- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Garsza #15648 üzenetére
Itt egyesek tépik a szájukat. Ne törődj vele.
Szóval: A 7770 fullhd felbontásban kevésbé alkalmas a maximális részletességű játékhoz. AA-val meg főleg!
Két jó barátomnak 7770 van. A battlefield 3 multi medium részletességgel aa nélkül multiban 16xx-es felbontásig jól kellene hogy menjen vele. -
válasz
Garsza #15574 üzenetére
no a bios frissítéssel még nagyobb kárt okoznál! egy hűtő le-fel rakásától nem száll el a BIOS ráadásul ha a bios lenne rossz semennyire nem adna képet és a gép is csak sípolna induláskor!
Én inkább arra tippelek hogy vagy tényleg megsértettél a gpu környékén egy parányi SMD kondit, vagy a FET -eknél van zárlat a felrakott bordák miatt! De már olyannal is találkoztam hogy le sarkazták a GPU -t az is pont ilyen tüneteket produkál, nem kell nagyon elég csak az 1.ik sarkának a vége megsérül
Sz.tem először szedd le a hűtőt meg az összes bordát amit feltettél takarítsd le a GPU -t is rendesen (lehetőleg tiszta 96.% -os alkohollal) meg a FET -eknél is (nem tudom oda mit és hogy ragasztottál) és tedd visza a gyári hűtőt(elég egy gyufa fej mennyiségű paszta nem kell túlzásba vinni) És úgy próbálkozz hátha szerencséd lesz és menni fog
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Garsza #15576 üzenetére
Amikor levetted illetve visszaraktad a hűtőbordát a gpu sarka megsérülhetett lepattant belőle esetleg.
De szerintem elektrosztatikusan fel lehettél töltődve és egy apró kisülés hazavágott valamit a kártyán. Dolgoztam gyárba diagnosztikus technikusként. Az esd védelemre nagy hangsúlyt fektettünk. Én teljes áramtalanítás után szerelek és szigorúan a szélét fogom meg a vga-nak ramnak stb. Előtte egy fémes tárgyat megfogok hogy leföldeljen. Soha nem romlott még el szerelés után egy elektromos alkatrészem sem semmilyen eszközömnél. -
-
szasanyi
félisten
válasz
Garsza #15545 üzenetére
Valami gebasz csak történt, ha előtte hibátlanul működött most meg nem. Én kivenném újra, szétszedném letisztítanám, átnézném és újra az egész berakási művelet. Áramtalanítás után! Sőt, azután érdemes megnyomni a főkapcsolót is, és akkor nem kell várnod semmit, mert azzal a kondikból is eltűnik minden.
Ha nem látsz semmi rendellenességet, minden pontosan helyén van és ezután sem lesz jó, akkor bizony gáz van. Fontos, hogy a garancia miatt NE látszódjon sérülés a csavarokon sem semmi máson, vagyis az, hogy szerelted a kártyát!csucsbicep: nem akarom ismételni önmagam, a lényeget - amit nem tartok elfogadhatónak ezért az árért - már leírtam. Nem kell, hogy mindenki egyetértsen vele mert attól még lehet igaz! Nem tuningoltam a 7950 OC kártyát azért nem volt elég jó? Ne má'...
banderasz77: de ha kikapcsolom, akkor nem tudok netezni!
Az árához képes (lévén ez a 2. leggyorsabb volt ugye). De konkrétam a FC3 tette be az ajtót, amit nagyon vártam. 1080p, DX11, Ultra (AA + HDAO) konkrétan játszhatatlan. Ezért minek álljon 80k+ egy VGA-ban? Kompromisszumokkal egy 45k-s 7850 is bővel elég.
-
szasanyi
félisten
válasz
Garsza #15542 üzenetére
Attól függ mit használtál, de normális esetben nem okozhat ilyen gondot mert nem vezeti az áramot. A kártya és tápvezeték biztosan jól illeszkedik a helyére? Kivétel és berakás során nem zártál rövidre vmit?
Ilyet műveletet csak áramtalanított gépnél csinálunk, hogy mindennemű problémát megelőzzünk! Esetleg a VGA hűtésének le-, felszerelése közben nem nyomtál, sértettél, törtél (bár ezt csak észrevetted volna) valamit? -
-
Pocok77
tag
-
-
miresz
veterán
válasz
Garsza #14433 üzenetére
Hát te tudod,de én tuti,hogy nem cserélném. Semmit sem fogsz észrevenni. Ráadásul a Garid is ugrik a kártyáról,a hűtés cserével.
(#14437) Garsza: Hangos? Nekem is olyan kártyám van mint neked,de 50%-os ventillátor fordulatot,még nem is hallani,pedig nem vagyok siket,és én is szeretem a halk gépet. Nálad akkor valami nics rendben az tuti. A 75C' meg kb nudli hőfok.
A hűtöcserét pl. a pasztából,vagy a csavarokból,mert meg van festékpontozva,(nem biztos,hogy olyan helyen ahol te is látod)vagy matricázva az egyik csavar.
-
TTomax
félisten
válasz
Garsza #10939 üzenetére
Majd nyisd ujra meg azt az .ini fájlt... gyanitom viszza fogja magát irni... Cata 11-12 beta 8,meg az 1.01patch kell neki akkor lesz normális GPU kisználtság,de nem leszel sokkal elörébb vele... Cata prolt is csináltam amugy neki,igy meg tudtam csinálni egy stabil 50fps-t csak éppen dolgok tüntek el... szekér ment kerék nélkül... emberek villogtak stb... nem nagyon tür semmiféle forceolást...
(#10942) Garsza
Ott nézz szét ahonnan a játékot szerezted... -
DeathAdder
veterán
válasz
Garsza #10929 üzenetére
Nincs vsync opció, de a napokban olvastam, hogy nagyon be tud laggolni a krekkelt verzióval bizonyos élsimításokon.
Én addig az alig fél óra alatt nem tapasztaltam ilyesmit, de lehet nálad ez a helyzet...(#10928) kockaharcos - hát ez marhajó
Ha egy 560Ti jobban fogja vinni az egyik kedvenc játékomat mint a jelenlegi vga-m, akkor nagyon ki fogok bukni (pontosan akkor, ha az vinni fogja az enyém meg nem)
mit számít akkor a 3dmark(troll off)
-
DeathAdder
veterán
válasz
Garsza #10925 üzenetére
Fogalmam nincs, én tegnapelőtt játszottam utoljára az operaházban és a hajón 99-et pörgött, meg több mint 1GB vramot már ott felemésztett.
vsyncet megnézem és írok (ha lehet azt egyáltalán állítani)De főbasz, hogy az nvidiák ennyivel jobbak ebben a játékban. Mi erre a magyarázat?
-
válasz
Garsza #10792 üzenetére
Winfos és alaplapi BIOS beállításainál az energia gazdálkodás -nál van valami el állítva!
Nekem is csinálta annó a 7850 -em de alap állapotba tettem a fent említett 2 helyen a beállításokat és utána helyre jött, nem kell megijedni a VGA -nak NINCS baja
*******************************************************************************************
DeathAdder várom a fejleményeket és a teszteket hogy mennyivel sikerült feljebb menned tuningba nekem a Sapphire karim 1,185.v al(12.11b nél 1,20.v) ment stabil 1200.MHz et hiába tettem fel rá ezt a bios -t és hiába adtam a GPU -nak 1,275.v ot akkor sem ment 1230.MHz nél többet stabilan ezért vissza is tettem rá a Sapphire OC -biost (+ , - 50.% power limit végett)Nameg nem teccett hogy 1,21.v az alap fesz mikor nekem 1,075.v volt az alapfeszem és ugye 1200. hoz sem kellett akkora fesz
-
Prof
addikt
Látom nem ismered az értékelési rendszert az aprón. 117 piros pont
-
-
-
CJ3
senior tag
-
-
Attix82
addikt
Már amikor megláttad a dobozán, hogy nem V2 ki se kellett volna bontani, és ahogy az előttem szólok is írják, a szállítási költség nem téged illet ilyen esetben. Nem TE hibáztál.
Viszont használtad , kipróbáltad, így már kicsit más, persze elállhatsz 8 munkanapon belül, de szerintem a szállítás ekkor már a tied.
Valahogy, az elsőnél kellett volna maradnod, és akkor letárgyalni a dolgokat.
-
-
lowzor
veterán
Nekem megérne ennyi vesződést, hogy normális hűtés legyen a VGA-mon. Plussz le sem nyelném azt, hogy megrendelek valamit és nem azt küldik. Gondolom volt még neki 1 ilyen és csak így tudta elsózni.
Meg ha vennél rá másik hűtést, akkor az is plusz pénzbe kerülne és szvsz ugyanott, ha nem drágábban lenne az egész pénzben. -
kockaharcos
senior tag
vegyél tőle ő olcsó,megbízható,és azt küldi amit mondassz
-
CJ3
senior tag
Tudod mi a hangos? A referencia hűtés az hangos
Többet nem vennék olyat az biztos.....
Azt meg nem hiszem el hogy hangos lenne egy Asus Direct CU hűtés........
Most Sapphire 7850-em van, ezen a dupla ventis hűtés sem hangos, ha 60% on pörgött akkor kicsit halottam de ugye ezért hűtőventilátor
Az lehet hogy a gyári venti szabályzása rosszacskaAkkor meg állítsd be fixen játék alatt....Én egy pár éve csak fixen szabályoztam a ventiket játék alatt, mert elég rosszak voltak a gyári szabályzók.....
Most az MSI Afterburner-nél van ilyen +szabályzó ami elég jól érzékeli és szabályozza.....ezt be lehet kapcsolni....Írtad hogy lekapcsol a kártyád, megtaláltad már az okát?
-
Pala
veterán
(Na ennek nem fogod hallani a hangját, abban biztos lehetsz!
)
-
tasakos
tag
Sziasztok!
Panaszkodtam még kora délután a Sapphire 7870-esre. Nos, Furmark-on kívül , most úgy néz ki, hogy jó. Lefutattam loopba 60x!! a 3Dmark Vantage-t Extreme presetbe Fullha-ba. Heaven szinten maxon ment jópárszor, meg volt 1 óra Metro 2033 Full Grafon.. egyik sem hibázott 6 órája csak kínzom .. semmi baja.. Csak az idegesít, hogy Furmarkba miért szarik be: Ezek után nem tudom mi legyen a sorsa...
Bocs, nem válasz akart lenni
-
korábban itt LEÍRTAM hogy és mint!
-
Garsza
veterán
Találtam biosokat VGa khoz az volna a kérdésem hogy ezek az adatok mit jelentenek?
GPU Device Id: 0x1002 0x6818
113-AD41000-101
6818.15.17.0.1.AS02
(C) 1988-2010, Advanced Micro Devices, Inc.
ATOMBIOSBK-AMD VER015.017.000.001.000838
787-0317T3.b
Clock State 0
Core Clk: 1100.00 MHz
Memory Clk: 1250.00 MHz
Flags: Boot
Clock State 1
Flags: Optimal Perf
Clock State 2
Flags: UVD
Clock State 3
Core Clk: 300.00 MHz
Memory Clk: 150.00 MHz
Flags:főleg a Clock State ra vagyok kíváncsi. Tudtommal két féle órajel éllásban tud lenni a kártya akkor itt mért van 4
-
VGA BIOS tól függ! Sapphire -nál is csak az OC BIOS nál lehet a simákat ugyan úgy csak + , - 20.ig lehet!
Énis csak azért tettem a Sima Sapphire karimra az OC -bios át hogy 50 legyen mert az órajeleket úgyis 1150/1400 on használom!
Most pedig a 12.11b -es driver jobban dolgoztatja a GPU -t így több kakaót kér a kártya Sok emberkénél akik tuningolva használják a VGA -t 90.% hogy az miatt dobálja a kékhalált nekik, mert nálam is eddig elég volt az 1200.MHz -hez 1,185.v most viszont 1,200.v kell neki az új driver óta!
-
lowzor
veterán
-
Malibutomi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Robotporszívók
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HP 635 laptop eladó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest