- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpachino
veterán
válasz
akela91 #6083 üzenetére
Simán belefér az 1280, ekkora fesszel 7/24-re is....
de itt már nagyon megy a 7870, szinte minden játékban +8-10FPS, az alaphoz képest
Dark KillerX :
asdxv : azért csodákat a power limit sem tesz, ha feszemelés elmarad, 1210MHz-en, már a power limit sem segített alapfeszen.....viszont arányosan tudom általa húzni az órajelet a növekvő fesszel...legalább is 1200 és 1280MHz között így működik, majd feljebb is kitesztelem.
-
Garsza
veterán
válasz
akela91 #5868 üzenetére
Helló igazad volt abban hogy az miatt vesz vissza a GPU a frekvenciájából hogy 2D és 3D között kapcsolgat. Feltettem az Asus GPU Tweak-et beállítottam hogy a 2D alkalmazásoknál is 1050 MHz legyen a GPU órajele és egyből felment az átlag FPS em BF3 ban 43 körülire. De mi lehet az oka hogy ezt csinálja a kártya?
És köszi a tippet. -
-
-
szasanyi
félisten
válasz
akela91 #3034 üzenetére
Lesz persze, hogyne lenne. 80k fölötti árak mellett nagyon türelmes tudok lenni. Pölö 7850-et is láttam már újat ~56k körüli összegért is, de a tuning nélküli teljesítménye nem az igazi FullHD-ban. De hirdetnek új, ASUS 7950 TOP kártyát 90k-ért.
Egyébként várni mindig érdemes, lásd 7950 és 7970 álá kettedik forduló, Ghz Edition.Aki hamar és k*va drágán megvette, arról kiderült hiba volt. Mondjuk az AMD-től - szerintem - nem volt vmi korrekt ez az a húzás, hogy a gyengébb eresztést eladta horror árom, aztán bejelenti az optimalizált változatot nagyobb teljesítménnyel ~ugyanannyiért..
-
Gippo
senior tag
válasz
akela91 #2943 üzenetére
Sírni fogok, ha nagyon lemegy
Bár lehet inkább cf-ezem a 7850-et.... csak hát az alaplap miatt a 2. x4 sebességen futna....
Az ASUS, ahogy látom mindig túl van árazva... 69xx szériánál talán még előnyös a jobb hűtés miatt (ahogy olvastam), de itt annyira sok haszna nincs, amennyivel drágább (ahogy olvastam itt)
-
odorgg
addikt
válasz
akela91 #2865 üzenetére
A 8 nap már lejárt sajna, úgyhogy így marad. Mint tudjuk, memória oc nemsok FPS-t szokott hozni, szóval jólessz ez 1350-en is, a GPU meg megy 1160-on továbbra is, azt csókolom. Azért kicsit zavar, hogy sikerült ilyen téren, úgymond "szarba" nyúlni.
4 évet húztam le elektronika cégnél, sajnos ismerem a gyártók mindegy miből dolgozunk, csak minnél olcsóbb legyen üzletpolitikáját, és mivel a GPU utánn ez a második legdrágább alkatrész a VGA-n, ezért ezekkel lehet a gyártási költségeket a legnagyobb mértékben csökkenteni, amenyibenn sikerül olcsóbban beszerezni. -
-
TheClown
csendes tag
válasz
akela91 #2849 üzenetére
Toltam rajta +100 mhz-et, a heaven közepén megállt a kép és ezt dobta ki: kép
Akkor ezt már nem bírja?
+50mhz-el stabil. Az enyém valami tuningra alkalmatlan példány lehet. Más simán feltolja magasabb értékekre a memó meg a core órajelét is...gyiku: A Sapphire Trixx nevű progival.
-
Inv1sus
addikt
-
MontyCrew
senior tag
válasz
akela91 #2677 üzenetére
akkor kivételesen szerencséd van. Eddig amivel találkoztam, mindig segített a power tune. Így örülj, de attól hogy nálad így van még nem hülyeség kitolni
de csak hogy bizonyítsam is, hogy nem csak a levegőbe beszélek:
Csak az fps értéket kell most nézni, semmi mást.
Semmi más változás nem volt, csak a Power limit csúszkát állítottam.
Így remélem belátod, hogy igenis érdemes kitolni... -
-
MontyCrew
senior tag
válasz
akela91 #2673 üzenetére
A fogyasztási limitet, hogynekellene, mert ha feltolod az órajeleket ezzel a fogyasztás is nő, és ha alap álláson van a kártya leszabályoz... Ha nem hiszed nézd csak meg pár teszt alatt..
seederking: MSI AB- ben is tudod húzni a kártyát és ott "Power Limit" csúszka +20%
-
Gippo
senior tag
válasz
akela91 #2563 üzenetére
Az...
Lerendeltem a gyártói oldalról csak a ventit... Majdnem vettem már egy teljesen új hűtőt, de szerencsére így 3-4 ezerből kijön, 8-12 munkanap mire megérkezik. Passzívan meg lehet nem is olyan rossz, mert felette szívja egy AC F12 is...Lehet kipróbálom már a batttlefield 3-t ...
-
-
seederking
őstag
válasz
akela91 #2466 üzenetére
Tudom,tudom,hogy 1000x kérdeztem már.De biztos akarok lenni magamban.Még annyi hogy van egy oc sapphire.Számit az a pár ezer és boltban 67alatt:s nem találok.Ez pedig olcsobb lenne valamivel.Gondolom a felépitésében nincs különbség csak az órajelben.Ami esetemben nem számottevő.Esetlegvki talált 60 egy néhány ezerért új refi sapphire-t?
-
szmegma
aktív tag
-
borkarico
aktív tag
válasz
akela91 #2383 üzenetére
én is sapphire-t használtam eddig mindig, most gondoltam kipróbálom az msi tf3-mat, elég sok helyen olvastam hogy jó a hűtése és csendes. Többe nem került mint sapphire, ezért esett most rá a választás. eddig nem csalódtam benne, max 1 kicsit jobban mehetne OC-ban, de megelégszem én ennyivel is. és valamivel jobb a hűtése és csendesebb is mint sapphire, ettől függetlenül a sapphire is kiváló márka.
-
szasanyi
félisten
válasz
akela91 #2332 üzenetére
Sebaj, várok tovább. Ez ingyen van, és csalódást sem okoz. Ja, és élettartam garis.
7870 alá nem adom, mivel tuning nem lesz az kell. Az se baj, ha "elavult" lesz, csak olcsón és sok garival legyen az. Mondjuk van itthon egy PS3 meg húszonpár játék, ha nagyon játszani vágyom éppen megoldható.
-
szasanyi
félisten
válasz
akela91 #1866 üzenetére
És játszottál más játékkal is?
Illetve érdekelne még, hogy ha ez igaz (lenne), akkor a HD7870, 7970/50 GTX680/670 kártyákat jó drágán ki venné? Logikus a kérdés ti. az elterjedt gamer felbontás a FullHD .
Tény, hogy a HD7850 jó kártya - figyelembe véve a fogyasztását is - de nem kell túlzásokba esni, csak hogy bizonygasd. Jó pár játék van, ahol az FPS (FullHD felbontásban ugye, mert arról beszélünk) nem érni a min. 25 FPS értéket ami ahhoz kell, hogy folyamatos legyen a kép. De játéktól függően ez a minimum érték lehet több is!RetepNyaraB: mint írtam, jó kártya a HD7850 de nyugodj bele: FullHD felbontásban itt is fogsz kompromisszumot kötni, mert nem 1 vagy 2 játék lesz, ahol maximális grafikai beállításokkal helyenként csak 25FPS alatt lesz képes teljesíteni.
Persze csak azért mondom el ezt még1x, mert nagyon határozottan fogalmaztad meg a kompromisszum nélküli igényed. -
Winne
nagyúr
válasz
akela91 #1667 üzenetére
Csak egy alap leírás kellene, hogy hogyan induljak el, mire kell figyelni, mennyire és mennyit kell tesztelni, kell-e a furmark, vagy elég a hétköznapi használat, aztán úgyis kijön, ha valami nem stimmel?
Az Asus GPU Tweaket ajánlottad, az Afterburner csak monitorozni kell, remélem nem akadnak össze.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
akela91 #1554 üzenetére
Akkor az stabil még, mert ha jól értettem csak instabilitás esetén vesz vissza.
Winne: Ezek a kártyák nem fognak túlmelegedni, bár nálad elég szűkös a hely a cf miatt(plusz még van köztük egy hangkari is). Nyáron 80ig elmehetsz, de ha szükséges írsz egy agresszívabb ventiszabályzást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged