- Apple Watch
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Mobil flották
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
atomeec
senior tag
Ez tök jó, bár több memória nem lesz tőle, de mivel sok még az S tulaj, hátha alkotnak valami használhatót (nekem most sima gyári rom van fent, telefon/SMS-re tökéletesen működik, de csak teszt alapon, a HellyBean továbbra is amivel a legjobbak a tapasztalataim). Majd lesem az XDA-t
-
-
jjeahh
nagyúr
ez lenne az? ebből melyiket érdemes feltenni? kernelt hol találok hozzá? ha kitkatről térek vissza rá, hogyan telepítsem, ugyanúgy mintha újabb kitkat-et tolnék fel, semmi extra?
Janou: köszi!, ez is ki lesz próbálva
-
Remus389
veterán
gyari jwb+ semaphore
ha emlékszel, kifejtettem hogy nem szopok nem gyári romokkal, mert anno vesztettem hívást emiatt, inkább a gyaribol hozom ki amit lehet
felulet: Next launcher 3D lite (ingyenes gyors es szep)
csajsziknak is tetszett
egyébként, ha valaki nem tudná, azért jobb ez a levagos kromkeret csere, mert egyébként teljesen szét kell szedni a telót, és nem mertem, illetve lehet kontaktos lesz utána, ami szivacs, így viszont a telefon technikai részéhez nem is érünk hozzá, sőt ha ismét leejtem és megsérül, könnyebben pótolható, csak kivagom a csere keret közepét és felpattintom
-
-
ther
aktív tag
R5-el volt problémám, azt hiszem 2x kellett újra rakni azt, először hagytam rajta a Gear Kernelt, lassulás fagyás nem nagyon volt vele, majd egy bő fél után kezdett el újraindulgatni a telefon magától, de viszonylag ritkán (2 hetente kb). Egyszer viszont egy újraindulás után bootloopot kapott.
Akkor megpróbáltam az R5-öt újra, de már Sema kernellel, azzal is több mint fél évet ment, majd szintén egy hasonló hirtelen halállal bootloopolt be, addig simán ment minden rajta.
Próbaképpen felraktam utána egy CM9-et, de az nagyon zabálta az akkut, úgyhogy most augusztus eleje óta R4 van fent ismét, még csak a Semát se frissítettem rajta, eddig minden oké vele. (kopp kopp).
Őszintén szólva én az R4 és az R5 között olyan érdemi változásokat nem vettem észre (pár apróságtól eltekintve), de erre a telefonra nekem eddig ezek a romok jöttek be. Az biztos, hogy ICS-nél újabb verziót kár felrakni, ha mindennapi használatra kell a telefon, és szeretnéd, hogy stabil(abb) legyen, és sokáig bírja az akku.
Ami viszont még nem volt fent az a gfpeti által említett MakayICS és SlimICS, ha az R4-el lenne valami, ezek közül próbálnék ki valamit. Ami mondjuk nagy plusz nekem F4K mellett az a Phone.apk-ba beépített SIP kliens, ami hiányzik, az a rezgés 45mp-nél meg hívás kezdésnél.
-
Yiggdrasil
aktív tag
@quailstorm: Megtörtént, megkaptam az utolsó 2.4.6-ot, 3 file-osat, 1.3-as Odinnal, hibátlanul lefutott. Kiírta, hogy PASS! 0 failed, stb. Bebbotolt a telefon, Confirm Password. Ez mi lehet?
@( V ): Azzal akartam kezdeni, hogy recoveryből wipe/factory reset, de kódot kért. Ennyire durván lelenne lockolva ez a telefon? Ilyenkor mit lehet tenni?
Amúgy főnököm az mondta, hogy ez úgyis egy ezeréves Z-ternél használt telefon, ha nem töröm össze azt csinálok vele amit akarok -
ther
aktív tag
Ezt olvasva jutott eszembe, hogy a kisebb terhelés miatt, én korábbi verziót használok. Illetve én csak a 2.2.3-as messengert, de a korábbi verziók itt találhatóak:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2196051 -
-
SFAkos
aktív tag
Ezt nem tudtam
Na mindegy igazából, mert be volt kapcsolva még este... Csak az lepett meg h értesítés jön róla ... Aztán lehet álmomban felkeltem és kikapcsoltam a telefont
Más. Egyszer már sikerült összehoznom a 8.1en driverrel de most nem. Amit a google dob elsőre xda linket onnan probaltam. De manualisan is hiába adom meg neki a helyet nem találja meg. Esetleg linuxrol lehet romolni? Egyszerübb lenne lehet egy live ubunturol.... Règen nèztem már a JWB-t és pár napja nagyon merülget gondoltam feldobom.. De nem sikerult h lassa odin.
-
gfpeti
tag
De valamiért belassul . De miért?
Jött itt valaki az XP-vel, (nem tudom miért), hogy az is belassul egy év múlva.
De ez 2 hét múlva lassul be. Úgy, hogy alig használok rajta valamit.
Se élő háttérkép, se widgetek, se fosbukszánalom, se szinkronizálás, se semmi.Meg minek rakosgassam tele task killerekkel, grenifykkel meg nyomkodjam a takarítót óránként?
mellesleg ezek semmit se érnek. A droid 5 perc múlva ugyanúgy elindítja a plyastoret stb
semmi értelme -
Tonyk
veterán
Eddig a root pikkpakk (galaxy s-nél is egyszerűbb). IMEI mentés (120byte!) egy klikk, CWM szintén. Ezek mind-mind rendszer alól, recovery nélkül.
Igaz csak 4.2.2-es rom van alá, de hátha később alakul majd ez is. Annyi hátrányát látom, hogy az alsó gomboknál nincs visszajelző led, de mivel a samsungon u.o vannak ezért nem jelent gondot a használata (inkább fura)Viszont van többszínű állapotjelző led!
Masszív, igényes felépítmény, Elméletileg fém keret (még nem nagyon karcolgattam), belső ház fém. Hátlap műanyag, de rendkívül passzentos, brutális hangerő, telefonálás hangminősége kiváló, másik oldal is dícsérte. Ja, és két kártyás (igaz dual standby)!
Rendeszerindítás: a bekapcsoló gomb megnyomásától számítottan 15 másodpercen! belül használható a telefon. Le voltam döbbenve az első bekapcsolás után.
Egy két feature hiányzik a CM után, de lehet csak még nem találtam meg a teljesen alap androidban.
Antutuzóknak 17700 feletti a pont, zenebuziknak: wolfson dac.
Egyik nap kérdeztem egy szegedi mobilost, azt mondta 23-25-öt az S-ért. Ha sikerül elbótolnom, akkor került már vagy 12E-be ez a kicsike...
-
SFAkos
aktív tag
Az a baj, hogy itt már minden több akar lenni mint ami. Hihetetlenül elszálltak az árak. Egy pár éve még egy felső-kategóriás telefont 100k körül megkaptál, most ott kezdődik hogy amikor kijön 200+. (függetlenül). Ehhez képest mi változott? 8 magos processzorokat raknak a telefonba, ami papíron körülbelül gyorsabb mint egy pár éves átlag notebook, aztán egy kurva felületet nem tud vinni akadásmentesen? Vagy egy facebook alkalmazás ami lényegében évek óta ugyanaz megfogja? De semmi gond, van pulzusmérő!! Amikor ezt először meghallgattam, hogy ez tényleg egy feature az S5-ben dobtam egy hátast.
A játék része engem nagyon nem érdekel személy szerint erről nem tudok nyilatkozni. Hozzáteszem ugyanennyi pénzért veszel egy zsír új laptopot amin el játszogatsz elég jól.
Én a Samsung-ban amiatt csalódtam hogy az androidos piacon ők verik fel a legjobban az árakat ehhez képest "prémium érzet" az egyenlő a 0-val. Ragtapasz mintás műanyag hátlap 200ért? Köszi nem. Persze, meglehet magyarázni hogy az miért jobb mint az üveg meg a fém, de akkor is. Én Android párti vagyok, de azért tegyél már egymás mellé egy I5-öt meg egy S5-öt. De mondhatnám hogy egy HTC One M8-at meg egy S5-öt. Bár ez ízlés kérdése tudom. Ha ennyi pénzt adnék ki egy telefonért akkor előbb adnék egy szifonért. Eljutottunk ide is
Ennek most nem volt semmi értelme, csak pár sör után gondoltam kiírom a fájdalmat magamból!
-
glacious
addikt
-
galaxys80
veterán
Az S3-ra ellenben van viper4android.
Volt idő mikor S3 volt a privát telefonom és SGS a céges.
Ugyan azt a számot, ugyanazzal a lejátszóval hallgattam. Egyik telefonból a másikba dugogattam ugyan azt a fülest.
Összehasonlíthatatlanul jobban szólt az S3.Nekem már nincs, miért elfogultnak lennem az S3-al lévén, hogy régóta nincsen már meg.
-
galaxys80
veterán
Csak kamera szempontjából van saját tapasztalat. Sokat javult a N4-hez képest, de még az is elmarad az S3-hoz képest. Szerintem.
Zenében nincs saját tapasztalatom. Bár ha az S3-ban lévő Wolfson DAC-ból (ami egyébként simán verte a nagyon jó SGS-t is) indulok ki, akkor nagyon nagyot kellene szólnia a N5-nek ahhoz, hogy győztes legyen.
A Nexusok nem erre lettek kihegyezve. Más az erősségük. -
adik
őstag
Az egy vicces sztori lesz, pár nap, amíg kerítek egy linuxos partíciót... Vitruális géppel próbálkoztam, de valahogy az usb host átpasszolása nem ment annyira zökkenőmentesen. Természetesen tét nélküli eszközökel hibátlanul megy.
Egy hülye kérdés: szerintetek ha kerítek egy recoveryt, akkor azt ha kimásolom SD kártyára, onnan vissza tudom azt állítani? Vagy ahhoz is épp partíciók kellenének?Egyébként - mivel nem használom, pláne így, ebben az állapotában
- ha valaki akarja, viheti bagóért a készüléket. Szép állapotú, akkufedél kicsit kopottas, de nincs széthasználva. Fólia és szilikon tok mindig volt rajta.
-
fo_di
őstag
-
Yany
addikt
Nem is próbáltam, amíg én használtam addig nem érdekelt... én nem vagyok hajlandó magyar nyelven használni a telót, a kifejezések felét nem értem úgy. De valamiért úgy emlékeztem, hogy a Tsunában nincs ...ezek szerint rosszul emlékszem. Éppen most került fel a SlimBean, ha ez nem válik be, akkor a cuna jön. Köszönöm.
Aham, értem. Valójában én a 2 év prémium gari miatt, és a TV-mmel való kompatibilitás miatt választottam + ez a bőrszerű hátlap brutál bejön. A mikrolaggokon nem tudok fennakadni, részemről a felhasználói élményt minimálisan befolyásolja. Nexus5-ről viszont olvastam még olyat, hogy nagy csalódás az embereknek az anyagminősége az N4 után. A 4.3-asból egy újabb kiadás óta állítólag az S4 lagjai is megszűntek/csökkentek, de ugyebár perpill 4.4.2 megy most a telón. Persze nem is lagol még így egy naposan. Remélem így is marad.
-
Yany
addikt
Most épp a CM stable legújabbját próbálom rátelepíteni, de egy "assert failed" üzenettel elszáll a telepítő. Fogalmam sincs mit csinálok rosszul. A Tsunamit nagyon szerettem, mert gyors volt, csak úgy tudtam, hogy azt nem tudom magyarítani. Vagy van arra is magyarítás?
Mi a gond az S4-gyel? A Nexus-ról azt olvastam, hogy az akksi nagyon gyík benne. Igazi panaszokat nem nagyon olvastam S4-ről.
-
Yany
addikt
Igen, tényleg ez van. Csak az a fura, hogy a KitKat elvileg pont hogy gördülékenyebb kéne legyen, mint az ICS, hiszen kiemelt tulajdonsága a kevés memóriával rendelkező kütyükre optimalizált + akksiban is jobb kéne legyen, mert batch-be összefogott szenzorkezelés és hasonló nyalánkságok vannak benne. Ezzel szemben pont az ellenkezője a tapasztalat.
-
Yany
addikt
Hááát... nekem a SlimKat már rögtön a telepítés után döcögött. A tárcsázója lassan nyílik meg, az inputot is olyan laggal veszi tudomásul, amit még soha nem láttam és a memóriából folyton igyekszik kipucolni mindent, mintha csak 256MB-os lenne szegény kis szigszalagunk. Az update-re még nem mertem rányomni, mert melózom vele, de hamarosan megnézem. Ti tapasztaltatok javulást?
Erősen filózok 3 forgatókönyvön:
#1 - SlimBean próba
#2 - Vissza a Tsunami
#3 - Feladom és veszek egy modernebb kütyüt és megválok a gyönyörűségemtől -
Új hozzászólás Aktív témák
- olvasd el a nyitó hozzászólást!
- tilos a függetlenítés!
- Autós kamerák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- ASUS routerek
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 87%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 83%, Átlagos, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest