- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maximow
tag
válasz
raubisoda #55717 üzenetére
Elkiabáltam
Csak instabil. Most betettem egy gf 210-et, azzal meg megy normálisan, a mozgatásra sem produkálja a leírt jelenségeket.
De mégis olyan, mintha a 7870-es kártya mozgatása okozná a hibát. Nem értem, ha egy kicsit meglököm a házat, egyből beremeg a kép + fagyás, a gf-nél pedig nem.
Kipróbálom másik gépben, ha ott is hibázik, akkor megvan a ludas.
-
szasanyi
félisten
válasz
raubisoda #54970 üzenetére
Nem akarok sz@rvihart kavarni (sem NV sem AMD részvényes nem vagyok
) de a 7870 után egy 960 maga az álom. Ami a legérdekesebb: nem csak az NV játékok mennek jobban, de sokszor az AMD -s játékok is. Arról nem beszélve, hogy a 960 nem hallható, és nem melegszik egyáltalán. End OFF
-
Nartell
csendes tag
válasz
raubisoda #54910 üzenetére
Pasztázás megvolt ma, szétkaptam a gyári hűtést és kitakarítottam mindenestül, azóta Furmark 1080p tesztje 85-90 fokosra tolja fel de sógorom régi, rendes szellőzés nélküli házában simán menne 100 felé, nekem azért nem tolja szét, jó a házhűtésem. Köszi a tippeket, egyelőre alapos takarítás és minőségi paszta megoldotta, de a ház hűtés így is javasolt alá nagyon.
-
-
RPZ
tag
válasz
raubisoda #54658 üzenetére
Hú, gyorsan jött a válaszod, láttam, h itt lassabban pörögnek a hsz-ek, így el is felejtettem ide visszanézni.
Igen, unlockos. Tetszik az ötleted, én is ebben reménykedtem még, h esetleg vmi cpu, v ram összeférhetetlenségről van szó. Persze nem értek hozzá, csak fantáziálok
.
Érdekes módon kb. egy hete raktam fel először az amd overdriveot, és akkor meg is próbáltam kicsit húzogatni (pedig már kb 5 éve megvan a proci, aztán az első fagyás után visszaállítottam mindent eredetire. A biosban is tettem egy próbát, és emlékszem, h 110-re nőtt a pcie, de nem tudtam, h az most jó, vagy rossz. Viszont akkor mindent vissza is lőttem eredetire:
[link]Tehát elvileg ez most nem okozhatta a gondot. VISZONT: most eszembe jutott, hogy van ez az "Enhanced Halt State" feature (ami ugye mindig a terhelésnek megfelelően változtatja a szorzót és a feszültséget) a biosban, és ez be van kapcsolva. Emellé az is oda van írva, h stabilitási és kompatibilitási problémákat is okozhat. Persze 5 évig nem okozott problémát, bár ez most új hardverelem.
Lehet esetleg ez a ludas?? Most kikapcsolom, és tesztelgetem. -
marcus1
tag
válasz
raubisoda #54580 üzenetére
az adatlapodon néztem azt hittem az van még.
Hát arra jutottam ha nem tudom programokkal ki tesztelni mennyi fesz. kell neki felesleges hasraütés szerűen bios-okat írogatni hozzá és szar-kodni vele napokig sztem el adom aztán veszek egy hd 7870 v R9 270-et most elég olcson vannak HA-on.
-
Z10N
veterán
válasz
raubisoda #54527 üzenetére
1200-t a sima 7870-k is birnak, a memsavszel pedig igy is eleg (nem sokat profital mar belole). Azert hatalmas a tuning potencial mert tul van feszelve rendesen es zabal. Van egy logout cikk a finomhangolasarol. 7870OC-nak nem kell feszt adni, mert mar igy is 1218mV-t kap, boven le lehet venni 1100mV kornyekere. Amugy a mai napig nem ertem miert 7870LE lett belole, inkabb 7930-nak kene nevezni (lasd 6930 1280spu).
lsc: Csak poen akart lenni
-
arcsi84
aktív tag
válasz
raubisoda #54404 üzenetére
Az utolsó nvidia kártyám a gtx 750ti előtt egy 6600gt volt, azóta csak amd kártyáim voltak előtte meg ATI.
Szóval mondhatni régi motoros vagyok, nem volt bajom a gtx-el sem, csak el kellett adnom azt a gépet.
Kíváncsian várom, hogy mit hoz a jövő az AMD kártyáknak mantle/DX 12/Vulcan szinten. -
Speed®
titán
válasz
raubisoda #54278 üzenetére
Nálam is hülyén jelzi az AB a vRAM órajelet, GPUz stimmel. Mennyi feszt adtál neki? ULPS OFFal együtt azért már tré, 0 energiagazdálkodás. Ha nem jutsz előrébb VBEvel, esetleg más XT tulajtól kérj BIOSt, hátha. A tiéd ugye "fullos", 1.256Vot kap, de volt itt pár 1.15V körüli darab is. katt példánya is ilyen volt, ha jól rémlik.
-
Speed®
titán
válasz
raubisoda #53824 üzenetére
Azt nem tudom, kellene-e mennie, lévén eltérő GPUk. 4830+4850el anno próbáltam hasonlót, ha variáltak azóta, nem biztos. BIOSban nem kellett akkor sem állítani semmit, driverben lehetett ki-bekapcsolni a CFet ha jól rémlik. GPUz látja mindkét karit? Egyébként a 7850hez igazodna a 70, tehát 7850CFként viselkedne, ha menne is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest