- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Egzee
őstag
válasz
#00137984 #54065 üzenetére
Így van! Egyáltalán nem mindegy, hogy 50-60 vagy 70-80fok! Én 70-ig vagyok halál nyugodt, de volt egy 4850-esem aminek a vrm-je egyszer elérte a 100fokot. kikapcsoltam egyből a gépet. Örülök, hogy most jó hűtő van a kártyámon, ez a Twin Frozr nem egy szar kiadás, ugyan a Sapphire 3 ventisével is kibékültem voltna... Esetleg egy HAWK edition backplatejére lenne jó szert tenni, ami nagyon úgy tűnik, hogy ugyan az a twinfrozr mint ez, csak a backplate kiegészítéssel, meg 20mhz különbséggel...
-
-
katt777
félisten
válasz
#00137984 #53476 üzenetére
Az fc4 nem a kevés ram miatt laggol, a patch nem ok a driverrel. Én ultrán toltam, gond nélkül. 1.5-tel 40-55fps. Flickering és exe hiba is van, neten videókkal, nem mérvadó játék. Az is lehet, hogy ssao-t roszul állítottad be (pl nv-ra), v nálad is vmi 3rd party prog zavar be, esetleg net. Nálam 1980mb-ig megy fel.
Ha 2gb ram nem elég, nem optimalizálták a motort. Értsd: cserélj kártyát.
Mindent maxon tolok.Physxet persue nem, és ssao-ra is figyelek.
-
katt777
félisten
válasz
#00137984 #53389 üzenetére
Persze, hogy mindenkinek az a legjobb, ami nála bevált. Ettől függetlenül valószínűsítem, hogy AB is csak beállítás kérdése, csak hát ott jóval több van. Ha ASUS kártyám lenne, biztosan GPU Tweak-et használnék, az testreszabott.
r3dsnake: GB + Twinforce. Az én kártyámnál régóta nincs BS (install manager hiba okozott legutóbb, nem driver), de egy AB-rel máris megszabadultál tőle, ahogy az órajel-ugrálás okozta FF és Chrome bugoktól is, mert leginkább ez okozza a problémát (és persze ez rövidíti a kártyák élettartamát is, hogy lehessen mielőbb cserélni).
Steve198310: Ma is van BS error, nem javították, legalábbis globálisan. Bizonyos kártyákon már kevésbé lép fel, viszont a régebbiekre egyre kevésbé figyelnek, mint azt már megszokhattuk. No meg hát az alaplapok... Sokan későn jönnek rá, hogy az "olcsó, jó lap" korántsem olyan jó, mint azt hitték, csak mert megvannak rajta a megfelelő slotok.
proci985: Giga zóccsó lapjai messzire kerülendőek (de még a jobbakból is néhány).
Z10N: Hát nekem pont a kernel módot kellett legutóbb visszavennem felhasználóira.
Régi driverekkel (és AB-rel) meg a kernel mód kellett, aztán mit
, mire nem maradt más választásom a már eldobott beállítások kipróbálásánál.
Lacuss20: Nálam meg be van kapcsolva minden en. tak., és mégis ébred.
Mi több, alaplapon is aktív a PCI-E en. gazd.
-
Speed®
titán
válasz
#00137984 #52195 üzenetére
Nézőpont kérdése az agyonfeszelés 7850eknél..a ref. példányok 1.21V alapfesszel kerültek ki anno, sok nonref megoldás 1.2Von kényelmesen ment 1200+on. Anno a sajátom 1240et bírt, de 1200on volt használva. Pont arra elég amúgy a 7870/270 +SPje, hogy ott kezdődjön vele a light OCs tempó, ahol a 7850 durván végetér..így van ez kitalálva, különben házon belüli konkurencia van.
-
makoss
veterán
válasz
#00137984 #52090 üzenetére
Akkor hadjam a fenébe?
Az a helyzet, hogy már több mint 1 éve már, hogy nem találok megfelelő programot, megoldást, neten lejátszott videók lejátszására, mert legyen szó youtube, vimeo, vagy bármi más ami online videó, az mindegyik szaggat!
Csak új jók ezek a videók, ha letöltöm őket, és úgy nézem meg -
CirrMee
addikt
válasz
#00137984 #51960 üzenetére
Gyakorlatilag a megvásárlása óta tolom fel az összes új meghajtót, a nevem alatt fellelhető (szintén Asus 270 -es) kártyához. Volt amit csak késéssel, de végül mindegyik sorra került. Olyannal még soha nem találkoztam, hogy az AMD oldaláról letöltött meghajtó megtagadta volna a telepítést. Az egyetlen konkrét hiba, ami hol előfordult, hol nem, az a "nem lehet 60Hz -re beállítani valamelyik kijelzőt, mert visszaáll 59Hz -re", de jó ideje ezt sem tapasztalom. Ha nem lehet feltelepíteni egy hivatalos drivert, annak valami oka kell hogy legyen, (windows/egyéb hardver/kártya BIOS).
14.8 WHQL meg tudtommal nem is létezik (14.8 -ast nem is adott ki, még bétát sem).
-
katt777
félisten
válasz
#00137984 #51947 üzenetére
Hát képtelen vagy megérteni, hogy az AMD driverek jók, és minden hiba "user error"?
Nem minden oldal használ 3D gyorsítást, pl. én sem alkalmazok ilyent.
Valamiért csak kiadtak frissített biost.Azt viszont mindenképpen nézd meg, milyen kártyákra szabad rátenni, pl. széria/sorozatszám alapján, stb. Ilyet meg szoktak jelölni. Anno pont ASUS HD4870-hez adtak ki olyat, amely az enyémre pont nem volt jó.
Ha nem is látsz hibát, attól a VRM-eket még kicsinálhatja. Sztem GPU-Tweakkel is megoldható a probléma áthidalása, nem csak AB-rel, ha már ASUS-ról van szó. Én GPU-T-t azért nem használom, mert a Sapphire karin éppen a feszt nem lehet állítani vele.aginor: Sztem nálad is valami VRM-gond lehet a grafikus gyorsítás használata miatt. Próbáld ki letiltani böngészőben és lejátszóban, vagy fix profilt használni.
Gyári biost feltehetsz garvesztés nélkül, mi több, akkor sem veszítesz gart, ha magad modolod a biost, de nem ez okoz meghibásodást. Saphire-nél pedig garantáltan.
szivacs1987: Célszerűbb Cat. uninstallt használni, mint bármi mást. egyébként én driverre gyanakodnék. Ha a GPU végre ki van hajtva, a teljesítmény meg emellett csökkent, akkor jó eséllyel magasabb összetettséget használ a program. Játék profilokban érdemes lehet kísérletezni, illetve a grafikus beállításoknál körülnézni. Lehet, aktivált pl. egy SSAO-t, amely nV-s cucc, és AMD kártyán pontosan ilyen hatása jelentkezik, még Oblivionban is, ha driverből megküldöd (teszteltem: 40-50FPS, SSAO-t rátéve 10-15
). Ha jól rémlik, HBAO a vegyes, és HDAO az AMD-s verzió.
Szóval játékot nem kell retelepíteni. -
katt777
félisten
válasz
#00137984 #51945 üzenetére
AB problémák:
Ha bios alapján váltja a 2D/3D módokat a kártya, akkor hiába állítasz be egy max feszt, azt is bios alapján fogja adagolni, azaz csak az órajel-ugrálás szűnik meg, nem kíméled a VRM-eket. Nálam pl. még a -20%-os profilnak is 1.144V-ot adott, hiába tettem fix (és alacsonyabb) feszre.
Ha teljes AB vezérlést állítasz be és megadsz profilokat, akkor automatikusan 3D-be kapcsol win miatt és ott is marad, hiába 2D-t töltöd be induláskor (éppen csak megjelenik egy pillanatra, és már át is vált).
Ha nem adsz meg 3D profilt, akkor marad ugyan 2D-ben, viszont felkapcsolni sem fog, kézzel kell.
Értelemszerűen a 3. megoldás az ideális, én ezt használom. Nyugodtan mehet minden alkalmazás hardveres gyorsítással (hadd örüljenek
), mert egyik sem lesz képes b.sztatni a VGA-t (VRM, GPU, RAM, stb), az alap órajel meg mindenre elég. Ha viszont játékot indít az ember, nyomni kell egy gyorsbillentyűt a megfelelő profillal (AB úgysem tudná, melyik játékhoz melyik gyorsítás kell), játék végén meg vissza. Maxitakarékosság, minifogyasztás, minimelegedés, maxiélettartam, és csak pár gombnyomás.
-
Steve198310
őstag
válasz
#00137984 #51938 üzenetére
Miért nem használod a gpu tweak ot. Gyakorlatilag az való az Asus kártyához. És mielőtt valaki azzal jön hogy tökmindegy annak azt mondom próbálja meg félteni a msi kártya biosat mondjuk sapphire-a..... Nem ment mi? Nekem ment de a kártya nem működött. Na ez épp olyan. Ab a msi mellé tweak Asus mellé trixx a sapphire mellé stb. Azokkal rendesen lehet állogatn. Monitorozasra használj alternatív megoldást aida64, hw infó,
-
katt777
félisten
válasz
#00137984 #51892 üzenetére
Azért, hogy ez a Mantle mekkora fejlesztés!!!!
Nálam a 14.9 eddig jónak tűnik, Mantle-t meg olyan magasról szarom le, hogy odáig még a Voyager sem jutott el.nV bezzeg fogta magát, és MINDENTt felgyorsított DX-ben 8-9%-kal (nem csak 2-3 játékot és csak gyenge processzorokon), azóta is minden driverben ott van.
lukaszokni: Nem célzás, tények, tapasztalatok. Hát én pl. nem bírom a gagyi grafikát, legfőképpen a recés éleket.
Alacsony szintű grafikához egyszerűen fölösleges ilyen kártyát venni. Ha tartasz tőle, hogy az ellenfél elbújik az effekt mögött, akkor legalább valld be ezt, mert ez itt a lényeg.Egy részletes grafikával, sok fűvel, tereptárggyal, ködben, füstben nyilván nehezebb észrevenni az ellent (pl. STALKER-ben még a hullákat is alig lehet megtalálni maxirészletes maxifűben). Csak az ilyen "grafikával" máris betettél bármely játék realitásának.
Cheater!!!
Monitorból az enyémet javaslom (nem pont ezt, hanem egy ilyet). IPS paneles (kizárólag ilyet vegyél), olcsó, elképesztően jó a képe, full HD-s.papírzacsi: De neki a randa és herélt grafika kell, másképp lelövik.
-
katt777
félisten
válasz
#00137984 #51744 üzenetére
Hát, sajna Leadtekre nem nagyon jellemző a hosszú terméktámogatás, esetleg nem is OK. Nekem fönt van nem is tudom mikori (3200H), azzal elmegy minden, a videó hiba nálam egyértelműen az AMD sara volt. Esetleg a Leadtek topicban mondanak valami bölcset, ha még nem kérdezted ott.
hackeeeee . Ja, "köztudott", csak én meg hajlamos vagyok megfeledkezni róla.
De azért tényleg álljon már meg a menet, rám szólnak, hogy nem írok ezt-azt, miközben ugyanúgy nem írnak semmit, milyen beállítással és környezetben OK náluk. Én csak az utóbbit tudom megnézni, már ha van adatlap, de legalább erre nem vagyok lusta.
Kabalabula: Ezzel a hűtéssel és 1.2V-tal hangos marad és melegedni is fog, hiába pasztázod újra. AB és vedd le a feszt, mert az kicsit durva, hogy a 7870XT-m 1.1V-tal még 13% túlhajtást is visz.
- = Zk = -: Hát még azok hogy örültek, akiknek segítettem.
Gondolj bele, mennyi időt takarítanék meg egy olyan VGA-val, amelynek a driverével annyira nincsenek hibák, hogy érdeklődés hiányában még a topicja is megszűnt.
Tiger.: Gigabyte jó VGA-kat gyárt (AMD-nél viszont volt valami hibás széria tudtommal), Twinforce hűtéssel keresd.
belinho: Csak gratulálni tudok az Alzheimer-kórodhoz, hogy csak fél mondatokra emléxel, azokra sem pontosan, ráadásul nem egyben, hanem minden szó között átlag 2-3 másikat kihagysz.
Ha már az aláírásomat figyelmen kívül hagyod, csak erre tudok gondolni.
Vagy szimpla mazochizmusból égeted magad?
Mivel féligazságokat próbálsz a számba adni, ismételném magam sokadjára, mert vannak páran hozzád hasonlók, akik előbb adnak a hülyeségre, minthogy utánanézzenek a dolgoknak:1: Ma is visz mindent az XT fullban, viszont azt mindig (de az esetek 90%-ában biztosan) hozzátettem, hogy a PhysX korlátozó tényező egyes alkalmazásoknál, valamint hogy a CUDA is hiányzik. A driverekről most még nem is szóltam.
2: 3-4GB-os pénzkihúzást a Mantle-lel kapcsolatban írtam, ti. hogy proci gyorsul, de VGA-nak kell a 3GB már full HD-be is, ami miatt meg lehet majd drágább procit venni. Egyébiránt már egy kevés neuronnal is rá lehetne jönni, hogy egyrészt 970-et nem gyártják 2GB RAM-mal, tehát úgyis meg kell venni, másrészt meg talán nagyobb felbontású kijelzőm lesz a jövőben.
3: 6800K-ról is számtalanszor leírtam, hogy JÁTÉKRA elég a topic bármelyik kártyája alá akár alap órajelen is, tekintve, hogy a 7870XT-t egyik sem veri. Mi több, azt is hozzá szoktam tenni, hogy ez nem vonatkozik BF4 multira, v. arra a kevés játékra, amelyet fel szoktak hozni ellenérvként, és ahol sosem a proci a limitáló tényező önmagában. Szintén említettem nem 1x, hogy anyagi okokból vettem 6800K-t, és azért cseréltem le amikor megtehettem, mert másra is használom a gépet, nem csak játékra.Azért jobb helyzetben vagyok nálad, mert engem legföljebb mások hülyesége idegesítene, ha nem inkább mulatnék rajtuk, és megválogathatom, mikor foglalkozok velük, de te mindig ott vagy magadnak.
-
-
Hubba12
senior tag
válasz
#00137984 #51197 üzenetére
öt vettem a napokban erről tudtok írni véleményt? 26 ezer volt. dobozosan garisan.
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz
#00137984 #51148 üzenetére
Nekem ilyesmit nem írt ki. Nem tudom,annyira nem értek hozzá,igazából mindenki más programot mondt valaki trixx,gpu tweak,after fogalmam sincs melyik a legjobb engem az asus gpu tweak fogott meg. Annyit tudok szeretném húzni.
Na az imént BF3-alatt 1100/5080 1.148V feszültség alatt olyan kék halált kaptam kb 2 perc alatt mint az állat.
-
bozont
veterán
válasz
#00137984 #51038 üzenetére
Egyelőre mantle miatt kár aggódni, abban a két játékban is csak akkor hoz pluszt ha nagyon gyenge proci van egy erősebb vga mellett. De akkor sem lesz egy 7850 vagy bármelyik vga gyorsabb tőle. És szerintem most hogy a DX12 is képbe kerül majd, inkább azon lesz a hangsúly mivel gyártófüggetlen megoldás. A mantle idővel elhal (nem mintha most is nagy választék lenne az api-t támogató játékok terén).
Amúgy meg egy benchmarkban (vagy akár játékban) villogó textúrák miatt nem érdemes leírni egy-egy vga-t, főleg ha húzva is van. Na meg lehet egy frissebb driverben javítva van/lesz a dolog.
De ha nagyobb sebesség kell, akkor a sima 290 elég jó vétel. Ár/teljesítmény szempontjából jelenleg jobb mint a 780.
-
belinho
senior tag
válasz
#00137984 #50988 üzenetére
Volt róla cikk a ph-n, hogy lesz új memóriamenedzsment a Frostbite 3-hoz, és akkor jó lesz a régebbi GCN-es kártyákkal is, de ez nem egyszerű feladat. Írtam, hogy nem volt betervezve és elég sokat késett is, nyilván nem tökéletes.
Hányszor írjam még le, hogy ne hasonlítsd a NEXT GEN konzolokat a 7770-hez.
Az Nvidia nagyon jó driver téren, de nekik nincs is Mantle, ami gyorsíthatná a rendszert mint nálad.
De könnyen segíthetek rajtad, add el az AMD-t és vegyél NV-t, és akkor nem lesz M, ami annyi hibát okoz, és minden hasítani fog, nem kell se alaplapot sem CPU-t cserélni. Ezt tanácsoltam már katt777 fórumtársnak is, de ő se fogadta meg a tanácsom, és állandóan csak azt lehet olvasni ez nem működik, az nem működik, ez nem jó, az nem jó. -
belinho
senior tag
válasz
#00137984 #50985 üzenetére
Te nagyon láma vagy a témában, ezen nem tudok segíteni. Ha valakinek értelmezési problémája van, az szerintem te vagy, milyen érdekes a többiek megértik amit írtam csak te nem.
Először is biztosan vannak hibák, van jelenleg 2db játék ami használja, ezeken is PATCH formájában tették elérhetővé a MANTLE-t, nem volt beletervezve.
A későbbi játékoknál amik tervbe vannak véve már bele lesz integrálva az API, szóval ott jóval kevesebb probléma lesz már valószínűleg. Sok van még az API-ban, fejlesztenek, optimalizálnak, csiszolnak rajta.
De ha nem értesz hozzá, akkor hiába írom, olvasgasd végig Abu85 cikkeit!
Pont te vagy az aki egy gyengébb procival és egy erősebb VGA-val rendelkezel, pont neked fejlesztette ki az AMD az M-et, meg hogy még erősebb kártyát is berakhass, és ne kelljen új CPU-t venned! Teccik érteni!
Egy nagy zagyvaság amit írsz:
"A teszteknél nem a CPU-k közötti eltérések érdekelnek minket"
De ezt gyorsítja a MANTLE, hogy egy gyengébb procit is felhoz egy erősebb proci szintjére ugyanazon VGA mellett, ahogy nálad sem kell I5-re váltanod. De a VGA-ból nem fog plusz teljesítményt kihozni, csak azt, ami a proci gyengesége miatt benne marad.
A NEXT-GEN konzolokat egy 7770+MANTLE-val túlszárnyalni, te hol élsz ember, olvastad már milyen grafikus hardver dolgozik ezekben a gépekben
Mit szeretne visszafogni az AMD? Te miről beszélsz? Most fog beindulni a gépezet, egyre több játék kerül be a programba, tervben van régebbi játékok bevétele is.
Mi nem történik meg a MANTLE miatt, a hardvercsere?
Pont az lenne a lényeg, hogy megvedd az AMD új grafikus kártyáját a régi gyengébb helyett, mert jóval nagyobb teljesítményt kapsz procicsere nélkül.
Azt is értsd már meg, hogy javít az ilyen 260X és társain is az M, de ezek jóval gyengébb VGA-k, ezeken nem tudsz ULTRA grafikát futtatni. Tudom te azt várod, hogy 7850+MANTLE= NEXT GEN konzol grafika meg GTX 770 teljesítmény. -
belinho
senior tag
válasz
#00137984 #50964 üzenetére
Látom nem nagyon érted, de megpróbálom elmagyarázni!
Az egész hátterében az AMD procik gyenge teljesítménye áll, ezt próbálja az AMD ellensúlyozni a MANTLE-val. Elég ha megnézed a képet amit linkeltem, ahol DX-ben a 4770K, ami nem is az INTEL csúcs CPU-ja, alázza az AMD egyik csúcs prociját az FX8350-et, nem is kicsit. MANTLE-val viszont sikerül felhozni közel azonos szintre. Az INTEL-re is jó hatással van, de ott elhanyagolható a gyorsulás.
A CPU a lényeg nem a VGA, ha van egy gyengébb procid, és mellette egy erősebb VGA-d, mert ugye játékhoz inkább az kell, akkor segít a MANTLE, ahogy nálad is.
Ha gyenge a VGA, akkor azon a MANTLE sem segít. Ne várd már el, hogy egy 7770 és MANTLE használatával az új konzolokat megszégyenítő teljesítményt kapsz.
Rakhatsz a 7850-ed mellé akár egy I7 4960X-et is, akkor sem lesz sokkal több FPS-ed, mert a 7850 nem fogja bírni a magasabb grafikai beállításokat, tehát ilyen esetben hiába a MANTLE is, ha gyenge a VGA. -
Steve198310
őstag
válasz
#00137984 #50961 üzenetére
Nekem is Sapphire HD7850 Dual-x OC-m volt (920/1250) asszem az alap órajele. Bár első tesztekre 1125-1130 körül alakult a vége ami a driverek hanyagságának is be tudható volt. Majd jött egy jobb driver de nem sok volt a változás. Na majd agyamba vágott dual bios van...... piszkáluk meg. El kezdtem nás gyártók bios-át fel tenni de nem ment. Vagy is ment de a kártya nem indult. Újra flash . Egyszer csak elő került a nagy tesó (7870) biosa és láss csodát fel flasheltem megy vele. igaz semmi féle + nem ad de 1300mV ig lehet feszt állítani. 1255-1260mV már vígan ment 1200Mhz felett. igen most jőn a kérdés nem főtt meg. Nem 75-80 fok körül el vegetált.
Igaz csak tesztekben vettem külömbséget az 1150/1400 on haladó 7850 és a 1100/1500 on haladó 270x között.
Játékokban csak a itt ott húz el a 270x.
Én is csak azért báltottam 270x re mert novemberben el adtam a HD7850 et 39k és vettem egy R9 270x dual-x et ami 41k volt és sajnos meg térdelt decemberben. Januárban vapr-x re cserélték (azt kértem helyett) -
törölt tag
válasz
#00137984 #50954 üzenetére
Felrémlett a kis (fogyasztású) NVidia Geforce 9600 GT ami 720/1000 MHz-en 3DMarkban még nem adta, de Crysis közben meglepődtem, hogy ennyire jobban vitte mint a HD4850-em 650/1000 MHz-en. Most megint visszatérnek ezek az idők?! GTX 750 Ti. Ez is sokkal kevesebbet fogyaszt és majdnem hozza azt a teljesitmény mint nálam a HD7850. Erre még nem váltanék, mert mégiscsak gyengébb mint a HD7850. Az NVidia ha ezen az úton indul meg, vagyis kis fogyasztás és közel azonos teljesitmény (amit a driverekkel behoznak), akkor megvan a következő kártyám (ami még nem létezik, csak tervben vagy kisérleti darab formájában).
-
juve600
nagyúr
válasz
#00137984 #50954 üzenetére
a MANTLE lenne az amd titkos fegyvere csak nem működik,driverhibák vannak rendsen,a mantle kijött több mint fél éve és nincs hozzá rendes driver,ugye azt mondták hogy a gyengébb kártyák profitálnak belőle akár 30%-ot is,de sztem rájöttek hogy akkor mért vegyenek az emberek új kártyát ha a régi is elég a mantléval, vagy tévedek ??
-
seav7n
újonc
válasz
#00137984 #50710 üzenetére
Köszönöm szépen a támpontokat ! Először is hűtőt most tervezek venni a számítógépbe, de mivel mini alaplapom van ezért nem gondolom hogy a top hűtőt bele tudom vásárolni a mérete miatt.....
Hallottam olyat is hogy légcsatornát kell bevezetni a számítógépbe. Ez az ami engem érdekel mivel sokaknak ez segített ahogy olvasgattam. Erről valami útmutatót tudok kérni ?
Köszönöm! -
haypro
senior tag
válasz
#00137984 #50385 üzenetére
Ember, miért jössz ide segítségért, ha úgyis sokkal jobban tudsz mindent nálunk hozzáértőknél?!
Amit leírtam, az tény. Tapasztalom. Már 9 videókártyám volt a Phenom II X4 965-tel, és a 6870-nel mentek a legjobban a játékok.
Erősebb kártyákkal össze-vissza droppol az FPS, a min. FPS-ek is sokkal alacsonyabbak.
Ilyen felbontásban nagyon erős, lehetőleg intel (sandy/ivy/haswell) processzor kell, hogy ne legyen óriási a CPU limit. Ez szintén tény, nincs rajta mit vitatnod. FullHD-ben már +60%-nyi pixelt kell megjelenítenie a VGA-nak, így gyengébb CPU mellett hamarabb ütközhet VGA limitbe az ember, mint CPU-ba. Ez nem jelenti azt, hogy több lesz az FPS-ed, mert a VGA-nak sokkal nehezebb dolga lesz. De kb. ugyan azt az eredményt kapod 1920x1080-ban egy 7850-nel és egy X4 965-tel, mint 1440x900-ban, míg egy i5-tel FHD-ban akár 60%-kal kevesebb FPS-ed lenne. (a kisebb felbontáshoz képest, persze még így is sokkal több, mint a Phenommal)
Hogy megértsd, pl. egy R9 290-nek kis felbontásban kell az i5 4Ghz+-on, míg FullHD-ban a stock órajelen is kihajtja. (de attól FHD-ban kevesebb az FPS, a nagyobb VGA-terhelés miatt)
Ha ezt nem érted meg, már nem tudunk mit csinálni neked. Csináld, amit akarsz, csak épp baromság. -
kovsol
titán
válasz
#00137984 #50382 üzenetére
Full HD ban nem lesz nagyobb a CPU igény, mert fizikát/ai/stb -t ugyan úgy fog számolni kisebb felbontáson is, de mivel kevesebb képkockát tud feldolgozni a vga a magasabb felbontás miatt, így a vga kiszolgáláshoz szükséges cpu igény csökken. Szóval azt kifogásoltam, hogy te azt írod kisebb felbontáson elég, de full hd esetén meg tuningolni kell majd a cpu-t. Ez nem igaz. Ha növeled a felbontást úgy billen a mérleg a VGA limit irányába.
-
haypro
senior tag
válasz
#00137984 #50380 üzenetére
Figyelj. Nekem Phenom II X4 965-öm van 3.8Ghz-n. 1440x900-as a monitorom. Ez a CPU még ilyen órajelen is max. egy 7790-et hajt ki ebben a felbontásban.
A 6870-emmel ugyan annyi FPS-sem volt, mint most 7850-nel(1200/1450Mhz), vagy a korábbi GTX660/7870-emmel. Ez tény.
Óriási a CPU-limit ezen a felbontáson. FullHD-ben már mehetne mellé 7850/GTX660/7870. -
katt777
félisten
válasz
#00137984 #50050 üzenetére
Driver sweeper UTÁN futtasd még egyszer a tesztet, és nézd meg, mi maradt ott, ezeket a fájlokat kézzel távolítsd el, valamint a reg-ből is töröld az AMD-s hivatkozásokat. Önmagában vagy rosszul használva sajnos minden hibajavító/uninstaller program sok hibát okozhat. A legrosszabb az, ha több "windows javító" programot is használsz. Ezek után már garantáltak a hibabejegyzések.
Nálam HD4870-es időkben volt egy olyan driver, amelyet nem lehetett AMD telepítővel leszedni (egyébként tiszta telepítéssel ment fel, és az elmúlt évtizedben nem ez volt az egyetlen ilyen hiba), és frissíteni sem, a fenti megoldással sikerült leszedni, aztán új meghajtót telepíteni, és gond sem volt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #50052 üzenetére
Nem erre gondoltam. Más hardver is okozhat hibabejegyzést a driveren keresztül. Akár szoftver is. Például a CPU-t a Catalyst vezérli (xy beállításokkal), ha AMD.
A 13.9 igazából szinte semmiben nem különbözik a 14.1-től. Utóbbihoz pedig van Mantle. A 14.4 lett átalakítva.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #50047 üzenetére
A DDU az nem az AMD programja. Ugyanolyan hibákat csinál, mint a driver sweeper. Én ezeket sosem használtam, és úgy nincs hibám, hogy a gépen van GeForce és Catalyst driver is. A Win 7 az két éve van fent. Nagyjából kéthetente frissítek drivert, ezen belül is nem betesztelt dev verziókat is.
-
belinho
senior tag
válasz
#00137984 #50043 üzenetére
Amióta megjelent a Mantle, azóta elég sok a probléma a BF4-el, több fórumban is panaszkodtak, ki erre, ki arra,van akinek nincs problémája. Valószínűleg az AMD is benne van, de játék fejlesztőknél is lehet valami, mert sokszor egy frissítés letöltése után jelentkezett a probléma, ami addig nem volt, de azt a következő driver megoldotta, szóval lehet csak várni kell.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #50043 üzenetére
Próbáld meg újratelepíteni a gépet. Két hete volt itt az ismerősöm, aki hasonló problémával küzdött, mert meg volt áldva a driver sweeperrel. Próbáltam rendbehozni, de nem sikerült. Újratelepítés után jó lett. Azóta nem engedem, hogy használjon pucolót (mondtam, hogy a következő kör nem lesz ingyenes
).
-
belinho
senior tag
válasz
#00137984 #50021 üzenetére
Én feladom, azt hiszed nagyon értesz hozzá és közben nem. Ott van Abu válasza, aki azért elég járatos a témában, ha neki sem hiszel, akkor nekem sem fogsz.
Semmilyen generációváltás nem volt, csak átcímkézés. Csak az R9 290/X az új kártya.
Ott van a ph-s teszt, nézd meg hogy a 280X szinte csontra ugyanazt hozza, mint a 7970GE, sőt az még az 50mhz-es tuning miatt gyorsabb is.A linkelt teszt meg tényleg jól mutatja a cpu limitet, láthatod, hogy már az ősrégi Far Cry 2 is limites, bár itt a magas fps szám miatt nem zavaró. A Far Cry 3 mivel nagyon Gpu limites, ezért a gyengébb procikon is aránylag jól megy. Viszont a cikkíró írja is:
"A Crysis 3 bármilyen processzort le tud teríteni. Igyekeztem GPU limitet előállítani, sajnos sikertelenül. Láthatóan nem elég a Phenom még 6 maggal sem a GTX760 mellé egy nagy nyitott pályán. 6 maggal 4 GHz-en már kezd elfogathatóan teljesíteni, de egy mai FX (szigorúan 4 modullal) vagy Intel proci főleg minimum FPS-ben simán meg tudja verni. Persze ezen kisebb butításokkal úrrá lehet lenni, de ha valaki vesz egy 60 ezres videokártyát, akkor nem butítani akar. Ha nem is ennyire durván, de BF4 alatt is limitet jelenthet egy Phenom II."
Szóval 4 játékból 3 cpu limites. De ez Gtx 760-al van nézve, nem 7850-el, de egy meghúzott 7850 azért klasszisokkal nem marad el a 760-tól, viszont az 5850-et megeszi, szóval azt direkt nem néztem. -
belinho
senior tag
válasz
#00137984 #50008 üzenetére
Szerintem te keversz valamit, de nagyon!
Olvasd el már még egyszer mit írtál a 49975-ös hozzászólásodban, amiben Abu-nak válaszoltál nem R3lax-nak! És olvasd el én mit írtam a 49982-es hozzászólásban! Először mindig gondold át, amit leírsz!Elhiheted nekem, ha másoknak sok helyen egy húzott fx8120-al cpu limites, akkor a kis régi Phenom II X4-el szinte biztos, és ezt nem bántásképp mondom.
Nem tudom hogy és mit mérsz,de ott sem stimmel valami, mert a 7850 közel 20%-al gyorsabb mint a 260X, szóval nem tudom hogy kaphatsz alacsonyabb pontszámokat, de talán ez is a proci miatt van!
Pont az erős proci a lényeg a min fps terén szóval-e téren is tévedsz!
-
katt777
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #50011 üzenetére
A driver észleli, hogy első, vagy sokadik telepítés lesz. Ha elsőt észlel, akkor felrak mindent, ha sokadik, akkor felesleges a korábbi bejegyzéseket felül írni.
Az NVIDIA teljesen más bejegyzéseket használ. Az ég világos semmi sem történik. Sőt, a két driver egymás mellett teljesen jól elvan. Én egyszerre használok GeForce és Radeon VGA-t is, és egyszerre képesek programot futtatni.
Az egyetlen dolog, amire ügyelnem kell, hogy ne akarjak okosabb lenni az NV-nél és az AMD-nél. Ha ezt betartom, akkor nincs semmi gond. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #50009 üzenetére
Nincs ilyen csere. A shader fordító az egyetlen dolog, amit univerzálisan fejlesztenek. A többi az rutin, amiket nem cserélnek, maximum újakkal egészítenek ki. Tulajdonképpen ezek évek óta nem változtak, már ami bekerült. Nincs is értelme azokhoz nyúlni, hiszen teszi a dolgát.
Nem kell letörölni mindent. Hatalmas tévhit, hogy az összes bejegyzést el kell távolítani. Azt kell letörölni, aminek a helyére biztosan kerül új bejegyzés. Ezért nem szabad használni driver pucolót, vagy ha használsz, akkor az AMD sajátját, mert az tudja, hogy mit nem szabad babrálni.
Tipikus probléma ma a PC-vel, hogy a felhasználó okosabb próbál lenni az adott termék szállítójánál, és fel sem merül, hogy xy szoftver esetleg szándékosan nem távolít el valamit a PC-ről, vagy hasonló. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #49975 üzenetére
De mit akarsz korlátozni? Bizonyos dolgokat limitálni nem nehéz, de tudod milyen mértékű QA a különböző módokat kitesztelni? Hol éri meg egy driver elkészítésére kétszer annyit költeni, amikor feleannyiból is kihozható. Az avultatás a felhasználók baromsága, amolyan legenda, mert fogalmuk sincs arról, hogy mekkora extra pénzmennyiség bevonását jelenti az, ha ugyanazokat a VGA-kat megkülönböztetik driverben. Ez nagyon nem éri meg senkinek. Főleg az AMD-nek, mert nekik éves szinten nem 170, hanem 300 millió dolláros kiadást jelentene. Miért is lenne érdek bevállalni ezt?
(#49979) Zsébernardo: Ez a baj, hogy driver sweepert használsz. Az AMD egy szóval sem említi, hogy azt használni kell. Sőt, legtöbbször könyörögnek, hogy ne használjátok, mert olyan dolgokat töröl le, amit nem lenne szabad.
-
belinho
senior tag
válasz
#00137984 #49994 üzenetére
Fuss neki még egyszer, és olvasd el mit írtál, és én mire válaszoltam.
Te a 7xxx és a R200-as széria viszonyáról beszéltél, és valami elavultatásról, szó nem volt 7850 és 7950-ről!
Arról írtál, hogy:
"a HD7000 és a R200 GCN már átment egy generációváltáson. Tesztprogramok és játékok fps szám mérése alapján kiütközött a régebbi hardverek teljesítményének hanyatlása, ami az R200 szériára nincs jelentős hatással."
Egy ref 7850 (860/1200) órajellel jön, míg az ugyanarra a chipre épülő R9270 (925/1400)-as órajellel, ami azért magasabb,és ugyanez van a 7870/270X esetén is,csak ott még nagyobb a difi a 270X javára, szóval ne lepődj meg ha gyorsabb a teszteken, és ez nem az elavultatás miatt van.Az adatlapodon levő Phenom II-es procival meg szerintem bőven proci limites vagy BF4-ben szóval ne lepődj meg, hogy így leesik a min fps!
Azon se lepődj meg, hogy nőtt a hőmérséklet,ahogy jöttek ki a Catalystok, elvégre télből a nyárba ugrottunk, a termikus kölcsönhatásról meg te is tanultál még általános iskolában.
Az AMD meg nagyon ritkán közöl méréseket, mert sok esetben csak hibajavítás van, ellentétben az NV-vel, ahol szinte mindig kinn van a mérés, hogy mi mennyit gyorsult az új meghajtóval.
Ez az egész elavultatás amiről beszélsz, meg a fejlődéssel jár együtt. Jelenleg az AMD az 5xxx-es radeonokra visszamenőleg kínál támogatást, de már így is sok esetben hardveres korláta van, mert amit az új szériával lehet gyorsítani, azt a régivel nem, meg sok esetben is a programba is bele kellene nyúlni, hogy legyen gyorsulás, de amikor már a fejlesztő régen elfelejtette a programot patch-elni, akkor már nincs miről beszélni. Az NV-nél egy picit jobb a helyzet driverek terén, mert ők hardverileg is egy picit máshogy állnak. -
belinho
senior tag
válasz
Ez így nem igaz, amit leírsz! A HD7000 és az R200 ugyanaz a chip, viszont órajelben különbség van az adott verziók közt, a 7850 és 7870 esetében nincs is boost clock, míg a 270/270X esetében már van, szóval nem a driver miatt jön ki a különbség a két generáció között fps-ben, hanem az eltérő órajel miatt
-
R3laX
addikt
válasz
Nálam megy a Mantle BF4 alatt 14.4/14.6beta driverrel 7000-es radival is. Írtsd ki rendesen a drivert segédprogival és nyomasd fel újra. Sőt, ahogy észrevettem stabilabb is lett a cucc. Nem csinálja már, hogy V-Sync On-on terhelésre beáll stabil 30FPS-re. DX/Mantle-ban pedig V-Sync off-on szinte már nem is törik a kép magas FPS-en. Korábbi driverekben szinte kettétört.
-
gyuszaa
őstag
válasz
#00137984 #34514 üzenetére
Hol beszélünk itt hibátlan működésről tuning esetén? Több feszültség kellet egy hangyafasznyival az adott órajelhez. ( Még mindig nem derült ki, hogy csak egy szoftverben)
Ennyi erővel csapkodhatnám az asztalt, hogy nem megy 1250-et a vga, mer' hibás.
Nem alap órajelen használta, kevered a szezont a fazonnal. -
HSM
félisten
válasz
#00137984 #34514 üzenetére
Nem keresem vissza, de amivel több fesz kellett, az semmi.
Nem a hőfoktól degradálódik (ilyen szempontból a 60 vagy 80 fok gyakorlatilag édesmindegy) az órajel szintén mindegy, a feszültség fájhat neki. De mivel gyárilag is akad pl Tahiti 1,256V-al, vagy Pitcairn 1,21V-al, így azért vélhetőleg ennél azért jelentősen több kell a degradálódáshoz.
-
katt777
félisten
válasz
#00137984 #34199 üzenetére
Úgy legyen!
HSM: Másnál is ezt csinálja (pl. i5 + nV kombón), nem nálam van a probléma. Minden Very High-on van, AA is maxon (nem is érdekel a 2XAA minősége, mert van jobb), bőven elég kellene legyen a proci. Az már más kérdés, ha crytek-es fiúk kaptak egy rakás pénzt azért, hogy a szoftverük láttán a maflábbak elhiggyék, hogy valami brutálisan erős és drága CPU-t kell venniük.
Toltam du. Blood dragont, 50%-on
ment a proci, és kihajtotta a VGA-t. nincs ezzel az A10-zel semmi baj.
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #34209 üzenetére
Az általad említett tesztből: "A HD 6800 egy olyan termékfrissítés, ami az alacsonyabb előállítási költségek következtében elsősorban az AMD versenyképességét javítja, és csak másodsorban szól a teljesítményről."
Erről szólt a Barts, se többről, se kevesebbről.Modorról pedig tényleg nem itt kéne vitát nyitni, szólj egy modinak, ha valami olyat írtam, ami elfogadhatatlan számodra, majd ő eldönti mi legyen.
(#34210) Zsébernardo: Ha OFF, akkor tedd OFF-ba! Másodszorra senki nem "cseszeget" téged. Furcsa ahogy nálad a jómodor megnyilvánul.
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #34205 üzenetére
Fejlettebb felépítés?
A Turks egyszerűbb, gagyibb memóriavezérlőjétől és a kevesebb számolóegységtől, meg a dupla pontosságú számolás képességének elvételétől lett volna fejlettebb? Ja, tényleg, egy hangyányival erősebb volt benne a tesszelátor, aminek az égvilágon semmi haszna nem volt, gyenge volt mindkettő, lightosabb tesszelálás meg egyiket se fektette meg. Nem véletlen volt olcsóbb egy 5850-től.
(#34203) Zsébernardo: Nem akarok beleugatni, de elég komoly képzavarban élsz, ami a számítógépes hardverek működését illeti, amivel az égvilágon semmi baj nem lenne, ha nem próbálnád nyilvános fórumokon megmagyarázni a hülyeséget.
De egy idő után úgyis megunom, hogy reagáljak rá, aztán tiéd a pálya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest