- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- A Sony Xperiának annyi?
- Apple Watch
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Mobil flották
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Begi
senior tag
válasz
bencsikgab #21352 üzenetére
Akkor is ezt produkálja a ROM, amikor még semmilyen app nincs felrakva, csak a default-ok?
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Lefutattam egy Antutu-t, mert próbálkozom az UV-vel.
És azt az eredményt kaptam, hogy a 3D a béka segge alatt van. ( Összesen ilyen 3300 pont körül kapott, 3D 714 ).
Összehasonlítottam egy másik SGS-el és mindenben jobb az én telóm, kivéve a 3D. Lehetséges hogy valami oknál fogva nem megy a GPU?
CM10.1 nightly, Sema kernel, 110% LiveOCTalálkoztatok már ilyennel, vagy csak ennyit bir a teló?
Üdv,
Begi -
Begi
senior tag
Tapasztaltatok már olyat CM10.1-nél, hogy beragad a GPS?
Google Maps-el navigáltam még reggel és most nézem, hogy azóta a GPS ébren volt. Bár nem szivta nagyon le az akksit, de 2 óra alatt igy is lejött 10%. Pedig kikapcsoltam a GPS-t mihelyst odaértem ahova szerettem volna. Fura. -
Begi
senior tag
Szerintetek ez belemegy az SGS-be?
Samsung Genuine 1800mAh Standard Battery -
Begi
senior tag
Kéne már egy új akksi az SGS-embe. A mostani 2,5 éve szolgál, és bár kibir 2 napot ha nagyon nem használom, de akkor meg minek az okosteló.
Melyiket vegyem szerintetek?
Momax 1700mAh
vagy
Epic 4G 1800 mAhKb. 5$ van a kettő között, ami nem egy nagy tétel.
De melyik a biztosabb? Ugye mind2 befér az eredeti hátlap alá?Előre is köszi,
Begi -
-
Begi
senior tag
válasz
SFAkos #16369 üzenetére
SoC adatlapját ha megnézed ( S5PC111 Exynos 3110 Galaxy S ), ott az áll, hogy 800Mhz@1.1V és 1GHz@1.2V.
Az órajel úgy áll elő, hogy egy külső oszcillátor fix értékét szorozzák fel, ami lesz a PLL órajel, majd ezt osztják vissza. Ha a PLL órajelet fel tudják húzni 2,8GHz-re, akkor simán előállítanak 1,4GHz-es órajelet. Ahogy nézem az adatlap alapján a PLL max. 2GHz hivatalosan. Gondolom kell egy kis fesz emelés, hogy elérjék ezt az értéket. -
Begi
senior tag
B.Ú.É.K minden kedves romolónak!
-
Begi
senior tag
válasz
Bowril #13618 üzenetére
Igen több változata van a Galaxy S-nek. Remélem neked sima S-ed van
. I9000 a típusa.
Van I9000B, I9001, stb.
Amit linkeltem JW8 az I9000-re van.Akksi kivétel ilyen ha bejön jó, ha nem, akkor e van kategória. Esetleg még azt próbáld meg, hogy elinditod SIM nélkül, majd utána SIM-el, illetve kipróbálhatod egy másik SIM kártyával, hátha az a hibás.
-
Begi
senior tag
-
Begi
senior tag
Tegnap meghülyült a Slim 3.0, pedig csak ráraktam a képernyőzárat miközben Angry-ztem. Nos bármit nyomtam nem jött vissza. Majd egyszercsak egy hot reboot-ot tolt, tehát csak a ROM rebootolt és PIN kódot sem kért. Mondom jól van minden rendben. De este merült 30%-ot. Ahogy néztem beragadt az Android OS. No mondom ráfér már egy cache wipe. Reboot to recovery, wipe cache meg dalvik. Reboot. És bootloop
.
Kernel odinnal flashel, nem segit. Jöhetett a fix recovery, majd a ROM reinstall. Pedig eddig nem volt semmi baja.
Lehet visszarakom a CM10-et, mert azon soha semmi gondom nem volt. -
Begi
senior tag
válasz
AG Sheppard #12924 üzenetére
A ROM része a kernel.
Csak kernel visszarakásával semmire sem fogsz menni. Ha vissza szeretnél térni gyári GB-re, akkor a teljes ROM-ot kell felraknod. Lásd első hsz. -
Begi
senior tag
válasz
AG Sheppard #12905 üzenetére
Slim Bean alapban Sema 2.5s kernelt tartalmaz. Igy ha felteszed a 2.9/3.0-ás Slim-et és nem tetszik a 2.5s, akkor upgradelsz 2.6s-ra.
-
Begi
senior tag
Itt a karácsony és ajándékozás ideje. Lehet hogy megajándékozom magam egy új telóval. De hogy mivel? SGS 3 nem tetszik, a 2 jó lenne, de kicsinylem a felbontást, illet csak 2 magos CPU van benne és a jövőre való tekintettel jobb lenne a 4 mag. Mi marad? HTC One X, esetleg X+, ezek mind nagyok. Miért nem tudnak 4" körüli telefont gyártani 720p-s kijelzővel és mindenféle extrával?
-
Begi
senior tag
válasz
Viktor89 #12205 üzenetére
Bár már rég volt fent CM10, de én mindig úgy állitom be a zenéimet csengőhangnak, hogy az alap zenelejátszóban megmondom hogy legyen csengőhang. Pontosan most nem vágom a CM10-en hogy lehet előhozni a lejátszóban a menüt, amiben ez az opció van, de pl. Slim-en: Music app->számlista->hosszan nyomvatart a szám cimén->use as phone ringtone. Ezek után már megjelenik a listában is az adott zene.
-
Begi
senior tag
válasz
sz.varhegyi #11789 üzenetére
Recovery sincs?
Első hozzászólás, JW8 felrakása. Ott van minden, Odin, ROM, Kernel. -
Begi
senior tag
Gondoltam kipróbálom a Slimet igy CM után, de sajnos nem jön össze.
Ahogy próbálom:
1. CWM wipe data / cache
2. Format system
3. Install zip from external sd -> Slim 2.9
4. Mivel elég gyorsan véget ért, igy 3 pont újra.
5. Install zip from external sd -> Slim_gapps
6. Reboot
És a Seamphore logónál elakad.
Mit hagytam ki, vagy mit csináltam rossz sorrendben?Aztán ha már lúd megnéztem az Elite-t (v5) is. Az simán felment. Csak az OTA updater szórakozik. Szerinte van újabb változat, de persze ugyanazt ajánlja fel, amit felraktam. Illetve a Phone valamiért zabálja az akksit. Erről tapasztalat? ( Amúgy gyors, tényleg gyorsabb, mint a CM10. )
-
Begi
senior tag
válasz
Segnior_Barthez #10972 üzenetére
+pit.
De igen.
Esetleg még utána kernel csere + optimalizáció. Lásd. első hozzászólás. -
Begi
senior tag
-
Begi
senior tag
-
Begi
senior tag
válasz
SzencziB #10291 üzenetére
Javaslom az első hozzászólás alapos áttanulmányozását!
Ha utána is lesz kérdésed, szivesen segitenek itt a topiclakók.
-
Begi
senior tag
válasz
icepeti #10106 üzenetére
Nálam is megvan ez a hiba. Modem cseréje nem segitett.
Próbálgattam a fényerővel játszani, és alacsony fényerőnél nagyon látszott, magasnál semennyire, azaz nagy fényerőn két lehetőség van
a) elmúlik,
b) csak nem látszik.
Úgyhogy kikapcsoltam a CM10-es light sesnor filter-t és bekapcsoltam a Sema-ban lévőt.
Igy most nem látom soha ezt az "effektet". -
Begi
senior tag
Ezt nekem is csinálja CM10 alatt JVO modemmel. 1-2 kilépés, 1-2 perc várakozás és megjavul. Még nem jöttem rá a miértre
.
Szerk.: Tudtátok hogy CM10 alatt, bár lehet hogy az összes JB alatt, ki lehet rakni a 2g/3g váltást a legördülő menüre? Sokkal egyszerűbb igy váltogatni.
-
Begi
senior tag
válasz
BoSSanCS #9411 üzenetére
CM10-ről tudok neked tapasztalatokat mondani. 2 hónapja használom, igaz ez a 2. vagy 3. CM10, mivel frissitettem. Fagyni még egyszersem fagyott, nem indult újra random, nem várt recovery mikor kivettem a zsebemből. Talán egy picivel kevesebbet bir akksi ügyileg, mint a GB, de 2 nap igy is megvan.
Vannak apróbb gondjaim vele. Pl. gyári böngésző leáll, ha olyan oldalt próbálok megnézni, ahol embedded flash videó van. Néha elfelejti a beállitott billentyűzetet. De komolyabb probléma eddig még nem volt.(V)
Kepi p4 630 Igazán nincs mit.
-
Begi
senior tag
válasz
Kepi p4 630 #9408 üzenetére
Beállítások -> Mentés és Visszaállitás -> Adatok mentése, meg automatikus visszaállitás-t be kell pipálni, illetve meg kell adni a google accot. (Sry ha nem teljesen igy van magyarul a név, de angolul használom)
-
Begi
senior tag
válasz
berczy03 #9391 üzenetére
Értem, akkor félreértettelek.
Ilyen galádságot én nem művelek, igy csak azzal tudok segiteni, hogy gugliztam egyet. Ezt találtam: Super Backup : SMS & Contacts
Ja amúgy most nézem hogy CM10-ben ha a névjegyeknél vagy, akkor bal gomb, import/export és vcf-be kimentheted a névjegyeket.
-
Begi
senior tag
válasz
berczy03 #9386 üzenetére
Én a google account-t használom erre. Ott tárolom a telefonszámokat, email cimeket, smseket (külön app). Illetve be van pipálva, hogy mentse a használt alkalmazásokat.
Igy kb. 5 perc alatt visszaállit mindent egy FR után. Feltelepit minden használt alkalmazást, igy már csak az alkalmazás adatait kell visszaállitani TiBa-val.
SMS-re meg SMS backup+. Ez eltart pár percig... -
Begi
senior tag
Használ valaki SwiftKey3-at CM10-el?
Valamiért nálam néha elfelejti a CM, hogy ezt a billentyűzetet használom és visszaáll a gyárira. Tapasztaltatok ilyet?GrooveHero: Akkor nem értem nálam miért csinálja ezt. Majd megpróbálom kitesztelni, hogy pontosan milyen körülmények között jön elő.
-
Begi
senior tag
válasz
polomaa #8972 üzenetére
Changelog:
-updated ondemand (ondemand is now default governor, changing governor using NSTools doesn't work at the moment, probably due to the power HAL - but ondemand is the only governor to take advantage of the latest CPU boosting approaches so it is the best choice anyway )
-removed deepidleÉrdekes hogy kiszedte a deepidle-t és ez az Ondemand governor is.
Köv töltés előtt felrakom -
Begi
senior tag
-
Begi
senior tag
CM10 (0930):
Nálatok is elég "sokat" eszik az Android System? Este is felébresztette párszor a telót és nem teljesen értem, hogy miért...
Jelenleg 19% töltöttségnél: 1nap 7h üzemidő, ebből 36% képernyő (3h 22m) és 14% Android System (38m keep awake)
No meg a Media server eszik még 4%-ot (31m -> nem hallgattam zenét...), mikor a Wifi csak 2%(3h 26m)
A régi CM10 ilyet nem csinált (0818) -
Begi
senior tag
GPS kérdés.
28-ai CM10 van fent 2.2.0-ás Sema kernellel és ZSJW1/XJW1 (mindkettőt kipróbáltam) modemmel. A GPS egy ratyi. Nem a jel erősségek, műholdak nem látása miatt, hanem mert egyszerűen állandóan eldobja a jelet. Még anno a 0818 körüli CM10-el nem volt semmi probléma.
Esetleg van valakinek ötlete, hogy mi okozza ezt? Illetve mivel lehetne javitani?
Nincs papiros fixem, de az érintkezőt egy kicsit feljebb hajlitottam.
Másnak mi a tapasztalata a CM10-es ROMokkal? -
Begi
senior tag
Olvasd el az első hozzászólásban található leirást. Ott van minden ami kellhet neked.
[lAyCsI]: Pótakksi?
MPeter87: Mikor hozzáadom az új bejegyzést, akkor mindent megszerkesztek benne, szóval nálam ilyen még nem volt. Viszont sokszor nem jön az értesités. Csak később... Elég vicces néha
-
Begi
senior tag
Most nézegettem a CM10-ben, hogy nem lehet 3G-t osztani Wifin? Vagy csak láma vagyok és nem találom a beállitásokat?
-
Begi
senior tag
válasz
GrooveHero #8352 üzenetére
CM10 alatt nem igazán akar működni.
Vagyis behozza a tárcsázót, de nem csinál semmit. És ha esetleg rábökök a hivásra, akkor irja ki hogy "executing USSD code...", és aztán error-t dob. -
Begi
senior tag
Android sebezhetőség és nem Samu betegség.
Zedroxine Első hozzászólás GPS fix része.
-
Begi
senior tag
válasz
radicspeter1 #8259 üzenetére
Úgy-úgy. CM10 teljesen "smooth" még 1 hónap után is.
Más: Most felraktam a Devil kernelt próba cseresznye miatt és mintha kicsit gondolkodósabb lenne, mint a Sema.
-
Begi
senior tag
Felraktam a mai Nightly-t + 2.1.1 Sema kernelt. Csak simán CWM-ben install zippel. És most valahogy akad az egész. Nem vészes, de vannak mikrolaggok.
Nyugtassatok meg, hogy Wipe Dalvik meg Wipe cache partition-nal nagy bajt nem csinálok és minden adatom megmarad, ugye?
( Eddig csak teljes wipe-al tettem fel új fw-t, de gondoltam kipróbálom ezt a módszert is, mert kicsit gyorsabb)
-
Begi
senior tag
válasz
GrooveHero #7184 üzenetére
Amúgy azt nézem hogy már van 1 experimental változat, bár ennek a nevében nincs benne az Mx: itt
cm-10-20120901-EXPERIMENTAL-galaxysmtd-stk9test.zip(#7182) cselt:
Teljesen mind1, hogy milyen USB kábelt használsz, csak mikro legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- olvasd el a nyitó hozzászólást!
- tilos a függetlenítés!
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- PlayStation 5
- Milyen széket vegyek?
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 87%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 83%, Átlagos, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest