpad rom helyett már egy tiszta aosp verziót feltennem, teljesen magyar, kivéve a galéria+kamerát, de már azt is megoldottam. Van rá miui és lewa is, ha lesz idő, tesztelem is őket.
Sajnos SIM-et kell vágjak ahhoz hogy használni tudjam mint telefon, de arra tegnap már nem maradt időm.
-
hungobungo
senior tag
Mert a Sony, Samsung, stb. cégek alán nem ezt csinálják? A kínaiaknál legalább a SOC erős maradt, ez nem mondható el a márkás telók mini verzióiról....
Amúgy tökre érthető logika: ha van egy jól fogyó modell, akkor a hasonló nevű kissebb%olcsóbb modellre is többen rátalálnak... -
hungobungo
senior tag
válasz
svgyula #72785 üzenetére
Az epo offline adatokat tartalmaz az első fixáláshoz, kb. olyan mint az AGPS netkapcsolat nélkül.
Lehet hogy epo-val gyorsabban talál műholdat, de utána már...Én példaként mindig a "gagyi" mediatek procis kínai gps-eket szoktam példaként említeni, na azokon nincs AGPS BGPS CGPS EPO meg semmi se és 15-20 mp alatt fixál és tart stabilan.
A Mediatek a GPS procik miatt tart ma ott ahol tart...
-
hungobungo
senior tag
válasz
kabalapasika #72586 üzenetére
Mi a hibajelenség? Miből gondolod hogy megsérült? Nincs imei?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest