Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Apple iPhone 17 - alap
Aktív témák
-
sjozee
csendes tag
Hello!
Nekem Orange San Fransiscom van es csak 256 mb-os.
A kerdesem az lenne, hogy ezt ki tudjak-e lockolni otthon 512-esre? Ha igen:barmelyik T-pontban, es kb mennyibe kerulne? Ahogy olvasom nem nagy cucc, de en nem akarom megcsinalni.
Egyfolytaban memoria hiany van es 20 mb alatt elkezd nyivakolni, hogy nincs hely, es rohadtul idegesit.
Tegnap volt 21 mb szabad, aztan update-eltem a handcent sms-t. lett 17 mb. Mondom restart, mert ujrainditaskor altalaban felszabadul par mb. Erre lett 5!! mb szabad? Hova tunt 12mb?
Folyamatosan torlom az alkalmazasokat, hogy legyen hely.
Keresetem az App 2 SD-t marketen, de nem talalom.Meg valami: 512-esre boviteskor ujra sim lockos lesz? Valami ilyesmit olvastam angol forumokon. Igaz-ez?
Ha tudna valaki segiteni, azt megkoszonom!
-
Artika
aktív tag
válasz
m_peti01
üzenetére
Én nem jártam ilyen szerencsével...
Mondjuk nem a lefagyás miatt vittem be, hanem csak esztétikai (kopás, festéklepattogzás) miatt a Mammutba. Ott a szervizes azt mondta hogy ha hardveres gondja is van akkor nem egyből cserélik hanem 1-2 napig benn kell hagyni hogy náluk is tapasztalják a hibát és ha ott is hibás akkor csere...
Hol kell keresni ezt a csodálatos üzletvezető hölgyet???? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
latis666
üzenetére
Megragadtad azt a részt - ráadásul rosszul - amit pusztán magyarázatnak szántam. Igazaból valóban nincs szukség az esti kikapcsolásra, bár vélhetőleg kevesebbet merülne az akku...
Hsz-em lényegi része a WiFi BUG amit biza javitani kéne. Minden más androidos WiFi-s telónál gond nélkül müxik...
-
mira72
őstag
válasz
latis666
üzenetére
Szerintem is ez így van, de egy berögözött nokiásnak ezt nem lehet elmagyarázni, aki minden este telefon kikapcsal zárta a napot, és reggel ébreszt, majd megkérdi el is induljon a rendszer, igen, és együtt kel a telcsivel
Tisztelet a kivételnek.(#37788) mira72 : ha valaki tud okosat, szívesen fogadom... ( restart volt.. )
-
Glatius
őstag
-
latis666
aktív tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Ez olyan jó hogy ezen mindig olyan jól elvitatkoznak az emberek. Volt egy régi panasonic mobilunk az beállitott időben magától bekapcsolt és kikapcsolt. Ezekre a feature-ökre már semmi szükség nincsen, feleslegesek. Szóval egyszerüen el kell felejteni. Mire jó ha ki van kapcsolva? Minden reggel bootolni a telefont? Minek? Hogy tiszta memóriával kezdődjön a nap? Ahhoz minek kikapcsolni főleg minek ébresztőóra? Nyomok egy rebbotot napközben zsebrevágom mire legközelebb előveszem ott a friss rendszer lezárt képernyővel.
-
Victoryus
addikt
válasz
Glatius
üzenetére
Ezzel vitatkozok picit, E51 meg az ezer éves Sagem myv55 kikapcsolva is ébreszt. Mobilarenán a specifikációknál azt írja, hogy van ébresztés kikapcsolt állapotban is, ezek szerint elírták sajnos. Csodálkozok kicsit, a symbian simán tudja ezt. Na mind1, majd kipróbálom az offline módot.
A wifi viszont nálam beton stabíl, nem kapcsol szét magától.

-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Glatius
üzenetére
azert ezt meg gondold at megegyszer
gyakorlatilag ki vannak kapcsolva, csak van egy elektronika benne amit programozol az ebresztovel. na ez nincs androidnal, hulyegyerek ugyse kapcsolja ki.a wifi eltunes pedig nem feature hanem bug, mivel kenyszeritett bekapcsolva tartasnal is kikapcsol... ezt pl. nem elbagatellizalni kene, hanem betolni a programozoitoknak, hohy oldjak meg...
-
m_peti01
csendes tag
megoldás porosodás problémára:
múlt héten bevittem a pengét a T-hez, mondom porosodik, cserét szeretnék. a kislány azt mondta h felejtős mert három nap cseregari van, max elküldi szervizbe de az pár nap. nem hagytam ott. tegnap visszamentem, és pont az üzletvezető csajhoz kerültem. mondom neki h gyakran lefagy a telefon, meg úgy mellékesen porosodik is... nézi, hát ez ZTE, ezzel az a helyzet h nem tudjuk javíttatni, ezeket cserélnünk KELL
, elfogadom a cserét? nagy duzzogva elfogadtam 
szóval ha valakinek nem akarják cserélni a pengét, az beszéljen az üzletvezetővel, mert lehet h nem minden ügyfélszolgálatos tudja h mi az eljárás a ZTE telókkal!
jah, és persze nem csak porosodik, hanem gyakran lefagy...
am tök rendesek és segítőkészek voltak, amiért köszönet nekik!
ájláv T
-
mira72
őstag
Hmm, én is feltettem Zsoca féle R9-et.
Hang beállításoknál a bejövő hívás rezgését nem tudom kikapcsolni.
Rámegyek hogy soha, majd ha visszalépek újra nincs ott a zöld pötty...sehol
Valakinek ötlet?
Thx -
Glatius
őstag
válasz
Victoryus
üzenetére
Egyébként semmilyen telefon nem ébreszt kikapcsolva... amelyik mégis megtenné azt gyakorlatilag nem lehet kikapcsolni.

Az androidnak ráadásul megvan az az előnye, hogy attól, hogy nem fogad semmi bejövőt, még lehet használni mint zenelejátszót, számológépet, iránytűt, fényképezőgépet...
-
asanotadanob
tag
Ez nekem is így volt eddig minden rommal, bármit is ügyeskedtem. Csak a CM7 oldotta meg a problémát, no persze ott meg más hibák vannak egyenlőre. Mindenestre így is csodaként éltem meg, fenn is hagytam a romot.
A legdurvább az volt a CM7-tel, hogy miután feltettem, beállítottam mindent, egyszer csak az éjszaka közepén, filmnézés közben valaki elkezdett suttogni a szobában. Volt némi kopácsolás, motoszkálás, egyéb zörejek, totál para. Nézem, a telóból jön. Olyan, mintha felhívtam volna valakit, de nincs aktív hívás. Hát a notification a beállított fájl helyett valami felvételt játszott le, amit nem én készítettem. Azt sem tudom honnan van. Na erre kössetek csomót.
-
Victoryus
addikt
Tegnap megvettem a Baldet, aztán elolvastam Kelzsoca blogján a leírásokat, és feltettem a FLB-R9b_HUN_Allin-t. Ezúton is köszönöm a pontos leírást! Ahhoz képest, hogy tartottam ettől az ismeretlen op.rendszertől, egyszerűen felment, és jól működik. Egy pici hibát tapasztaltam, kikapcsolt állapotban nem ébreszt, se az alap órával, se egyéb ébresztő alkalmazással.
-
zool1
őstag
Üdv!
Köszönöm mindenkinek aki segített!!!

-
Frozzy
őstag
Áhhh. ma este megint nem jött Nightly! :S
-
ux1
addikt
JapJelly 9 használók figyelmébe ajánlanám, hogy frissítést adott ki kallt.:
RDS Radio update - 2011-02-24
New kernel with Andorko's RDS modifications.
Andorko's FMRadio version 0.6. More info here: http://andorko.hu/android/
If you feel this update to JJ is worth a donation then please send them to Andorko, the RDS thing is his work: http://andorko.hu/android/Immáron ezen a ROM-on RDS képes a rádió és a kernel.

-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
dipeti
üzenetére
Nalam a regpon nem mukodik FLB R9-en.
Most ezzel kiserletezem: GreenPower
Be lehet allitani, hogy idorol idore kapcsolja be a wifit / adatforgalmat, hagyja ugy x ideig (hatha van valami forgalom), majd kapcsolja ki.
Orankent 2 perces ablakkal az ejjel 10%-ot huzott le az aksibol. Juiceplotterrel ellenoriztem, tenyleg tette amit kertem.
Lehetne jobb is, de legalabb mukodik.
X. -
Glatius
őstag
Csak nekünk furcsa az eldobált wifi. Az android a mobilnetre van teremtve, és ha rendelkezésre áll, akkor az mindig rendelkezésre áll, a wifi csak egy külön kegy a gyártó részéről. A forgalomkorlátos lassú mobilnet csak a világ ezen részén létezik, Japántól Koreáig általános a tízmegás nagy sebességű kapcsolat még biciklizés közben is.
-
nuvem
csendes tag
Amikor a kijelző kikapcsol, minden blade elveszti a wifi jelet, vagy csak az enyém gáz? beállításokban -> soha-ra állítottam, próbáltam a wifi fix-et, a blade wifi-t, többféle romon, nincs változás. igazából skype miatt kellene, a kijelző meg sokat fogyaszt állandóan bekapcsolva screensaverrel is.
-
Geree
senior tag
másnak is sistereg a füles alapjáraton? egy sima sony fülhallgatóval próbálom és összevissza sistereg...1-es hangerőn...aztán van, hogy kis idő mulva egy reccs és akkor kussol....de ha szól rajta valami akkor alapjáraton sistereg, mintha bakelitet hallgatnék
van erre valami megoldás?ja a beépített lejátszót használom, de nem hiszem h. sokat számit, mert mint mondtam alapjáraton ilyen, ha bedugom...
-
Geree
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
r9? nekem sem megy...failed mp3-akra hivatkozik vagy mi.... r8on nem próbáltam..
-
Thrawn
félisten
Visszaolvasok, addig topikszünet...
Naszóval, egy kis visszatekintő: Link
syl5: 1 nap ban visszaesőként. Csak szólok, hogy ha a letelte után úgy írsz a topikba ahogy eddig (beszólsz valakinek - Keeperv85 -, holott TE nem vagy képes visszaolvasni/szöveget értelmezni, stb.), kihagyom a 3-napos lépcsőt és 7 nap lesz belőle. Onnantól kezdve már csak egy dobásod lesz. Menj ki a levegőre vagy mittomén, de fújd ki magad!
Luissimo: Bőven benne vagy az offolásban, javarészt csak utánad takarítottam offot; figyelmeztetőlövés. Elhiszem, hogy jó is tud lenni itt a hangulat, de pont ezért van ZTE Blade offtopik...
szerk: Nyílj ki!
-
Saccco
nagyúr
válasz
csonkadavid
üzenetére
Igen root explorerrel kitorolheted a nem kivanatos dolgokat, aztan restart.
-
tpeti78
senior tag
Probaljatok mar ki legyszives,nalam a Poweramp osszes szamomra elerheto variacioja fc-zik!Mi lehet a gond?
-
Saccco
nagyúr
válasz
csonkadavid
üzenetére
Nem wipeoltal telepites utan?
Vagy nem volt space az apk-k neveben?-----------
Mas:
Most tesztelem a Skyfire 3.0at, ugy nezem mintha 480MHzen is gyorsabb lenne, mint a Dolphin.
-
törölt tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Feladom.... egy rohadt mp3-at nem képes lejátszani
Nemértem miért, nálam kiválóan müxik.
r8 ROM-on !! -
csonkadavid
tag
válasz
csonkadavid
üzenetére
Most nézem, igazából az alkalmazások fele nem jelent meg. :-(
Tanácstalan vagyok.
Lehet hogy a recovery az oka? 3.0.0.5 van fenn. -
Empire
tag
válasz
_X10Dead_
üzenetére
Ez így van, én is így tudtam.
Persze én nagy fájlokat szoktam másolgatni (ugye romokat
), kicsivel még nem teszteltem, de nem is fogom. Ebből már kinőttem. Mindössze a szabvány besorolást nem értettem. SD kártya összehasonlítási alapom nincs, de eddigi tapasztalataim alapján akár a leggyorsabb pendriveot is haza tudtam vágni kis fájlok másolásával. Egy kicsit kétlem, hogy emberi áron van olyan SD kártya, ami 10 megát tud akármilyen kicsi fájlokkal.
Na mindegy, én a sebességével maximálisan elégedett vagyok, tuti nem fogok rá költeni. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Empire
üzenetére
A CL osztaly csak a minimumot jelenti.
Vagyis tartosan tudnia kell a kartyanak olvasas/iras iranyban egyarant (elvileg fragmentalt allapotban is), belassulas nelkul.
A gyartok vermerseklettol fuggoen kisebb, de inkabb nagyobb tartalek rahagyasaval adjak ki a kartyakat.
Amugy probald meg a tesztet lefuttatni kulonbozo meretu csomagokkal. Kis meretu cuccokkal durvan be fog lassulniX
-
csonkadavid
tag
Feltettem az r8 update.zip-jét az r9-re.
Valamiért a Spareparts és a Quickoffice nem jelent meg sem a menüben sem az appok között.
Ez miért lehet? -
csaresz002
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Feladom.... egy rohadt mp3-at nem képes lejátszani

-
Empire
tag
válasz
SupaCow
üzenetére
Ezt én is így hallottam, de nekem ez sántít egy kicsit. Rákerestem, és ezt találtam: [link] Ebben a cikkben található egy táblázat a class besorolásokról. Megjegyzem, nem bonyolult dolog:
class 2 = 2 MB/s
class 10 = 10 MB/sNa ilyenkor mi van? Ugyanis nekem is stabilan írja a kártyát 10 felett! Nem mintha jelentősége lenne, gyorsnak gyors, lehet class akármennyi is. Na én ezért gondolom, hogy ez nem class 2.
(#37743) _X10Dead_:
Ha jól írtam a besorolást, még annak is túl gyors -
Lasy
veterán
gmail frissített marketről és minden jó vele. nem kell fordítgatni...
-
Saccco
nagyúr
válasz
SupaCow
üzenetére
Ha az extes app2sd-t akarod használni, akkor kell ext partició.
Ha elég az app2fat akkor nem kell ext partició. Ez a natív Froyo app2fat.Nem pont csak neked, de érdemes ezt elolvasni és értelmezni!
Első hsz idézet:
App2SD (MCR, JellyFish RLS-ek, FLB, ext2es app2sd-s 2.2)?
Sokan nem értik, hogy hogyan is működik az app2sd a zárójelben említett romokon.
Szükség van a kártyán 2 particióra. Az elejére kell egy FAT16/32 ezután egy ext2 (némelyik rom már támogatja az ext4et is). Ha ez a particiónálás megvan akkor gyakorlatilag készen is van. A zárójelben említett romok ha találnak ext2es particiót akkor maguktól használatba is veszik.
Mi lesz ilyenkor a froyo app2sd-vel? – Továbbra is működik. Viszont, ha ilyenkor bármely app át lesz mozgatva sd-re, például a marketben fellelhető sok ilyesféle appok egyikével. Akkor nem történik más, csupán az SD kártya ext2 és fat particiói között rakosgatja az adatokat.
Mégis fogy az internal memory? – Ezzel a módszerrel sem kapunk végtelen tárhelyet. Mivel azért az appok teljes egészében nem kerülnek át még az ext2es részre sem. Így idővel így is telítődik a belső memória.
Mi értelme az ext2es app2sd-nek Froyo-n? – Azért jobb az ext2es app2sd-t használni, mert ezt nem befolyásolja, hogy az adott app támogatja-e az SD-re telepítést.
App2SD+?
Ezzel a módszerrel a Dalvik Cache is átkerül az SDre. Class6os kártya alatt nem érdemes használni, lassulhat tőle a rendszer.Ki fogom egészíteni az alapok részt is az app2sd leírásával. Nem mintha már nem szerepelne így is 2 helyen az első hszben...

-
Saccco
nagyúr
válasz
szezso155
üzenetére
Ha van ext particiód akkor nem kell semmit sem csinálnod, automatikusan oda települnek a dolgok. Ha az app2fat érdekel azt meg a settings > applications > manage aplications -> kiválasztod amit szeretnél > move to sd. (Ha van ext particiód akkor csak az sd kártya 2 particiója közötti átmozgatás történik)
(#37711) EarL 007:
+1 A spica ehhez képest harmatos libafing....

(#37732) SupaCow:
Csak akkor kell particiónálnod, ha akarod is használni az ext részt.
"átméretezi a partíciós táblát" - Ez azt jelenti, hogy a belső memóriát particiónálja át. (internal storage) -
SupaCow
aktív tag
Na itt az asztalon az új class10es kingmax kártyám. : )
Szeretném felrakni a FLB-R9b_HUN_Allin-tA telepitési leírásban ez van:
Felteszi a 3.0.0.6-os CW recovery-t, átméretezi a partíciós táblát+felteszi az FLB-R9b_HUN romot.Jól értem, hogy nem kell a kártyához nyúlnom, előformáznom/partícionálnom?
-
fullboy88
csendes tag
Én karácsony után vettem a blade-t és most jött ki rajta 1 hete a hiba szóval kitudja
zsákbamacska, bár talán tényleg javítottak már a telefonok gyártásán, hogy kevesebb hibás készüljön, vevői visszajelzés alapján, szóval reménykedjünk.
Én is megpróbálom cseréltetni ha gyári szoftverrel is csinálja
-
cruyff
tag
Sziasztok!
Nagyon fontos kérésem lenne:
Holnap megyek Bladet venni T-mobile-nál, és nem akarok hibás készüléket (pixelhiba, wifi-rossz, játékok akadnak vmiért, hang recseg, mittudomén hányfélébe..)Mit ajánlotok, mit nézzek meg, ha megvettem, hogy ne kelljen szervizbe rohangálni, visszavinni, javítgatni, magyarul, hogy EGY TÖKÉLETES BLADET KAPJAK??
vagy vannak erre tesztek??
(bocs amatőr vagyok a témában, ez van.)köszi előre is.
-
Geree
senior tag
válasz
csonkadavid
üzenetére
most próbáltam egy másik, angol TrueGingerbread-circlemod témával (a magyar nem ment fel a 3-as recoveryvel...) és ezzel nincs az sms progiban az u0020.. valoszinü tehát, hogy majd egy téma update megoldja a dolgot...
-
hjanos1
senior tag
válasz
csonkadavid
üzenetére
Mindkét kérdésre a válasz igen
(#37723) Artika:
A nevek után beszúrt u0020 szöveget tünteti el -
csonkadavid
tag
Két gyors kérdés:
1. Az flb8-hoz való stock theme jó az flbr9-hez is?
2.Volt az flbr8-hoz egy update.zip amiben a kiszedett appok voltak.
A használható az r9-nél is?
Ami nem kell azt csak ki kell belőle törölni ugye? -
Snowy_owl
őstag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Sikerült megoldani a problémám, ami nem a telefon hibája, és ráadásul az összes telefonnál fent áll. Edgere volt állítva, és ha fent voltam neten, akkor ilyenkor nem tudja fogadni a hívásokat. A Nokia telefonomnál is ugyan ez volt így visszaváltottam 3G-re. Tudom azt mondtam ott is dobálja, de rosszul emlékeztem. A lényeg, hogy jó. Köszönöm a segítséget.
-
hjanos1
senior tag
válasz
csonkadavid
üzenetére
Kijavítottam az sms hibát: [link]
Recoveryből tedd fel és jó lesz.
-
Fail3D!
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
meg anniy 5letem van erre hogy a pwamp cache-t torold hatha jo lesz...
-
ux1
addikt
válasz
dragon1993
üzenetére
Azért tűntek el az appok, mert voltál olyan láma és az install után is nyomtál wipe-ot....

Más:
Az FLB OC romoknál nem muszáj a SetCPU-t használni. Ha fixen be akarod állítani, akkor kell egy rootExplorer, elkocogsz vele a /system/etc/init.d -b mexerkezted a 80overclock fájlt, a 600 elé beraksz egy # és mondjuk a 672 elől kiveszed a #-ot
-
kekegsm
őstag
Ha valakinek esetleg olyan problémája van, hogy rejtett SSID-s hálózathoz nem tud csatlakozni, annak a megoldás:
-
Geree
senior tag
másnál is jelentkezik az a 9es romnál, hogy az sms app-ben minden smsnél a név után beszúr egy "u0020" stringet... :S kellemetlen..
-
kutyaxx
csendes tag
ok,végeztem a fórummal,elég volt a gyerekes hülyeségből.
Aktív témák
Hirdetés
- Használt OnePlus Nord 3 5G 8/128GB, 91% akkumulátor, 12 hónap garancia!
- Hibátlan állapotú Samsung Galaxy S24+ 12/256GB, 12 hónap garancia!
- Használt Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, 12 hónap garanciával!
- Szép állapotú Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 12/128GB, 12 hónap garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
- 27% - Samsung S27FG904XU Odyssey 3D IPS Monitor! 3840x2160 / 165Hz / 1ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G27F 27 FHD IPS 144Hz Gaming monitor garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.23-ig garancia, számlával!
- GAMER PC! Ryzen 7700X / RX 9070 / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / X870E /850w Platinum! BeszámítOK!
- Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 512GB használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, elfogadom a cserét? nagy duzzogva elfogadtam 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
van erre valami megoldás?