Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Aktív témák
-
kelzsoca
félisten
válasz
Zsolaf
üzenetére
Ha témát cserélsz akkor nagyon sok szöveg angol lesz

Az alap téma az alap romban van egyébként.
(#32101) KERYgsxr
paul r11_hun romot már "kukáztam" is tehát tőlem már nem is letölthető.
Egyértelmű hogy az flb-r8_hun sokkal jobb minden téren.
(#32092) vampire17
Ennyire azért nem egyszerű a móka, először is nem mind1 hogy hol-miben látod az angol szöveget, mert lehet hogy totálisan más .apk csomag tartalmazza azt, illetve nem olyan mint átírni a build.prop fájlt

(#32102) Aggregátor
Az r11_hun rom framework mappájából kiszeded a framework-res.apk fájlt illetve a services.jar fájlt, és az új romban felülírod a régivel.
-
KERYgsxr
tag
Helló Kelzsoca!
Először is 1000 Hála a romokért!
Véleményed szerint melyika jobb r11 hu v. flb r8 hu? -
Cheesy
őstag
válasz
Translator
üzenetére
elküldtem a '-NETSTART' üzenetet a 1430-ra, a válasz pedig pár mp múlva:
'A(z) "NETSTART" szolgáltatás módosításájoz jelszó szükséges. Üdvözlettel:T-Mobile'
ECO díjcsomag, saját nevemen, nem tudom milyen kódra gondolhat, talán arra az 5 számjegyűre amit az ügyfélszolgáltaosok szoktak kérdezni? Akkor mit kell tartalmaznia az sms-nek?
Az volt az első, hogy a
Beállítások -> Wifi és hálózatok -> Mobil hálózatok -> GSM/UMTS beállítások
menüpont alatt bejelöltem a "Csak 2G hálózatok használata" opciót, APN-ek közül egyik sincs kijelölve és a hálózati mód "Csak GSM"-re van állítva, "Data enabled" és "Adat roaming" nincs bejelölve.
Ezek alapján akkor a 3G és a mobilinternet használata kizárt a telefon részéről ugye?
A telefont 3 hete vettem kb. azóta is úgy gondolom, hogy best buy ennyi pénzért. Ahogy itt utaltak rá, az 5800XM után hatalmas ugrás a szabadság és a gyorsaság felé

Csodazip és kelzsoca egyik ROM-ja van rajta (nem találom már, arra emlékszem, hogy megjegyzésként oda volt írva a végére, hogy sms írásnál csak keresni lehet a címzettet nem pedig böngészni
) Minden ment elsőre, semmi probléma a készülékkel. -
vampire17
addikt
Nah belaktam az uj kelzsoca romot, ideaig minden nagyon faxas!

egy kerdes. a nyelvi fajl hol talalhato a rendszerben? Mert talaltam par lenem forditott reszt es gondltam megcsinalom magamnak.
Mar ha lehet csak ugy hogy atirok egy fajlt

(olyasminek kepzelem mint .php nal, hogy settings="beállítás" de lehet h ez hulyeseg
) -
tpeti78
senior tag
Srácok,az normális,hogy az SD-n megmaradt minden a telepítés után?

Mira:Igen,Zsoca új romját.
-
tpeti78
senior tag
Felraktam Kelzsoca,köszönöm szépen!

-
gyga
senior tag
ma történt velem a következő: nem kaptam meg a nekem küldött névjegyet sms-ben, nokiáról küldték 2xis de nem jött át, ezt lehet e orvosolni? mert ez gáz nem kicsit...
-
_X10Dead_
aktív tag
As i said earlier "There is an si4708 FM driver in the the android. If ZTE guys are not too tricky then there is an si4708 FM chip in the blade, which is not RDS capable.", but ZTE guys were tricky and they hide an si4709 chip behind an si4708 driver. So make an RDS radio is possible but its a lot of work and time to do it.
by Andorko
-
Pumika1975
senior tag
ma is szerda van???

bakker, mennyi rom! -
-
panizzi
aktív tag
gmailt nekem sem frissíti automatikusan
mit lehet ezzel tenni? -
vampire17
addikt
hmmm mintha az uj rommal(R8) nem menne a regpon wifi keep alive. Valakinek ezzel tapasztalat?
-
Saccco
nagyúr
-
kelzsoca
félisten
(#32067) syl5
Nem, dehogy vagyok, csak lefuttattam most ezeket kíváncsiságból

Semmi extra, hozza azt a sebességet a szoftver mint egy jellyfish húzva

R11-nél meg úgy általában nem is szoktam én ezeket megnézni, talán a jellyfish 6-7 körül néztem meg utoljára, de a paul romoknál és azon belül is az r11-nél azért gyorsabb (szerintem alap órajelen is)
(#32069) mira72
Az OC lehetősége nem különbözteti meg a romot hogy angol vagy magyar, mivel mindkét romnak az flb-r8 az alapja így nyugodtan mehet fel mindkettőre, és update.zip-ként kell telepíteni, adatokhoz nem piszkál hozzá.
-
mira72
őstag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Hallo.
Az oc.-s dolog, ami csak haladó felhasználóknak van.
Rámehet a nem magyarított R8.-ra is?
Ha igen, wipe kell neki? Vagy kicsinálja az adataim?: stb...
Thx.Ja, vagy ha nem mehet ez fel, az angolhoz nincs akkor oc.s update?
Meg ugy tegyem fel ( ha feltegyem ) mint a romot?

-
_X10Dead_
aktív tag
En is kerdezek:
Az alap power-control widget helyett hogy lehetne belepiszkalni a JF-fele "okositott"-at? -
syl5
őstag
válasz
Austin F.
üzenetére
E valaszom utan talalod a megoldast! Megoldodott azota.
Roviden: Torold le a gmail apk-t a system/app es a data/app mappabol. Majd ujrainditas utan telepitsd marketbol a gmail-t!Zsoca! Te is tesztbuzi lettel mar?

Amugy komolyra forditva mit jelentenek a szamok a gyakorlatban? Vagy %-ban mennyivel tobb ez, mint mondjuk az r11? -
kelzsoca
félisten
FLB-R8_Hun (OC: CPU: 710MHz) hwui: on heap size: 42m
Linpack: MFLOPS: 8.04
Quadrant: 561
Neocore: 41.3fps
.............................(#32065) cowboy_bebop
Megnézheted wipe nélkül.
-
kelzsoca
félisten
válasz
vampire17
üzenetére
Igen.
(#32058) dragon1993
Elromlik a nand?
Hát a T-mobile által kiadott csodazip telepítése közben történt, garis történetnek nézne ki, de én még nem hallottam elszállt nandról blade esetében.
(#32062) vampire17
Alap kernel-el települ fel a rom, ott a másik kernel is ami a tuningot és egyéb dolgot hoz elő.
-
kelzsoca
félisten
FLB-R8_Hun
A rom magyar nyelvre lett fordítva.
A fordításban segítségemre voltak, és a segítségük nélkül nem készülhetett volna el a honosítás: Keeperv85, hjanos1, Empire fórumtársak!
Módosítások:
-alkalmazások nagyrésze eltávolítva
-fényképező hang törölve
-csengőhangok, üzenetjelző hangok megritkítva
-kamera hang finomítva (halk csippanás)
-bootanimáció eltávolítva
-gyári betűtípus (comfortaa font használata csak az órára)
-alap launcher (háttérkép lecserélve)
-gyári téma eltávolítva
-gingerbread téma beépítve és magyarítva
-alap android billentyűzet
-új gingerbread névjegyzék beépítve/lefordítva
-apk fájlok optimalizáva (Zipalign)
-nyelv és területi beállítások, időzóna átállítva: magyar
-heap size: 42M (ennél magasabb érték beállítása hibákhoz vezethet)
-hwui bekapcsolva
-A2SD
-flb-froyo-blade-r8fix beépítve
-pár apróbb módosítás/csinosítás>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Lehetőség van a processzor túlhajtására is!
Csak haladó felhasználóknak csak saját felelősségre!Recoveryből telepíthető változat!
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
A romban és a fordításban hibák előfordulhatnak!
A romban lévő alkalmazások:
Ébresztőóra, böngésző, számológép, naptár, kamera, fényképező, névjegyzék, fájlkezelő, galéria, market, üzenetek, zene, tárcsázó, reboot, superuser, task manager.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
A romot lehetőleg így tegyétek fel (minden adat törlődni fog!)Recoveryből menjetek végig ezeken:
- wipe data/factory reset
- wipe cache partitionadvenced menüpont alatt:
-wipe dalvik cache
mounts and storage menüpont alatt:
- format boot
- format data
- format cache
- format sd-ext (ha van ext particiód)Ha ezeket végigzongoráztad jöhet a rom telepítés!
install zip from sdcard menüpont:
- choose zip from sdcard
Kiválasztod a romot, majd felteszi, aztán újraindítod a telefont, és szép lassan indul a rom (az első bekapcsolás rom felrakása után hosszabb időt vesz igénybe)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Hamarosan készülni fog egy olyan változat is ahol egyszerre lehet feltenni a recovery-t+a romot, és a partíciós tábla is átméretezésre kerül (170mb helyett ~256mb szabad hely lesz a telefonmemóriában, ahová a programok is települnek alap esetben)
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
-
nemkovacs
tag
válasz
pecsenyelaci
üzenetére
Hát pl trianoni békeszerződés is egy particionálás volt, mikor is a systemnek (Magyarország) sokkal kevesebb hely jutott és a felszabadult megabájtokat más országok kapták meg..

-
tpeti78
senior tag
válasz
pecsenyelaci
üzenetére
Kelzsoca blogjában mindent megtalálsz erről.
-
rhiannon223
csendes tag
válasz
miketrail91
üzenetére
Szia,
ha tudod bizonitani, hogy nem vagy uj elofizeto, vagy azt, hogy teged errol nem tajekoztattak akkor panasszal elhecc, elentkezo esetben nem

-
tpeti78
senior tag
A "tiszta telepítés" alatt mit kell érteni?
Az SD-t visszaállíthatom FAT32-re,ugye nincs már szükség két particióra?
De így akkor az tök üres lesz,tehát clockwork sem,semmi nem marad rajta...
B@szki,tudom hogy hülyeségeket kérdezek,de nem vagyok tisztában ezekkel,valaki szánjon már meg egy válasszal,legyen szíves!

Kelzsoca írása alapján a "csudazip2"-be pakolt változatot szeretném majd feltenni az új magyarított romból....
-
kelzsoca
félisten
válasz
barnam_
üzenetére
Rádiót nem tettem bele, egyrészt mert folyamatosan változik és újabb kiadások jönnek.
Tehát manuálisan kell feltenni, de ez nem hinném hogy gondot okozhat bárkinek is.Billentyűzetből a LatinIME maradt benne, ha át van állítva magyarra akkor az adott betűre rányomva kidobja annak ékezetes variánsait is.
A kezdőkép továbbá nyugodtan elpiszkálható és az már a háttérképek közül visszaállítható.
Angol változat már van a romból.

Az R11_hun romban lévő elegant-steel téma rávarázsolható a romra

-
válasz
madgie
üzenetére
Elvileg ezek valók FLB romokra: [link]
Elegant Steel engem is érdekelne, pont tegnap gondolkoztam rajta, hogy felrakom FLB-R8-ra.
Még jobb lenne ha olyanra meglehetne csinálni, mint itt: [link](#32042) tpeti78: passz, nem szoktam játszani

Találtam a beállítások között olyat hogy Privacy -> back up my data - back up my settings and other application data.
Ez hova teszi a mentéseket, és hogyan lehet visszaállítani?
Mert akkor ezzel elmenteném a beállításokat, appmonster-el a programokat, és happy end
-
-
tpeti78
senior tag
válasz
barnam_
üzenetére
A mentésen én is túl vagyok a monsterrel,csak az lenne a kérdésem,ha a különböző alkalmazásokhoz tartozó mappákat (Játékokhoz-gameloft mappa,navigációhoz-Aura mappa pl.) vissza másolom majd az SD-re,akkor vajon a beállításaim,elért eredményeim a játékokban megmaradnak e?

-
kelzsoca
félisten
Nah hát jött pár kérdés, megpróbálok válaszolni így ömlesztve:
Igen, jobb lesz mint a Paul féle R11-es rom, sokkal stabilabb, nincs térerő ingadozás, ami egyébként az akkumulátor gyorsabb merülését is okozta pár felhasználónál.
Az egész rom pörgősebb, gyorsabban reagál, egy új Névjegyzék került bele, ami nem bugos mint az alap verzió, zenelejátszó widget nem fagy ki és nem ragad be, feladatkezelő is javítva ilyen téren, alap téma kukázva, gingerbread téma integrálva a romba illetve teljesen lefordítva magyarra.
Továbbá aki szeretné tudja majd tuningolni a processzort (flibblesan megoldotta) így a jellyfish romok ilyen téren már nem élveznek elsőbbséget (akinél ez számít)
Ha egy mód van rá tiszta telepítéssel rakjátok fel, tehát ne egy másik romra rá.
Készülni fog a romból All in változat is ami azt jelenti hogy csudazip2 formájában is telepíthető lesz:
- partíciós tábla átméretezése
- 2.5.1.8-as recovery telepítése
- flb-r8_hun rom telepítése
.............................................. -
tpeti78
senior tag
Rom cserénél,ugye ha legyalulom az SD-ről az adatokat,de az apk-k el vannak mentve app monster által,a beállításokat,játék eredményeket úgy el tudom menteni,ha pl. a játékokhoz csinálok másolatot a Gameloft mappáról,a navigációhoz az Aura mappáról,és utána ezeket visszapakolom majd az apk-al együtt a kártyára?
Ezenkívül kell még valamit mentenem,másolnom az SD-ről?
Remélem nem kérdezek hülyeséget,és érthető,amit szeretnék tudni...

-
vampire17
addikt
válasz
pecsenyelaci
üzenetére
Fontebb leirtam.
-
fullboy88
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit lemaradtam a fórum olvasással és lusta vagyok bepótolni, de érdemes most várni, lesz valami új rom, vagy r11-et ajánljátok most?
Jelenleg kelzsoca alpha5 van, meg is vagyok vele elégedve, csak a csudazip2 miatt cserélném le.Köszi
-
pecsenyelaci
csendes tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Kösziiii!!!! Egyértelműen hülye kérdés, de ez "jobb" lesz, mint a r11??? Nekem most az van és teljesen elégedett vagyok. Mi a szakmai véleményed? Persze erre azt szoktad válaszolni, hogy "Attól függ, mire..."

De azért egy kis összefoglaló szerintem jól jön itt a fórumon. Miben jobb ez, miben az... Előre is köszi!!!! -
d@minator
addikt
válasz
Translator
üzenetére
Nekem üzleti díjcsomagom van ott eleve más a telefonszám. Régen egy 0-t kellett elé írni tehát 01430. De én ezt most nem próbáltam, pár hete személyesen intéztem.
Azt esetleg tudja e valaki, hogy a Vodánál le lehet e hasonlóan mondani vagy ott nincs is ilyen alap "lehúzós" internet? -
Hiftu
senior tag
válasz
Translator
üzenetére
Az hogy céges a telefon, azt jelenti, hogy megszívtam?
Attól függ, hogy fizeti-e a cég a telefonszámládat.
-
kelzsoca
félisten
Ha minden jól megy 1 órán belül megosztom az flb-r8_hun romot.
-
gabi123
senior tag
válasz
Translator
üzenetére
Én ezt a választ kaptam kb. 2 másodpercen belül:
"Önnek sikeresen kikapcsoltuk a netstart szolgáltatást! T-Mobile"
ECO díjcsomagom van, kb. 2 hete váltottam dominóról.
-
-
kopuler
tag
ZTE Blade készülék szoftverének frissítése
Letölthető a T-mobiltól:
[http://www.t-mobile.hu/lakossagi/keszulekek/szoftverfrissites/telefon/zte_blade]
Csodazip helyett.
-
m_peti01
csendes tag
-
laci.k
csendes tag
Köszi. Sajnos nem nyert. Felraktam, ugyanúgy mindent felismer, de miután a meghajtóra kattintok, kiírja, h helyezzem be a lemezt. Kártya biztos jó, kártyaolvasóval szépen látható, írható. Telót többször újraindítottam, hátha, kártyát is ki be raktam, de semmi. Még ezt az Ubuntu Live cd-s dolgot megpróbálom.

Aktív témák
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB,Uj, Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)