Hirdetés
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Na sikerült, de csak a piros zóna előtt, 100.9-en ment, de azzal nem sokat értem
Plusz egy kis írás-olvasás és latency, de nem látványos
Marad a sima 100...
Viszont bütykölgetés közben a jó öreg b-die-t (3200/14) sikerült feltornáznom 3466/14-re és 252 trfc-vel, ahol már eszméletlen sebessége van, csak kell neki az 1.45V
-
GFerr56
aktív tag
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Szia!
Egy HWINFO64 képet is tudnál felrakni? Nálad is 4350 MHz az alap boost, amire felküld minden magot (még PBO off-al is). Igazából eddig eljutottam én is, kevesebb, mint 0.5% az eltérés az alap PBO (4350 MHz-re tolja), 3200 cl16 RAM-al (azóta 3733 cl 16 megy, persze 1867 IF-el..Memory Try It....szintén viszi a 3800-at 1900 IF-el, csak hangolni kellene, pár pontért hagyom a 'csába...). Így a peak voltage 1.375V, folyamatosan 1.337-1.443 Voltot tol terhelés-játék alatt. Már hetek óta (még a régi 3600-al is) azon vagyok, hogy kinyomozzam, mi az egészségesebb a procinak, ez, vagy az all core oc, max. ekkora fix fesszel, meg mi a javasolt feszültség. Leginkább bench eredmények jönnek. Egyszer el akarom majd adni ezt is, relatíve jó híremet nem rontanám, próbálom ésszerű keretek között használni, ezért érdekelnének a gyakorlatiasabb értékek, nem a "mindentkilövökagyonfeszelemcsaklefussonéstöbbpontomlegyenigazfpsnemlesztöbbdeszétqromaprocit" benchek.Üdv
-
Alpi.
addikt
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Forrasztott prociknál én nem igazán látom értelmét delidnek. Főleg, hogy jelen esetben az össz. termelt hőmennyiség nem is olyan vészesen sok és Amd elég jó technológiával forraszt !
Ha meg delid, akkor már tuti direct-die módszert csinálnám, annak talán látható(bb) előnye lenne. Egyébként, mivel a folyékony fém hővezetők köztudottan romlanak idővel, így az egy-egy tesztben kimutatott 2-3 fok előny számomra azt mutatja, hogy nincs értelme. Az a 2-3 fok pont 0 lesz 1 hónappal később, utána meg már a 0-nál is kevesebb.
Az a pár fokos plusz meg kb. "levettem" a gépház oldalát kategoria, hogy lefusson egy benchmark. 24/7-re szvsz ennyire 1 számjegyű értéknek nincs igazán döntő szerepe. -
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Allcore 1.35V fölé menni veszélyes talaj...
Nézd meg, akkora fesszel mit tud
Chaser : Én kb heti 2-3 inteles gépet építek, s csak havi 2-3 ryzenest. Pedig kampányolok, meg minden, de "az amd fagy", "instabil" és "különben is nem támogassák a játékok" be vannak égve az emberekbe. Mutathatok én bármit, se lát se hall az összes...
Már a zen+ is nagyon közel volt az intel IPC-jéhez...
A 2.gen azonos órajelen, azonos feltételek mellett LEGALÁBB EGÁL, de szerintem gyorsabb, mint az intel szétfoltozott skylake magja. A gond ott van, hogy azt a "szart" reszelgeti már 5 éve, és bizony gond nélkül mennek 5GHz felett...Ahhoz, hogy egy i5-9400f-et pl allcore turbo közelében tarts, kell egy Z-s alaplap. S akkor már mehet a memóriatuning is.
Ahhoz, hogy egy Ryzen 5 3600-ast PBO-n tarts, kell egy mezei B450, és már mehet is memóriatuning is... A procijuk olcsóbb, a deszkájuk 2x... És akkor jön az, hogy a 3600-as proci AUTO turbon teljesen pariban van egy 8700K-val, nem holmi i5-el...
Intelnél nagyon betettek a mikrokód frissítések, bios frissítések.
2015-ös windows10, a proci támogatásához feltétlenül szükséges legelső biossal hihetetlenül meglódul egy 8700K... Majd 30%...
Csináltam fájlt, ami kikapcsolja a védelmeket frissebb windows esetén, de nem az összeset... -
jokeph
nagyúr
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Sokat kell kísérletezni, és úgy érdemes belőni, hogy az legyen a legjobb, amire valóban használod is. 4 GHZ all-core nekem ment 1,1 Volt-al, jelenleg 4,35 GHZ all-core+SMT ON 1,4 Volt Vcore-al.
Van olyan bench, ami hibával kiáll (Aida FPU stressz teszt), de a többi lefut és a játék is jobb. Idle 40-45 fok, játék alatt meg 55-65 fok között. Ez szerintem bőven jó. RX 480-al játék alatt (nincs undervoltolva) 200W átlagba a fogyi.
4,2-höz már kellett az 1,25 Volt Vcore.
A lapomban végtelen mennyiségű beállítás van mindenhez. -
Tyrel
őstag
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Mi értelme van olcsó processzort venni, ha utána folyamat bukok az eladogatásán, amíg nem akad horogra egy normális? Ennyiből vehetnék rögtön eggyel nagyobbat és nincs rá gond...
Egyébként hogy all-core nem megy 4200-at (ill. kb. 1,4V-on meg 200°C-on már igen) arra teszek magasról, de hogy PBO-val 1 szálon se éri el a 4,2-t (és nem csak nem tartja ki, el se éri), az azért elég nevetséges...

-
szasanyi
félisten
válasz
Atom_Anti
üzenetére
A konzol egy célhardver, a PC nem az. Ennél fogva konzolok (és játékok) optimalizálásban is jobb és 1:1 nem összehasonlíthatük. Azon túl a CPU csak egy dolog, ott a VGA is ami a megjelenítésért felel - ami Gamer PC-kben önmagában fogyaszt(hat( annyit mint a konzol teljes fogyasztása... sőt!
-
Yodamest
veterán
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Bika 4 magost?
az megvolt, arról váltottam, 4.5-re húzott Haswellem volt és hatalmas a különbség már érzésre is a Ryzen javára. Sőt mivel gen váltás előtt állunk, jön a PS5 hamarosan, már 2020-tól 8 mag alatt nem fog jól futni játék, mivel a PS5-ben is egy a 3700-hoz nagyon hasonló 8 magos 16 szálas proci lesz úgy tudom és minden játékot konzolra írnak, arról portolják át pc-re. A 4 mag már nagyon kevés, még a telefonokba is már többet raknak és ez a jövőben sem fog változni.Ribi - nálam ez a veszély nem áll fenn, én a megjelenő játékok 90%-át játszom vagy kipróbálom legalább, szóval hatalmas a diverzitás, a gépnek mindent is tudni kell. Ha csak league of legendeznék nyilván gépet sem cseréltem volna.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Ilyen szinten nem merülök bele, ez a különbség a valós felhasználás során nem hoz számottevő változást. Meg nem is vok egy nagy tuningos, és nem szeretek órákig állítgatni meg tesztelgetni de azért köszi.
Malibutomi: ha ilyet szeretnél miért használsz SATA SSD-t?
RECSKA: két uo. hw is különbözhet minimálisan, ezen nem problémázok.
-
HookR
addikt
válasz
Atom_Anti
üzenetére
"azok a heatpipok rugalmasak?"
Eltökélt célod, hogy sikert arass a gány topikban?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
58mm-rel gazdálkodva a legközelebb talán a Thermalright AXP-100H / AXP-100 RH-val jutnál. Fontos, hogy H-s jelölésű legyen, ez 51mm magas az alap 44mm helyett és a kialakítása is olyan, hogy ha kiveszed a merevítődrótot a lamellák közül, akkor mehet alulra ventilátor házilag.
Alternatívák esetleg:
- Xigmatek Prodigy
- Alpenföhn Black RidgeHogy mekkora ventilátor fér alájuk, az az alaplap elrendezésén és a memória magasságán/vastagságán múlik.
De ez itt eléggé off. A Mini-ITX topikot javaslom.
-
Archttila
veterán
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Az a gáz, hogy sokszor ez is addig ér valamit amíg ki nem jön egy újabb BIOS. Én végül visszatettem auto beállításra mert nincs akkora a difi, hogy a drága időmet erre pazaroljam

Intelligens kis jószág ez a 3700x, ha kell visszavesz, de ha játszom odateszi magát.
én meg úgy döntöttem nem szólok bele, pedig nincs neki túl nagy játszótere
[link] -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Sok összefüggés nincs, mert régen a 30W tdp-s x58at is le tudták hűteni passzív bordával. Egyszerűen alul van méretezve a hűtés, amit a ventilátorral tudnak orvosolni, nekik így olcsóbb és ha 2 év után szét megy, akkor vagy megoldja a felahsználó vagy vesz egy új lapot. Amúgy mondom pci-e 4.0-s ssd-vel sem értek el 10W fogyasztást a chipsettel, ha jól emlékszem egyszerre 2db nvme ssd-vel is nézték.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Mert a win7 halott és van egy sokkal jobb alternativa amit par alusityakos kivetelevel hasznal mindenki. Win10.
Ugyanakkor nekem azert kellett hogy streamhez prociból toljam a h.264 streamet és ne a GPU dolgozzon vele rosszabb minőségben...szoval eleg sokmindenkinek eleg sok dologra jo a sok mag. Ha tehettem volna akkor 3900x-et veszek.
jokeph: első körben 1 modullal nézném meg hogy mit produkál, nekem amikor a memoria instabillá vált idozitesek cseszegetésénél akkor csinalt ilyet.
-
fanti
addikt
válasz
Atom_Anti
üzenetére
De hiszen a 3600X kimaxol egy RTX 2080-ast!
2019 közepe van, azaz ne az egy magos 5-6GHz-eket várjuk már csakazért mert egyes régi játékmotoroknak az kéne.....
Nekem az előző processzorom, a Ryzen 2700 minden játékomra bőséggel elég volt alapon.
A 3700X meg (XFR+PBO) maga a kánaán....a GTX 1070Ti-m meg sem tudja böfögtetni. -
sfknasty
aktív tag
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Az a baj ezzel az összehasonlítással is,hogy pl 4000mhz ram cl20-as időzítéssel van.A 3600 cl17 de CR2-n CR1-en gyorsabb lenne.Ha az AMD szerint a 3733mhz cl 17 a legjobb,akkor az összehasonlításban pl miért nincs benne? Vagy 3800mhz alacsony időzítéssel?Több sebből is vérzik ez az összehasonlítás.Értem én,hogy gyári értékek,de vannak jobbak is.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Atom_Anti
üzenetére
All core! Es nem jelentos feszemeles, 4,3GHz 1,38V korul elerheto 3700x-szel.
CBr20-ban 4,2GHz all core 5000pontot dobott csak a lapom nem tuningra van igy az 1,35-ről 1,3V-ra leeso feszultseg miatt nem futotta ki magat... 5250 pont körül csinal az 5GHz-re huzott 9900k....
KAMELOT: azt tudod hogy a nm nem dob programokban semmit és azt hogy azert nincs intel 10nm-es desktop proci mert a 3-3,5GHz-et sem tudja?

-
-
KAMELOT
titán
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Az a baj, hogy felfelé fognak menni a kína - usa helyzet végett és így velük együtt mások is gondban lesznek.
syler123: tehetsz 12x 1 ramot is, akkor is a cpu dualban fogja kezelni, mert a cpu dualt tud. Hedt és Tr4 quaf/dual. Itt a kérdés az mennyire terheli az alaplapot a sok ram?!
-
Puma K
nagyúr
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Úgy tűnik nem érted.
A legfrissebb RAM-al kapcsolatos hír azaz, hogy 40%-kal fog csökkenni még idén a memóriák árai.
Amikor a 40%-kal történő memória árak csökkenését részletezték és írták le, akkor már számításba sem vették azaz meg sem említették az korábbi napokban avagy előtte megjelent hírt, mely szerint pont hogy drágulni fog a boltok polcain lévő memóriák árai a két ország közötti sárdobálás miatt.
Tehát a lényeg így 2019.07.28-án azaz, hogy legutolsó friss infó szerint még idén olcsóbbak lesznek a memóriák a korábbi hírekkel ellentétben.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Mobilokra és PC-re jön a Horizon Steel Frontiers MMORPG
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700 6-Core 3.2GHz LGA1151 Processzor!
- Intel Core i7-9700 Processor, 12M Cache, 4.70 GHz
- Keresek 12-13-14. gen i5 procikat!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
,