- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magyarított Android alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
haypro #54187 üzenetére
A linkelt teszt összegző táblázata szerint igen (ár/teljesítmény mutatóról van szó ugyebár). Erre reagáltam.
Egzee
Eddig én is az FX6300-at tartottam best buy-nak, de sajnos még mindig kevés játék használja ki a 4+ magot, sőt sok még annyit sem. De ahogy nézem egy I3 4160 3e Ft-tal drágább az FX-nél és ott ahol kell az egyszálas teljesítmény keményen odacsap, amúgy meg kb hasonló szinten vannak.
De nem sokára nekem is megérkezik a 4690K és akkor tapasztalatból is tudok beszélni, hogy megérte-e vagy sem.Na, de nagyon off már ez. Szerintem zárjuk le itt.
-
Egzee
őstag
válasz
haypro #54189 üzenetére
látom megtaláltad a mondat lényegét...
De akkor elemezzük ki kicsit a tesztet:
Starcraft: Igen, itt rendesen elhasal az AMD minFPS-ben, elismerem, még jó, hogy nem vonz a játék.
ARMA3: Mind1, hogy 100 v 130FPS
COD Ghosts: 64 helyett 60fps AMD-n
Metro: AMD 6300 nyer min. FPS-ben i3 ellen
AC: 2 FPS-el nyer az i3 AAAAZMÁVALAMI!
Sleeping Dogs: Nincs miről beszélni, 1FPS eltérések vannak
Tomb Raider: ugyanaz
BF4: Ennél is mindegy lenne nekem, hogy 85 vagy 95FPSInnen nekem egyetlen tesztben sem volt kifogásolható framerate csak a metroban, de ott az Intel is hasalt. Bevallom, az Intel sokkal fejlettebb szinten jár, de meg is kéri az árát. Amíg az én gépem 40FPS felett szaladgál minimum FPS-t illetően, én elégedett vagyok, ha cserébe gyönyörű grafikát kapok. Nekem számít, hogy mennyi pénzbe kerül a számítógépem. Ennek ellenére nem fogom fel, ha valaki egy 120-150e ft-os gépet szeretne összerakni, annak miért ajánlanak intel processzort, inkább komolyabb videokártyát kéne ajánlani hozzá. Akkor is Intelt ajánlanak, ha az adott keretből csak a fostos kis Pentium dual core mocskok jönnek ki.
Intelt venni a közép-felső illetve a felső és high-end kategóriában van értelme, ahol Oculus Riftre meg 3D-ben játszásra van szükség. Lehet, hogy évekig nem kell hozzányúlni, de a technológia fejlődése olyan ütemű, hogy azok alatt az évek alatt olyan fejlesztések látnak napvilágot, amiket kár kihagyni egy számítógépből, ezért így-is úgy-is alaplap cserére szorul az ember.
-
törölt tag
válasz
haypro #54064 üzenetére
Szakmai topikban... ahol megy a vita, hogy 50-60 vagy 80-90 FPS megy a CoD-ban.
Azért a néhány %-os sebességtőbbletért képesek néhányan 3x árat kifizetni egy hardverért és ezt értelmesen még meg is magyarázni. A hűvősebb müködés meg nem mindegy, mert azon megy stabilan egy videókártya. A GPU hőmérsékletnél a VRM hőmérséklete melegebb 15-20 fokkal. Valamelyik alkatrész gyengébben birja a terhelést és túlmelegszik, akkor jöhetnek az egyéb gondok. FPS ingadozás és fagyások, grafikai hibák. Ezt meg nehéz kiszürni vagy hardvert kell cserélni, ami plusz kiadást jelent.
-
Apollo_21
addikt
válasz
haypro #52190 üzenetére
Azinternetadós részt majd meglátjuk..mert ugyvolt beharangozva h ha 1hónap letöltök 400gigát akkor az 400*150...de várjuk meg h egyáltalán bevezetésre kerül a dolog vagy sem.
1baj van csak vele..hogy akik most mégis bevezetni készülnek voltak legjobban ellene!
De van mit fejlődni -
katt777
félisten
válasz
haypro #52185 üzenetére
Arról szólt az állítás, hogy 50%-ban tuningolhatóak a 7850-ek. Ez nem igaz, Speed(R) is igazolta.
Speed(R): GPU-ról beszéltél, ne magyarázd bele utólag a RAM-túlhajtást, amire én is éppen azt mondtam, hogy az kell a tuning érvényesüléséhez, ergo úgy vitázol, hogy ugyanazt mondod, amit én.
De egy kis matek: 860MHz-et 50%-kal tuningolni 1290MHz lenne, 1200MHz csak 39,5% túlhajtás. 1,2GHz 50%-os tuningja 1800MHz lenne, 1,5GHz mindössze 25% túlhajtás, ami azt jelenti, hogy effektíve jó, ha 30% teljesítményt nyersz, és akkor még nem bizonyított, hogy ezt minden játék órák hosszat kibírja, vagy csak elindul vele a gép, esetleg lefut 1-2 benchmark, az így kínzott VGA-k nem is olyan ritka degradálódásáról már nem is beszélve, amikor aztán jön a panasz, hogy "de hát 2 hette még tök jól ment a kari, most meg alapon is hibázik".Én vajon miért nem tapasztalok microlag-ot, amikor a GPU-t és a VRAM-ot ugyanolyan mértékben húzom? Talán azért, mert az távolról sem független az OC-tól. Pedig nekem is AMD kártyám van, és ugyancsak szeretem letesztelni a meghajtókat.
Fogalmazzunk úgy, könnyen lehet, hogy ha beérnétek a GPU-nak csupán a RAM képességei szerinti tuningolásával, akkor nálatok sem lenne microlag, amiről alapon járó 7850-ek esetében még senkit nem hallottam panaszkodni.
Azért szívesen letesztelnék egy ilyen hiper-szuper 7850-est (amelyről hiteles tesztet még nem láttam, de biztosan én vagyok tájékozatlan
), hogy rájöjjek, miért adta ki egyáltalán az AMD a felsőbb sorozatokat, az R9-es kártyák megjelenéséről nem is szólva.
Eddig számomra inkább úgy tűnt, hogy azok forszírozzák ezeknek a kártyáknak a remek túlhajthatóságát, akik el akarják adni azokat. Mivel állításuk szerint ezek nagyon király kártyák, ennek csupán két oka lehet: vagy széthajtották őket a "remek" tuninggal, vagy az adott VGA-k nem tudják a mesét.
Nem balhézni akarok, csak nem láttam meggyőző érvet.
papírzacsi: Tévedsz, 150Ft/1GB, és MINDEN megkezdett GB-ra. Ez csak akkor havi, ha nem forgalmazol többet. Csak a napi vírusvédelem frissítés havi bő 3GB...
-
-
törölt tag
válasz
haypro #51664 üzenetére
Battlefield 4 és a MANTLE (+ néhány DX9-es játékokban grafikai hibák), és a HD7850 energiamenedzsment kezelése és viszonya a 14.xx driverekhez. Ezért cseréltem a Sapphire HD7850 OC 950/1250 kártyámat ASUS R270X TOP-ra. Ez a váltás nekem többe is került mint neki... Most a néhány felsorolt kisebb bakin kivül minden játékban rendben vagyok és van 2-3 évre megint garanciális videókártyám. Az idén (jővő év közepéig biztosan) még boltokba kerülő játékokat AMD részéről az R200-as VGA-ra fogják optimalizálni.
-
törölt tag
válasz
haypro #51652 üzenetére
Mint jeleztem számottevő többletteljesitményt (3-4 FPS) nem fog kapni a cserével. A játékok támogatottságával viszont előrébb járna egy R200-as VGA-val. Az R270X-et újonnan megszerzi (vagy nem sokat használtan), akkor szintén megéri az 5000FT-ot a garanciaidő miatt. Én nem sokat gondolkodnék rajta...
-
zuzu000
őstag
válasz
haypro #51426 üzenetére
Huh, még talán a zöld oldalon is szét kéne néznem akkor. Mit ajánlanál? AMD/Nvidia, minden közül. Proci, ár tekintetében (40k max). Elég jó 7870-ek is mennek ilyen áron. Annak a szintjét egy 750 Ti azért nem éri el, úgy láttam.
Tudom, kicsit már elkanyarodtunk a témától
-
zuzu000
őstag
válasz
haypro #51422 üzenetére
60W, komolyan? Mindig is AMD/ATI-s voltam, soha nem néztem utána az nvidiáknak. Még talán nekem is jobban megérné egy olyan? Hogyhogy ilyen kevés a fogyasztása egy AMD-hez képest?
szerk.: hát azért nem hiszem, hogy erősebb, legalább egy gyors keresés alapján ezt találtam:
6850 vs 750 -
zuzu000
őstag
válasz
haypro #51413 üzenetére
6 magosítva van 3,2 Ghz-n. Ha nagyon kell, akkor 3,5-6-ig fel tudom húzni.
Grave444 : én is ettől félek, de ha idehozzuk, megnézem, leteszteljük, akkor mi baj lehet?
szerk.: haypro: nem nagyon szeretnék gépet fejleszteni már, ezt a cserét is csak azért vállaltam be, mert találtam vevőt a HD6850-re, aki ad érte szintén 30 ezret
tehát 0 forintos csere lenne egy 6850 -> 7870.
-
joysefke
veterán
válasz
haypro #51295 üzenetére
Ha garantáltan megy a tuning akkor a 280 jobb vétel lehet mint a 270X, de ha már tunning akkor tegyük hozzá, hogy a 280X is húzható és alapjáraton a 280X-nek nagyobb az előnye a 280 fölött, mint a 280-nak a 270X fölött..
Most a 280X árakra ránézve, ha használtan vennék akkor mindenképpen 280X et vennék 280 helyett, ha újonnan, akkor lehet hogy inkább 280-at 280X helyett (annyival nem lassabb a 280 mint amennyivel újonnan olcsóbb)
-
joysefke
veterán
válasz
haypro #51291 üzenetére
Jaj ne, "lealázza" szűk +10% nem lealázás, főleg nem +15-20%-nyi pénzért.
Asus 270X 51700Ft - Asus 280 -59900Ft. MSI-nél is hasonló a felár. (most néztem az Árgépet)Ettől eltekintve ha éppen bolti újat vennék és a 280 is beleférne a keretbe, akkor egy 8E Ft felárat talán még kiadnék, feltéve, hogy 280-ból nem a leggagyibb hűtős kerül megvételre...
A Tongától meg nem várnám, hogy azonnal lenyomja az árakat és eljön a kánaán. A teljesítményben megfelelő 280/280X modellhez képest tuti felárral fog érkezni aztán mire normalizálódik az ára, a 280/280X készleteket már ki is söpörték a jelenlegi áron.
Persze ha valaki beéri a kedvenc játékai Twitch közvetítéseivel és szeret várni, annak bőven megérheti Tongát várni, utánna meg lehet arra várni, hogy a Tonga ára normalizálódjon és beálljon a teljesítményének megfelelő szintre
J.
-
Steve198310
őstag
válasz
haypro #51243 üzenetére
Kemény az az 500 hozzászólás
Nem tom ....... olyan 1200 hozzászólásom van és a tények alapján (1481) De igen lehetséges a gagyibb de mint itt már nem elsőként elhangzik ezek alap órajelben 1070-1180 között állnak. Devil 1180, Toxic 1150 , Asus top 1120. és így tovább ha jól emlékszem 1070 az alja a BOOST 270X eknek. Re mélem elég fehér a dolog. Lehet testvérek a 7850-7870-(7870xt) de még is más az R9 2xx csakád
-
Apollo_21
addikt
válasz
haypro #51235 üzenetére
A gyári tuningos kártyákról annyit h volt szerencsém DCUII TOP os 7870hez..nemtudom a sima általában meddig húzható..de ez a példány amit birtokoltam olyan 80mhz emelésre beadta a kulcsot..persze ebből nemvonhatom le h mind rossz..de mivel már alapba megvan cibálva kevesebb van benne mint ami direkt levan húzva 950 vagy 1ghz-re...mert ugye ez alap 1100as volt
-
Steve198310
őstag
válasz
haypro #51225 üzenetére
Te azért remélem tudod at hogy 1120Mhz a top asus jele amivel csinálhadsz te bár mit nem megy 1250Mhz-t a GPU. Persze olvasmi meg tanultál
A saját testjeim alapján meg a legtöbb forumtársamé azt bizonyítja fehérholló az 1200 feletti darab. Sőt a Toxic sem megy 1220 felett pedig igen a legjobb alkatrészegből készült darab. A leg mínőségibb 270x.
Na tehát volt 2db 270X az elmúlt egy évben de egyik sem megy játékok alatt stabi 1180Mhz felett. De azért meg súgom amit le cseréltem Dual-x HD7850 az 1235/1425Mhz-t ment stabilan játékok alatt.
Na de vissza kanyarodva a R9 270x hez az a helyzet a legtöbb darab 1100Mhz-en ketyeg erre húzol még max 50-80Mhz-t és kaptál 2-4 max 6FPS-t amivel lehet elkezd jobban melegedni. Sőt biztos. Ennyit a -
-
bozont
veterán
válasz
haypro #51230 üzenetére
Persze hogy egy 7850 esetében (vagy hasonló amiben sok tartalék van) érezhető plusz az azért mégis csak közel +300Mhz, na meg ott a ramokat is jócskán lehet húzni amit többet számít. De +100MHz nem jelent eget verő különbséget, főleg ha a ramokat sem lehet már nagyon túlhajtani. Nem egyszer volt, hogy a 7770 és 7790 esetében elfelejtettem bekapcsolni a tuningot és nem igazán tűnt fel játék közben érzetre (pedig megvolt az 1150-1200MHz), fps számláló meg nem fut folyamatosan azon persze biztos látható lenne az a pár plusz fps.
A lényeg hogy egy butított kártyánál látványosabb gyorsulást hoz a tuning és több értelme van a dolognak, mint egy olyan kártyánál, ami már amúgy is közel határon jár. A 270X pl ilyen.
Persze attól még lehet próbálkozni a tuninggal és egyetértek Grave444-gyel, ha már fizettünk érte akkor ne maradjon parlagon még 0.1 fps sem. Csak nem szabad csodát várni.
-
joysefke
veterán
válasz
haypro #51225 üzenetére
a tesztoldalak válogatott kártyákat kapnak tesztelésnek, arra nem érdemes alapozni. Egyébként szvsz ha az övé alapon bírja mondjuk az 1150-1175-t akkor nem érdemes szanaszéjjel feszelni +50-75MHz-ért, annyit a további sebességnövekedés nem ér.
A meggyfa tetejére sem mászik fel az ember az életét kockáztatva fel leszedni a felső 2 kg meggyet miután az alsó 20Kg alacsonyan lógó gyümölcsöt gyorsan leszedte...
J.
-
Steve198310
őstag
válasz
haypro #51217 üzenetére
Látszik nem igen ismered ezeket a kártyákat már. Ezek nem az első szériás HD7870 ek. Ki vannak hegyezve és nem igen mennek 1150 stabilnál többet. Már a Powercolor Devil 270X sem ment 1180 nál tőbbet. De 1250 a mesében van ezek között már nincs. A fehér hollónál ritkább az a darab ami stabilan 1200-at megy. Stabilban az enyém is 1150-1180 között. Viszont ram 1568Mhz.
+ FPS meg mi 2-4 ? Nem igen hoz többet. Sőt ha valamit nem csinál jól akkor még lassulni is fog meg el kezd hibázni a GPU és jönnek a villámok kockák stb.
Mielőtt valami oltári baromságot írsz légyszíves olvass. -
Steve198310
őstag
válasz
haypro #51186 üzenetére
Jelen esetekben teljesen mindegy ha mindegyiket alap orajelen (270x 1100@= 7870 975@) ugyan azt hozzák játékok alatt. Tesztekben nem tudom nem igen szoktam tesztelgetni.
Kicsit messze van az a 7970 tesó ott van némi rambéli különbség meg a közel +500 shader egység a többiről ne is beszéljünk. Köszönő viszony csak a gpu neve -
Clemi
veterán
válasz
haypro #50719 üzenetére
Mértem egy újabbat, de most több opciót bekapcsoltam ami a Maximum értéket rögzíti.
Most így nézett ki egy újabb óra után:
Az a 127 fok nem tudom mi volt.
Egyébként az Asus mellett a legfőbb érv a 3 év garancia volt, és nem mellékesen hibátlan állapotban most adtam el az előző kártyám (3 év és pár hónap után) ami szintán ASUS volt
Valahogy megbízom a márkanévben. Mióta PC-t használok (kb 1988 óta) csak ASUS alaplapom volt eddig
-
khes
tag
válasz
haypro #50663 üzenetére
EZ az, amivel többet tudok nálad. Bár ha érdekel annyira a téma, hogy ne csak fikázz ide a fórumra, akkor el fogod olvasni és te is ugyan annyit fogsz tudni a DX12-ről, mint én.
#belinho
Igen, olyan kártyáknál van értelme a több ram-nak, ahol van egy elég combos GPU, ami ki is tudja használni. Egy akármennyire túlhajtott Pitcairn XT nem lesz képes azt a 4 GB-ot egészségesen kihasználni.
-
törölt tag
válasz
haypro #50391 üzenetére
Én kevesebb cserélgetéssel inkább Full HD-s monitort vettem. Ezzel nálam még több lett a FPS a játékok közben, de ezt is leirtam fentebb. Tesztoldalak is Intel CPU-t, lehetőleg 4GHz felett használnak a CPU limit elkerülésére. Nekem az FPS értékem nem növekszik 4GHz-es órajelen sem, csak ha a GPU-t is tuningolom vele együtt. Ebböl indultam ki ahogy nálam müködik és ez úgy látszik hiba volt.
-
törölt tag
válasz
haypro #50381 üzenetére
HD6850-et használtam 1280x1024-es felbontásban ameddig nem volt FHD monitorom. Amikor megvettem a HD7850-et még mindig a CRT monitort használtam ebben a felbontásban. Akkor is mértem gyorsulást, nem is keveset, majd Full HD felbontásban kaptam meg azt a teljesitmény ami elvárható. Ne állitsunk már olyanokat, mert nem hiszem el hogy 1440x900-ban kevés egy Phenom II X4 és hogy olymindegy hogy egy HD7850-et vagy egy HD6870 használunk a gépben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest