- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- A Sony Xperiának annyi?
- Apple Watch
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Mobil flották
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
Just_Reboot #25787 üzenetére
gravitybox ?
-
Tonyk
veterán
válasz
quailstorm #25719 üzenetére
Újszülöttnek minden "vicc" új! Nagyon régi ez a macska c. történet.
-
Tonyk
veterán
válasz
galaxys80 #25627 üzenetére
Akkor leírom ovis stílusban. Akkor még az S3-at akartam megvenni a MediaMarktban, lévén akció volt rá. (később itt a kollégák lebeszéltek róla, így utólag hál' Istennek)
Elmentünk a feleségemmel egyik hétköznap (merthogy ilyenkor kevesebben vannak), első előadásra (mert hogy olcsóbb) a szegedi Plázába a Cinemy Citybe, megnézni a Holnap határát. Jó film, de most ez nem lényeg... A gyerekeket lepasszoltam anyámnak. Mindenki jól jár, anyám unokázott, mi meg 8 év után lementünk moziba együtt, gyerekek nélkül. És nem mesét néztünk! 9. sor ban ültünk középen, a lábnyújtogatós sorban.
A mozi mellett van egy mobilos. Amikor vége lett a filmnek, kifelé jövet, odamentem megkérdezni (számmal) mennyit adna érte. A bácsi megfogta (mindkét kezével), forgatta, nézegette (mindkét szemével, mert hogy kettő is volt neki), majd a száján kiesett az a mondat, amiből csak idéznék egy töredéket hogy: "23-25 ezer forint" (Igen forint. Nem pezó, lej, drahma, líra. Forint.), tartozék és doboz függvényében.
Ebből mertem levonni azt a következtetést, amit leírtam, igaz rövidebb formában.(#25626) ( V )
A fényképezőgép működik. Igaz egyetlen egy képet lőttem, és nem nagyon nézegettem. Ha fényképezni megyek viszem a Nikon DSLR-t 18-105-el, az mindenre elég
De csinálok ma képet és küldök belőle mintát.
Tegnap éjszaka még próbáltam ezt-azt. Wifi: Ott ahol az S meghalt (panelban 3-4 fal mögül), ott ez olyan vígan elvan, hogy majd kirepül a kezemből.
FM -rádió is van, kafa: RDS, rögzítési lehetőség. Galaxy S fülesével megy.Ami most így hiányzik, a húzogatós írás (google billenytűzeten), és a "hangírás". Melyik google csomagból is lehetne ez kivadászni? Erre nincs ötleted?
-
Tonyk
veterán
Látom mindkettőtök értelmezésbeli nehézségekkel küzd:
"Egyik nap kérdeztem egy szegedi mobilost, azt mondta 23-25-öt az S-ért." : Pláza -
Tonyk
veterán
Eddig a root pikkpakk (galaxy s-nél is egyszerűbb). IMEI mentés (120byte!) egy klikk, CWM szintén. Ezek mind-mind rendszer alól, recovery nélkül.
Igaz csak 4.2.2-es rom van alá, de hátha később alakul majd ez is. Annyi hátrányát látom, hogy az alsó gomboknál nincs visszajelző led, de mivel a samsungon u.o vannak ezért nem jelent gondot a használata (inkább fura)Viszont van többszínű állapotjelző led!
Masszív, igényes felépítmény, Elméletileg fém keret (még nem nagyon karcolgattam), belső ház fém. Hátlap műanyag, de rendkívül passzentos, brutális hangerő, telefonálás hangminősége kiváló, másik oldal is dícsérte. Ja, és két kártyás (igaz dual standby)!
Rendeszerindítás: a bekapcsoló gomb megnyomásától számítottan 15 másodpercen! belül használható a telefon. Le voltam döbbenve az első bekapcsolás után.
Egy két feature hiányzik a CM után, de lehet csak még nem találtam meg a teljesen alap androidban.
Antutuzóknak 17700 feletti a pont, zenebuziknak: wolfson dac.
Egyik nap kérdeztem egy szegedi mobilost, azt mondta 23-25-öt az S-ért. Ha sikerül elbótolnom, akkor került már vagy 12E-be ez a kicsike...
-
Tonyk
veterán
Srácok!
Aki pici pénzért (27E-től csoportos rendelésben akár (én nem voltam ilyen szerencsés ill. nem bírtam kivárni, így 36 lett, de legalább "magyar" boltból)) akar jót magának: Jiayu 2GF. Iszonyat pörgős kis jószág. Lekopogom: kopp-kopp-kopp
-
Tonyk
veterán
Ehhez mit szóltok? Ezzel szemezek. Ennyi pénzért ajándék. Elég jó véleménnyel vannak róla mindenütt.
-
Tonyk
veterán
válasz
grabber #25509 üzenetére
Nem is igazán a szoftveres mahinálás érdekelt mert az megoldom. Hanem pl. milyen egy S mellett, vannak-e zavaró típushibái, olyan mint az S-en a krómkeret, beégés, gps.
Nexus: Az a gond, hogy nem szántam rá egy vagyont, Moto G 60E, ez már száz, Nexus 5 110-120. Ha nem parancsolok megálljt, nincs vége soha. A gari is fontos számomra, lévén nem akarom félévente cserélgetni. Moto G és a Nexus talán ebből a szempontból bajos lehet, a külföldre postázgatással.galaxys80
Hallgatok az ép ész, de nem hittérítő érvekre.
A Moto G forumban csak azt olvasom, hogy minden milyen csodálatos, és ez már gyanús. Jött egy srác, elmondta, hogy gagyi műanyag, érzéketlen kijelző, szoftverhiba hegyek. Erre nekiugrottak, és csak az volt a válasz, hogy akkor is csodálatos készülék. Le is írtam nekik, hogy nekem ez ilyen önigaolásos történetnek tűnik, akkor meg nekem ugrottakCsak az felejtik el, hogy van akinek nem a zenehallgatásban merül ki egy telefon használata.
Itt meg S3-ra mondták, hogy inkább ne mert belassul, kínlódik, stb. -
Tonyk
veterán
válasz
grabber #25505 üzenetére
Először is köszönöm.
Másodszor nem összehasonlítást kértem, ilyet nem írtam!!!!, hanem tapasztalatot, véleményt. Nem mindegy!
Napokkal ezelőtt bedobtam az S3 kártyát, de akkor röptében lebeszéltek róla és ajánlották a moto g-t. Ott viszont azzal viszont nem tudok megbarátkozni, hogy ha rootolni akarom, motorolától kell kérjek hivatalosan kódot, amivel le is mondok mindenféle garanciális igényemről a jövőben.
Ezért néztem olyan telefon után, ami az után szintén mókólható "szabadon", és ha gáz van visszaállíthatom original állapotra. Úgy látom a LG G2 ilyen. + a design is jobban teszik az LG esetében. -
Tonyk
veterán
válasz
grabber #25503 üzenetére
Hiába vered a fejed a falba, ha neked annyi jut eszedbe a "tapasztalatról" hogy "van a családban", és szerinted ez így a feltett kérdésre ok, akkor inkább hagyd a fenébe, hátha valaki értelmesen tud válaszolni. Nyilván kíváncsi lettem volna a tapasztalatra a G2-vel kapcsolatban, azaz a véleményre S tulajdonosok körében. De látom nem sikerült magadévá tenni a feladatot.
-
Tonyk
veterán
Srácok, LG G2-ről van tapsztalat?
-
Tonyk
veterán
Egy dolog nem teszik ebben a moto g-ben. nincs fizikai gomb alul + ott egy rohadt nagy kihasználatlan terület.
-
Tonyk
veterán
lehet a borítékba marad a zsé....
-
Tonyk
veterán
Köszi srácok!
-
Tonyk
veterán
Srácok. Csütörtökön akciós lesz az S3 a MM-ban.
Aki esetleg váltott, vagy már hasonlította össze a kettőt, attól kérdezném, hogy megéri-e váltani?
-
Tonyk
veterán
Hogy én is panaszkodjak, továbbra is agyfaszt kapok a slimkattől. Újraindítás után elfelejti a Csengőhangokat, Gmail fiókok és E-mail fiókok értesítési hangjait. (legújabb 3.10-es 3439-es build)
-
Tonyk
veterán
válasz
glacious #24992 üzenetére
Én türelmes vagyok. Kérdés, hogy a hívó fél az-e?
Felraktam a mai weeklyt. Beállított Nova Prime, szépen visszaállt alap verzióra
Azért ez CM alatt megoldott volt, hogy nem piszkálta a full launchert. Igaz ott Apexet használtam. Ha ezt még egyszer eljátssza váltok vissza Apex-re. De képes vagyok a CM11-re visszaváltáson is gondolkodni, mert ez is épp olyan hulladék lassú, mint a CM.
Telepíteni sem engedi a Prime-ot, uninstall, reboot, install...., csak előtt legyen másik launcher....Szerk:
Most nézem... a beállított értesítési és csengőhangokat is elfelejtette.
Hajj, de bugos ez még... -
Tonyk
veterán
Slim (JB) alatt van valami megoldás a fekete hivásfogadás képernyőre? Csörög, de tök sötét a kijelző, felvenni fel lehet csúsztással.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
V, nem tudod véletlen miért nem működik Slim alatt a "kézmozdulatokkal gépelés"? (A csúsztatós írás)
Most tettem fel a slim-et-> alap billentyűzet: Android-billentyűzet (AOSP) , Kézmozdulatokkal gépelés előtt pipa, de hiába huzigálom, nem jó neki.
-
Tonyk
veterán
válasz
schumi #24223 üzenetére
"a menet ahogy csináltam:
-pda-hoz betalloztam a kernelt ->root
-ezután 4 fileos (pit,pda, csc,modem)
ezután teló wipe clean meg cache clean"Először is fordítva: Négy fájlos (repart pipa) , majd csak ezután (reboot után) jön a kernel.
Másodszor: Milyen "négyfájlost" toltál rá? Mert ha 2.2-est akkor nyilvánvaló, hogy az van rajta. Ja, és 4.1-ből nincs négyfájlos, de még csak 4.0-ból sem. 2.3.6 a vége (de alapnak ez kell, mármint négyfájlos) -
Tonyk
veterán
válasz
Woodrow #24167 üzenetére
Saját tapasztalatomat írom le:
A lehető legrosszabbat tetted fel. Nálam ez volt a legpocsékabb az összes eddig próbált rom közül. Akármelyik nightly jobb lett volna.
Ha JB mindenképp, akkor ezt keresd meg valahol: cm-10.1-20130813-NIGHTLY-galaxysmtd.zipAzonban akármelyik KitKat-es , mondjuk a legfrissebb CM11 nightly is nagyon kafa.
-
Tonyk
veterán
válasz
mrrr74 #24148 üzenetére
"amit linkeltél"
Ha a KK-ról beszélünk :
2.3.6-on először is kéne valami cwm-es kernel, de gondolom az megvan. Recoveryben install előtt biztos ami biztos nyomj wipe data / cache / dalwik -ot.
Recoveryből kell telepíteni install zip-alól, (első telepítésre hibát ír ki, semmi gond még egyszer indítsd el és jó lesz neki) , Utána mehet a KK-s semaphoreos kernel (install zip alól). Az s-es verzió picivel több elérhető ram, de megszorításokkal, a betű nélküli verzióban minden működik. A tar-os odinból , a zip-es recoveryből telepíthető. Ha már recovery alatt feltelepült a rom és ha már ott vagy nyilván célszerű a kernel is innen fellőni.
Ha ez megvan jöhet a gapps (google cuccok) szintén recovery alól. -
Tonyk
veterán
válasz
mrrr74 #24142 üzenetére
Mi mindenhol összefutunk?
Ez egy 2.3.6 -os JWB. A kolléga jó akkuidőt produkáló romot kért. (gyanítom nem erre gondolt
)
Pár hozzászólással feljebb minden szükséges linkelve van: [link] [link] még több sema kernelSzerintem te sem erre gondoltál, hanem valami JB-re. Én CM11 nightly-kat használok. Hozzá való sema kernelek. Felettébb baráti számomra.
-
Tonyk
veterán
válasz
kulcsari #24137 üzenetére
Erősen kevered a használható és kihasználható fogalmát.
Mondjuk hogy ennyi RAM elérhető számodra, a többin meg ott ül az oprendszer. Tehát nem mondhatod, hogy nem használja ki.
"495 körül használ"
Ki van zárva, hogy ennyit láttál valahol is elérhető/használható RAM-ként.
Lehet pár megával több ramot kipréselni kernellel, de bizonyos funkciók (nem feltétlen) ugranak is vele.
-
Tonyk
veterán
válasz
Woodrow #24135 üzenetére
GB-hez való pl. semaphore kernel(odinba a pda-hoz, repart elől pipa KI!!!!) és kész vagy mindennel root, cwm.
-
Tonyk
veterán
válasz
Woodrow #24125 üzenetére
akár urdut vagy malayamot is rakhatsz
Háromfájlos jwb, amiből neked csak PDA és a PHONE kell.
magyart is tartalmazó csc
pit fájlOdinba (1.82) bele ezeket (pit a pithez, phone a phone-ba, pda a pda-ba, csc a csc-be), repart elé (auto-reboot, F.reset time előtt már ott van) pipa , osztán' hajrá.
-
Tonyk
veterán
Érdekes "újítás" a következő nightlyban: "Add support for incremental updates"
Mi tartott nekik eddig ?
-
Tonyk
veterán
válasz
vbalazs1989 #24026 üzenetére
Az összefoglalóban (1. hozzászólás) található linkkel már próbálkoztál?
-
Tonyk
veterán
Felraktam a legfrissebb cm11 nightly-t. Egyenlőre megváltás a cm10.2 stable után. Az valami hihetetlen módon elcseszett szar volt.(laggolt, mint az állat)
Viszont látok benne ilyet, hogy Futtatási környezet: Dalvik vagy ART. Próbálta már valaki az ART-t? Jobb-e?
-
Tonyk
veterán
na... még egy önkéntes rendőr....
Új hozzászólás Aktív témák
- olvasd el a nyitó hozzászólást!
- tilos a függetlenítés!
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- PlayStation 5
- Milyen széket vegyek?
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 87%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 83%, Átlagos, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest