- Mobil flották
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sondi1986
addikt
válasz jozsi252 #7104 üzenetére
Vannak mind a kettő gyártónál driver hibák, ha most egy játéknál sokszor kifagy a kártya, akkor fel kell tenni egy régebbi drivert.
Én például nem hiszem el hogy lennének olyan játékok amivel AMD kártyával nem lehet játszani mert kifagynak.
Az a játéktervezőknek nem a céljuk hogy az AMD kártyákon lefagyjon. Tudják hogy az emberek 40% AMD kártyája van! -
CJ3
senior tag
válasz jozsi252 #7992 üzenetére
Dehogy kell visszavenni, örülj hogy hajtja a processzorod Nálam a 7850-el Crysis 2 alatt folyamatosan 99%.
50-52 fok szóval szerintem normális, illetve a hőfok is nagyon jó 70-hez képestA Sapphire most nagyon elkapta a hűtést, 7850-nél is meg a 7870-nél is
Itt az Asus-ról 70 fokokat írnak....
Akinek V2-es Asus-van 7850\7870 neki hány fokon megy játékok\teszt alatt??? kíváncsi vagyok mit hoztak össze a V2-re
[ Szerkesztve ]
Crypto
-
CJ3
senior tag
válasz jozsi252 #8002 üzenetére
Gondoltam is hogy valami jó házikód lehet....nekem is Cooler Master Advanced 690 van..... 6 venti+a procié
És nálam most 30 fokos a GPU idle-be de itt fűtenek is azért, van vagy 27-28 fok a lakásban kint meg 3csucsbicep: Nekem is volt a 6970-nél ilyen lekapcsolás-os dolog meg stb....Szerintem az a kártya orbitális energiát volt képes felvenni.......pedig egy CM Silent Pro M700-as tápom van.....nálam lekapcsolta a képernyőt és csak reset gomb volt a megoldás. Húzni nem is húztam
Szóval neki a VGA- nagy, a táp meg kicsi
[ Szerkesztve ]
Crypto
-
CJ3
senior tag
válasz jozsi252 #8007 üzenetére
Öntött vas radiátorok....Műanyag nyílászárók, központi fűtés szerinted
Ha kint -30 van itt akkor is +25-30 ez garantált..
csucsbicep: Az én 700 as tápom nem csodálkozok ha elmacskásodik, mert nem nagyon van ami teljesen használja
Vagy akkor pont jó ha nagyobb a táp azt veszem ki a szavadból akkor öregszik ha épp hogy elég a confignak?
[ Szerkesztve ]
Crypto
-
CJ3
senior tag
válasz jozsi252 #8089 üzenetére
Nekem ezt csinálta a 6970-em de nem tudtam rájönni miért van.....és csak amikor gondolt egyet.....jó, volt hogy játékokból kidobált de volt hogy 2D ben is elkezdte csinálni, aztán abbahagyta és minden jó volt.........Kíváncsi lennék mi ez ha megtalálod az okát......És nálam ugyan ez volt, most hogy belegondolok.....első nap megvettem a kártyát, teszteltem tuningolt proci minden, több teszt is lefutott ......Másnap meg mennék játszani és kidobott
Speed(R): Na a 16 Gb a felesleges Én is azért vettem 8-at, mert 3 ezerért kaptam +4 gigát a 4 giga mellé, így megérte.....és ajánlott is a 8 giga szerintem de több az
[ Szerkesztve ]
Crypto
-
kovsol
titán
válasz jozsi252 #9266 üzenetére
Mivel a driverben is 1050Mhz -t enged gyárilag állítani így addig nyugodt szívvel elmehetsz és azon se kell aggódnod, hogy az AMD által megszabott határ fölé mentél. Amúgy ezeken a kártyákon mondhatni túlméretezettek a hűtések már, szóval hőfokon se fogsz látni eltérést.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
nubreed
veterán
-
->Raizen<-
veterán
válasz jozsi252 #9402 üzenetére
Az baj nekem nem volt még black screen error. Két beta drivert meg a 12.10-es drivert használtam eddig ezzel a kártyával. Tuning közben kaptad? A driver uninstallálása korrekt úgy is ahogy te írod nem használok én se már régen driver sweepert. Azt igazán csak akkor ajánlott ha nv vga után amd vga-ra vált az ember. Úgy jó eséllyel el lehet kerülni a kékhalálokat anomáliákat stb. Végső megoldásként ha minden kötél szakad javasolhatok egy full win reinstallt .
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz jozsi252 #9520 üzenetére
Nem igazán van köze a VGA -nak ahoz hogy a monitor készenlétből nem jön vissza!
Olykor nekem is csinálja a HD5850 -em win be kell keresni a hibát(energia gazdálkodás) és az alaplap biosában szintén az energia gazdálkodás funkcióknál elég ha 1 dolog el van állítva máris nem működik megfelelőenBírom az ilyen USER ERROR szerű dolgokat aztán gyorsan mindenféle sz@rnak elmondják az AMD -t vagy éppen az Ati Driver -t
A másik a zafír nál sem a 7850 -esek a hibásak hanem a 7870 és azokból is leginkább az OC verziók
Ha jól látom neked Asus 7850 -ed van szóval nem tudom mi köze lenne ahoz a hibához[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz jozsi252 #9525 üzenetére
Nem akarok mélyebben bele merülni a problémádba, de én a helyedben nem lepődnék meg AsRock, Gigabyte, alaplapok is tudnak ám furcsaságot csinálni gondolom olyanról nem hallottál még hogy egy VGA inkompatibilis egy adott alaplappal és ez leginkább a fent említett 2 gyártó lapjaira igaz
Nálam olyan is volt hogy giga p65.ös lapba nem ment megfelelően a szintén giga GTX570 érdekes módom betettem az asus lapomba a gétéixet és ott hibátlanul ment és a giga lapba is hibátlanul ment a zafír 7850 em no ilyenkor sz.ted mi van??
Egyébként pont ilyen apró, de idegesítő(fagyások, kékhalál, játékból kilépkedés) dolgokat művelt a 2.giga cucc egymással az AsRock sem jobb ezen a téren és hiába mond bárki bármit róla hogy nem olyan mint régen minőségre valóban jobb de kompatibilitással sajnos továbbra is ugyan olyan sz@r mint 10.éve![ Szerkesztve ]
-
jediweb
aktív tag
válasz jozsi252 #12812 üzenetére
Vagy nem jól méred a szoba hőmérsékletet, tedd be a gépbe a hőmérőt....
De példának okán a samsung vinyók is jóval kevesebbet mutatnak, az képes 18 fokot mutatni 22 fok szobain, de a Hitachi ha bekapcsolom az kb pont annyi mint a szoba hőmérséklete ...A tárgyak előbb utőbb felveszik környezeti hőmérsékletüket, ha önmagukban nem fűtenek,hűtenek, nyilván a környezeti hőmérséklettel hűtő ventik amik melegedő elemet hűtenek nem tartoznak ide .. A HD7870 nálam 22 fokon tuti nem 18 fok ... 22.5 fokon 25 fok , hogy itt írok , a Hitachi vinyó 26 ,a proc szintén az samu 500GB ellenben csak 24, de nem azért mert hidegebb is .... ( pláne hogy már több órája be van kapcsolva )
[ Szerkesztve ]
jediweb
-
rígel
őstag
válasz jozsi252 #40742 üzenetére
Pancsermeste:
Sajnos nincs 2 egyforma kártya/gpu ugyanabból a típusból sem. Egyik jobban húzható, másik kevésbbé, a harmadik egyáltalán. A Tuningolhatóságra nincs garancia, szerencse kérdése.zaj:
Ha halkat akarsz, akkor más márkát kellett volna választanod, szerintem elmondták páran hogy miket. Amúgy próbálj meg valami progival hőmérsékletekhez ventifordulatszámot rendelni, 40 foknál mondjuk nem kell hogy 50%-on pörögjön, elég 20%. MSI--hez pl. ott az afterburner, ami tudja ezt. Nem tudom működik-e más kártyával (sanszos hogy nem)Persze ehhez nem árt egy jó borda! Ezért nem mindegy melyik márkát veszed.[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz jozsi252 #40758 üzenetére
Valószínűleg van hozzá egy kis app, amivel tudod váltogatni, legalábbis az MSI-nél így van, gondolom az ASUS-nál is. De ugyanezt kézzel is eljátszhatod, az eredmény ua. A lényeg hogy a megadott órajelig garantált túlhúzás. Kis szerencsével jóval tovább.
Amúgy a kártya BIOS-ában van hogy mik az alapórajelek, az én 270-esem pl eleve emelt órajellel indul, +van egy kis garantált tuning, mivel OC verzió.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs