- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolisx4
őstag
válasz
RMZ250 #48103 üzenetére
Pedig most nincs igazad, AMD karikon a fizix nem futhat szarul mivel egyáltalán ne fut. EZ csak NV ficsőr. AMD tulajoknak ki kell kapcsolni. Ha van egy bika proci a gépben akkor esetleg meg lehet próbálni azzal számoltatni de inkább ha mindenképp kell a fizix akkor egy olcsó NV karit szoktak betenni az AMD mellé.
Nekem elég jó procim van hogy lehet vele fizikát számoltatni .
CirrMee
Nem sokat értek ehhez ,de bekapcsolom a prociban a vgat akkor alapból az számol ,na nem értem mindegy. -
katt777
félisten
válasz
RMZ250 #48103 üzenetére
Nem azt írtam, hogy szarul fut, hanem, hogy szar (bár helyesebb lett volna "-kal"-t írni, és nem "-on"
). Nyilván, mert nincs (ergo nem is futhat), és ha a proci pótolja, gyenge. Bika proci sem segít, én már csak tudom, volt pár ilyenem.
Olcsó nV karin is gyenge sajna a PX, drágát meg nem éri meg, mert akkor az ember vegyen eleve olyat.hackeeeee: Nem, de ha ezzel a Zero Core működésre bírható...
Amúgy mindig megy a kari, alvó állapotban meg nem, akkor meg mikor van ZCore-om? Max AMD-vel menne, de nálam ott sem működött az XT-vel.
-
Apollo_21
addikt
válasz
RMZ250 #45621 üzenetére
Ez lenne a kérdéses rész. Borda alatt nem egy felragasztható sima lapot értünk úgye? mert azzal félek h nemleszek előrébb
Rendes..mint a ramsüni..vagy hozzá hasonló ami esetleg sztem segíthet, ilyesféle nemhiszem h már aláfér.
De minden javaslat érdekel...végső megoldásként megy rá az antec h2o 620 az nzxt kerettel..és akkor mehet a sünizgetés. -
Dany007
veterán
válasz
RMZ250 #45100 üzenetére
Ez jólhangzik. De ha már FC3, hadd kérdezzem meg, ez nem unalmasodik el úgy, mint a FC2? Ott egy idő után mocskosul ráuntam arra, hogy menj el ide irts ki mindenkit, aztán menj oda, ott is. Aztán a harmadik helyen is... Persze útközben belebotlasz pár ellenőrzőpontba akkor ott is... És valami piszkosul meguntam pár óra után.
Jó, persze minden fps-nek az a lényege, hogy irts ki mindenkit, meg szeretünk is irtani meg minden.. de valahogy ezt biztos fel lehet dobni. Most mittomén MW1 jut csak eszembe hirtelen meg a Crysis 1. Ahol különféle lehetőségek voltak. Lehetett lopakodni, lehetett irtani pisztollyal csendben, vagy dögnagy fegyverrel, késelni stb.. Lehetett innen-onnan bevenni egy-egy támaszpontot stb... szóval ha nem is nagyon de volt egy kis változatosság. Plusz nem voltak annyira nagyon csőjátékok mint a napokban kipróbált MW3 meg BF3.
-
Zsohi
őstag
válasz
RMZ250 #43945 üzenetére
Ez nem teljesen igaz. Egy közeli példával élve itt van rögtön a 7950 ami referencia szerint 800Mhz-en jár, tuninggal az 1200Mhz elérhető egy kis szerencsével és máris van egy erősebb kártyád, mint a 7970Ghz kiadása. A túloldalon, pedig ott a GTX 670 és a 780 amikkel tuninggal szintén szintet lehet lépni. A szerencsére feltétel nélkül szükség van, de a videokártya hajszolásával valós szintlépéseket lehet elkönyvelni.
-
törölt tag
válasz
RMZ250 #42165 üzenetére
Azt már meg sem kell említeni,hogy ez egy Steames felmérés. Azt pedig eredeti játékokat feltételez. Éppen ezért ebben a tesztben a felhasználók fele sincs benne,mivel rengetegen nem veszik meg a játékot sem, törttel nyomják. Aki pedig megveszi a játékot, ott jobban telik gépfejlesztésre is, illetve a drágább hardverre.
-
kovsol
titán
válasz
RMZ250 #42157 üzenetére
Szerintem iszonyat sok ember tolja még GTX4-5 szériával is. Na meg tipikusan azért itt a PH-n van ez az amd őrület csak szerintem.
Amúgy meg ATI már évek óta nincs, azért átnevezhették volna már AMD -re a steamesek. 2 magos procik aránya is magas. Látszik, hogy nem egy modern gamer comfiggal tolja a többség azért. -
BogyóBP
addikt
válasz
RMZ250 #42157 üzenetére
Mekkora állatság már hogy 100 fokos az Asus r9 270x tunin alatt...Különben is ott van hogy "higher is better", akkor most vagy a grafikon szar vagy az okostojás aki csinálta az rontotta el. BOCS RMZ nem neked akartam irni ezt, hanem úgy mindenkinek csak épp te voltál kéznél.
-
-
soultrapp
senior tag
válasz
RMZ250 #38780 üzenetére
Nekem az a baj,hogy utánvéttel együtt számolom a 60-at.
ugye úgy meg nem nagyon adják már,mert akkor neki mondjuk csak 57 lenne belőle.
ha a sapphire 270x et mondtad gianninál akkor már utánvéttel az sincs 50 alatt,sőt amúgy sem láttam mennyi most nála.swagger55: az elsőt már néztem,de nem tudom még mi lesz belőle.
-
Steve198310
őstag
válasz
RMZ250 #38386 üzenetére
ez csak valami de irnak róla
azért kíváncsi lennék mit megy a 7850 ed -
Steve198310
őstag
válasz
RMZ250 #38383 üzenetére
miért ne lenne? azod van vagy azod van? ha azod lenne tudnád
tudod lehet rá készíteni saját BIOS-t amivel indul és persze tuningba és a venti profilba is bele nyúlva nem 1225mV ig megyen hanem 1300mV ig. hopp-hopp.
viszont elk.rod a BIOS-t bumm átnyomod majd megy minden tovább. Vagy indítod a Boot-olod és Flasheled rá az ujat -
rayoliviero
veterán
válasz
RMZ250 #38315 üzenetére
Abban 1000/1200.
És erre tudod esetleg a magyarázatot?
A gpu vrm1-re az Aida és Gpu-Z is 60 fokot (Crysis után 74) ír, miközben a vrm2 26 fok.
Ez nem túl sok? És miért van ilyen nagy különbésg köztük (vrm1 és 2 között)? Crysis közben akkor ki tudja mennyi lehet... A VRM2 mindig 26 fokot mutat, legalábbis ahányszor megnéztem. -
mikka07
tag
válasz
RMZ250 #37885 üzenetére
A gyári hűtő alatt azt értem amit a gyárban ráraknak pl asus,gigabyte,msi stb...nekem az evga gtx 470 kártyámon accelero extreme plus hűtő volt ami 20.000ft, volt még zalman vf2000 led ,vf 900,és vf700 alcu-m is amiket a külön megveszed és rászereled magadnak a kártyára és sokkal jobbak mint bármelyik gyártó hűtése pl az accelero extreme plus ami az egyik legjobb vga hűtő ami kapható és csak külön lehet megvenni.A lényeg hogy a kártyám reggel óta stabilan üzemel azóta nem volt semilyen hiba most probáltam ki az uj call of duty-t ramfix-el szépen fut mindent maxra vettem nem szagatt pedig csak 4gb ramom van a grafikája is szép .Jó kártya a 7870 eddig meg vagyok elégedve szerintem nagyon jó vétel érdekes hogy tesztekben csak az ajánlott plecsnit kapta nálam kiérdemelte a különösen ajánlottat.
-
mexel
veterán
válasz
RMZ250 #37879 üzenetére
Power limit vagy Power tune:
"Az AMD jó szokásához híven a fogyasztásra is gondolt. Az új lapka ugyanazzal a gyártástechnológiával készül, mint az előző generációs Cypress. Nyilvánvaló, hogy a fogyasztás mérséklése a lapkaméret és a tranzisztorszám növelése mellett lehetetlen küldetés volt, de egy ügyes trükkel a vállalat mérnökei megoldást találtak a problémára. Az új Radeonok által bevezetett technológia a PowerTune névre hallgat. Az elméleti alapok arra épülnek, hogy a GPU a futtatott programok kis része alatt van maximálisan kihasználva, vagyis az órajel valós idejű szabályzása a teljesítményre elhanyagolható hatást fejt ki, miközben a grafikus kártya fogyasztása érezhetően csökken. A PowerTune tehát nem tesz egyebet, mint megpróbálja a magórajelet olyan értékre belőni, ami aktuálisan nem jelent negatív hatást a teljesítményre, miközben a GPU energiaigénye csökken.
A technológia szabályzását az AMD a felhasználóra bízza. Az alapértelmezett érték nulla százalékon van, ami azt jelenti, hogy a kártya a lehető legjobb fogyasztást biztosítja érezhető sebességromlás nélkül. Ez igény szerint felülbírálható az Catalyst Overdrive menüjében, negatív vagy pozitív irányban is. Amennyiben valakinek nem fontos a fogyasztás választhatja a +20%-os opciót, ami gyakorlatilag garantálja, hogy a GPU magórajele állandóan a referenciaértéken lesz. Ilyenkor a Radeon HD 6950 200, míg a HD 6970 250 wattos maximális TDP értékre van minősítve. A -20%-os beállítással viszont pont ellentétes hatást lehet kifejteni. A termék agresszívan szabályozza az órajelet, ami ha nem is érezhető, de mindenképpen kimutatható sebességvesztéshez vezet, ám a fogyasztás is komoly mértékben esik. Itt az AMD nem adott meg konkrét specifikációt, mert a PowerTune működése nagymértékben függ a futtatott programtól, de a belső mérések szerint az Aliens vs. Predator alatt, az alapbeállításokhoz képest másodpercenként 5 képkockával volt lassabb a feldolgozás a -20%-os beállítással, miközben a teljes rendszer illetve lényegében a kártya fogyasztása 30-35 wattot esett. A PowerTune alkalmazásával akár 100 watt alatti fogyasztásra is képes lehet a Radeon HD 6950, ami a felkínált teljesítményt figyelembe véve nagyon hízelgő paraméter."
-
-
-
lowzor
veterán
válasz
RMZ250 #37354 üzenetére
Az első verziója a beta-nak, amit csak a premium-osok kaptak meg, géptől függetlenül mindenkinél laggolt. Talán azt próbálta.
Amúgy a Phenom nem csak a BF alatt nem elég, hanem rengeteg játéknál, szóval nem véletlenül van az i5 preferálva. Jóval erősebb még a leggyengébb is. -
zserbox
őstag
-
haly
őstag
-
haly
őstag
válasz
RMZ250 #35073 üzenetére
Dehogy ártasz. Ez nem alvó állapot egyébként, csak a kernelt vagy mit nem zárja be a windows 8. Így kapcsol be ilyen bitang gyorsan. Köszönöm a megnyugtatást, én is hasonlóképp érzek egyébként. Amíg fut vígan, addig sz@rok bele, hogy hány százalékon fut. Így is bőven elég mindenre. Nem hittem volna, hogy ezt mondom, de számomra minden kompromisszum nélkül viszi a játékokat, ahogy azt megálmodtam.
Még egyszer kösz mindenkinek a segítséget!
Később még lehet, hogy benézek egy tuning erejéig, bár teljesen felesleges, de hajt a kíváncsiság. -
katt777
félisten
válasz
RMZ250 #34262 üzenetére
Ez így igaz, de Abu85 szerint, aki kicsit konyít a témához, csak CF-ben és laptopokban működik, ha kíváncsi vagy rá, miért, keress rá C. topicban. Még Virtuval sincs lekapcsolás, de ha csak IGP megy, akkor is dolgozik a dedikált kártya.
A Windows lekapcsolás továbbra sem Zero-Core, az bármilyen VGA-t le tud kapcsolni. -
HSM
félisten
válasz
RMZ250 #34264 üzenetére
Persze, hogy nem igaz. Nálam is röhögve megy egy kártyával is, mérhetően, ellenőrizhetően. Annyi a trükk, hogy akkor kapcsol be, ha a windóz lekapcsolja a kijelzőt, és nem fut semmi progi, ami ilyenkor is "rajzolgatna" a kijelzőre. Ja, és csak DVI-al működik, HDMI-vel, DP-al nem. (Bár lehet, csak DP-vel nem, ez nem 100%, de DVI-al biztosan oké.)
-
katt777
félisten
válasz
RMZ250 #34220 üzenetére
A Zero Core az AMD VGA-energiatakarékossága, laptopban és CF-nél is a 2. kártyával működik csak (elég részletesen volt erről szó C. topicban, történetesen én is pont ezt kerestem, hiába). Tehát min. kell lennie egy elsődleges VGA-naké. A PC, illetve az alaplap energiatakarékos módja szintén lekapcsolja a VGA-t, csak az nem Zero Core. Vagy már az S3 Trio kártyám is tudta ezt a Zero Core-t.
HSM: Mind a 4 szál dolgozott, mint az a linkelt képen is látható. Metro-nál is a szoftver vacakol. Oblivionnál nagyon csak az 1. szál dolgozik, pedig elég szépen belemásztam inibe, mégis kihajtja a VGA-t a proci, és ez egy 7 éves program, DX9 HDR, a felbontás meg 1280x1024. Amíg azt látom, hogy a tesztek és a játékok többségében ki van hajtva a a VGA, 1 játékban meg nem, addig én nem a proci gyengeségére gyanaxom.
AMD-ről sok rosszat el tudok mondani én is, de az A10 nagyon szépen dolgozik minden magon, minden szoftver alatt. Persze, feltehetnék egy Quake 2-t, és durva CPU-limitem is lenne.proci985: Hát az nem 1x előfordul, hogy 1 hardverre írnak meg egy másikat, egy másikon meg szarul fut, de ez megint nem hardveres limit. FPS alul van, de lehet, hogy nem fért bele az ablakba, de ha azt mentem, akkor meg a CPU-terhelés nem látszik. Majd, ha meglesz a monitor, azon látszani fog.
tibee77: Jelezni fog a rendszer (fagyás, restart), nem nyírhatod ki a tápot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Egérpad topik
- Xbox Series X|S
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest