Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
HRicky
tag
válasz
ggeleven
üzenetére
Ennek örülök hogy nemlassítja le nagyon.
amúgy nem olcsó egy ilyen kártya de ha már veszek akkor az legyen tuti jó, úgyhogy 16-os lesz
a class4-el mennyi idő 1GB adat átmásolása kb?
(nembiztos hogy jóltudom de a 4M/s azt mutatja hogy annyi a minimum amit átvisz de többet is tud nem?)megéri cl4-nél gyorsabbat venni? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
mira72
üzenetére
Gyanús, hogy ha angol lesz, lesz magyar is, márpedig az SF-re gondolom lesz....
A csodazipes rom sem teljesen ugyanaz, mint a régebbi volt, a beállítások menüben pl. vannak eltérések, ráadásul elég jó a magyar nyelv benne, az eredetiben is az volt, szerintem a T -nél honosították, /vagy kínában élő magyarok csinálhatták...
/ nem olyan sok az a szó, amit le kell cserélni egy magyar romban..... -
tariattila
veterán
válasz
heady91
üzenetére
köszi meglesem... mit hozott neked?
istnag: van ilyen hely magyarországon ahol a cement nélkül szárazon egymásra rakott téglákat nem lopják el?

(2. képed)Nohab61: T-com-os valami pirelli (és nem gumiból van)

sok teló megfordult már mellette de mindegyik egyből ugrott rá folyamatosan...
(kivéve előző SGS-em ...ami ugyan ilyen hibát produkált mint ez... De az új samu az hibátlan már) -
xdx@
aktív tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Rockplayer vagy yxplayer nem emlékszem hogy melyik vitte csak arra hogy az egyik biztos vitte.
-
Nohab61
aktív tag
válasz
tariattila
üzenetére
Milyen routered van?
-
heady91
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Ha használod, akkor nem szóltam, viszont ha nem, akkor próbáld ki a Blade wifi fix (vagy valami ilyesmi) appot. Fent van marketen.
-
csaresz002
senior tag
Üdv,
flv kiterjesztésű videókat milyen lejátszóval lehetne játszani?
-
espista
senior tag
Persze. Marketről feltelepítettem az Universal Androotot, rottoltam. Feltelepítettem a Super Manager nevő file kezelőt, szintén a Marketről. A Super Manager beállítások közt engedélyeztem a Root jogokat, utána a system/app könyvtárból töröltem a Road Sync-et. Talán elkezdem a korábban belinkelt táblázat alapján a tisztogatást a fenti könyvtárban.
-
tariattila
veterán
válasz
pepevfr
üzenetére
jónak jó... a 2.1-hez képest egy űrszekér lett
DE: azóta párszor eljátszotta hogy alvásból felébresztve nem tudott a routerhez kapcsolódni
scanning... és disconnect... (wifi ki-be után egyből csatlakozik)2.1-en azért ilyen nem történt egyszer sem

a wifi sleep policy továbbra sem jó...
üzemidő most lesz tesztelve...remélem segített... vagy mégsem?

-
válasz
HRicky
üzenetére
Én egy ilyen 16 gigás kártyát vettem és nem bántam meg!

Szinte teljesen arra használom a telefont, mint amit Te írtál (ami sztem a normális kihasználása) és nem bántam meg! Nem érzem, hogy visszafogná a telefont, hely az meg van bőven!
Számolhatsz még azzal is, hogy egy clockwork backup is 400-500 mega, egy Titanium backup a lehet pár száz mega, a Gameloft-of játékok által letöltött adat is 1-1,5 giga! Plusz akkor még jönnek hozzá az egyéb átrakott programok, pár rendszerfájl + a zenék és filmek!
Mástól már olvastam, hogy megbánta, hogy csak 8 gigásat vett, meg tudom érteni!

-
atillaahun
veterán
Alap Launcherrel nem tudok róla hogy lehetne képernyőszámot állítani. Launcher Pro vagy ADW Launcher a megoldás.
Frissítést csak szervízben csinálnak. De még ott se mindig. Szerintem jobban jársz ha magadnak megcsinálod az 1. hsz.-ben leírtak szerint, nem egy bonyolult dolog és még senki sem nyírta ki vele a telefonját.
Vagy legalábbis bőszen hallgat felőle.
kelzsolca: #20061 ?
-
ojsoldier30
csendes tag
Sziasztok!
Egy két tapasztalatot csak gyorsan megosztanék veletek a Bladdel kapcsolatosan.Volt ugye nekem is egy gradiens hibás 256-os bladem,amit cseréltettem karácsony előtt két nappal.Viszont az új Bladdel jelentkezett nálam olyan probléma most,hogy a hálózati töltő nem töltötte a telómat,csak az USB.Viszont más telót meg töltött a töltő.Ma be a T-be,készülékcsere,viszont ismét régi Bladet kaptam,amit szoftveresen 512-sre csináltak,de a kijelzőjével nem vagyok elégedett,mintha ismét gradiens hibákat látnék rajta.Plussz az eredeti 512-es és ez is egy fél nap alatt produkált olyan hibát,hogy magától újraindult,valaki tapasztalt már ilyet?Előre is köszi a válaszokat

-
pepevfr
csendes tag
Sziasztok
Egy két tapasztalat érdekel a Jellyfish RLS 6 ROM-mal kapcsolatban. Milyennek talátátok, érdemes felrakni?
köszi előre is válaszokat!
-
-
-
pista59
őstag
Nekem éjjel talán 1%-ot merül, nincs értelme kikapcsolnom, ezt használom ébresztőnek.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Érdekes. Sztem Berrynél is hasonlóan lenne, eltolódna az idő. Az tuti hogy akkukivételkor ez történik.
Viszont normál esetben betett akkuval érdemes felfogni a helyzetet, mert a kivett akku azt jelentené hogy csutkára lemerült a telefon.
De pl Berrynél ez nem történt meg, mert egyszer régebben egy fesztiválon nagyon nem voltam képben, és elírtam éjjel a PIN kódot, PUK kódot meg nem tudtam hirtelen.. sőt töltőm is otthon maradt
Viszont több nap tellt el, mire annyira lemerült hogy be sem kapcsolt, szorgosan ébresztett és bootolt
az idő sem tolódott el.De tény, hogy Android bebootolása sokkal energiaigényesebb...
Már csak ezekkel a sleep módokkal lenne érdemes játszadozni, bár ha csak 1-2 %-ot merül éjjel akkor teljesen felesleges ez is.
Tanulság: ha okostelefonod van, ne igyál

-
rvtul
csendes tag
sziasztok!
először is azt mondja meg valaki pls h hogyan lehet beállítani h ne 5 hanem 3 asztalom legyen?
aztán olvastam h ha beviszem a t-mobilehoz a telefont megcsinálják a szoftverfrissítést és már nem lesz gradiens hiba. ez tök jó lenne. de akármelyik t-mobilehoz vihetem? mert én egy Auchan folyosós t-mobilban vettem és a csaj azt se tudta h van ilyen telefon (konkrétan tőlem kérdezte h ez jó telefon?) amikor vettem. nem tudom h itt meg tudnák-e csinálni xD
-
kelzsoca
félisten
válasz
Murderer69
üzenetére
Sajnos ilyen jellegű információval senki nem tud szolgálni jelenleg.
-
HRicky
tag
Hello!
Abban kérnék segítséget, hogy 8 vagy 16 gigás memókártyát vegyek a telefonomba.
Ezzel kapcsolatba kérdezném hogy ha rárakok 1 filmet akkor az mennyi helyet foglal?
A telót játékra és netezésre valamint zenehallgatásra használom de amint megjön a 2.2 magyar változata azt rakom fel tehát egypár appot is odatelepítenék néha 1-1 film-nek azért kéne a hely ha a szükség úgyhozza szóval mit ajánlotok?Vagy esetleg kinek milyen van és azon mi fér el stb?(Szerencsémre csak 1000 ft különbség van a kettő között)
Olvastam, hogy valakinek a 32-est is viszi....megéri kockáztatni hogy viszi-e?
Valamint az iskin tokokkal mivan?sikerült valakinek szerezni? -
xdx@
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Na végre valaki tesztelte is nem csak magyarázott mert a teszt az sokat ér.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Köszi, hogy vetted erre fáradtságot. Igazán hasznos ki apróságok ám ezek.

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Na most érdekes próbát csináltam...
Adott két Nokia, egy 6101, ami zárt rendszerű, és egy 6120C ami symbianos.
mindkettővel megcsináltam a következőt:
Ébresztő beállít, kikapcsol, akku kivesz...
A 6101 az időt teljesen elfelejtette és az ébresztést is. A 6120C ellenben sem az ébresztést, sem az időt nem. "Mindössze" egy kis apróság történt vele, bár az akkut visszatettem, de nem kapcsoltam be, vártam, mi történik....Ébresztett kikapcsolt állapotban is, de nem a beállított időpontban, hanem kb. az akku kivét idejével m/kb. 5 perc/ megnövelve. Azaz az óra nem járt az akku eltávolított voltának ideje alatt, de a beállítások megőrződtek a memóriában.Ezek szerint akkor a kis elem /nem szedtem szét, de gondolom ebben is lehet/ a memóriatartalom megőrzését szolgálhatja, vagy ha nincs, akkor felírja a kikapcsolás/akkukivétel idejét még utoljára a memóriába. ez a valószínűtlenebb verzió.... -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Murderer69
üzenetére
Most írta,hogy kínai rom alapokon, magyar nyelvi támogatással. Csak 2 kib.szott hsz lefelé.

-
Alexios
veterán
Sziasztok!
Lehet, hogy volt már szó a topikban róla, de nem találtam, szóval azt kérdezném, hogy nem tudjátok hogy mikor érkezik a t-hez legközelebb szállítmány? Vagy nincs valakinek eladó, mert hardveraprón nem találtam
-
Farkaspók
tag
Valaki felvilágosítana, hogy miként működik az overclocking, meg a hw ui?
Felrakom recovery-vel a Japanese_Jellyfish_RLS6.zip file-t. Ezután ha felrakom rá a Japanese_Jellyfish_RLS6_ahb_overclocked.zip cuccot, akkor az leszedhető? Vagy nem kapcsolja be azonnal a turbót, hanem nekem kell engedélyezni? A Japanese_Jellyfish_RLS6_hw_ui_zip file hasonlóan működik?
-
tpeti78
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Mondjuk ilyen probléma nálam sem volt,hálistennek...
Kelzsoca,ez a szerdai már tudni fog magyarul szerinted?

-
Ren Hoek
veterán
Nincs még ilyen telóm, mint írtam. Ezért kérdeztem
Philoxenia írt viszont 4 féle sleep mode-ról szóval nincs teljesen igazad...
De nincs is ezzel semmi gond, ezek már hiper szuper modern űreszközök
Csak egy kicsit olyan érzése lehet az embernek, hogy az legalapvetőbb funkciók meg nem kényelmesek, vagy stabilak.Világ életemben telefonra keltem, mert a vekker egy sz*r. Nem bírom megszokni a hangjukat sem. Magamtól képtelen vagyok felébredni, ha délután 4ig tudok aludni akkor addig alszom. A telefonon is 3 ébresztés meg halasztás van beállítva, ha fontos kelés van akkor még naptárbejegyzést is berakok...Mert amúgy korlátlan ideig aludnék
Én meg így működök... De ezzel sincs baj, megtartom az EDGE-s Berry-t is, a kis 300 Mhz-es procijával, meg az akkuval ami újkorában kibírt 7 napot, de most is van hogy 3-4-5 napig húzza -
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Nem mondanám, hogy pöcsök, de az ő hibájuk. Esetleg a guglinak javasoljátok, hogy az Android 4 követelményeibe tegye bele a kikapcsolt állapotból ébresztés gyanánt történő készülék felélesztést is.
Bár zéró akkuval nem tudom ez mennyire menne, egy boot azért rendesen megdolgoztatja az okostelefont, vagy PDA-t, szemben egy hagyományos mobiltelefonnal. Mire az ébresztésig jutna, már le is merülne. 
Egyébként félreértés ne essék: magam is hiányolom ezt a funkciót, de el tudom fogadni így is a készüléket. az okostelefonok (általában) már csak ilyenek.
-
synar
őstag
válasz
atillaahun
üzenetére
A POI adatbázist cseréld egy frissebbre.
-
Ren Hoek
veterán
És az órát mi működteti benne?
Valamit mégiscsak fogyaszt....
(#20030) sing1ep1ayer: Akkor meg egyöntetűen az Android telefongyártók pöcsök, hogy nem raktak be egy gondolom pár Ft költségre rúgó áramkört, ami az óra mellett felkelti az androt, akkoris ha lemerült és kiütötte magát.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Most akkor mi van ezzel az flb r6-os rom híváskijelzésével? Most látom ,hogy nekem is csak a számot írja ki, hiába van benne a telefonkönyvben.

Kelzsoca romja mikorra várható? Mintha mára is ígért volna valamit vagy azóta változott?
+ Valaki már vette a fáradtságot,hogy a méret alapján silicon tokot vadásszon a készülékre? Ilyen iphone -hoz hasonlót.
-
Mnemonic
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek a következő problémában:
A Blade-emen a hangerő fel gomb minden alkalmazásban visszafele léptet. Ez elég idegesítő, amikor csak a játék vagy film hangerejét szeretném növelni. Szoftver hibára gyanakszom, de nem tudok vele mit csinálni. A telefon nem rootolt (még), talán egy rom csere megoldhatná ezt a gondot?Ha volt valakinek ilyen tapasztala kérem jelezze, valamint azt is mit kezdett vele.
-
sonique
őstag
válasz
dragon1993
üzenetére
yahh hogy 4ft ra merült

uhh az erös
amikor én megvettem bakapcsoltam és még csak a nethez sem nyultam már elment dominoval vagy 600ft ..
ekkor tilttottam rajta le mindent

-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Szerintem ez nem az Android hibája, hanem a készülékeké. A WinMo-s telefonjaim sem kapcsoltak be ébreszteni ha ki voltak lőve, de biztosan tudnának olyat gyártani, amelyik képes lenne rá.
A zárt, egy adott telefonra írt oprendszereket pedig sokkal egyszerűbb elkészíteni úgy, hogy minden csili-vili legyen és pöccre működjön, mint egy olyat, ami 50 különböző márkájú és 6000 féle típusú készüléken is működik.

-
philoxenia
MODERÁTOR
Itt írnak valamit az altatásról...[link]
-
ux1
addikt
válasz
_X10Dead_
üzenetére
Sot a PC-m biosaban is be lehet allitani a wake-up timert, es fel is kel, mig ki nem huzom a konnektorbol. de hogy jon ez ide?
Megadtad a választ, mert mikor ezt kikapcsolod akkor ez kikapcsol! A PC-d meg nem. Fogyasztása van, ennek meg nincs. Lehet hogy még ágyba hugyoztál, de néhány éve nem volt wake-up a pc-kben. Az csak az ATX szabvánnyal jelent meg. Amúgy meg nem minden telcsi ébresztett az idők során se. Az ősidőkbe se. Pl motorola v2288. Nagy szó volt hogy rádió van benne. Már csak azt nem értem mi a f*szért nem kelsz a MIO-ra vagy a Acer-re? Én pl. Magamtól kelet 05:10 kor +- 10 perc eltéréssel óra nélkül. Így is lehet
philoxenia:
Szintén zenész? Csak nem Puskás T.? -
Magnum_
nagyúr
hogyan lehet visszacsinálni a csodazipet? ez egy szar lett így.
-
anglergab
addikt
válasz
Saccco
üzenetére
Szóval nyugodtan nekikezdhetek új romokat feltenni, a csodazippel egzaktul helyreállíthatom a gyártói (t-mobilos) állapotot, beleértve a Recovery részt is?
A másik, hogy az USB-debugging opciót (a fejlesztőknek menüben) mikor, milyen beavatkozások előtt kell engedélyeznem? Ha a fastboottal manipulálok, akkor mindig?
-
Saccco
nagyúr
válasz
dragon1993
üzenetére
Vodánál 10ft/10KB(? nem emlékszem pontosan).
Ezért kapcsoltam be a napijegyet (150ft/10MB). A többi szolgáltatónál is van hasonló.A számlán volt 70KB adat forgalom majdnem annyi volt mint 1 napijegy.
-
tpeti78
senior tag
válasz
dragon1993
üzenetére
Nem,ilyen drága a netstart csomag....

-
synar
őstag
Sziasztok!
Aksi kímélésre egy jó kis program a Ct Shceduler . A WM-es verzióját naponta használtam az Omnián. Lehet vele időzíteni a telefon beállításait:
Switch Volume
Switch Wi-Fi Mode
Open URI/Program
Switch Airplane Mode
Send SMS
Switch 2G/3G Data (via APNdroid)
Switch Wallpaper
Switch Bluetooth
Ez egy béta verzió, közvetlenül innen lehet csak letölteni, mert valamiért eltávolították a Marketről...
Kipróbáltam, nálam 2.1-en működik. -
Ren Hoek
veterán
Szerintem is gáz hogy az androidos telók nem tudnak felkelni. A Blacberry-k is okostelefonok, mégis pöccre ébreszt és aktiválódik a naptárbejegyzés is kikapcsolt állapotban (Gombbal kikapcsolom, nincs bebootolva a rendszer, ilyen állapotban nem fagyhat le, nem megy semmi csak az óra, és szerintem hetekig is elbírná akkuval. Akkor is ébreszt ha szinte teljesen lemerült az akksi) Már több példa is volt rá, hogy szépen lemerült éjjel a teló pár működő apptól, vagy lefagyott valamiért és nem ébresztett.(Nekem még nincs, de olvastam róla itt) Részemről ezért fájó pont egy ilyen alap funkció hiánya. Mondok is egy egyszerű példát:
Berúgok, lemerül a Blade-m (ami nagyon sokszor megesik egy okostelefonnál) és kikapcsol. Elfelejtem rádugni a töltőre. Reggel b*szhatom az ébresztést. A berry szépen kikapcsol, leteszi magát mélyalvásba, és baromi sok ideig úgy is marad. Ha kell akkor ébreszt reggel. Lehet megtartom órának
Azért furcsállom én is, mert az android sem kapcsolja ki magát teljesen, mivel az óra megy a telefonban... Akkor mért nem tudja felkelteni magát? Mert kihagyták belőle béna módon.
Írtatok régebben ütemezett bekapcsolásról, akkor ez most működik vagy sem?
-
xdx@
aktív tag
válasz
Willhunting
üzenetére
Topic címe, nem.
-
Willhunting
aktív tag
üdv!
Egy esetleges függetlenítést képes helyre állítani a csodazip? T függő lesz tőle megint? -
atiska007
senior tag
nem tudja valaki, hogy Japanese Jellyfish RLS6-ban mi a fene akar valahova kapcsolódni?
néha kiírja, hogy cannot made connection egy popup-szerű ablakba a dashboardon, pl. ha power gombbal felébresztem??

-
anglergab
addikt
Sziasztok!
Nem értem, ha a "csodazip" elvileg helyreállítja a gyári állapotot, akkor miért így kell visszaállítani, több lépésben:
http://mobilarena.hu/tema/zte_blade/hsz_4218-4218.html
Továbbá valaki meg tudná magyarázni, hogy a következő - fentebb linkelt - fájlok (vagy tartalmuk) pontosan micsodák, mire kellenek, honnan származnak (gyártó/valaki dumpolta) ... stb.
1. TM_P729TV1.0.0B02.zip, 83 MB, tartalma: system, META-INF mappák, boot.img
2. ZTE_Blade-_-TM_P729TV1.0.0B02-_-Hungarian_T-Mobile (mappa), 218 MB, tartalma (csak fájlok): boot.img, build.prop, Checksum.md5, device_map, recovery.img, splash.img, system.img (az utolsó fájl 207 MB)
3. csodazip, 158 MB, benne: boot.img, recovery.img, splash.img, system.img (133 MB) + .mbn kiterjesztésű fájlok.Főleg az zavar, hogy sok az azonos nevű, (nagyon) különböző méretű .img fájl a fenti, különböző pontokban.
Előre is köszönöm a magyarázatot!
-
sonique
őstag
válasz
dragon1993
üzenetére
sztem valami atcsusszant még a repülö mod elött
az a 4 ft nagyon kicsi
vagy valamilyen progi szinkronizalt amit nem lattal -
Saccco
nagyúr
válasz
dragon1993
üzenetére
Beállítások -> mobil hálozatok -> legfelső pipa ki és nem fogy a pénz. Amúgymeg1hsz.
philoxenia:
Miért kellett kivenni a hajhászást?
költői... -
sonique
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
mondja ezt az aki ugyan igy offol ... ahham
de valoban én kezdtem magammal kötekedninem normalis

nem tudok rá jobb szot -
dragon1993
addikt
Hello.
Lenne egy kis problémám.
Teló megvesz sim be repülőbe
Repülő ki 8 perc 0.facebook.com
1.hz nettiltás be egyenleg változatlan.
Otthon egyenleg 4ft most ennyit késik az egyenleg vagy nem sikerült
2.1 valaki leírná nagyon kező szinten ? (ipod touch butít) -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Te lehet, hogy konkret aramkoroket szoktal kapcsolgatni, en meg nem vagyok se villamosmernok, se villanyszerelo, ugyhogy maradok a keszulekeknel...
Igazad van. A Samsung Soul esteben nem az egesz keszulek lett kikapcsolva, mert az a kb 10 centes mittomenmi, ami az ebresztesert felelt az nem...
De ha mar szorszalhasogatunk, akkor hiaba veszed ki az aksit is a telefonodbol Kikapcsolas Celjabol, mert amig porra nem zuzod az aksit, az bizony boszen mukodik tovabb, es mericskeli a sajat feszultseget, meg a homersekletet...En nyertem?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
sonique
üzenetére
Szerintem meg Te fejezd be ezt az offolást, ki a ... -ot érdekli százezredszer is a "nem ébreszt " sírásod.....?
Az Android, mint rendszer ezt alapból nem csinálja, ez a telefon pedig nincs felszerelve külön ébresztőórával, mint a Nokiák...
Hozzá nem értésről pedig nem tudom, milyen jogon beszélsz, hiszen én pl. 1983-ban végeztem távközléstechnikai műszerészként, akkor még csak akkor folyt áram, ha volt feszültség, de azóta gondolom ez változott.....
Aktív témák
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

/ nem olyan sok az a szó, amit le kell cserélni egy magyar romban.....

)

költői...