- Google Pixel topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Steve198310 #55280 üzenetére
1300-ig megy afterburnerben custom bios nelkul?
-
V.Dave
senior tag
válasz
Steve198310 #55271 üzenetére
még? Tehát akkor ez egy általános probléma 10-nél? Javítani fogják?
-
jookomak
őstag
válasz
Steve198310 #55257 üzenetére
Öcsémnek lesz, szóval nekem tökmindegy.
Lényeg, hogy ne legyen valami hibás széria, mittudomén ciripel, hűtő hamar döglik, kerreg, stb. Sok gar a lényeg, meg a stabil működés, hang annyira nem számít, gyári oc se. Nem egy nagyétvágyú kártyák, szóval egy kisebb hűtés is jó rá gondolom, nem kell 2-3 ventis 3 slotos asus monstrum. -
Ciccuka
veterán
válasz
Steve198310 #55241 üzenetére
Én meg megkérdeztem tőle: HDMi-n is ezt csinálja?
-
gyenesmartin
őstag
válasz
Steve198310 #55241 üzenetére
Ma délután kipróbálom haverom monitorával is (az DVI-os). Ha ott nem csíkozódik akkor vehetek új monitort.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Steve198310 #55236 üzenetére
Hdmi és dvi nem csikoz - ezt hol írta?
-
CirrMee
addikt
válasz
Steve198310 #55204 üzenetére
Van boost a kártyámon.
-
CirrMee
addikt
válasz
Steve198310 #55202 üzenetére
Nekem a limiter felkapcsolása nélkül is folyamatosan megy a boost órajel, ha van melója. Amennyire tudom, nem is órajelet vezérel a limiter, szóval amíg belefér az adott TDP keretbe - akár a limit kitolása nélkül is - a boost órajelen fog menni.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Steve198310 #55186 üzenetére
72-es a monitorom, tartok tole, hogys ahhoz lockolva is hallani fogom, de majd kiderul. Viszont melegszik, mint a dog, 85W-s kartyat valtottam es mATX haz hazhuto nelkul.
Majd dobok bele valamit. Irok meg, ha sikerult kiprobalnom otthon. Koszi a valaszokat.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Steve198310 #55184 üzenetére
Utálom.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Steve198310 #55182 üzenetére
Konkretan jatek alatt ilyen (vsync nelkul).
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Steve198310 #55175 üzenetére
Gépházam nincs, alkatrészek nem porosak, így takarítás kilőve. Pasztázás rendszeres nálam 2-3 havonta. Friss win10 van telepítve alap programokkal.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Steve198310 #55173 üzenetére
De több probléma is van arra enged következtetni hogy nem a játék hibája. Pl, nem enged órajelet változtatni, fixen 975mhz-en van. Hiába állítom én fentebb vagy lentebb nem változik monitorozásnál. Eddig engedte most nem... Csak a feszkót engedi változtatni. Plussz terheletlen állapotban is 73 fokos mint játék alatt. Eddig 43fok volt terhelés nélkül.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Steve198310 #55171 üzenetére
Egyedül a minecraftot tudtam kipróbálni, ott max grafon 60-70FPS. Pedig úgy emlékszem közel 300 volt.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
Steve198310 #55163 üzenetére
MSI FM2 A75MA-E35 és 750K a CPU
Korábban volt egy ilyen történetem vele. Most fut a Memtest, szinte ugyanaz, annyi a különbség az itteni képekhez képest, hogy nem 2839,5 - 2839,6MB, hanem eddig (fél órája fut) 2839,8MB-nál dob hibát. Akkor segített egy alapos takarítás, most nem (Memtest előtt pucoltam ki a rendszert). Ahogy ott is írtam, a bolt (Merlinhardver) azt válaszolta, ez lehet vezérlési hiba is. Ez az alaplapon van? Vagy a processzorban?
Aida64 + FurMark teszten, ha nem kapcsolom be az Aidán a memóriatesztet is, lefut az egy perces FurMark gond nélkül. Ha bekapcsolom, 10-ből 9-szer standby-ba rakja a VGA a monitort, a ventik pörögnek, de a gép csak a power gombra reagál, resetre nem.
Frissítettem a BIOS-t is, hátha, de nem segített.
Szóval, ez lehet alaplapi hiba? Egyre kevéssé hiszek a táp gondjában.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
Steve198310 #55156 üzenetére
Remélem most már nem hibáztam!
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
Steve198310 #55154 üzenetére
Erre gondolsz?
Az előbb már az Aida64 stabilitás tesztje is megfektette a gépet (lefagyott), mikor bekapcsoltam a GPU tesztelését is.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
Steve198310 #55152 üzenetére
Kb 3 éves. Az ellenőrzéshez program kell, vagy multiméter (utóbbi nincs)?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Steve198310 #55101 üzenetére
Lehet igazad van, de a lényegen nem változtat.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Steve198310 #55099 üzenetére
Ugyanazt mondod te is. Kicsit továbbvittem a gondolatot, hogy az átalakító miatt analóg lesz a jel, mivel a monitoron csak D-sub csati van.
-
válasz
Steve198310 #55093 üzenetére
árnyékolt a vga kábeled?
lehet kapni kétszeresen árnyékolt vga kábelt is. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Steve198310 #55093 üzenetére
HD 7xxx széria óta analóg jelen ezt csinálják a kártyák. Hiába átalakítózol, attól még a vga-ból analóg jelen jön.
-
kvio1
tag
válasz
Steve198310 #55088 üzenetére
Értem. Csak azért meg nem akarok új monitort venni, ha nem muszáj. Amit írtam kábelt avval se lenne jó?
-
h4mi1
tag
válasz
Steve198310 #54937 üzenetére
Aida64 meg a Catalyst is pedig 1100 ra van állítva és ahogy nézem lolozás közben nem megy fel 500 fölé a memoria órajel.. Most az előbb witchert 3 mat probáltam ennél 1450
-
Knobber
aktív tag
válasz
Steve198310 #54842 üzenetére
A cikk alapján csináltam mindent: [link]
Power limit settings: 20%
GPU Clock: 1050Mhz
Memory Clock: 1500Mhz -
Knobber
aktív tag
válasz
Steve198310 #54839 üzenetére
-
mody123
tag
válasz
Steve198310 #54835 üzenetére
ASUS a típusa. A vicc az hogy akkor is lefagyott a gép amikor az integrált videokari volt beállítva. Miután kivettük a 270x-et utána már nem fagyott le.
-
Hubba12
senior tag
válasz
Steve198310 #54596 üzenetére
Így gondoltam
De sajnos ez az Asus-ra nem igaz...
-
Hubba12
senior tag
válasz
Steve198310 #54594 üzenetére
ja értem a tied le butítót 7870 volt... Az már úgy rögtön más
-
Hubba12
senior tag
válasz
Steve198310 #54592 üzenetére
Aha értem én ki fogtam egy anti tuningosat mert nekem csak 1040-et megy 1210mV mellett... Lehet ki probálom de nem hiszem
-
Hubba12
senior tag
válasz
Steve198310 #54590 üzenetére
Az úgy kemény. A 7870 bios nélkül mennyit ment a gpu?
-
Hubba12
senior tag
válasz
Steve198310 #54581 üzenetére
1300 azt hogy? Nekem nem enged többet 1210-nél.
-
raubisoda
senior tag
válasz
Steve198310 #54581 üzenetére
Úgy van és igaz már beugrott a régi szép 7850-es idők emlékére.
-
marcus1
tag
válasz
Steve198310 #54577 üzenetére
köszi
már sokszor használtam ezt a progit régi ati kártyáimnál.Nem tudom melyik állás melyik
mert két állítási lehetőség van de leírás nincs sehol hozzá.
-
Pros
tag
válasz
Steve198310 #54375 üzenetére
Ahha lehet itt lesz a hiba. Ő sima VGA monitorral használja. DVI - VGA átalakítóval én pedig csak a HDMI-re kötöttem.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #54314 üzenetére
Nem volt legmagasabb grafika (eleve nem lehet x2AA mellett).
Nagyon jó a példa egyébként.
Ezért is szoktam mondani, mennyire nem érnek szart sem a neten találhato AA OFF/2X/4X + PX OFF és hasonló lqrt tesztek, főleg, mivel csak egy idióta játszik gyengébb beállítással, mint amire a kártyája amúgy jó lenne.
Far Cry 4 VALÓBAN legmagasabb grafikán 55FPS körül fut 280X-en (még videót is néztem jútyúbon.
Tuningolt 7870XT-vel 50FPS körül futott. De egyébként is megnézheted, alapból 20% van a két kártya között, miközben az XT gyakorlatilag 13-14%-kal húzható. Sehogy nem jön ki még 10% különbség sem a két kártya között, bármelyik programot nézem, mindenütt a 40-55FPS közötti sávban mozognak, ami játékélményben ugyanaz. És hagyjuk a 3GB-ot, mert a 2GB-os kártya sebességét semmivel nem csökkentette a kevesebb RAM, amihez persze optimalizált játék is kell, de ha egy játék szar, akkor az avval tapasztalható - teljesítményt nem lehet a VGA számlájára írni, ugyebár.
VSync értelemszerűen értelmetlen mind2 kártyán. Ha meg valaki szándékosan torzítja az eredményt (pl. egy min 55 vs. 61 FPS VSync-kel 7870-en 30FPS lesz, 280-on meg 60), akkor legalább ne hivatkozzon az "eredményeire", és ezt mindenkire értem, aki lusta normálisan tesztelni a hardverét.
Azt persze megértem, hogy akik VGA árusítással foglalkoznak, nagyon szeretnék bebizonyítani, mennyivel érdemesebb 70k-ért 280X-et venni egy 40Ks használt XT helyett, aki bedől nekik, magára vessen.
Gainka: Ha valamit nem értesz meg, attól még nem marhaság.
-
scampolo84
aktív tag
válasz
Steve198310 #54272 üzenetére
Nem tudtad, hogy ez a Jolly Joker válasz minden kérdésre ebben a topicban?
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #54263 üzenetére
Hát, C topicban jószerivel mindig W7-en jöttek a bugok, de én szép számmal találtam Win 8 alatt is.
W8.1 alatt nem is látom az érintő felületet, de 8 alatt sem láttam, mert No1 teendőm volt kikapcsolni.
asker1204: nV-t vegyél, vazze! (GTX960) 270(X)/280(X) sem éri meg az árát. GB VGA-k jól.
Ha JÓ AMD-s kártyát akarsz, vegyél egy használt 7870XT, pofátlanul alulárazottak. 40k már jó ár volt, amennyiért az enyém elment, teljesítményben meg fogta a 280-at, de gyakorlatilag a 280X-et is, mert max pár FPS-szel maradt le tőle (45 vs 50), aminek semmi jelentősége. És olvasmányaim/tapasztalataim szerint jóval kevesebb a driver gond vele, mint az R9-esekkel (de mivel AMD, úgyis lesz). -
Skimaster
senior tag
válasz
Steve198310 #54178 üzenetére
Ok,engem az fps nem érdekl,egy játék sem röccen meg......platformot nem váltanék,és csak fhd-ben és a fölött azt mondják a tesztelők jó kártya kell és nem proci....akkor ez most hogy van?
-
kovsol
titán
válasz
Steve198310 #53847 üzenetére
Már mindenhol ez folyik a csapból is, miközben az a kártya így is bitang erős, és a teszteredmények nem hamisak.
Szerintem fölös itt is elkezdeni ezt az off topicot.
-
raubisoda
senior tag
válasz
Steve198310 #53845 üzenetére
Én is újra húztam a drivert de semmi.Befejeztem a szenvedést nem ér annyit.
-
mexel
veterán
válasz
Steve198310 #53811 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
-
lowzor
veterán
válasz
Steve198310 #53783 üzenetére
Tekintve, hogy a 280X alapórajele 1000/1500 mhz, ő soha nem fogja nekem bemagyarázni, hogy 1100/1500-on már a 280X szintjén volt az XT-vel, -512 shaderrel, 256 bites memóriabusszal, meg 2 giga VRAM-al
Az a kártya a büdös életben nem érné el a 280X szintjét léghűtéssel, vagy talán 1300 mhz-en. -
lowzor
veterán
válasz
Steve198310 #53783 üzenetére
Persze, hogy azt.
Hiszen a 3 giga VRAM is csak parasztvakítás -
Speed®
titán
válasz
Steve198310 #53780 üzenetére
+512SP/1GB RAM is belekerült a tuninggal, ne értetlenkedj
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53574 üzenetére
Dehogynem mér, csak be kell állítani.
zozoz1: Vannak rossz álmok.
A próbagarral az a gáz, hogy nem jó semmire. A VGA-t nem a (normális, tuningot is beleértve) terhelés nyírja ki, hanem az ugrándozó feszek és órajelek, amelyben bizony élen jár az AMD. Ha hosszú élettartamra vágysz, AB, Trixx, ezek kellenek.
Valaki tesztelt rqajtqam kívül Monster Hunter benchmarkkal? Kíváncsi lennék, más kártyák milyen eredményt tudnak.
+Néztem CoD AW-t. Ritka lqrt a beállítása (menüben nem lehet, játék közben meg bármit állítok, 5-8p-ig lehet újra nézni az átvezető videókat
+ még swap fájl is kell neki
) Végül csak beállítottam (módosítások között egy vacsora, majd egy fürdés, majd egy takarítás), és szépen megy ez is fullban (50-58FPS), ha a hülye beállításokat kihagyja az ember (film-effekt és a vele járó pocsék textúrák 1.7-3,5FPS-ért), de ez sem zabálja meg a 2GB RAM-ot. 1x ugrott fel 2020MB-ra (videóban), elvan 1950-1980MB között. Ami viszont megint azt bizonyítja, hogy direkt írnak 3-4GB-ra játékokat/drivereket, az megint csak az, hogy min felbontásban és grafikával is ugyanennyi RAM-ot zabált, 1x ugyanis elfelejtettem átkapcsolni az AB-profilt, aztán kvázi 2D-ben kalibrálta magát a játék. De futott szépen.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53549 üzenetére
Piszok mázlista.
zozoz1: Hát úgy, hogy AMD!!
Már mondtam soxor, régi tapasztalat: új AMD kártyát legaláb fél évvel a megjelenés után szabad csak venni. Legdurvább a 3870 volt: 8 hónappal a megjelenés után jött hozzá megfelelő driver, és egyből gyorsult 20%-ot. Ja, 2-2,5 év után meg kezd elfogyni a támogatásuk, akkor meg azért bugzanak, hogy lecseréld.
A kártyák tényleg jók, nem is azokkal van a probléma, + túlárazottak.scampolo84: Vannak jó karik, 2 ventis, ha melegedik, ott valami nem OK. De ahogy néztem, a legforróbb 970-ek sem érik el egy alap 7870 szintjét.
asdxv: Amennyivel gyorsabb, nagyobb tudású és jobb a 970, sztem még a 25k különbség is határeset. No de ha éppen 75k-ja van valakinek, az nem tud választani.
Én 760-at akartam venni anno, de az XT olyan jó vétel volt, hogy emellett döntöttem. Ez eddig a legjobb AMD kártyám.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53531 üzenetére
Én azért is szoktam HWinfo-val kombinálni, már totál megszoktam.
Ráadásul sokkal pontosabb, főleg, ha a feszt akarom követni, mert ahhoz az AB-nek köze sincs. Próbáld ki.
Hát, "ingyé'" jó a 280X, az tuti.zozoz1: A 290 áráért inkább GTX970-et vennék, nem kicsit gyorsabb.
scampolo84: Vegyél 970-et, évekig csúcskategóriában maradsz vele, fel sem merül, mennyiért adhatnád el (és driver probléma semmi, multimonitor meg pöccre működik, PX és CUDA, kevesebbet fogyaszt, stb).
K!LLeR: Phenom kevés, "low"-on tesztelni meg marhaság. A VGA röhög, a proci meg semmire nem képes vele. Default 3DM teszteknek megint semmi értelmük, nem ilyen beállításokkal játszik az ember. De még maxi beállításokkal is kevés a Phenom.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
Steve198310 #53541 üzenetére
A VRAM is benne van a léghuzatban. Bár fizikailag az sincs lehűtőbordázva.
Eddig csak a 280X-nél hallottam arról hogy határeset ez a megoldás.
Nálam még nem jelenzkezett probléma, sem a 290-nél.. -
lowzor
veterán
válasz
Steve198310 #53538 üzenetére
A 290-nél nem gáz, mint a 280X-nél.
Ott alacsonyabb órajelen megy + Elpida van rajta, ami jobban bírja a hőt. -
hambi80
tag
válasz
Steve198310 #53505 üzenetére
itt is igaz ami op rendszernél minnél több memoriád van annál többet használ
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53441 üzenetére
De nálam olyan elméletileg nem lehet, az CF konfigokon lép fel (és a 2. GPU kikapcsolását jelenti), 1 kártyán nem. Abu szerint, ha jól rémlik, még amd konfigon sem (anno volt ilyenem, akkor érdeklődtem utána), ha nem hybrid cf megy. Egyébként egyszer defrag miatt vártam, bő 5p után ébredt a gép, szóval csak türelem kell.
Amúgy a videóim AB nélkül is laggolnak, ha bármi hasznos tippetek van a megoldásra, hálás leszek. Mindegy, hogy WMP és szoftveres lejátszás, vagy hardveres. Driveren kívül (de újabbakkal próbáltam) csak win frissítésre tudok gondolni, mert azóta van a prob. hogy van rendes netem és frissítettem. De ha valaki tudná a megoldást, sokat segítene.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53422 üzenetére
Hát, ha a fel nem ébredő kártya nem BS, akkor nem tudom, mi lehetne inkább az!
Játékokban nálam SOHA nem ment el a kép.
Zsébernardo: Emlékszem, de azt hittem, újabb verzióval megoldódott a probléma. Nálam tökéletesen dolgozik, csak a feszt nem tudom állítani rajta. GTX560-nal még tökéletesen együttműködött. Egyébként AB-ből is van má3 4.1, én a monitorozó funkciói miatt szeretem. Bár most bogarat tettél a fülembe, meg is nézem, mert mostanában minden videó akadva megy, a legegyszerűbb 320x240-es is, a 2 legfrissebb driverrel, 11b2-t még nem tettem vissza. De volt már ilyen az AMD transc. szolg. miatt, azt már letakarítottam.
Cseri0058: Így szokták. Láttam már jó pár vinyót, VGA-t is gar idő után pár héttel kimúlni. Ezért (is) jobb nem hagyni a driverre az órajelek és a feszek állandó b.sztatását. A jövőre nézve mondom. Javasolnék inkáb egy használt XT-t, de, gondolom, az pont nem kellene egy ilyen garvesztés után. GB-ot még nézhetsz Twinforce hűtéssel, MSI az Afterburnerhez nagyon jó, vmelyik kártyán VRM-et is lehet szabályozni vele, ha jól rémlik.
Az árak jan végén szoktak alacsonyabban lenni, amikor még nincs vásárlóerő, a drágán rendelt cuccokat meg kiszállították.Zsébernardo: Ha CC-ben is állítgat az ember, v. másik progiban, az ugyanúgy ilyen beragadást okoz, vagy inkább az, én ugyanis AB-től önmagában ilyet 10 év alatt sem láttam. Ettől persze spéci kártyákon előfordulhat, ahogy nálam is állítani kellett rajta, hogy megfelelően működjön.
Mondjuk a legbiztosabb fix profilokat használni, az órajelvezérlést sem CC-re, sem AB-re, sem bármi másra nem bízni, mert a problémákat az órajelek és a feszek ugrálása okozza. Fixen nálam pl. sem böngészőben, sem másban nincsenek ilyen jellegű bugok v. BS-ek. -
Cseri0058
őstag
válasz
Steve198310 #53427 üzenetére
Akkor érdemes a 270x et venni. Tekintve h ugyan annyiba kerülnek.
Mostanában nem fog lejjebb menni az ára? -
Z10N
veterán
válasz
Steve198310 #53405 üzenetére
Ugy nez ki nem is igazan a leadott teljesitmeny a lenyeg elsodlegesen (trnyleg eleg egy minosegibb 400W-s), mint ahogy irod is. Inkabb az alatalad is emlitette "minoseg", ami a leadott amperre vonatkozik agankent. Regen volt egy ilyen osszesitett oldal, ahol a videokartyak aramfelvetele volt megadva. Ahogy neztem a Power Board Limit is ezt az aramfelvetelt szabaloyzna az gpu orajel mellett.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Steve198310 #53398 üzenetére
Ritkán használok FF-t, de vannak dolgok, amik ott kellenek. Legalább felírhattam ezt is, mint hibajelenség a garifutárnak. i5-3550 akkor kihajtana rendesen egy 270-et? 3,6 gigán megy. Procit nem tervezek cserélni.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Steve198310 #53396 üzenetére
De amúgy firefox alatt is néha szétesik a kép, úgyhogy mindenképp visszaküldöm.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Steve198310 #53391 üzenetére
Másfél év alatt, kb. 10 féle gyári és béta driverrel sem lett javítva. Most untam meg a 7790-nél.
-
do3om
addikt
válasz
Steve198310 #53346 üzenetére
Mondjuk a karin nincs is már D-SUB, azért ez lehetne figyelmeztető jel.
Meg arra is kiváncsi vagyok miféle monitorok azok amiken csak ez van, és közbe meg ilyen vgat vesz hozzá.
Tudom voltak régen jó monitorok de gyanús hogy az esetek töbségében valami 1280x1024-es felbontáson használják.
Én jó pár éve 20e-ért vettem használtan monitort, minden van rajta. Nem hiszem hogy annyira szuper monitorok vannak akik még így jártak hogy átalakítózni kel, cserélni kel ha már többi alkatrészre meg van pénz, amit néz arra meg nem. -
Tournament
aktív tag
válasz
Steve198310 #53344 üzenetére
Nem csodálkozom hogy ha a sok Bug reportrol az derül ki hogy semmi gond a karinak csak sokan dsubal akarják használni ... Én nem irtam a forumon de én is lecseréltem DVI-D-re mert állandoan analogon zavaros volt a dolog mert játék kőzbe vsync nélkül nem lehetet
átalakitoval nekem is szorakozot
-
pcguru23
aktív tag
válasz
Steve198310 #53342 üzenetére
dvi nincs a monitoron.
És ha d-sub hdmi átalakitóval használnám?És miért pont ezzel a szériával csinálja ezt...előző karival (gtx470) semmi ilyen gond nem volt ugyan ilyen csatlakozás mellet. -
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53305 üzenetére
Gondolom, mert 7870-nek hívják.
Tudom, hogy más a felépítés, csak abból indultam ki, hogy azonos (teljes) terheléssel X és Y hardver esetén a magasabb feszt felvevő fogyaszt többet (és melegedik jobban emiatt) elméletileg. Ha ez mégis hűvösebb, akkor sanszos, hogy az adott hardver nincs kihasználva, "fölöslegesen" kéri a magasabb áramot. Ennek egyetlen logikus oka az alkalmazott alkatrészek gyenge minősége lehet. Úgy vélem egyébként, hogy az egész kategóriában, az R9-eseket is beleértve a 7870XT a legjobban eltalált kártya. -
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53291 üzenetére
Hát, az csudi 1.3V-on, amikor az XT-nek az 1.144V GYÁRI (már levett 1.21V óta) is garantált 100°C+ VRM egy kis tuninggal, ha az ember nem használ saját hűtésvezérlést. Eszerint a 78x0-ak ilyen pocsék hatásfokkal dolgoznak.
Gondolom, magasabb feszen hasonló kihasználtsággal magasabb hőt kellene termelniük. Az XT-n legalábbis elég komoly hűtő van, hogy ne az okozzon túlmelegedést.
G4RWIN: Bármilyen beállítása lezuhog, ha nem állítod minőségre CC-ben, nálam legalábbis ez oldotta meg a problémát. Azaz szar a gyári CC profil.
sephi: Nincsenek akadások, lásd feljebb. Mantle-nek sem kell 2GB egy 2GB-os kártyán, szépen elfut azzal, ebből a szempontból az optimalizálás rendben van.
-
F e Z o
veterán
válasz
Ezt a karit nem mókolták, Szolnokról vettem egy olyan sráctól, aki nem tudja mit is adott el. GPU : 1,25V 1200MHz.
(#53290) katt777 : Bár víz van rajta, mégse hajtom annyi fesszel. Van aranyközépút.
-
válasz
Nem a melegtöl döglik a
legykartya (illetve nem csak attol), de a feszültsegtöl is. Utobbitol joval hamarabb, ha eltekintünk a magleolvadastol -
F e Z o
veterán
válasz
Steve198310 #53287 üzenetére
Nekem alapból tudja a 1,3V-os feszt a Saphhire 7850 Dual-X-em.
-
Sanyi19
őstag
válasz
Steve198310 #53285 üzenetére
Működött is? Hogy mikor nem annyi a shaderek száma?
-
Sur1G
aktív tag
válasz
Steve198310 #53224 üzenetére
Alapból terhelés nélkül:
12.096 V
100% terhelésen (Furmark)
11,493 V (HW Info - GPU VRM Voltage In (VIN/+12V)
Remélem jó értékeket néztem -
Sur1G
aktív tag
válasz
Steve198310 #53221 üzenetére
A tápom az semmiképpen nem jó már, mindenképpen cserélnem kell.
A kártya bekötése
1 db direkt PCI-e
1 db PCI-e - 2 db 4 pines molex átalakítóval.A 2 db 4 pines molex része a táp külön-külön ágáról van levéve, mert amúgy el se indul el a gép, ha egy ágra teszem rá. Erre a két ágra nincs már más kötve.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
Steve198310 #53220 üzenetére
Mindemképp szerintem már határeset. Több mint 6 éves cucc már... Még ha minőségi is...
Itt valóban már az sem számít mit hova mi elé kötsz... -
PcCar
tag
válasz
Steve198310 #53191 üzenetére
Köszönöm!
Közben én is rátaláltam.
Feltettem, tesztelem. -
CirrMee
addikt
válasz
Steve198310 #53188 üzenetére
Fordítva, a monitornak nem tetszik...
-
Andris837
senior tag
válasz
Steve198310 #53179 üzenetére
Ma ha minden igaz hozzájutok egy új monitorhoz, amit HDMI kábellel fogok csatlakoztatni a géphez. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz az eredmény. Bízom benne, hogy megszűnik a hullámzó vibrálás.
-
Steve198310
őstag
válasz
Steve198310 #53179 üzenetére
rosszul fogalmaztam ... "csíkozodik" kicsit ja
-
Andris837
senior tag
válasz
Steve198310 #53146 üzenetére
Köszönöm!
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Steve198310 #53135 üzenetére
Gyorsan esnek a kártyák értéke
Egyébként a kolléga akitől vettem [link], azt írta,hogy az 1100Mhz-es órajel sem okoz gondot a karinak,csak itt már fűt rendesen,az is igaz,én ezt még nem teszteltem ki,egyenlőre úgy érzem,bőven erősebb mint a 270-es kari
alapon is
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Steve198310 #53132 üzenetére
44-èrt jutottam hozzá.Mindig is Nvidiáim voltak.Az utobbi hetekbe volt 7850-em,R9-270,Meg most a 7950,Ami tetszik
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Steve198310 #53128 üzenetére
Nagyon jo a kártya ès elèg jo a tuning potenciálja is.Halk is ès a hűtèse is elèg jó.Max 66fok volt eddig.Szèp is nagyon pluszba full gyári tartozèkos is.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Steve198310 #53126 üzenetére
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Steve198310 #53089 üzenetére
Nem csoda,mert a 11-ben eléggé lemaradnak az AMD-s procik,de viszont Firestrike-ban már nincs akkora lemaradás
4600Mhz-en 7166 pont a Physix score [link]
4600Mhz-en egy i5 3570k pontja pedig 8753 [link]
3600Mhz-en üzemelő i5 2400 pontja pedig 6559 [link]Jó kb 20%-al több pontot ért el az i5 ,de jóval drágább is,viszont az én pontomhoz annyit hozzá tennék,hogy igaz 4600Mhz-en ment a proci,de sem a HT,sem az NB nem volt húzva,és a ram is Single volt,mert csak 4GB ramom volt,szóval ott még volt egy 100-150 pont tartalék a rendszerben.
Szóval összegezve sztem nem olyan rossz ez,és bőven elég számomra a legtöbb játékhoz.
sephi Így már jobb,de én még régen mértem azt,kb 1,5 éve,és csak FX-el,akkor ennyit javult még kb 1,5 év alatt! Nem rossz
Azért csak gyúrnak a driverre,AMD-él is
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53058 üzenetére
Vagy simán kilép kevés memóriával, vagy 2D textúra kirajzolási hiba. A poén, hogy a videó közepén csinálja, 3D-nek semmi köze hozzá. Swap fájl-lal működik, de ez idegesítő (ráadásul min graffal is kell neki, vagyis vsz. a videónak, mert a játék nem zabálja meg). Ha mindent ráteszek, 1.8FPS
, miközben ritka pocsék képet nyújt, használhatóvá butítva kb. mint egy Unreal engine 3. Bármi grafikát állítok, percekig újra megy a betöltő videó, egyébként 92FPS alá nem tudtam vinni eddig, szóval még nem jöttem rá, melyik beállítás vágja haza. Az viszont biztosan rossz (driver is lehet akár), mert van pár DX11-es játékom, és egyik sem fekteti meg a karit. Alapvetően szerintem ez egy hiperszarul megírt játék még 3. javítással is. Nem is szidom az AMD meghajtót, a 2 legfrissebbel ua. hibák vannak.
Ja, és volt benne az elején egy Auto Mantle, az vhová eltűnt.Pedig kikapcsoltam volna.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
Steve198310 #53007 üzenetére
semmihez nem nyúltam. Minden gyári...
Tanácstalan vagyok -
zozoz1
aktív tag
válasz
Steve198310 #53005 üzenetére
Hoppácska!!!!!!!!!!!!
Ráéreztél.....
A FarCry4-nél csinált ilyesmit. Mint ha az űrből jöttek volna elő drótkötelek...
A villódzást is láttam de nem tudom melyik játékban... Talán a Crysisban...
De a Battlefield 4 ben egyszerűen csak behal szürkén... -
zozoz1
aktív tag
válasz
Steve198310 #53001 üzenetére
Nincs más játék alatt. Bár nem is játszottam eddig nagyon vele.Talán a Crysis 3 meg a FarCry 4. De utóbbit csak 20 percet nyomtam. Viszont a képernyővillogás előfordul rendre időnként...
-
Lacuss20
senior tag
válasz
Steve198310 #52984 üzenetére
Okés lementema BIOST? Azután mit tegyek vele van valami tuti beállítási tipp? Újonan vettem PCX.-nél csere garanciás. Csak nem akarok már 3 nap után cseréltetni, mivel ugye nem tudom/tudtam mi baja. Kipróbálom a shadow of mordort úgy, ha meghúzom 1050-re feszültséget magának fog adni a prgival. Ammeg boltba meg mindenhol 1050-el írja a mag órajele nem 975-el ahogy amúgy ketyeg (alapból).
-
kovsol
titán
válasz
Steve198310 #52984 üzenetére
"270 kisebb fogyasztására a HD 7870 el szemben majd azt, hogy a 270x annyit hoz mint a HD 7870xt."
270 kisebb órajel, kisebb feszültség. De meglepő, hogy kevesebbet fogyaszt. 7870 is alul feszelhető.
7870xt meg addig van lemaradva míg alap órajelen méregetünk, azonos órajelen gyorsabb, mint a 270/x. Durván alulfeszelhető, és a boostot is ki lehet iktatni, így nem is fogyaszt sokat. -
Emu
őstag
válasz
Steve198310 #52955 üzenetére
Vapor-x nekem is tetszene, de használtan 1 év garival egy 270X DualX-t tudok szerezni normális áron, és nem csak a gari idő végéig terveznék vele
-
marquuard
veterán
válasz
Steve198310 #52952 üzenetére
Miben merül ki nálad a legjobb? Szerintem az ismertebb márkák mind megállják a helyüket a hardverpiacon, és tudtommal nincs szignifikáns különbség egyik gyártó terméke között sem, a 280X önmagában egy optimális teljesítménnyel ellátott GPU. A hűtések között sincs egetrengetően nagy eltérés, pár fok biztos, hogy van, de elenyésző.
-
kovsol
titán
válasz
Steve198310 #52925 üzenetére
Mostanában konzolos topicban többet forgok, mint PC-s. De még itt duruzsol a sapphire 7870XT a gépben.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Steve198310 #52879 üzenetére
Ez jó,pöcsöm
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #52863 üzenetére
Ha ilyet találnánk a dobozban nem küldenénk vissza...!
-
moltisanti
újonc
válasz
Steve198310 #52866 üzenetére
Köszönöm!
-
CirrMee
addikt
válasz
Steve198310 #52863 üzenetére
De legalább ordít erről...
-
seederking
őstag
válasz
Steve198310 #52851 üzenetére
Mèg nincs a kezemben semmi.
Du megyek a 280x-èrt.Azt tuti elhozom de hogy cpu tèren hogyan tovább azt mèg nem tudom.De átgondolom amit irtatok. -
seederking
őstag
válasz
Steve198310 #52838 üzenetére
Akkor a 7970-et felejtsem el inkább?Teéjesítményben mintha "alázná" kicsit a 280-at nemde?
Viszont nekem is a 280-hoz húz a szívem az újabb technológia miatt. -
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #52828 üzenetére
2 malomban őrölünk. 2D-ben "low" profil van alacsony fesszel, UVD-ben és 3D-ben emelt fesz magasabb órajellel. Ha tuningolsz, akkor is felemeli de a hűtést nem módosítja, erre írtam, hogy túlmelegedést okozhat a legtöbb kártyán.
ADAM1337: Akkor most van egy 7870XT-d?
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #52806 üzenetére
Dehogynem emel, az a dolga. (Powerplay.)
kerekfej: Mint olvashattad, magam sem egy HD2600-zal hasonlítottam össze.
Egymáshoz teljesítményben közeli kártyákkal fordulhat elő, tehát pl. egy 270X-nél egy 7850-nel lehetne összevetni, ilyesmi. Ez persze mindig kártyafüggő, de a probléma inkább ott van, hogy egy durván CPU-limites helyzetben a min FPS lezuhan, míg egy gyengébb VGA-val nem feltétlenül. Ergo a gyengébb kártyával jobban lehet játszani. Ha pedig ey 1-2 magot igénybe vevő játékról van szó, a Phenom jóval nagyobb bukta, mint egy P v. Core i3.
RetepNyaraB: "Ez olyan, mint az intel procik(I)on(/I) a turbo core (ööö persze lehet, h van AMD(I)-re(/I) is, nem vagyok képben. Ez magyarul azt jelenti, hogy szerinted az Intelekben rossz, de lehet, hogy az AMD-kben. Erre írtam ON TOPIC, hogy az AMD-nél lép fel.
Az "AMD-nél" teljesen helyes kifejezés az "AMD esetében" rövidítésére, főleg, hogy a turbót nem tudod kikapcsolni a prociban, még ha le is kupakolod, hiába a proci vezérlésébe építették be.Csak biosban tudod kikapcsolni.
Az igekötőket nem is értem, hogyan jöttek ide., az összes ilyen szavam a "kikapcsolni" volt, helyesen írva. A köcsögözést inkább nem minősítem.
Ez egy elég szánalmas hsz volt (lásd még: ragok hibás és következetlen használata), és csak azért válaszoltam, mert mindemellett teljességgel értelmetlen is.Ha nyelvészeti vitára vágysz, inkább privátban próbálkozz, de csak az ilyen jellegű tudásod némi fejlesztése után, így magunkat, egymást és a moderátorokat is kímélhetjük).
A fórumozók nyelvtudását illetően viszont teljesen igazad van! Én bizony, ha nyelvészkedni akarnék itt (de nem szoktam), nagy magyarságomban biztosan nem angol kifejezést használnék a szerkesztésre.
No offense, csak, ha már annyira vágytál a helyes nyelvi kifejezésekre, gondoltam, segítek.r00r1: Nézd meg a win en. tak. beállításait.
A másik az alaplapi S(x) mód. A harmadik a letöltő szoftver. Én pl. DiskDefrag-gal úgy jártam, hogy mindig en. tak. módba kapcsolt a gép, akkor is, ha futott. De sztem NEM a driverben kell keresni a problémát.
-
r00r1
aktív tag
válasz
Steve198310 #52822 üzenetére
Köszöntem, mindenkinek.
A fura az egészben, hogy eddig nem csinálta, magától jött elő ez a fícsör... -
r00r1
aktív tag
válasz
Steve198310 #52820 üzenetére
Feketén világít a monitor, mintha üres képernyőkímélő lenne rajta.
-
r00r1
aktív tag
válasz
Steve198310 #52817 üzenetére
De én nem akarom.
Tegnap volt egy példa: frissítette a Warframe játékot, lementem cigizni. Aztán mire felmentem, láttam, hogy a monitor feketén világít,mondom fasza. Megmozgattam az egeret, mire életre kelt, viszont az update process megszakadt.
Én ennek a szolgáltatásnak tudtam be, azért kérdeztem.(#52819) Repsol600: én is attól tartok, csak nem találtam a registryben a bejegyzést...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest