- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ther
aktív tag
Sziasztok!
Egy pár hónapja csak read onlyban nézem a topikot, mivel tovább adtam az S-emen egy ismerősnek, stock GB-vel. Most arra panaszkodik, hogy a telefon 4-5 óránként kikapcsol (pl. éjszaka is, mikor nem nyúlnak hozzá). Most a gyári akkuval használja, púposodásnak nincs rajta nyoma. Ezt tényleg okozhatja az akku, vagy esetleg valami más (szoftveres) dolog? Valaki tapasztalt már hasonlót?
-
ther
aktív tag
Helló!
Az 1650mAh-s ([ilyen]) akkumulátorom elkezdett enyhén púposodni (nem löki még le a hátlapot). Rögtön cseréljem vissza a régire (gyárira), mert bármelyik pillanatban tönkrevághatja a telefont, vagy még azért szabad így használni egy darabig?
-
ther
aktív tag
válasz
Just_Reboot #25953 üzenetére
Sűrített levegő spray az ami nekem így eszembe jut.
-
ther
aktív tag
R5-el volt problémám, azt hiszem 2x kellett újra rakni azt, először hagytam rajta a Gear Kernelt, lassulás fagyás nem nagyon volt vele, majd egy bő fél után kezdett el újraindulgatni a telefon magától, de viszonylag ritkán (2 hetente kb). Egyszer viszont egy újraindulás után bootloopot kapott.
Akkor megpróbáltam az R5-öt újra, de már Sema kernellel, azzal is több mint fél évet ment, majd szintén egy hasonló hirtelen halállal bootloopolt be, addig simán ment minden rajta.
Próbaképpen felraktam utána egy CM9-et, de az nagyon zabálta az akkut, úgyhogy most augusztus eleje óta R4 van fent ismét, még csak a Semát se frissítettem rajta, eddig minden oké vele. (kopp kopp).
Őszintén szólva én az R4 és az R5 között olyan érdemi változásokat nem vettem észre (pár apróságtól eltekintve), de erre a telefonra nekem eddig ezek a romok jöttek be. Az biztos, hogy ICS-nél újabb verziót kár felrakni, ha mindennapi használatra kell a telefon, és szeretnéd, hogy stabil(abb) legyen, és sokáig bírja az akku.
Ami viszont még nem volt fent az a gfpeti által említett MakayICS és SlimICS, ha az R4-el lenne valami, ezek közül próbálnék ki valamit. Ami mondjuk nagy plusz nekem F4K mellett az a Phone.apk-ba beépített SIP kliens, ami hiányzik, az a rezgés 45mp-nél meg hívás kezdésnél.
-
ther
aktív tag
Ezt olvasva jutott eszembe, hogy a kisebb terhelés miatt, én korábbi verziót használok. Illetve én csak a 2.2.3-as messengert, de a korábbi verziók itt találhatóak:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2196051 -
ther
aktív tag
Én Rocket Music Player-t használok, amit én nagyon szeretek benne, hogy be lehet állítani, hogy ha a fejhallgatót bedugom, akkor induljon el egyből.
-
ther
aktív tag
-
ther
aktív tag
válasz
zlatan77 #23519 üzenetére
ICS_F4k_MOD_v4.0.4_I9000_r5.zip
Alapból egy GearKernel nevezetű Semaphore alapú modolt kernellel megy fel a ROM, írták róla, hogy hajlamos bootloopra, nekem 5 hónapot bírt vele, miután kapott egy bootloopot, most ugyanezzel a kombinációval, de sima Semaphore kernellel újraraktam, remélem most már nem kell hozzányúlnom.
Én nekem ez a rom jött be eddig a legjobban, a többi ICS rom fogyasztása is elég jó, viszont azoknál én úgy érzem, hogy aktív használat közben jóval jobban szívja az akkut mint ez.
Illetve még egy JVO modemet is felraktam hozzá, csak hogy teljes legyen a kép
-
ther
aktív tag
Olyan kérdésem lenne a JB használókhoz (bármilyen verzió), hogy a Phone.apk tartalamaz-e beépített SIP klienst? Ez könnyen leellenőrizhető a Phone Settingsben, ha van Internet Call rész, akkor van
-
ther
aktív tag
ICS-es Devil 1.4 kernel megvan valakinek, vagy van hozzá linkje? Az XDA-s topicban csak egy link van a hellybean.com-os oldalra, ami már nem él, én ott nem találtam
-
ther
aktív tag
Na ma reggel Win8 alól Tamás88 tutorialja után sikerült feltolnom a 3 fájlos GB-t. Valószínűleg egy hasonló metódussal win7 alatt is sikerült volna így a dolog, csak nem értem, hogy ott miért nem ment fel pöccre a driver.
A másik dolog, ami dühít, hogy 5 hónap normális működés után egyszer csak bootloopot kap a rendszer. Bár ahogy még anno olvastam a Gear Kernel csinálhatott ilyeneket, lehet akkor eddig szerencsém volt, sajnos a lustaság vezérelt, mikor nem cseréltem le semára vagy devilre.
A jó oldala viszont az egésznek, hogy itt a lehetőség újra romolni picit, bár az első stable 4.4-nél terveztem ezt.
Ahogy néztem GB-hez jött ki most friss kernel, valaki próbálta, vélemény róla?
A másik lehetőség, amiben gondolkozom, az ismét egy 4.0, eddig F4k párti voltam a fogyasztás miatt, ha tudtok ajánlani hasonló pozitívumokkal rendelkező romot, azt szívesen fogadom -
ther
aktív tag
Aláírásomban lévő rommal a telefont újra akartam indítani, rendesen rá is nyomtam a rebootra, és bootloopot kapott. Download mód van, de eddig Win7-es laptopokon (32bitesen és 64bitesen se) tudtam rávenni, hogy az odin felismerje. a 64bitesre a driver se akart normálisan felmenni, mindig azt írta, hogy az eszköz telepítése sikertelen volt. 32-bitesre felment, viszont mikor rádugom akkor azt írja, hogy nem azonosított eszköz, és az odin nem reagál. Valakinek valami ötlet? Illetve egy tuti jó driverhez link? (Első hszből szedtem mindent)
-
ther
aktív tag
válasz
Tamás88 #23082 üzenetére
Tényleg szép felvételt készít a kamera, de jobban jársz, ha használsz egy jobb kamera alkalmazást, mint pl JB Camera+-t.
Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy ICS-re milyen kamera alkalmazást ajánlotok? Aláírásomban lévő romnál a gyári nekem 100-150 képenként egyet elrontott, a fél kép volt megduplázva, szivárvány foltokkal. Nem túl zavaró, mert az elkészítés után egyből látszik, de mégis azért érdekelne a lehetőség. Zoom FX-en túl bármi javaslat? Úgy láttam a JB Camera+ csak JB-re van
Szerk: csak hogy milyen képet is csinált:
-
ther
aktív tag
Helló megint!
Utóbbi időben tapasztaltam olyat, hogy hívtak, de nálam semmit nem jelzett ki belőle (nem fogadott hívásként se), több különböző hívótól. Összesen 2-3 alkalommal volt ilyen. Szerintetek mi okozhatja ezt a problémát? Modemcsere javíthat a dolgon? Aláírásomban lévő rom, alap (JVU) modem.
-
ther
aktív tag
TsunamICS milyen a F4k-hoz képest? Valami tömör pro kontra listát tudnál esetleg adni? F4k-val nincs bajom, de azért nem tökéletes. Próbálgatni most nincs sok kedvem, de ha valami olyan dolog van, amiért megérné, akkor persze igen
A másik kérdésem pedig annyi lenne, hogy a modem cserével milyen javulást érhetek el? Milyen különbségek vannak az egyes modemek között?
-
ther
aktív tag
F4k r5: Fura a CM9-es boot képernyő, illetve arról lehet valamit tudni, hogy ez a Gear Kernel mivel tud többet mint a Semaphore? Feltételezem egy modolt verziója, mert az r5 felrakta a sema managert is.
Amúgy így első használatra nem nagyon tapasztalok különbséget.
-
ther
aktív tag
OMG F4k r5!!!
Nem hittem volna, hogy még valaki hozzányúl ahhoz a romhoz. Azt hiszem, délutánra meg is van a program!( V ): [link] Ez a képernyőkép F4k alatt készült? Ha igen, akkor hogyan varázsoltál rá ilyen UI-t?
-
ther
aktív tag
Üdv újra!
Ha már ilyen divatos lett az F4k, az egyik dolog amit nem tudtam rá összehozni, és nagyon jó lenne, az az, hogy a hívás közben minden perc 45. másodpercében rezdüljön meg a telefon. Ez a phone.apk beállításokban nincs benne, de pl a CM9.1-esben benne van. Próbáltam apktoollal átrakni, el is indult, de a GSM hálózatra nem engedett fel. Nincs valaki aki szokott ROM-okat készíteni, és csinálna egy flashable csomagot, egy ilyen kibővített phone.apk-val? Vagy nem tudtok ilyenről, hogy van fent xda-n valahol? Vagy más alternatív megoldások is érdekelnének.
-
ther
aktív tag
Ez a wifis probléma nekem is csak az utóbbi időben jött elő, utazás közben ki szoktam kapcsolni, hogy ne menjen feleslegesen, mikor megérkezek valahova, visszakapcsolom és akkor nem talál egyet se. Nem mindig jelentkezik, csak esetlegesen, de egy reboot meg szokta oldani ezt. Ettől függetlenül lehet egy teljes újrarakást csinálok, hátha az megoldja.
-
ther
aktív tag
Üdv! Rég jártam már erre, de ahogy látom, egyre töben használnak f4K-t
Nekem már február óta van fent, azóta lassulást nem nagyon tapasztaltam. Az akku ideje tényleg kiváló.
Ami hiba mostanában előjött, az az, hogy néha, ha kikapcsolom a wifit, majd vissza, nem jelzi az elérhető hálózatokat, csak egy reboot segít. Nem tudom, hogy ez rom függő, vagy mi okozza, ha valaki tud rá megoldást szivesen fogadom, nincs kedvem újrarakni az egész romot.
A másik az, hogy próbáltam 720patchet felrakni, de sikertelenül. Ha valaki tud egy olyat, amivel rendesen műköik a 720p record/playback, akkor pls linkelje be.
Illetve egy független kérdés, hogy melyik az a SpiritFM verzió, ami szétszedi (illetve melyek azok, amik már nem szedik szét) a telefonnak a hangszóróját?
-
ther
aktív tag
Üdv megint!
Az utóbbi pár napban a lockscreenre kirakható weather n/a-t mutat, a setupban pedig a custom locationnek bármit adok meg, azt írja, hogy "Cannot retrieve location!". A yahoo weather változtatott volna valamin, ami miatt nem működik? Aláírásomban lévő rom.
-
ther
aktív tag
Üdv újra!
Egy ideje nem néztem már rá a topicra, most viszont felvetült bennem pár kérdés a Semaphoreos fast charge-dzsal kapcsolatosan. Ti használjátok? Bármi negatív tapasztalatotok van róla? Vajon az akku élettartamát jobban csökkenti, mint a sima töltés?
-
ther
aktív tag
válasz
ktommy91 #18350 üzenetére
Nem akarok szélsőséges ICS elkötelezett lenni (mindig csak azt reklámozom
), de eddig nekem is csak jó tapasztalatom volt (főleg az F4k-val kapcsolatosan). Most más ICS romokat is kipróbálok, de alapvetően mindegyikre igaz (nálam), hogy sokkal jobban, tovább bírja a telefon akkuja, stabilak. Szerintem erre a vasra a 4.0 lenne gyárilag is a legoptimálisabb.
A JB romok alatt 1-2 kényelmi funkciót találtam, ami pozitívum mellettük, egyelőre ellenük meg főleg a random lassulások, FC-k szólnak. Ha már lesznek stabil kiadások, akkor kipróbálgatom őket.
-
ther
aktív tag
Tegnap akartam főzni a konyhában, de azóta is update alatt van, nem tud valaki flashelhető %os akku kijelzőt? A Darky ROM-ban ez nem feature
-
ther
aktív tag
Más topikban lattam az 1. hozzaszolast kiemelt hozzaszolaskent minden oldal tetejen. Itt nem lehet ezt osszehozni? Lehet tobben megtalalnak a valaszokat.
-
ther
aktív tag
válasz
logarithm #17815 üzenetére
Hm egész jónak tűnik ez a rom. Ha tartalmazza a CM9 apróságait, akkor nagyon jó, szerintem a közeljövőben rápróbálok, tudom, hogy nem emiatt linkelted, de azért köszi a linket!
Amúgy most CM9-et raktam fel, kvázi új akkuval, ha idle, akkor ugyanúgy (nem) merül, mint az F4k ICS, viszont használat közben jobban pörögnek a százalékok lefelé.
-
ther
aktív tag
A múlt héten felraktam egy SlimBeant mert F4k alatt nem ment egy játék, de alig fél napot volt fent, visszakerült nandroidból a régi, mert a híváslistát elfelejtettem lementeni, és egy telefonszám csak ott volt meg, aztán már lusta voltam megint szórakozni vele.
Amúgy január elején még elkezdtem magyarítani a romot, az R3ból átvett a nyelvi fájlokkal, időközben viszont azzal kezdtem el foglalkozni, hogy más romokból vegyek át appokat (pl a CM-ben lévő Phone.apk-t.), csak aztán elkezdtem hibákba ütközni, és egyébként is államvizsgára tanultam, szóval jegeltem a projektet. Most viszont jobban van már időm, esetleg érdekelne valakit a magyarítás? Ha igen, akkor újra elkezdek vele foglalkozni.
-
ther
aktív tag
Slim Bean extras ról meg tudná valaki mondani, hogy mit tartalmaz pontosan? Keresgéltem a slim honlapján de nem találtam :S
-
ther
aktív tag
válasz
radicspeter1 #17480 üzenetére
Mennyire stabil ez a ROM? Tapasztaltál újraindulást fagyást vagy bármi hasonlót?
Olyan JB-t keresek, ami megbízható és jó az akkuideje. Az, hogy mennyire smooth és egyebek az nem érdekes annyira.
-
ther
aktív tag
válasz
radicspeter1 #17481 üzenetére
Köszi, akkor holnap valszeg romolás lesz
-
ther
aktív tag
Crosspost az android alkalmazásos topikból: [link]
Esetleg valakinek van tapasztalata a játékkal kapcsolatban? Ott nem nagyon kaptam választ, illetve érdekelne, hogy másnak SGS-en hogy fut (vagy fut-e egyáltalán). Ha mondjuk egy JB4.2 romon elmenne, akkor biztos hogy feltennék egyet én is, már régóta szemezek velük, csak még nem vitt rá a lélek a váltásra
-
ther
aktív tag
válasz
Blackhole13 #16903 üzenetére
Ha váltasz, akkor írd majd le a tapasztalatod, én is F4k-t használok, de kacsintgatok én is a 4.2 fele. Egyrészt, ha lennének stable verziók akkor biztos jobban rászánnám magam, másrészt pedig olyan jól belaktam már ezt a rendszert, hogy nincs kedvem újrázni az egészet
-
ther
aktív tag
válasz
phaseOne #16844 üzenetére
ICS-ből az aláírásomban lévő romot és kernelt tudom ajánlani: [link]
Nekem december óta van fent, 1-2 dologtól eltekintve tudja ugyanazokat a dolgokat, mint a CM9.1. Fagyást, újraindulást, lassulást nem tapasztaltam. Én a jó akkuidő miatt raktam fel, úgy fogyaszt, mint a GB romok.
-
ther
aktív tag
válasz
laragirl83 #15777 üzenetére
[Gapps] innen le tudod szedni a megfelelő verziót, és a rom telepítéshez hasonlóan CWM-ből kell installálni a zip-et. A táblázatban az Android verziót nézd, hogy az passzoljon!
(#15773) polomaa: Nem tűnik rossznak, bár engem közvetlenül annyira nem érint. Bár ha valaki tesztelgetni szeretne, nem rossz tudni, hogy van egy stabil rendszer is a telefonon
Amúgy a CWM-es updater scriptben nincs lehetőség valamilyen input fogadására? Illetve ezekről az utasításokról van valahol valami wiki vagy tutorial?
-
ther
aktív tag
Ha akkuidőre és stabilitásra vágysz, akkor szerintem GB-ből a JW8 (Első hozzászólásban van útmutató), ICS-ből pedig ICS F4k MOD.
Én utóbbit használom már egy ideje, eddig nem tapasztaltam vele hibát. -
ther
aktív tag
válasz
jjeahh #15085 üzenetére
Hát én ennyit csináltam, csak kérdem, hogy kell(ett volna)-e bármi mást?
Szerk:
(#15083) ther: Közben úgy néz ki, a BLN control app segített a problémámon. -
ther
aktív tag
válasz
jjeahh #14998 üzenetére
Hát a gyári akkum nekem már eléggé le volt lakva. Wipe battery statson kívül bármi teendőm van még vele, hogy normálisan működjön?
Más téma: [ERRE] valaki?
Illetve F4k alatt normálisan működő BLN supportot lehet valahogyan? Elvileg be van kapcsolva a Megjelenítés alatt a villogó értesítő fény, és az alkalmazás beállításokban is van "light" jelölőnégyzet, mégse világít.
-
ther
aktív tag
Aláírásomban lévő ROM-ban megtalálhatóak valahol azok a beállítások, aminél rezeg az akku hívás kapcsolásánál, befejezésénél illetve 45 másodpercnél (igény szerint)? Azt tudom, hogy CM7 CM9 ben benne voltak, és nekem úgy rémlett, hogy a Telefon alkalmazásnál elérhető beállításokban volt, de itt nem találtam.
Ha nincs benne, tud valaki olyan módszert amivel ez használható (főleg a 45 másodperces érdekelne, ugye az 1 perces számlázási ciklusok miatt)?(#14989) SFAkos: Én egy ilyen akkut vettem, de egyelőre csak 3 napja használom, 1 hét múlva írhatok róla véleményt, ha gondolod.
Hátránya annyi volt, hogy november 29-én rendeltem meg, és csak most jött meg.
-
ther
aktív tag
válasz
k.soma #14921 üzenetére
Én végül tegnapelőtt felraktam az ICS F4k r4-et, magyar nyelv ide vagy oda, annyira nem zavar. Eddig nekem még mindig ez a ROM adja a legkedvezőbb akku fogyasztást (még az r3nál is jobb). Mivel sema kernel van alatta, a smooth ui tweaket is benyomtam.
Ezt megfejelve, tegnap megérkezett az új akku a telefonhoz (1650mAh, kínából
), a régi cella hibás 2 éves gyári helyett, most úgy állok, hogy 24 óra használat mellett kicsivel több, mint 40%ot merült, wifi nem volt kikapcsolva, volt rajta youtubeozás, böngészés, msn kliens futott egy csomót, stb (normál használat), még szerintem többet is telefonoztam, mint máskor
-
ther
aktív tag
válasz
jjeahh #14915 üzenetére
Kicsit megtévesztő ez a cím, azért ahhoz jókora promo kell, hogy az ubuntu telefon elterjedjen. Írták ugye, hogy ez már milyen jó dokkolható lesz stb, viszont megint egy külön platformmal rendelkezik, mindent újra meg kell rá írni.
Ami nekem a jövőt jelenti az okostelefonok terén az egy olyan platform lenne, amit teljeskörű PC-ként is használni lehetne (és nem csak facebookozni meg filmet nézni). Kérdés az az, hogy vajon melyik platformon fog ez először megvalósulni?
-
ther
aktív tag
válasz
Strauss #14712 üzenetére
r3-ból van mulitlanguage build:
ICS F4k MOD v4.0.4 I9000 r3 Deodex Multi (Multi language build) Ez tud magyarul. -
ther
aktív tag
válasz
Strauss #14702 üzenetére
Az F4k Mod tudtommal alapból semaphore kernellel települ, de lehet rá a frissebbet rakni innen.
Én tegnap raktam fel egy CM9.1-et újra, mert nem voltam teljesen elégedett az F4k fényerő kezelésével és az BLN supporttal. Ezen kívül amúgy nekem minden téren bejött (akku is), ha a CM sokat eszik, esélyes, hogy később visszakerül. De ha neki állnál tesztlegetni a többi ICS-t itt találod.
Ha találsz valami jót, szólj!
-
ther
aktív tag
Na majd most kiderül, hogy érzületre milyen, CM9.1 puding + ICS sema kernel. Funkciók terén nekem tökéletes, 1-2 héten belül megmondom, hogy használhatóságra milyen. Nem szoktam teszteket futtatni, meg akku statot nézni, egyszerűen annyi, hogy a megszokott használat mellett adódik e olyan eset, hogy "a fenébe már megint tölteni kell, pedig alig húztam le róla".
Én speciel amúgy örülnék annak is, ha egy GB romot fejlesztenének, van egy rakás funkció, amit lehetne benne implementálni, de mivel jött az ICS, ezért nem tették meg.
-
ther
aktív tag
válasz
papa01 #14644 üzenetére
A Semához kapcsolódóan csak ezt tudom idézni (a sema oldaláról):
Please note that there are 2 variations:
Normal versions: for CM10 or ROMs without hugemem configuration, available RAM 378MB - 390MB
's' versions: for Slim Bean ROM or patched ROMs with hugemem configuration, available RAM 391MB - 404MB
-
ther
aktív tag
Apropó ICS romok. Jelenleg F4k ICS-t használok, az akku ideje tényleg kiváló, viszont 1-2 funkció hiányzik számomra belőle, amit viszont a CM9.1 tartalmaz. Mi a véleményetek a CM9 akkuhasználatáról? Ha nem szembetlő az F4k-hoz képest azonnal váltok
Továbbá vagy Semaphore vagy Mackay ICS kernellel használnám, ti melyiket ajánlanátok (ha akkuidő a fő szempont)?
-
ther
aktív tag
válasz
k.soma #14134 üzenetére
Én ezt használom, nekem eddig nem volt vele gondolom.
(#14126) k.soma:
Hasonló kérdésem volt pár nappal ezelőtt, ( V ) -től ezt a választ kaptam: [link]Közben amúgy én is a CM7-ről váltottam egy F4k ICS-re ma (az előbb linkelt kommentben, szintén ( V ) ajánlásával), eddig délután 4 óta, úgy hogy böngészgettem, meg az értesítések miatt be volt kapcsolva a wifi, így 19% akku merülés. Alapból sema kernellel rakta fel magát, amiben már megvannak a számomra kedves tweakek
Egyedül amit nem találtam meg benne az a status baron való swipeolós fényerőállítás. Ezt valahogy alá lehet heggeszteni?
-
ther
aktív tag
válasz
jjeahh #14067 üzenetére
(#14067) jjeahh: 2 éves múlt az akkuja, az előző gazdája rendesen "okoskodott" rajta. Aktív használat mellett nagyon gyorsan merül, és nem szeretnék úgy elindulni itthonról, hogy indulás előtt 10-20 perccel nézegetni kelljen a telefont, hogy vajon hogy áll a töltés rajta.
(#14071) Tonyk: Ami legelsőre feltűnt, hogy az értesítéseket nem tudom oldalra egyenként kihúzni, és meghagyni ami esetleg még kell. Meg lehet az is benne van, hogy megszoktam már, hogy a custom romok alatt van egy csomó beállítás.
(#14072) ( V ): Egy pár napig (hétig) maradok GB-n (kivéve ha nagy gondom lesz vele), ha valamiért nem érzem megfelelőnek akkor jön az ICS
Megnézve a CFT 1.4-et, egész jónak tűnik. Ha kiforrott volt az utolsó verziója, akkor tényleg lehet, hogy megéri felrakni.
-
ther
aktív tag
Mikor pár hónapja megvettem első okostelefonként az SGS-em, a stock GB-re pár nap után ráment egy CM9, majd egy CM10. Mivel a legnagyobb bajom még mindig az akku merülése, és sokan írtátok hogy a GB alatt lényegesen jobb, ezért ma délelőtt felkerült egy JW8, de nagyon (nagyon!
) fapadosnak bizonyult, ezért hirtelen ötlettől vezérelve felraktam a legutolsó Nighly CM7-et.
Egyelőre nincs bajom ezzel, csak kíváncsiságból kérdem, hogy szerintetek van ennél jobb (rom/kernel) kombináció, ami tudja az alábbi dolgokat (vagy ráheggeszthető)?
-%os akku jelző
-notficiation bar-on csúszva fényerő állítás.Ezek nagyon jók lennének , akár ha CM7 alá rakhatóak lennének valahogy, de amúgy ezek nélkül is megvagyok.
-Smartassv2 cpu governor
-CIFS module
-BIGMEM
-BLXOlyan romok vagy kernelek érdekelnének, amelyek stabilak. Egy olyan rendszert szeretnék, ami nem lassul be x nap után, nem rebootol, stb, az akkuideje pedig jó.
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
ther
aktív tag
Köszönöm a válaszokat. Arról tudna valaki egy fél mondatos leírást adni, hogy a PIT fájlok mit szolgálnak? Csak kíváncsiság. Annyit tudok, hogy a particionáláshoz van köze.
-
ther
aktív tag
Ha CM10-ről visszatérek JW8-ra, akkor jól értelmezem, hogy 3 fájlos Download módos, Odinos módszer + Re-partition pipa? Előtte még érdemes / szükséges CWM-ből bármi wipeot tolni?
-
ther
aktív tag
[link] Erre valaki?
-
ther
aktív tag
A custom kernelek funkcióit szemügyre véve összesen két funkció az, ami tényleg érdekelne.
Az egyik a Battery life extender, bár tudom, hogy ( V ) azt írta, hogy nincs nagy jelentősége, a másik pedig a CIFS támogatás. Kérdésem az lenne, hogy ezeket appokon keresztül nem lehet megoldani (főleg az elsőt)? A másik pedig az, hogy van-e olyan kernel, ami mindkettőt támogatja egyszerre, esetleg külön modulként nem lehet flashelni őket? -
ther
aktív tag
Köszi, megfontolom.
Bár majdnem minden nap olvasom a fórumot, időm és türelmem nem mindig van mókolni a telefonnal, ezért is volt fent a Stable. Lehet majd követem a nightly changelogot, és ha látok valami jó frissítést, akkor felrakom a Cyandeltát és frissítgetem.
Kíváncsiságból futtattam egy AnTuTu Benchmarkot, az alábbi eredményt kaptam:
Ahogy néztem másnak is volt hasonló eredmény, de volt sokkal jobb is. Mérvadó ez a benchmark? Ez amúgy romfüggő? Lehet ezen valahogy javítani?
-
ther
aktív tag
Köszönöm, az nem gond, ha a Sema nem települ, egyelőre stock kernellel megnézem.
A Semát nem nagyon használtam ki és inkább a stabilitás célom, és kicsit megrémítettek a Semához kapcsolódó "sokáig jól ment aztán egyszer csak bootloop" és hasonló kommentek. Ha meg olyan kedvem lesz, akkor már lehet egy Mackay vagy Devil romot nézek meg később -
ther
aktív tag
Jelenleg CM10 Stable + Sema 2.6 -al üzemelek. Szeretnék felrakni egy CM10 Nightlyt, és az érdekelne, hogy megoldható e adatvesztés nélkül? Láttam, hogy pár kommenttel feljebb ilyet csináltak, csak nem tudom a Sema kernel mennyire befolyásolja ezt. Valaki le tudná írni, hogy a ROM flashelés előtt vagy után milyen wipeokat érdemes futtatni?
-
ther
aktív tag
válasz
radicspeter1 #13214 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Jelenleg CM10 stablet használok, akkor erre érdemes lehet pl. egy semaphore-t felrakni? Vagy esetleg van más alternatíva, amit ajánlotok?
-
ther
aktív tag
Modemcsere segíthet abban, hogy a wifi jelet jobban befogja? Lakásban bizonyos helyeken már nem elérhető, ezen szeretnék javítani, viszont ha nincs rá hatással, akkor nem mókolok vele.
-
ther
aktív tag
.
-
ther
aktív tag
Nemrég váltottam CM9 CM10-re (stable). Eddig úgy kapcsolgattam a Wifit, értesítéseket úgy dobtam ki jobbra, hogy "félig" lehúztam az értesítési felületet, a multi touch miatt ugye engedte nyomogatni, majd elengedtem, és visszaugrott.
Tudom nem nagy hiba, csak én már így megszoktam, és furcsállom. Másnak ilyennel kapcsolatosan van-e tapasztalata (ICS vs JB, más romoknál stb.), vagy esetleg valami megoldásra erre?
-
ther
aktív tag
válasz
GrooveHero #12399 üzenetére
Működik! Köszi a tippet!
megj: a 48giga 24 hónapra jár
-
ther
aktív tag
Felraktam a CM10 stablet, felraktam a hozzá tartozó gappsot. Ha telefonról telepítek valamit, akkor az megjelenik a PC-n is a telepített alkalmazások között, viszont PC-ről nem enged telepíteni appokat.
-
ther
aktív tag
Van valami mód arra, hogy a telepített appokat ne kelljen újra húzni egy romcsere után?
-
ther
aktív tag
Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy mi a tapasztalat az utángyártott akkukkal kapcsolatosan? Egy új 1500mAh-s darab felér a gyári 1500ashoz? Mekkora az élettartamuk, ill. lehetnek-e káros hatással a készülékre? -
ther
aktív tag
Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy mi a tapasztalat az utángyártott akkukkal kapcsolatosan? Egy új 1500mAh-s darab felér a gyári 1500ashoz? Mekkora az élettartamuk, ill. lehetnek-e káros hatással a készülékre?
Új hozzászólás Aktív témák
- olvasd el a nyitó hozzászólást!
- tilos a függetlenítés!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- PS Plus előfizetések
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest