Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz gordonfreemN #5196 üzenetére
Nyugi, én is a ref téglahűtő pártján állok, pont ugyanazon okból kifolyólag, amiért te is.
Egy ÁLDÁS volt, amikor tavaly MSI TFII-es 480-ról refhűtős 470-re váltottam, bár ennek valószínűleg a házam nem túl acélos szellőzése volt az oka.[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz seederking #5421 üzenetére
Minden új termékkel ez van. De 61k-ért erősen gondolkodom, hogy kapásból CF-be is megérné. Fene tudja...
-
Pala
veterán
Ó hát, azzal nem kell foglalkozni.... Engem szabályosan lehülyéztek tavaly, mikor 1680x1050-re vettem 480SLI-t. Nem kell vele törődni, hogy mit mondanak mások, az a lényeg, hogy te tudd, miért akarod (az előbbi példával az volt a célom, hogy MINDENT 60-as min fps mellett tudjak futtatni; hozzáteszem, erre a 480SLI 1680-ban nem volt maradéktalanul elegendő), és hogy a te igényeidnek megfeleljen. Emiatt ne érezd magad feszélyezve soha!
Lehet, hogy jövő hónapban bepakolok mégegyet CF-be, de jelenleg szeretném kitapasztalni, hogy mire elég 1 kártya 1920x1200-ban.
-
Pala
veterán
válasz csucsbicep #5435 üzenetére
Voltak ilyen "nagyratörő" terveim is, igen.
Készítettem még tavaly egy videót, itt 480SLI-n futott moddolt grafikájú Crysis. Az első pályákon nagyon jól megy, később azért kezd kicsit becsökkeni az fps. De a látvány brutálisan jó, máig nem veri semmi!
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
Na ezek tényleg mind brutálisak! A Rage-ben meg az a pláne, hogy (kis túlzással) integrált VGA-n is elfut.
-
Pala
veterán
-
Pala
veterán
válasz seederking #5568 üzenetére
Bezony. És itt sok esetben nem is arról van szó, hogy az ember fizikailag képtelen lenne kifizetni a többletet, hanem egyszerűen a korrektség hiánya... én is emiatt mondtam vissza.
-
Pala
veterán
Na igen...nem tudom a dolog jogi hátterét (hogy őszinte legyek, nem is érdekel), de ha egyszer x összegért megrendelek y terméket és véglegesítem a rendelést, akkor mindkét félnek illene magát tartania a benne foglaltakhoz. Ha egyszer 61k-ért rendeltem meg, akkor annyiért is szeretném megvenni. Ha menet közben árat emelnek, akkor ennyi erővel én is megtehetném, hogy odamegyek, és egy kategóriával erősebb vga-t kérek ugyanazért a pénzért... tuti néznének nagyot! Pedig ez kb. ugyanaz a viselkedés lenne, csak a másik oldalról.
-
Pala
veterán
válasz csucsbicep #5622 üzenetére
Már 50k alatt lehet kapni 23"-os ISP-paneles Dell moncsikat (újonnan); bár ez nem kevés pénz, de ha egyszer rászánod magad, inkább ilyet érdemes, mint valami TN-es szutykot nem sokkal olcsóbban.
A nagy natív felbontású monitornak azért megvan a maga "hátulütője" is, ha lehet ilyet mondani: folyamatosan erős vga-ra van szükséged, ha ugyanazt a teljesítmény akarod. Én is emiatt szívok most az 1920x1200-zal.
-
Pala
veterán
válasz DroiDMester #5690 üzenetére
"Gyári VID alá NEM tudod feszelni! (a tweak progik ugyan lejjebb veszik látszólag de valóságban nem megy lejjebb a GPU fesz!)"
Ez számomra érdekes. A 6870-es topikban is írta valaki, hogy állítólag nem lehet lejjebb venni a feszt. Nos, nekem ugyan 7970-em van, de lejjebb tudom venni Afterburnerrel gond nélkül. És nem is csak látszólag. Ezt onnan gondolom, hogyha egy adott gpu-órajel mellett szépen elkezdem csökkenteni a feszt, akkor egy bizonyos szint alatt már rendszeresen kifagynak a játékok és mindenféle képhibák jönnek elő (bár inkább a fagyás jön elő + reseteli magát a kártya alapállapotba). Arról nem is beszélve, hogy a feszcsökkentéssel folyamatosan csökken a gpu hőmérséklete is azonos ventiszabályozás mellett.
Akárhogy is vakarom a fejem, nekem űgy tűnik, hogy működik a dolog.
-
Pala
veterán
válasz csucsbicep #5719 üzenetére
No, akkor nem csak én látok "rémeket", hanem tényleg működik.
Inkább arra lennék kíváncsi, hogy akinek nem, annak hogyhogy nem!?
-
Pala
veterán
válasz DroiDMester #6266 üzenetére
Fel kell egyáltalán telepíteni a CCC-t? Mármint...úgy értem, ha az ég világon semmi funkciót nem használok benne, az órajeleket meg Afterburnerrel állítom, akkor elvileg gond nélkül letörölhetem, igaz? Vagy esetleg valamihez nélkülözhetetlen?
-
Pala
veterán
válasz DroiDMester #6321 üzenetére
Ezt csak alátámasztani tudom. Megnéztem a ramokat 1375-ön és 1575-ön is (7970-em van, de ez most mindegy, mert ugyanaz a tapasztalat), gyakorlatilag nincs értékelhető különbség. Sőt, még ha elkezdem csökkenteni a ram-órajelet a gyári érték alá, egy ideig akkor sincs látható teljesítménycsökkenés (!). Szval tényleg kár gyötörni őket.
-
Pala
veterán
válasz seederking #6753 üzenetére
8-10 mi? Ha euro, ha igen. Ha 8-10 ezer Ft, akkor nem.
-
Pala
veterán
válasz csucsbicep #7096 üzenetére
Kíváncsi vagyok 7800-asokkal mit hoz. Elvileg az egész 7000-es széria gyorsul tőle.
-
Pala
veterán
Ott is ilyen mértékű, olykor még nagyobb.
Nemigen szoktam benchmarkokkal példálózni, de 12.8-as driverrel 3DM11 Performance módban 8000-8100 pont körül kaptam (7970 alapórajeles eredmény), 12.11-re váltás után 8700 lett belőle.Minden kártya majdnem egy lépcsőfokot feljebb ugrott!
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
Mégiscsak eljött a "csodadriver"?
Az meg külön jó pont, hogy az architektúra már lassacskán 1 éves lesz, és ennyi idő után is ekkora pluszt ki tudnak sajtolni a 7000-es szériából, pusztán egy driverrel!
Alpachino: Ez most pontosan a 7970 szintje (mármint az új driverrel az alapórajeles 7970 (nem GHz edition, hanem a sima) is 8600 pont körül hoz, épp most mértem meg.)
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz csucsbicep #7128 üzenetére
Ma este jön még egy "stabilabb béta" verzió, amiben állítólag néhány bug kijavításra kerül (nekem ugyan tökéletesen muzsikál ez is, de pár embernél volt fagyás, stb.). Mindenesetre valóban ígéretes, és most szemmel látható előnyökről beszélünk, nem csak 1-2%-os változásokból, amiket dokumentál az ember, oszt' jóvan.
-
-
Pala
veterán
válasz kerekfej #7489 üzenetére
A matek gondolom nem az erősséged.
Legalábbis a százalékszámítás biztosan nem.(Bocs, nem bántani akarlak, de ez a grafikon a 650Ti-t veszi 100%-nak, és nem a 7850-et)
A 7850 mellett 126% szerepel, ha ezt akarod alapul venni, akkor el kell osztanod 1.26-tal a 144%-ot és megkapod, hogy mennyivel gyorsabb a 7870.
-
Pala
veterán
válasz kockaharcos #7702 üzenetére
Húzd még picit tovább azt a procit! Nem hiszem el, hogy a Mugen ne bírná.
-
Pala
veterán
válasz DroiDMester #7930 üzenetére
Miért adod el a karidat? Ahogy látom, elég tuningos példányod van...
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz DroiDMester #7939 üzenetére
Értem. És mire szeretnél újítani? Ár/érték arányban nemigen van a 7800-asoknál jobb kártya a piacon, bár ha a dolognak ez a része nem vág padlóhoz, akkor a határ a csillagos ég!
-
Pala
veterán
(Na ennek nem fogod hallani a hangját, abban biztos lehetsz! )
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
-
Pala
veterán
válasz ->Raizen<- #10700 üzenetére
Nem gyenge... de mondjuk a képeket elnézegetve valamennyire jogos is, már ha valóban így néz ki játék közben! Merthogy elég ütősnek tűnik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Wise (ex-TransferWise)
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs