- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ry0K3N
senior tag
Gigabyte,
üdv a klubban. Az már maga a mag lesz, kuka. Nem ér annyit maga a kártya hogy érdemes legyen foglalkozni vele.
És szeretném a következő számot küldeni minden topic olvasónak.
[link] -
-
qdak
addikt
Hello,
Kicsit visszaolvasva látom jókor jöttem.
Van egy Gigabyte 7870, egy két nap alatt, pár csikozás, majd már Win ig sem jut el, biosban lilás színek jelennek meg
Érdemes valami javítással próbálkoztatni, vagy többe kerül mint amit ér ?Esetleg Bios csere ?
Bár kép alapján inkább memoria hiba- -
-
válasz
Ry0K3N #57159 üzenetére
Használtan vettem, azt hiszem LECtől az elsőt, ami majdnem másfél éves volt már.
Nálam két hónap után elhalálozott. Vissza küldtem garanciába, 8 héten belül kaptam másikat. Az pedig négy héten belül ment tönkre. A harmadik r9 270-et kaptam garanciás cserébe, júliusban, szeptemberben pedig az is megmurdelt. Kaptam egy 3gbos EVGA 1060at, azt már pedig eladtam, a minap rákérdeztem a vevőre, nála még mindig megy! -
-
alratar
addikt
válasz
LamerGyuri #57156 üzenetére
Köszönöm, tehát tudja.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
alratar #57155 üzenetére
Video features
Multi-monitor:Up to 4 displays
Maximum DP resolution:4096 x 2160
Maximum DVI resolution:2560 x 1600
Maximum HDMI resolution:4096 x 3112
Maximum VGA resolution:2048 x 1536
Anti-Aliasing technologies:
24 x MSAA
24 x SSAA
Adaptive AA
EQAA
MLAA 2.0
HDMI:Yes
HDMI version:1.4a -
alratar
addikt
Sziasztok,
Az R9 270-em meg tud hajtani egy 4k-s monitort?
Sajnos a neten nem találtam egyértelmű infot. -
[link]
Ilyen venti fel-le pörgés másnál is előfordul?
Így hogy lehet eladni a kártyát? Csöppet hibásként?
Megoldás kikapcsolni a zero-fant, úgy nincs ez, egyébként, meg hibátlan. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
alratar #57152 üzenetére
Hm. Pedig nekem is ez a 21.5.2 legacy van fent, R9 270X.
Akkor próbáld meg úgy, hogy
- minimum alaplapi driverek legyenek fent,
- aztán AMD Cleanup Utility [link]
- utána az Eszközkezelőből frissítsd le a videokártya drivert a 15.7.1 által kicsomagolt mappából; ilyenkor nem telepíti mellé a CCC-t
- majd ezután próbáld telepíteni a 21.5.2 legacy-t -
alratar
addikt
válasz
LamerGyuri #57151 üzenetére
Win 10 Home van
Leszámítva néhány illesztőprogram frissítést, igen, naprakészA link nem jó, amit írtál, de megtaláltam, és újraindítás után telepítettem, de ugyanúgy 182-es hiba.
-
alratar
addikt
válasz
LamerGyuri #57149 üzenetére
Hupsz, elírtam. 270 akart lenni.
Nos a CD ninccs meg, de a neten találtam egy drivert (AMD Catalyst™ 15.7.1) ami csont nélkül felment.
Azonba mikor elindítom a control centere, hogy frissítsen, ezt dobja: [kép] -
alratar
addikt
Sziasztok.
Van egy R9 2170-es videokártyám.
A mai napon újra kellett raknom a gépet, így letöltöttem az AMD oldaláról az Adrenalin 21.5.2-es softwaret de telepítésnél hibára fut.
[kép]
Tudnátok segíteni? -
-
-
-
Uzi74
senior tag
HTPC-mben eddig egy 270x működött, pár hete egy win10 frissítés óta nem indul. DDU-val leszedtem a drivert majd feltettem a radeon-software-adrenalin-2020-21.11.3-minimalsetup-211117_web.exe telepítőt, de fekete halál lesz a windows logó után... VNC-vel sem érem el a gépet, teljesen szét is fagy. Van esetleg valami ötlet rá? Ha visszaállok a standard microsoft driverre, ott van kép - csak limitált FHD felbontás és nincs hang hdmi-n
-
sziku69
őstag
válasz
LamerGyuri #57139 üzenetére
Közben megoldódott!
Azt nem tudom, hogy mi volt a gond. Kivettem a kártyát, majd biosban engedélyeztem az az alaplapi vga-t. Így tettem egy kört. Aztán visszatettem a kártyát, és most rendesen működik.
Ne kérdezd meg miért. -
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
sziku69 #57137 üzenetére
AMD kártyák AMD driver nélkül fullon pörgetik a ventit.
A BIOS flash-nek pedig csak akkor állj neki, ha tisztában vagy vele, mivel-mit csinálsz.
Pontosan kell tudni, hogy milyen kártyád van, milyen bios (volt?) van rajta eredetileg; [itt] vannak az elméletileg hozzávaló eredetiek, de ezt még szűkítened kell. DirektCu vagy nem, stb. -
sziku69
őstag
Jelenleg újrahúzom az egész rendszert. De miközben csinálom is, a kártya ventije egyfolytában magas fordulaton megy. Pedig még semmilyen driver nincs fenn. Mintha önállósította volna magát. A biost nem lehet valahogy módosítani? Az atiflash megvan. Tehát ha lenne egy módosított BIOS a kártyához, azt is le tudnám cserélni.
-
sziku69
őstag
válasz
RetepNyaraB #57134 üzenetére
Ebben segítséget kérnék Tőletek!
Esetleg egy linket a netről, hogy hol találok régi radeon drivereket...Ez az Afterburner hogy működik? Van róla valamilyen leírás?
-
sziku69
őstag
válasz
RetepNyaraB #57134 üzenetére
Ok. Köszi!
-
-
sziku69
őstag
válasz
LamerGyuri #57132 üzenetére
Persze fenn van a legújabb adrenalin driver, ami a kártyához jó.
Friss telepítésű win 10 pro. Alaplapi vga-val használtam eddig. Csak netezni. -
LamerGyuri
senior tag
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus hd7850 1gb kártyám (megörököltem).
Az a problémája, hogy a rendszer indításától kezdve, tehát már a bootolás ideje alatt is maxon megy a ventilátor. Egyfolytában. A hőmérséklet nem megy feljjebb ilyenkor 36 foknál, ha alapjáraton megy a gép. Mégis maxon megy a venti.
Ha mondjuk futtatok egy 3dmarkot, és elkezd melegedni a kártya, akkor beáll a normális forgási sebességekre, terheléstől függően. De amint lefut a program, ismét maxon pörög.
Adriver utillitiben, nem tudom sajnos állítani a forulatot, mert nem marad meg a beállítás, és marad az egyenletesen magas fordulaton.
Mi lehet a gond? -
-
-
ChrisV
újonc
Sziasztok!
Radeon R9 270x kártyámmal egy olyan probléma lenne, hogy driver frissítést követően ujraindításkor a windows logó után teljesen feketehalál fogad(a vga ventilátorok is halkabbak lesznek). Ha pedig nincs fent driver, akkor a képen két "csík" látszódik, de nem lesz feketehalál. Próbáltam más monitort, más kábelt(HDMI, DVI-D), másik gépbe is átraktam ugyanazok a hibák, régebbi drivereket is próbáltam. Kérlek segítsetek! -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Van egy ASUS R9 270-es VGA-m. A gondom pedig az lenne vele hogy a két ventiből az egyik mindég maxon pörög. A másikat tudom szabályozni programból.
Itt most akkor a ventilátor lenne a rossz, vagy valami a panelen szált el ? -
LamerGyuri
senior tag
válasz
enginev3.0 #57122 üzenetére
Bocsi, régen volt, és csak belenéztem a mappába
VBE7.0.0.7b -vel módosítottam a bios-on, és atiflash_293-al írtam rá.Tuninghoz se fel, se le nem értek; én csak a gyárilag húzott RAM-ok órajelét vettem vissza alapra. Guglizz módosítás előtt, biztosan találsz mások kísérletezését.
-
enginev3.0
félisten
válasz
LamerGyuri #57120 üzenetére
RBE nem engedi megnyitni, hibát dob a bios fájlra
-
enginev3.0
félisten
válasz
LamerGyuri #57120 üzenetére
Van valami átlag amennyit még biztos elvisel?
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
enginev3.0 #57119 üzenetére
Afterburnert töröld le. GPU-Z-vel csinálj egy mentést az eredeti BIOS-ról, egy példányt tegyél el belőle, Radeon BIOS Editor-al módosítsd, aztán atiflash-al ráírni.
Csinálj egy munkamappát, aztán fokozatosan haladj lefelé. Tartalék PCI videokártya ajánlott, ha flash után nem adna képet a túl alacsony fesz miatt. -
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Szeretnék alulfeszelni egy R9 270-et, de se msi afterburner sem az amd szoftver nem engedi a feszt állítani
Legújabb driver van fent -
-
Zozi100
csendes tag
Sziasztok
Windows 7 operációs rendszert használok,HIS 7850-es grafikus kártyával,olyan problémám van az utóbbi időben,hogy állandóan villogó karika jelenik meg az egér nyila mellett.A grafikus kártya driverét már teljesen újra telepítettem,egy ideig nyugalom is volt,de megint előjött a jelenség.Valakinek valami ötlete esetleg ennek a jelenségnek az eltüntetésére?Előre is köszi
-
MateKrisz
csendes tag
válasz
danika0670 #57073 üzenetére
Szia,
Most kerül hozzám egy 7850-es elvileg BS problémával, kíváncsi leszek, hogy csak drivertól hasalt-e el vagy esetleg másra is szükség lesz a fixhez. -
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap felvettem az ADM Radeon szoftverem ReLive funkciójának segítségével jó pár jelenetet egy játékból. Mikor elkezdtem összevágni a videókat, akkor szembesültem vele, hogy a ~10. videótól a továbbiakon nincsen hang.
Mitől lehet ez a bosszantó jelenség? Szándékosan én nem állítottam el semmit a művelet eleje és a vége között. (Vga: Amd Radeon R7 200 Series, szoftver verzió: 19.9.2) -
arcitec
addikt
válasz
RetepNyaraB #57063 üzenetére
Igen való igaz, de azok az első szériákból voltak... Egyébként nekem van egy kifogástalan
GHZ Edition ha valakit érdekel .. -
qdak
addikt
Köszi a válaszokat, szerintem RAM típus idegen BIOS-t tettem fel, sajna csak abból van újabb.
Bár érdekes, hogy darabig nem volt hiba, aztán annál több
Közbe régebbivel megoldottam -
qdak
addikt
Hello,
Valaki meg tudná mondani 7870 2GB Elpida Ram 1500MHz vagy 1400MHz az alap ? Vagy annyi sem, mert valamelyik bios-ba amit néztem, csak 1200-1250MHz en megy.
Nem találom az eredeti Biosom.A hiba amúgy, nem játék közben, terhelés alatt, hanem pl youtube, vagy Win indításnál is szétesik a kép.
Ott meg elvileg nem 1500-on használja.
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Nemrég behalt a HD 7770-esem (nem indul vele a gép), most keresem utódját. Egy R7 265-öt néztem ki, érdeklődnék, hogy van-e bármilyen jellegű hibája az ASUS-oknak. Az R7 260X-ről olvastam, hogy sok van hibás memóriával. Itt ilyen probléma már nincs? Egyelőre másik nem érdekel, tudom, hogy ott van alternatívának az RX 460, 560 / GTX 950,1050.
Választ köszönöm előre is!
-
phoenix64
őstag
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Az letezik hogy az R9 270X en nem elerheto a wattman? Szeretnem kikapcsolni a power savinget, de egyaltalan nincs ilyen opcio.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged