- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
r00r1
aktív tag
válasz
Gstyler #49726 üzenetére
Akkor még várok, elvileg nyár végén/ősszel úgyis jön az új generáció, és majd abból bevásárolok mondjuk egy mostani r9 280-as szintűt, lehetőleg 3 gigásat. Ráadásul még van vagy 2 év gari a mostani kártyámra. Addig meg gyűjtögetek, mert karácsonyra szeretném meglepni magam egy 21:9-es monitorral...
-
katt777
félisten
válasz
Gstyler #49423 üzenetére
Nem tudom, a vinyómnak még egyetlen AMD driver sem okozott problémát. Persze nincs kizárva, hogy ezt is beépítik.
C topicból infó: BF4-ben megszűnt a Mantle-támogatás.HopeckoR: Az összes Mantle-s programmal vsz. rendben lenne.
- = Zk = -: Változó, de szignifikáns.
Coolmat: Már többx írtam: bios-ban tiltsd le az PCI-E energiagazdálkodást, illetve akörül lehet keresgélni. Ahogy AMD platformról Intelre, rögtön ilyen hibák jelentkeztek (BS kevésbé, mert AB-ben letiltottam az ULPS-t, egyébként ez ügyben az is segíthet).
-
r00r1
aktív tag
válasz
Gstyler #49278 üzenetére
nekem nem éri most meg a csere (szvsz), pláne, hogy kb 7870 szinten használom (1050 mHz)
pláne, ha abból indulok ki, hogy ez még ma is egy jó középkategóriás kártya, illetve nem akarok beállni a hardcore consumer sorba (2-3-4 havonta kártyacsere)...tudom, elbaszott dolog, de én így szemlélem a világot -
Oneill90
csendes tag
válasz
Gstyler #48956 üzenetére
Köszi az infót!
Ezen gondolkodtam, de nem vetem el az Inteles vonalat sem.
AMD FX-6300
Asus M5A97 EVO
Corsair 8 GB KIT @ 1600 MHz CL8
Asus AMD Radeon R9 270-DC2OC-2GD5Dual CrossFire tuti nem lesz a későbbiekben sem. Ennek a konfignak kellene kihúzni 3-4 évet.
Itt a játék miatt vagyok meglőve picit, hogy mire is van szüksége hw-ileg az új game-eknek, mert én nem igazán játszok. Hálózati informatikus vagyok, másabb a profilom kicsit, mint ami ehhez kell gépileg -
katt777
félisten
válasz
Gstyler #48562 üzenetére
R2 is, csak akkor nem igazán hangszigetelt.
Gyári ventik magas fordulaton nálad is berezonálnak fent? C3 alatt min fordulaton hűtve a házat 70°C körül volt a GPU-m, hangszigetelve fölment majdnem 90°C-ra, az már nekem is sok (VRM-ek 110°C körül). Szóval hangszigetelés ide v. oda, szellőzés kell. Nagy kár a gagyi, nem PWM-es ventikért.
270X azért jóval erősebb a 7850-nél. Ha a proci bírja a tuningot, 270X-szel sem lesz gáz.
-
katt777
félisten
válasz
Gstyler #48559 üzenetére
Hogy nem megy 100%-on a VGA. Több magot használó játékoknál kisebb az esély rá, de 1-2 magosoknál sajnos esélyes. 60°C elég alacsonynak tűnik nekem, de jó hűtéssel meglehet, ill. tuning nélkül. Szintén Fractal házam van (Define XL R2 Black Pearl), de még -Vmoddal is elég jól melegszik a kártyám, persze ez egy XT.
-
joysefke
veterán
válasz
Gstyler #48268 üzenetére
Mi lenne, hha érkezne végre egy jó támogatás is a kártya alá
Miféle támogatást hiányolsz? Szvsz ez a kártya (meg úgy az egész Pitcairn/7870) sorozat egész jól meg volt/meg van támogatva. A 7870 a megjelenése után kapott több egész komoly teljesítményjavító driverfrissítést, ez nem arra utal hogy nem támogatták/támogatják meg.
J.
-
R3laX
addikt
válasz
Gstyler #47277 üzenetére
Ha megnézed >>>EZT<<< a listát, a lap igencsak régi kártyákat ismer, nem mai darab azért. Küldjed neki a bios updatet. Van elég új, sztem megoldja
. Mindenképp, mielőtt gariztatsz, mert beszopatnak mint itt már egy másik Asus-os tagot. Kapott +ezerér egy sima 270-et, mert állítólag semmi baja nem volt, de ott nem ez volt a probléma okozója.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
Gstyler #47266 üzenetére
Kiveszed az alaplapi elemet(gép kikapcsolt állapotában), vagy biosban van ilyen, hogy reset setting to deafult vagy hasonló, meg szokott az alaplapokon jumper is lenni, és akkor kikapcsolt gépnél átrakod a jumpert a megfelelő helyre, ott hagyod egy kicsit, aztán visszarakod az alapértelmezett helyére és bekapcsolod a gépet.
-
Dany007
veterán
válasz
Gstyler #46927 üzenetére
Hát jó kérdés. 5k-ért azt mondom mért ne. De többet meg minek fizetnél? Pár fps-ért? Ugyanúgy 2GB ram, ugyanakkora sávszélességgel.
Ha nem sürgős a dolog, akkor én még gyűjtenék 7950-re picit. Nem mondom, 5k-t megér, mert nem vesztesz vele semmit, lesz egy frissebb kártyád azt kész. De 10k-ért már..
Ráadásul a 7950-es 3GB-ramja és nagyobb sávszéle tovább lesz elég, mint a 270-esé. Ha hosszabb távon gondolkodunk. Plusz ugye azt is meglehet rántani 7970 közelébe...Így meg már mindjárt jobban hangzik a dolog.
De mondom, 5k-t megér a váltás mert később többet fog érni egy 270 mint egy 7850 ha eladásra kerül a sor. Tuning potenciál ide vagy oda... Frissebb kártya, sokan inkább ezt nézik, mint a szénnéhúzhatóságot.
Vagy még azt tudod csinálni, hogy a fogod a 7850-edet és felhúzod ameddig még egészséges. Futtatsz játékteszteket... és azokat az eredményeket összehasonlítod a neten található R9-270 -es játékteszt eredményeivel. És akkor meglátod, hogy mennyi az annyi. Vannak 270 tuning tesztek is. Szóval nagyon nem lőhetsz mellé. Aztán akkor végre látni fogod konkrétan, hogy XY játékban hány fps-re számíthatsz pluszban. Aztán már eltudod dönteni, hogy megéri-e.
@Gstyler:
A 270x-ek kb mindegyik gyári OC-val érkezik. Onnan már nemsokat lehet húzni rajta. Max 10%-ot egészséges határig, ami meg a valóságban játékban olyan 6-8%-ot jelent, ami általában pár fps+ nem több..
-
katt777
félisten
-
-
Dany007
veterán
válasz
Gstyler #46920 üzenetére
Szerintem kevés lesz az előrelépés.
A 7850 is jól tuningolható. Legalábbis az itteni gyakorlati tapasztalatok alapján, igen jól.
A 270-es szintjére felhozható. Onnantól meg +10% a 270x. Ergo szvsz nem ér annyit a dolog.Max ha nem 2GB-os a 7850-ed akkor. Illetve ha max +10k-ért jutnál sima 270-hez. (Szerk: kérdés mennyi az a pár ezer? Illetve ha a 7850-ed is 2GB-os akkor szvsz nem lenne olyan látványos a különbség) Akkor esetleg. De egy 7950-nel már látványosabb különbséget kapnál, szerintem.
-
joysefke
veterán
válasz
Gstyler #46802 üzenetére
Videókártyában felejtsd el az iPont. A kedvenc boltom, de mostanában elszáltak.
Szvsz a PCX a legolcsóbb nagy bolt most videókártya terén.
53-ért van Sapphire 270X Vapor illetve Asus 270X DCU2
http://www.pcx.hu/?action=kereso&kereses=1&keres=270&kereso_kategoria=10570&kereso_gyarto=&tipus=1&-=Keres%E9sEgyéni pereferencia alapján választanék a kettő között, VAGY vennék egy márkás 270 (non X-et)
(Asus és MSI van abból jó áron) azok már 47 körül mennek és az 1000MHz-es GPU clock azért borítékolható.J.
-
Mirman
őstag
válasz
Gstyler #37666 üzenetére
Szia ha windwost használsz akkor próbáld meg átállítani az elsődleges eszközt, hogy min tolja ki a hangot a gép. Jobb alsó sarokban a hangerőszabályzó , rákattintasz ott lesz egy olyan hogy keverő, szintén kattintasz és az eszközök alatt található legördülő listában átállítod arra amelyiket használni szeretnéd.
-
kisza25
félisten
-
Tommee
aktív tag
válasz
Gstyler #33784 üzenetére
A 2013.03.10-ei az nem videokártyának néz ki, a többi az atikmdag.sys ATI driverre utal és igen valószínű a videokártya tuning miatt. Nekem is kékhalállal hálálta meg a nem elegendő feszültséggel emelt órajelet.
Ha teheted emelj feszültséget, ha nem, csökkentsd az órajelet. -
pidzse4
aktív tag
válasz
Gstyler #33244 üzenetére
Vegyetek Gigabytot 7870 az birja az 1100 mhz és a 5800 mhz . Nekem is olyan van.
Nálam maxon akad az uj NFS Most wanted 60 helyett 40 körül mozog igy mikor autozok 60 rol leesik az fps 42 körülre és olyan mintha beszaggatna.
pedig a gépem ez: 16 Gb 1600mhz geil ramok. alaplap : P8Z77-V LE , ATI 7870 Giga OC 1100/5800 stabilan fut. intel i5-3570K 4000 Mhz.
és van egy 240 Gb ssd sata 3 benne és egy
CX Series™ Modular CX600M ATX Power Supply — 600 Watt 80 PLUS® Bronze Certified Modular PSUAz irtátok jobban járok ha 670 helyett veszek 770 et? Viszont a 670 az 4 gb os. Mit vegyek ami még olcsó és kb 50 százalékkal gyorsabb és nem fogyaszt sokat?
-
Tommee
aktív tag
válasz
Gstyler #32861 üzenetére
Próbáld variálgatni a legújabb ASUS féle GpuTweak-et és az MSI Afterburnert újraindításokkal tarkítva.
Nekem eleinte nem engedte a feszültséget állítani egyik programmal sem, aztán egyszercsak valamelyik variációban aktív lett AB-ben(3.0 beta10) és azóta tudom állítani. -
Coolmat
őstag
válasz
Gstyler #32853 üzenetére
Tudom nem "dizájnos" Asus progi, de egy próbát megér MSI Afterburnerrel is ránézni, először 2.3.1-et próbáld ki, ha azzal sem megy, akkor a 3.0.0 beta10 is ott van az oldalon.
-
gyuszaa
őstag
-
-
-
Arkennys
addikt
válasz
Gstyler #22024 üzenetére
Ja, kártyákat kicseréled, driver sweeperrel pl lepucolod a mostani catalystod, újraindítasz, másikat felrakod, és máris hasít még egy restart után minden, ahogy kell. Én is win 7 alatt most 2-3 hete így cseréltem kártyát.
viperabácsi: tök fölösleges ezért reinstallozni az OS-t...
-
TiX
csendes tag
válasz
Gstyler #20960 üzenetére
Először én is azt hittem, hogy BS-es a 7850-em, de nem az. Ezért is olvastam úgy érzem elég sokat a nemzetközi hibaleírások között és így találtam meg a hivatalos Sapphire álláspontot amit már linkeltem. Sokan azt hiszik, hogy ez a probléma például, ha alvásból nem jön vissza a kártya, pedig nem..
De gondolom más probléma is produkálhat hasonló jelenségeket. -
HSM
félisten
válasz
Gstyler #19392 üzenetére
Csak ne az FPS-t nézzétek... Pls... Olvasd el ezt: [link]
Ha nem fér el a gamma az 1GB-ban, akkor nem az FPS fog csökkenni, hanem a memóriatartaléom cserélgetésének idejére 1-2 frametime az egekbe ugrik, és utána megy minden tovább. Ezt a normál felhasználó is érzékelni tudja, míg az FPS-ben nem mutatkozik.(#19394) BRIKLY: Én már nem is merek mikrolaggot írni, mert akárhányszor ilyet írtam, mindig leharapták a fejem....
Pedig szívem szerint azt írtam volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest