Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyca
senior tag
válasz
gfpeti #26008 üzenetére
jaja...ugyanazon a vason nem lesz gyorsabb az újabb verzió, főleg nem ilyen legacy készülékeken. Ha csak azt nézzük, hogy egy ICS-nek 2-300 megás system kell, egy KK-nak meg 600+, az android is már az eye candy-ről szól, az appok is. Gmail, market, egyre erőforrás-zabálóbb az összes app. De persze közben megy a szöveg, hogy nő az akkisidő, meg 512 rammal is jól fut. Na hagyjuk már...
(és hogy ne csak a legacykról beszéljünk, most jött ki a nexus 7-re az L, hát, minden lett, csak nem gyorsabb)
-
regos
tag
válasz
gfpeti #25859 üzenetére
nem lassul be ,ez egy érzéki csalódás...
mivel mikor frissen felteszel egy rendszert,beállitgatsz mindent rajta.tehát már egyszer láttad azt a képernyőt.
amikor másodszorra és többedszerre látod azt a képernyőt az agyad felismeri és gyorsabban dolgozik mint az android..igy lassabbnak tünik a droid ergó úgy értelmezed belassult a droid...
alkoholos állapotban többszörösen felerősödik ez az érzés és mikor a földhöz vágod "geci lassú droid szemét kütyü" felkiálltással.Akkor viszont te lassultál be (hacsak nem bólét ittál) és még másnaposan reggel sem fogod fel mi történt...
kábé ennyi :-)elnézést a közjátékért :-)
-
Remus389
veterán
válasz
gfpeti #25785 üzenetére
Nekem nem lassul be számottevően, már mondom mindig a jól bevált receptet tolom vagy 3 éve, mondjuk a "Value pack" gyári romok hoztak azért javulást. Ugye írtam hogy vesztettem hívást ezért azóta nem szóraskozok ezzel, max a launchereket cserélgetem.
De ezt már elmondtam neked korábban is.
Most JWB, Semphore Kernel, superuser appp--->root, Semaphore kernelben, 1 vagy 1,2 ghz, SmartassV2 governor, Simple I/O, Low Mem killer 64MB, SD card 256-64, touchscreen chainfire
utána Tonyk féle laggfix végig (itt törölj ki lehetőleg minnél több felesleges appot, de csak ésszel, amiben nem vagy biztos hagyjd meg, én olyan 39 megáig jutottam el, ilyen aldiko, sywpe, samsung widget ezeket)
utána egy jó launcher, Next Launcher most ami bejön
Voodoo controll plusban pedig "tesópapa" színbeállításai jönnek be
beállításokban pedig "minden animáció", hogy fluidabb legyen az élmény
És nem mókolok, nem lassul be(mondjuk lehet így nem olyan gyors mint egy friss mókolt rom, de azt tartja), még a system panel nevű proginak használom a widgetjét ami mindent bezár
a többi a te dolgod, milyen appokkal szórakozol
-
Remus389
veterán
válasz
gfpeti #25741 üzenetére
igen igen. De már nézelődöm egy másik után. Csak még nem találtam semmi olyat ami jobb lenne a Galaxy s-nél. Akkor ugyanolyan vagy mint én
Tepsi meg nem kell :-) pontosan így látom én is
Illetve úgy látom, hogy lenne esetleg jobb, nézegettem a Galaxy S4 mini-t és az S5 minit, azok jobbak talán, de megláttam mennyibe kerülnek, akkor úgy gondoltam, annyival azért nem jobbak, hogy ennyi pénzt kifizessek (persze akkor új meg minden)
Annyival jobbak (ha eltekintünk a technikai hókusz pókusztól), hogy gyárilag is gyorsabbak mint az SGS laggfix-elve, illetve a finomabb felbontású a kijelzőjük, meg picit vékonyabb a keret
Viszont nincs Voodoo Sound(persze ettől még lehet ugyanolyan jó ha újabb a hangchip, de nem wolfson), és nincs FM rádió az S5-ben(S4 miniben van)
Szóval talán az S4 mini jöhet szóba, bár ki kéne próbálni hogy szól
Sokkal többet azért nem tudnak (a mi szemszögünkből), valljuk be
Én már lassan 4 éve vagyok SGS tulaj, szerintem lesz még egyszer ennyi nálam...
, most van kettő, egy döglött(kénytelen voltam venni egyet 12K-ért), de tökéletes kijelzővel, két jó akksim is van, és van egy jó állapotú is(12K)
-
-
( V )
veterán
válasz
gfpeti #25676 üzenetére
szerintem itt érdeklődj: android.com , vagy itt gyakorikerdesek.hu
-
válasz
gfpeti #25680 üzenetére
Nem tudom mitől lehet. A telefon amúgy ausztriában lett véve szolgáltatónál, akkor volt benne magyar nyelv. KIES-el egyszer frissítettük, és olyan ROM-ot tett fel, amiben nincsen magyar nyelv. Emiatt gondolkoztam a root-on. Apukámnak jobb lenne ha magyar lenne és nem német
-
( V )
veterán
válasz
gfpeti #25635 üzenetére
az alapvető probléma szerintem az optimalizálatlanság, pl nézz megy egy Nexus 4-en vagy még inkább 5-ön androidot és nem fog jelentkezni a lassulás (vagy ha igen akkor is minimális mert a felhasználói élmény nem romlik). vagy ott van pl a HTC One - kiváló példája az optimalizált gyártói android környezetnek. a task killereknek semmi értelme hiszen az android belső kódja tartalmazza a ram kihasználtság processzeket.
-
Janou
őstag
válasz
gfpeti #25635 üzenetére
Használsz pl. Windows-t? Az is ugyanez. Ha napokig használod kikapcsolás nélkül az is egyre lassabb. Sőt! Pár hónapos használat után az is elkezd belassulni, csak azon az újraindítás sem segít. Szerintem szokj hozzá. Nem hal bele senki abba az 1 percbe amíg újraindítja a telót. Szerintem.
-
zlatan77
aktív tag
válasz
gfpeti #23801 üzenetére
Sajna nem.Továbbra is süket.
Nem tudom mi a gond.Régebben is használtam a Spiritet SGS-en.
Mindegy annyira nem fontos.
Azért köszönöm még egyszer.ICS MIUI-t használ(t) valaki?
Mindig ki akartam próbálni egy MIUI-t,de eddig még sosem tettem fel.
Hétvégén,ha lesz időm,akkor lehet,hogy feldobnám. -
( V )
veterán
válasz
gfpeti #23682 üzenetére
mindenkinem meg lehet a véleménye, de ez egy szakmai topik és nem dühöngő, te pedig jobbára arra használod!
ha ennyire eleged van a drágán vásárolt termékkel miért nem az ügyfélszolgálaton reklamálsz? vagy miért nem adod/adtad el még amikor ért is valamennyit és vettél mást?
amúgy nem hiszem, hogy nem tudsz különbséget tenni a kulturált véleménynyilvánítás (akár negatív akár pozitív) és a flémkeltés + trollkodás (+személyeskedés) között... -
( V )
veterán
válasz
gfpeti #23659 üzenetére
peti inkább nézd meg hány ember zsebében nyílt már ki a bicska a vélemény nyilvánításaid miatt és ez már több mint két éve zajlik így és mindemellett még mindig ezzel a "szar" androiddal / SGS-el vesződsz...
úgyhogy talán ezt vedd számításba amikor itt hülyézel meg hipokratázol -
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
válasz
gfpeti #23638 üzenetére
Ha teljesen tiszta telepítést csinálsz belső sd formázással nincs vele gond és stabil is!Viszont tény ,hogy egyik ics se jb nem olyan gyors mint a gb,de bőven használható.Nekem is most slim bean van fent csak én mindent formázva (a belső sd-t is) telepítettem és egész jó.
-
pilu01
senior tag
-
-
( V )
veterán
válasz
gfpeti #22789 üzenetére
a trágár stíluson picit csavarj légy szíves, mi itt nem így szoktunk kommunikálni!
ami a kérdésedet illeti: gondolom ugyanaz a 172mb-s /datadata partíció telt meg (ezt terminál emulátorban a df paranccsal ellenőrizheted) ami a CM esetében legtöbbször előfordul, ha az appok cache adatai betelítik. legegyszerűbb ha a Datafix-et használod és 1-2 nagyobb cache használatú appot átmozgatsz a /data/data partícióra, utána már nem fog problémázni.
-
-
paxm
aktív tag
válasz
gfpeti #19692 üzenetére
Kicsit sarkosan fogalmazol talán. Azért az igazán nagyszerű hogy sokan fejlesztenek még mindig az SGS-re, nem kevés időt beleinvesztálva! Ez nekem is egy kvázi hobbi, hogy sok mindent kipróbálok, tényleg élvezetes foglalatosság, szerintem sokan vagyunk így, és ezt tiszteletben kellene tartani és nem fikázni.
te sem tudod megállni szerintem hogy ne romolj -
-
( V )
veterán
-
Ricardo
titán
válasz
gfpeti #17148 üzenetére
Azért kicsit kezdenek elszállni az igények.
Rendelkezzen egy asztali gép erejével,de bírja ki pár napot egy feltöltéssel. Az egy hét például ideális lenne (kedvencem a "bezzeg anno a 6310im elment egy hétig" mantra), mindemellett legyen gyönyörű élénk kijelzője, nagy fényerővel, hogy napon is lehessen látni, ja és fontos, hogy mindezt aránylag kis méretben, hiszen a franc sem akar tepsivel telefonálni
Azt én is osztom, hogy négy maggal ne legyen lag.
-
válasz
gfpeti #16735 üzenetére
Mondtuk hogy nem legális, hiába van fent a playen.
Ha tényleg függetleníteni akarja, akkor bemegy a szolgáltatóhoz és ott függetleníti. Legális, csak fizetni kell érte.
Amúgy ez a JW9 igen gyors, még úgyis, hogy nem ext4-es.
(#16737)
No, most már harmadjára van fent, de csak azért, mert 4.2.1-es romokat is tettem fel, de mindig visszatértem és a mentésemből az alkalmazásokat is visszatettem. Amúgy is gyorsan reagál, ja és mindjárt felteszek egy képet.
-
R a y
senior tag
válasz
gfpeti #16456 üzenetére
nekem CM10 elég gyors, sőt nagyon nagyon gyors, akkor is ha rengeteg alkalmazás van megnyitva a háttérben.
December végén tettem fel a CM10-et azóta hibátlanul megy. Lecseréltem az alap launchert, nova 2 primvera, letöröltem azokat a dolgokat amiket nem használok és kész. Nincs vele gond.User error
-
válasz
gfpeti #16458 üzenetére
Jó ronda ez az Ana rom mit ne mondjak, főleg a GB vonalon.
Persze vannak kevésbé jó romok. Nálam pl. hardver hiba miatt indulgatott újra, de most megoldódni látszik, tehát nem lesz vele gond (Remics 4.2.1-et használom, mert abban van TW felület, ami nekem szép, ráadásul akadás nélkül megy). De kinek a pap, kinek a papné.
-
gubacsino
aktív tag
válasz
gfpeti #15670 üzenetére
etetés van látom jövök én is
Október óta használom a AOKP M1et, azelőtt sem kellett, két naponta ROM olni.
Most komolyan az elvesztett tárgyak osztályát veszed alapul? Akkor ezek szerint a világon, mindig mindenki elhagyja a dolgait? Ide segítségért/tapasztalat megosztásért jönnek a látogatók. Ebböl a szempontból simán nincs több "gond" mint a korábbi ROM ok esetén.
Neked mért fáj az ha valaki "fejleszt egy ROM ot 5 évig? Eböl lesz valami hátrányod?
És igen törődj bele, tökéletes minden igénynek megfelelő telefon soha nem is lesz!
(ha más nem szándékosan tesznek ellene! villanó hiánya?hmmm.... valahonnét ismerős?)Legyen egy stabil rom amibe működik minden , gyors, megbízható, nem fagy, nem merül és mindenki azt használná.
Semmi eget verő különbség nincs a 2.3 és a 4.2 közötthát ezt meg hogy gondoltad? az only 4.X alkalmazások? Úgy látom te csak írsz de nem olvasol. Egyszer már linkeltem a különbségeket +JB
Hogy nincs "egetverő" különbség, az enyhén szólva is szemellenzős nézőpont!
Vagy a Google mérnökei, az elmúlt több mint egy évben jól átverték a világot? Tudsz valami? Áruld már el!nem merül
Ezt meg hogy gondoltad? ...szimpla álprobléma, vagy netán rendelkezel műszeres méréssel? De legyen, jobban merül. elfogadom. Mennyivel is? 5-10% al? Ami a gyakorlatban tényleg csak annyit jelen (azonos használat mellet) hogy nem másnap délben kapcsolna ki a telefon, hanem d.u. 2kor. Na bumm. Tehát mint korában írták, este igy is, úgy is töltőn van a telefon, mert a két napos üzemidő, aksiról egyenlőre csak álom. (okos funkciók használatával!)
Aki meg félig töltött teleppel indul útra, az meg ne csodálkozzon. (vagy netán ideje lenne a másfél-két éves akkumulátorokat lecserélni!) -
Ricardo
titán
válasz
gfpeti #15670 üzenetére
"Semmi eget verő különbség nincs a 2.3 és a 4.2 között"
Ezt komolyan is gondolod?
Nekem jelenleg semmi gondom a 10.1 CM-el. Nem indulgat újra, nincs fagyás. Gyorsabb, mint az ismerősöm S II-se gyári rommal
Azért szoktam frissíteni ha éppen eszembe jut, mert pár gombnyomás, mivel a frissítési metódus be van építve alapból. Tudod ez is olyan semmilyen változás -
-
Mr X
veterán
válasz
gfpeti #15670 üzenetére
Azt ugye érted, hogy az itteniek nem stabilitási problémák miatt cserélgetik folyton a romokat, hanem mert érdekli őket az újdonság?
A merüléssel nem fognak tudni mit kezdeni, van akit ez nem zavar, van, akit meg igen.
És rendben, hogy lassan mindenki lecseréli a telefonját, de az eladott telefonokat is megveszi valaki, aki használni fogja még talán jó ideig.
Új hozzászólás Aktív témák
- olvasd el a nyitó hozzászólást!
- tilos a függetlenítés!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mobil flották
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest