- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
-
-
belinho
senior tag
+1 a 7870 Tahiti LE-re!
Ahogy az előttem szóló is írja, a 270 az valójában egy 7870, aminek a szintjét közel eléred a tuningolt 7850-el, szóval nem lenne nagy előrelépés. Csak alul kell feszelni, még a ventiprofilt se nagyon kell piszkálni és mindjárt nem fog melegedni és sokat fogyasztani.
De ha van keret,akkor eléggé lement már az ára a 7950-nek is, de ha az már sok, akkor mindenképp a 7870 TLE. -
F e Z o
veterán
Ha nem azvar a hang, akkor VTX3D 7870 Tahiti-LE, ventiprofillal kordában lehet tartani a hőfokokat, s van benne tuningpotenciál rendesen. Sok példány elrohangál 975@1025mV-n vagy akár 1150@1175mV-on. Garira kérdezz rá, és pár hete váltam meg az enyémtől 1,5 év garral, tehát lehet az is van még a kiszemelt kártyádra.
A 270-nel nem lennél sokkal előrébb, mint a mostani 7850-nel, mivel a mostani kártyádban is van rengeteg tuningtartalék. Fentebb nem nézelődtél HD79*0-R9 280? -
Trailblazer
veterán
Itt van egy írás a roadmapről (angolul).
-
kovsol
titán
7850 és a 7870 "kihajtása" közt nincs akkora nagy eltérés. kb úgy állítod be, mintha ég és föld lenne a két kártya. Közel azonos cpu erőt igényel mind a két kártya. Amúgy meg tökre összetett kérdés, mert ha a játék 2 magot használ akkor rakhatsz alá 6 magos intelt akkor se leszel előrébb bármelyik kártyád van.
-
tasakos
tag
Most olvastam el pár külföldi tesztet detto ugyanez a kari, gpu-zben megnéztem minden verzió bios stb megegyezik és azoknak mind lehet feszt emelni, ennek meg nem...kva érdekes..
Most újraraktam mindent, beton stabil a gép, bios reset, új win bizt. kedvéért nem béta, hanem whql-es 12.10-es driver. Alap órajelen van. ami 1050GPU/1250 RAM. Sapphire 7870 OC-nak ez a default-ja. Most már így alapon furmak alatt se hasal meg, heaven alatt sem, 3 óra bf3- at is szerette. Szóval így okés sztem.. Csak ugye direkt azért vettem ezt mert mindenhol írták, hogy lehet tuningolni... erre meg...több monitorozó programot megnéztem és marad mindig a gyári feszen ami 1.219v, akármit csinálok. AB-ben átállítom, a monitorozóba ott kiirja módosított értéket, de a többi program csak megint az alap 1.219 v-ot látja
-
lowzor
veterán
Szerintem 60K-ér még a használati útmutatót is sajnálják beletenni
(#8239) V.Dave:
Nem 3, hanem 8 nap és igen. De a pénzedet legalább 2 hét és sok zargatás, mire visszakapod. +a saját költségeden küldöd vissza.
(#8241) odorgg:
Indok nélkül visszalehet küldeni a hibátlan VGA-kat is 8 napig.
-
Alpachino
veterán
Nem mindenki vehet Sapphire-t bármilyen jó és olcsó is...
Nekem a kék nyák miatt eleve ki volt lőve....a dizájn miatt, csak is az ASUS jöhetett szóba, ráadásul a hűtése, csendessége is kivalló........ esetleg még a MSI Hawk-ja....de az még drágább.....és nem is tetszett jobban.
Tehát én úgy vagyok vele, hogy össze kötöttem a kellemest a hasznossal, még ha ez +5K-ba került is..
-
tasakos
tag
Persze, tudom a jó táp alap, ez egyértelmű, csak lehangolt, hogy így is szarozik még. Megnéztem a molex-es cuccot úgy sem jó:S:S Raktam fel új drivert is , hátha az baj, eddig 12.11b4 volt fent. Most 12.10 WHQL. Kékhalál heaven alatt ugyanúgy.. Most is megnéztem a hibanaplót bsod után, és ezt írja: Cause by driver: atikmdag.sys. De ugye új drivert raktam már fel...
-
gyuromoj
veterán
Remélem CTG 500 elég lesz neki és majd egy esetleges K-s procihoz.
Csak az a baj, hogy jövőhéten lesz belőle valami... addig remélem filmet tudok rajta nézni és a CS1.6 se fogja megfektetni.Amúgy IDLE:
GPU:300MHz
RAM:150MHz
24C
Fan Speed 20%
VDDC 0.882V12.11b4
(#8166) kovsol
Kis FSP350-60APN kevés neki. -
Speed®
titán
Jelenleg az egykori vételár ~harmadáért tudok duplázni, ennyi. Tudom, 640kB mindenre elég, de azért csak felkészülök, ha idővel mégse lenne az ;p
A legkomolyabb RAMigényt bratyóm támasztja a filmes/CADes melóival, meg néha szórakozok vMware szinten is, oda is jól jön..szóval ja.
Az tény, ha csak játékról van szó, totál felesleges 8+, de általában 4 is elég. -
-
jozsi252
veterán
Ehh akkor a géped se fázik
Amúgy az sem jó ha a táp 20-30%-os terheltségen dolgozik mert szerintem akkor csökken a hatásfoka. Bár ez egyéni vélemény, nemtudom mennyire van így. De egy 1 GPU-s kártyához, és nem extrém módon húzott procihoz, bőven elég egy 450-es max 500-as táp. Természetesen újabb vga-ról beszelk amik nem esznek meg több száz wattot.
Amúgy durva mert most reggel hogy bekapcsoltam a gépet, 20 perce a kártya még mindig 19-20 fokos.
-
jozsi252
veterán
28 fok ejj szaunáztok
Amúgy a vga-nál mindegy hogy egy BF3-al tesztelem le a kártyát, vagy pl Euro Truck Simulator 2-vel? Gondolom tökmindegy.. Mivel BF3-ba is megvan a 80-100%-os gpu load, meg Euro Truck Simulator 2-be is. Viszont vannak olyan játékok amik jobban proci igényesek, szóval ebbe lehet azért különbség?
Amúgy nekem egy Corsair VX450 van és tökéletesen viszi a 7870-et, meg sem kottyan neki.
-
-
Nekem 1,185.v kell az 1200 hez! feszt úgyse tudod csak 1,225. ig emelni ettől még 24/7.be se lenne baja bár ha TriXX el állítod az sajnos lefixálja és állandóan annyit kap nem veszi vissza magát 0,82.v -ra! tehát nem igen ajánlatos babrálni! inkább old meg hogy működjön az Asus GPU Tweak mert azzal nem FIXÁLÓDIK le a fesz!
A memóriáknak FIX 1,60.v a feszültsége ezt nem tudod állítani és semmi köze a GPU fesz hez tehát nem fog jobban menni ha 1300.at megy csak a memória akkor sajnos Elpida ramos azok nem bírnak többet! ha Hynix ramos lenne akkor menne 1500.at is!
-
lowzor
veterán
-
seederking
őstag
Ha jó az elgondolásom azt figylelembe véve,hogy "csak 3D alkalmazások " futtatása közben kapcsol föl a vga magas órajelre így szerintem a tulhajtás is csak ekkor "aktiválódik".Netezés közben pl 300/150-en megy.Mondjuk én nem tuningoltam (csak próbálkoztam vele).
Szóval szerintem nem úgy műxik,hogy ha felhúzod akkor pl folyamatosan 1200-on megy.Ahogy egy cpu sem mindig húzott órajelen pörög.De majd a srácok megmondják jól gondolom-e. -
Alpachino
veterán
Persze, hogy lehűti, csak nem mindegy hogy mennyire és mindezt milyen halkan
Nekem is járt kb. 6db, DC2-es kari a kezeim között, de egyik sem volt ilyen hatékony és halk, mint ez a V2-es példány....még a DC2 (három slotos) verziója sem volt ennyire jó. meglepődtem, mikor kipattintottam a 6950 DC2-t és helyébe ment a V2-es.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged