- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hash99
senior tag
válasz
Ice&Lime #9441 üzenetére
X370 -es lapom van amihez kb. fél évente jön egy beta bios... Ehhez képest pöccre ment a 3733 -as ram a boost is megvan a kezdetek óta és úgy amúgy semmi anomália nem volt vele eddig. Melegedés meg... Ha nézegeted és ezen stresszelsz akkor számít. Annyival nem melegebb hogy az élettartama csökkenjen vagy throttlingoljon.
-
válasz
Ice&Lime #9441 üzenetére
-Boost: Új biossal semmi ilyen probléma nincs.
-ram: Ezt nem nagyon értem ... mindenkinek rommá van húzva a memória itt a topikban .Nekem 3200 helyett megy 3666mhz et úgyhogy legfosabb chipes ramom van(micron E die)
- ezt az 50-60 fokot sem értem kinek miért próbléma... 7700k m volt előtte ... delid nélkül noctua dh14 el simán volt 80-90 fok , dellidel is nyaldosta a 75 fokot (nyilván volt tuningolva)
Oszt senkit nem zavart 3 évig ... simán bírta és bírja az új gazdájánál is.... -
SzlobiG
félisten
válasz
Ice&Lime #9422 üzenetére
Nekem van/volt Vega-val bugom, hogyha kikapcsol a monitor, majd felélesztem akadozik a kurzor meg minden és csak úgy javul meg, hogyha indítok egy böngészőt mondjuk. Ezt sokszor csinálta win bootolás után is. Nagy nehezen jöttem rá, hogyha kikapcsolom az ULPS-t, akkor megszűnik a hiba, csak így a ram órajelet 500-ig veszi vissza csak a 167 helyett.
Másik gépbe nincs ez a hiba, na meg NV-s vga-val ebbe a gépbe se.
-
-
Habugi
addikt
válasz
Ice&Lime #9405 üzenetére
A közelmúltban csináltam egy saját, idevonatkozó tesztet, sztem ebben benne van minden amit AMD kontra Intel c2c ügyben érdekel..
OC-val még Intel egy magon, ám nem sokkal és a fogyasztás, több szál & jobb multi miatt a Ryzen 3***-as széria igen erős befutó.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
Ice&Lime #9405 üzenetére
A 8600k egy elég régi proci, nem is értem miért az volt az egyik kiszemelted.
A Ryzen 3600 egy sokkal újabb fejlesztés. Ezek a procik már automatikusan tuningolják magukat, kihozzák szinte a maximumot egy szálon és több szálon is.
Az intelből is ki lehet tuninggal hozni jóval többet, de ott neked kell a tuningot manuálisan állítani.
Tehát Ryzen 3600 és i5 8600k tekintetében az amd jobb választás lesz.
Dupla annyi szálad lesz és a fogyasztás is kedvezőbb talán. -
szasanyi
félisten
válasz
Ice&Lime #9405 üzenetére
Technológiailag - jelen helyzet szint - az AMD ját előrébb, és igen lehetséges amit kérdeztél. Sok chipset van ami kezeli a Ryzen 3000 procikat, igény és pénztárca kérdése melyik a legmegfelelőbb számodra. Ezzel kapcsolatban olvashats felhasználi tapasztalatokat itt és kérhetsz tanácsot itt. Hűtést használtan nézegess, ennyiből új nem jön ki (ami jó is egy 3600-ra).
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Ice&Lime #9405 üzenetére
Igen, az egesz vilagnak az...az AMD aki eddig kullogott az intel utan sok teruleten atlepte az intel procikat es meg a gyengebb teruleteken is egalban van vele.
Annyit tudok hozzafuzni en egy 4.4-re huzott 4770K-rol valtottam Ryzenre, es igencsak nagy ugras volt.
A lapok biosok szerintem mar eleg stabilak jo sok frissites jott az elso honapokban, nekem szerencsere nem volt gondom egyikkel sem, osszeraktam a gepet es megyMemoria nyugosseg is foleg az elso szerias Ryzen-nel volt, ezeknel az ujaknal mar nincs.
-
Paxker315
veterán
válasz
Ice&Lime #9405 üzenetére
Szia!
Hűtést tudok 5-6 ezer Ft-ért ajánlani, ha az még beleférTesztből ezt érdemes megnézned: Techspot - Ryzen 3600
alkalmazástesztek, játéktesztek.
Alaplapból mikroATX méretben ezeket tudnám ajánlani: MSI B450M mortar MAX, MSI B450M Bazooka Plus, ill. Asrock B450M Steel Legend. Vagy ultra olcsón Pro4-F
RAM-ból Crucial Ballistix Sport LT 2x8gb 3200Mhz CL16 dual channel kit (Mikron E-die)
CPU hűtőből meg ID Cooling SE 214X, Deepcool Gammaxx300, vagy aliexpresszről Snowman. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Ice&Lime #9393 üzenetére
Hali latom nem kaptal meg valaszt..latszik hogy ketelkedsz, de nincs miert, ez az igazsag:
IPC-ben a Ryzen 3000 szeria erosebb mint az Intel Coffe Lake CPU-k.
A 8600K egyszalon Cinebench 20-al merve kb 395-400 pontot er el, mig a Ryzen 3600 475-480 pontot.
Meg a 8700K-nal is erosebb pedig az mar 4.7GHz-en fut.Szoval igen egy szalon is erosebb. Plusz ugye a 8600 az 6mag/6 szal, mig a 3600 6 mag/12 szal...szerintem egyertelmuen a 3600 a nyero nem csak ar/teljesitmenyben, hanem szimplan abszolut teljesitmenyben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest