- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Sziasztok! mi most a legstabilabb Catalyst? Nekem 14.9 van fent, ezzel elégedett voltam, de frissítenék. (BF4-hez)
Béták nem érdekelnek.
J.
-
joysefke
veterán
Jobban zavar, hogy játék közben 77c-on dolgozik a kártya max 24%-os fordulat melett,
Többek között ezért tud halk lenni...
A GPU-nak meg sem kottyan 77C, emiatt fölösleges a füledet meg a ventit kínoznod. Ha húzod, akkor viszont mindenképpen kell a VRM-ek és memóriák hőfokát ellenőrizni. Mivel utóbbi kettő nem hűtött, ezért ott könnyebben elszabadulhat a hőmérséklet mint a GPU-n...Nekem is MSI 270X van, és jól szellőző házban alap ventiprofillal megy alapfeszes OC-val....
J.
-
joysefke
veterán
Nem láttam, hogy valaki felhozta volna a topikban a Ryse Son of Rome-ot, de én most játszom vele, és nagyon szépen fut 270X-OC-n, eszméletlen gyönyörű a grafika és a játékmenet is össze van rakva, eddig (50%) nagyon meg vagyok vele elégedve, akinek tettszik ez a stílus annak csak ajánloni tudom.
Szerintem a kritikák akkoriban méltatlanul lehúzták.
J.
-
joysefke
veterán
válasz
Richie0116 #52678 üzenetére
A vSync használata legalább annyi problémát generál, mint amennyit megold, én a helyedben mindig kikapcsolt vSync beállítással kezdeném a játékot és csak akkor kapcsolnám be, ha tényleg nagyon nagy szükség van rá.
Ha nagy a képtöredezettség (frame tearing) próbálj óvatosan visszavenni a beállításokból, pl az MSAA kikapcsolásával (ha be van kapcsolva)...
J. -
joysefke
veterán
válasz
halhatatlan #52663 üzenetére
mit vettél?
-
joysefke
veterán
válasz
katt777 #52658 üzenetére
Én mindenképpen 78x0 sorozatot javaslok (valamilyen minőségibb darabot, lehetőleg garral), leginkább azért, mert ezekkel a kártyákkal van a legkevesebb driveres probléma. Régebbieknél már belefutsz avultatásba, újak meg nem kiforrottak (nem is nagyon tuningolhatóak, ez rendszeresen olvasható itt), és lényegében nem tudnak többet
A 270X nem kiforrott
Nekem nagyon más tapasztalataim vannak a saját 270X-emmel...
Ráadásul, ha újabbat vesz, akkor valszeg több még rá a gari, ami igencsak megfontolandó...
-
joysefke
veterán
válasz
halhatatlan #52654 üzenetére
ne vedd meg!
Megbízható gyártótól vegyél, ennék még csak a nevét sem hallottuk itt, és szerintem ez jelzésértékű...
J.
-
joysefke
veterán
válasz
RetepNyaraB #52637 üzenetére
Nem, be van kapcsolva. ez a lenyeg
fölöslegesen zabálja a gépet és semmi pluszt nem ad.
AB azert jo, mert latom pl a vrm höfokot osd. Tuningnal nem baj ha tudod mikor izzik a cucc...
Minek? egyszer kiteszteled aztán jónapot, ha annyira érdekel, lehet logfájlba naplózni, utánna meg visszanézni. Ezzzel az MSI AB-vel ahogy olvasgattam a fórumot csak baj volt én kerülöm az ilyen vackokat...
Ha egyszer nekiállok játszani, akkor játék közben már nem az FPS-eket meg a hőfokokat akarom lesni.
-
joysefke
veterán
válasz
RetepNyaraB #52635 üzenetére
Witcher 2-ben volt egy übersampling opció. Azt mindenképpen ki kell kapcsolni, kb minden kártyát meg tud fektetni...
MSI AB-t meg ilyen vackokat már réges régen száműztem a rendszerből, ezek több problémát okoznak mint amit nyújtanak... CCC oszt j'ovan...
-
joysefke
veterán
válasz
papírzacsi #52627 üzenetére
nem azt mondom, hogy a PH tesztcsomagja feltétlenül pártatlan, és nincs teljesítménykülönbség a 270X meg a 760 között az utóbbi javára, de az a mérés amit te belinkeltél ott meg nagyon bőven átestek a ló túloldalára..
J.
-
joysefke
veterán
válasz
papírzacsi #52621 üzenetére
A 280X lényegesen gyorsabb a 270x-nél, ott nem 5-10% van. Egyszerűbb lenne azt mondani, hogy a 760 a 280 környékén van, néhol gyengébb, néhol ugyanolyan gyors.
J.
-
joysefke
veterán
válasz
Steve198310 #52588 üzenetére
Hogy szoktad a Catalistot updetelni? Teljes reinstall, vagy csak rátelepíted?
J.
-
joysefke
veterán
válasz
Steve198310 #52586 üzenetére
A 14.7 is WHQL? Ha igen, lehet upgradelek 14.4-ről
J.
-
joysefke
veterán
válasz
Zsolt!! #52560 üzenetére
Egy megfelelően beventillátorozott házban folyamatos elölről-hátra léghuzat van, ami egyrészt kifújja a kártya által is termelt meleg levegőt, nem hagyja a házban kavarogni, másrészt a hűvös léghuzat hűti a kártya meztelen hátoldalát is, ez a légmozgás pedig hiányzik, ha csak leszeded a ház oldallapját.
J.
-
-
joysefke
veterán
válasz
papírzacsi #52475 üzenetére
-A 285 pedig a 7970 nyakán lohol?
-A 680 gyorsabb mint a 280X?
-A 760 11%-al gyorsabb lenne mint a 270X? (talán még ez a leghihetőbb)J.
-
joysefke
veterán
válasz
papírzacsi #52470 üzenetére
Szvsz itt nagyon elmértek valamit a GTX760 - R9-285 - 7950 - 290X stb táján...
-
joysefke
veterán
válasz
papírzacsi #52470 üzenetére
.
-
-
joysefke
veterán
válasz
emiki6 #52373 üzenetére
Ha eddig bejött az MSI, nyugodtan válaszd az MSI 270X Gaming-et.
Alapból és terhelten is nagyon halk, gyárilag van 3 különböző teljesítmény profilja (bár én nem használom ezeket).
Szvsz fölösleges alulfeszeléssel bajlódni, mert jó a hűtése és _tényleg_ halk.
3 év garival adják.
J.
-
joysefke
veterán
válasz
Steve198310 #52367 üzenetére
280X-ból a Sapphire-ok megbízhatóak (vapor, toxic)? Nincs velük sok hiba mint a 280X Asus DC2
-vel? Ugye az Asusoknak van az az ismert hibája, hogy csíkoz meg a textúrák egyszer csak kifehérednek, villognak stb..
Állítólag hardveres hiba...A Sapphire nem produkál ilyeneket? Vannak a Sapphire-re is negatív vélemények a 280/280X topikban?
üdv
J. -
joysefke
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #51450 üzenetére
Nem vagyok nagy szakértője a témának, de ez még nekem is vicces:
Tudni kell,hogy az alap GPU órajel 920 GHz. A BF4 és a Rome 2 Total War játékok alatt nem igazán éreztem azt a sebességet maximum grafikai beállításoknál.
Azt elhiszem, erősebb kártya kéne, vagy alacsonyabb grafikai beállítások. Nem a kártyával van a baj...
Ezért elhatároztam hogy önként megválok a videokártya garanciájától.
Nem ragoznám a szót,ugyanis nem nagyon értek a tuningoláshoz a témához,csak laikusként nekiálltam turbózni egyet.
Ezzel még nem ugrott a garancia.
Effektív órajel tuningot szinte egyáltalán nem bírja(mármint az én kártyám),tehát 150MHz-t engedett emelni +200-nál már instabil a memória.
Ez elég kevésnek tűnik, de vígasztaljon a tudat, hogy 7850-nél nem a memória tunning fogja a kártya teljesítményét elsősorban meghatározni...
Minden emelésnél lefuttattam a Rome 2 Total War benchmarkját. Eljutottam 1080MHz-ig. Itt már csak kb 80%-ban volt stabil a GPU,
Tehát dúrván instabil volt. 1 kék halál is sok, nemhogy rendszeresen jelentkezzen...
Azért a +20% power limitet Catalyst Control Centerben rápakoltad? Ha nem, akkor ideje lenne megtenni, sőtt igazából úgy kellett volna kezdeni (akár van tunning akár nincs)...Rome 2 Total War
Még nem játszottam vele, de a korábbi TW játékok nagyon igényelték az egyszálas teljesítményt (gyenge programozói munka) ami egy Bulldózer-FX-nek nem éppen erőssége, tehát nem vagyok róla meggyőződve, hogy azzal kéne tesztelned. Én inkább az Unigine benchmarkokat futtatnám le
Az átlag FPS pedig valahogyan túl gyorsan nő a tunningal. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy nem csúszott valami hiba a mérésbe...
-
joysefke
veterán
Nem elég. Én sem azért vettem drágább procit, hogy jól mutasson az adatlapomon, hanem mert saját tapasztalatomból tudom, hogy mennyit mikrolaggban jelent egy erősebb proci.
Ha adott keret áll rendelkezésre természetesen a VGA felé érdemes súlyozni és abből drágábbat venni, de ettől függetlenül ne ringassuk magunkat olyan tévképzetekben, hogy játékélményben nem jelentene egy masszív minőségi ugrást egy gyorsabb proci (ugyanazon a felbontáson meg beállításokon)
Én jelen pillanatban két olyan játékkal is játszom, amelyek nem lennének hálásak a Phenomnak:
-X-Com The Bureau (kúrva jó játék)
-SC2J.
-
joysefke
veterán
válasz
Steve198310 #51309 üzenetére
micsoda effekt. AMD exkluzív?
Én nem láttam ilyet Crysis 2-ben, pedig húzott 270X-en játszottam végig...J
-
joysefke
veterán
válasz
haypro #51295 üzenetére
Ha garantáltan megy a tuning akkor a 280 jobb vétel lehet mint a 270X, de ha már tunning akkor tegyük hozzá, hogy a 280X is húzható és alapjáraton a 280X-nek nagyobb az előnye a 280 fölött, mint a 280-nak a 270X fölött..
Most a 280X árakra ránézve, ha használtan vennék akkor mindenképpen 280X et vennék 280 helyett, ha újonnan, akkor lehet hogy inkább 280-at 280X helyett (annyival nem lassabb a 280 mint amennyivel újonnan olcsóbb)
-
joysefke
veterán
válasz
haypro #51291 üzenetére
Jaj ne, "lealázza" szűk +10% nem lealázás, főleg nem +15-20%-nyi pénzért.
Asus 270X 51700Ft - Asus 280 -59900Ft. MSI-nél is hasonló a felár. (most néztem az Árgépet)Ettől eltekintve ha éppen bolti újat vennék és a 280 is beleférne a keretbe, akkor egy 8E Ft felárat talán még kiadnék, feltéve, hogy 280-ból nem a leggagyibb hűtős kerül megvételre...
A Tongától meg nem várnám, hogy azonnal lenyomja az árakat és eljön a kánaán. A teljesítményben megfelelő 280/280X modellhez képest tuti felárral fog érkezni aztán mire normalizálódik az ára, a 280/280X készleteket már ki is söpörték a jelenlegi áron.
Persze ha valaki beéri a kedvenc játékai Twitch közvetítéseivel és szeret várni, annak bőven megérheti Tongát várni, utánna meg lehet arra várni, hogy a Tonga ára normalizálódjon és beálljon a teljesítményének megfelelő szintre
J.
-
joysefke
veterán
válasz
haypro #51225 üzenetére
a tesztoldalak válogatott kártyákat kapnak tesztelésnek, arra nem érdemes alapozni. Egyébként szvsz ha az övé alapon bírja mondjuk az 1150-1175-t akkor nem érdemes szanaszéjjel feszelni +50-75MHz-ért, annyit a további sebességnövekedés nem ér.
A meggyfa tetejére sem mászik fel az ember az életét kockáztatva fel leszedni a felső 2 kg meggyet miután az alsó 20Kg alacsonyan lógó gyümölcsöt gyorsan leszedte...
J.
-
joysefke
veterán
Hát.. rendes procival még jobb lenne...
J.
-
joysefke
veterán
Nah, most hogy írtam, hogy fölösleges a VRAM-ot húzni, mert úgysem okoz komoly teljesítménynövekedést,
ránéztem a CCC-re és látom, hogy 1500MHz-en áll a VRAM, vagyis effektíve 6000MHz-en megy (!!!)
Kicsit benéztem mert azt hittem, hogy csak minimáltunningot csináltam (4800->5000) ehhez képest nekem a gyári volt 5600 és azt raktam 6000-re, de valahogy mindig az volt bennem, hogy csak minimáltunning van rajta az érzés kedvéért, közben az erőteljes gyári tunningra dobtam rá még egy lapáttal... -
joysefke
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #51139 üzenetére
De, ez az, csupán én régebbi képet találtam...
Ott tudod a GPU-t és a memóriát húzni. Első körben én megpróbálnám a 1100MHz-en a GPU-t...
(a beállított 20%-os power limit mellett)J.
-
joysefke
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #51137 üzenetére
Catalyst Control Centerben itt találod meg:
http://i0.wp.com/alienbabeltech.com/main/wp-content/uploads/2011/10/CCC11.10-overdrive.jpgHa nem muszály nem eröltetném a 3rd party programok (még ha azok a VGA gyártójától is jönnek) használatát.
Kapcsold be a +20%-ot, és egyszerre csak egy dolgot emelj (GPU vagy Memória) hogy ha a teszt azt dobja ki hogy baj van, akkor tudd, hogy mit emeltél túl.
Másrészt pedig a 7850-nek a teljesítményéhez képest alapból elég komoly memória sávszélessége van,
a memória húzás nem fogja számottevően emelni a sebességét... Egy kicsit érdemes azt is tunningolni, hogy meglegyen az érzés, de nem fog sokat hozni, szvsz nem érdemes egy 5300MHz-es beállítással aláásni a stabilitást...Monitorozóprogrammal nézd meg hány fokos a VRM meg a memória fél óra intenzív játék után...
J.
-
joysefke
veterán
válasz
Grave_444 #51128 üzenetére
Uhh, jah, hogy úgy
így sokkal nehezebb választani, azt hittem egy adott gyártón belül 2,5K valahol a különbség a kártyák között...
Az X-es Asusnak halk hűtése van, gondolom a non-X-et sem rontották el teljessen, a legolcsóbb saphire-val szemben azonban vannak fenntartásaim...
J.
-
-
joysefke
veterán
válasz
sloth400 #51102 üzenetére
Sziasztok. Van egy Sapphire HD 7850 2GB-omn jelenleg felhúztam úgy hogy: powerlimitet:+10-el spékeltem meg a GPU frekit 925MHz-re memóriát 1250 MHz-re... így max 61 fokos macimális terhelés esetében
Azért ennyire nem kell félteni a cuccot...
7850-hez semennyire nem értek, de ha ez is hasonló a 7870/270X-hez, akkor a power limitet nyugodtan tedd fel +20%-ra, az az alap. Ne az legyen a baj, hogy nem tud elég kakaót felvenni...Első körben én kipróbálnám, hogy feszemelés nélkül +20% power limittel CCC-ből tunningolva hol a vége.
Az én kártyám mindenféle Afterburner meg ilyen 3rd party okosságok meg feszemelés nélkül, +20% power limittel viszi a GPU 1150/Mem 5000-et atomstabilan(följebb meg sem próbáltam
)
Mindenképpen monitorozd a hőmérsékleteket, ehhez olyan progit ajánlok, ami részletesen kiírja az összes hőszenzor értékeit, különös tekintettel a VRM-ekre és memóriára. A húzott kártyákon /legjobb tudomásom szerint/ leggyakrabban nem a GPU adja föl a szolgálatot, hanem a VRM vagy a memóriák, hiszen ezek gyakran nincsenek extra hűtve, csak ami levegőt kapnak, nem tudom a 7850-nél mi újság, de kötve hiszem, hogy rendes hűtés lenne a VRM-eken... A hőmérsékeletek egyébként feszemeléstől tudnak nagyon elszabadulni, ezért amíg az nem tiszta, hogy az alapfeszes tunningal hogy néznek ki a VRM/memó hőfokok, és nem próbálkoznék feszeléssel...
Én GPU-Z-t vagy AIDA-t használtam erre amikor még foglalkoztatott a dolog... Az adatokat logfile-ba irasd majd nézd vissza.
A másik amiért én nem tartom jó ötletnek a feszelést, az hogy a 7850 ha kihajtod a belét sem fog soha utolérni egy nála kicsit drágább kártyát (7870) nincs értelme...
J.
-
joysefke
veterán
Az új Thief-ben 270X-hez (húzva 1150/5000) milyen beállítások javasoltak? Én nem vagyok hajlandó bohóckodni a beállításokkal, a Raptr meg hülyeségeket ajánl fel...
-
joysefke
veterán
up
-
joysefke
veterán
válasz
katt777 #49472 üzenetére
A HD4830 is alapfeszes tuning volt, nem láttam értelmét feszt adni neki, ment volna (bőven) jobban is... A HD4830 egyébként egy igen komolyan tunningolható GPU hírében állt..
Abban mondtam mást, hogy leírtam, hogy gyári tunningos GPU-tól amiből az értelmes fesszel kihozható maxot már szinte kihozták, nos attól nem érdemes hűde nagy tunningpotenciált várni. A tagnak egy 270X DC2-je van, ami a normál 270X húzott változata, a normál 270X meg ugye gyakorlatilag a 7870GHz továbbtunningolt változata. Vett volna egy 860MHz-es 7850-et azt aztán lehetett volna tuningolni vagy 1200MHz-ig az lett volna csak a nagy tunning, (persze a végén még szénnéhúzva is lassabb lenne mint egy 270X DC2 alapon...)
Az Nvidia viszont mesterségesen korlátozza a tuningolhatóságot a 650-as szériánál (meg nyilván az összes újabbnál is)
J.
-
joysefke
veterán
válasz
katt777 #49469 üzenetére
Ez nem igaz
Nekem GTX660OC volt ez előtt és emlékeim szerint azoknál az NV rendesen tett a házi tunningolhatóság ellen. Nekem gyári OC-s variáns volt, de eszembe sem jutott további tuningal próbálkozni.
Most egy MSI 270X Gaming-em van, ami már eleve egy OC-s kártya, de alapfeszen csak CCC-ből egy opció bepipálása után már tudom is módosítani az órajeleket. Az enyém alapfeszen lazán viszi a stabil 1150MHz-et mindenféle trükközés nélkül. Hogy mennyi a vége nem tudom, följebb nem próbáltam, 1200-z tuti nem vinné alapfeszen, feszeln meg nem akarok, mert a ventivezérléshez nem akarok nyúlni.
Előtte a Sapphire HD4830-am is nagyszerűen tunningolható volt, alapfeszen lazán ment az 575 -> 650 MHz
Az Asus 270X DC2 eleve egy OC-s kártya, értelemszerűen nincs már benne sok tunningpotenciál... Egy öreg gyárilag alapórajeles 7950 vagy 7850, na azokat lehetett húzni.
J.
-
joysefke
veterán
válasz
HopeckoR #49420 üzenetére
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy szerintetek az alábbi config ki tudna használni egy R270X-es kártyát? vagy CPU limitbe ütköznék?
Nem tudná magát teljesen kifutni a kártya és gyakran ütköznél processzorlimitbe, ha visszaolvasol kb 50hsz-t, akkot láthatod hogy a tieddel szinte teljesen mgegyező processzor mellett valaki ebbe már belefutott...
A kártya fogyasztása csúcsterhelésen is bőven-bőven 200W alatt van, tehát igen, ha a tápod tényleg tud 500W-t, akkor az nem lehet kevés
J.
-
joysefke
veterán
válasz
Balazs_ #49399 üzenetére
Nem néztem az iPon-os árakat, de ha kicsi az árkülönbség én inkább MSI-t vagy Asust vennék. Azok is 3 év garisak és általában nagyobb megelégedettséggel használják őket. Sapphire csak 2 év garival van, abból a Dual-X-et hanyagolnám, a Vapor-X-ről és a Toxic-ről nincsenek a fórumon rossz vélemények, bár igaz, hogy összessen 1-2 kártya ment el ezekből...
J.
-
joysefke
veterán
válasz
Alister71 #49380 üzenetére
OpenGL-ben fut, nálam a gpu használat nem nagyon lépi át a 60%-ot. i5 van alatta 3.6GHz-en, az is 50-60% körül mocorog. Néha bezuhan az fps, szóval nincs használva a hw rendesen.
Ennek fényében is különösen vicces, hogy hetente jelenik meg egy DirectX lejárató cikk itt a PH-n, holott a konkurencia még azt a teljesítményt és stabilitást sem hozza, mint a DX...
J
-
joysefke
veterán
válasz
poomiu #49328 üzenetére
Asszem a GPU-Z is kiírja, de mindenképpen terhelt állapotbn kell nézni:
Elindítod a GPU-Z-t, megkeresed a rubrikát, ahol kijelzi, majd elindítasz egy ablakos benchmarkot (modjuk Heaven vagy Valley ablakban) majd ellenőrzöd, hogy PCI-E rubrika mellett milyen bejegyzés van. Amint elindul a benchmark, azonnal ugrania kell a bejegyzésnak PCI-E 3.0-ra vagy amit az alaplapod támogat...
A proci terhelés mérése nagyon problémás és jóval összetettebb annál, mintsem hogy egyszer ránézel a task managerre és konstatálod, hogy "csak 50%"... Még mindig a Phenom 2 925-el hajtod a kártyát, vagy most már FX6300 van a gépben? A 925 alapórajelen nagyon nagyon harmatos ehhez a kártyához és akkor is CPU limitet fog okozni, ha a task manager szerint "csak 50%" a CPU terhelés. Az FX 6300-nek amennyire a fórumon olvasgattam, azért 4GHz-en kezd megjönni az ereje, szóval ha egy FX6300 @4GHz társaságában nem megy jól a kártya, akkor már tényleg elkezdenék aggódni...
J.
-
-
joysefke
veterán
válasz
katt777 #49242 üzenetére
Ebből nekem a XIII és a KoTOR mond valamit. A XIII meg is van, de 4CD-s így inkább kihagyom az installját.
A XIII-ra rákerestem, és nekem erősen úgy tűnik, hogy a modern OS-ekkel van baja, nem a videókáertyákkal:
http://www.play-old-pc-games.com/2014/03/14/xiii-thirteen/
A másik kettőt nem tudom kommentálni.Összessen ezzel a három régi játékkal van gond, vagy van ezen a hármon kívül is?
J.
-
joysefke
veterán
válasz
katt777 #49238 üzenetére
Ha viszonylag régi és új játékokkal nem játszol, nehéz hibát találni. nV-val soha nem volt driver problémám, leszámítva azt az 1-2 régi játékot, amelyeknél több nem fut AMD-n. Nálam sem volt hiba 14.2b-ig, általánosságban most sincs, de éppen erre céloztam többször, ami évtizedes tapasztalat: egyes konfigokon és egyes beállításokkal bugzik, másoknál meg semmi hiba, teljesen függetlenül a segédprogramoktól, akár tiszta win-en is, ezt C topicban is követtem régebben.
...leszámítva azt az 1-2 régi játékot, amelyeknél több nem fut AMD-n
Tehát azt mondod, hogy AMD-n csak 1-2 régi játék fut és a többi nem
Ezt sem tudom megerősíteni:
Nemrég raktam fel egy (humble bundle) Thief játékot, vagy 10 éves és tökéletesen fut, bár sajnos csak 4/3-at támogat a játék.Amit viszont tudok az az, hogy nekem volt problémám NV-vel:
A TV-m és a GTX660 nem tudtak a HDMI interfészen keresztül megállapodni (EDID infó HDMI-n keresztül), hogy milyen felbontást/frissítést támogat a TV-m és egy csomó játéknál olyan felbontás/képfrissítés kombóban próbálta a TV-t hajtani amit az nem támogat, így csak fekete képet kaptam, annak a lehetősége nélkül, hogy átállítsam a felbontást....A GTX 660 előtt egy 4830 volt, amig el nem pukkant. Azzal sem volt semmi gond, ha csak nem az, hogy az egyik Catalistban egyszerűen nem ment a túlhajtás
Ettől eltekintve azzal a kártyával is minden rendben volt. Aztán, ha még régebbre tekintek vissza, akkor volt R9600XT-m. Azzal sem volt soha semmi probléma.
Mellesleg a GTX 660 és TV kompatibilitási próblémájától eltekintve Nvidiával is csupa jó tapasztalatot szereztem (TNT2M64-6600GT-GTX660) Lehet nem soroltam fel mindent.
J.
-
joysefke
veterán
válasz
katt777 #49221 üzenetére
joysefke: AMD-nél? Bármi bármivel. Próbálkozz, sikerülni fog.
Bármilyen furán hangzik, W7-64 és egy MSI R9-270X mellett én nagyon is meg vagyok elégedve a Catalyst-tal.
-Szinte minden játékom eredeti, nem hackelt, beleértve az OS-t
-Csak WHQL drivert használok, azzal sem ugrok egyből a legújabbra, pl még mindig a 13.12WHQL van fenn, mert számomra még nem volt értelme váltani (újabban nem játszottam friss játékkal). Béta drivert soha nem teszek fel. Akkor sem, ha 5%-al (!!!)gyorsabb
-Nem BIOS-moddolok a VGA-n és újabban az alaplapon sem
-Nem használok 3rd party tunningprogramokat, ha tunningolok, akkor az a CCC-n keresztül megy
-Mantlet nem használok, akkor sem fogok, ha véletlenül a két támogatott játék küzül az egyik az ölembe pottyanna.
-Általában nem játszom a legújabb játékokkal (kivárom az akciókat)És a 270X-el még semmibe sem futottam bele, kivéve a Hitman Absolution-t, ahol vissza kellett venni 1-2 extrát, mert különben fagyott, bár ez sem az AMD hibája, NV-sek sokkal nagyobbat szoptak vele.
Tehát én maximálisan meg vagyok elégedve a Catalystal, és GTX 660OC-val több bajom volt, mint most ezzel.
Egyébként mindig meglepődve olvasom, hogy a Te tapasztalataid és véleményed mennyire ellentmondanak az enyémeknek VGA/CPU témában....
J.
-
joysefke
veterán
válasz
csucsbicep #49218 üzenetére
Tudsz mondani egy példát? Mi használhatatlan mivel?
Nekem még 13.12 WHQL-van, de addig nem frissítem, amig nem játszom egy újabb játékkal (Dead Space 3 a következő esélyes, annak márpedig tuti nem kell a legújabb)J.
-
joysefke
veterán
válasz
- = Zk = - #49119 üzenetére
Én be sem lépek olyan szerverre amelyek 30 fölött van a pingem, ennek ellenére általában én játszom a zsákmányállatot
Na mindegy már be van tervezve az új egér...
-
joysefke
veterán
válasz
katt777 #49111 üzenetére
Frászt.
Ezt a marhaságot el kéne már felejteni és nem fórumokon terjesztgetni.
A félreértés szerintem onnan jön, hogy ugye a moziban több mint 100 éve 24 képkocka/sec-ben fektették le a szabványt. A 24 képkocka/sec pedig nem azért 24 mert az már tökéletesen elegendő a szemnek, hanem egy ésszerű kompromisszum volt amit főként az akkori vetítőtechnológia gyengesége meg a film-nyersanyagárak indokoltak. Ahhoz, hogy moziban a 24 képkockainformáció/sec ne legyen kevés a rendezőnek jócskán van dolga. Mindenféle rendezési technikákkal próbálják csökkenteni a film szaggatását, több kevesebb sikerrel.
A 30p (meg 50i) a TV oldalról jön és jóval folyamatosabb mozgásmegjelenítést tud mint a 24p, de azt állítani, hogy 30FPS az elég játékhoz az nagyon erős túlzás, és nem veszi figyelembe, hogy a játék a videóval szemben egy interaktív cselekmény, ahol nem csak nézni tudok hanem bele is szólni az események folyásába. És pontosan ez a gyenge pont, mert egy pörgősebb játékmenetű FPS-ben, ha az folyamatosan 30FPS-el megy, akkor onnantól kezdve, hogy nyomok egy gombot/rántok az egéren teljes 33ms-ig tart míg érkezik a következő képkocka ahol a játék már reagált az iputra.
Aki játszott már érdemben multi FPS-t egérrel, az tudja, hogy ez nagyon sok. A minnél több a jobb, de nyilván 60-ról 70 FPS-re emelve a számlálót (ha a monitor támogatná) lényegesen kevbesebb előrelépés lenne, mint mondjuk 30FPS-ről 40-re.
Single playerre persze sok esetben elegendő a 30FPS ezt aláírom, de ott ugye nem vérre megy a játék...
J.
-
joysefke
veterán
Tele van a tököm a kibaszott Hitman Absolution-nal
Ez eddig az egyetlen gém ami fagy, ráadásul rendszeresen. (fekete képernyő utánna bluescreen majd minidump, de néha csak az alkalmazást dobja ki)
Utoljára egy ilyet dobott:
The game has encountered a DirectX error and needs to close
Error description: Hardware device removed
Utánnanéztem neten, az Nvidia userek szoptak ezzel, a steam fórum tele volt a panaszkodásukkal. Ezért nem gondolom, hogy a kártyámnak baja lenne. (BF3 SP/Multi, Crysis 2 SP gyönyörűen mennek alapfeszes húzással, pedig éhesebb játékok)
Találkozott valaki már ezzel a hibábal, lett megoldása?
A játék (Steam copy) és a Windows is eredeti.
J.
-
joysefke
veterán
válasz
papasoft80 #48552 üzenetére
Fórumon ritka mint a fehér holló, de én ha olcsón hozzá tudsz jutni, akkor MSI 270X gaming-et javaslok:
-alapjáraton és terhelve is nagyon halk hűtő
-gyári OC
-3 év gariJ.
-
joysefke
veterán
válasz
Bélaaaa #48540 üzenetére
Én semmilyet
Egyébként újonnan szerintem akkor érdemes valamit venni, ha nem olyan rég jelent meg a piacon és még nincs belőle sok a használtpiacon. A 7870 garnitúrából haszáltban dunát lehetne rekeszteni, és sok csak pár hónapos és még rengeteg gari van rá..
Én a sajátomat 1,5 hónapja vettem: akkor még egy szinte új, néhány hónapos MSI 270X volt, 49E-ért, kiskergarral, megkímélve. Az MSI 270X akkoriban boltban nagyon drága volt, de én mindenképpen MSI-t akartam a jó hűtése miatt.
Kérdésedre válaszolva:
290-290X-750 (Maxwell)/770/780
Persze ennyi pénzt én nem szánok videókártyára...J.
-
joysefke
veterán
Egyébként mi a Catalyst driver frissítésének menete?
Le kell szedni a régit, vagy felül lehet installálni az új Catalysttel?
Rég frisstítettem Katát, aztán most mindenféle driversweeper-ről beszélnek...J.
-
joysefke
veterán
válasz
Bélaaaa #48495 üzenetére
Én sose értettem azt a mentalitást (ami az én hibám), hogy NEM teszi fel valaki a frissebb drivert, mert a régi "stabil".
Azért adja ki a gyártó, mert mindig javít valamit (mást meg elront)
Azért rakja fel a gyártó, mert kellenek az ingyenes bétateszterek
Nekem 1-2FPS-nél többet ér az, hogy sokkal nagyobb valószínűséggel stabil (WHQL) a driver.
___
Stork13:
tudom, de nekem az Explorer nem jeleníti meg rendesen. Nem lehet scrollozni az oldalt.J.
-
joysefke
veterán
Be tudná valaki másolni ide a 14.4 release notes-ját? Nem tudok scrollozni IE-ben az AMD honlapán ...
szánalmas
J. -
joysefke
veterán
válasz
Norbika88 #48443 üzenetére
ilyen kicsi felbontáson azzal a kártyával a jelenlegi játékok mellett szvsz képtelenség VGA limitet összehozni. Ha valami akadozik akkor értelemszerűen procilimited lesz. A VGA kihasználtság elég jól mérhető, de a procikihasználtság mérése, így a procilimit megállapítása sokkal trükkösebb.
Például ha van egy két szálon futó játékod, amely két szál közül az egyik szál maxon tekeri a procit, a másik meg mondjuk félig terheli a magot amin fut, akkor a feladatkezelő egy négymagos processzor esetén: 100x (1+0,5)/4=37,5% kihasználtságot fog mutatni, holott egyértelműen a proci a kevés, mégpedig az egyszálas teljesítménye. WoT-ban jó eséllyel ez lesz a helyzet.
Rendes proci mindenképpen kéne, aztén ha nem vagy megelégedve a monitoroddal, akkor egy nagyobb monitor is. Full-HD felbontás fölé ne menj, a FHD az amit ez a kártya a legtöbb játékban kissebb kompromisszumokkal szépen elbír.
J.
-
joysefke
veterán
válasz
Steve198310 #48372 üzenetére
Nekem nem rémlik, hogy ekkora lenne a különbség, bár 6870-em sosem volt, ezért nem is viszonyítgattam őket annyit...
-
joysefke
veterán
válasz
Steve198310 #48341 üzenetére
Single playerben valóban nem kell elutasítónak lenni egy i3 erejű procival szemben, de a nevezett Llanonak CPU erőben köze sincs az i3-hoz, főleg nem játékok/kevés szálat megmozgató alkalmazások terén.
J.
-
joysefke
veterán
Egy 270X húzva mit tud Crysis 3-ban HD felbontáson produkálni?
J.
-
joysefke
veterán
válasz
Pityu. #48284 üzenetére
ez a Zero Core az mikor a monitor kikapcsol és vissza veszi a ventilátorok fordulatát mert lecsökken pihenő módban a kártya terhelése?
Még nem volt vele problémám, szóval nem tudom hogy mi ez...
Ezek a kártyák idle is keveset fogyasztanak, magam részéről nem látom nagyon értelmét fokozni ezzel a zéró core dologgal..
J.
-
joysefke
veterán
válasz
Gstyler #48268 üzenetére
Mi lenne, hha érkezne végre egy jó támogatás is a kártya alá
Miféle támogatást hiányolsz? Szvsz ez a kártya (meg úgy az egész Pitcairn/7870) sorozat egész jól meg volt/meg van támogatva. A 7870 a megjelenése után kapott több egész komoly teljesítményjavító driverfrissítést, ez nem arra utal hogy nem támogatták/támogatják meg.
J.
-
joysefke
veterán
Ez a Zero Core bug ez mindenkinél előjön, vagy csak a balszerencséseknél?
Én TV-re kötöttem a PC-t HDMI-n keresztül, és akkor sincs semmi baja, ha magára hagyom és fekete a kijelző...
MSI 270XJ.
-
joysefke
veterán
Ne bohóckodj, +20%-ra rakd egyből, Nem lesz neki semmi baja.
Attól, hogy növeled a power limitet, alapjáraton még nem fog több áramot enni a kártyád, csupán megadod neki a lehetőséget, hogy ha több áramra van szüksége, akkor azt fel is tudja venni. Ha tunningolsz, akkor meg úgyis többet kér a kártya, tehát érdemes a power limitet minnél jobban kitólni, ezzel is kiküszübölsz egy potenciális szűk keresztmetszetet.
A hűtésról persze gondoskodni kell, esetleg egy extra ventiprofillal illetve erősebb házszellőzéssel.
Bár 270-ről nem nagyon láttam tunningos eredményeket, de szerintem reális elvárás az 1000-1050 MHz. Fölötte pedig minden MHz ajándék. A szűk keresztmetszet valószínáleg nem a GPU tudása lesz, hanem az, hogy ha jól emlékszem 150W-nál több áramot nem képes felvenni a kártya, ez pedig behatárolja a tunningpotenciálját...
J.
-
joysefke
veterán
válasz
Pityu. #48127 üzenetére
Én az ilyen szoftveres okosságokat hanyagolnám, érezhető sebességelőnyt/fogyi csökkenést egy-két
kivételes esettől eltekintve nem fog hozni, viszont a plusz driver miatt megnöveli a szoftver (driver) bugok
kockázatát. Utánna meg lehet keresni, hogy miért nem működik begfelelően/miért fagy/miért akadozik stb...J.
-
joysefke
veterán
válasz
Pityu. #48070 üzenetére
a játék beállításai között "függőleges szinkron"-ként szerepel és ki van kapcsolva.
A gépem most nins előttem, így nem tudom megmondani, hogy hol van az opció a CCC-ben..A képen amit linkeltél: "várakozás a függőleges ...." és igen, a megfelelő beállítás van itt is bekapcsolva.
J.
-
joysefke
veterán
válasz
Pityu. #48068 üzenetére
V-Sync nincs bekapcsolva (a játék menüjében és a CCC-ben is ellenőrizd)
Ha a V-Sync be lenne kapcsolva, próbáld meg nélküle...
A bekapcsolt V-Sync masszív laggot okozhat, ha a VGA nem bírja folyamatosan a monitorod képfrissítési rátáján (álltalában 60/sec) tartani az FPS-t...
J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- Energiaital topic
- Vicces képek
- Építő/felújító topik
- Facebook és Messenger
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged