- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
emiki6 #52533 üzenetére
Ja, a DX12 "támogatja", azaz futni fog, csak éppen szoftveres emulálással (értsd: lassan), és ezt az apróságot a userek 99%-a figyelmen kívül hagyja (marketing rulez). Ahogy DX11(.1)-es játékok is futottak DX10(11)-es kártyákon. Fordítva kellene működnie. DX12 hardveres követelménye még nem tiszta, GTX 9x0 kártyákról is csak feltételezik, hogy bizonyos elemek/funkciók azért kerültek bele (új nV karik megjelenésénél lehetett olvasni róla). Csodálkoznék, ha az AMD-nél már előre beépítették volna a hardveres támogatást.
Ezt persze senki nem fogja reklámozni, a legtöbben sajnos úgyis csak ennyit vesznek (főleg a mo-i angoltudással): "DX12", "support", és azt hiszik, máris minden OK.
joysefke: 14.4 nálam elcseszi a videolejátszást hardveres módban (lépegetős hiba). Játékokban jó volt. WHQL gyakrabban rossz, mint a béták.
EnterR: 14.9.1b-ról frissítve elepítési hibák tömege, tisztán OK.
sepsi0: Catalyst verziót írtam. Régi driverekkel kevésbé van hiba, bár rémlik, hogy amikor a játé megjelent, akkor artifactelt rendesen, nálam a sisakokból nőtte ki l gerendák a végtelenbe. 14.8-tól nincs lag (legföljebb rossz tuninggal), viszont random kidobál. Nálam 2 szinttel lejjebbről lehetett csak folytatni, az összes mentést elfelejtette azóta, hogy aznap nekiálltam. Normális mentés meg "természetesen" nincs benne, mint minden konzolos szarban.
RetepNyaraB: Sajnálom, ha kötözködésnek véled a tapasztalataim leírását, illetve vsz. a saját rossz tuningbeállításaidat (benchmak stabil, csak éppen hibajavít a proci, stb), vagy ha éppen nV AO-t teszel rá AMD helyett (ha jól rémlik anno, nálam ez lassította be), esetleg hálózati leterheltségből indulsz ki. Nem tudok mobilnettel videót feltenni, de van. Witcher 2 Enhanced min. 25FPS megvolt, Metro redux 2033: 30-40FPS, Last Light 45-60FPS.
Szóval zökkenőmentesen lehet tolni mindegyiket. (Ja, W2 már GTX560-on is min. butítással futott.) Esetleg háttérben fut valami, aminek nem kéne.
Metro- 2033-nál egyébként észrevejhető (lebutított beállításokkal is), hogy gyalogszörnytámadásoknál azok nem folyamatosan jönnek, hanem mindig előreteleportálnak kb. 10-20cm-t (valós világ alapján), hogy nehezebb legyen eltalálni őket. Először én is lagnak hittem a harcok hevében, de akkor jött a grafikabutítás, és maradt minden ugyanúgy. Így szar a játék, ahogy van, ez nem beállítás kérdése. Reméltem, hogy Reduxban ezt javítják, de nem történt meg.
Nem megyek bele újabb vitagerjesztésbe, a fentiek a tapasztalataim, keress hibát a fentiek alapján.The Nuke: AMD Acc. Video Tc-t NE telepítsd, vagy teszteld, melyik driverben jó. Ideiben nem sokat fogsz találni.
Gstyler & EnterR& Steve198310: VRAM-tuning nélkül nem is lesz sok eredménye a GPU-tuningnak, néztük már. Mindemellett szignifikáns javuláshoz ajánlott azért legalább 10% túlhajtás, ezzel át lehet lépni minFPS v. VSync határt, másra meg úgysem jó a túlhajtás.
ricsi8800gt: Video cod. hibéát leszámítva jó, stabil meghajtó volt.
lehella: Ez a multimonitor "suoport" roppant gázos AMD-nél (lásd Cat. topic).
-
Milo629
aktív tag
-
F.B.I.
veterán
válasz
emiki6 #52448 üzenetére
Amelyik a leghalkabb automatán, hallgass meg teszteket a youtube-on. Én az MSI-t hallottam a leghalkabbnak, csak az ára nem tetszett. MSI full load
-
Steve198310
őstag
válasz
emiki6 #52433 üzenetére
Nem feltétel a 60-70 fok. Msi 270x akár 75-80 fok körül áll meg a gyári venti szabalyzással. Vaporom a nagy melegben 72 fokig ment el gyári szabalyzással. Így 1700-1800 körül alakult a venti sebessége. Ha húzod akkor meg növekszik de nem csak éppen pár fokot.
Az uzemije kb. 70-80 fok körül van. Nézz meg egy referencia hűtőst az talán még a 90 hez közelít -
Steve198310
őstag
válasz
emiki6 #52417 üzenetére
Ha már 1 tizedet el vettem belőlük már problémáztak.
Ha meg megnézed a legtöbb 7870 100órajelen jött ezek 1100 on mennek. Pl a vapor-x 1263mV. Most azt mondod ettől meleg meg sokat eszikLejeb vettem bios átírással mert mással nem megy egy gyors játék 5 peren belül már hasalt is meg. A sima dual-x is buheráltam a legjobban a HD7850-en sikerült. Arra rá toltam egy nagytesó (7870) biosát. Így ment mint a barom.
A 7870 - 270 hiába ugyanaz a GPU de van valami a mi nem ugyan az. Azonos órajelen sem hozzák azt a teljesítményt mint a 270-270x. De lehet a driverrel mahinálnak
-
-
joysefke
veterán
válasz
emiki6 #52373 üzenetére
Ha eddig bejött az MSI, nyugodtan válaszd az MSI 270X Gaming-et.
Alapból és terhelten is nagyon halk, gyárilag van 3 különböző teljesítmény profilja (bár én nem használom ezeket).
Szvsz fölösleges alulfeszeléssel bajlódni, mert jó a hűtése és _tényleg_ halk.
3 év garival adják.
J.
-
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #52371 üzenetére
Ja, igen. Újat szeretnék. Nem fontos, hogy Asus legyen, az alap ventilátorbeállítást úgyis babrálni fogom, hogy halk legyen, de minél jobban hűt halkan, annál jobb.
Valamint én a gyári feszültséget le szoktam venni stabil szintre, hogy feleslegesen ne melegedjen, ezt a 7870-et Downclockoltam is 1000MHz-re és a gyári 1,209V-ot eleinte 1,056-re, később többet kért, ahogy öregedett. Azért is cserélném le újra, mert az új és nem 2-2,5 éves.
-
papírzacsi
aktív tag
válasz
emiki6 #52362 üzenetére
A TOP-nak emelt órajelei vannak,a bios ugyanaz.max. pár fps a különbség,amit kis tuningal,ha birja a vga te is elérhetsz.
7870-ről akkor lenne érdemes 270x-re váltani max. ha a mantle ki lenne már fórva és sok game támogatná. inkább 7970,r9 280(x),gtx 670,gtx760,gtx770 stb-re válts,ha van még plusz 10-15 cashed. -
HSM
félisten
válasz
emiki6 #34505 üzenetére
Páran leírták. Nagyobb meleg-->nagyobb áramfelvétel a csipben-->nagyobb drop. Ez egy lehetséges magyarázat, szerintem a legvalószínűbb. De írtak még pár lehetőséget. A degradáció akkor lenne, ha ilyen szűk 0,1V-okat kéne plusszban rátekerni, hogy menjen azon az órajelen, ahogy korábban.
-
Foxmulder89
senior tag
-
válasz
emiki6 #34479 üzenetére
Van olyan degradálódás nélkül is, hogy egy program kevesli az eddig stabilnak vélt beállításokat. Ebből kiderül, hogy mégsem volt stabil, csak eddig nem derült rá fény. Nekem ilyen a Witcher2 játék. Minden mással elbolgodul a kártya; itt magasabb feszt kér. Ezenkívül driver cserénél is lehetnek gebasztok - ha esetleg most váltottál, akkor ez is magyarázhatja.
-
törölt tag
válasz
emiki6 #29922 üzenetére
Lehet ezért "megköveznek" itt fórumon,de én is jóval kisebb órajelen használom a 7870-est. Egyébként általában jóval kisebb gépigényű játékkal játszok esetek nagy részében COD4 multi pörög. Ahhoz csináltam egy profilt MSI AB-ben 900MHz-es GPU órajel,alap VRAM órajel,és ehhez 1.038V feszt állítottam be. Szerintem még elviselne kisebb feszt is.
Ezzel a profillal kipróbáltam a Metro LL-t és teljesen játszható színvonalat nyújt.És ezzel a profillal végig ment a BF3 (single), Craysis 3 ,Far Cray 3, stb, természetesen nekem nem az számít hogy minél több fps-t kipréseljek a VGA-ból. -
PandaMonium
őstag
válasz
emiki6 #29914 üzenetére
Lehet, hogy ezekkel a kártyákkal el lehet érni a HD7870 alap szintjét tuningal, még lehet kevesebbet is fog fogyasztani, de az egyetlen dolog amiről ilyenkor megfeledkeznek az emberek, hogy a HD7870-eket is lehet ám tuningolni és akkor már közel sem ugyan ott van a két kártya...
-
kovsol
titán
válasz
emiki6 #29914 üzenetére
Szerintem nem érdemes figyelembe venni a fogyasztásbeli különbségekkel együtt járó minimálisan több áram számlát, mivel idle nem lesz több a fogyasztása, hacsak nem fix feszen tuningol az ember. Terhelve meg nincs folyamatosan.
Amúgy meg meghúzod 1100/1450 -re mondjuk a 7870 -t aztán egy könnyed alapfeszes tuninggal már előrébb vagy mint egy határon tuningolt 7850-el és nem is kinzod a kártyát agyon.
7870 -re erősebb hűtést is szoktak tenni így halkabb/hűvösebb is lesz.
Meg egy idő után, meg ahogy a driverek miatt egyre gyorsul a kártya a tuning potenciál is csökken és gondot okozhat a határon való üzemeltetés stabilitásban.
Ez persze csak az én véleményem. -
-
zserbox
őstag
válasz
emiki6 #29262 üzenetére
nézz át a proci húzos topikba vagy hétfőn írj egy prvitátot és segítek.
az AC3-al az a baj hogy 1-2 magot használ, de ha az magasabb órajelen megy akkor javul a teljesítmény.szerk:
ő a moderátor kevered őket, Bomiboggie mindig is szerkesztő volt.tévedtem, akkor gratula -
PandaMonium
őstag
válasz
emiki6 #28809 üzenetére
Nem tekergettem semmit, kerek perec nyomtam még 25MHz-et a memóriában (100MHz ha effektív órajelben számolunk), mert a core-on ha húztam még akkor már fagyott.
Beállítások: 1265mV 1200MHz/1625MHz (effektív 6500MHz memória).
Unigine Heaven legújabb verzió, 13.4 WHQL driver, extreme preset (tehát 1600x900, ultra quality, extreme tessellation, 8x anti-aliasing, nem full screen).
A kártya jól láthatóan hibázott már néhány helyen, ezért mindennapos használatra nem alkalmas ilyen beállítások mellett, de azért én örülök, hogy sikerült ezt kihozni belőle:
Holnap ha lesz egy kis időm beállítom már végre a procimon is az órajeleket valami kellemesre.
Sima HD7870-el eddig extreme preset-en nem tudjátok kinek sikerült a legtöbbet elérnie a topikból?
Kíváncsi vagyok mennyi a különbség.
Egyébként mindent összevéve úgy érzem, hogy közepesen tuningos darabot fogtam ki (olvastam, hogy volt olyan teszt ahol 1300Mhz/1700MHz -et kihoztak belőle, bár ott nem tudom mivel tesztelték) de így is nagyon boldog vagyok a kártyával.
Szerk.: Jut eszembe, a kártya hűtése az alap profillal nagyon jól szerepelt, nem ment 70°C fölé! -
Anaren91
senior tag
válasz
emiki6 #28502 üzenetére
Akkor varázsmonitora van...Ha lehetne sima monitoron 3d t nézni 200 ft os szemüveggel nem, árulnának 3d tv ket meg monitorokat. Én akkor is úgy tudom hogy ahoz h azzal a szemcsivel te tudj 3d t nézni olyan monitor kell ami támogatja a passzív 3d t . De majd az okosabbak megmondják.
-
Anaren91
senior tag
válasz
emiki6 #28497 üzenetére
Hát sima monitorral ami nem tud 3D t biztos hogy nem csinál neked stereo 3d t... Sima monitorral max azt a piros kék vagy cián vagy mi 3d t tudsz csinálni de hogy stereo 3d t nem az tuti... Nekem is van mozis szemüvegem ha arra a műanyag fekete izére gondolsz ami kb 250 forint de azzal nem lehet 3d ben nézni sima monitoron. Azzal max passzív 3d s monitoron tudsz 3d ben nézni filmet/játszani és pont azért mert van egy olyan réteg a monitoron ami szétválasztja a képet a szemüvegnek. Próbáltam már én is.
Tridefnek tök mind 1 szerintem, hogy mire kötöd a géped, csak tudja a 3d t.
-
Anaren91
senior tag
válasz
emiki6 #28484 üzenetére
Gondolom a haverodnak akkor valami passzív 3d s monitorja van ahol a monitor teszi át 3d be a cuccot és nem a kártya...Nvidiás 3d hez kell egy 3d vision kit meg egy min 120 Hz es monitor. Mozis 3d s szemüvegek csak passzív 3d monitorokkal mennek. [link]
(#28490) aleister AMD nél kell egy 3d s tv nekem pl samsung aktív 3ds tv van. Letöltöd ezt a tridef 3d progit. Ebben minden játékot be lehet rakni a program meg fogja és átrakja 3d be. Kicsit a beállításokkal kell szöszmötölni, de nekem egy fél órán belül összejött. De ha gondolod holnap felrakom megint meg összekötöm a tv vel a gépet és leírom mit hogyan.
-
Anaren91
senior tag
válasz
emiki6 #28466 üzenetére
Nvidiánál ahhoz, hogy neked 3d d legyen kell venned 40k körül egy szemcsit plusz valami kis adaptert+ egy nvidiás 3d t támogató monitort. Ez így kb 100k fölött van. Javítsatok ki ha tévedek. Én múltkorába levittem a gépem rákötöttem a 3d tvnkre és a Tridef 3d nevű programmal minden tolható 3d be... Én a DMC Devil may cry t próbáltam ki odabszott a látvány. [link]
-
nubreed
veterán
válasz
emiki6 #24930 üzenetére
Érdekes.
Mondjuk én az AB-t eleve nem engedem, hogy bármibe is belepiszkáljon, csak monitorozásra használom, de érdekes tapasztalat, hogy tegnap nagyon hosszú idő után indítottam a Skyrim-et és az istennek sem akart elindulni, egyszerűen egy pillanatra úgy csinált, mintha indulna aztán simán kilépett. Bezártam az AB-t, egyből indult a Skyrim... nem tudom mit kavar be neki, minden más játékkal simán megy az AB, kivéve ezt.
-
-
Anaren91
senior tag
válasz
emiki6 #24930 üzenetére
Ugyan ez volt nekem tegnap csak annyi hogy én 13.2 bétáról raktam vissza a 13.1 et. Én is felhúztam a procit 4.2 re és SGW 2 ben neonzölz nyalábok szálldostak mindenfele... Nyomtam egy UEFi defaultot, utánna beléptem hogy visszarakjam a vga tuningot is alapra és akk láttam hogy nekem is ilyen 150 mhz re volt rakva az órajel. Nyomtam 1 AB resetet és jó lett minden. És végre megoldődott a VGA hőmérséklet problémám is... Végig az AB mutatott hülyeséget... HWinfó szerint Crysis 3 alatt is 68 fokon megy a kártyám szal hálleluja minden okés
-
GergoHD
tag
válasz
emiki6 #24810 üzenetére
Van kompresszor
(először makettezéshez vettem majd rájöttem mennyire tökéletes gépet pucolni.
(#24821) BomiBoogie Nekem a top csak azért fordult meg a fejembe mert mintha annak nem lógna le annyira a hűtője jobban takarná a nyákot. Bár ez teljesen mindegy mivel úgyis csak a másik felét látom ha meg jól hűt akkor legyen csúnya végül is valamit valamiért. -
gyuszaa
őstag
válasz
emiki6 #24034 üzenetére
Kötelező olvasmány : Cikk
"Mindent összevetve elmondhatjuk, hogy szerintünk az Ivy Bridge hozta, amit egy "tick" lépéstől várni lehet, de talán még többet is. A Sandy Bridge alapvetően egy nagyon jó CPU, amire most az Ivy Bridge még rátett egy kisebb lapáttal. A számítási teljesítmény 5-10%-kal nőtt, míg a fogyasztás hasonló arányban csökkent. Ennek köszönhetően jelenleg messze az Ivy Bridge a legjobb teljesítmény/fogyasztás mutatóval rendelkező asztali CPU."
-
zserbox
őstag
válasz
emiki6 #24034 üzenetére
ez:
parancsolj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest