- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
3,5 hét után feladta a nagyker, és kaptam egy HD7850-est a HD5850-esem helyett. A tesóm HD4850-ese volt ez idő alatt a gépemben. Leszedtem a catalyst drivert, csökkentett módban kipucoltam mindent driver sweeper-el, majd telepítettem a legújabb catalyst-ot. Arkham City laggol, ami így vicc konkrétan, MOHA: Warfighter meg 5 perc után kifagyott kékhalállal. WhoCrashed szerint driver okozhatta valószínűleg a fagyást. Én így most hirtelen kifogytam az ötletekből, de ez így nagyon nem kóser. HD5850-el soha semmi gond nem volt, minden tükörsimán ment. Mivel próbálkozzak szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
-
Peace
nagyúr
Csúnya lenne, ha tuningolni kellene egy ilyen hulladék játék miatt. Nem választottam. Nagyker 3,5 hét után feladta, mivel nem sikerült HD5850-est találniuk(ilyet adtam be garanciális ügyintézésre...), így ezt adták helyette, és mivel úgy 10-15%-al gyorsabb nála a tesztekben, így nem kötekedtem. Ez van.
Alpachino: Az szomorú, ha kevés már az 1 giga ram, mert ezidáig minden tükörsimán futott a kis HD5850-esemmel.....
Tomix24: Igen, csak reflection és motion blur is be van kapcsolva. Élsimítást kinyomtam, hogy változik-e valami, de semmi. Lehet aztán csak én érzékelem rosszul, de nagyon idegesítő, hogy nem tűnik folyamatosnak.
-
Peace
nagyúr
Én úgy voltam vele, hogy mivel mozgó alkatrész, és nem keveset van bekapcsolva a gépem, így egy idő után elkerülhetetlen. Nem a Giga hibájaként róttam fel.
Mondjuk most kicsit elkeseredtem, hogy a közeljövőben valószínűleg elég erősen kelleni fog a 2 giga VRAM, lehet ideje lenne egy cserét eszközölni, amíg új ez a kártya, és megvan rá a teljes gari. -
Peace
nagyúr
Feltételezem itt senki nem fogja letenni a voksát az NV mellett, de ha objektíven próbáljuk nézni a jelen helyzetet, akkor a HD 7870-esnek csak a GTX 660 Ti lehetne vetélytársa, jól látom a helyzetet? Na mármost az előbbi 60k körül mozog árban, az utóbbi meg 80k. Egyértelmű, hogy most a legjobb vétel egy 2 gigás HD 7870, vagy tévedek? Csak azért vacillálok, mert az 1 gigás 7850-estől még most kéne megválni, amíg relatíve új, és van rá 1 év gari. Vagy inkább hagyjam a fenébe, és törődjek bele, hogy lassan kifutok az 1 giga VRAM-ból?
-
Peace
nagyúr
-
Peace
nagyúr
No úgy néz ki, hogy 58-ért van most Sapphire 7870-es, és 45-ért lenne beszámítva a giga 7850-esem. Szerintem ennél jobb lehetőségem nem lesz, és a kártya eladással sem kell vesződnöm. Arról nem is beszélve, hogy legjobb esetben is 45-öt reméltem érte, ha meghirdetem. Tudom, hogy ASUS jobb lenne a +1 év gari miatt, de ha nincs, akkor nincs. Ellenérvek?
-
Peace
nagyúr
válasz seederking #8873 üzenetére
Van rá. De leginkább azért hajlok efelé, mert most még szinte vadi új a giga kártya, és ha kapok érte 45-öt, akkor msot érdemes mindezt megejteni, és nem később bosszankodni, hogy itt az i5-ös gép, és szarakszik egy játék magas grafikai beállításokkal, mert nem elég már neki az 1 giga VRAM.
-
Peace
nagyúr
Régebben folyamatosan követtem az újdonságokat, és a fejlődést, de most már rendesen meglepődök én is néha. 1,5 éve megvettem ezt a gépet, és azóta nem is nagyon foglalkoztam a piaccal. Az az igazság, hogy egyre kevesebb az olyan kiemelkedően zseniális játék, ami leköt, és amire azt mondom, hogy na ez igen, ez tényleg hatalmas élmény volt. Ezt a kis összeget még hajlandó vagyok rááldozni erre a cserére, mert logikus lépésnek tűnik anyagi megfontolásból is, de tényleg az AAA kategóriás játékok 70%-a már kuka az első 10 perc után. Nagyon afelé hajlok, hogy veszek majd egy PS3-at, és évente azt a 3-4 kiemelkedő játékot, aztán annyi. Ez van. Öregszünk, és ennek elkerülhetetlen velejárója az ízlés és az igények megváltozása. Kamaszként még megvettem 113.000-ért a built by ati-s 9700 pro-t, és minden megjelenő játékot végig kellett vinni, mert az jó. Ma már ennek az egykori önmagamnak majdnem a szöges ellentéte vagyok.
-
Peace
nagyúr
No megvan a Sapphire 7870-es. Leszedtem a teljes catalystot, csökkentett módban pucoltam driver sweeper-rel, és újra feltettem 12.10-est, de nem tűnik az igazinak. Lehet tényleg nem ártana egy teljes win reinstall az új kártyának?
-
Peace
nagyúr
válasz csucsbicep #9094 üzenetére
Batman Arkham City Harley Quinn ugyanúgy lagol, mint a 7850-essel, Mohaaarfighter továbbra sem megy olyan tükörsimán, mint azt elvárnám a gépemtől. Mással nem próbáltam még. Mondjuk a Giga 7850-est sem néztem meg mással, de ezek egyből szemet szúrtak.
-
Peace
nagyúr
válasz csucsbicep #9102 üzenetére
12.8-al. De most leszedtem én is ezt a 12.11_Beta6-ot, majd holnap meglesem vele.
-
Peace
nagyúr
No lekopogom, de úgy néz ki, hogy ez a 12.11beta6 nagyon fincsi. Warfighter az teljesen megjavult, ezt a sebességet vártam eddig is. Abszolút legmagasabb beállításokkal gyönyörűen tükörsimán fut látszólag stabil 60 FPS-el(nem mértem), szóval kimondottan jót tett neki ez a driver frissítés. Ha nem lesz mással sem gond, akkor hanyagolom a win reinstallt, mert ahhoz nagyon nincs hangulatom.Most egy darabig hallani sem akarok gépfejlesztésről, ez a kártya csere elég volt.
-
Peace
nagyúr
válasz seederking #9136 üzenetére
Nem. 12.10-ről egyből erre váltottam.
660 Ti lehet versenyképes a HD7870-el, de 80 körül kezdődik, az utóbbi meg 58-60.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Csak be szerettem volna nézni, hogy itt is megdicsérjem az én kis gyönyörű HD 7870-esemet!!!!!! Mert bizony gyönyörűen viszi a Rise of the Tomb Raider-t FHD-ben High beállításokkal (amiket ő lőtt be magának automatikusan). Féltem megvenni ezt a játékot, mert azt hittem, hogy édeskevés hozzá a kis kártyám, de ismét pozitív meglepetést okozott, nagyon jó vétel volt 4 éve!!! <3
-
Peace
nagyúr
válasz djculture #56331 üzenetére
Na várjunk csak!!! Akkor ma is tanulok valamit? Mit érek el ha dx12-ben futtatok egy játékot HD7870-essel? ÉS miért nem szólt nekem erről senki eddig?
De AMD oldalán csak ennyi van:
"DirectX 12-Ready AMD ComponentsOnce you’ve installed Windows® 10 Technical Preview Build 10041 (or later) and obtained the latest driver from Windows Update, these AMD components are DirectX® 12-ready:
Desktop Graphics:
AMD Radeon™ RX Series graphics
AMD Radeon™ R9 Series graphics
AMD Radeon™ R7 Series graphics
AMD Radeon™ R5 240 graphics"Desktop graphics....
-
Peace
nagyúr
Konkrétan kimondottan kellemes kis teljesítménynövekedést látnék? Ha nem lennék full kretén és dx12-ben próbálnék futtatni játékot?
Elnézést kérek ez esetben malisonX! Ezt benéztem! Ki is próbálom, ha hazaértem...
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
Mondjuk ez nem túl meggyőző, de lehet a régebbi kártya esetében nagyobb ugrást jelent. Nagyon kíváncsi vagyok!
-
Peace
nagyúr
válasz Darabokra #56431 üzenetére
Sajnos szegény 7870-es már lecsúszott a belépőszintre, minimumként van feltüntetve a legtöbb új játéknál. Ennek ellenére viszont legnagyobb meglepetésemre gyönyörűen teljesít. Rise of the Tomb Raidert, Mirror's Edge 2-t high/ultra beállításokkal tolom 1080p-ben, Doom is nagyon szépen megy medium/high-on. Szóval egy szavam nem lehet, mert kiválóan teljesít még így 4 év elteltével is.
-
Peace
nagyúr
válasz Darabokra #56456 üzenetére
Ér annyit, elvileg izmosabb a HD 7870-esnél.
Viszont én ismét nagyon büszke vagyok a kis kártyámra, mert Mafia III High beállításokkal fullHD-ban gyönyörűen fut. Az már más kérdés, hogy a játék maga elég ocsmány. Sorra lep meg az új játékoknál, nagyon megvagyok vele elégedve!
-
Peace
nagyúr
válasz Alister71 #56479 üzenetére
Én nagyon az RX 480 8GB-al szemeztem és vártam a megjelenését. De légkondira ment el az erre szánt összeg. De talán jobb is, mert így pár hónap utánaolvasás után a 6GB-os GTX 1060 jobb választásnak tűnik, én is szeretnék megint egy kicsit NVIDIA-s lenni így 9 év Ati/AMD után.
-
Peace
nagyúr
Valami nem stimmel nálam sem. Most vettem észre pár napja először Mafia 3 alatt. Mikor keményen dolgozik a kártya és a ventije magasabb fordulatra kapcsol, akkor elkezd ilyen furcsa magas hangon kerregni/ciceregni. De nem folyamatosan, hanem csak pár másodpercre, aztán abbamarad, pedig a venti ugyanúgy max fordulaton pörög. Aggódtam rendesen, de most az előbb már ki is fagyott a gép játék közben, vörös lett az egész képernyő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Trollok komolyan
- Windows 11
- eBay
- Objektívek topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest