Hirdetés
- Yettel topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- iPhone topik
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Aktív témák
-
ux1
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Jó az a 124
A 2D-nek semmi köze a stagefright-hoz. Esetleg elnézte és előtte az IO sebességet mondta be 
-
rezme
tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
kit érdekelnek a pontok van valami baj a rendszereddel használat közben?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Pumika1975
üzenetére
És a 2D-be ért el 400 felett neked?
stagefright-hoz ennek lehet köze? Ez a különbség mitől lehet? Én most teszteltem megint, 124 a 2D, 3x lefuttatás után. -
rezme
tag
akkor továbbra is várok a cm7re mert ezzel a rommal igazából semmi gondom

Nah jó annyi van hogy ha launcher pro-ba belövöm a 3d drawert akkor menübe belépésnél egyszer megreccen, apró dolog de engem idegesít, sokáig volt iphone-om és ott ugye semmi nem volt, csak aztán azt isten lejjebb vitte a dolgom ezért meg kellett válni tőle, persze nem bántam meg.

-
Pumika1975
senior tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
nekem is ez van fenn update tel .
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Pumika1975
üzenetére
Jaja, kilöttem az appokat, igy lett a 2D ennyi. kelzsocás FLBr8hun update1-el.
-
smog000
csendes tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
mert lehet hogy sok program fut neked a hátérben azért...mert friss romal futasd le quadrant-ot ugylehetséges annyi pont szerintem...de ha nincs igazam bocsesz

-
Pumika1975
senior tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Szia! Most néztem meg nekem 426.
miért van? Nem tom. -
gordonfreemN
addikt
válasz
buszospeter
üzenetére
Hi!
Lehet errelmetlen kerdes lesz, de ha az is, jo lenne a visszajelzes...
A quadrantban nagyon kevesnek talalom a 2d teljesitmenyet. 245 pont korul van, ennek 400 korul kene mozognia, nem? Ez miert van? -
Fitzgerald
veterán
Ehh whehhh...Cyanogen RC-nek túlzás, ezt azért még nem merném így kiadni.
Equalizer viszont nagyon bejön, PowerAmp-el együtt nagyon megdobja a hangerőt/hangminőséget. -
Nundee K.
tag
válasz
mira72
üzenetére
Te nem vagy 100-as!

Percekig úgy röhögtem, hogy még a könnyem is folyt!

Ez a "rázogatós" duma odab@sz
(#35283) CHIPman
Üdv!
Ha átnyálazod az 1. hsz-t, máris beljebb leszel. Sok sikert a bizniszhez, aztán ha van valami, kérdezz bátran. Segítőkész és aktív társaságot kapsz itt! -
Üdv. Lehet, hogy sikerül egy jó ajánlat miatt elcserélni a sgs-emet egy Blade-re, meg "némi" pénzmagra, és érdeklődnék, hogy mire kellhet majd figyelnem a mindennapi használat során a sgs után.
Előre is köszi.
-
ux1
addikt
Valaki próbálta már?
[themes-cyanogenmod-7] -
ux1
addikt
válasz
anglergab
üzenetére
Megadtad magadnak a választ, akkor miért kérdezed ?
Szvsz: nem a szórás nagy, hanem a felhasznált alkatrészek nem a 100%-os fajtából valók
Emlékszem még a Linuxos ősidőkre, ahol hibás! RAM-ot is lehetett használni mert volt kernel patch amibe beírhattad a hibás címtartományt, vagy címet és ment.
Eddig 8 készülék fordult meg a kezem között, egy se volt hibátlan. A mostaniban is van 1 block hiba. Még ez a leghibátlanabb
Máskülönben meg más a kijelzője mint az előzőnek.
Olyan mint a fiam régi 256-osa volt. Az is volt már cserélve, mert meghalt az érintő kijelző. (nem reagált)ui.: Ez így helyes, én is így látom
Nem törvényszerű, de a TPT-zés növeli a téglásodás esélyét 
-
anglergab
addikt
Tehát szerintem bad block-ot user nem tud kelteni/sem eltüntetni (~ideális folyadékban sem kelthető örvény, a már meglévők (akárhogyan is kerültek bele) pedig nem tűnhetnek el). DE ha vannak bad block-ok, azok potenciálisan problémát jelentenek a TPT-nél.
vampire17: szerintem nem (vagy igen-igen kicsi (elhanyagolható) az esélye a TPT-hez képest). ROM cserénél a bad block-at egyszerűen figyelmen kívül hagyja a rendszer, így azok nem zavarnak be. Viszont TPT-nél összekavarhatják a dolgokat, mert az low-level beavatkozás: értsd: adott számú szektorból állnak az mtd block eszközök. Na most, ha vannak rossz szektorok, azokat a rendszer ignorálja (nem lesz egyezés az elméleti (mbn-be kódolt) szektorértékkel). Ez csak egy elméleti feltevés (az érvelés része)

ux1: mit gondolsz a véleményemről?
-
vampire17
addikt
Lassuk jol ertem-e. Sima ROM cseretol is tegla lehet a telobol?
-
anglergab
addikt
Tehát akkor biztos, hogy a TPT hozzájárul(hat) a bad block-okhoz?
Nem az van, hogy amelyek tartalmaznak gyárilag néhányat (az alkatrészek szórása miatt), nagyobb eséllyel téglásodnak partíciós tábla újraíráskor? Értsd: a bad block-ok hatása a TPT-vel hajlamos megjelenni (egyébként meg ott vannak, aztán nem zavarnak semmit)?Nekem pl. a log nem ír bad block-ot wipe/formatnál. (egyébként mi a különbség a wipe és a format között?). Ez azt jelenti, hogy nyugodtan TPT-zhetem, nem lesz tégla?
Tehát gyári (user-TPT nélküli) rendszernél a bad block-ok jelenléte előrevetíti a potenciális, TPT-közbeni téglásodást?
-
Prof01
veterán
msn, facebook, twitter, skype-ra milyen app-ot használtok?
screenshotot hogyan tudok készíteni? -
ux1
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Most komolyan.... Senki nem állította azt, hogy jobban igénybe veszi. Azt mondom, hogy veszélyes és felesleges művelet. IMHO az mbn-ek nem is a NANDFlashbe íródnak. (Mivel ezt particionálod át) Ellenben megsúgom ez már vagy a nyolcadik BLADE ami a kezembe van. Nincs átparticionálva, mégis található block hiba. Ezt mindenki nézegetheti magának. Flash után. CWrecoveryben főmenü -> Advanced->Report error. Majd sd felcsatol és clockwork mappában ott a log. Az a jó készülék ahol a WIPE-nál nincs block error.
-
kelzsoca
félisten
válasz
mira72
üzenetére
A modacos srácok még csak most jöttek rá hogy ki kellene dobni az adw launchert és helyére jó lenne betenni az alap 2.3-as launcher2-t

Én már tegnap alap launcher2-vel használtam a cyanogen romot

Ami biztos:
- Ha kijön egy használható változat, akkor abból készül egy cyanogen modoktól mentes változat.
- Magyarítva lesz a rom -
bala6120
senior tag
válasz
mira72
üzenetére
Már írtam:
CM7
Ez egy alternatíva, míg magát a bugot nem javítják. Teszteltem, működik. Forrás modaco.
"Just downloaded "just shake free"
-ticked just shake enabled.
-unticked "Notification Bar Icon"
-ticked "Enable when screen is off"
-and set "shake sensitivity" to 14%
-and as soon as i take the phone from my ear the screen comes back on"Kaptam sms-t, már vagy 30 perce villog a back button

-
tpeti78
senior tag
Off:Láttátok hogy a Tab a kék szolgáltatónál 14.990Ft kezdövel elhozható?

-
tibz03
őstag
-
mira72
őstag
(#35251) kelzsoca : : lehet meg kellene várnom egy használható 2.3-at...
az a fényérzékelő bug ha kijavulna, ahogy kivettem szavaitokból, akkor akár mindennaposra is használható lenne...kb 10 sec-et siet a fórum órája

-
vargalex
félisten
Lehet, hogy én is sötét vagyok, de én továbbra sem értem, hogy a TPT mennyivel venné jobban igénybe a Flash memóriát, mint egy sima flash-elés. Szerintem semmivel, a különbség összesen annyi, hogy más területet is ír. A gyártók pedig nem mondanak olyat, hogy egy valamilyen típusú flash chipnek ezen blokkjai x-szer, azon blokkjai pedig y-szor írhatóak felül. Tehát ezek alapján a block hibák ettől nem lehetnek. Az más kérdés, hogy természetesen így helytelen partíció méretek hozhatók létre.
-
spence225
aktív tag
Tud valaki olyan alkalmazásról amivel lehet állítani a teló kijelzőjének élességét,stb.. De ha már olyan lenne amivel csak kontrasztot lehet állítani az is jó lenne.
-
anglergab
addikt
válasz
cruyff
üzenetére
Mindegyik ZTE Blade-ben hardveresen 512 MB RAM van.
A magyar piacra való bevezetéskor egyes készülékek firmware-ében helytelenül volt definiálva a memória címtartomány, ezért a felhasználó csak 256 MB RAM-ot látott (magyarul, annyit érhetett el az 512 MB-ból). Azonban egy egyszerűen telepíthető hibajavító/frissítő szoftver(csomag), a csodazip korrigálta ezt a szoftveres problémát (bugot, elírást) egy patch-csel. Tehát, hangsúlyozom, mindegyik Blade-ben 512 MB RAM van.
Ha most vásárolod, nem is kell alkalmaznod a szoftveres update-et, mivel már gyárilag korrekt a memória térkép (tehát 512 MB RAM-ot lát a készülék). -
catroot
veterán
válasz
cruyff
üzenetére
Már réges-rég 512 az 256! Amik megjelentek a T-nél, azok is 512-esek voltak, csak szoftveresen voltak lekorlátozva, amit orvosolni lehetett szoftveresen. Ha most veszed akkor már 512-es lesz (sőt újabb szériásak). Mindenesetre ha meglesz a készülék, olvad át az 1. hsz-t, mert ha nem, akkor sűrűn fogják alánlgatni!

Szerk.: látom mások is ugrottak a 256/512-es témára!

-
törölt tag
válasz
cruyff
üzenetére
1.hsz:
"Mennyi RAM/ROM van a készülékben?
Minden ZTE Blade 512RAM illetve 512ROMmal hagyja el a gyártósorokat. Amelyiknél a Menü -> Feladatkezelő -> Errőforrás fül –nél nem 414 látható azt az eszközt frissítetni kell mivel szoftveresen korlátozva van. A frissítést bármely T-pontban garanciában elvégzik."Minden ZTE Bladeben 512 MB RAM volt/van/lesz, csak az első egy-néhány szállítmány érkezett hibás firmware-rel, ami miatt 256 MB RAM-ot látott csak, azóta "csodazip"-ként elhíresülve érkezett ehhez javítás.
Ha most vennél egyet, abban már 512 MB RAM van alapból, nem kell javítani.(#35241) f1alonso: Peti baráton is Spicaról váltott Bladere, minimális ráfizetéssel és nem bánta meg, néhány hete vette és már 512 MB RAM-os volt alapból. Illetve minden Bladeben 512 MB RAM van, ugyanitt feljebb olvashatod a történetet.
-
f1alonso
aktív tag
Csáó! Úgy tűnik Galaxy Spicáról fogok váltani ZTE Bladera ! Nagyon megtetszett pedig ma tudtam mg h létezik ilyen
nagyon bejön kipróbáltam hát jóval jobb mint a spica...a kérdésem pedig hogy olvastam a első hozzá szólást de akkor az tuti hogy minden bladeban 512.es ram van ??? csak felkell oldani a gyári verziónála korlátozást? tehát a lényeg nincs olyan blade amibe 256 ram lenne
? meg ahogy olvastam sok rom meg minden van hozzá mert az lenne az első hogy a gyárit lecserelném 
-
cruyff
tag
mindenkinek nagyon hálás vagyok a gyors és rendkívül tartalmas válaszokért! tényleg sokat segített, mert úgy vagyok, voltam a Blade-del kapcsolatban, mint catroot, hogy egy ósdi, kínai teló Androiddal felfegyverkezve. de ezek szerint nem erről van szó és többet nyújt a Galaxy 3-nál.
viszont még lenne egy fontos kérdésem: az első hsz-eket olvasva figyeltem fel a RAM problémákra. akkor most ez hogy van: az eredetileg írt 512 MB RAm van a Blade-ben vagy 256 MB.
nagyon fontos, mert úgy tudom t-mobile-nál voltak ilyen problémák és én ott venném a telefont. és enyhén szólva nem mind1, hogy 2560 v 512!
-
Prof01
veterán
A mappa neveit hogy tudnám átnevezni?
-
bala6120
senior tag
CM7
Ez egy alternatíva, míg magát a bugot nem javítják. Teszteltem, működik.
Forrás modaco."Just downloaded "just shake free"
-ticked just shake enabled.
-unticked "Notification Bar Icon"
-ticked "Enable when screen is off"
-and set "shake sensitivity" to 14%
-and as soon as i take the phone from my ear the screen comes back on" -
törölt tag
válasz
anglergab
üzenetére
"Hardverileg: erről annyit, hogy (szinte) egzaktul a Blade-del megegyező készüléket egyes piacokon a Dell márkanév alatt árulnak."
És ráadásul Dell márkanév alatt jócskán többe kerül és ennek ellenére is veszik. Akár azt is mondhatjuk, hogy a ZTE a Blade-del nagyot durrantott, alaposan felkavarta az alsó-középkategóriás Androidos telefonok piacát. Helyben hagyja nem egy konkurensét.
-
anglergab
addikt
válasz
cruyff
üzenetére
Egyértelmű, hogy a ZTE Blade-t. Hogy miért?
Pontosan 4× (!) annyi pixel van a Blade kijelzőjén, mint a Galaxy 3-én, kb. ugyanakkora helyen => a Blade felbontása sokkal jobb! Továbbá a Blade kijelzője nagyobb is.
Sokkal több, jobb főzött rom-ot találsz Blade-hez, mint a Galaxy-hoz; a rom csere nagyon egyszerű a Blade esetében!
A Blade igen gyors, teljesen testreszabható (míg ez a Galaxy-ról nem mondható el, mert annak szoftverét a Samsung módosította; ez nagy negatívuma a Galaxy-nek, mert nem feltétlenül jön be a TouchWhiz mindenkinek, és tudtommal nem cserélhető).
Míg a Blade esetében hatalmas a választási lehetőség a felhasználói felületet illetően, és ezért gyorsabb is lehet, mint a Galaxy! A hangminősége igen jó, a hangerő is megfelelő. Wifi: ~12 Mbit/s letöltési sebesség elérhető. Minőség: kifogástalan az összeépítése! Fut rajta igen sok játék.
A játékélmény a Blade-en sokkal jobb a kétszer akkora felbontás miatt! A Blade tartalmaz hardveres 3D gyorsítást! A belső memóriája a Blade-nek (512 MB ROM) éppen 2-szerese a Galaxy-ének (256 MB ROM).
Nem kell vele szervízbe rohangálni, minőségi. A külseje sem sérülékeny. Abszolút megbízható. Hardverileg: erről annyit, hogy (szinte) egzaktul a Blade-del megegyező készüléket egyes piacokon a Dell márkanév alatt árulnak. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Esetek többségében a Regpon wifi KeepAlive progi megoldja, Marketben megleled. Speciel FLB R8-on és R9-en működik, remekül, előtte MCR alpha6-on is.
-
mira72
őstag
válasz
üzenetére
aláírásom?

szerinted? nem szívesebben vettem volna neki is pengét? vagy bármi mást...
az az x10 mini pro egy ipari szemét szerintem...( kézbe véve nyekereg, nyöszörög vááá.. kijelzője néha megbolondul.. stb ) de hát ha a num.nak ez kellett, meg ő szereti, meg örült neki, lehetett nemet mondani? -
catroot
veterán
válasz
cruyff
üzenetére
No meg itt annyi ROM-ot találsz rá, hogy az már zavarba ejtő!

Amúgy akkor, amikor megjelent a Blade, kicsit kételkedtem (egyik ok volt az, hogy túl olcsó volt és kínai. Igen, a drága előítéletek...
), főleg amikor hallani lehetett, hogy pixelhiba, meg a RAM sem annyi, amennyi, de ez még nagyon az elején volt és elenyésző.Sok telefonom volt már, viszont érintős csak 3 (Samsung Omnia, Samsung i8910 és most ez), de kijelenthetem, hogy az eddigi legjobb, ami volt (ugye ez saját vélemény, lehet, pl. hogy az i8910 izmosabb, meg jobb a kamerája, de az csak a dolog egyik része), szóval nagyon megvagyok vele elégedve!
-
törölt tag
válasz
sonique
üzenetére
Galaxy 3-ról van szó, nem Galaxy S-ről.
(#35201) cruyff:
"gyorsaság, zene, wifi vételi képesség, minőség, és ha lehet fussanak rajta Gameloft játékok."
Alap ROM-mal nem lassú, de nem egy szélvész, főként a Launcher lassúcska rajta, egy Launcher Pro helyrerakja.
Zenében közepes, minőség rendben van, csak picit halk.
WiFi-t jól fogja, bár sleepkor eldobja, de ez orvosolható.
Gameloft játékok zömmel futnak rajta."minőségi-e, nem kell-e egyfolytában szervizbe rohangálnom vele, külseje nem sérülékeny-e?"
Jó minőségű, szervizbe nem kell vele rohangálni, megbízható. Külsejét tekintve kevésbé sérülékeny, mint a Galaxy 3, mert azon minden fényes műanyag, ezen meg csak a kijelző és kerete fényes, hátlap matt és nagyon jó a tapintása, fogása. Megbízható.
Hardverileg jó, nem a legmodernebb, de erős közepes, áráért teljesen rendben van, és ami igazán ütőssé teszi, az a kijelző, 3.5", 800x480, ebben a kategóriában, ilyen áron nincs még egy ilyen teló.
-
tibz03
őstag
válasz
üzenetére
Ok, akkor majd rászánok pár órát, és kikísérletezgetem, hogy nekem melyik a jobb. Köszönöm a segítséged!

(#35204) sonique:
"a galaxy természetesen jobb" - Természetesen?! Hát én nem osztom a véleményedet. Szerintem a Blade kb. mindenben alázza a Galaxy 3-mat.

SZERK: Na látom, félreértetted a dolgot.

-
Saccco
nagyúr
válasz
cruyff
üzenetére
Szerintem a Galaxy3 nem vetélytársa a Bladenek.
Blade előnyei/hátrányai:
- Több memória
- Nagyobb kijelző
- Nagyobb felbontás (Első hsz végén van egy szemléletes kép... nézd meg.
)- Elég masszív, jól össze van rakva
- Wifi vételi erősség eléggé szór, spec nálam jó.

- Előfordul, hogy a gombok nyikorognak/nyüszögnek -
kutyaxx
csendes tag
egy R9-es quadrant-eredményt tud valaki mondani?
-
cruyff
tag
Sziasztok!
5800-m van és új telót veszek nemsokára.
Szerintetek a Samsung Galaxy 3 vagy a ZTE Blade közül melyiket vegyem? Elfogulatlanul válaszoljatok (amennyire lehet persze)
ami fontos: gyorsaság, zene, wifi vételi képesség, minőség, és ha lehet fussanak rajta Gameloft játékok.a legfontosabb kérdésem a Blade-del kapcsolatban pedig:
minőségi-e, nem kell-e egyfolytában szervizbe rohangálnom vele, külseje nem sérülékeny-e?magyarul: megbízható maga a teló??
milyen hardverileg??előre is köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Programozás topic
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PLC programozás
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- TP-LINK routerek
- További aktív témák...
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1, 18 X1 gamer laptopokhoz
- 27% - ASUS Prime 850W 80 PLUS Gold ATX 3.1 Táp!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A 2D-nek semmi köze a stagefright-hoz. Esetleg elnézte és előtte az IO sebességet mondta be 
stagefright-hoz ennek lehet köze? Ez a különbség mitől lehet? Én most teszteltem megint, 124 a 2D, 3x lefuttatás után.

Szvsz: nem a szórás nagy, hanem a felhasznált alkatrészek nem a 100%-os fajtából valók

Így lehet, hogy maradok a JJ9-nél egyelőre.

Forrás