- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsi84
aktív tag
Az a baj azzal a táblázattal, hogy a 270x nincs benne. Korábbi tesztekből úgy emlékszem, hogy a 270x az félúton van egy 7870 ás egy 7950 között.
Az r7 265 a tesztek szerint félúton van egy 7850 és egy 7870 között.
Ha jól emlékszem akkor a 7850 és 7870 között kb 20-25% különbség volt.
Mindegy, igazából én úgy vélem, hogy nekem nem ér meg +10k-t egy ismeretlen kártya + 20-25% teljesítményért. Inkább gyűjtögetek és ősszel veszek egy 290-970-290X szintű kártyát és akkor érezhető is lesz az előrelépés.
-
Speed®
titán
Gyári értékek tekintetében kb. az összes túl van tolva..lásd 1.225ös 7850ek és ugye az 1.218as 7870ek..az újabb revek már néha kultúráltabbak voltak, de a többségre igaz, érdemes finomhangolni. A 7870LE ott indul meg tempóra, ahol a 7870 végetér kb..a minimális árdifi és kényelmetlenség ellenére mindig is jobb vétel volt
Nálam elsősorban a csendről szólt a beállított érték, meg a jó hőmérsékletekről..az a 2db slim Scythe venti, amit az Aurasra henkeltem, 1000rpmen kb. néma..és <60°C a GPU, mellette a VRM is messze a forrásponttól a -200mV okán..idle meg kb. fázik -
Sarkadi
tag
Nem igazán értek ennyire a dologhoz, de nem egy tuningképes darab a kártyám úgy érzem, vagy csak én vagyok béna. Minden esetre marad minden alap értéken és 1,1V-on, ahogy eddig is használtam, végül is gyárilag OC-s, tehát nincs miért panaszkodni.
A pasztázás pedig jó ötletnek bizonyult, eléggé rászáradt volt már a gyári és 10-12 fokot nyertem a korábbi terhelés alatt elért hőfokhoz képest, ami azért nem rossz. Jelenleg 60 fok fölé nem melegszik.
-
Sarkadi
tag
FullHD-be idáig nekem is elég játékhoz is, már ha az normálisan megvan írva, nem pedig egy optimalizálatlan ... mint ezt mostanában tapasztaltuk. A melegedést arra értem, hogy azért 70 fok fölötti értéket már nem szeretek látni.
Így a fentebb írt értékekkel 64-68 fok körül megáll a kártya és ha azt nézzük elég jó órajeleken megy.
-
raubisoda
senior tag
A mantle nekem halott mert 1gb-os a kari.Viszont 5-6 fp yorsulas a 15x driverrel DX-ben bf4 alatt.Tehát határozottan nagyon baba.Ám mantle szerepe nem a gyorsulás hanem stabilizálja az FPS-t és igen stabilizálja nincs ingadoás de mivel 1gb a vga így nekem 30perc után szaggat mert elfogy a kari.De ha dx-ben tolom jobb de sajna folyamatos crash.
-
törölt tag
Neked is azt tanácsolhatom, hogy ne használd az Afterburner programot. Nem kezeli a videókártyád órajel és feszültség értékeit megfelelően. A BIOS-ban is hiábavalóan írogatod azt felül, amikor az Afterburner és a VGA akad össze nálad. Nézz másik GPU OC programot, amivel ezek a hibák megszünnek. Sapphire Trixx vagy bármelyik másikat nézd meg a kártyáddal. Mielőtt eltávolitanád az Afterburnert a profilodat állitsd gyári alaphelyzetbe (reset) és azt mentsd el (save), majd töröld ki utána, majd ezek után mehet az uninstall. Hogy miért...? A profilban beállitott feszültségek és órajelek fentmaradhatnak a gépen az eltávolitás után is. Ezek a beragadt értékek bezavarhatnak a CCC-ben és egyéb másik OC-s programban egyaránt. Ha az Afterburner előtt is használtál már másikat és az is fenthagyott profilmentéseket, már azok is okozhatják a mostani hibás állapotot. Windows telepitése után nem ajánlatos többféle OC-s programot egymás után, netán egyszerre használni... és ez a CCC Overdive részére is értendő. Másoknak lehet nem volt dolga ilyen féle problémával, de nálam HD4850 és HD6850 váltáskor és az Afterburner 4.00, ASUS GPU Tweak már alaphelyzetben sem kezelte jól az R9 R270X-et.
-
belinho
senior tag
Idézek tőled párat ebből, ami nem világos!
"Itt most 2d-ben gpu:300/mem:4x150/825mV, manualisan, mert magatol nem veszi vissza"
Mennyit állít be magától? Egy monitor esetén 300/150/825mV-nak kell lennie 2D-ben a S7870OC-nak a biosa szerint. Eyefinity esetén valószínűleg magasabb órajeleket állít be a kártya 2D-re is, amit te visszább veszel?"Viszont amikor videozok akkor felveszi a gpu450/mem4x1250 (uvd/vce) es ekkor az eyefinity miatt belefagy, ezert felvettem 900mV-ra"
Ez a normális, ez van beégetve a bios-ba aVBE7 szerint 450/1250/900mV gyárilag. Ha gyárilag ez van beégetve akkor mit vettél fel 900mV-ra?A 6850-en estén beállított profilokat el kell felejteni, mert azok a 7870-el nem fognak működni!
Már eleve ott bűzlik valami, hogy a 6850-el sem működött és most a 7870-el sem, ilyenkor szoktam kizárni a hardver hibát.
-
belinho
senior tag
Nagyon ki van centizve az egész, ami a 6850-el működött, az a 7870-nel nem fog.
Az a 900mv az nagyon kevés, + ott van még a drop is, nem is csoda, hogy eldobja.
Adjál még neki feszt, és akkor nem fog kifagyni.
Ott a PC 7870 Devil az pl 1.26v-ot ad multi monitor esetén, szóval a te 900mv-od bőven a határon vagy alatta van, bár az 1.26 meg bőven sok.
Ott az AB azzal lehet profilozni szoftveresen, s ha megvannak a stabil értékek akkor jöhet a hardveres megoldás a VBE7 bios editor! -
proci985
MODERÁTOR
igazabol az a baj, hogy otthon state changeket eleg nehez megnezni, ugy meg eleg nehez kitesztelni.
7es szeria egyebkent sokkal jobb energiagazdalkodasban, a 6os sokkal tobbet evett.
jaja, power limitet nem vinnem 80% ala, mert alatta mar jobban megerte volna egy kevesebbet fogyaszto, kisebb kartyat venned, annyit fog lassulni.
multimonitornal mashol vannak a bottleneckek, tetejeben eleg kevesen is vagyunk.
profilnak tobbnek kene lennie negynel ahogy emlekszem.
-
proci985
MODERÁTOR
van egy rossz hirem, ez igy a normalis
.
eyefinityvel tobb memoriat hasznal a kartya, jobban is terhelnek a programok. eredetileg eyefinity alatt is visszavettek a kartyak az orajeluket emlekeim szerint, aztan az instabilitasok miatt ez megszunt.
a jo hir, hogy a 78x0 memoriai annyira nem melegednek es fogyasztanak sokat, mint anno a 69x0 szeria megoldasa.
btw power limitet nem nagyon piszkalnam, 3dben valahol (0,8 - 1) * TDP korul fog fogyasztani a kartya ha rendesen terheled.
2d orajeleket szinten nem nagyon piszkalnam: jellemzoen amiatt toltak fel ezt magasabbra eyefinitynel, mert a valtasok az orajelek kozott instabilak. plusz otthoni korulmenyek kozott a karytak statejai valtozasat nem is igazan tudod tesztelni, hogy tenyleg elegek meg a beallitott ertekek.
2d 30 fok eyefinityvel max valami bivaly vizzel lesz
, a 6950em olyan 55-65 korul volt idleben is pl
. ez masik oldalon is igy van, a 970 G1 brutalisan tulmeretezett hutesevel is 40 fokos idleben a kartya, memek maxon, GPUt meg 950ig veszi vissza a "gyari" 1078rol
-
belinho
senior tag
A válasz nagyon egyszerű a problémádra, a gyári értékeket kell használni, és akkor nem fog kifagyni!
Ha eltérsz ettől, akkor ne csodálkozz, hogy kifagy!
Ott a bios editor hardveresen vagy az AB-vel lehet profilozni szoftveresen, de ezt neked kell kitapasztalni, hogy mennyi fesz kell neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASRock lapok általában
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Megújult a PROHARDVER!
- Diablo IV
- Futás, futópályák
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB
- GIGABYTE RTX 3060TI 8GB VISION OC
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged