- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mostantól átcsatlakozom az R9 380 topikba és megköszönöm a figyelmet és segitséget az eltelt néhány évben. Maradtam természetesen a piros oldalon és nem zöldültem be, de sajnos a gépemben az AMD proci már kevésnek bizonyult és a jővőre is gondolván Intel Core i5 lett megvéve. Itt az Asus R9 270X TOP 2GB videókártyával elértem ennek a GCN szériának a legvégső határát. A benchmarkok eredményeit elteszem emléknek, mert azért voltak igen kellemes időszakok is közben, de a HD6850-em megmarad a képzeletbeli trón legfelső fokán. Majd meglátjuk miket tartogat a jelen és jővő, mert már megint rámférne egy gondtalan játékos időszak.
-
törölt tag
válasz
rantotthusi #55469 üzenetére
CPU NB szorzót szokták emelni X11 / 2200MHz-re vagy X12 / 2400MHz-re, ilyenkor az NB Voltage feszültségen is emelhetsz nagyon kicsit. Teljesitményszintben megindul majd felfelé, mert már a Phenom II X4-et is igy noszogattam meg. A HT Bus Speed maradjon inkább Auto-n.
-
törölt tag
válasz
Pokesz007 #55336 üzenetére
Új kártya vásárlása esetén már egyáltalán nem ajánlanám. GCN 1.0 Pitcairn (Curacao) GPU nem egy jővőbiztos vétel. A teljesitménye jelenleg a még elmegy kategória, de ezek után a fejlettebb R9 380 GCN 1.2 Tonga GPU veszi át a helyét. Ez a széria lassan kevés lesz és muszály továbblépni, ha tartani szeretnéd ezt a szintet. FullHD és közel 60Hz magas beállitásokkal és minimális élsimitással, de valamikor már ezt sem birja igy tartani némelyik játékban. Nem biztos, hogy ennek a videókártyának a hibája, de a friss játékcimek miatt már lassan a 4GB VRAM, és az ezt kihasználni képes GPU is egyre szükségessebb feature lesz.
-
-
törölt tag
válasz
Pokesz007 #55291 üzenetére
15.7.1-et felejtsd el, inkább 15.8 béta vagy legfeljebb a régi jó 14.12 Omega driver. Grafikai hibák és fagyások esetén a régebbi 15.7 WHQL driverrel még próbálkozhatsz egyet. A 14.12 Omega diver elött csak a 14.4 WHQL nyerte el az ajánlásomat, majd visszább a 13.9 vagy 13.12 WHQL volt jó a HD7850-hez.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
Helló mindenkinek, egy hibával jelentkeznék megint... Egy a témát érintő topikban is megkérdeztem (MPC-HC) és a 2953,2954,2955 HSZ-t ide is linkelem. [link]
-
törölt tag
válasz
katt777 #54315 üzenetére
Akkor jelentkezem ide, mert alacsony élsimitással játszom FHD-n magas beállitások és textúraminőség mellett. Szerintem igy jobb kipminőséget kapok FPS droppok nélkül játszható sebességgel. Igy a CPU erőbe és a 2GB VRAM-ba is beleférek még, mert látványban és teljesitményben átgondolt beállitásokat használok. Melyik tesztet tartanád jónak, amikor tudvalevőleg Nvidia VGA-nak kedvező élsimitást és beállitásokat használnak, hogy beigazolják a 4.5GHz-en járatott i7-et és GTX970-et. No comment...
-
törölt tag
AMD processzorok teljesitményéből ezekben az időkben ennyire futotta. Intel és Nvidia cégek visszatartott technolgia fejlődése okán, az AMD költségkimélőbb fejlesztési ütemének és a játékfejleszők közös erőfeszitései miatt kialakult ez a helyzet. AMD CPU 4 valós magon 3.5 GHz alatt és i3 már egyre inkább nem alkalmas játékra napjainkban, ahogy egy HD7770 minimum szinten éppen képes folyamatos sebességre FHD felbontásban. AMD keresi a kiutat és a fejlődési, fejlesztési igény és megmutatkozik időnként... Viszont a konkurens cégek egy zsákutcának tartott írányt követve jelenlegi poziciójukat megőrizve a PC-s iparág jővőjét és fensőbbségét teszik ezzel tönkre. A játékfejlesztő cégeket megnyerve maguknak érkeznek a kiadás pillanatában élvezhetetlenül játszhatatlan AAA cimek. A célok egyértelműen világosak... Nálunk sem fog elmenni tökéletesen, viszont a konkurencia hardvereit használóknál annyira rossz lesz, hogy a játék miatt majd átfejlesztenek a mi termékeinkre. A játék fejlesztői majd igérnek egy méretes update-t, amiből lesz vagy 4-5-8 és a játszhatósága ezek után sem lesz már soha elfogadható. Vehetnék i7-et és Nvidia videókártyát, de nem támogatom azokat akik miatt idáig leromlott a PC-s játékok minősége. A játékfejlesztők a kiesett bevételeket DLC-k formájában a megmaradott gemereknek a zsebéből kivánják kipotolni. Kicsit sem lehúzás... És közben velünk leszakadó kispénzű felhasználókkal mi is lesz? Casual gemer-ek leszünk és visszafogottabb gépigényű alacsony költségvetésű játékokban keresünk vigasztalást, vagy átváltunk konzolra, hogy a friss cimeket egy PC-hez képest kicsivel gyengébb minőségben, de azért végigjátszhassuk. Nosztalgiából a régi cimeket elővehetjűk megint és dőbbenet is kiütközik egyből... Ezek most úgy mennek a középkategoriás PC-n mint a szélvész, akkor az új cimekkel miért nem lehet, tudok igy játszani! A játékmotorok állandóan fejlődnek és régen is használtak magas textúraminőséget és felbontást, erőforrást nem kimélő élsimitásokat. Ezzel a témával nem én foglalkoztam előszőr és utoljára, csak hogy egyeseket nem érint, érdekel. Biztos a gemerek többsége megengedheti magának a legdrágább hardverekből ősszeállitott gépet, amiken a félrefejlesztett játékok is megfelelő sebességben és minőségben mennek...
-
törölt tag
válasz
haypro #54064 üzenetére
Szakmai topikban... ahol megy a vita, hogy 50-60 vagy 80-90 FPS megy a CoD-ban.
Azért a néhány %-os sebességtőbbletért képesek néhányan 3x árat kifizetni egy hardverért és ezt értelmesen még meg is magyarázni. A hűvősebb müködés meg nem mindegy, mert azon megy stabilan egy videókártya. A GPU hőmérsékletnél a VRM hőmérséklete melegebb 15-20 fokkal. Valamelyik alkatrész gyengébben birja a terhelést és túlmelegszik, akkor jöhetnek az egyéb gondok. FPS ingadozás és fagyások, grafikai hibák. Ezt meg nehéz kiszürni vagy hardvert kell cserélni, ami plusz kiadást jelent.
-
törölt tag
válasz
kavics325i #54061 üzenetére
HD7850 OC videókártyám sem tudott ilyen alacsony hőfokokat elérni. A HD7870 és R9 270-hez képest terhelve max 62-65fokot mértünk, ami 5-8 fokos előny, elsődlegesen a 130W-os fogyasztása miatt (1db 6pines csatlakozóval beérte). CM 932 házban oldalsó ventivel a VGA-t közvetlenül megszellőztetve lehetséges, de ez az átlagos felhasználoknál nem játszik.
-
törölt tag
válasz
kavics325i #54059 üzenetére
Milyen jóféle HD7870, R270 vagy 270X VGA képes ilyen alacsony hőmérsékletre FC4 játék közben? Trixx ventiprofil megadásával idle 38fok / 33% -1250 RPM, videónézés és böngészés 40-45fok / 50% - 2080 RPM, játék max 65-70fok / 60% - 2500 RPM. Másoknál is hasonló hőmérsékletek voltak léghűtéssel.
-
törölt tag
válasz
katt777 #53474 üzenetére
Far Cry 4 (update 1.6) magas textura minőségen, High beállitáson és 2x élsimitással 1960 MB VRAM használat... és néhol akadozott kissé, ezért az élsimitást teljesen kikapcsoltam (Off) az R9 270X videókátyán. Igy most jól megy 1820 MB VRAM használat mellett. Battlefield 4 viszont jobban ment élsimitással MANTLE-val mint DX11-ben, annak ellenére hogy DX11-ben alacsonyabb volt a VRAM használat. Az hogy mennyire terhelhető a VRAM egyeseknél, annak sok változója van. Példának megemlitenék néhányat. Beállitások ésszerű kiválasztása a játékokban. Hardverek teljesitménye és kihasználása is megfelelő mértékű. Ezeket mérlegelve ne válasszunk a hardver képességét meghaladó beállitást, mert még a 4GB VRAM is kevés lehet.
-
törölt tag
Neked is azt tanácsolhatom, hogy ne használd az Afterburner programot. Nem kezeli a videókártyád órajel és feszültség értékeit megfelelően. A BIOS-ban is hiábavalóan írogatod azt felül, amikor az Afterburner és a VGA akad össze nálad. Nézz másik GPU OC programot, amivel ezek a hibák megszünnek. Sapphire Trixx vagy bármelyik másikat nézd meg a kártyáddal. Mielőtt eltávolitanád az Afterburnert a profilodat állitsd gyári alaphelyzetbe (reset) és azt mentsd el (save), majd töröld ki utána, majd ezek után mehet az uninstall. Hogy miért...? A profilban beállitott feszültségek és órajelek fentmaradhatnak a gépen az eltávolitás után is. Ezek a beragadt értékek bezavarhatnak a CCC-ben és egyéb másik OC-s programban egyaránt. Ha az Afterburner előtt is használtál már másikat és az is fenthagyott profilmentéseket, már azok is okozhatják a mostani hibás állapotot. Windows telepitése után nem ajánlatos többféle OC-s programot egymás után, netán egyszerre használni... és ez a CCC Overdive részére is értendő. Másoknak lehet nem volt dolga ilyen féle problémával, de nálam HD4850 és HD6850 váltáskor és az Afterburner 4.00, ASUS GPU Tweak már alaphelyzetben sem kezelte jól az R9 R270X-et.
-
törölt tag
válasz
katt777 #53421 üzenetére
ASUS GPU Tweak Rendszergazda jogosultsági szinten sem mindig töltötte be a profilomat induláskor vagy csak részben a GPU órajeleket igen, a ventiprofilomat és feszültség értékeket nem jól kezelte. ASUS fejlesztésű program és driver.
Ezt már kitárgyaltuk itt a fórumon, ha valamelyik részére nem emlékeztél, ezért megint leírom a kedvedért.
Afterburner a Sapphire HD7850-re kiadott 3.00 verzióval rendben tette a dolgát. R9 R270X és az Afterburner 4.00 már nem volt ilyen jó együtt, mert a 2D-3D órajelváltás bugomat ez a program okozta. Megnéztem jónéhány beállitási lehetőséget, de én nem erőltetem ami nem müködik. Sapphire Trixx meg tökéletesen jó vele. Érdekes módon a játékokban és Benchmarkokban nem észleltem töredék annyi akadást sem mint régen.
-
törölt tag
válasz
katt777 #53385 üzenetére
Nekem az ASUS az Afterburner használata közben fagyogatott rendesen, de most Sapphire TRiXX van. Az órajelváltások rendben müködnek és böngészés, játék közben sem volt azóta kifagyás és gép újraindulás. Ezt mindenkinek a saját rendszerére szabva kell megtapasztalnia, hogy milyen programokkal és beállitásokkal hibamentes a müködés. Ez persze lehet csak egy játékban fordul elő, de ilyen az emberi természet, mert te pont azzal a játékkal szeretnél játszani.
A hibát okozó programot (AB), drivert (14.11.2 béta) vagy esetleg magát a hardvert (HD7000) is cserélni kell másikra, amig jó nem lesz minden... egy röpke kis ideig.
-
törölt tag
Az artifect-ek száma is megnövekedhet, ha valamelyik VRAM modul nem birja a tuningos órajelet. Nem mindenkinek sikerülhet jó féle darabot kifogni. A driveres rutinok néhány %-os gyorsulása meg kiméletlenül előhozza az ilyen hardveres hibákat. Aztán lehet visszavenni az emelt tuningot vagy visszatenni az előző drivert. Közben a kártya védelme remélhetőleg sikeresen próbálta menteni a saját épségét. Grafikai hibák és mikróakadások csökkentik a felhasználói élményt. A jobban sikerült VRAM-ok (ott 1600 MHz-en is elfútnak) és GPU-k (a tuning itt is kérdéses, de talán jobb mint a 270X esetében) nem véletlenül a drágább tipusokra kerülnek. Nvidia tudott az olcsóbb tipusokra is erősebb VRAM-ot tenni, AMD csak a HD7700-as (R260) esetében alkalmazott gyorsabb darabokat és a felső kategóriában. Természetesen a gyártók kijöhettek extreme kiadásokkal, ahol még a hűtésre is több figyelmet forditottak.
-
törölt tag
válasz
Daffchy #53376 üzenetére
1120/1400 alapórajelen érdemes használni hosszútávra. Minden további tuningolással rövidebb élettartalmat érhetsz el, gyorsulást már nem sokat. Nem sok tartalék marad ezekben, de majd az érintettek jönnek az 1200/1500 feletti beállitással, ami a teljesitményen felül a hőmérsékleteket is megnőveli és egy határt elérve hibák is könnyebben előfordulhatnak. A CCC beállitásait általában alaphelyzetben hagyjuk. Némelyik alkalmazás vagy maga a driver is hibákat produkálhat néhány beállitás hatására.
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #52863 üzenetére
Ha ilyet találnánk a dobozban nem küldenénk vissza...!
-
törölt tag
válasz
katt777 #52295 üzenetére
Most egy nagyon hosszú listát tehetnék fel ide milyen sok féle programok igényelnek manapság is lapozófájlt. Egy-két példát azért megemlitek játékokkal kapcsolatban. Call of Duty Ghost (patch és a 4GB pagefile, és nem akadozik, dobál ki random az Asztalra), Battlefield 4 MANTLE API-n 8GB RAM mellé is igényel 4GB lapozófájlt. Lords of Fallen 8GB RAM mellé szintén 8GB lapzófájlt is használ, mert enélkül sokaknál egyszerűen befagy. A játékban 16GB RAM használatával is kell még 4GB pagefile. Igy 2014 végefelé elkezdték használni durván a VRAM-ot (2GB a belépőszint), DDR3 memóriát (8GB a játékhoz) és ez mellé a pagefile-t is használnod kell (legalább 4GB-ot). A játékok mérete is jócskán megnövekedett ebben az évben és ezután még nagyobb memória, tárhelyhasználatot igényelnek. Beérheted kevesebbel is, de a játékban érzékelni fogod ennek negativ hatásait vagy nem enged közepesnél nagyobb grafikai beállitást.
-
törölt tag
válasz
Speed® #52194 üzenetére
Sapphire HD7850 OC (920/1250) használtam 1000/1250 MHz-en VRAM tuning nélkül. Ezen a kártyán a memória tuning nem segitett semmit. A videókártya konstans gyorsult 1050 MHz-ig, de ez főlé már nem akartam húzni (fogyasztás és melegedés miatt). Most az R9 R270X TOP órajele 1120/1400 MHz-en megy és a több shader is gyorsitott valamit a játékokban. Ezt a tempot egy agyonfeszelt-húzott HD7850 sem vinné hosszú távon, kivételt képezve néhány OC-s Sapphire Toxic példány, aminek minőségibb felépitése és hűtése van.
-
törölt tag
válasz
juve600 #52168 üzenetére
A Windows 7 Professional rendes kiadásból és nem virágbolti változatból származik. A drivernek nem kéne különbséget tennie Ultimate és egyéb kiadások között. A Service Pack 1 is telepítve volt nekem, és mégsem voltam elégedett a rendszer összképével. A változások nem placebo hatással érezhetőek, hanem ez engem is meglepett, ezért megosztottam ezt az észrevételt. Amúgy elképzelhető, hogy egy rendesen megnyirbált OS, amit néhányan szakértő módszerekkel létrehoznak nem úgy müködhet ahogyan tervezték. Én ilyenekkel nem foglalkozom és én sem támogatom. Igaz néhány dolgot letiltva (Media Center és Windows Media Player és más egyéb sosem használt programősszetevők) fürgébb szoftverkörnyezet érhető el.
-
törölt tag
Kezd összeállni végre az a molekula. Catalyst 14.4 WHQL (Március 27-i), mert Battlefield 4-ben ezzel van MANTLE, de most DX11-ben is vaj sima.
Azért csak cseréltem valamit a gépemen, és az a Windows 7 Ultimate volt. A Microsoft már megint... Most Windows 7 X64 Professional Services Pack 1 van telepítve, és ezzel sokat javultak a dolgok. A 2D-3D kiugrások kevésbé gyakoriak böngészőben, de a Windows beépitett játékoknál (pl. Pasziánszban) még előfordul. Unigine Valley Benchmarkban szép egyenletesen fut és BF4-ben sem panaszkodhatok. Services Pack 1 (1.5 GB) eddig is volt már telepitve az Ultimate-re, de eddig inkább rontott vagy nem javult igy a teljesitménye az OS-nek. A driverek és az R9 R270X TOP videókártya viselkedése persze nem változott ezzel sem. Ami eddig döcögösen vagy hibásan ment az most is használhatatlan. Kicsi kis javulás ez, ennél többet egy jó kis AMD driver érkezése jelentene, amilyen a 13.9 WHQL volt anno.
-
törölt tag
válasz
DeSanto #52091 üzenetére
Firefox 33 és a Flash plugin 15.0.0.189 kiegészitők a bőngészőben (ez elég friss). A jelenlegi videókártyám jobb felépitése okán most kevésbé hajlamosabb a kifagyásra, de nem nevezhetem tökéletesnek sem, mert van egy gyenge pontja: a Driver. Sokak véleménye szerint a Creative SB hangkártyáknak jó hangja volt és technikailag is sokat nyújtottak, de a driveres támogatottsága nagyon elmaradt ettől és a felhasználok is elpártoltak más hangkártya gyártó termékeire. A gépemben elég sok hardverelem müködik üzemszerűen (ez igy lenne a normális állapot), de a videókártya használata közben most rezeg az a bizonyos léc. Terhelés közben kimonitoroztam és található néhány javitásra szoruló müködés közben előforduló eltérés. Ezek a driverek telepitése közben néhol megszünnek (14.9), de közben másik rendellenesség jelentkezik utána (pl. 2D-3D órajelváltás hiba). Ezért a legkevesebb hibát okozó drivert használom (most a 14.4 WHQL-t), ami kevésbé nyirbálja meg a VGA-t. A videókártya gyártók gyenge minőségű alkatrészeket épitenek be a videókártyákra... Ezt kétlem! A Sapphire HD7850 OC, és főleg az Asus R9 R270X TOP videókártyákra is válogatott alkatrészek kerültek fel, de ezt is leamortizálhatja néhány hónap használattal egy sz@r driver... és hát senkitől sem várható el, hogy a kártya paramétereit figyelgesse állandóan. Amikor megvettem a HD4850-et majd a HD6850-et, akkor csak néhány napig teszteltem és megnéztem miket tudnak... aztán használtam és csak alkalmanként nézegettem rá (driver cserék után), általában rendben volt és mehetett tovább a játék. A GCN videókártyák megbizhatóság szempontjából visszalépésnek tekinthetőek. Energiamenedzsment és a Boost órajelekkel kár volt ennyire túlbonyolitani a hardvert és főleg ehez a drivenek is tökéletesen egyensúlyban kéne lennie vele. Nem mi csináljuk, mi csak nyugodtan és hibátlanul használnánk végre!
-
törölt tag
válasz
makoss #52089 üzenetére
A legutolsó jól sikerült AMD driver, ami minden körülmények között megfelelően müködött az a 13.9 WHQL. Ezek után még a 14.4 WHQL-t érdemes megemlitenem, de felhoznám a böngészőkkel szemben fenálló rossz tapasztalatokat. Amúgy már az R9 R270X használata közben is volt néhány BSOD fagyásom böngészőben... a hardveres gyorsitás kapcsolgathattam ide-oda, olyan mint halottnak a csók. Ratyik az AMD driverek, vagy az AMD videókártyák túl fejlettek hozzá.
-
törölt tag
Telepitésre került a 14.4 WHQL Március 27-i kiadása. Az órajelkilengések megszüntek. Amikor megnyitok vagy bezárok egy programot akkor van, de ez normális mert ilyenkor frissiti az asztalt és a programok kiusztatása is aktivitást jelent a VGA-ra. Hát akkor erről ennyit... DRIVER!
-
törölt tag
válasz
CirrMee #51964 üzenetére
Ez nem user kérdés, hanema driver és az AMD energiagazdálkodása közti együttmüködés hibája. A HD7850-nél is ezt nevezték az okoknak itt jópáran, hangosztatva a driverek korszerűsitésének velejáró következményét (fejlesztés). Videókártyát kellett cserélnem és ez megtörtént. Hozzáigazodtam a driverekhez és a hibamentes müködéshez részemről mindent megtettem. Várom az eredményt... egy drivert ami megfelelően igy müködik: Next-next-újraindit és használd egészséggel!
-
törölt tag
válasz
CirrMee #51962 üzenetére
A legtöbb menüpont teljesen hiányzott a Catalyst Control Centerben (13.9 és 13.12). A driver felment, de én nem teszteltem ki a müködését, mert a telepitést hibásnak itéltem. Az Asus drivere és a 14.8, 14.9 hibátlanul felment. Az Asus féle 13.20 driver után friss windows telepitést kapott, hogy ne zavarjon be máskor a WHQL drivereknek.
-
törölt tag
válasz
Frozzy #51959 üzenetére
Ezeket e kérdéseket itt jópáran feltettük... Én is szeretném megtudni bárkitől, hogy melyik drivert használhatom gond nélkül ehez az Asus R9 R270X TOP videókártyához. 13.12 WHQL és ezelőtt a HD7850 mellé használt 13.9 WHQL nem is települ fel ehez a kártyához! A lemezen adott 13.20 driver az ASUS mühelyéből AODDriver hibát okozott. A 14.9 WHQL-nél jelentősen a felére visszaesett a 3D-s teljesitmény. A 14.8 WHQL-nél most ezek az órajel kiugrás ingadozások zavarnak. Megnézem a Guru3D-s 14.4 WHQL-t ezzel a videókártyával is, mert ott legalább volt MANTLE BF4-ben. Ha ott is hibás marad, akkor teljes a tanácstalanság.
-
törölt tag
Neten ezt találtam a témában ( VGA clock fluctuating) és ez alapján a Power Tune energigazdálkodás és a driver okolható a hibáért. Mikor lesz már nyugodt, problémamentes használhatóság...! Meghibásodás előfordulhat ezzel, és ez garanciális hiba? Vagy most használhatom, és ne is figyelgessem? Ez igy nagyon idegesitő egy néhány hónapos VGA-tól.
-
törölt tag
válasz
katt777 #51946 üzenetére
Most nem használom az Afterburner-t, mert nem merem elinditani. És az adott probléma már csak netezés közben jelentkezik, de nem minden oldalon. Most is mikor ezeket a sorokat írom, az órajelek 300->450 és 150->1400 MHz-en ingadoznak. Feszültséget sosem piszkáltam el, csak az órajelet 1050/1400 Mhz-re állitottam és a ventiknek adtam saját profilt. ASUS R9 R270X TOP-hoz van frissebb BIOS... érdemes ezt rátenni a VGA-ra? Ilyet nálam egyik videókártya sem csinált, vagy nem ennyire láthatóan.
-
törölt tag
-
törölt tag
Megnéztem miket frissitettem mostanában és történtek néhány változások, amiket gyorsan visszaállitottam. Böngészőben a hardveres gyorsitást bekapcsoltam, mert ez előtte is be volt jelőlve (most valamiért nem volt). Viszont némelyik Flash animációra vagy ablakra most is megindul. Az ffdshow lett frissitve és most visszatettem egy régebbit és a videólejátszás közben most 450/1400 MHz megint. A VRAM órajelét egy hete 1350MHz-en használtam és most megint alapbeállitáson megy. Egyéb dolgot nem változtattam meg az elmúlt hónapban.
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #51939 üzenetére
Én csak azt akartam megtudni, hogy ezek az órajel kiugrások ez igy normális müködési funkció vagy meghibásodást jelent. A driver vagy a VGA miatt ilyen, mert 2D-3D váltás közben a HD7850-nél ilyet nem tapasztaltam (vagy nem volt ennyire szembetünő). Videónézés és böngészés közben találkoztam ezzel a dologgal, benchmarkban és játékban még nem, mert ott rendesen felvált 3D órajelekre.
-
törölt tag
Erre valakinek van magyarázata? [link]
-
törölt tag
válasz
Tournament #51874 üzenetére
Ez igaz. Sajnálatosan a 14.8 WHQL és a 14.9 WHQL sem támogatja nálam BF4-ben a Mantle API-t. Egyszerűen nem jelenik meg a játék menüjében a választási lehetőség. A 14.1 WHQL és 14.4 WHQL driverekkel volt Mantle nálam is, de tengernyi gondom volt ezekkel a verziókkal ezért nem teszem fel még egyszer a gépemre. Pedig az eltelt hónapok közben videókártyát cseréltem és friss Windows 7 is lett telepitve.
-
törölt tag
Generációváltáson mentem át... mind VGA és driveres támogatottság szinten. Ezen az R9270X videókártyán a 13.20 WHQL driver volt a legrégebbi, ami teljesen müködőképesen tudott nálam települni. A most használt 14.8 WHQL és a régi driver között azonos órajelen (1050/1400) Unigine Valley Benchmark-ban elhanyagolható eltérést mértem. Pontszámok: 45.7 FPS / 1912 pont / 19.4 FPS / 85.7 FPS (13.20), 46.7 FPS / 1954 pont / 19.8 FPS / 88.3 FPS (14.8). Gondolnám egy kis órajelemelésre talán kiegyenlitődne ez a kis különbség... hát nem! 14.8-as driverrel tesztelve még 120 MHz-el csökkentett GPU órajelekkel is sokkal egyenletesebb a mozgás és a terep frissitése. Nálam a HD7850 OC egy kis tuning után 1000/1250 MHz-en 14.4 WHQL driverrel mérve sem volt ennek a közelében. Battlefield 4 közben is érezhető a frissités jótékony hatása DX11-ben... és igen, bevallom hogy MANTLE ezzel sem indult el! Friss Windows telepítés és a programok is naprakészek. AMD szégyene ez a driveres támogatás... mit kell az embernek megtenni még, hogy ez a MANTLE müködjön is! A legelső napokban gépre telepített 13.20 WHQL Catalyst után megint friss Windows-t telepithettem, mert az AODDriver 4.2.0 nem volt hajlandó törlödni, és visszaírta magát kiűtve a másik 14.8 Catalyst AODDriver 4.3-at (27-es hibakód). Ezt egyik AMD driver eltávolitó szoftver sem tudta törölni és nem tudtam a registry-ben sem eltüntetni. Mantle persze egyikkel sem volt eddig...
-
törölt tag
válasz
katt777 #51737 üzenetére
Jelen..! Leadtek PVR2100 (XC2028) TV tunert használok. A driver telepitéssel voltak gondok, mert ezzel az R9 270X videókártyával friss Windows 7 OS-en nem mentek fel a latest driverek. Néztem egy ezeknél régebbi drivert és azzal meg jó volt... Ezek után akármilyen furának vélt hibát elhiszek vagy átgondolok és nem kezdek ellenkampányba és becsmérlem a másik tudását. Aki évek óta gépezik, az is képes hibákat ejteni, de a saját problémakörével lehet jobban tisztában van, mert utánaolvasott miellőtt ilyen kijelentéseket ki mer posztolni. Nekem most ezeknél a hardvereknél nem jelntkezett hiba, de másoknál igen... akkor örülök a jó szerencsémnek és nem kezdek el másokat ezzel piszkálni. A PC szervízben is minden hibánál érdemes lenne a felhasználokat jól megdorgálni (megérdemelné, de akkor nem járna vissza), mert a Cola nem a Laptopba való, de ez is munka egy szervíz számára.
PEACE
-
törölt tag
válasz
katt777 #51716 üzenetére
Én is a 4.0.0-át használom és nem tapasztaltam vele hibát. A profilokat meg mindig beállitom magam, nem viszem át másik verzióra. A GPU-Z viszont nem követi az órajelek változását (fixen 1120/1400 MHz) és ezek hatását a pixel és textura fillrate-re sem számolja át. A sensor részen szerencsére rendesen frissülnek az adatok.
-
törölt tag
Asus R9 R270X TOP videókártyának érdemes a BIOS-át a 2.0-ra felfrissiteni? Ahogy néztem az energiagazdálkodás (kevesebb fogyasztás) részen javitottak. Másik észrevételem a DIGI+ VRM hőfokokat érinti. Ez alapon 48/26 fok és terhelve 75-80/26 fok, ami még rendben is volna... de néha előfordulnak pillanatnyi kiugró értékek, ami már kicsit zavar (GPU-Z mérés). Az órajeleket most 1020/1400 MHz-en és saját venti profillal használom. A GPU 70 fokos maximumot ért el Unigine Valley közben.
-
törölt tag
A HD7850-et 2013 év végéig (13.12 WHQL) használhattam felhőtlenül. Aztán megérkezett a BF4 + MANTLE és a 14.xx driverek (elég sűrűen jöttek akkor még). Nálam ekkor jelentkeztek a hibák és gondok. Ennek az R270X megvételével szerencsére vége szakadt. Most megint gond nélkül játszhatok, megnyugodhatok végre.
Másoknak akik még gond nélkül elvannak, vajon meddig tart ez a nyugodtnak nevezhető állapot. Witcher 3 és GTA V vajon elmennek egy HD7000-es kártyán is szépen, vagy erős kompromisszumok árán, éppen csak játszható szinten...
-
törölt tag
válasz
haypro #51664 üzenetére
Battlefield 4 és a MANTLE (+ néhány DX9-es játékokban grafikai hibák), és a HD7850 energiamenedzsment kezelése és viszonya a 14.xx driverekhez. Ezért cseréltem a Sapphire HD7850 OC 950/1250 kártyámat ASUS R270X TOP-ra. Ez a váltás nekem többe is került mint neki... Most a néhány felsorolt kisebb bakin kivül minden játékban rendben vagyok és van 2-3 évre megint garanciális videókártyám. Az idén (jővő év közepéig biztosan) még boltokba kerülő játékokat AMD részéről az R200-as VGA-ra fogják optimalizálni.
-
törölt tag
válasz
haypro #51652 üzenetére
Mint jeleztem számottevő többletteljesitményt (3-4 FPS) nem fog kapni a cserével. A játékok támogatottságával viszont előrébb járna egy R200-as VGA-val. Az R270X-et újonnan megszerzi (vagy nem sokat használtan), akkor szintén megéri az 5000FT-ot a garanciaidő miatt. Én nem sokat gondolkodnék rajta...
-
törölt tag
Asus R270X TOP kártyámat 1050/1400 MHz-en használom. Néhány kis anomália előfordult... GPU-Z 0.7.9 nem érzékeli az órajel állítást (fix 1120 MHz), de a sensor panelen azért szerencsére igen. Unigine Valley benchmarkban 1050MHz-en jobb eredményt kaptam mint az eredeti órajeleken. A hőmérsékletek nálam a 72 fokot (24 fokos szobában) is elérik. A HD7850 hőmérséklete 63 fokig ment csak fel. Afterburner-ben kapott venti profilt, de ezt még igy is magasnak itélem. Előtte is volt már olyan AMD driver ami feleslegesen túlfütőtte a kártyámat, amig egy régabbi driverrel 7-10 fokkal hüvősebb maradt. A csekély 2-3 FPS nővekedés nem ért meg ennyit és ilyenkor szoktam visszatelepiteni a régit. AMD hivatalosan mikor ad ki friss Catalyst drivert?! A Guru3D megint felrakott egy 14.x béta drivert az R285 VGA-hoz frissitve. Hivatalos WHQL már lassan fél éve nem érkezett. Nagyon nem jó ez a hozzáállás a felhasználok felé.
-
törölt tag
válasz
Picturemaker #51639 üzenetére
-
törölt tag
válasz
krisz4b70 #51650 üzenetére
HD7850-ről nekem érdemes volt váltani rá. Érezhető teljesitménynővekedés volt és a jelzett játékokban is jól teljesít. Szerintem neked is érdemes váltanod, még ha nem is érzel ekkora javulást, de előre is kell gondolkodni... A majdan megjelenő friss játékcimek az R200-as kártyákon jobban fognak futni.
-
törölt tag
válasz
and1ao #51600 üzenetére
Nvidia Geforce 9600GT (5-6 hétig használtam) kivételével ATI kártyáim voltak. HD3850 AGP -> HD3870 -> HD4850 -> Geforce 9600GT -> HD6850 -> HD7850 -> R9 270X. Gigabyte HD6850 1GB ventillátor vezérlési hiba miatt (75%-on pörögtek a ventik) kapott egy VGA BIOS frissitést és ezzel ez lett nálam a legmegbizhatóbb VGA, megelőzve az AGP-s HD3850-et, a HD4850-et és a Geforce 9600GT-t. HD3870 megvételét nagyon megbántam, mert akkor Nvidia-t vettem volna, de most nem.
-
törölt tag
válasz
J.Hetfield #51572 üzenetére
Az R9 270X az árát nekem megérte, és hogy megválltam a HD7850-től eddig egy jó döntésnek tartom. Megvárhattam volna a következő AMD széria középkategoriás példányait, de azok mire elérhető áron és megfelelő információkkal (tesztek és vélemények) beszerezhető lesz számomra... na addig nem érte meg kivárni. Az Nvidia-nál is találkozhatsz hibákról beszámolókat, de a driverek írása most az AMD-nél több gondot jelent a felhasználók számára... és ez akár meg is fordulhat.
-
törölt tag
válasz
belinho #51564 üzenetére
A HD7850 leválltása nem volt problémamentes. A kártya adott képet ugyan, de a windows nem indult el vele, csak csökkentett módban. Felraktam egy friss win7-et és a Catalyst 14.8-at. BF4 még nincs fent, mert a Leadtek PVR2100 TV kártyával nyüglődöm, mert a drivert telepitve is felkiáltójeles marad... az eszkőzkezelőben sem sikerül rákényszerítenem.
-
törölt tag
R270X GPU órajeleit szeretném fix 1000 MHz-re állitani. Afterburner-t néztem, de még nem sikerült megtalálnom a helyes beállitásokat.
-
törölt tag
válasz
urbi73 #51310 üzenetére
Ezt a flickering hibát (villódzás) 14.6 béta megjelenése után tapasztaltam és a legfrissebb 14.7 RC3 esetében is megvolt, de nálam kizárólag csak néhány DX9-es játékban jelentkezett. Megjegyzem most nem ezért szeretnék R9 R270 videókártyára válltani, mert ez a típusú hiba R200-as szériánál is jelen van. YouTube-on rengeteg videót megnézhetsz, de azok többségében AMD VGA kártyatulajdonosok feltöltött videói. Battlefield 4-ben az Nvidia GTX700-as kártyákon is jelentkezik flickering. Játék és driver hiba is lehet egyaránt, de ilyenkor érdemes visszatenni valamelyik régebbi drivert. Szerkesztés: Csabi0805-nek ment.
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #51264 üzenetére
A dual hűtőventillátoros XFX-et néztem, de akkor maradok az Asus-nál. Köszi mindenkinek.
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #51250 üzenetére
Asus R270 2GB OC 950/975/1400 MHz van kiszemelve a kedvező ára miatt. XFX R270 2GB van még, de keveslem a 900/925/1400 MHz órajeleket. R270X-re meg nincs keret. Ezeket a Boost-os órajeleket kezeli az Afterburner?
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #51247 üzenetére
Ezeket az órajeleket nem minden kártyával lehet elérni. A hőmérsékletek alacsonynak mondhatóak és a 3D-s feszültségek is. Az nálam 1.138 V, ezért 3D terhelésen jobban melegszik a HD7850.
-
törölt tag
Ezeknek a kártyáknak az órajeleit egy érték felett már nem érdemes tovább emelni. A HD7850 nem elég közepes 1050/1250 MHz vagy extrém 1100/1400 MHz órajelen, ott akkor az 1024 shader lesz kevés. Cseréld R270 vagy R270X kártyára és igy tovább felfelé... Néhol már egy videókártya sem elég. Az R270 tényleg ilyen hüvös 29-32fok idle, mert a HD7850 OC 33-37fok (24fokos szobában) és terhelve 65fok (Unigine Valley). Most tervezek váltani R270-re.
-
törölt tag
válasz
castiels #51213 üzenetére
Az újraindulást is belevéve a tápegységedet is nézd át. A feszültségnek terhelve 11.4V felett kell maradnia. CPUID HWMonitor programmal monitorozhatod ki. A VRAM órajeleket visszaveheted 1250 MHz-re, de ha itt sem jó akkor lehetséges a garanciális hiba. Grafikai hiba, villodzás és csikozodás és egyéb nem volt?
-
törölt tag
válasz
castiels #51208 üzenetére
VRAM Overflow. A lehetséges megoldása a játék beállitásait visszavéve csökkenteni kell a VRAM terhelését. A memóriaigényesebb élsimitást és az Ultra képminőséget nem választod ki a játékban, ezért cserébe kevesebb videómemóriát használsz fel. Extrém esetben a VRAM órajelét csökkententened kell, mert hibázik az OC vagy stock órajelen. Garanciális meghibásodást jelent ha nem üzemel a gyári órajeleken hibamentesen. Battlefield 4 MANTLE játék közben közel 1880MB videómemóriát használtam fel, DX11 kevesebbel is beérte.
-
törölt tag
válasz
férfiállat #51193 üzenetére
Az állat... (nem sértésként mondom...)
A fórumozok ettől hangoskodnak, és most már te is jólértesült lehetsz a témában. Nem a legfrissebb drivert kell feltenni, hanem a 14.4 WHQL vagy a 13.12 WHQL valamelyikét a HD7000-es videókártyákhoz. A 14.7 RC (14.6 beta) Catalyst driver energiamenedzsmentje nem kiméletes a kártyáinkhoz, ezért én már a cserét fontolgatom R270-re vagy R265-re HD7850-ről.
-
-
törölt tag
Mondjuk talán ezért használom relative alacsony 950/1250 MHz-en a HD7850-et és fontolgatom a leváltását. A 14.xx driverekben történt változtatások hatására a kártyámat nem szándékozom tönkrevágni, ezért is használom régóta a 13.9 WHQL drivert. Ilyen feltételekkel hibamentesen játszhatok és böngészhetek.
-
törölt tag
válasz
urbi73 #51156 üzenetére
A BF4-ben a fekete sávok a drivertől vagy a tuningolt órajelek hatására jelentkező grafikai hibák. A 14.6 beta és 14.7 RC drivereket ne használd a HD7870-hez. Az órajeleket (főleg a VRAM-ét) vedd visszább ha magas, de ettől nem feltétlen fog megszünni a grafikai hiba, ha az driveres eredetű. Az Nvidia fehér (világos szinű) szöszmötölést okoz erős tuning esetén, az AMD kártyákon fekete texturahibák (flashing) jőn elő. Akármelyik játékban előjöhet (DX9 vagy DX11), mig közben több másikban nem találsz semmi hibát. MSI Afterburner jó a kártyádhoz ventillátorprofilt létrehozni (ez is Powered by Rivatuner).
-
törölt tag
válasz
CsIrKeRaToR #51150 üzenetére
Asus GPU Tweak az Információ részen kijelőlve a GPU-Z Asus ROG Skin jelenik meg és ott leolvashatod a driver verziót. A VRAM órajelét ne emeld meg, mert nem birja a tuningolást és a teljesitményed sem fog emelkedni. A Pitcairn GPU-nak az 1100 MHz is egy jó eredmény 24/7 használatra, mert ebben a kártyában csak ennyi erő van.
-
törölt tag
válasz
CsIrKeRaToR #51142 üzenetére
GPU-Z-ben nézd meg a GDDR5 memória tipusát. Elpida-t nem érdemes emelni, mert 1250 MHz gyári értéket ajánlottak rá, de némelyik kártyán 1200 MHz-en használták. Nem sokat használ a VRAM-ok tuningolása ezen a HD7850-en. A GPU-t MSI Afterburner programmal használd és a TRIXX-et messziről kerüld el, mert beragadó órajelek és feszültségek jelentkezhetnek. A CCC overdive-ot sem minden tipusra ajánlott használni. A képen az egy szem profilom látható. Lent a kis jelzés legyen kijelőlve, mert rendszerinditás után együtt indul a windows 7-el.
-
törölt tag
válasz
CsIrKeRaToR #51122 üzenetére
A behalás pontosan miben nyilvánul meg? Melyik játéknál és drivernél történik? A VRM hűtése magában nem segit semmit (amúgy hőmérsékletek rendben?), ha a GPU-ból egy gyenge darabot fogtál ki és az nem bírja a 925 MHz-et sem. Használhatod 900 vagy 860 MHz-en és a Power Limitet emelheted 25%-ra. MSI Afterburnert ajánlanám és nem a Catalyst overdrive-ot tuningolás céljából (egyáltalán ne is engedélyezd!). Itt ventillátor vezérlő profilokat is megadhatsz.
-
törölt tag
Most néztem néhány videót a GTX 780 benchmarkokban nyújtott teljesítményéről. [link] Ezt inkább kihagynám, bár meglehet a kártya lett egy kissé túlhajszolva. Nekem a HD7850 OC + MANTLE teljesitménye is megfelelne, de semmilyen hibával nem egyezek ki. Ezért is használok ilyen régi drivert (13.9 WHQL), amiben még MANTLE sincs, de ezzel még semmi gondom nem volt játék és benchmark közben.
-
törölt tag
válasz
belinho #50987 üzenetére
Használtad már a MANTLE-t BF4-ben? Tudod milyen hatással volt a játékmenetre? Nem kell hozzá ennél erősebb kártya, mert minnél erősebbet teszel a gépedbe, annál kevésbé érezheted a MANTLE gyorsitását. A TE géped erejéből jól futattja a játékot, amivel nálam már gondok lehetnek, mert visszavehetek néhány beállitást. Neked a MANTLE néhány FPS-t hozhat, nekem tőbbet... amit felhasználhatok néhány beállitás kijelőlésére, amivel szebben futatthatom a játékot sebességesés nélkül. Ezért LÁMA lennék...? Next Gen konzolok 900P 60fps értéke elérhető BF4-ben HD7770 teljesitményével?... de MANTLE-val biztosan. AMD nem fogja vissza a fejlesztést?! Olvastál mostanában, vagy csak a sértegetésre fútja tőled? Normálisan müködő MANTLE driver még nem érkezett (több mint fél év elteltével), főleg nem HD7000-es szériához. A többség rettenetes hibákról számol be, amiket a YouTube-on megtekinthettünk. A HD7850 két MANTLE drivert kapott: 14.1 WHQL és 14.4 WHQL (Március 27. kiadása). Ezek közel nem hibamentesek. Ezért nem fogok R270-et venni, amihez már az alaplapot és a CPU-t is cserélni kellene. AMD természetesen a hardverek cseréjének felgyorsitására törekszik. Nem nálam... nem most! Most is túlzásokba estél, mert nem érted meg mások véleményét. Nem fog a HD7850 többet kiadni magából mint amire képes, de a mostani AMD driverek minden hardverben nagyon sokat ott hagynak kihasználatlanul. NVidia képes a kártyákból minden FPS-t kisajtolni, mert sikerrel mindent megtesz a konkurencia háttérbe szóritásáért, ezért a felhasználó is jól járhat. AMD minket felhasználokat szórít háttérbe, amikor a HD7000-es szériára már nem fordit elég figyelmet.
-
törölt tag
Középkategóriás CPU mellé mehetne jobb VGA, vagy a meglévővel elérhető néhány + beállitás. Ami eddig visszafogta a teljesitményedet (FPS beesések) most MANTLE API-n smooth-os sebességgel megy. Amit nyerhetsz a MANTLE-val azt rádbizzák mire használhatod fel. Itt nem lesz HD7850-ből GTX680, de azért R270-hez közeli vagy azt elérő igen. Valakinek már ennyi is elég.
-
törölt tag
válasz
belinho #50967 üzenetére
Látom szövegértelmezésből még mindig nem fejlödtél fel, ahogy az AMD driver sem tud MANTLE API-t hibamentesen használni. A teszteknél nem a CPU-k közötti eltérések érdekelnek minket, mert mindenki tudja hogy az Intel van a csúcson... Minket játékos szemszögből az érdekelne, hogy egy átlagos Phenom II X4 - HD7850 és egy kicsivel gyengébb (de még hatásos) Athlon II X4 - HD7770 (HD7790) használatával a Mantle mire menne. Ezek a tesztekben használt csúcs hardverek szerinted egy átlag gamer gépében megtalálhatóak? Vagy esetemben nálam (dejó is lenne!)... A példának felhozott gépeken tudna a MANTLE segiteni és nem is keveset! A Next Gen konzolok 900P 60 FPS értékeit egy HD7770 MANTLE megtámogatással túlszárnyalná (enélkül meg talán nem). Ez szerintem nem túlzás. A MANTLE pont azért kell nekünk mert nem akarunk i7-et rakni ilyen VGA-k mellé. Minek is?! Ezt honnan vetted? Ezek a tesztek készitőinek torz agyszüleménye, olyan mintha egy Suzuki Swift kaszniba Bugatti Veyron technikát préselnénk. AMD szeretné ha ezek a hardverek gyorsabban cserélődnének, de a MANTLE miatt ez nem történt meg. Most visszafogja a terjedést, de ezzel nem ér el semmit, csak vásárlórétegeket fog elvesziteni. Amúgy nem az AMD VGA-k a szük keresztmetszet most a képletben (még túl is vannak fejlesztve), hanem a driver készitői és a játékok optimalizálásra kevés figyelmet forditó kiadók.
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #50963 üzenetére
Azért az a 15-20 fokos eltérés nálam már leverné a biztositékot. Ilyen órajeleket nem mernék használni, mert úgy tünik hosszútávra kell berendezkednem. Végeredményben jól jöttél ki a cserélgetésből... Gratula hozzá.
-
törölt tag
válasz
belinho #50962 üzenetére
Minden az AMD jóindulatán múlhat... Egy átlagos gamer gépben még az AMD Athlon II X4 ereje is tombolhatna, 4GB RAM és egy HD7770 társaságában. Most nézelődhetnénk alább is, de egy Cod és BF4 elfogadható játékélményéhez közepes körüli beállitásokkal ez még elegendő teljesitményt nyújt. Itt jöhetne jól igazán a MANTLE sebességbeli előnye a DX11-el szemben. Játszható sebességet biztosithatna BF4-ben és Next Gen konzolokat megalázó teljesitményt, játékélményt adna aránylag kevés pénzből. Aminek az árát itthon azért nem könnyű megkeresni... A következő szintet a Phenom II X4-ek jelentik 8GB RAM és HD7850 VGA-val. Ezzel már DX11-ben is elfogadható lenne a teljesitmény, de ezért néhány beállitásról és effektről le kell mondanunk. Ezen a Mantle is tudna nem is kicsit lendíteni, mert néhány beállitás bekapcsolásával is elfogadható maradna a teljesitmény. Fentebb már nem részletezném, mert erős CPU és VGA erőből megoldja a helyzetet, ehez a MANTLE nem sokat ad hozzá (ami +1 hiba megint). Ez a tesz amit megosztottál velünk és még több másik semmitmondó eredményekkel és konkluzióval számunkra értékelhetetlen akár az AMD driverei. Kezdetnek Intel CPU-t használnak sok tesztben és R290 és GTX780 felső kategóriás VGA-t. Nem érteni... MANTLE nem ilyen gépekre van jótékonyan teljesitmény nővelő hatással. AMD talán rájött erre és most próbál kihátrálni vagy lassitani a terjedést, mert rájött hogy magának állitott csak konkurenciát. Emberek most maradnak a fent emlitett hardvereknél és kérdően néznek AMD-re... ezért vettem AMD GCN videókártyát?
-
törölt tag
válasz
belinho #50960 üzenetére
Hol húznád meg a gyenge kártya határát? HD7790-nél alacsonyabb tipusokat, vagy a HD7870-nél gyengébb kártyákra értendő. Az ilyen tesztek mondanivalója számunkra keveset jelent. A MANTLE-t minden GCN-t tartalmazó videókátyára (IGP-et is beleértve) fejlesztették. Akkor egy HD7770 és HD7790 is megelégedettséggel használhatná, akár egy R270X tulajdonos. A gyorsulás mértéke a CPU-tól függően változó. Gyakorlatban pedig alkalmatlan a napi használatra egy HD7000-es kártyával MANTLE-t játszani vágyó felhasználónak. Mondhatnám lassan a 14.4WHQL után megjelent driverek már alapban is alkalmatlanok játékra és egyéb megjelenitésre.
-
törölt tag
válasz
juve600 #50955 üzenetére
A Mantle driver ami a CPU erőforrásokat jobban beütemezi, de a videókártyán nem történik semmi teljesitmény kiugrás... az megvolt. Kipróbálhattam, de nem volt egy jó stabillnak mondható verzió sem kiadva. Az R200-as széria felhasznállói alig panaszkodnak a driverre. HD7000-eket meg AMD már nem érdekli szerintem.
Nem tévedtél, legfőképpen én nagyobbat amikor a MANTLE reményében HD7850-re váltottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA Quadro M2000 4GB GDDR5 profi munkára, CAD, 3D, stabil kártya!
- Zotac RTX 3080 10GB GDDR6 GAMING AMP HOLO Eladó!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GIGABYTE GTX 670 Windforce OC videókártya - Dobozos!
- Manli GeForce RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit LHR videokártya (használt)
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest