- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsa009
csendes tag
válasz
djculture #56703 üzenetére
Feltelepítettem a régi drivert amivel tudom, hogy minden jól működött, és ezzel is ugyan azt produkálta. kiszereltem, a videókártyát és átraktam a másik helyre az alaplapon. Most már annyit sem csinál mint eddig. Bármilyen teljesítményigényes játékot vagy programot elindítok vagy kifagy a kép teljesen, vagy csíkos lesz.
Szerintem ez videókártya probléma lesz, de javítsatok ki ha tévednék. -
Baryka007
addikt
válasz
djculture #56686 üzenetére
Őszinte leszek, amióta eljegyeztem a barátnőmet, és az egyetem mellett dolgozok. Nem sok időm van gamelni, szóval Hearthstonera használom ezt a szörnyet... Ha el akarom ütni az időt. Akkor van rá eset, hogy egy GTA V elindul. Nem hiszem, hogy Shader Model 6 ra leszek szorulva... De ahogy magamat ismerem, ha a gépemről van szó. Akkor újítani fogom úgyis !
Aztán magamba botránkozok, hogy ezt meg mi a fenéért tettem?
-
pengwin
addikt
válasz
djculture #56686 üzenetére
a tényleges probléma az, hogy a linuxos támogatás elég, jó közelítéssel megmutatja, hogy mi az, amit hardveresen, és mi az, amit driver-ből nem támogat egy GPU...
ha ezzel megegzezik vagy e fölött van a windows-os terméktámogatás vége, akkor erre igazán nem lehet panasz... -
mexel
veterán
válasz
djculture #56648 üzenetére
Ugyanabban a gépben van amiben a többi kártyát is tesztelem, ugyanazokkal a progikkal, nem ilyen gond van. Igazán nincs is gond, csak én sokallom a hőfokot, talán mert eddig hűvösebb kártyáim voltak-vannak.
Mondjuk olvasgattam és valamiért a 270X-ek jobban melegednek általában, mindenhol azt írják hogya 80 fok sem gond egyáltalán. Az a fura, hogy a sima 270 biosok mindig kevesebb TDP-re vannak beállítva, a 270X-ek sokkal magasabbra. Ez csak azért fura mert szinte mindegyik 270-es tudja a 270X teljesítményét. Nekem pl az MSI-m sokkal tovább húzható mint a gyári tuningos asus 270X. Ez az Asus 1120Mhz-en megy, az MSI alapfeszen simán megy1150-ezt ( többet is) és alacsonyabb hőfokon, kisebb TDP-vel. Ráadásul az csak egy 6 tűs tápcsatit kapott míg a 270X kettőt. Nincsenek esetleg kicsit túllőve ( túlbiztosítva) ezek a gyári tuningos 270X kártyák? Már csak azért is nehogy valakinél legyen kis instabilitási gond, inkább kap több feszt a kelleténél?
Nem tudom avatkozzak-e be egy bios-ba és felrakjam, vagy hagyjam így gyárin és ne foglalkozzak a játék alatti 70-80 fokkal? ( a 80 ritka, de előfordul, inkább a 70-75 a jellemzőbb, de pl Valley benchmarknál is közel van a 80-hoz)
Ha a Catalyst Overdrive-ban leveszem -20%-ra a power limitet az befolyásol valamit? Monitorozom a viselkedést játék alatt, de mindig 1.206V-ot kap így is úgyis, még visszavett teljesítménnyel is. Kivéve ha az Asus GPUTweak-al állítgatom, ott le tudom venni a feszt is, igaz csak 1.163V-ig akkor 2-3 fokot nyerek, viszont akkor már nem megy 1120Mhz-en.
Sajnos szétszedni, pasztázni nem merem mert úgy tudom van még 1,5 év gari rá és gondolom ha garis gond lenne látszódna hogy nem gyári pasztás, így ugrana a garancia. -
-
Peace
nagyúr
válasz
djculture #56331 üzenetére
Na várjunk csak!!! Akkor ma is tanulok valamit? Mit érek el ha dx12-ben futtatok egy játékot HD7870-essel? ÉS miért nem szólt nekem erről senki eddig?
De AMD oldalán csak ennyi van:
"DirectX 12-Ready AMD ComponentsOnce you’ve installed Windows® 10 Technical Preview Build 10041 (or later) and obtained the latest driver from Windows Update, these AMD components are DirectX® 12-ready:
Desktop Graphics:
AMD Radeon™ RX Series graphics
AMD Radeon™ R9 Series graphics
AMD Radeon™ R7 Series graphics
AMD Radeon™ R5 240 graphics"Desktop graphics....
-
-
lsc
nagyúr
válasz
djculture #54895 üzenetére
Igen, meg ez is benne van a cikkben:
Ebből a szempontból az AMD GCN architektúrája a D3D_FEATURE_LEVEL_12_0, az NVIDIA második generációs Maxwell architektúrája a D3D_FEATURE_LEVEL_12_1, míg az összes többi GeForce architektúra beleértve az első generációs Maxwellt a D3D_FEATURE_LEVEL_11_0 szintet támogatja. Az Intel architektúrái a D3D_FEATURE_LEVEL_11_1 szintre jók.A bekötési modellek esetében egyébként a TIER_1 szint egy emuláció lett, vagyis relatíve magas a processzorra rótt többletterhelése. A TIER_2 szint már bindless, vagyis alacsony a többletterhelése, míg a TIER_3 szint explicit bindless, vagyis a bekötés nem jár semmilyen többletterheléssel a processzor oldalán.Tegyük hozzá hogy szinte hetente változnak a dolgok, szerintem a megjelenésig még lesz egy-két kever.
-
Knobber
aktív tag
válasz
djculture #54845 üzenetére
Hát akkor így jártam :/
Bár mondjuk most második nekifutásra nem jött elő ez a jelenség, bár aztán ki tudja.
Mondjuk elég jó kártyának tűnik, Witcher 3-at High-on elfuttatja (Hairworks off természetesen) olyan 30fps körül és AMD Overdriveval pedig 35 körül is eljárogat.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
djculture #54738 üzenetére
Ezt a baromságot részletezhetnéd a 970 topicban, mert én ilyet még nem találkoztam sehol, pedig nem keveset űztem már 970-emet. Ez nem egy kókány kártya és semmi féle gond nincs abból, hogy 3.5 GB-os az a memóriarész, ahol még teljes sávszéllel működik a memóriája, mert fizikailag 4 GB-os nem 3.5 így nincs memória lukba címzés, mint amiről itt próbálsz fröcsögni. Tökéletesen címezhető és használható az utolsó MB-is a kártyán, viszont ott nem igaz a gyárilag specifikált memória sávszélesség.
Továbbá, ahova a 3.5 giga nem elég, oda másik kártya kell, mert 99%-ban előbb jön GPU limit.
-
scar07
tag
válasz
djculture #54745 üzenetére
Sajnos nem reagal semmire a gep hiaba nyomkodok akarmilyen billenytukombinaciot....
Es a masik gond h nem csak a BF-nel csinalja ezt.
Cod 4, Mass Effect 3, Path of Exile...ezek azok amikkel jatszottam es szinten ugyan ezen hiba elojott.Driver teren meg eddig a gyari volt fent (amit lemezen adtak a karihoz), de most ujraraktam a gepet es frissitettem a drivert is.....sajnos nem ert semmit ugyan ugy megvan a hiba...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
djculture #54736 üzenetére
A memóriabotrány egy olyan dolog az nVIDIA-nál, ami már több korábbi generációnál is jelen volt, szintén memory leak néven, de akkoriban nem csináltak belőle ekkora kavart.
Most fel lett fújva, túlságosan is, ez van.1 monitorral, normálisan megírt motorokkal nem valószínű, hogy belecsúszik az ember. Bele lehet, de ott már ahol kevés 970, vramban, ott a 980 is az lesz.
Más alternatíva nincs, és nem fogok régebbi generációra váltani, mert nem.
Így, ha szr, ha nem.. 980 már jóval drágább.
Grafikai hiba: Pl. az Evil Within Nálam 13.12-es catalyst-tal hajlandó normálisan futni.. az összes 14.x-es és a béta driverrel is bugos.
És, nem a CF miatt, mivel nincs CF, és 1 vga-val is ugyan az a helyzet, mindkettővel. Tudom, az ID Tech motor sem a legjobb..
Driver szinten egyik sem jobb a másiknál.. Ezen felesleges rugózni. Van pár ismerősöm, akik máig nVIDIA oldalt erősítik, 1, illetve több kártyával, és köszönik szépen, elégedettek, pedig van régebbi, és újabb széria. És, az is elégedett volt, akitől tanácsot kértem 970 ügyben, csak azért cserélt, mert 3 monitorral kifutott a vram-ból.
-
blu79
addikt
válasz
djculture #54736 üzenetére
de ér annyit!!!, lehet kapni elég jó áron, memória probléma ide vagy oda, a 970 ár teljesítmény szempontból a legjobb választás, nem egy kókányolt kártya eggyáltalán, de te csak gondold ezt nyugodtan , és érezd jól magad, a 970 tuningal utoléri bőven a ref 980 at aminek , igen, na ennek a karinak kicsitt túlzott az ára mert túl kicsi a különbség közte és a 970 között, ellenben a 960 és 970 közt nagy különbség van, 960 meg sem közelíti a 970-t , 960-nak is túlzott az ára! De nem akarok ecsetelni semmit itt, ami nem ide tartozik, 970 best buy jelenleg, volt 270X kipróbáltam a radeont, tudom mit beszélek. Témát lezártnak tekintem, remélem nem bántottam meg senkit.
Off vége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged