Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
NvidiaRTX #1060 üzenetére
Visszaolvastam szóval angolra kellene állítani a telót?
De ha visszaállítom magyarra akkor meg megint nem lesz ott a YT Music?
Hát szánalom dö.öjjön meg a gólgi meg alexa is mert azon sem lehet YT music-ot linkeli ebben a macskura semmitmondó országaban...
Vesz az ember egy 250k-s okoshangszórót aztán semmit nem lehet vele kezdeni mert az ország ahol lakok egy nagy nulla, csodálom hogy még a térképen fel vagyunk tüntetve.Nem baj hamarosan úgy is orosz gyarmat leszünk akkor mehet majd az orosz propaganda rádió az eszközökön. -
NvidiaRTX
őstag
Sziasztok.
Most nem tudom én vagyok-e a balfék, de a Google Home-ban nem tudom beállítani azt, hogy a YouTube Music legyen az alapértelmezett zenelejátszóm sőt egyáltalán semmi zenelejátszó nem jelenik meg a listában pedig a Spotify is csatlakoztatva van a Google account-omhoz és a YT Premium előfizum is van.
Igen a Home és az előfizu is ugyan azon az acc-on van és belépve is ugyan azon vagyok.
Külföldi videókat nézek és nekik egy komplett lista van zenelejátszókról nekem meg semmi.
Vagy csak a szokásos kis hazánkban SEMMI sem támogatott dolog?
-
Lanash
senior tag
Sziasztok! Most váltottam iphoneról, samsungra. Google Home-ba próbálom beállítani az eszközeimet, viszont rutinokat nem tudok beállítani csak ha a telefon nyelve angol. Ez normális?
-
icemad
nagyúr
válasz
AlexDaywalkr #1055 üzenetére
Szerintem hasznosak ezek is, főleg, ha tényleg pár hétig nem vagytok otthon. Sosem lehet tudni, hogy mikor üt be a gebasz... Én pl most Google home kompatibilis tűzjelzőt keresek. Meg valami normális dvr-t a meglevő kamera rendszerhez, aminek van normális szoftveres támogatása. (és nem 1000+ euró.)
-
icemad
nagyúr
válasz
AlexDaywalkr #1053 üzenetére
Akkor te valószínűleg nem használsz semmilyen kamera rendszert, vagy füst/vízszivárgás, ajtó/ablaknyitás érzékelőt.
-
AlexDaywalkr
tag
Mert ha hosszabb időre elmegyünk otthonról, akkor azt is áramtalanítani szoktam.
-
icemad
nagyúr
válasz
AlexDaywalkr #1051 üzenetére
Router-t miért teszel ilyen dugalj után?
-
AlexDaywalkr
tag
Gondoltam rá, de egyrészt országon belül nem találtam, másrészt nem szeretném ha a gyerkőcök azzal kacsolgatnának mindenfélét. Csak média kezelőnek kellene, mert múltkor is véletlenül lekapcsolták azt a konnektort, amire a router volt dugva és nem értették miért nem működik a Nest.
-
oszy
veterán
válasz
AlexDaywalkr #1049 üzenetére
Miért nem nézel használatan jó áron? Ha már megszokták és szeretik.
-
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy tudna valaki olyan eszközt tanácsolni, aminek van kijelzője és tud zenét meg esetleg médiát lejátszani hangutasításra? Van egy Nest hub a nappaliban és a gyerekek nagyon szeretnek rajta zenéket hallgatni, ezért arra gondoltam, hogy a gyerekszobába is tennék egy hasonló eszközt, de a hub szerintem felesleges oda. Valami olcsóbb megoldás érdekel, de fontos, hogy legyen kijelzője, mert a Spotifyon is úgy választanak zenéket.
Másik kérdés:
Van egy Samsung soundbarom, ami Alexa kompatibilis. Sikerült beraknom Google Home alá, de csak ki és bekapcsolni tudom. Meg lehet azt oldani valahogy a Nest hub segítségével, hogy a kért zenéket ne a Nest hangfala, hanem a soundbar játsza le?
Köszönöm, ha válaszolsz!
Alex -
mexel
veterán
válasz
nemethsza #1047 üzenetére
Töröltem mindet, de a gh-ba "beragadt". Mindegy, lehet másik emailcímmel regisztrálom és letesztelem ott mi lesz. Egyébként rákerewstem és sok helyen olvasom hogy jártak így.
Valamiért a névhez párosítja, illetve acc-hoz. Törölve minden szoba, minden otthon, minden társítás de az ért ott van minden eszköz amit eddig felvettem
Annyira nem érdekel azért mert nem használom csak tesztelem, de így marad is tesztfázisbanAz sem tetszik hogy az összes fényt berakja pl egygyűjtőbe és felül ott van, pedig nem akarom egyben kezelni, azt sem tudtam törölni.
-
nemethsza
tag
Akkor nem értem
Pl: egy egy offline tuya eszközöd (tuyát csatoltad gh-hoz)
ha a tuyát leválasztod gh-ról, majd a tuyából törlöd az offline eszközt, és újracsatolod a gj-hoz, ott a gh-ban a tuyából már törölt eszköz tuyás integrációval?
Esetleg az újracsatolás előtt egy cache törlés a tuya appban? -
-
-
icemad
nagyúr
válasz
nemethsza #1037 üzenetére
Mert ott már van egy kiépített kamera rendszer, így nekem teljesen más elrendezés lesz. Egyesével átállítgatni mindent, nekem sokkal nagyobb macera, mind elölről kezdeni az egészet. Plussz jelenleg egy nagyon kicsi kertem van (3 kamera elég) , az új házban meg a kert 120 méter hosszú, tagolt és L alakú. Meg szanaszét van 15 melléképület (garázs, műhelyek, raktárak, üvegház, madárház, tyúkól) , ráadásul nem egymás mellett. A ház belső elrendezése is teljesen más, szóval ami eddig pl a nappaliban volt, az lehet, hogy az étkezőbe vagy a konyhába kerül.
A geofence funkció sem működik normálisan, ha nem adok meg új címet. Cím módosításra meg nem találtam lehetőséget, csak új cím hozzáadására.Szerk. : közben meglett a cím módosítása. Lehet, hogy először majd ezt próbálom meg, aztán meglátjuk, hogy mennyire fog működni. Először ugye normális netet kell varázsolnom végig a kerten.
-
icemad
nagyúr
Ez engem is érdekelne. Pár hét múlva költözök és ott szeretnék teljesen új rendszert csinálni, persze a már meglévő eszközökkel. Ahogy én látom, csak úgy működik, ha egy teljesen új "otthont" csinálok. De, hogy a régit hogy lehet törölni, az jó kérdés...
Ha csak pár eszközt akarsz eltávolítani, akkor azt a saját programjában kell. Pl tp link kamerákat a Tapo appban. Nest kamerát a nest appban. Lsc dugaljat az Lsc vagy tuya appban, stb.
-
mexel
veterán
Sziasztok. Ismerkedem ezzel a Home alkalmazással, de nekem valami nagyon nem kerek és igen macerásnak is tűnik.
Az első kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom az "Önhöz kapcsolt eszközök"-et törölni? Nagy részük már nincs is meg, smartlife appból lettek társítva, de egyszerűen hiába töröltem a Home-t és raktam újra, eltávolítottam minden társítást, de ezek ott vannak. Nem lehet resetelni valahogy hogy előlről kezdjem? Mert igen nehézkesnek tűnik nekem és nem túl testreszabhatónak. Nem teljesen értem ezt aszobák.ottonok-lakások stb elrendezést, miért rak ki ugyanazt az eszközt több féleképpen is stb stb.
De először a full törlés érdekelne -
Fagyi
aktív tag
Google home-ban miért nem látszanak az elvben kompatibilis kamerák( egy hálózaton vannak). Mondjatok olcsó gh kompatibilis kamerát. Ha van dupla optikásat.
-
Árpi001
senior tag
Sziasztok.
Létezik olyan okos tv,ami hangutasitáson keresztül, csatornát is tud váltani?
Mert nagyon sok ,a távirányító hangvezérlő funkciójával remekül tud keresni mondjuk azballalmazasok között ,vagy a YouTubeon tartalmát,de én kifejezetten csatornát szeretnék vezérwlmi váltani hangutasitással.
Köszönöm. -
blueye
veterán
válasz
kareszkaresz #1029 üzenetére
Ha a topicra gondolsz akkor él
-
válasz
kareszkaresz #1029 üzenetére
Most egy kicsit megpiszkáltad -- meglátjuk!
MaCS
-
kareszkaresz
tag
sziasztok. él még ez a public vagy átkoltozott mashova?
-
Papa-Het
aktív tag
Sziasztok, van 2db Xiaomi Smart speaker-em. Szerda estig gond nélkül ment sztereóban a Google Home appal, majd tegnap reggel gondolt egyet, és elkezdte ugráltatni a balanszt a jobb oldaliról. Pontosabban magától elnémítja 3 másodpercenként a jobb oldali hangszórót. 5x lett factory reset és újra setupolva. Meg lett cserélve a 2 eszköz hogy kizárjam a hardver hibát. iOS-ről van és volt használva hiba nélkül 2 telefonról, sőt, még Mac-ről is. Van bárkinek tapasztalata ezzel a sz@rral mert egyszerűen agyvérzést kapok hogy szivatja a jobb oldali hangszórót.
-
Maxtreme
addikt
A másik dolog ami nem tiszta hogy miért is van... Volt anno egy xiaomi tv okosítóm, ami szintén a google assistant segítségével tudott keresni mondjuk yt-n bármit is. Nos ez tökéletesen megértette ha mondtam egy magyar előadót, youtubert vagy bármit. Hát a Nest nemigazán ért ungarisul ha keresésről van szó
-
Maxtreme
addikt
hát ez a playlistás dolog elég érdekesen működik
Az hagyján ahogy látom érdemes totál egyedian elnevezni mert különben bebaxa valaki random listáját, de a track léptetés nálam pl abszolút nem megy. Ahogy mondom neki h next v next song, olyat kezd el játszani ami nincsi is a listámon.
Van erre valami gyógyszer, esetleg én b*szok el valamit? -
Maxtreme
addikt
Srácok agyalok egy Nest2-n. Ami nekem fontos lenne a google music teljes natív támogatása. A teljes támogatás alatt azt értem hogy mondjuk ne kelljen ahhoz telefon állandóan, hogy zenét tudjak rajt hallgatni, hanem működjön a cuccról önállóan is puszta hangvezérlés segítségével is. Ő tud ilyet avagy sem?
neten barangolva ugy értelmezem hogy igen, de azért jól jönne egy megerősítés egy tulajtól is -
Tibord
senior tag
Sziasztok!
Egy kis (lehet nagy) segítséget szeretnék kérni.
Szeretném felokosítani a házat, viszont úgy tűnik belefutottam pár nehézségbe.
Sajnos a házban kiépített rendszer (NGBS, ami vezérli a pl.: lámpákat, redőnyöket, hmv szivattyút, felület hűtés-fütést) nem tud bizonyos eszközökkel megfelelően összekapcsolódni. Jelen esetben a daikin klímákkal, amit szárítás módban (DRY) szeretnék használni.
Arra gondoltam, hogy a google home rendszerét használnám összekötőnek a különböző rendszerek közt (több rendszer közt is pl.: NGBS, Daikin, Xiaomi, stb).
Ezeket mind be lehet húzni a google home rendszerébe és onnan tudom is őket kapcsolgatni.Viszont valamiért a rutin amit megírtam hozzá teszt jelleggel (felkapcsolok egy lámpát (NGBS rendszer), akkor kapcsoljon fel egy másikat (Xiaomi konektor)) az vagy nem akar lefutni, vagy csak akkor, ha elindítom a telefonon a google home alkalmazást.
Kell esetleg egy központi eszköz amin folyamatosan fut a google home?
Vagy más beállítás szükséges?Illetve azt jól tudom, hogy a google home-on keresztül a daikin klíma elindítható párátlanító üzemmódban?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
icemad
nagyúr
Mondod neki.
Hey Google, utána meg a parancs.Pl: Hey Google, show me the actual news.
De lehet hosszabb is
Pl: Hey Google, show me the actual news in Europe about germany.
Vagy bármi hasonló.Árfolyam meg kb ilyesmi:
Hey Google, show me the actual exchange Rate between US dollar and hungarian forint. Vagy ami éppen kell.De megmondom őszintén, hogy nekem személy szerint sokkal egyszerűbb ezeket telefonon intézni. Főképernyőn balra lapozok, ott vannak a hírek. Árfolyamokra meg van millió widget. Szóval ez a Google homeos dolog működik ugyan, de nekem "ágyúval verébre" megoldásnak tűnik.
Ezt én arra használom, hogy pl a fűtést /klímát állítsam. Vagy filmnézéskor kapcsolja be a tévét, és a nappaliban vegye le a világítást 5%-ra. Ha főzök valamit, akkor jó az időzítő, ha csenget valaki, akkor mondja meg ki az, stb.
Az gondolom alap, hogy valamilyen nyelven tudni kell hozzá. Angol, német, francia, spanyol, stb. Magyart még nem tud.
-
droetker
csendes tag
válasz
Chipses01 #989 üzenetére
Szia!
Angolra kell állítani a telefon nyelvét és akkor betudod állítani a rutinokat. Esetleg a régiót is át kell állítani.
Ha visszaállítod magyarra a telefont, akkor a rutinokat ugyan nem fogod látni, de attól még működnek.
Előfordult, hogy amikor visszaváltottam a telefon nyelvét magyar nyelvre, akkor a rutinok ottmaradtak és ráadásul minden magyarul. Azután egy rövid idő után eltüntek és maradt az ön nyelvén ez nem érhető el felirat.
Egyszóval a google csak kiszabásból nem engedélyezi ezt a funkciót Iphone telefonon. Ott van az csak elzárja. -
oszy
veterán
Hogyan kell rávenni, hogy mutassa az aktuális híreket? Nem bulvár.
Esetleg árfolyamokat...
-
oszy
veterán
válasz
LilProphet90 #1006 üzenetére
Én megoldottam. Már jó. Igaz még nem használom ki a képességeit. Egyelőre órát és időjárást mutat.
-
Khadris
csendes tag
Srácok, nálatok milyen a Google Podcast helyzet? Pár napig mondogatta az Asszisztens, hogy elsejével megszűnik a szolgáltatás, és most meg is tagadja a lejátszást, mert nincs app, amit használhat. Elvileg kellene valahogy migrálni YT Musicra, de erről egyik app sem tud, sőt, a Podcasts-ban export lehetőségem sincs, a YT Musicban meg nem találom a podcastokat, csak a videós tartalmakat.
-
oszy
veterán
Tök jó ez a fórum. 99%-ban magammal beszélgetek!
Megoldottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest