Új hozzászólás Aktív témák
-
BandiT85
aktív tag
Feltettem ezt a Heaven benchmarkot, hogy tesztelgessem, trémárk11 melett valamivel. Engem is érdekelt ez az FPS/ memória órajel. Hát tényleg számít a memória is. 1300/1450-en adott 720p-ben 51 FPS-t átlagban 1300/1600-on pedig 55 egész valamennyit, majdnem 56-ot, ami majdnem 10%. Szóval számít.
Más: Memóriának szabad feszt adni pluszban? 1600-nál voltak jelei a hibázásnak.
-
BandiT85
aktív tag
válasz
szudar90 #51435 üzenetére
Szia, nekem simán ment 1200-on a mag, felette nem bírta a tápom, furmark alatt egyből ujraindult. Aztán vettem egy tápot és meghalt az alaplapom. De ahogy én csináltam: MSI Afterburnerben power limit maxra, és teszteld, egyre feljebb és feljebb. Ha hibázik, emelj feszültséget. Hőfokokra figyelj, nekem víz van rajt, azzal asszem az 50 fokot sem érte el még tuning alatt se, gyári hűtővel nem használtam. 1200-as maghoz biztos kell feszt emelni, 1100 - hoz is lehet, nem teljesen emlékszem. Jővö héten kapok új lapot, majd kitesztelem.
-
BandiT85
aktív tag
válasz
szika87 #49798 üzenetére
Kevés a táp. Nekem is ugyanezt csinálja, furmark alatt icipici tuninggal egyből restart. Azt nézd meg hogy a táp 12V-os ága hány amper. Mert nekem is 500W-os az FSP tápom, mégis a 12V-os ág gyenge. Asszem pont 12A, tehát 12*12=144W a 12-es ág, ami a tuninggal igen sovány, hiába, lehetne akárhány vattos a táp. Arról nem beszélve hogy 10 éves, valszeg nem tud annyit, a kondik kifáradtak. Ma már nem ritka az olyan táp, ami a 12V-os ágon 50Ampert tud ami ugye 600W.
-
BandiT85
aktív tag
válasz
F e Z o #49734 üzenetére
Nekem nem elég a MSI 7870 Hawkhoz az 500W-os FSP bulestorm 1 húzva furmarkhoz. Azonnal újraindul a gép. Igaz lassan közel 10 éves a táp, és ahogy utánanéztem, a 12V-os ág gyenge, hiába az 500W összteljesítmény.
Jobban zavar hogy a vga-nak van egy kis cicergése idle, load viszont elűnik. Nem lehet valahogy az idle órajeleket feljebb tornászni? Hiába állítgatom Afterburnerben, nem változik a 300/150.
-
BandiT85
aktív tag
válasz
atidzsiforc #49651 üzenetére
Nekem volt hasonló, még az 5770-el, asszem régi driver maradványok és az új driver összakadtak. Driver uninstall, amd clean uninstall utility, driver install nekem megoldotta. Azóta csak így cserélek képernyő-illesztőt.
-
BandiT85
aktív tag
válasz
kovsol #49452 üzenetére
Gpu-t hűtöm csak vízzel. A Hawkoknak van egy takarólemeze a ami fedi a memókat meg a vrm-eket. Ezeket teleraktam, -tulajdonképpen a teljes feületét rambordákkal, pusz a Vrm-re fúj egy halk venti, ami a táp tetején csücsül 45°-ban. Afterburner szerint 57 foknál nagyobb nem volt a vrm -se. Sztem táp lesz, emeltem kis feszt meg kitoltam a power limitet maxra, de így is egyből ujraindul a furmarknál. Előző tulajnál simán ment 1300-on léggel a mag.
Mondjuk ha ez a helyzet, mármint hogy kevés a táp, akkor örülök hogy alapon viszont még pont elég. 5770 után így is jól megy.
-
BandiT85
aktív tag
válasz
scampolo84 #49450 üzenetére
Sziasztok,nemrég beszereztem egy MSI 7870 Hawk-ot. Alapon performance 3dmark 11-ben nyomott egy 8300 körülit, feltoltam 1200/1300- ra, mark lefutott rendben 8900 pont környékén. Adtam neki egy furmarkot, hogy mennyi lesz a max hőfok, erre a teszt közepén újraindult a gép. Afterburnerben csak az órajelekhez nyúltam. i5 3570k 4,4-en. Lehet hogy kevés a táp, vagy kéne neki egy kis fesz? Ja víz van a kártyán (is), furmark alapon 37 fok. Tuninggal 39 volt amíg ment. Táp: FSP bluestorm 1 500W
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Építő/felújító topik
- Megújult a PROHARDVER!
- E-roller topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- SzoftverPremium.hu
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest