- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bubu333
tag
Abba már bele se akartam menni hogy majdnem mindegyik governor-ral meg lehet csinálni bármit, amit a másikkal, ha hajlandó vagy behangolni. Én úgy tekintek ezekre mint előre definiált presetekre a winamp-ban. Minek csináljak a sartass-ból elemzabálót ha arra van 2 másik governor.
-
bubu333
tag
A governorokkal / romokkal / kernelekkek kapcsolatban csak annyit, hogy megjelenése óta folyamatosan a cyanAOSP v0.3 van fent. Nagyon meglassult az utóbbi időben, de egy CPU managerrel megnéztem, hogy csak a facebook messenger app húzta mint a állat. Törlés után totál visszagyorsult. Tegnap a smartasV2-t lecseréltem interactive-ra és olyan jó gyors lett megint, mint amikor mindenki ódákat zengett róla.
Szal röviden a lényeg, ha a ROM-od belassul:
- A facebookot telepítsd újra, a messengerét meg takarítsd el a picsába
-Felejtsd el az egyébként akksi kímélő smartassV2-t és tegyél be interactive-ot, vagy ha az neked túl gyorsan merít akkor is legalább egy ondemand-ot.Ha ezt megcsinálod tökmindegy melyik JB van fent.
Szerk: ...meg hogy meddig, az enyém azt se tudom mikor ment fel.
-
bubu333
tag
Sziasztok!
Most, hogy (230ft-ból) megoldottam faterral az USB cserét, rakni akarok valami új romot a cyanAOSP v0.3 helyére. Az is lehet hogy még használom egy kicsit amíg csak lehet, de érdekelne hogy mik a menő romok mostanában. CM10.1 mennyire jó mostanában. A Tiger jobb? Mik vannak még ezen kívül?
-
bubu333
tag
Sziasztok!
Ezekkel a 3500mah extended akksikkal mi a tapasztalat aki vett ilyet? Kétszer addig bírja? Tönkremennek hamar? Hátlap patent?
-
bubu333
tag
Hali!
Ha van a Tab 2 10.1 képernyőjének közepén egy beégett pixelem és szeretném kicseréltetni képernyőt, akkor mi a leggyorsabb megoldás erre? Van ezeknél is garanciafutár meg háznál javítás meg ilyenek? Vagy elviszi és akkor ad addig cserekészüléket? A lehető legrövidebb ideig szeretném nélkülözni. Tud valaki erről valamit?
-
bubu333
tag
Sziasztok!
Egy ideje nem voltam, mert a cyanAOSP v0.3 még mindig tök jól megy nekem.
Most viszont az a problémám, hogy a micro USB dugóm elromlott, gondolom elhajlott benne valami. Ha rádugom a töltőre vagy a gépre akkor szerencsére tölt, de nem érzékeli hogy rá lenne dugva akármire is.
USB dugó csere mennyibe kerül, illetve ha lerendelem 1000Ft-ért az e-bayről akkor nehéz-e ráforrasztani az alaplapra?
-
bubu333
tag
válasz
jjeahh #18101 üzenetére
Nem csinálok több képet mert ugyanannyi látszik rajta mint ezen a képen. A műanyag színe a króm alatt teljesen jól látszik a képen bár élőben nem lilás, amúgy nem foltos, nem karcolódik jobban vagy nehezebben. Még fénye is van, még ha tompább is mint a krómnak volt. Megkockáztatom hogy így jobb mint volt.
Attól viszont mindenkit óvva intek, hogy fémmel álljon neki lekaparni, mert az keményebb mint a keret. Remélem nem kell ecsetelni hogy ez milyen következményekkel jár. Én simán körömmel kapartam le.
-
bubu333
tag
A cyanAOSP 0.3 nekem bizonyított, tegnap indítottam újra 370 óra üzemidő után.
-
bubu333
tag
Sziasztok!
Vennék asszonkámnak egy xperia U-t, de a tulaj nem tud/akar számla másolatot adni. Állítása szerint "Számla nélkul is ervenyes a garancia, nem kerik a garanciapapirhoz."
Ez igaz az összes márka (samu, sony) esetében?
-
bubu333
tag
A samsungokon található accuWeathert le lehet tölteni valahonnan? Az sokkal szebb mint a play-en található accuw.
-
bubu333
tag
válasz
laragirl83 #16832 üzenetére
Annak akit érinthet az újraindulgatás probléma: nagyon úgy néz ki hogy a Titanium Backup miatt indul újra random a telefon!
Max. 2 nap után mindig újraindult a telefonom, volt hogy simán, volt hogy recovery-be, vagy csak simán kikapcsolt és akksi ki-be után indult. 3 napja töröltem a TiBa-t, azóta nem indult újra.
-
bubu333
tag
Valaki egy legújabb 4.2.1 alá való mackay-t tudna linkelni? Köszi!
-
bubu333
tag
válasz
Tamás88 #16555 üzenetére
Én is újraindulgatással küzdök, most próbálok rájönni hogy mitől lehet. Nekem 50-50% hogy simán rebbotol vagy a recovery-be, utóbbi kellemetlen mert nem is ébreszt olyankor.
nekem az van hogy ha factory resetet, nyomok akkor minden ok, 3 napig se indult újra, megörültem és elkezdtem visszapakolni az appokat és megint csinálja. Most egyesével törölgetni fogom az appokat amíg meg nem lelem hogy mi miatt indul újra.
Szerk: a rom az nem számít, ez a 3. romom amivel ezt csinálja
-
bubu333
tag
Egy hónap körömmel történő kapirgálás után végre elfogyott a króm a keretemről
Hosszadalmas volt és fárasztó de megérte, most matt sötétszürke a keret és határozottan jobban néz ki mint a hiányosan lekopott króm keretek.
-
bubu333
tag
Van az a progi amivel a beragadt programokat lehet nézni, az hátha mutatna valamit az újraidulás előtti állapotról nem?
-
bubu333
tag
Amíg aludtam megint újraindult a telóm hajnal 2-kor, az akksinál ez látszik:
A logcat nem segít rajtam mert hiába szedem ki, mindig az újraindítás után kezdődik ezért nem látom hogy mit csinált az újraindítás előtt. Ez is gyanús nekem, mert olvastam a neten hogy elvileg annak is benne kéne lenni ami újraindítás előtt volt.
-
bubu333
tag
A telóm megint elkezdett újraindulgatni. Gyanús nekem hogy ez nem a ROM (cyan 0.3) miatt van hanem valami progi miatt, mert már Elite és CM10 alatt is ezt csinálta a szemétláda. Ma először viszont szárazon, érzelmek nélkül szopatott le, ugyanis este recovery-be bootolt és úgy elaludtam a melóból mint a huzat.
Létezik olyan program amivel meg tudnám nézni hogy az újraindulás előtti pillanatban mi történt? Raktam már loggyüjtő programot de olyan gagyi hogy mindig csak az újraindítás óta keletkezett logokat látja szal ki vagyok vele segítve.
PLS ha valaki járt hasonló cipőben az segítsen!
-
bubu333
tag
Felraktam a cyanAOSP 0.3-at és nagyon bejön. Minden beállítási lehetőség benne van amit eddig hiányoltam az elite-ből, meg ráadásul gyors is. Bár nem érzem gyorsabbnak mint az elite-t, tesztelés indul.
-
bubu333
tag
válasz
radicspeter1 #15182 üzenetére
Gyorsabb mint az elite?
-
bubu333
tag
A BETA 3-ban annyira gagyi ez a samsungnized téma hogy inkább visszaraom a BETA 2-t
-
bubu333
tag
@polomaa: engem az idegesít a samsungnized-ben hogy olyan béna zöld a felső lécen az ikonok színe meg nincs százalékos akksi. Hiába rakok én Nova launchert, attól a notification bar meg a menü ikonok se fognak megváltozni nem?
-
bubu333
tag
Megjavult a lockscreen óra widget is, mostmár nem vágja le az idő alját.
-
bubu333
tag
Simán felment a BETA 2, tényleg látja most már az SD kártyát is a PC. Ez a legfontosabb változás amit láttam, amúgy kb ugyanolyan jó mint a BETA 1.
-
bubu333
tag
válasz
polomaa #14102 üzenetére
Na felraktam a beta-1-et. Meg vagyok vele elégedve nagyon!
Pont olyan jó mint az F7 volt és végre van semaphore, jó a gps kapcsoló, felraktam a 240DPI csomagot az is működik faszául. Gyors. Van százalékos akksi kijelző is végre.
Egyetlen hibája amit eddig találtam hogy a mobil adatforgalom még mindig nem kapcsolható ki-be. Ugyanaz a bug mint F7 + sema alatt, de engem nem zavar mert f7 alatt ki volt kapcsolva és most bekapcsolni nem tudom, én meg úgyse használok 3g-t.
Szerk: ja és elméletileg ez már megy devillel is csak azt nem próbáltam ki, lehet azzal kicsit jobban bírja az akksi és a mobil adatforgalom is kapcsolható.
-
bubu333
tag
Devilből mi a legújabb ami megy 4.2.1 alatt?
-
bubu333
tag
válasz
bAtt001 #14094 üzenetére
Igen ez bug, emellett a hálózati kommunikációt se tudod kapcsolgatni szal nem lesz jó alá a sema. Mások próbálták devillel de mintha nem ment volna nekik. Használd mackay-jal jó az. Újra se kell raknod csak rakd vissza a mackayt, még az se baj ha újabbat raksz.
@Strauss: ne foglalkozz vele azt mindig kiírja hogy van új verzió még ha nincs is.
-
bubu333
tag
Az F7 alá lehet devilt tenni és ha igen melyiket?
-
bubu333
tag
Egyelőre visszaraktam az F7-et.
-
bubu333
tag
Nekem elite G8 alatt nem tetszik az alap dpi, ráadásul a lockscreen megjeleésekor a háttér fekete, majd az óra is ugrik egyet és nem az én hátterem jelenik meg hanem az alap szal visszaállítja magát a mocsok. Az OTA updater állandóan FC-zik.
Melyik az alap DPI?
-
bubu333
tag
válasz
dbalazs123 #13877 üzenetére
Már írtuk egyszer hogy az F7 alá nem jó a sema csak a mackay.
-
bubu333
tag
válasz
radicspeter1 #13691 üzenetére
Remélem az alá már fel lehet tenni a semát majd.
-
bubu333
tag
válasz
Viktor89 #13599 üzenetére
Este nem indult újra a telóm. Nem akarom elkiabálni de ezek szerint az ncore-ról kölcsönzött equalizer volt a hibás.
Az F7 este wifivel is alig merült és totál gyors nekem is. Én is cm10 majd d5 majd f7 volt, a d5 előtt mindent pucoltam, f7 előtt csak cache + dalvik.
Aki nem veszi a fáradságot hogy asdig szarakodjon vele amíg jó nem lesz azt csak sajnálni tudom de én többet bem írom le mennyire gyors...
-
bubu333
tag
Már van százalékos akksi is csak tovább kell olvasni az xda-s topikot. Viszont az NSTools elég gagyi. Mackay-t hogy tudok tweakelni ennél hatékonyabban?
Konkrétan szeretnék OC-t de ezzel vagy 1000Mhz, vagy 1200MHz lehetséges 1100Mhz nem.
Nem tudok governor-t állítani sem. Van valami cucc ami erre jó?JA és aki felteszi ezt a F7-et az ne felejtse el levenni a fejlesztői lehetőségekben a háttér processzek számát 3-ra plusz az animációkat x0.5-re!!! Az is segít nem véletlenül írták oda xda-n!
-
bubu333
tag
Ne felejtsétek el hogy én is és radics kollega is kétszer telepítettük fel az elite 4.2-t, polomaa útmutatása alapján. Másodjára nekem is k*rvajó lett, pedig elsőre borzalmasabb volt mint a CM10.
-
bubu333
tag
válasz
radicspeter1 #13556 üzenetére
Arra van ötlet hogy a százalékos akksit vissza lehet-e varázsolni valahogy?
Ezzel a csempés power controllal együtt tudok élni.
-
bubu333
tag
Az elite 4.2.1 esetében a sema 2.8 telepítés után nem megy a GPS. Előtte mackay-jal ment
-
bubu333
tag
válasz
radicspeter1 #13529 üzenetére
Én a legújabb elite-t kérdezem ami 4.2 API (de a verziója 4.1???), ez az F7 amit te is használsz.
-
bubu333
tag
Elite 4.1 alá 2.8 sema vagy a 2.8s sema kell?
-
bubu333
tag
Meg hol van a fejlesztői beállítások???
Így nem tudom USB debug módba rakni és nem látja a telót az Eclipse.
-
bubu333
tag
válasz
radicspeter1 #13520 üzenetére
És a d5 telepítés előtt mit nyomjak?
Te nem a mackay-jal használod hanem sema-val?
Alap launcherrel használod?
Megj: ez a rom is újraindult az éjszaka sztem az equalizer lesz a ludas
-
bubu333
tag
Á ez így használhatatlan. A home gombra 5mp alatt reagál.Hogy tegyem fel hogy jó legyen? Toljak rá 3 filés gb- és onnan d5 aztán f7?
-
bubu333
tag
Az elite 4.1 alatt csak nekem kell 2mp-et várni hogy a home gomb előhozza a launchert ha egy progiva vagyok? Ebben a tekintetben ugyanolyan tetülassú mint a cm10. Amúgy tényleg gyorsabban indulnak a dolgok egy kicsit.
Viszont nagyon hiányolom az akksi százalékos kijelzését és a power controlst az értesítőből, ezeket nem lehet beállítani sehol?
-
bubu333
tag
Ha ezt tettem fel: [JOP40D] 4.2.1 f7 [OFICIAL STOCK ROM] (4.2.1) [09/12/12]
akkor miért írja ki az OTA updater hogy van egy frissítés f7-re mikor elvileg azt tettem fel eleve. De az is érdekes hogy a mackay 0.207 van fent szal az a legfrissebb de az alapsávom JW4, nem pedig az amit az updater ír. Ez most hogy van akkor?
-
bubu333
tag
válasz
radicspeter1 #13494 üzenetére
Ez most mi ez az f7 / d5?
-
bubu333
tag
Mivel a CM10 még mindig újraindulgat és lassúnak is érzem, ezért eljátszottam a gondolattal, hogy kipróbálom az elite 4.1-et, de előtte szeretnék tudni róla 1-2 dolgot:
-Ez is ilyen pici ikonokat meg szövegeket csinál mint a slim? Lehet olyanná tenni mint a CM10?
-Sima alap ui-ja van?
-Rádión kívül minden megy?
Köszi a tapasztalatokat.
-
bubu333
tag
Aki használt már devil kernelt az adhatna felvilágosítást / tanácsot hogy melyik opció mire jó és mire érdemes állítani.
Elsősorban ezekre gondoltam:
-fast charge, tényleg gyorsabban tölt? Hogy?
-battery life extender?
-governorból a smartassV2 a jó?
-governor profile-t smoothra vettem
-deep idle mire jó?
-devil idle mire jó?
-RAM settings / zRam hogy jó?Köszi előre is!
Szerk: A múltkor írtam hogy újraindult a teló mikor aludtam. Most nézem hogy korábban bigMem-re állítottam, de visszaállította magát standardra. Érdekes, remélem nem ezért indult újra.
-
bubu333
tag
Hali!
Sajnos a friss CM10-em is újraindult az este amíg aludtam. Most annyival jobb a helyzet hogy nem recoverybe hanem simán és a csengőhang se ment el. GYanús hogy valamelyik appom a ludas.
Van olyan progi amivel menthetem a logot és meg tudom nézni esetleg hogy mi száll el ilyenkor?
-
bubu333
tag
Most jó lett így:
GB odinnal -> sema 2.7.4 odinnal -> full wipe (NEM KELL format system mert nem fogja látni az sd-t) -> CM10 install elhal 5 mp után de a kernelét felrakja -> CM10 cwm install CM10 -> bootloop -> cmw install devil -> nincs bootloop.
Tehát CM10 + sema nem fog összejönni mert feszt bootloop, de mostmár leszarom, használom a devilt.
Ami a pozitívum, hogy az IMEI most megmaradt, tehát lehet hogy a sema szarta el azt is. Mindegy legalább ezzel se kell már kínlódni.
Az devil 181-nél másnál is "unavailable" a kernel verzió?
-
bubu333
tag
wipe volt, cm wiki szerint jártam el mint eddig is.
Ez más lesz. Nekem befejezte az installt most másodjára IS, csak utána mindig recovery fogad sima indításnál is. Egyszer volt ilyen és flashelni kellett valamit mert sérült a boot bigyula. Flashelek egy semát heimdallal hátha segít.
Update: hát nem segített...
-
bubu333
tag
Hát nagyon kapom az ívet. Flash GB -> save EFS -> install CM10 ->
bootloopJobban mondva mindig recoverybe bútol. Ilyenkor mi is van? Valami boot omaget kell flashelni nem?
-
bubu333
tag
Sikerült egy GB flash-sel megoldani az IMEI problémát, csak az a bibi hogy minden alkalommal amikor felteszem a cm10-et, elvesződik az a rohadt imei újra...
-
bubu333
tag
válasz
DinkaDanka #13266 üzenetére
cm9 stable-ra. Már 2 hete így van csak lusta voltam foglalkozni vele. De most hogy egy nap 4szer restartolt recoverybe újratettem a cm10-et és az IMEI-t is el akarom intézni, hogy hátha ez az oka.
-
bubu333
tag
válasz
DinkaDanka #13262 üzenetére
CM10 telepítéskor
-
bubu333
tag
Sziasztok!
IMEI repair CM10 után hogy lehetséges?
Sajnos elveszett a szám és mindig kiírja induláskor hogy korrupt. Nem tudom hogy az újraindulgatás + csengőhang eltűnéshez lehet-e valami köze. Most raktam egy friss cm10 stable-t aztán kiderül hogy most is újraindulgat-e. Az IMEI-t jó lenne visszaálítanom.
-
bubu333
tag
Hát ez az OTA update nem kicsit jó. Csak a semát kell visszatenni utána.
-
bubu333
tag
Sziasztok!
Másnak csinált olyat már a CM10 hogy spontán újraindult recovery-be bootolva? Nekem 2 hetente egyszer csinálja. Ma reggel még a csengőhangoam is átállította alapra, nemtom hogy nem amiatt indul-e újra?
Tegyek egy CM10 nightly-t?
-
bubu333
tag
A telóm független de t-mobile-s kártyával használom. Honnan tudok hozzá modemet szedni, hogy tudom felrakni és mikből válogathatok? Ilyet még nem próbáltam eddig.
-
-
bubu333
tag
válasz
lajbim #12340 üzenetére
Heimdall-lal próbáld meg felrakni a sema 2.5 tar-t. Nem a zipet. A tar-t.
http://www.semaphore.gr/how-to/flash-semaphore-kernel Heimdall pont leírás
-
bubu333
tag
válasz
Vasinger! #12328 üzenetére
Én állítottam vissza CM9 mentést CM10-re tegnap. A rendszerbeállításokat én a helyedben nem tenném vissza csak app+adatait. Először a rendszer adatait is visszaállítottam és a Médiatároló progi 1 percenként összefosta magát utána. Ha az appokat felhúzod az ikonokat már gyorsan ki tudod rakni meg a rendszert beállítani. De megpróbálhatod és ha nem jársz úgy mint én akkor nem kell előről kezdeni a telepítést.
Más.
Felraktam a CM10-et. Alap kernellel kicsit többet akadt mint a CM9 semával de a GPS tök jó volt. Most felraktam reggel a sema 2.5-öt és tök jó gyors a teló pláne hogy felhúztam 1130mHz-re, de a GPS nagyon nem akar jelet találni. Van összefüggés a GPS és a kernelek között? Tök szívás hogy egyébként tetszik a sema. Van másik kernel CM10-hez ami gyors és van live OC?
-
bubu333
tag
A titanium backup legújabb pro változata képes lehet erre. Én ugyanazt a romot tettem újra (CM9) és állítottam vissza az appokat / sms-eket, ikonokat, mmindent. Az egyetlen szépséghibája az volt a dolognak, hogy a visszaállíás után a com.android.provider.media állandóan összeomlott, mindig feljött a popup, nem tudtam zenét hallgatni.
-
bubu333
tag
Sikerült feltolnia CM10-t is
.
Az volt a baj hogy nem nyomtam előtte format/system
-et
Új hozzászólás Aktív témák
- olvasd el a nyitó hozzászólást!
- tilos a függetlenítés!
Állásajánlatok
Cég: FOTC