- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
( V )
veterán
válasz
k.soma #16224 üzenetére
Szerintem értelmes főzött ROM sincs GB-ből, max a MIUI.
már hogy a búbánatba ne lenne: ha nem vesszük a mostani pl. MesoROM meg Saurom-ot, akkor még mindig ott van a kiváló CM7 és annak tucatszám variánsai... pl.
(#16226) radicspeter1
kb
(#16233) ESP
a "fullextrás" az a szokásos: JW8 + Sema 2.7.4 + Thunderbolt + EXT4 / journal off -
polomaa
aktív tag
válasz
k.soma #16229 üzenetére
Nálam meg az volt az alap telefonvásárláskor,hogy agyonra romolhassam a készüléket.Nem sok telefonról mondható el,hogy hónapok óta millió 4.2 rom van a telefonjára.Nekem eszembe sem jutna más teló,a következő is samu lesz,de ha így dobálják ki a romokat,akkor még egy évig simán marad ez.
-
Mr X
veterán
válasz
k.soma #16220 üzenetére
A szomorú, hogy igaza van. JW8-al összevissza akad, ha olyanja van, a billentyűzet is képes másodpercekre befagyni néha gombnyomáskor, hogy az app indításkori esetenként több másodperces fekete képernyőket ne is említsem.
ICS és JB alatt sokat javul a helyzet, de GB-nél kriminális, bosszantó.
-
Mr X
veterán
-
( V )
veterán
válasz
k.soma #15475 üzenetére
CM LED - romba integrált, nem kell külön app mivel a rendszerbeállításoknál lehet állítani, nincs benne villogás viszont cserébe kevesebbet fogyaszt.
BLN - külön process, külön app kell hozzá, sokkal több mindent be lehet rajta állítani (villogás, közelség szenzor, időintervallumok stb.) viszont valamivel többet fogyszat.
-
ther
aktív tag
válasz
k.soma #14921 üzenetére
Én végül tegnapelőtt felraktam az ICS F4k r4-et, magyar nyelv ide vagy oda, annyira nem zavar. Eddig nekem még mindig ez a ROM adja a legkedvezőbb akku fogyasztást (még az r3nál is jobb). Mivel sema kernel van alatta, a smooth ui tweaket is benyomtam.
Ezt megfejelve, tegnap megérkezett az új akku a telefonhoz (1650mAh, kínából
), a régi cella hibás 2 éves gyári helyett, most úgy állok, hogy 24 óra használat mellett kicsivel több, mint 40%ot merült, wifi nem volt kikapcsolva, volt rajta youtubeozás, böngészés, msn kliens futott egy csomót, stb (normál használat), még szerintem többet is telefonoztam, mint máskor
-
cozmo
őstag
válasz
k.soma #14876 üzenetére
Az van fent..
Akkor a jelenlegi ROMmal semmiképp nem tudok atom stabil bluetooth-ot elérni?
Ha nem...
Akkor milyen ROM konfigurációt javasoltok atom stabil bluetooth kapcsolat érdekében?Rom (rootolt) adataim még egyszer:
GB XWJVZ 2.3.6
Alapsáv (modem): XXJVU (JVO volt korábban az is dobálta a bluetooth kapcsolatot)
Kernel: Semaphore 2.5.0
File System: ext4 (system,dbdata,data,cache mind) -
logarithm
őstag
válasz
k.soma #14497 üzenetére
Erre gondolsz aminek az alapja a cm7 -> Simply MIUI - Based on CM7
Nem ismerem, de ginger alapú, jelenleg az nem játszik(#14500) k.soma
Ja értem, pont bele találtál, mert van olyan miuiNos, hát teljesen rendben van, tud mindent amit tudnia kell, andy át adta a tudását bradnek amikor abbahagyta, szerintem ez az egyetlen értelmes fejlesztés sgs-re.
-
( V )
veterán
válasz
k.soma #14439 üzenetére
Please note that there are 2 variations:
Normal versions: for CM10 or ROMs without hugemem configuration, available RAM 378MB - 390MB
's' versions: for Slim Bean ROM or patched ROMs with hugemem configuration, available RAM 391MB - 404MBs = több ram, de kell hozzá a 720p patch (kiv Slim rom)
+ ajánlott olvasmány: semaphore HOWTO
-
DinkaDanka
tag
válasz
k.soma #14221 üzenetére
Én a ShadowGun Deadzone-t akartam feltenni, de akar mint a sz@r, pedig anno emlékszem a sima Shadowgun 2.3.6-on álomszépen ment. Mondjuk ez multis online játék, biztos többet eszik, meg lehet fejlesztettek is rajta, de már az elődnek is jó volt a grafikája..
Ezért is tettem fel a chainfire-t ami nem ment, de sajna ez a Fix sem segített
-
jjeahh
nagyúr
válasz
k.soma #14209 üzenetére
terminálemulátorba beírod :
su
entert nyomsz
sysctl -a | grep vm
entert nyomsz újrautána kikeresed abból a listából, amit kidobott ezt: vm.vfs_cache_pressure . ha 100at ír utána asszem akkor nem műkszik...ha 300at igen
szerk: ...ha így kell, akkor nem értem nálam mi a gond...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
k.soma #14206 üzenetére
így csináltam, annyi külömbséggel, hogy töröltem a .pdf kiterjesztést...majd reboot...mégsem működik...
After you have downloaded the desired version of VMLagTuner from OP open your root explorer and make sure it has root access. Now navigate to the folder where VMLagTuner.pdf has been downloaded to. Remove the .pdf extension (just leave it with no extension at all, even no ".") and also remove dots within the file name just to make sure (e.g. rename "VMLagTuner.1.8" to "VMLagTuner_1_8" or "VMLagTuner18" or just "VMLagTuner") and then move the file to /system/etc/init.d. Now you have to reboot your device. The script should now be run at startup. To check if VMLagTuner has been installed properly check "3.)".
(#14207) DinkaDanka: ok
-
ther
aktív tag
válasz
k.soma #14134 üzenetére
Én ezt használom, nekem eddig nem volt vele gondolom.
(#14126) k.soma:
Hasonló kérdésem volt pár nappal ezelőtt, ( V ) -től ezt a választ kaptam: [link]Közben amúgy én is a CM7-ről váltottam egy F4k ICS-re ma (az előbb linkelt kommentben, szintén ( V ) ajánlásával), eddig délután 4 óta, úgy hogy böngészgettem, meg az értesítések miatt be volt kapcsolva a wifi, így 19% akku merülés. Alapból sema kernellel rakta fel magát, amiben már megvannak a számomra kedves tweakek
Egyedül amit nem találtam meg benne az a status baron való swipeolós fényerőállítás. Ezt valahogy alá lehet heggeszteni?
-
( V )
veterán
válasz
k.soma #14126 üzenetére
hogy hogy nem ment fel a MesoROM?
itt olvastad a "howto"-t?
How to install:
1. If coming from version after jvu (xxjw4/xwjw5/6/7/8):
install directly, if u get problems, do wipe data/factory reset and install again.2. If before jvu:
-Install 2.3.6 jvu stock using odin
-Root using cf-root for jvu
-do a full wipe, then flash the ROM3. If coming from ICS
-do same steps like above (if before jvu)Note: When u make clean install, during the setup wizard DO NOT SETUP THE WIFI, otherwise there will be an fc.
sztem fel kell mennie!
anyhow itt megtalálod a GB-s romok javarészét [link]
-
Mr X
veterán
válasz
k.soma #13874 üzenetére
GB-n én ezt a Semát használtam. 2.7.4.
-
MPeter87
őstag
válasz
k.soma #13723 üzenetére
Az Opera Mini Next nálam is bezárogat magától, alkalmanként és az aksit is eszi azért jócskán. 3,5 óra netezés (kijelzőhasználat) plusz kb 2 óra zenehallgatás és lemerült. Ráadásul 1800-as Samsung aksi van benne...
Bár melóhelyen nem gond, de most be is lassult, úgyhogy kipróbálom ezt. Jókat írtak róla a többiek. Majd eldől mennyire válik be. -
Vic61
senior tag
válasz
k.soma #13195 üzenetére
Igen, nálam elég gyakori probléma a Slim 3.0-nál, hogy a bluetooth nem kapcsolható be csak amikor olyan kedve van, a PC-re csatlakoztatáskor pedig általában elsőre rebootol, csak másodikra megy fel...remélem az új 3.1 már nem ilyen, mert egyébként baromira meg vagyok elégedve vele.
-
SFAkos
aktív tag
válasz
k.soma #13135 üzenetére
Opera Mini. Gyorsaságban szerintem fényévekkel jobb az alap böngészőnél, akkuidőben sztem mind1 és elvileg adatforgalomban is barátibb. Na meg felületre kezelhetőségre is szerintem.
Más. Most a CM10-el egy 11 órás alvás után
csak 9%-ot ment le, szóval úgytünik nem az akksinak van baja csak a Slim hülyült meg. Egyébként slim-hez képest szerintem ugyanaz a sebesség, a c-romban használt sgs iii. téma/touchwizzel nyomatom most és elég smooth is. És még akartam kérdezni valamit amikor elkezdtem írni ezt a kommentet de elfelejtettem
Megvan. Már többször is érdekelt ami ebbe a "Galaxy S Settings"-ben a color tuning-ban lehet valami Voodoo Color közeli beállítást mókolni? Most eszembe jutottak a régi szép gb-s színek és nem értem miért nem csinálták ezt meg ICS/JB-re
-
csampei
senior tag
válasz
k.soma #12659 üzenetére
Azt hagyom a végére!Most az AOKP_EXTRAordinary_jb_build-5-öt nyúzom,eddig meglepően jó!Nagyon sok,és hasznos beállítás van benne,RAM hegyekben áll (100-180mb szabad) belakva(ennyi még a JW8 alatt sem volt csak ritkán)!Tudom van újabb mert már ott az MT6.1,de az meg be se bootol,vagyis bootloop-ra megy!Gyorsaságra Elite szinten van!HA a holnapot is túléli hiba nélkül akkor ez marad!Ha nem akkor még a Slimnek adok egy esélyt,és ha az sem jön be akkor jön az Elite V5,mert azzal nem volt bajom!
-
bAtt001
addikt
válasz
k.soma #12486 üzenetére
új lockscreen gomb, notification háttér, felrakod a romot csak a slim háttér van rajta még az alap jelly bean-esek sem. meg vannak a tablet ui beállítások. ics idején tényleg slim volt a slim, csak a legfontosabb beállítások voltak benne most meg mindent belepakolnak ami elérhető. ezeken kívül gyors és működik az igaz ezért is használom
-
jjeahh
nagyúr
válasz
k.soma #12468 üzenetére
én úgy értettem, nem a külsőt pontozzák le, hanem :
- az akksi élettartama szörnyű, ami értgető is, a fullHD kijelző, megavas alá 2020mah kevés, note 2, pl. 3100mah-t tud, ráadásul a kijelző is sporlósabb...
- a második gond a döcögések, lagok, ilyesmi, aminek szerintem megint a kijelző az egyik fő oka
- a harmadik...a sense 4 az android 4.1-ből inkább kivesz funkciókat álítólag, mint hozzaadez utóbbit amúgy én sejtettem, hogy így lesz, a htc-nek a sense volt az egyik nagy ütőkártyája, nem értem miért nem fejlődik mostanában semerre... lassan már a száraz 4.1, 4.2 szebb, többet tud...
régebben én is rajongtam a márkáért, de ma már ha mindenképpen anyagminőséget szeretnék, inkább a motorolát választanám...razr i, vagy razr m pl nem olyan ütős vas, de nekem nagyon szimpatikus. kicsi, vékony, mégis nagy a kijelzője, és akksibarát...a motorolák összeszerelési, meg anyagminőségét meg semmivel nem lehet összevetni, verhetetlen...szerintem. mégsincs valami nagy rajongótábora
(#12472) porse kilőtted a média scannert?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
k.soma #12209 üzenetére
azért nem olyan tökéletes...galaxy noteII 8.5 pontot kapott...csak most látom, mit linkeltél...
GOOD STUFF
Screen is best in class
Thin and light design
Comes with Android 4.1 out of the box
BAD STUFF
Battery life is terrible
Occasional performance hiccups
Sense 4+ buries much of what is good in Android 4.1(#12460) Vasinger! : nem akad, nem lassul, alap kernellel sem, viszont az akksiidő nem tudom milyen, semával tipikusan jó...persze konfigurálom, kilövök pár systemmel induló appot, kinyírom a média scannert, helyhozzáférés is ki van kapcsolva...az alap launcher döccen néha, ahogy írtam az imént, helyette 4.2-ből kiszedettet használok, de ha zavar, tehetsz novát is vagy apex-et, esetleg holót...
-
( V )
veterán
válasz
k.soma #12151 üzenetére
dióban: egy combos teló optimalizáló script csomag számos funkcióval.
anno a GB-s romokon volt nagy szerepe / haszna mivel az ICS/JB romokon csak részlegesen működik (mondjuk már az is jól tud jönni egy optimalizálatlan romnál).
igazából nosztalgiából raktam ki mert meglepődtem hogy még mindig fejleszti picachu, de ha elolvasod az XDA topic-ját hogy pontosan milyen funkciói vannak te is látni fogod, érdemes vetni rá egy pillantást!
(egy régi leírás a használatáról - kicsit outdated, de a lényeg benne van)
-
paloczp
tag
-
blakey
titán
válasz
k.soma #11950 üzenetére
Túlzás, hogy teszteltem, de feltettem, gyakorlatilag egy slim samsung ruhában ami szerintem szaggat, nem annyira smooth, nem az igazi, szép, de kb. ennyi, gyorsan kukáztam. Slim a legjobb, akkuidőben, teljesítményben. Egy negatívuma van, a magyar fordítás nagyon hiányos, mondjuk angolul használom, de ha valakit zavar, akkor inkább egy CM10 alapú a megoldás, az AOKP még nincs normálisan lefordítva.
-
Beppe91
aktív tag
válasz
k.soma #11795 üzenetére
Remek köszi, akkor kipróbálom.
Sh4rKy: Hát én is most leginkább azért rakom vissza a slimet, mert akkuban, meg megbízhatóságban jónak érzem, legalábbis 2.8 jó volt, még úgy is, hogy néha a mediaszerver vagy az android os beakadt, és most 3 nap dolgozom nem nagyon van időm romolgatni és jó lenne, ha kibírna egy napot a telefon és nem halna meg. Hátha beállítom a háttérfolyamatokat kettőre, kilövöm a mediaszkennert és jó lesz.
-
-
bubu333
tag
válasz
k.soma #11094 üzenetére
Céges telefont miért ne lehetne rootolni? "Csak" a garanciát veszíti el, ugyanúgy mint ha magánkézben lenne. Egyébként azért kell rootolni, hogy tudjak felvenni vele screencast-tal termékdemót.
Az s2 meg nem olyan drága hogy ne férne bele egy cég költségvetésébe, de egyébként sem adhatnánk ki úgy appokat, hogy soha egyszer sem futtattuk őket az eszközön amire készültek.Galaxy Tab 2, s3, ipohe 5 mind van itt
Új hozzászólás Aktív témák
- olvasd el a nyitó hozzászólást!
- tilos a függetlenítés!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest