Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
válasz
joysefke #52721 üzenetére
Sokat számít a fogyasztás - mert nálam a gyerek is játszik - a több gép miatt, 1080p-ben csak a WoT megy, azt elbírja a 750Ti is, a többit meg elég lesz még 720p grafikán is ultra beállítással, már úgy is olyan lesz rá a grafika, mint a PS4-en (amihez nem férek a gyereke miatt), csak itt nem 18K egy játék. Amúgy teljesen jó kártya a 270X csak figyelem a villanyszámlát is, mert elég sokat lehet spórolni, ha naponta 8-10 órát megy a kockulás.
-
Speed®
titán
válasz
joysefke #52721 üzenetére
Nyilván terhelve. Arra írta, hogy van, mikor 6-8h játék van/nap, számít.
Idle egyik kevesebbet eszik, mint a másik, azzal nem foglalkozik ő se.seederking
Részemről CBase teszteket szoktam sasolni, elég jók a grafikonok is.. -
Speed®
titán
válasz
joysefke #52718 üzenetére
Abban a formában nem tudja befogni az IGPt sajnos, ahogy gondolod. Sajnos nem megoldott, hogy a dVGA teljesen offolja magát IGPre váltva onthefly. Nomeg a Virtuval is akadnak bajok amúgy..szóval nem opció
750TIvel eldob ~40% kraftot és 80W fogyasztást. De ha elég az is, akkor miért ne. Amúgy elég erős OCval a TI is, csak nem szabad csodát várni..1080Pben kifektethető könnyen már, határeset.
-
katt777
félisten
válasz
joysefke #52659 üzenetére
Itt is, C topicban is rengeteg driver-hibáról olvastam 270-ekkel kapcsolatban (csak ami most eszembe jut a böngészős bugok), ami 78x0 karikon nem lépett fel. A "tuningolhatóságuk" meg ismert. Használtat is kapni garral. Hogy kiforrott-e? AMD-nél bármely sorozathoz legalább fél, de inkább háromnegyed év egy épkézláb meghajtó, én ezt tapasztaltam minden AMD kártyámmal. XT-t "sajna"
már időn túl vettem, de ezzel nincs is sok gond.
Találtgyerek: Itt arról is szó volt, hogy gyárilag herélt a kari.
-
Speed®
titán
válasz
joysefke #52655 üzenetére
Hirdetés képében GPUZn Powercolor a gyártó..dobozdizájn alapján esélyes, hogy Galaxy/KFA2 szindróma, valami belpiacos márkanév. Ilyen téren nem tartanék tőle..más kérdés, hogy minimális pótlással vehet 2Gs normál verziót vagy 750TIt akár.
halhatatlan
6870 sem rossz, de azért a 7850 nyerőbb. Tápod amúgy elbírná..bár nem azért, mert súlya van..az manapság már inkább egyenlő a rosszal (jó hatásfokkal nem kell böszme bordázat sem..). Egyáltalán, milyen rendszerhez kell a kari? És miért nem a "Milyen VGAt..?" topikban érdeklődsz? -
-
bozont
veterán
válasz
joysefke #52623 üzenetére
Igen, a 760 a 280-nal van párban, az meg éppen a játéktól függ melyik a jobb picit. De egy 1100 körül járatott 270X eléggé megközelíti őket. Viszont mind a 760 és 280 igen jól túlhajtható, szóval ezt is érdemes mérlegelni akinek nem idegen a tuning.
Ez a FC4 meg úgy tűnik eléggé fekszik az AMD kártyáknak, bár ott még a 14.9-vel futtatták, ez az új béta meg up to 50%. Szóval érdemes még egy-két drivert megvárni mindkét oldaltól.
-
sepsi0
őstag
válasz
joysefke #52537 üzenetére
A 14.4 nálam jó volt, de az asszony gépén hibázott. Ugyan az a gépünk van...
Asszonyéra vissza a régi és akkor néztem, hogy a játék színei is szebbek (monitor is u.a. mindkettőnknél Dell P2314H) lettek és stabilabbnak tűnt. Ezért az enyémre is ment vissza a régi..
Nem is értem miért lett rossz az asszony gépén, pedig hardveresen és szoftveresen is ugyan az mint az enyém, és előtte a driver leszedő programmal takarítottam mindegyik gépen..... sőt a kártyák egymás utáni gyártási számúak (egyszerre lett rendelve mind a két gép).
Nem kell nekem mantle I5 4570 mellé
Bf4 nekünk is alap (CDkey-ről vettem), de nem is lesz premium.... -
emiki6
veterán
válasz
joysefke #52379 üzenetére
1100/1250 MHz; 1,201V:
FPS: 27.0
Score: 681
Min FPS: 14.7
Max FPS: 59.3Azt azért ne felejtsük el, hogy egy 270X jobb. (újabb, korszerűbb, fiatalabb, hatékonyabb és egy picit erősebb) egy 7870-hez képest.
Miután lement a teszt, kilépten, visszahűlt a gpu, hallottam egy pukkanást!
Remélem semmi baj nincs
-
emiki6
veterán
válasz
joysefke #52374 üzenetére
Hát, igen. Az van meg az asus. Asus annyiból jobb, hogy az alaplapom is asus...
Amúgy az Asus olcsóbb is egy kicsit.
Én nem csak az alulfeszeléssel bajlódtam, de még a biost is lecseréltem, hogy ne egy program állítgassa át minden alkalommal, amikor elindul a gép, hanem az legyen az alap. Bátran kijelenthetem, hogy aki hosszútávon akar magának egy beállítást, annak felesleges MSI AB-rel és a többivel bajlódnia, sokkal egyszerűbb az általam beállított biossal az életem. (a bios szerkesztőt aki csinálta azt hiszem fent van itt ph-n is, anno ő rakta ki ide)
Olyan kártya , ami terhelés alatt s halk nem hiszem hogy van, mert ha halk, akkor meg nem hűt, stb.
Azért feszeltem alul, hogy ne melegedjen annyira. Nem szeretem, ha meleg. -
Apollo_21
addikt
válasz
joysefke #51297 üzenetére
Minden második vga-s kérdés úgyis ide vezet
Kinek vastagabb a pénztárcája, az jobb vga-t vesz és aztis húzza
Kár a lefutott körökért nap mint nap270jó huzható jobb lesz mint a 270x, de a 270x et is húzom..jó akkor az mégjobb mint a 280am..jó akkor veszek egy 7990et és azt húzom
Értelem szerűen ha csak gagyi hűtéses X.-re tellene bármelyikből akkor az épp alatta álló megfelelő hűtéssel megáldott "simát" veszed és tuningolod. -
haypro
senior tag
válasz
joysefke #51294 üzenetére
Alapon 10% az a 10%. Csakhogy az R9 270X GPU-ja ugyebár eléggé közel áll már alapon is a maximumhoz, nem nagyon lehet húzni (mint ahogy ezt ecseteltétek nemrég), de az R9 280-t vagy 7950-t simán lehet 1100-1200Mhz-re húzni alapfeszen, így beéri az R9 280X-et is. Így már nagyon nem 10% a különbség.
-
katt777
félisten
válasz
joysefke #49481 üzenetére
De hát éppen ezt mondtam (ismét). A kisebb kártyák jobban tuningolhatóak, csak úgy sem érnek semmit. Nekem is volt 1600Pro-m, 24% tuning belefér, és úgy sem futott rajta normálisan semmi.
Asbee: Összehasonlítás volt, talán elkerülte a figyelmedet. Az is írtam, hogy saját tapasztalataimról van szó. A tuningolhatóság miatt volt eddig jobb az nV ár/értékben, hülyék, ha ezt tiltják. Ami tesztet láttam, ott nVnál 15% volt a tuningolhatóság (GTX770 pl.). Végeredményben pedig szeretném látni azt az AMD kártyát, amely CUDA és PX támogatást nyújt.
(Márpedig utóbbi hiánya nem kevés játékban erősen csökkenti a vizuális élményt).
- = Zk = -: Hát, számolni tanulhatnál kicsit.
Több mint 10k-t spóroltam azzal, hogy az olcsóbb helyről vásároltam alaplapot és procit. Ha neked ez "pár Ft", akkor gratulálok a jövedelmedhez.
Amúgy az új AB is szar. Ez most váltogatja az órajeleket (profilozás nélkül), de ugyanúgy változatlanul hagyja az 1x megváltoztatott feszt, mint a Trixx. Pl. 3D 1.013V-on van a kari, hiába vált vissza 300/150-re, a fesz fent marad. Én hülye meg letöröltem a régi profilt, amelybe el volt mentve az alap tartomány átírása (hiányzik az a szakasz), így nem tudok most 2D profilt csinálni, közben meg ott van a tök fölösleges intervallum 2400MHz-ig.
Most keresgélhetem a CCC beállításokat, hátha ott helyre tudom hozni.
-
Zsohi
őstag
válasz
joysefke #49470 üzenetére
A 7xxx széria nagyon jól tuningolható, az extrém magas gyári órajelek se ritkák e miatt. A jelenlegi kártyám is 1180Mhz-es órajelen teker a dobozból. A régi 7950-esem, pedig egy szerény 50%-os órajel emelésben részesült, 24/7-re.
Rövid tesztek erejére még az 1300Mhz-et is elviselte.
-
katt777
félisten
válasz
joysefke #49470 üzenetére
Akkor most miben mondtál mást, mint én?
A 4830-nál 13%-ot tuningoltál, de ez csak GPU, RAM nincs benne, ha az nem volt meg, nincs ekkora teljesítmény növekedés. A többit is kiszámolhatnád. Túlfeszelni én sem szoktam semmit.
Arról nem hallottam, hogy 660-nál vmi korlátozta volna a tuningot, nekem 560-am volt, az hasított, mint az atom. -
katt777
félisten
válasz
joysefke #49386 üzenetére
Mé'? Stabil ez! Ha nem lenne vsync beépítve, futna is, de nem tudom, mire nem elég egyeseknek a 60FPS sem, ez azért kíméli a VGA-t, ráadásul nyilván nem kell izomállat gép alá. AMD régebben is gáz volt egyébként OGL alá, olyan grafikai hibákkal, amelyek nV kártyán sosem jelentkeztek. (Heaven tesztben pl. objektumok feketén, kockásodva takarták ki a képet, stb.) Meg sem néztem még új driverrel.
Hogy a Mantle egy marketingcsomag, hogy ne vegyen az ember erős (értsd: Intel) procig, az meg tény. Máskülönben erős proci mellett is gyorsulna a VGA, nem ellenkezőleg. És hol van a 100x-1000x teljesítménynövekedés? Sztem simán vmi csalást építettek a cuccba, talán ezért más a megjelenített kép minősége is DX-szel szemben. -
poomiu
csendes tag
válasz
joysefke #49325 üzenetére
Most megnéztem a CoD: BO2-t GPU 99% CPU 30% és egész jól fut, 70-80 fps. Órajelek nem ingadoznak.
Driverből a legfrissebb van fent, előző verziót töröltem mielőtt felraktam. Korábbi driverekkel is ugyan ez a helyzet. PCI-E sebességet hogy tudom megnézni?(#49327) sephi
Igen tudom, azt csak azért futtattam, hogy lássam hogy ott van e benne az erő (mármint a vgaban)Milyen benchmarkot kéne futtatni inkább?
-
katt777
félisten
válasz
joysefke #49115 üzenetére
Biológiát kellene tanulni. A szem nem látja másképp a képet, akármi adja azt. Hogy a játék mikor jeleníti meg a képen, amit teszel, az egészen más kérdés, de pár ms miatt biztosan nem halsz meg. De én multiban sem találkoztam olyannal, hogy bármiféle érzékelhető késéssel lőttem vagy gránátoztam volna (és nem is nyírtak ki). Jóval inkább a szerverek a hunyók a késlekedések miatt.
Dtomka: Semmi sem viszi 60+ FPS-szel.
regener: A4 Tech X7-em van kb. 10 éve (de mindenesetre nagyon régóta), nem is a leggyorsabb, mégsem okozott gondot még egyetlen játékban sem. (Pedig még GTR E-t is kipróbáltam vele, sok kormánynál jobb irányíthatóságot adott.)
-
stork13
aktív tag
válasz
joysefke #48484 üzenetére
NOTES
When installing the AMD Catalyst Driver for Windows® operating system, the user must be logged on as Administrator, or have Administrator rights to complete the installation of the AMD Catalyst Driver.
The AMD Catalyst 13.12 Software Suite requires Windows 7 Service Pack 1 to be installed.
These release notes provide information on the AMD Catalyst Display Driver only. For information on the AMD Multimedia Center™, HydraVision, HydraVision Basic Edition, Remote Wonder™, or the Southbridge/IXP driver, please refer to their respective release notes found at: http://support.amd.com/.
The AMD Catalyst 14.4 Software Suite requires Microsoft .NET Framework 4.5 to be installed. Microsoft .NET Framework 4.5 is included in all Catalyst packages.
AMD Eyefinity technology is designed to give gamers access to high display resolutions. As pixel count grows, the graphics "horsepower" required to drive the displays at a reasonable frame rate can increase dramatically. Depending on the game and system configuration, users may notice texture corruption and reduced frame rates when running games in multi-monitor Eyefinity modes.
Windows Driver Model (WDM) drivers are no longer bundled in the AMD Catalyst software suite. The WDM drivers install bundle can be downloaded independently through the AMD website.AMD Product Compatibility
The AMD Catalyst™ 14.4 is compatible with the following AMD products.
AMD Desktop Product Family Compatibility
AMD Radeon™ R9 290 Series AMD Radeon HD 6550D Series
AMD Radeon R9 280 Series AMD Radeon HD 6530D Series
AMD Radeon R9 270 Series AMD Radeon HD 6500 Series
AMD Radeon R7 260 Series AMD Radeon HD 6410D Series
AMD Radeon R7 250 Series AMD Radeon HD 6370D Series
AMD Radeon R7 240 Series AMD Radeon HD 6310D Series
AMD Radeon™ HD 7900 Series AMD Radeon HD 6300 Series
AMD Radeon HD 7800 Series AMD Radeon HD 6200 Series
AMD Radeon HD 7700 Series ATI Radeon HD 5900 Series
AMD Radeon HD 7660D Series ATI Radeon HD 5800 Series
AMD Radeon HD 7560D Series ATI Radeon HD 5700 Series
AMD Radeon HD 7300 Series ATI Radeon HD 5600 Series
AMD Radeon HD 6900 Series ATI Radeon HD 5500 Series
AMD Radeon HD 6800 Series ATI Radeon HD 5400 Series
AMD Radeon HD 6700 Series
AMD Radeon HD 6600 Series AMD Mobility Radeon™ Family Compatibility
AMD Catalyst Mobility is a notebook reference graphics driver with limited support for system vendor specific features. When used with Windows Vista or Windows 7, the user experience may be limited or compromised.
The Installation Verification Software is designed to prevent driver download on certain notebook products. This is to help protect against the installing of drivers that may disable features or functionality provided by the system manufacturer. When used with Windows Vista or Windows 7, the user experience may be limited or compromised. In such a situation, it is recommended to revert back to the driver provided by your system vendor for your specific platform. Please contact your system vendor for the most recent drivers for your notebook.
AMD Mobility Product Families
AMD Mobility Radeon™ HD 8000M Series AMD Mobility Radeon HD 5400 Series
AMD Mobility Radeon HD 7000M Series AMD Mobility Radeon HD 5100 Series
AMD Mobility Radeon HD 6900M Series AMD Radeon HD 6620G Series
AMD Mobility Radeon HD 6800M Series AMD Radeon HD 6520G Series
AMD Mobility Radeon HD 6300M Series AMD Radeon HD 6480G Series
AMD Mobility Radeon HD 6300 Series AMD Radeon HD 6380G Series
AMD Mobility Radeon HD 6200 Series AMD Radeon HD 6310G Series
AMD Mobility Radeon HD 5800 Series AMD Radeon HD 6250G Series
AMD Mobility Radeon HD 5700 Series
AMD Mobility Radeon HD 5600 Series
AMD PowerXpress™ enabled notebooks using AMD chipsets The following notebooks are not compatible with this release:
Any notebook launched after this driver release
Toshiba notebooks (please contact the notebook OEM for driver support for these notebooks)
Sony VAIO notebooks (please contact the notebook OEM for driver support for these notebooks)
Panasonic notebooks (please contact the notebook OEM for driver support for these notebooks)Compatible Operating Systems
The latest version of the AMD Catalyst™ Software Suite, AMD Catalyst™ 13.12 is designed to support the following Microsoft Windows platforms:
Windows 8.1 (32 & 64-bit version)
Windows 8 (32 & 64-bit version)
Windows 7 (32 & 64-bit version with SP1 or higher)Highlights of AMD Catalyst™ 14.4 Windows Driver
Support for the AMD Radeon R9 295X
CrossFire fixes enhancements:
Crysis 3 – frame pacing improvements
Far Cry 3 – 3 and 4 GPU performance improvements at high quality settings, high resolution settings
Anno 2070 – Improved CrossFire scaling up to 34%
Titanfall – Resolved in game flickering with CrossFire enabled
Metro Last Light – Improved Crossfire scaling up to 10%
Eyefinity 3x1 (with three 4K panels) no longer cuts off portions of the application
Stuttering has been improved in certain applications when selecting mid-Eyefinity resolutions with V-sync Enabled
Full support for OpenGL 4.4
OpenGL 4.4 supports the following extensions:
ARB_buffer_storage
ARB_enhanced_layouts
ARB_query_buffer_object
ARB_clear_texture
ARB_texture_mirror_clamp_to_edge
ARB_texture_stencil8
ARB_vertex_type_10f_11f_11f_rev
ARB_multi_bind
ARB_bindless_texture
ARB_spare_texture
ARB_seamless_cubemap_per_texture
ARB_indirect_parameters
ARB_shader_group_vote
Mantle beta driver improvements:
BattleField 4: Performance slowdown is no longer seen when performing a task switch/Alt-tab
BattleField 4: Fuzzy images when playing in rotated SLS resolution with an A10 Kaveri systemSzerk.:
Ez kimaradt:
Compatible Operating SystemsThe latest version of the AMD Catalyst™ Software Suite, AMD Catalyst™ 13.12 is designed to support the following Microsoft Windows platforms:
Windows 8.1 (32 & 64-bit version)
Windows 8 (32 & 64-bit version)
Windows 7 (32 & 64-bit version with SP1 or higher) -
törölt tag
válasz
joysefke #48367 üzenetére
Egy i3 mellé lesz, nem akarok sokat beleölni vga vásárlásba. Először egy másik 6870 volt szóba, szóval a 7850 ami kicsit erősebb is az már frankó.
Szóval akkor a +20% TDPbe hogyan lehet beleférni? Vagy nincs már itt feszállítás?
Régi jó kártyákat úgy el lehetett kenni öröm volt nézni, ilyen 20%-os marhaságokba hogy lehet beleférni tuning közben? Mert kettőt lépek a feszen és már elértem kb annyi. -
katt777
félisten
válasz
joysefke #48291 üzenetére
De ha ezzel lehet előhozni a bugot? Szerencsére alvó állapotban úgyis ki van kapcsolva minden, szóval tényleg értelmetlennek találom single kártyás konfigban. CF v. dual mód mellet persze hasznos lenne, ha működne, de nálam AMD procival sem tette, IGP mellett is simán dolgozott a VGA. Persze 7870 nem is megy dualban HD8670-nel.
...
Alapjáraton artifactelő játékokkal kapcsolatban van egy észrevételem. Teszteltem újra thief-et, igazából tuninggal, de nem ez a lényeg. Anno szépen futott mindegyik módban 14.2-vel, 14.3-as meghajtóval viszont hoppá, Mantle módban háromszögelt, villogott, meg amit még el lehet képzelni, lényegében szétesett a grafika, dx-ben továbbra sincs semmi baja (meg másnak semI. Ha vkinek van egy minőség-ellenőrzésen éppen megfelelt - kvázi tuningolhatatlan - VGA-ja, az ugyanúgy belefuthat ebbe a hibába, azaz nem a kártya rossz, hanem a driver van +int lqrva.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
joysefke #48272 üzenetére
ez a Zero Core az mikor a monitor kikapcsol és vissza veszi a ventilátorok fordulatát mert lecsökken pihenő módban a kártya terhelése?Mert nálam ezzel még nem tapasztaltam problémát.Bár kérdés kinél mi a probléma?Egyszer hallottam olyat csendes szobában hogy mikor lejeb kapcsolt a kari mintha néha picit változóan állítgatta volna a ventilátor fordulatát,de azóta nem hallottam.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
joysefke #48076 üzenetére
A játékbeli függőleges szinkron be volt anno kapcsolva és nem volt akkora gond csak most kikkapcsoltam,de akkor nem olyan lényeges opció?
#Steve198310
régebben játszottam vele csak félbe hagytam anno valami miatt most meg nincs egy normális játék megjelenés sem és ezzel kötöm le magam.
-
norbalia87
tag
válasz
joysefke #47983 üzenetére
Igen, rendkivul halk ez igaz.
A tervem felrakni a gep alkatreszeit a falra, komplett vizhutessel, ugyhogy a vizhutes a design miatt kell.sephi: Ezek szerint 270x-hez nincs teljes lefedesu blokk
. Nagy keres lenne, ha megadnad a blokk nevet es tipusat? ill. valami jo vram blokkot tudnal ajanlani?
-
joysefke
veterán
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
joysefke #47280 üzenetére
Ez a jelenség szerinted betudható annak , hogy a CR2 akkoriban még Geforce "párti" volt ha szabad így fogalmaznom?! Ennek a kártyának kellene lennie olyan erősnek, hogy ilyen jelenség még csak véletlenül se forduljon elő.
Álmomban sem gondolnám, hogy bármi problémád előfordulhat. A kártya szerintem bőven a játék hardverigénye fölött van.
-
joysefke
veterán
válasz
joysefke #47280 üzenetére
Ide is leírtam a Crysis 2-es kérdést, kicsit részletesebben:
http://prohardver.hu/tema/crysis_2_megjelenes_2008/hsz_12508-12508.html
Előre is köszi!
J. -
marquuard
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- EAFC 25
- Luck Dragon: MárkaLánc
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest