- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
sziasztok.
most kaptam egy sgs-t, hogy tegyek ra egy gyors, jo romot.
mit tudtok ajanlani?
esetleg miui-bol mi az ami a legjobbnak mondhato?
elore koszonom a tanacsokat! -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
schawo #12216 üzenetére
én nem azt sérelmeztem, hogy számlát kérnek.
hanem azt, hogy mindkettőt, vagyis mind a számlát, mind a garancia levelet.
én spec. nagyon nagyon ritkán kérek számlát vásárláskor külön, a blokkon ügye meg semmi nincs.....
igazából csak a garancia jegyet őrizgetem, mert a jogszabály szerint elegendő annak megléte.
jelen esetben annyi szerencsém van/volt, hogy megvan a számla is (110e médiamarkt) így nincs mibe belekötni.....
egyébként eddig én is maximálisan meg voltam elégedve a samsung termékeivel és a garanciális javításukkal, hozzáállásukkal, s1-et és s2 -t is javíttattam velük *5 nekik...eddig.
szerintem sokan próbálnak ilyen-olyan módon garancia jegyet szerezni és azzal gariztatni a "kóbor" termékeiket és ezt unta meg a samsung mo-i részlege.
viszont ennek előbb utóbb fogyasztóvédelmi panasz lesz a vége. -
HUTCHDB
nagyúr
srácok!
a lányom telefonja megadta magát, dobálja a hálózatot, újraindulgat, így szervizfutárt rendeltem.
ma hívtak vissza a samsungtól, és ledöbbenve hallgattam amit az ügyfélszolgálatos hölgy mondott, nevezetesen a sok szürke import miatt a gyári garanciát csak úgy lehet érvényesíteni, ha mind a számla, mind a garancia jegy megvan és azon semmi féle javítás nincs.
kicsit elkezdtem vitatkozni, hogy a fogyasztóvédelmi törvényben foglaltak szerint nem lehet elkérni mindkettőt, de aztán ráhagytam, mivel nekem mind kettő megvan.
azért ez elég durva..... -
HUTCHDB
nagyúr
no kb. 30 óra használat után a gyári jw5 is produkálta az újraindulást, sőt többször elment a térerő is.
szerintetek ezt szervizben hogyan tudják reprodukálni?
mert hiába mondom, hogy nekem ezt csinálja, ha nekik jó néhány órán keresztül nem.
vagy tesztelik ők is 36-40 óráig?
egyébként tudom, hogy ilyenkor csinálnak egy szoftver frissítést, mondván biztos az a hiba....de nem mondhatom nekik, hogy NE, mert most tettem újra az egészet full formattal, meg mindennel és 2 napja van rajta a gyári rom....no meg azt sem, hogy először miui-n, majd tigeren, cm 10-en és slim-en is ugyanezt produkálta.... -
HUTCHDB
nagyúr
ezt a memória kártya dolgot kipróbáljuk még.
egy dolgot vettünk még észre. nevezetesen azt, hogy ha internetet kap szinte azonnal megbolondul.
mondjuk csak wifi-ről tud még egyenlőre netezni, mert jövő hónaptól aktiváljuk a mobilnetet neki.
pl. volt olyan, hogy reggel elment az iskolába, egész nap tökéletesen működött a telefon, ahogy hazaért, azonnal kikapcsolt...de mondom, ez csak főzött rommal volt így! -
HUTCHDB
nagyúr
sajnos már jó ideje szívok ezzel a problémával és nem állítgatok én vissza semmit
kb. 2 hete adtam oda a lányomnak, előtte nálam soha nem volt baja.
mielőtt átadtam teljes full törlést, formázást csináltam (belső sd formázást is) és arra raktam fel az épp aktuális miui-t.
aztán már másnap jelezte a lányom, hogy valami nem stimmel, mert kikapcsolt a telefon reggelre, vagyis nem ébresztette....
hiába tettem fel gyári romot odinnal, particionálással, majd arra a főzöttet ment egy ideig, (volt amikor 10-12 óráig) aztán ismét előjött a gond.
mivel arra gondoltam, hogy valami az új particiós JB-kel van, így tettem vissza ics alapú miui-t is, ráadásul olyat, ami nálam hetekig ment minden hiba, fc, sod, random reboot nélkül, de azzal is ez lett a vége.
ma reggelre untam meg a romolásokat, és úgy döntöttem, hogy szervizbe küldöm.... de "sajnos" a jw5 teljes alapon (még rootolni sem rootoltam) nem csinálja....pedig már volt szinte teljesen lemerülve, ismét csutkára töltve, merítve stb. -
HUTCHDB
nagyúr
no túl vagyok a mai napon is, de a gyári jw5-el semmi kikapcsolást újraindulást nem produkált a telefon.
ez hogy a francba lehet, hogy bármilyen főzött romot teszek fel, legyen az miui, vagy bármi más, random újraindulást, recoverybe ugrást csinál.
másnál volt már ilyen? -
HUTCHDB
nagyúr
srácok, mi az utolsó gyári rom, amivel szervizbe lehetne küldeni a készüléket?
bármilyen romot teszek rá, viszonylag hosszabb töltésnél (kb. fél óránál hosszabbnál) kikapcsol, vagy újraindul. -
HUTCHDB
nagyúr
volna egy kerdesem:
hogy lehet az, hogy a romod majdnem 400 mb?
nem kotegedes, nehogy felre ertsd, nem piszkalas lenne, csak mi az ami ennyire megnoveli a meretet? -
HUTCHDB
nagyúr
hát éjszaka kb. 3-ra végeztem vele, majd rátettem a töltőre, úgy mentem csucsukálni.
reggelre ki volt kapcsolódva......
újraindítottuk és egész nap ment.
volt már vagy 2x 20-25 perces töltés is, de azóta nem volt gond.
kb. 3 órája sem a telefonról, sem a gazdájáról nem tudok semmit.....szerk:
ja a lockscreen...nálam volt, azóta nem jelezte a tulajdonosa, hogy gond lenne. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Segnior_Barthez #11058 üzenetére
a MI "market"-ben van kereső.
ott írd be pl.: google play és már töltheted is le a "gyári" áruházat.
de nagyjából minden program ezen a MI marketben is elérhető... -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
logarithm #11040 üzenetére
ezt a recovery reboot-ot nem tudom megcsinálni, mert ha megcsináltama formatokat, akkor ugye hiányzik a system és akkor már csak odinnal tudom ismét életre kelteni....
de most megpróbálom system törlés nélkül.
hiába van benne külső sd, azt sem látta a formatok után....
no mindjárt nekiugrok ismét! -
HUTCHDB
nagyúr
no ehhez mit szóltok:
kb. 1,5 órája szívok a miui feltelepítésével....
DE el sem jutok odáig, hogy elindítsam az installációt!szóval felteszem a 3 fájlos +pit-es JW8-at reparttal.
aztán sema 2.7.4-es kernelt.
recovery.
itt: wipe data/factory reset, wipe cache, wipe dalvik
aztán mounts and storage menüben átállítgattam a mounts-okat (unmount -ra), majd szépen elkezdtem a formatokat system, cache, data, datadata.
ezután jött volna cwm-ből install zip from sdcard ...... de not found
mondom mi van?
hát nem talált egy file-t sem, amit installálni tudott volna.no ezt megcsináltam vagy 2-3x.
ugyan ide jutottam.természetesen a miui file ott van, volt az sd-n.
gondoltam szépen megnézem lépéséről lépesre, hogy meddig érhető el a fájl.
először a wipe-ok-ig jutottam aztán a system törlése után már nem volt elérhető, majd kihagytam a systemet, és már az új data formatot sem "bírta" és így tovább...cache, datadata.
most már semmit nem enged törölni!!!!
vagyis még egy wipe data/factory resetet sem tudok csinálni, mert azt követően nem érhető el a telepítendő zip fájl.kb. 8-10 alkalommal tettem újra az egészet odinnal reparttal.
próbáltam usb mount-ot is, a pc látja a zip-et és az egész telefonon lévő összes fájlt, így mount-olni sem tudtam semmit, hiszen amit szerettem volna az ott volt....
szóval fogalmam sincs mi lehet a gond, de ilyet még nem láttam.
minden építő ötletet meghallgatok!
most még csinálok egy belső sd kártya törlést is...hátha......
-
HUTCHDB
nagyúr
bocsánat, ha kiegészíthetném annyival, hogy itt van egy nagyon pazar leírás.
szokott egyébként gond lenni a particiókkal is, főleg, hogy most még a cm10 is 2x "váltott" már.
nekem is gondom volt, pedig eléggé rutinosnak számítok MIUI téren...
én azt mondom, hogy ha van idő és "más rendszerről " jön az ember, akkor jobb a teljes gyalu repart 3 fájl+pit odinnal, majd úgy rá a miui. sok idegeskedéstől, "nem jó ez" dologtól kíméli meg az ember magát. -
HUTCHDB
nagyúr
igen, mar en azt szedtem le.
reggel feltettem kutkut forumtarsunk javaslatara () a 3 fajlos+ pit- es jw8- at reparttal.
azota nem kapcsolt ki.
de mar keszulven a MIUI felrakasara, gondoltam egybol az altalad ajanlott king felet toltom le.
mar akkor (kb. 2 oraja) mar az uj volt fent.
most vasarnapi ebed, de ha hazamegyunk, akkor teszem is felfele!
a multilangban van magyar nyelv? -
HUTCHDB
nagyúr
áááhhháámmmm.
én erre gyanakszom.
de lehet kutkut társunknak lesz igaza és megy rá egy gyári rom, aztán újból MIUI....
a lányomnak tettem fel közben egy új cunát, azt mondta, azonnal tegyem vissza az előzőt (mármint a MIUI-t), mert ez gusztustalan...bocsánat azoktól akik azt használják.... -
-
HUTCHDB
nagyúr
egyszerűn bármelyik romot teszem fel, mindegyikkel újraindulgat.
most visszatettem egy régi olaszt, ami az én használatomban nagyon jól működött, de azzal is random restart.
most megpróbálom a brad 2.7.27-es romját feltenni, azt használtam majd egy hónapig...majd meglátom. -
HUTCHDB
nagyúr
feltettem a king miui-t.
sajnos a zenelejatszo fc-zik.
igy teszem vissza nandroid backup- bol a miui.us oktober 5- i verziojat.
egyebkent a romban levo (gondolom uj) semaphore kernel szerintem "laggolosabb" , mint a regebbi 1.6.1-es devil. -
HUTCHDB
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
nem tettem fel az olaszt.
igazabol most mar egy ujabb angolt keresnek.
hogy miert?
a lanyom azt mondja, ugy jo a telefonja, ahogy van. ( miui.us 2.10.5)
en romolnek es keresnek egy jo magyarul tudo romot, de most mondja, hogy nem zavarja, hogy angol, mar annyira megszokta, hogy eszre sem veszi..... raadasul most fog eretsegizni es szerinte pont igy jo, mert gyakorol es ha valamit nem ert akkor legalabb utana nez.... -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
logarithm #10298 üzenetére
ja, így tiszta, köszi!
igazából a lányomnál van a telefon és azt mondta, hogy csak akkor engedi lecserélni a miui.us 2.10.5.-ös verziót, ha sokkal jobb az új.
nagyon meg van vele elégedve, alig engedi ki a kezéből.....
szóval csak miui és csak ettől tökéletesebb romot keresek.
mondjuk lehet egy nandroid mentés után szépen sutyiba felteszem neki a bok92 által kipróbál utolsó verziót. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
KTHEORIGINAL #10196 üzenetére
én nem ismerem a romodat, de azt mondom, hogy csak támogatni lehet, ha valaki dolgozik és közé tesz egy ilyen művet.
korábban több hónapon át, hétről-hétre voltam tesztelője s2-re portolt romnak és tudom mennyi munka, vívódás, csúnya szóval élve szívás van egy ilyennel addig, amíg kiadható állapotba nem kerül, így :szóval további sok sikert és kitartást kívánok!
-
HUTCHDB
nagyúr
no és ebben működik a
kamera, videó? -
HUTCHDB
nagyúr
srácok, van már alternatíva a miui.us 2.10.05-re, amire érdemes lecserélni azt?
-
HUTCHDB
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
GrooveHero #9748 üzenetére
neked is!
-
HUTCHDB
nagyúr
ki, mit tud arról, hogy mikor lesz új multilang miui?
a lányomnak kellene a magyar nyelv...mondjuk nem baj, hogy egy kis "szakmai" angolt is tanul.... -
HUTCHDB
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
a francba..... mar pedig le is toltottem.....
azt nem ertem, hogy sehol nem jelzik xda-n, hogy gond van ezzel a felvetellel...
ez valami magyar specifikacio?egyebkent ma reggel jott meg tavszamlan a mobilszamlam.
kicsit meglepodtem, hogy van benne 2 db Angliaba kuldott sms-em.
nezem a datumot, hat ez az uj miui megjelenesenek datuma.
csak szolok, hogy a kezdo lepeseknel (xiaomi account) szerintem kuld egy sms-t...szoval csinnyan banni a frissitgetesekkel.... -
HUTCHDB
nagyúr
semmilyen....
alapon használom és így is tökéletes!
ha jól tudom "V" kollegának van ehhez a kernelhez jó beállítása, szerintem majd megosztja, ha megkérjük.MÁS!
a mi company (xiaomi) kiadta második telefonját.
ha lehetne garanciával kapni, azonnal megvenném. -
HUTCHDB
nagyúr
jb miui fronton a mai napon azt allapitottam meg, hogy sajnos minden multi rommal gond van. eredeti nyelven, sott tobb mas nyelven (angol, nemet) sincs veluk semmi gond, viszont magyarul mind behal. (system ui fc-ve) biztos vagyok benne, hogy a framework nincs normalisan visszaforditva, igy ez nem is fog mukodni az elkovetkezo idokben.
sajnos azt latom, hogy ha nem lesz normalis magyar forditas, akkor a miui csak "idegen nyelven" lesz hasznalhato.fo_di!
te jobban kepben vagy.
mit szolsz ehhez? -
HUTCHDB
nagyúr
igen, latom.
meg este ismet feltettem.
feltettem hozza a multilangot is.
ugy mar elment.
viszont ujrainditas utan u.a. a helyzet, mint az olasz rommal, vagyis system ui leall. nincs statusbar, es nem lehet fogadni a hivasokat.mivel ezen a hetvegen nem lesz uj kiadas, igy maradok a portugalnal.... mondjuk abbol lehet felteszem a magyar nyelvet is tartalmazo verziot.
-
HUTCHDB
nagyúr
ez a portugal, ami nekem most ismet visszakerult, teljesen jo lenne, de nincs video......
vegul is ezert kerestem volna valami mas valtozatot.
ahogy en nezegettem a hozzaszolasokat es magat a romot is, a kingsoft szerintem a miui.us verziora epul, sok beallitasi lehetoseggel.
lehet neked tettszene... nem teszed fel ? -
HUTCHDB
nagyúr
új kingsoft miui:
[link]
új partició, +multilang!
goooo to flash.... -
HUTCHDB
nagyúr
portugál miui-ban (hoz) már van multilang:
[link]
nem próbáltam, de a rom xda-s 1 hsz-ben ott a link is. -
HUTCHDB
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
nekem eddig hibatlan, nem volt semmi gond.
uzemidoben is teljesen jo, meg 40 %- on allok, ami nalam igen jo.
a sema kernelt soha nem szerettem, igy bevallom oszinten, ehhez a verziohoz meg ki sem probaltam.
egy biztos a mackay-tol a devil jobb.
szerintem egy probat meger.... tedd fel. -
HUTCHDB
nagyúr
az olasz 2.9.29-es miui romot használja valaki?
nekem nem akarja az igazat az istenért sem.
újraindítás után az egész behal.
most feltettem a portugált.
mackay kernelt ehhez a rtfpessoa romhoz feltette valaki? -
-
HUTCHDB
nagyúr
ÚJ MIUI a porondon!
dicsérik, hogy gyors és laggmentes...viszont mackay kernellel van "szerelve". -
HUTCHDB
nagyúr
no kiprobaltam az uj miui-kat, pontosabban a portugal, illetve az olasz verziot.
hat nekem az olasz jobban bejon.
"gyari" 160-as devil kernellel, szinte teljesen hibatlan.
nem tudom a semaval jobb lenne-e...
na majd raprobalok arra is.
Új hozzászólás Aktív témák
- olvasd el a nyitó hozzászólást!
- tilos a függetlenítés!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest