-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Rawulf #134559 üzenetére
A múltkor pont ezt nézegettem egy beszélgetés kapcsán. Nem volt egyértelmű, hogy milyen verziók vannak. Én arra jutottam, hogy az "a" verzió ROW-os. De olyat nem találtam, amire egyértelműen azt mondhattam volna , hogy belpiacos. Érdekes.. Needromon va hozzá firmware és xda-n, lenovo.forumon is.
-
svgyula
addikt
válasz
Rawulf #134398 üzenetére
Szia! Ezekkel a strapa telefonokkal csak egy baj van amit linkeltél pl. külsőre pár mm-rel rövidebb viszont szélesebb és ~3x olyan vastag mint a jelenlegi 5"-os telóm. Lehetne már a méret is kritérium a telefonoknál. Mert az a női mondás miszerint " a méret nem számít-csak jó nagy legyen" már egy jó nagy idióta "MEGATREND-be" csapott át! Nekem és szerintem sok más embernek már az 5" is tepsifón nemhogy az annál nagyobb és vastag durung telefonok. DE ez csak az én személyes véleményem!
-
-
west76
aktív tag
válasz
Rawulf #134365 üzenetére
Szerintem meg nem volt rosszindulatú, sokkal inkább reális, mert sajnos sokan úgy akarnak "trabantból ferrarit" csinálni a telefonjuk viszonylatában, hogy közben a megfelelő ismeretük / képességük nincs meg hozzá, aztán telehányják a topikokat a sírással, hogy mi hogyan nem működik és a legjobb, hogy sokan még azt is szóváteszik, ha az ember segíteni akar nekik.
Szóval néha kijön egy-két ilyen bejegyzés is
-
Upo
addikt
válasz
Rawulf #134319 üzenetére
Valóban sima 5X, korán van még...
Próbálkoznak oda-vissza, de nem egy egyszerű flash az egész, abból tégla lesz.
Az A1-en van ez a dupla partíciós háttérben frissítős móka, most nem jut eszembe a neve, az 5X-en nincs. Szerintem előbb-utóbb lesz rá megoldás, vannak biztató próbálkozások, xda-n rá lehet keresni.
Nekem meg pont fordítva lenne érdekes, B20-as készülék miui-val. Túlságosan rászoktam a xiaomi ökoszisztémára, már kimondottan hiányzik. Pedig régen pont ellenkezőleg volt, CM6-tól kezdve toltam mindig a custom romot a telóimra. Bár ha rá lehet vadászni a Mi fiók/Mi app store/Mi cloud cuccokat jól működően akkor nem is volna nagy érvágás. -
Nikaré
őstag
válasz
Rawulf #134289 üzenetére
Remélem pozitív irányban folytatódik a kontakt (talán a sérülése helyre ütötte?!
) és pénteken már teljesen más lesz a folytatás! Én bízom benne és legalább lesz egy közvetlen kapcsolatunk, ez sokat számít. Azért majd írhatod mi lett a megbeszélés lényege, ha publikus.
(#134291) aytukabozs Nézd a jó oldalát, alibi dumának is jó. "Azért voltam sokáig távol mert haverokkal feldobtunk egy bográcsot a tűzre"
-
-
-
-
aytukabozs
addikt
válasz
Rawulf #133727 üzenetére
És rögtön utána azt is kifejthetné hogy az mire lenne jó...
(#133726) espi38
biztos vagyok benne hogy ahogy feljebb már említették kiválasztható, melyik slotról menjen a net.angolol most gyorsba nem leltem.
-
-
-
Cyborg
őstag
válasz
Rawulf #132753 üzenetére
Pontosan így csináltam én is, ahogy Te, szakszerűen, de nem érdekes.
Továbbra is elhiszem, hogy jó a kétoldalú ragasztó, nem kételkedem benne, és nem akartam vitát generálni, volt ami nekem is sikerült vele, de volt , ami meg nem, és ezért leírtam, hogy szerintem a B6000 sokkal jobb, azzal mindig minden összejött eddig. -
Cyborg
őstag
válasz
Rawulf #132751 üzenetére
Én próbáltam a feketét is, a 3mm-est, tényleg erősnek tűnik,de rajtam nem segített sajnos. Agyon ragasztottam vele mindent, de nem jött össze, hozzáteszem, a telefon is a melegedős fajta, lehet, hogy az is közre játszott, meg az akksi púposodás se általános jelenség. A B6000-nél a hátlapot dobta le a telóról, a kétoldalú megoldásnál a kijelzőt☺
...de ez csak egy tapasztalat, egy szervízes majd jobban megmondja. -
Rawulf
őstag
válasz
Rawulf #132510 üzenetére
Pár fotót is készítettem. A boltról készültnél kicsit bénáztam a fény miatt.
https://ibb.co/album/bWhkQa
Mint láthatjátok, jó sokan tébláboltak ott. -
svgyula
addikt
válasz
Rawulf #132353 üzenetére
Szia! A roottolás szinte minden telónál anomáliát okoz a frissítéskor! A Honor 6 simán bootlop-ra futott ha nem volt unroot. Sőt bármilyen rendszer file módosítás kizárta a frissítést. Ez még akkor is előjött ha elmentette a luzer a gyári file-t és frissítés előtt visszacserélte. Viszont a bootloader nyitás nem okozott sem gondot sem garancia vesztést. Sokan nem értik miért zárják le ezt a részt a gyártók. Pedig nagyon egyszerű, ez a nem független telefonok miatt vezették be. Ha függetleníteni akarod akkor kell a tulajdoni igazolás és a szolgáltató kiadja a kódot. Persze ha nincs már rá hitel, vagy az ehhez a telefonhoz tartozó számlán tartozás
Mert akkor szopott az "új" tulaj is. Ilyenkor vagy használja ugyanazt a szolgáltatót és imátkozik, hogy ne tiltsák az IMEI számot vagy jöhet a számonkérés ha van kinél
A gyártó pedig nem fogja kiadni (bára kínainál ez nem biztos) a nyitókódot mert a rendszere azt jelzi, hogy erre csak x, y, szolgáltatónak van joga.
-
ekrisztian
őstag
válasz
Rawulf #132351 üzenetére
De akkor menj tutira és már eleve reklamálva kezdj, mindjárt az első helyen:
Miért nincs B20??
Miért nincs magyar nyelv?
Miért nincs bootloader nyitás, hogy mi bele tegyük ( nem én persze, egyszer mellé rendeltem egy telefont, 2hét alatt tudtam bele magyar menüt rakni, hogy ne bukjam az árát) soha többet nem akarok ilyennel foglalkozni.
-
válasz
Rawulf #132308 üzenetére
Szerintem aki Samun nevelkedett, az másképp érti a pen-t.
Nem a stylus pen-ről lehet szó részéről, hanem arról a kis ketyeréről, amit tudtommal a samu magának fejlesztett.@(#132298) hiena68
Ez mondjuk érdekes, mert a DA DL... pipának meg kellene oldania ezt a dolgot.
Amikor a komplett romot tetted fel, akkor FW upgrade vagy download módot választottál?
Esetleg másik flashtool verzió?
Ha már feltetted egyszer a romot flashtool-lal, és nem döglött meg tőle a telefon, az már nem is vészes, ekkor a preloader nem döglött meg.
A preload (nem preloader!) egy külön partíció volt a 6589-es Lenovo korszaktól, amely a ROW és a CN közötti romokat jelentősen megkülönböztette. Vélhetően ebben a 6577-es időben még nem volt jellemző ez. -
svgyula
addikt
-
Ájvé
veterán
válasz
Rawulf #132249 üzenetére
Akkor viszont nem értem a sírást, bármire átírhatod. Mégis mit kellett volna írniuk? Te mint profi marketinges mit mondanál? Mi az ami utal a brandre, de nem fogja a fejét az user (te) mikor meglátja? Eszköz neve is alapba Mi telefon néven van nálam, most akkor mit csináljak?
-
-
válasz
Rawulf #132054 üzenetére
Értelek, nem kötözködésből írom, de Crytek egyik hozzászólásában sem hozta fel, hogy könnyen cserélhető legyen az akku, sőt, a kérdés arra vonatkozott, hogy olyan készülék legyen, amihez vehető akku (vehető -
értsd: felmész egy oldalra, és megrendeled, nem külön gyártatsz, világvégéről előásod az utolsó darabot) -
spileraaa
senior tag
válasz
Rawulf #132032 üzenetére
Igen tudom mert néztem de nem tudom érdemes e mert ez már a második képernyő lenne
és ha igen újból kerettel együtt legyen vagy anélkül is jóaz előző ez volt
[link] akkor meg dragabb is votl talan 30 dollár vagy eurójelenleg ez a tok van rajta
[link]és ez a temepered folia
[link]ez a tok nagyobb védelmet nyújtana?
-
UHHH
őstag
válasz
Rawulf #132017 üzenetére
Blackview! Remekül lehet vele fürdeni is.
-
Dhampir
félisten
válasz
Rawulf #132006 üzenetére
Zulahamid Muhabir nehézsúlyú bokszoló is azt mondta, hogy "törésbiztos állkapocs nincsen".
Esetleg a kerámiaburkolat miatt törékenyebb? Netán mással vonták be?Más:
Vajon a Mi-szériában miért nem található FM-rádió? (legalábbis egy-két típus specifikációjában nem láttam)
A Xiaomi telók arról híresek, hogy szinte mindenféle eszközt belezsúfolnak. -
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
Rawulf #131782 üzenetére
Akinek fontos a kamera minőség, az a legtöbbször Iphone-t vagy Samsung-ot vesz például.
Ennek örülök, akkor szaladni kell megvenni, viszont leírtam abban a hozzászólásban, amire válaszoltál is, és most felidézem aláhúzással kiemelten a fontos részt:
a mobilos szinten elfogadható kameraminőség, ami középkategóriában legjobb áron kihozható
Elnézést kérek, ha érthetetlenül fogalmaztam, és ebből nem volt kivehető a lényeg.
Azért a support sok mindent takarhat. Mit értesz rajta? Fejtsd ki jobban, mert ez is jelenthet mást és mást...
Ma már elérhető hazai garanciáztatás is, lásd példa gyanánt az Eustock--->WayteQ, a Spemall--->Sultan mobilszerviz (
), a Huawei--->TMX Mobile Kft. garanciára vonatkozó magyarországi megoldását.
Röviden ennyit tudok ezzel kapcsolatban írni, de nem kívánok a nagyokkal vitázni, Kis nagy emberként csak meghajtom főmet a megfellebbezhetetlen ítéletek előtt.
-
Dhampir
félisten
válasz
Rawulf #131778 üzenetére
Tudom nagyjából, hogy mire van szükségem, és hát azért van ez a fórum is, hogy segítsünk egymásnak a tájékozódásban.
A Xiaomit is hellyel-közzel évek óta figyelgetem, de nyilván nem minden típussal, friss chipsettel vagyok tisztában.
Nekem egyes szenzorok fontosak, és a mobilos szinten elfogadható kameraminőség, ami középkategóriában legjobb áron kihozható.
Valamennyire eligazodok a mai telefonok között is, de a fejem nem káptalan, és vannak nálam sokkal tájékozottabb fórumtársak is, ezért néha rákérdezek egyszerű dolgokra is.
Egyébként a dolgomat végtelenül leegyszerűsíti az, hogy kizárólag hazailag supportált telóval vagyok hajlandó közelebbről megismerkedni. Régebben volt két kínai direkt rendelésem is, de kösz, soha többet, számomra a viszonylagos "nyugalom", az itthoni ügyintézés fontosabb.
-
Ájvé
veterán
válasz
Rawulf #131768 üzenetére
Ez eddig is így volt, vagyis alapvetően kínai piacra volt a gyártás, talán csak a Redmi 3S után jelentek meg a B20-as verziók (Taiwani), amik a B20-on kívül más eltérést nem mutatnak az eredetihez képest (Redmi 3S-ből is volt B20-as, de még a ROM is ugyan az volt rajta, mint a nem B20-as verziókon, szóval a készülék ugyan az volt, még mondjuk Redmi Note 3 esetén külön nevet kapott SE vagyis Special Edition névvel és MIUI ROM is külön van rá, de a Redmi Note 3 custom romok például ugyan úgy jók rá).
Az egyes kiszerelések szintén jelen voltak, csak korábban kaptak Prime nevet és ha jól látom most kis keresgélés után 4/64-es verzió az MTK-s (eddig nem találkoztam az MTK-s kiszereléssel, bár nem is bújom naponta a netet az egyes Xiaomi készülékek titkai után), vagyis ez a Prime akar lenni. Szóval a "sima" 3/32-es a Snapdragonos, még 4/64-es "Prime" vagy "Pro" az MTK-s, csak most nem kapott külön nevet.
Persze nézőpont kérdése az egész, de igazából alapvetően a Note 4 és NoteX között annyi a különbség amit írtam (mert egyébként sime Note 4-ből is van B20-as, meg MTK-s verzió).(#131770) Rawulf:
Sima Redmi Note 4-ből van 2/16-os is, csak hogy ne legyen olyan egyszerű -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GSM / 4G / 5G hálózat erősítő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kutya topik
- Hálózati / IP kamera
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest