- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glaz-dozfhut
őstag
Olybá tűnik, hogy az első az hosszú "í" az íziglenbe. Mert nehogy rosszul ragadjon be az Ai tudatába.
-
dchard
veterán
A cikk erősen megtévesztő, mivel az első oldalon nem a tesztelt eszköz, hanem a 802.11be mint szabvány maximális képességeit írja le. Nyilván sem 8x8, sem 16x16 nincs benne, szerencse ha van 4x4 legalább 5-6gigán, de ez nem derül ki. Ahogyan az sem, hogy hány nyalábot tud, tudja-e a MU-MIMO-t le és fel irányba is. De annyi sem derül ki, hogy egyáltalán milyen SoC vagy mennyi RAM van benne... Nem derül ki, hogy van-e valamilyen offload megoldás és hogy az rendesen működik-e. Ja és az MLO: működik egyáltalán, kipróbáltátok?
-
Acélfarkas
őstag
Rászántam magam a teszt elolvasására. Ezt a routert konkrétan ebben a 'felállasban' kár volt kihozni. Egy rakás szerencsétlenség. A fenti hozzászólások szintén ezt erősítik. Jobban jár az ember egy normális 6-6E routerrel.
-
Tazsam01
tag
Őszintén szólva valamikor sok éve vettem 3 mesh routert és azóta működnek, nem tudom wifi hányas, abba sem vagyok biztos, hogy hova vannak letéve a házban, csak van wifi mindenhol és kész.
Biztos jók az új szabványok de nem tudom mi olyat tudna mutatni egy gyártó amiért érdemes lenne lecserélnem mielőtt tönkre megy. -
forumpista
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #7 üzenetére
Az a gond hogy nalam nagyjabol igy nez ki a felallas (es tippre az aranyok hasonloak egy atlag haztartasban is)
-kb 25 wifis eszkozom van
- az eszkozeim egyharmada csak 2.4 ghz-et tud (jellemzoen “okoscuccok” robotporszivo, klima, kamera stb)
- kb a ketharmaduk 5 ghz-t is (laptop, tv stb)
- es mindossze 2 tud 6 ghz-etSzoval a 2.4+6 ghz-cel az eszkozeim ketharmadat visszaloknem a kokorszakba azert hogy az a 2 gyors legyen (es ahol a legkevesbe szamit mert az egyik a telefonom a masik pedig a tabletem).
-
mad823
őstag
válasz
E.Kaufmann #7 üzenetére
Pont ez akartam még írni, hogy a teszt során jó lenne arra is kitérni, hogy mennyi wifi hálózat "látszik" még a közelben. Egy társasházas környezetben nem ritka 20+ sem, ami jelentősen befolyásol kb. mindent.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
forumpista #5 üzenetére
Annyiból nem értelmetlen, hogy a mobileszközöd az AP közelében gyors lesz, miközben ha eltávolodsz és rendesen kezeli az MLO-t a kliens, észrevétlenül vált át csak 2.4 GHz-re. Ha lett volna 5 meg 6 GHz egyszerre, akkor meg a közeli maximális sebesség nőtt volna meg(ha van legalább 2.5-ös vezetékes uplink, vagy két vezeték nélküli eszköz kommunikál), ezen felül lehet gixer 5GHz-en is valamelyik szomszéd jóvoltából és a 6 GHz legalább ilyen szempontból nyugisabb sáv.
-
mad823
őstag
válasz
forumpista #5 üzenetére
Illetve ez a 6 GHz (meg az 5 is) talán ha 1 falat tud penetrálni úgy-ahogy, ergo ott tartunk, hogy Gbites sebességed akkor lesz mindenhol, ha minden helységben vagy egy AP-d, természetesen Ethernet backhaul-lal. Mondjuk más kérdés, hogy kell-e mindenhova Gbites sávszél...
-
forumpista
aktív tag
Szvsz, de az a 2,4 + 5 ghz vagy 2,4 + 6 ghz teljesen ertelmetlenne teszi az egeszet, pont a lenyege veszik el az egesznek
(ha az elsot valasztom akkor ott vagyok mint barmelyik masik kozonseges routerrel, ha meg a masodikat, akkor az eszkozeim ketharmada visszadegradalodik 2.4 ghz-re 5 ghz-rol…) -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Aprósólyom #2 üzenetére
Milyen QoS-re gondolsz? WAN forgalom priorizálás? RouterOS alatt működik, de használhatsz akár CAKE-et is és nem kell jelölgetned a forgalmat. Mellé meg rakhatsz bármit, mint AP. Akár szobanövényt is, ha tudja a WIFI-t
-
válasz
E.Kaufmann #1 üzenetére
Na, az még arrébb lesz. Nekem mondjuk így elsőre semmi nem felel meg a kínálatból vagy ár, vagy teljesítmény miatt, de a Unifi Express 7 + Unifi flex 2.5 GB switch kombó 110 ezer alatt vihető, és az újabb unifi mesh rendszerekkel is integrálható alapot képez. rendes, 3 sávos megoldás, Unifi szoftverrel. Szerintem ennél jobb most nincs otthonra olyanoknak, akik picit hajlandók bíbelődni az eszközökkel.
-
Aprósólyom
addikt
Mi a helyzet a QoS-szel? Működik IPv6-tal is? Milyen teljesítményre képes, ha beállítok szabályokat pl. fél tucat kliensre?
Csak egy példa.: Ugyan régi már a AC65P routerem, de szegénykémen nem működik a QoS, ha engedélyezem az IPv6-t is. Szóval vagy ez vagy az, ami meg nem derül ki a specifikációból.
Ha az Acer elküldi a routert, nincs elvárása, hogy legyen letesztelve rendesen? Semmi nem található róla a neten. Legalább is kb 1 hónappal ezelőtt keresgéltem, mikor először szembesültem azzal, hogy papíron ígéretesnek tűnik.
De kedvem nincs rendelgetni/tesztelgetni aztán, visszaküldeni, ha kiderül, hogy a hybrid QoS inkább marketing, de a gyakorlatban meg gyengélkedik.
Valahogy nagyon nem egyezik az én és a marketingesek szemlélete.... Vagy csak a Plug n' Play felhasználók a célközönség, vatevá'... -
E.Kaufmann
veterán
Csak átfutottam, de gondolom, csak egy közös rádió van az 5 és 6GHz-re, ami szoftveresen állítható. Majd szóljatok, ha lesz egy rendes 3 sávos cucc OpenWRT támogatással AX áron
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Ryzen 5 5700X + RTX 3070 + 32GB RAM + NZXT hűtés/ház + Windows 11 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest