- Szemünk előtt az ultravékony S25 Edge
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
anglergab
addikt
válasz ch003067 #35895 üzenetére
Nagyobb a kijelzője (fizikailag is, meg felbontásra is) a Blade-nek, mint az Optimusnak, így ujjal könnyebben eltalálod a kép elemeit.
A kapacitív kijelzők nem a mechanikai benyomást, hanem a kapacitás lokális megváltozását (~töltésmozgást) érzékelnek, tehát első közelítésben valami vezető kell a használatukhoz (az ujjunk). Sima műanyag toll nem jó tehát a kapacitív kijelzőkhöz, de vannak speciális, kapacitív érintőtollak is; szóval ha kapacitív kijelzőt használsz, nem kell lemondanod a tollról, csak egy megfelelő érintőeszközt be kell szerezned hozzá.[ Szerkesztve ]
-
spence225
aktív tag
válasz ch003067 #35895 üzenetére
A kapacitív kijelzőhöz is léteznek speciális tollak de az átlagosak amik a rezisztívhez kellenek azok nem.
Egyébként ha esetleg jobban érdekel a 2 közötti külömbség guglizz egyet én is így értettem meg a külömbséget a 2 kijelző között.
PL.: a rezisztív kijelzők legfelső rétege (amit megnyomsz) alatt van egy kis rés ami alatt van a kemény felület. Amikor benyomod a puha réteget akkor az érintésvezérlés ott pozícionál ahol érzékeli hogy benélyedt a kijelző, stb.. -
anglergab
addikt
válasz ch003067 #35884 üzenetére
A sebesség nagyon relatív, nehéz objektíven megítélni, és sok faktortól függ.
De nézzük a tényeket: a Blade-ben éppen 2× annyi RAM ÉS ROM (512/512) van, mint az Optimusban (256/256). A Blade felbontása nagyobb, a kijelző fizikai mérete is nagyobb. A Blade kijelzője kapacitív technológiájú, ami modernebb, mint az Optimus rezisztív kijelzője.
És Blade-re hamarosan lesz Android 2.3 (Gingerbread) is (nem hivatalosan, de profik készítik, minőségi rendszer és nem sok idő kérdése, és átlagos napi használatra is megfelelő lesz). Ez jelenleg a legújabb Android okostelefonokra.kmisi99: automatikus fókuszálás: egy gyűjtőlencse mozog előre-hátra: ezzel változtatja a fókusztávolságot. Így tudsz nem végtelen távoli tárgyakról éles képet készíteni. Ha konvergál a fókuszálás, akkor elhalkul (értsd: jó irányba indult el a lencse: tehát az egymás utáni pozíciókban egyre javul a kép élessége (pontosabban, ha a javulás kisebb valami előre definiált kis értéknél)), viszont, ha nem konvergál (mert pl. túl közel van egy tárgy az objektívhez), akkor újra és újra végigmegy -- szkenneli a teljes fókuszálási távolságtartományt: ez gyorsan történik (kb. végtelen ciklusban előre hátra mozog a lencse): innen a kattogó hang.
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
amikor a Blade fókuszál kiad ilyen kattanó hangot az mi lenne? Az optika fizikailag mozog benne vagy mi?
-
Saccco
nagyúr
válasz ch003067 #35884 üzenetére
- A processzor ugyanaz.
- 512RAM (GT540ben 256 van)
- Kapacitív kijelző -> multitouch (GT rezisztív)
- 3,5 colos kijelző (GT 3")
- 800*480as felbontás (GT 320*480 ez csak 40%a a Bladeének)(#35881) Aggregátor:
CM Theme - Modaco█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Pumika1975
senior tag
frissítettem a recovery 3,0,0,6 -ra, de így is megáll a boot animáció előtt és fekete a kép, amikor felteszem a téma zippet a [link].Akkumulátor ki-be, bekapcsolom újra megáll a bootanimáció előtt. Rom újrarakás és működik a rom. témák nem jók. majd megpróbálom a 2,x,x,x recovery -vel felrakni aztán vissza a másik. így működhet vajon vagy hülye ötlet?
win 10, ....múkodj!
-
ch003067
addikt
Amúgy, egy ilyen teló van olyan gyors mint egy Lg GT540? ( ilyenem van most) .
Vagy mik az előnyök, hátrányok ? -
kelzsoca
félisten
A paypal donate gombot leszedte, ezt köszönöm.
Nekem és másnak sincs azzal semmi baja ha felteszi a romot egy saját oldalra.
Engem az zavar, ha oda érkeznek be kérdések, válaszok esetleg fikázások a rommal kapcsolatban.
Mivel a romot én módosítottam, illetve a fordításban többen is részt vettek, úgy gondolom a kérdések pozitív-negatív vélemények ide ebbe a topicba kerüljenek be.A legtöbb esetben egyszerű user error-ról van szó, viszont vannak a romnak hibái, a fordításokban is előfordulhatnak még angol szövegek is, de ezeket csak a Ti segítségetekkel tudjuk megtalálni, és lehetőség szerint javítani is.
Ezért lenne fontos hogy a romok ezen közösségen belül maradjanak
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
válasz catroot #35872 üzenetére
Nem csodálom, hiszen tele van Kelzsoca cuccaival
Tulajdonképpen ami pénzt kap (de remélem senki nem lesz olyan hülye hogy ezért fizet), azt utalhatná ZsocánakNa off vége részemről.
CM7-ről kérdeznék:
Korábban valaki linkelt hozzá témát, illetve volt valami proximity hack is.
Ezeket megkaphatnám? Nem találom már -
anglergab
addikt
válasz BladePocok #35875 üzenetére
Csodazip, csudazip, csudazip2 => TPT-eljárások (Total Phone Transfer), keress a nevemre itt a fórumkeresővel, már írtam róla (TPT-esetén: /sdcard/image helyen: img és mbn fájlok)
Régen is így volt ez természetesen: a TPT-megoldásokban csak fájlok vannak/voltak.Mappák csak a zip-ekben vannak (rom-ok, témák, update.zip-ek) -- természetesen ezek teljesen azonos szerkezetűek, ha megnézed tartalmaznak mindig update-scriptet (régebben update-binary-t is). Most zajlik az áttérés az Amend scriptről az Edify scriptekre (a scriptek nyelve változik). Értsd: Clockwork 2.5.1.8 -> 3.0.0.5, 3.0.0.6 áttérésre gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
tpeti78
senior tag
válasz istnag #35870 üzenetére
Szép! És milyen igaz!
Én ha nincs ez a fórum,nem is veszek ilyen telefont,megmondom őszintén!Egyrészt mert nem is hallottam volna róla,másrészt mert nem biztos,hogy meg mertem volna venni ugye,a származása miatt.De Kelzsoca és az ő munkatársai munkája nélkül a p..csába sem lennénk,én és a hozzám hasonlóan nem igazán hozzáértők!
Erre valaki pofátlanul megcsinálja ezt.....Hagy garatuláljak,kedves dragon!
Galaxy Tab2 CM. 4.2.2
-
Ronam
addikt
válasz dragon1993 #35851 üzenetére
az ne zavarjon hogy ezek az emberek dolgoztak is azon amit kiadtak a kezük közül,nem pedig összelopkodták innen onnan,de az hogy odaraktad a donate-t,hát haver ez extra szánalmas húzás volt.a másik meg hogy nem kell ezt túlbonyolítani,szerintem a felhasználok 99%a tudja hogy ki,és mennyit dolgozott ezeken a ROM-okon,röviden DRAGON1993-nak egy árva fillért ne utaljatok
[ Szerkesztve ]
-
BladePocok
tag
Megoldva , köszi
[ Szerkesztve ]
-
istnag
addikt
Most ezt írtam neki:
Hiába törlöd ki, visszaírom.
Képes ellopni és ide feltenni???? Komolyan mondom ez lopás. Ezt mindet Kelzsocáék csinálták, ők magyarosították, csiszolgatták a romokat. Legalább azt a rohadt kurva Donate gombot javítanád ki. Inkább ne is baszd meg költsed gyógyszerre....Ha kelzsoca bemérgesedik, ilyenek buzik miatt és nem csinál többet semmit,csak magának akkor mi a fszom lesz. Neked se lesz gyógyszerre, nekünk meg nem lesz mit használni...Ebbe nem gondolsz bele???? Nem, mi ...gondoltam -
istnag
addikt
Eltűnt onnan a kommentem
Most szóról szóra már nem tudom.
Ideges voltam...minnyá írok egyet még[ Szerkesztve ]
-
r0by
addikt
Sicc innen!
Jaj, a vesszőt és a szóközöket kihagytam.
Sicc , innen![ Szerkesztve ]
-
balalev
tag
Bevittem, de nem akarták kicserélni, át vittem egy másikba, ott is csak hétfőn akarták, mint az előzőben, de felléptem határozottan, aztán végül ideadták. Ennek szuper a wifi, és lötyögést sem észelelk, pixel hibát sem.
ZUK Z2 | Nexus 5X /// Régen: LG G2 OFFICIAL 4.2.2; Nexus 4 OFFICIAL 4.3
-
Ronam
addikt
-
Ronam
addikt
túl sok változás nincs amúgy r8 és r9 között.....ráadásul ez angol. na de mind1.aki akarja tölti
-
leszvigasz
csendes tag
-
spence225
aktív tag
Köszi a választ és a rom-ot is.
-
anglergab
addikt
válasz BladePocok #35845 üzenetére
Az 1. hozzászólásban találsz (közvetetten) linkelve T-s 2.1-es rom-ot (zip), benne a /system/app helyen találod a gyári appokat.
-
spence225
aktív tag
válasz dragon1993 #35846 üzenetére
Értem, köszi a választ. Az Oc megoldható azzal a kernel módosítással ami az flb8-hoz is kellett?
Esetleg várható ebből magyar verzió? Nem mintha gondom lenne az angollal, csak érdemes-e várni ? -
Ronam
addikt
válasz dragon1993 #35846 üzenetére
szövegek kicsit lopottak de mind1 .mintha egy zsoca féle rom-ot látnék
-
dragon1993
őstag
válasz spence225 #35841 üzenetére
heap 42mb oc nincs és rds nem megy de eds támogató rádió apk van benne.
Car Home és a Felső sávban a power widget az nagyon jó.Nincs tesztelve azt ,úgy értem ,hogy feltelepítettem 2 perce fut a telefonon és egy hibát találtam : amit oda is írtam,
FIGYELEM : Telepítés után menjetek a csengőhang beállításba és választatok ki valami (alapot is lehet) mert különben nem fogy csörögni.
De ezt megerősíthetnétek lehet ,hogy csak öcsém letette rezgőbe.
[ Szerkesztve ]
-
BladePocok
tag
alaki letudná írni az ÖSSZES alkalmazást , ami a T-s 2.1-en van ?
-
BladePocok
tag
alaki letudná írni az ÖSSZES alkalmazást , ami a T-s 2.1-en van ?
-
d@minator
addikt
-
spence225
aktív tag
válasz dragon1993 #35837 üzenetére
Tudom hogy írtad hogy még nincs kipróbálva , de elméletben jobb mint az flb8-as (gondolok itt a paraméterekre: heap size, oc, stb..)?
-
ándrojid
csendes tag
újabb kérdés:
az enegrigagazdálkodási widget-en jobbról a második az mi? ami a gps és a fényerő között van.
-
tariattila
veterán
donate man..... ???
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz dragon1993 #35837 üzenetére
Ha még az általunk készített flb-r8-as magyarított témákat is leszeded az oldalról, rendben is vagyunk.
Sőt inkább szedj le minden romot ami az én publikálásom alatt jelent meg.
[ Szerkesztve ]
-
dragon1993
őstag
FLB 9 -es ROM , még nincsen kipróbálva.
http://ztebladeportal.co.cc/flb_r9-by-dragon1993/ -
somasz
addikt
válasz Glatius #35730 üzenetére
Köszönöm a választ, megszerkesztettem mindenkit, mindenkiből 1 van, szinkronizáltam a mobillal, minden ok, csak írt egy hibaüzit, hogy túl sok névjegykitörlés történt, és ezt nem tudja feldolgozni a fiókom.
Mi a teendő?Mindenképpen a gmailes fiókra el szeretném menteni a telefonkönyvemet, ez magától működik, vagy valamit kell nekem is tennem?
Továbbá problémát okozott, hogy a vezetéknév, keresztnév rubrikákat is helyesen állítottam be, de így vagy keresztnév szerint akarja sorba rendezni, vagy vezetéknév szerint. Az utóbbi ok is lenne, ha nem tenne közéjük vesszőt. Tehát anolszász módon írja ki, nincs rá mód, hogy magyarosan jelenjenek meg?Nem akarom még egyszer beszopni, sokat pötyögtem már vele...
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
spence225
aktív tag
Eetleg létezik olyan progi amivel a kijelző élességét vagy a kontrasztját lehet állítani.
Próbáltam az LCD Density-t de az a képpontok sűrűségét állítja mintha nagyobb felbontásba tenné a kijelzőt.
Olyan lenne jó ami csak a kontrasztot vagy az élességet állítja. -
Saccco
nagyúr
válasz anglergab #35825 üzenetére
Inkább az adbvel egyenlő.
(#35829) ch003067:
Ugye most csak viccelsz?
41eFt Dominóban... November 15 óta kapható, igaz akkor még csak 36k volt.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
ch003067
addikt
Mennyibe kerülhet egy ilyen teló, illetve itthon lehet már kapni ?
-
anglergab
addikt
válasz Ballage83 #35827 üzenetére
Készíts backup-ot Clockwork-ben, majd próbáld ki a csodazip-et: ha úgysem működik a GPS, akkor lehet esetleg hardveres probléma. Figyelem! A csodazip a Clockwork recovery-t is felülírja, így ha a backupodat szeretnéd esetleg visszaállítani, akkor előtte fel kell tenned egy megfelelő verziójú Clockwork recovery-t is! Ha esetleg visszaviszed a T-hez, előtte tedd fel a csodazip-et (mindent visszaállít a gyári állapotra).
[ Szerkesztve ]
-
Ballage83
csendes tag
Kelzsoca tudsz valamit mondani a gps problémámra? ez garis dolog?
-
anglergab
addikt
válasz Saccco #35821 üzenetére
Saccco: Egyébként Clockwork-ös update.zip alkalmazása minden esetben egyenlő a Root Explorer-es, vagy ADB-s bemásolással a telefon fájlrendszerébe? (Azért kérdem, mert ha pl. van Amend-es update.zip-em, ahelyett, hogy átírnám Edify nyelv szerint őket, inkább kézzel bemásolnám a működő rendszerre). Mondjuk pl. rádió apk-nál biztosan kézzel is be lehet tenni, de mondjuk kernelben nem vagyok biztos (vagy bootloader módban kellene akkor a boot.img-et fastboot-tal flashelni?)
[ Szerkesztve ]
-
akarmi5
csendes tag
Köszöntök mindenkit!
Bladem december óta van, a fórumot azótta olvasom. Szeretném megköszönni az itt leírt tanácsokat, és közzétett dolgokat, ezeknek érthető leírása miatt segítségkérés nélkül tudtam megoldani mindent.
Mégegyszer köszönöm, és így tovább.
-
vtommy
aktív tag
Valaki más eddig vélemény a nightly rom rol? mert nekem nem működik a fényerő szabályzó:/
-
Saccco
nagyúr
válasz Tomate #35818 üzenetére
Feltéve, hogy nem amend scriptel lettek megírva az update fájlok.
(#35819) ándrojid:
Idézem az első hszt (amit el is olvashatnál):
"Fontos 2!
Aki életében most vett először androidos telefont, tegyen meg annyit a fórumozók és a saját lelki nyugságáért, hogy végignyomkodja a beállítások menüpontot a telefonban! Sok kérdésre magától is megtalálja az ember a választ. Természetesen ha nem megy azért van a fórum szívesen segítünk (azt hiszem nem csak a magam nevében mondhatom ezt)."[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
ándrojid
csendes tag
ha felltelepítek egy progit, azt, hogy tudom törölni?
-
-
-
kelzsoca
félisten
válasz csonkadavid #35807 üzenetére
Igen
-
apeelme
addikt
idézet innen: modaco forum
What hasn't Changed yet?
*It doesn't look like there's a Proximity Sensor fix
*No autofocus changes
*Many other small niggles that can be seen HERE[ Szerkesztve ]
-
-
kelzsoca
félisten
válasz csonkadavid #35799 üzenetére
Itt a gyári táma: [link]
.........A friss CM romban ki lett javítva a fényérzékelő és kapott egy OC kernelt, de a proximity szenzor továbbra sem jó, és a többi hiba is megvan még.
Én ezt a verziót nem ajánlom mindennapi használatra, esetleg kipróbálni jó.
[ Szerkesztve ]
-
spence225
aktív tag
válasz csonkadavid #35799 üzenetére
Én az alap Stock theme-t raktam rá és minden olvasható
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Facebook és Messenger
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával