Hirdetés
-
SlavicPunk: Oldtimer - Jövő hónapban érkeznek a konzolos kiadások
gp Kicsivel több mint egy évvel a PC-s verzió után PlayStationön és Xbox-on is játszhatunk a programmal.
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
-
Bemutatkozott az Oura okosgyűrűjének új generációja
ma Az Oura már a negyedik generációnál tart okosgyűrű témakörben, az eddigi erőfeszítéseik EISA díjat is hoztak a gyártónak.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomsolo
őstag
válasz DzsannyX #11391 üzenetére
Nekem ez van a 3700X-en.
Ha nincs durva tunning teljesen jó, ráadásul könnyen szerelhető és még a ramok is elférnek mellette. Hangja lényegében nincs. Szereti viszont a felső ház ventit, jó pár fokot tud számítani.
All core 4200Mhz, vcore 1.25:
idle: 38°C
load: 45-60°C
Cinebench/stressz: 72 °CBár én nem így használom, hanem inkább 3200-on 1.1065-el, mert ilyenkor a stressz is max 55-60 fok szokott lenni.
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
Szinyák
őstag
-
ScomComputer
veterán
-
surgyi
senior tag
Sziasztok! Nagyon kellene a segítségetek! Vettem egy új procit,a régi 2600-as nagyon jó értékeken ment alapból valami 1,2 volt körül, idle 28-30 fok, játékok alatt bőven 50 fok alatt (Auto beállításokkal)
Most raktam be az új 3600x-et. Biosba 1,48V-ot kap auto-n. Ez normális??
Mire win10 betöltött, már a Vízhűtő ventik csak úgy süvítettek, 62 fokos volt a cpu.
Mit állítsak át, segítsetek, mert ez így katasztrófa!!!
-
worxland
addikt
válasz surgyi #11406 üzenetére
62 fok normális. Nálam pont ezért kábé 65 fokig csak alapjáraton megy az AIO és a házventi is. A CPU temp ugyanis simán ugrál idle-ben 38 és 60 fok között, <1% terhelés mellett, nem kell vele foglalkozni.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
gaben88
őstag
válasz ScomComputer #11405 üzenetére
Hat ebben nem vagyok biztos, nem remlik ilyen pipa, de lehet...
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Szinyák
őstag
válasz ScomComputer #11405 üzenetére
1.325 nem lesz oda kevés ? oda p-state.-t kell állítani hogy vissza vegye az feszt + órajelet is ?
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
surgyi
senior tag
válasz worxland #11409 üzenetére
Ahha! Csak nagyon meglepődtem, mondhatni megijedtem, hogy milyen nagy fesz kell neki, s emiatt mennyire melegszik. A kis 2600 olyan alacsony hőfokokon járt, 28 terheletlenül, 40 fok fölött picivel játékok alatt. Akkor ennek 70-75 fokig terhelés alatt nem gáz a hőfok?
Egyébként a VID értékre le lehetne vinni a a CPU feszt? Mert auto-n kicsivel fölötte van.[ Szerkesztve ]
-
surgyi
senior tag
Esetleg valamit kell állítani a Bios-ban, mert minden alapon, Auto értéken van. Egyedül az XMP profilt kapcsoltam be, hogy a RAM-ok 3000MHz-en menjenek.
-
tomsolo
őstag
-
nagyúr
Na, játszottam egy kicsit-all-core OC. 4,6-on még elindult, win nem tölt be - jól binneltek a soron.
4,5-ön betöltött a win, Pasmark, CPU-Z lefutott, CB20 féluton kihalt.
4,4-en ugyanez.
SMT OFF, Vcore Fix 1,3 Volt, minden babán teker.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
surgyi
senior tag
válasz tomsolo #11416 üzenetére
Nézegettem a Bios-t de nem igazán láttam fix beállítási lehetőséget.. Csak valami Offsetelést, de az is érdekes, mert nem értékeket enged megadni..valami előre beállított
Megy a Youtube -on zene, meg Steam fut, Team Speak mellette s 2-3% terheltség mellett 37-45 fok között van..ventiprofilon biosban csiszolgattam, már a venti sem száll el a radiátorról.
[ Szerkesztve ]
-
tomsolo
őstag
na felraktam a taichi x470-hez a 3.60-s biost, whea logger errorok meg is szűntek (hooray)
mivel karácsonykor egyedi léghűtést akarok moddolni a gpu-ra, sírtam volna ha futni kellett volna egy felesleges garancia kört
-
Locutus
veterán
-
perfegor17
senior tag
egy kérdésem lenne meg lehet oldani hogy csak az első 2 magot emelem fel a többi pedig marad alapon?
-
tomsolo
őstag
válasz perfegor17 #11423 üzenetére
persze - ryzen master a barátod
-
klachaza
csendes tag
válasz Puma K #11389 üzenetére
Corsair TX750
Na kipróbáltam alap 2133 on, 3600/1800 on, xmp profilból van 2, az egyik 4400mhz(az màr bootolàsnàl behal) valamint 4200 (vagy4233).
De sajnos a Cod mw pàr perc utàn mindegyikkel kidob.
Időzítésekhez nem nyùltam, Default beàllitàst is visszatettem.
Jàtékon belül is kipróbàltam minden beállitàst, de mindegy hogy ultràn vagy minimumon van, max 5-10 perc utàn kidob. Akkor is, ha ESC vel leálitom, ès vàrok...[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
-
gainwardgs
veterán
Használ valaki msi b450 tomahawk lapot [link] ezekkel 3gen ryzenekkel?
Ajánlott lap? Egy sima 3600 menne bele, de később persze szeretném fejleszteni
-
galaktikus
aktív tag
válasz gainwardgs #11440 üzenetére
pl én. tökéletes, vedd nyugodtan.
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
Melorin
addikt
MSI X470 Gaming Plus alaplappal használ valaki 3600-as procit? Szeretik egymást vajon?
-
veterán
hmmm....
ma reggel erot vettem magamon, es bekapcsoltam a szekeret 2 het utan
mondom ha mar ugyis forgatom a vizet, nehogy poshadjon, ranezek mar az uj 2.70es 570 PGX biosra...
hat, Asrock picit sunyit... 2.50es bios leveve a listarol, helyette 2.70, ugyanazzal a leirassal. nosza feldobtam. csontra a 2.50es bios. amit ugye atirtak 2.70re. ugyhogy ment is gyorsan vissza a jo oreg 1.0.0.4 A[ Szerkesztve ]
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
addikt
nekem meg érdekes jelenség lett 1.3v 4.2ghz-n minden teszt lefutott, söt az rdr2 feléig, a devil may cry 5-öt pedig teljesen kivittem így, viszont elkezdett hideg indításnál boot loop-ba kerülni. Na mondom akkor felrakom a legújabb biost egy bajjal, mentésböl vissza a 4.2ghz tuning és folyamatos boot loop megint, elemet ki kellett vennem. Elsönek a ram tuningra gyanakodtam, de a cpu debug led nem akart elaludni, szóval gondolom az a baj. Most alapon hagytam, csak így meg túlfeszeli, játék alatt 70+fok, viszont pbo és auto tuning nélkül is felmegy 4.2ghz 1 magon. Ha benyomom a pbo-t és az autotuningot, van rá mód, hogy -offsetet állítsak be? A vid fesznek mennyinek kellene lenni, mert én azokat külö tudom állítani a cpu fesztöl.
-
Fantomas80
tag
Valakinek lenne ötlete Gigabyte AX370-Gamming K7 alaplap 1800X proceszor csere 3800X cmos reset F40 bios fent. Nem akarja látni a 970 PRO NVMe M.2 Ssd-t.
Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Fantomas80 #11446 üzenetére
Van valami tuning?
-
veterán
válasz Create. #11445 üzenetére
hm. jol emlekszem lefuttattad az y crunchert is?
Erdekes. akkora fesztol biztos nem degradalodott ennyi ido alatt...
Enyem megjelenes heteben lett veve, azota 1.5ot kap PBO-val, mert allcore a vilag legrosszabb peldanyat kaptam...
4150 nem stabil 1.45el sem...
Ellenben PBOval legalabb jatekok alatt 4200 felett megyNézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
-
addikt
válasz RECSKA #11448 üzenetére
nem kapott olyan nagy feszt, egyszer próbáltam 1.45v-ot all core 4.3 ghz-ig, de instant újra is indult a gép y cruncherrel. Igen lefuttattam mindent, még ibt max is lement, memóriateszt is volt 12órás, semmi probléma nem volt. nem értem mi a franc lett hirtelen. Az 1.3v all core ra meg szerintem nem kellene soknak lenni. Vid-re ilyenkor 1.1v-ot ír. Ha bebootolt a gép, mert az elözö biossal azért bebootolt, játszottam vele sokáig. Elsönek vagy 1-2hete volt ilyen, hogy boot loop-ba került, de akkor azt hittem az ultra fast boot miatt csinálta, így azt ki is kapcsoltam és idáig rengeteget játszottam probléma nélkül és nem is volt boot loop eddig. èrtetlenül állok a dolog elött.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- KATA (kisadózó vállalkozások tételes adója)
- Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen