- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilizmo
addikt
válasz
RVR400 #140299 üzenetére
Szerinted direkt hajlítgattam? Nem írtam ilyesmit. De ha csak véletlenül is sikerül egy picit amikor felrakja az ember akkor már el is pattant. Tavaly novemberben a nagyobbik unokám szülinapjára kapott egy új Iphone, azon tg van mert ugye nem tud vigyázni semmire. Ezalatt legalább az 5. van rajta mert 2 hét után szana széjjel van törve a tg. Ahogy hallottam 6-7 ezresért rakatnak fel egyet (nem ők rendelnek Kínából), tehát 9 hónap alatt már legalább 30 ezret elköltöttek erre.
-
mobilizmo
addikt
válasz
RVR400 #140292 üzenetére
Az enyémekre biztos nem. Szerintem a tg egy nagy átverés lényegében. Nagyon nehéz jól felrakni (már akkor eltörhet ha meghajlítod), a mostani csinos lekerekített képernyőszélű telefonoknál a széle nagyon gáz, baromi drága a jó tg. Ezen kívül, ha élére, sarkára esik a telefon, a faltól falig képernyő miatt biztos törik a kijelző, tg ezt nem tudja kivédeni. A full tiszta pofáraesést talán, de az meg szerintem ritka mint a fehér holló.
Nem tudom használok-e 98 óta mobilt mint Cappa, lehet, hogy csak 20 éve, de ez alatt 2-szer ejtettem le. Bár kellett szerencse is (főleg az előző Mi A1-nél), de képernyő ezeknél sem tört, pedig nem volt tg rajtuk. -
-
osztszoroz
aktív tag
-
Upo
addikt
válasz
RVR400 #139894 üzenetére
Ütős MT6580, ami 5 éve volt az alja. Honnan szednek még elő ilyeneket? Szerintem az nem visz 4 giga ramot, akkoriban tán 2-3 volt a csúcs telókban, ezeknél inkább 256M vagy 512M volt a kérdés. Kíváncsi lennék mennyiből van hamisítva a kernelben az a 4 giga. Kb. a háttértár lehet ennyi valójában. Jó kis 3G only cucc, azt meg már szépen kapcsolják le.
Amúgy azok a fényes valamik körben azok mik? Svarovski műanyagok? -
Somatom
veterán
válasz
RVR400 #139572 üzenetére
Ahogy a többiek is írták, ez inkább konstrukciós probléma. Anno volt egy Zopo ZP999 -em (illetve, még most is megvan). A topikjában vki kicseréltette az antennáját vmi minőségi darabra és megjavult a GPS. Én vettem hozzá a Zopo shop -ban egy jelerősítőt. Azzal is tökéletes lett, csak az volt a bibi, hogy az autóban minden más GPS megvakult. Bekapcsoltam és a PNA abban a pillanatban eldobta a jelet.
-
viktorhu
veterán
válasz
RVR400 #139572 üzenetére
Kb. minden navis céleszközben MTK processzor volt egy idő után - a jókban is meg a rosszakban is. Ettől függetlenül mobilhálózat nélkül a klasszikus GPS-nek mindenképpen kell pár perc, hogy új helyen magához térjen, mert sem az utolsó ismert pozíció, sem az agps nem segít neki megtalálni a műholdakat.
-
Somatom
veterán
válasz
RVR400 #139507 üzenetére
Írtam, hogy keresek, kérek linket, ha vki tud ilyet. Erre ajánlott olyat, ami egyáltalán nem alkalmas rá.
Az eredeti szálhoz is írtam helpet. Ha öt szál kell és feltételezzük, hogy a test (GND) közös, akkor a megfordíthatósághoz olyan adapter kell, amelyikben 9 érintkező van és mind be van kötve. -
Somatom
veterán
válasz
RVR400 #138856 üzenetére
Ahhh, so! Akkor tényleg nem marad semmi. Minden esetre ez egy elég csúf hiba/hiányosság a stock Androidban. Nugáttól a Motoban lett Japán is, az US banden kívül. De, Europe még mindíg nincs. Elutazom, viszem a telómat. Hurrá, ott is tudom használni! Aztán hazajövök és kuka?
-
Somatom
veterán
-
-
junkpod
veterán
válasz
RVR400 #138654 üzenetére
Most már meggyőztem magam, hogy a note 7 megéri az árát, ha már váltok, legyen nagyobb lényegesen.
A note 7 pro az csak plusz memoria kiépítés?
A Mi 9se ugye kisebb, a mi 9 ugyan akkora de lényegesen drágább és feleslegesen erősebb. Egyedül az amoled ami kívánós lehet benne, de több mint dupla áron?
Úgyhogy note 7, kék, 4/64 a legszimpibb.
Koszi a sok tanácsot nektek. -
SamSem58
aktív tag
válasz
RVR400 #138559 üzenetére
Kösz, már gondolkodtam ezen a megoldáson is... ugyanis én egyéni szabályt állítottam be, ami azt jelenti, hogy pénteken és szombaton nincs időzített ki és bekapcsolás. No, de a Lenovók is így voltak beállítva és semmi gond nem volt, mert az adott napon és időben, ki és bekapcsoltak a telefonok.
-
Ájvé
veterán
válasz
RVR400 #138545 üzenetére
Hardver fogyasztás sokat nőtt, SoC, kijelző (hiába OLED ha sokkal nagyobb). Közben az akkumulátor technológia semmit nem változott, növelték a méretét és ennyi. Mai telefonok inkább tekinthetők számítógépnek a régi telefonokhoz képest.
De igen az is igaz hogy sokkal több tartalmat fogyasztunk telefonon és nem snake fut már rajta.
Ettől függetlenül a várható élettartam mégis nagyon alacsony, gyorsan elavulnak mivel frissülnek az appok és egyre nagyobb lesz a hardver igényük (nem véletlen az Android Go megjelenése). -
Ájvé
veterán
válasz
RVR400 #138342 üzenetére
Hát egyrészt nincs, másrészt inkább akkor Leeco Le 2 jobb már. Custom ROM is van rá ahogy nézem.
-
svgyula
addikt
válasz
RVR400 #137898 üzenetére
Szia! Pár hete láttam ilyet az "ASUS ROG" formában. Ők is így próbálkoznak mert a telópiacon másképpen nem képesek fennmaradni. Bár ahogy néztem az táskás készlet már akkora helyet foglal mint egy laptop ha nem nagyobbat. Ott már meggondolandó az is, hogy hány szelet zsíros kenyeret csomagolhatunk. Az ára meg szerintem az egekben van az összes kiegészítővel
A Dugi az első a másolás területén de szerintem az occó kis cégek hamarosan jelentkeznek hasonló kiegészítőkkel szerelt telefonokkal. Senki nem akar lemaradni erről az új őrületről ha (?) beindul. -
válasz
RVR400 #137283 üzenetére
Mert lehet, hogy az egyik nem-sáomi-cég kérte fel a cikkírót?
T'om, gonoszság ilyet írni, de simán el tudom képzelni.Jó lenne meggyőződni a cikk tényleges tartalmáról amúgy... ja, és pl. az általános miui topikban már feltették a 10-zel kapcsolatban eme kérdést, nekiszegezve egy felhasználónak.
Kiváncsi vagyok a válaszra (ha lesz). -
spileraaa
senior tag
válasz
RVR400 #137145 üzenetére
trebrona
azért írom be ujbol és ujbol hogy aki meg nem vette eszre és tudna segíteni az is lássaegy másik fórumon pl ezt írták
"Kollegámnak volt ilyen csoda Dooge S60-as 2x esett le,második esés után nem működött a touch, iPon-on keresztül vette, 1,5 hónap gariztatás után inkább vissza adták az árát..."
akkor lehet mégis jobb ha olyan telefont keresek amit kőnyű javítani és nem drága hozzá a kijelző ha mégis betörne
és van hozzá valami spéci tok ami sokat dob rajta hogy jobban bírja
tudok ilyet ajánlani?
-
punky10
addikt
-
Ájvé
veterán
válasz
RVR400 #136896 üzenetére
Nem kell megírnom neki, fent van itt ph-n is szájba rágós formátumban. Én neked írtam hogy szerintem problémás így használni, de te tudod. Nekem Le Max 2 van, fórumban pedig az első tanács hogy cseréld le a ROM-ot (már leírtam miért). Nem akartam se kötekedni se vitatkozni, csak leírtam a véleményem és próbáltam tanácsot adni, bocsánat ha túl rámenős voltam a véleményemmel.
-
Ájvé
veterán
-
válasz
RVR400 #136580 üzenetére
Amióta a fillérbaszó gyártók lespórolják a két SIM-es tálca mellől a plusz microSD aljzatot, azóta egyre többen vannak olyanok, akik egy SIM-el használják a duálSIM-es telefont, mert kell a második SIM helye a memóriakártyának
(Valaki itt korábban megmagyarázta, hogy B20 azért nincs a telefonok egy részében, mert a gyártók nem akarnak liszenszdíjat fizetni ezen frekvencia használata után és nem azért, mert ezzel megspórolnak 72 centnyi alkatrészt. Kíváncsi vagyok, hogy, a 2 SIM melletti külön microSD kártya használatának lespórolását mivel fogják megmagyarázni
)
-
Ájvé
veterán
-
tibcsi0407
félisten
válasz
RVR400 #134117 üzenetére
Két fotó között nem tudod ugyanazt a körülményt soha 100%-osan megteremteni, (Lásd a Mobilarena totálisan irreleváns fotói a házról a soha le nem kaszált fűvel. Képesek voltak a Mi6-tal olyan képet lőni, mintha a régi Nokia 5800-mat húztam volna elő egy fotó erejéig..) csak olyan körülmények között, ahogy a GSMarena is készíti a képeket.
Ott jön ki, hogy melyik telefon mit tud.
Egyébként pedig az utolsó mondatod az egyik legnagyobb érv az A1 mellett. Nem a Xiaomi készíti rá a szoftvert, ami azt jelenti, hogy kap főverziós frissítéseket. Ez egy olyan világban, ahol blueborne és még fene tudja hány biztonsági rés tátong az outdated szoftvereken, nem egy utolsó szempont. Most jól magam ellen beszélek, mert a Oneplus-om pedig a fene tudja mit pofázott ki a külvilágnak az analytics miatt.. -
tibcsi0407
félisten
válasz
RVR400 #134114 üzenetére
Én mindig ez alapján ítélek, mert tökéletesen egyenlőek a feltételek.
A Note 4 még kisebb ISO-n is zajosabb képet lőtt.
A modulra visszatérve. Hogy akarsz Sony-sat vásárolni? Megkérded az eladót, hogy olyat adjon? Egy nagy zsákbamacska az egész..Ha valóban van érzékelhető különbség. Bár Xiaomi-nál szokott lenni, mivel kamerát optimalizálni sosem tudtak igazán. -
tibcsi0407
félisten
válasz
RVR400 #134076 üzenetére
Az elkészült kép igenis jobb. A 2x zoom pedig nagyon hasznos dolog. Én sem ismertem be, míg el nem kezdtem használni.
Már hogyne tapasztaltam volna?Volt Mi Note 2-m 4000 mAh akkuval, ZUK Z2 3500-zal, Honor V9-em 4000-rel, volt Note 4X-em is.
Rájöttem, hogy totál felesleges számomra, mert úgy sem használom ki. Az, hogy most 48 óra múlva töltöm, vagy 59 óra múlva, tökmindegy, olyan nincs, hogy a nap végére nincs szufla a telefonban. -
tibcsi0407
félisten
válasz
RVR400 #134072 üzenetére
A rekeszérték és a lencserendszer legalább olyan fontos. A szoftverről pedig nem is beszélve.
A rendkívül kényelmes töltés pedig max akkor hasznos, ha túrázni mész.A SoT méregetése a Xiaomi tulajok körében lassan E-péniszméregetéssé nőtte ki magát.
Akinek több ideje van napi 4-5 óránál telefont nyomkodni, annak valóban javasolt a 4000 mAh Xiaomi telefon, a többieknek bőven elég a 3000 környéke is a mai fogyasztásokat figyelembe véve.
Nekem a Oneplus-t csúcshardverrel is kétnaponta kell tölteni, a Dash töltővel ez pedig alig több, mint egy órát vesz igénybe. Kibírom. -
villamos
őstag
válasz
RVR400 #133571 üzenetére
Nem tudom, nem hiszem, bár most megnéztem a telenor oldalán hogy mit hogyan kellene beállítani, de vagy az ott írt menüpont hiányzik, vagy máshol van. Igaz hogy ott van 4.1, meg 4.0, az enyém meg 4.4.2
A hozzáférési pontok nevei -t megtaláltam, a Telenor a felső, belelépve olyan van hogy Pannon net GPRS illetve Pannon MMS. A telenor oldalán viszont nem ezek vannak, és ha bele is megyek ezekbe, minden szürke, nem enged módosítani.Vákicsit! Újat kell csinálni! Azt is lehet?
-
válasz
RVR400 #133285 üzenetére
A telók nem engedik egy bizonyos feszültség alá csökkenni az akku feszültségét, mert fontosabb az akku élettartama, mint az, hogy 2600, vagy 2850 mAh vehető ki belőlük.
Hiszen akár 20 % különbség is lehet egy akku valósan mért kapacitásában, attól függően, hogy 2,8 V-ig, vagy csak 3.4 V-ig engedi lecsökkenni a védőáramkör a telefonban az akku feszültségét.
Ettől függetlenül, ha 1800 mAh-t tudtál beletölteni, akkor a kivehető töltés biztosan nem lesz 1800 mAh, az tuti.
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
RVR400 #133182 üzenetére
Ha 16 helyett 32G háttértárral adnák, akkor ki venné az A szériát?
Szerintem ha nem az itteni fórumot nézzük, hanem a tényleg átlag potenciális vásárlóközönséget, akkor simán elég szinte mindenre. Mist is van még 3.5G szabad hely (fotó, zene, ilyesmik az SD-n dekkolnak).
-
Upo
addikt
válasz
RVR400 #133082 üzenetére
Hát én 6580-al biztos nem vennék már telót, túl sok pénz az így elpazarolni. Inkább rátennék még egy 5000-est és keresnék valami 6735/6737-est, lényegesen használhatóbb. Felrakja a tizenezres csodára a fészbúkot, messengert, vibert, snapchatet, egy-két játék, toilet time, stb. és már lehet hogy a bejövő hívást se tudja vele felvenni, mert nincs annyi ereje a gépnek hogy megjelenítse a hívóképernyőt. Akkor szokott a paraszt részletre 200-ért ájfónt venni, mert az android szar. Pedig csak _kicsit_ kellett volna jobb telót venni...
-
Wolfskin
őstag
válasz
RVR400 #132964 üzenetére
a navonhoz olyan szinten nincs semmi infó, hogy még egy kép sincs róla az interneten. a telenor oldalán meg csak a neve. egy két hirdetés alapján derült ki, hogy dual simes. mivel nem volt telefonra szükségem, bepipáltam egy 0 forintosat, tartalékba jó lehet, és mivel egyszerre halt meg az ecolveo q4 minkét sim foglalat, (nem látja egyik simet sem), a not 4 (újraindul sim hiba miatt), és a note 3 is kiszámíthatatlan, mióta egyszer megúsztattam, gondoltam épp kapóra. jön. először csináltattam 2 új simet, de nem az volt a baj, tehát hardver csere kell, beláttam. az arculcsapás ekkor ért, hogy a pannonnál külön dolgoztak ezen, hogy lebutítsák (a tescoban is asszem 19 ezerbe kerülő telefont), leragasszák, kis műanyag sim dugót ragasszanak bele, felmatricázzák és szoftveresen is letiltsák. csak csakis Oidipus király nagyságához tudom mérni őket, és azt is kívánom nekik. azért írtam, mert azt gondoltam, talán egyszerű feloldani a sim lockot, szerintem több szót nem érdemel a dolog.
most egy cat s40 dual ism és a nomu s20 s30 közt dilemmázok, de engem nagyon vonzanak a fizkai gombok...
amit írtál a másik telóról, meg csatoltál képeket, hogy őszinte legyek nem értem...
szifont sosem vennék.
amúgy a használhatósága, amit ők felhasználói élménynek neveznek, rosz az minden dicséretet megérdemel. igazai, amerikai emberekre kreált, tehát tényleg bárki könnyedén használja. sajnos a nokia kihalása óta az ergonómia nem kötelező tantárgy és a telefonokat is a marketingesek kreálják
-
han_lev
senior tag
válasz
RVR400 #132947 üzenetére
EUs piacon szinte beszerezhetetlen 4-4,5 colos normális hardwerű teló (Kínában talán akad) De ez a "nagykijezőfóbia" látványos. Gyakran hallom "kis kijelzős, vékony" teló kell a nőnek. A nejem is a Noki6320 as (ha jól emlékszem) után viszolyogva fogta a kicsi, vékony Sony-t, hogy "ez is milyen nagy". Aztán (mivel Facebook, internet, képek nézegetése a fő tevékenység) most a Xiaomi Redmi Not 2 (5,5) már nagyon bejön vagy 2 éve.
Úgyhogy szerintem csak nyugodtan próbáljon ki egy 5 colos normális (Redmi 4) telefont mindenki, aki kiskijelzőst szeretne, mert majd rájön, hogy jobb nézegetni a képeket, tartalmat fogyasztani rajta, és még hagyományos telefonhasználatra sem rosszabb (sms-írni rajta, kikeresni a névjegyzékből, hogy kit hívok, gyorshívó ikonokat, appokat kitenni a főképernyőre), sőt!! Aztán rájöhet, hogy a 6 colos is ugyanúgy elfér a ridikülbe, mint az 5ös, vagy 5,5 ös -
marcus.fenix
aktív tag
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
RVR400 #132566 üzenetére
Kicsit késő volt már.
Szóval: R3P -t mivel már nem lehet venni újan, ezért alternatíva kellene két külön oldalról nézve. Tehát, ami mondjuk víz és por és ütésálló amolyan strapatelefon. Viszont, amit találtam ilyen méretben, árban, annak olyan a kamerája, mintha egy kilinccsel fotóznék. Szóval szerintem az kiesik egy az egyben.
És akkor a másik, hogy mivel nincs R3P már újan, ezért melyik Redmi lehet alternatíva, 5-5,5" méretben, aminek jobb a kamerája, mint a R3P-nek, és belefér a 30-50 kategóriába?!
Szívem szerint Redmi 4A Pro-t vennék, de nem tudom mennyire visszalépés a Redmi 3 Pro után.
-
hiena68
csendes tag
-
Somatom
veterán
válasz
RVR400 #132269 üzenetére
Köszi, de sztem kihagyom. Erős nekem az a 100 Dolláros, éves díj. Egy pár hetes, hazai garis telóról van szó, amin csak újra kell flashelni modemestől a gyári ROM -ot. Ha ez nem megy a hazai szervíznek, akkor majd megcsinálom én. A root -tal úgyis bukni fogom a garit.
-
Rawulf
őstag
-
spileraaa
senior tag
válasz
RVR400 #132019 üzenetére
Akkor javíttassam meg újból de most keresek mást aki berakja vagy ennek mar ezek után mind1 és jobb ha teljesen újra gyűjtök?
ezzel a hibával meddig maradhat működőképes?
amúgy most is én hibáztam miután megrepedt utána raktam fel a tempered glast [link] ez kb háromszor olyan vastag mint amit leszedtem róla azt a képernyő csere után raktak rá spórolni akartam hogy fél évig legyen az de úgy latszik rossz döntés volt
így van megrepedve:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Spórolós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Trollok komolyan
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest