Hirdetés
-
S.T.A.L.K.E.R. 2 - Már nézhető a játék fejlesztéséről szóló dokumentumfilm
gp A másfél órás anyaghoz magyar feliratozás is készült, érdemes lehet megnézni a videót.
-
Új konfig 14 év után
lo Utoljára 2012-ben vettem pc-t. Aztán az utóbbi 8 évben fizikailag nem volt hely neki, laptopot használtam kényszerből,...
-
Akciófigelő: Jelentős kedvezmények az Asustól
ma Az Asus idei két csúcsmodellje szerezhető be 400 ezer alatt, a Zenfone 11 Ultra és a ROG Phone 8 is akciós még nagyjából két hétig.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Ice&Lime #9393 üzenetére
Hali latom nem kaptal meg valaszt..latszik hogy ketelkedsz, de nincs miert, ez az igazsag:
IPC-ben a Ryzen 3000 szeria erosebb mint az Intel Coffe Lake CPU-k.
A 8600K egyszalon Cinebench 20-al merve kb 395-400 pontot er el, mig a Ryzen 3600 475-480 pontot.
Meg a 8700K-nal is erosebb pedig az mar 4.7GHz-en fut.Szoval igen egy szalon is erosebb. Plusz ugye a 8600 az 6mag/6 szal, mig a 3600 6 mag/12 szal...szerintem egyertelmuen a 3600 a nyero nem csak ar/teljesitmenyben, hanem szimplan abszolut teljesitmenyben.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz Picturemaker #9398 üzenetére
Nekem nincs, de korábban láttam ezt a tesztet.
https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Lightroom-Classic-CPU-Roundup-AMD-Ryzen-3rd-Gen-AMD-Threadripper-2-Intel-9th-Gen-Intel-X-series-1592/#BenchmarkResultsItt komoly a RyZEN fölénye, az R5 3600 éppen kicsit a 9900K szintje fölött van. Azt mondják jó a konkrét alkalmazásnak a sok cache.
De mint mondom nincs vele tapasztalatom
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
Köszi mindkettőtöknek a választ. Egyenlőre még olyan hihetetlen ez az egész, hogy egy relatív erősnek számító i5 8600k egy magos teljesítménye elmarad egy szintén közép kategóriás de amd cpu-hoz képest, ez hogyan történhetett meg vajon, és 100%biztos? Több olyan program van aminek az egy magos telj. fontos, csak ezért kérdeztem.
A másik kérdésem az volna, hogy mivel annyira nem friss, de nem is számít réginek a cpu, valamennyire stabilizálódott már, ezalatt a hozzá tartozó alaplapokat értem, hozzá a bios-t, a memória kezeléseket, mert igazából ez is nagy kérdés még számomra, mert intel-lel eddig ez nem volt probléma, de innen-onnan olvasható volt, hogy amd fronton vannak ilyen "kis" problémák, nem tudom ez már megoldódott vagy ezt érinti-e? Tudom ez már alaplapos kérdés, de valószínű egy b450m-es lap lenne hozzá, csak még nem tudom milyen (valami közepes kb.25k).
Illetve a hűtés, azt sajnos olvastam, hogy ami mellé jár stock hűtő gyenge, ezt akkor ugye érdemes lecserélni? (de erre nincs sok plusz, max.4-5k)Előre bocs, de amd pc még nem volt, csak azért.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz Ice&Lime #9405 üzenetére
Szia!
Hűtést tudok 5-6 ezer Ft-ért ajánlani, ha az még beleférTesztből ezt érdemes megnézned: Techspot - Ryzen 3600
alkalmazástesztek, játéktesztek.
Alaplapból mikroATX méretben ezeket tudnám ajánlani: MSI B450M mortar MAX, MSI B450M Bazooka Plus, ill. Asrock B450M Steel Legend. Vagy ultra olcsón Pro4-F
RAM-ból Crucial Ballistix Sport LT 2x8gb 3200Mhz CL16 dual channel kit (Mikron E-die)
CPU hűtőből meg ID Cooling SE 214X, Deepcool Gammaxx300, vagy aliexpresszről Snowman.[ Szerkesztve ]
legyen üres
-
Malibutomi
nagyúr
Igen, az egesz vilagnak az...az AMD aki eddig kullogott az intel utan sok teruleten atlepte az intel procikat es meg a gyengebb teruleteken is egalban van vele.
Annyit tudok hozzafuzni en egy 4.4-re huzott 4770K-rol valtottam Ryzenre, es igencsak nagy ugras volt.
A lapok biosok szerintem mar eleg stabilak jo sok frissites jott az elso honapokban, nekem szerencsere nem volt gondom egyikkel sem, osszeraktam a gepet es megyMemoria nyugosseg is foleg az elso szerias Ryzen-nel volt, ezeknel az ujaknal mar nincs.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Malibutomi #9407 üzenetére
+1.
Érdekes, a CPU-Z az egyik olyan progi, ahol ez nem akar sehogy sem előjönni egyszálas (egymagos) teljesítmény mérésekor. Passmark, CB esetében megvannak a számok.
Mondjuk, játék alatt is érezhetően megvan a teljesítmény.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
szasanyi
félisten
Technológiailag - jelen helyzet szint - az AMD ját előrébb, és igen lehetséges amit kérdeztél. Sok chipset van ami kezeli a Ryzen 3000 procikat, igény és pénztárca kérdése melyik a legmegfelelőbb számodra. Ezzel kapcsolatban olvashats felhasználi tapasztalatokat itt és kérhetsz tanácsot itt. Hűtést használtan nézegess, ennyiből új nem jön ki (ami jó is egy 3600-ra).
-
-=Jam=-
őstag
válasz Malibutomi #9395 üzenetére
Királyság, mert engem rohadtul zavart, hogy nem 100. Így tökéletes lett
-
-Gabesz-
senior tag
A 8600k egy elég régi proci, nem is értem miért az volt az egyik kiszemelted.
A Ryzen 3600 egy sokkal újabb fejlesztés. Ezek a procik már automatikusan tuningolják magukat, kihozzák szinte a maximumot egy szálon és több szálon is.
Az intelből is ki lehet tuninggal hozni jóval többet, de ott neked kell a tuningot manuálisan állítani.
Tehát Ryzen 3600 és i5 8600k tekintetében az amd jobb választás lesz.
Dupla annyi szálad lesz és a fogyasztás is kedvezőbb talán. -
Ice&Lime
veterán
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Windows 10-zel van valami tapasztalat, akár többféle build-ekkel, hogy melyik amivel minden jó és amivel esetleg gondok adódhatnak? (illetve itt lehet-e 10-en kívül mást használni, esetleg 7 vagy 8? ) -
Habugi
addikt
A közelmúltban csináltam egy saját, idevonatkozó tesztet, sztem ebben benne van minden amit AMD kontra Intel c2c ügyben érdekel..
OC-val még Intel egy magon, ám nem sokkal és a fogyasztás, több szál & jobb multi miatt a Ryzen 3***-as széria igen erős befutó.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Ice&Lime #9412 üzenetére
Jó hogy, ez egy x86-64-es processzor. Sőt, nem is vagy köteles Windowst használni.
*ha aggódsz W10 mindenféle bugja meg nyavalyái miatt, akkor ott van az LTSC build. Egyébként nyilván célszerű az aktuális buildet felrakni a normál verzióból...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Raidon
őstag
válasz Malibutomi #9395 üzenetére
Köszi ez a 100mhz-es dolog nekem is nagy segítség 😃😃😃
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Ice&Lime
veterán
Jó teszt. Bár ez 3700x, ami kajdisabb jóval, mint a 3600, ami max beleférne.
(#9414) CPT.Pirk: sajnos még mindig vannak olyan programok, amik nincsenek linuxra és valószínű, hogy nem is lesznek, és nem váltja ki azokat más program, és biztos direkt nem csinálják meg linuxra őket, mert akkor még többen térnének át linuxra.
Még egy kérdésem volna, hogy szerintetek hülyeség-e, hogy ezek a ryzen 3000-es szériák (vagy a hozzájuk tartozó alaplapok) melyiket szeretik jobban, a zöld vagy a piros vga-kat, melyikkel gördülékenyeggek? ( már ha van ilyen statisztika vagy tapasztalatotok) -
Ice&Lime
veterán
Oké köszi mindenkinek a segítséget! Még írok, amint lesz valami.
-
fudi2002
veterán
Toma max új béta bios az msi oldalán.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz fudi2002 #9427 üzenetére
Giga is johetne mert mar leragom a körmöm.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
SzlobiG
félisten
válasz Ice&Lime #9422 üzenetére
Nekem van/volt Vega-val bugom, hogyha kikapcsol a monitor, majd felélesztem akadozik a kurzor meg minden és csak úgy javul meg, hogyha indítok egy böngészőt mondjuk. Ezt sokszor csinálta win bootolás után is. Nagy nehezen jöttem rá, hogyha kikapcsolom az ULPS-t, akkor megszűnik a hiba, csak így a ram órajelet 500-ig veszi vissza csak a 167 helyett.
Másik gépbe nincs ez a hiba, na meg NV-s vga-val ebbe a gépbe se.
-
nagyúr
válasz Ice&Lime #9422 üzenetére
R5 3600 X mellett a következő VGA-t használtam/használom: Sapphire Pulse RX 550 4 GB, Gigabyte RX 460 4 GB OC Windforce és Sapphire Nitro RX 480 8 GB, ezekkel nem tapasztaltam anomáliákat.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Sir Riccio
addikt
Sziasztok! Az adatlapomon látható konfigban szeretném kicserélni a CPU-t egy 3700X-re. Ez alapján simán érdemes mert fog érezhető teljesítménynövekedést hozni (a Lightroom felgyorsítása a fő cél). Kérdés, kell-e valamire figylenem, vagy simán át tudom tenni? A lapon a legfrissebb BIOS van.
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Sir Riccio #9434 üzenetére
Bedugod, megy.
Még a PBO tuninggal tudsz kicsit dobni rajta teljesítményben, az csak pár kapcsoló a biosban.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Sir Riccio #9436 üzenetére
Persze az is kicsit jobb az újabb procikban, de itt arra gondoltam, hogy ki lehet tolni a határokat egy kicsit a PBO korlátainak emelésével.
-
szasanyi
félisten
válasz Malibutomi #9438 üzenetére
Ez már az a HWInfo64-ből ami helyesen kezeli az új Ryzeneket?
-
Ice&Lime
veterán
Köszi az utóbbi hsz-eket is.
Keresgéltem youtubeon és találtam jó-pár videót és hsz-eket hozzá, hogy többeknek boost problémája, alacsonyabb ram frekvencia probléma és idle módban alapjáraton is 50-60C a cpu. Ezek elég sokféle dolgok. Szerintetek ezeket már megoldották az alaplapgyártók újabb biosokkal vagy még mindig vannak ilyen problémák?
(Esetleg tudtok olyan lapokat tapasztalatból, amik ezektől mentesek vagy egyenlőre nincs még ilyen lap? (b450m ) )
Mert ha már ryzenre váltok intelről, ilyen nagy mókolásokat nem szeretnék főleg amik el is húzódhatnak ki tudja meddig, hanem csak biztosra, hogy jó lesz minden, és főleg azért mert annyira nem értek hozzá, hogy állítgassam a bios-t pro szinten.[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
válasz Ice&Lime #9441 üzenetére
-Boost: Új biossal semmi ilyen probléma nincs.
-ram: Ezt nem nagyon értem ... mindenkinek rommá van húzva a memória itt a topikban .Nekem 3200 helyett megy 3666mhz et úgyhogy legfosabb chipes ramom van (micron E die)
- ezt az 50-60 fokot sem értem kinek miért próbléma... 7700k m volt előtte ... delid nélkül noctua dh14 el simán volt 80-90 fok , dellidel is nyaldosta a 75 fokot (nyilván volt tuningolva)
Oszt senkit nem zavart 3 évig ... simán bírta és bírja az új gazdájánál is....Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A boost a prociban úgy van tervezve, hogy kihasználja a hűtés lehetőségeit. Ezért nem kell foglalkozni vele, hogy éppen hány fok, mert jól ki van találva. A ram problémák az 1. generációs Ryzeneknél voltak, de ott se túl sok.
-
edari
őstag
-
hash99
senior tag
X370 -es lapom van amihez kb. fél évente jön egy beta bios... Ehhez képest pöccre ment a 3733 -as ram a boost is megvan a kezdetek óta és úgy amúgy semmi anomália nem volt vele eddig. Melegedés meg... Ha nézegeted és ezen stresszelsz akkor számít. Annyival nem melegebb hogy az élettartama csökkenjen vagy throttlingoljon.
-
Ice&Lime
veterán
Pl 3600-ra panaszkodtak többen, hogy heves, és a megfelelő frekvencia skálázásához pedig fontosak lennének a jó hőfokok, hogy minél tovább a maximumon tudja tartani. Ennyit sikerült kihámoznom eddig így laikusként.
A ram témáról annyit, hogy voltak olyanok, aiknek 3200-as ramjaikat csak 3000-ig kezelte, vagy alább.
A boost, akkor ezek szerint megoldódott azóta, remélhetőleg az összes lap gyártónál akkor.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AMD Ryzen 7 5700X3D BOX - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó! 78.000.-