-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeon.hu
nagyúr
OTA (wifi) frissítés nem ajánlott!
fent van az összefoglaló, elsőre újrahúznám a rom-ot az ott leírtak szerint.
esetleg a hangouts beállításaiban meg lehet még nézni, hogy az sms-ekhez nincs-e beállítva alapértelmezettnek, talán az kavar be.
alkalmazás beállításokban most lett törölve az alapértelmezés? újraindítás volt? -
Tyke
újonc
válasz
zeon.hu #7198 üzenetére
Szia, a teló gyári független. A frissítés wifin történt. De nem frisdítés után kezdte. Van 2 darab ilyen teló, a másikkal nincs ilyen gondunk, a hangauts alapértelmezését, töröltük de semmi változás, a gyári képnézegetője nem olyan vészesen rossz ennek az androidnak. Mellesleg 4.4.2 emui 3.0, van rajta, a Quicpic tökéletesen működik rajta, csak bosszant, hogy nemtudjuk mi lett rajta elállítva.
-
Tyke
újonc
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Kb. 1 hónapos a p7-em,egyik pillanatról a másikra kezdte a következőt: A galériából ha meg szeretnék osztani vmit,egy fél másodpercre ugrik fel az ablak,amiben választhatnék,hogy hol akarom megosztani,majd rögtön a hangouts-ot dobja.A beállításokban megnéztem,nincs beállítva,hogy mindent ezzel osszon meg,már letiltottam a hangouts-ot,akkor is. Most egy másik képnézegetővel megoldom a problémát,de nagyon idegesít! Ha tudtok,segítsetek légyszi! Köszi: Eszter
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
#86973952 #7193 üzenetére
nagyrészt nálam is egyszerű parancsok vannak, de elég sok mindenhez, kibővítve az Elixir-el.
mondjuk most megint sikerült olyan dolgot kérnem a robot topikjában, amire még ötlet se nagyon van
pedig csak a BT eszközök közötti automatikus váltásról lenne szó, mivel működőképes appot/widgetet nem találtam még.akkor majd pár általánosan használható paranccsal bővítem majd folyamatosan a robot linket, plusz kérésre is csinálom, amit tudok.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
zeon.hu #7192 üzenetére
Mega link repülőgép üzemmód ki/be kapcsoló parancsokkal bővítve E-robothoz.
"olvass el.txt"-ben kis segítség.(házigazdáktól kérdezném: esetleg elférne az összefoglaló alján a link?)
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #7192 üzenetére
Nálam egyszerűbb műveletekhez van "bekötve". Programokhoz kapcsolt funkciók, egyebek bekapcsolása/kikapcsolása. Meg a WiFi-Mobilnet közötti váltásokra. Szerintem nagyon hasznos. Az NFC -t ezzel ki is lőttem, mert helyettesíti. Sajnos itthon sok dologra még nem használható, bár tervezem, hogy rendelek NFC -s névjegykártyát.
Bár a QR kód sem rossz, főleg ha navigációval van összekapcsolva. Ott lehet megint manipulálni a dolgokat Robottal.
-
törölt tag
Közben felmerült PM -ben egy kérdés, ami jogos. Honnan lehetne pontosan megnézni az S/N -t a BL kód kéréshez?
Szerviz menü --> ProjektMenü --> Veneera information query --> Other query
Ott megtaláljátok az IMEI -t is.
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #7187 üzenetére
Igen, bár a Huawei nem igazán tekinthető kirívónak. Ők azért már 30 éve a piacon vannak, a nemzetközi jelenlétük is erős, csak ugye telefonokkal foglalkoznak kevés ideje. Remélhetőleg odateszik a saját minőségüket. Nekem hiányzik az 5 -ös széria, jó lenne egy ilyen Huawei -ben.
-
-
zeon.hu
nagyúr
a Huawei gyárthatja a következő Nexus-t
tudnék értékelni egy szép telefont, letisztult androiddal -
repvez
addikt
Egy kicsit offtopic
E hátha valaki találkozott már hasonlóval és tudja mit kéne tenni.A topicja már kihallt.
Szóval egy defyn fennt van a TWRP 2.8as és fel akartam tenni rá CM11-est ami elötte is volt raja,de a a factory reset után az installnál azt irja, hogy nem tudja megnyitni a zipet.
Most akkor hogyan tegyem fel ? 3 különbözö rommal probáltam mindnél ugyan ez van.Elötte formatáltam az SD-t és csak a romokat másoltam rá -
zeon.hu
nagyúr
hát, most már teljesen tanácstalan vagyok:
my-rom 3.3-at akartam feltenni, de ennél is jeleztek páran hibákat (hangouts, stb).
a jelenlegi mikesa féle sem hiba nélküli sajnos.
szerintem kivárom a Se7en-t most már türelemmel. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
#86973952 #7181 üzenetére
Mega link
a fényerő parancs mellett van még 2 "töltő" parancs is, ami lejjebb/feljebb veszi az alvó mód idejét töltéskor/leválasztáskor.
illetve tettem bele egy txt fájlt is, hogyan lehet importálni a robotba a parancsokat.
ha valakinek kellene valami új, szívesen megcsinálom (ha tudom) és felteszem ide. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
#86973952 #7144 üzenetére
Mert keresem az összes hibát. Amellett, ha lesz kis időm, be akarom fejezni a témát, beleértve az FM és a naptár widgetet. Néhány gombnál kikapcsoláskor még a régi bugyikék része felvillan.
Amúgy meg ha vissza rakom a régit, és jön egy használhatóbb pl 3.1 akkor ne kelljen újra tenni és belakni újból.Ha folyékonyan tudnék angolul, és lenne lehetőség, biztos, hogy a használatbeli hibákat írogatnám nekik. Ami most nem a kinézeti problémák.
Az érintés érzékenységen egy hajszálnyit javít ha ki van kapcsolva az Érintés-tiltás mód.
-
moltam
tag
Nincs valami olyan beállítás a telefonban hogy a kép tartalmához minimálisan állítja a fényerőt? Pl. böngészőnél kicsit leveszi, hogy ne égesse ki a fehér háttér a szemet. Nem biztos hogy a p7ben találkoztam vele, de létezik ilyen.
Egyébként körülbelül fél év használat után ki merem jelenteni hogy a P7 a valaha volt legjobb telefonom.
Ő az első aki mókolás nélkül maradt, se root se semmi, pedig nálam ez nagy szó, mindig minden telefonomat tökéletesíteni kellett, ezt nem.
-
törölt tag
Volt már erről korábban szó, bár nálam nincs ilyen. Elvileg annak aki jelezte nem minden szinten csinálta. Állítsd a fényerőt és nem fogja változtatni.
Egyébként szerintem ez is telepítési problémából adódik. Lehet az újratelepítés megoldja, mert én nem találkoztam ilyennel.
-
Tompie
őstag
Az mitől van, hogy bizonyos esetekben magától állítódik a fényerő, pl főképernyő után megnyitom gmailt akkor mintha világosabb lenne, dolphin browsert akkor mintha sötétebb. Az auto fényerő természetsen ki van kapcsolva.
Akkor beszélgetés után néhaa olyan nehezen akar visszajönni a fényerő, mert ugye a beszélgetés közben kikapcsolt.
EMUI 3.0 és full wipe-al lett feltéve.
Köszönöm -
törölt tag
válasz
zeon.hu #7154 üzenetére
Online témával sajnos My-RoM alatt nem fogsz találkozni. Ajánlom a korábban linkelt 3 giga körüli téma csomagot.
Itt van mégegyszer a link. Kicserélték mega -ra, innen már normális sebességgel jön le.
XDA -n a P6 témában is szoktak jók lenni, onnan is használok néhányat.
-
-
Iewauh
újonc
Sziasztok!
Intelligens tokkal kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy mennyire akkumulátor barát? Becsukott állapotban az egész kijelző világít, vagy csak az "ablak" rész?
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #7149 üzenetére
Az online témák biztos nem mennek, de amit beállítasz az megy (letöltöttek). Csak azzal kell kezdeni, hogy az Xposed -et meg a modulokat le kell szedni. Bár azt hiszem, hogy telepítés utáni wipe -nál is kipucolja őket. Super -t biztos nem, az rendszeralkalmazásként van benne.
-
zeon.hu
nagyúr
Aki a my rom 3.3-at használja,mennek a következők?
TTS, témázás (gyári,letölthető), hangbevitel diktáláshoz, mozgásvezérlés. -
Tompie
őstag
Én már annyira megszoktam a 3.0-t, hogy a 2.3 lenne szokatlan.
Egy dolog van ami néha bosszant, mikor a futó programokat akarom mind bezárni, középre koppintással felhúzni van hogy nem zárja be mind. -
csordog
csendes tag
Hát nálam vodás 2.3 alatt nonstop gps (3 program használja háttérben), + pillanatnyilag zene, teamviewer és opera mini amiben épp írok :-) és így is 1047 Mb szabad ram van. Rengeteg telefont romoltam már, de ennél nem igénylem a 3.0-t, ez így tökéletes számomra. és ez még az ota 129.
-
Ha kilövöm a helymeghatározást és semmi program nem fut akkor is volt, hogy írta, hogy a hely nem található. 2.3 nál igaz fél napig volt rajta, de nem találkoztam ilyennel.
-
törölt tag
válasz
KKrisz751 #7143 üzenetére
Nincs ennek köze az EMUI 3.0 -hoz, mivel nem P7 -re írtam, hanem általánosságban.
Nálam egyébként nincs érzékelési probléma. Már ment volna a szemétbe, főleg mail íráskor.
Egyébként azt nem értem, hogy minek van fent Nálad az új EMUI, ha állandóan szarahárompontnulla megy. Én biztos nem foglalkoznék ennyit egy dologgal, ha valami nem tetszik. Meg van oldva a probléma.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
#86973952 #7142 üzenetére
Vagy csak egyszerűen nem jön be nekik az új.
Nekem fent van, át is cserélgettem az ikonokat, stb, de még a téma mindíg nem tökéletes.
De, hogy ennyit tököljek, egy normális kinézetért, azért az abszurd.Párom ennek okán, megnézegette az enyémet és közölte, hogy kösz nem, marad ami fent van 2.3 neki.
És még én se tudtam teljesen megszokni.
Fél romot át kellene varázsolni, hogy igazán tessen nekem, pedig most már 1 hónapja lassan használom.
pl:
- Inteligens tok 2.3 alatt óra és időjárás - 3.0 alatt óra és lejátszó Ha megyek valahova inkább az iodőjárás kellene. Vagy választahtó lenne mi kell nekem oda. Becsukott toknál az óra 2.3ban sokkal szebb.
- 3.0 alatt az FM widget szinte minden témában zöld lap 3 gombal. Ami megnyitja a FM appot. Akkor minek a widget. 2.3 ban a widget tette a dolgát és háttérben futott a rádió kevesebbet zabált.
- Érdesítési ikonból csak 4 van egy sorban. Ami a legnagyobb baromság mivel a régin 5 volt.
- Érzéketlenebb a kijelző. Van, hogy 3 szor kell rányomni értesítési ikonra, mire reagál. Míg 2.3 nál elég volt éppen hozzáérni.Nem sorolom tovább mert semmin nem változtat, csak nem értem, ami jó miért kell rontani.
Vagy csak így lehetett a memória kihasználtságon javítani?Így egy hónap után, lényegében csak több ram(nálam általában 100MB plusz) amit ad, de se játékban, se másben nem érzek javulást. Sőt, van egy játékom ami 2.3 alatt sokkal simábban fut. Egyes pályákon 3.0 alatt a FPS szemmel láthatóan esik. Nem szaggat, de nem ugyan az a simaság.
Igazából külsőre már hasonlít a 2.3 hoz, így nem erőlködtem visszatenni a régit.
Az enyémen azthiszem marad, még egy ideig, és megnézem mit hoz a tavasz vége, nyár eleje. Lesz-e frissítés EMUI-ban. Lollipop nem érdekel, csak akkor ha teljesítmény is emelkedik, de ebben nem hiszek. Csak az EMUI legyen normálisabb, mert ez nagyon gázos. Ha nem akkor nyáron visszamegy a 2.3 és letojom a 100Mb ramot. -
törölt tag
válasz
ufonauta #7141 üzenetére
Az emberek többsége még mindig nem frissíti a telefonját. ÉS ez nem csak Huawei -nél van így, tehát ez sokaknak már bonyolultabb dolog. Ezt is megértem. Azt már nem, ha felajánlom, hogy megcsinálom helyette, és nem meri így sem.
Biztos hozzáférhető lesz. P7 -nél mindig kiteszik, nem kell hozzá könyörögni. Persze ettől még lehet OTA -n is, de én inkább kihagyom, és tisztán telepítek.
-
ufonauta
aktív tag
válasz
#86973952 #7140 üzenetére
Addig, amíg gyári szoftot rak rá az szerintem nem mókolás. Viszont pl a főzött ROM-okról már én is leszoktam. A P7 előtt csak Xperiáim voltak és főleg a régebbieknél X8, Minipro a gyengébb hardvert a "jobban optimalizált" főzött ROM-okkal próbáltam kompenzálni. Volt olyan nap, hogy 4-5 ROM-ot kipróbáltam. Némelyik hosszabb időre is a telón lakott, de a végén mindig visszakerült a gyári rom.
Viszont a Huawei-nél ezt az OTA frissítést nem igazán értem, miért erőltetik. Hogy tudna bárki is tiszta telepítést csinálni egy OTA frissítésnél? Főleg egy verzióváltásnál lenne fontos full wipe mellett flash módban felflashelni a komplett ROM-ot. Ehelyett OTA-n bekapcsolt telefonnal vágja maga alatt a fát a szoftver. Remélem, ha kijön az 5-ös android a P7-re, akkor ugyanúgy elérhető lesz a Huawei oldalán, mint pl. a 609 és onnan letöltve fel lehet rakni. Nem OTA bohóckodni. -
törölt tag
válasz
ufonauta #7139 üzenetére
Sokan nem váltanak, mert azt hiszik, hogy ez már mókolás. Barátnőmet alig tudtam rábeszélni még a szoftverfrissítésre is. (G6 4G).
Szerk.:
Meg ilyenkor szoktak jönni a user error -ok. Már csináltam meg 2 Huawei -t innen a fórumról, 2 pesti srácnak. Sima szoftverfrissítésből adódó hiba miatt. Azok közül mondjuk pont egyik sem votl user error. OTA frissítésből eredő problémák döglesztették be a telefont. -
törölt tag
válasz
ufonauta #7137 üzenetére
Igen. Pont ezért gondoltam erre. Szerintem telefonoknál semmi sem biztos. Mindegy, hogy ki milyen OS -t istenít. Hibamentes szoftver nem létezik.
Szerk.:
2.3 -at azért vettem bele, mivel azért olvasgatják néhányan a fórumot (ezt az összefoglaló látogatottságából is látom), és azért vannak még néhányan, akik az előző EMUI -t használják. Főleg a Vodások közül, szinte mindenki. Így meg mindenki számára tiszta. -
ufonauta
aktív tag
válasz
#86973952 #7136 üzenetére
Végül is mindegy, de karl_fischer a 3.0 alatt tapasztalta ezt a hibát. Így a 2.3 esetünkben irreleváns (csak megemlítettem, hogy az alatt nem is figyeltem erre).
Viszont, ha 3.0 alatt nem vált át és kiírja, hogy nincs hely akkor az a hiba és nem az, amikor nem írja ki. Jól működő 3.0 alatt nem is írhatja ki, hiszen átvált a gps kikapcsolásakor. No de végül is a számítástechnika bugyrai kiszámíthatatlanok és nem mindig azt csinálják a gépek, amit elvárunk tőlük. -
törölt tag
válasz
ufonauta #7133 üzenetére
Nagypontosságon írta neki. 2.3 -on nem kapcsol be semmit automatikusan.
3.0 -nál bekapcsolja, de ha kilövöd a GPS -t, után sipákolni fog miatta. Bár ez is alkalmazás függő.
Amúgy tök értelmetlen nagypontosságra tenni. Vagy milyen program van, aminél ez fontos lehet? A térkép ettől függetlenül is kéri. Pl. időjárásnál is érdektelen, hogy 20 méterre határozza meg a helyzeted, vagy 200 méterre.
-
ufonauta
aktív tag
válasz
#86973952 #7128 üzenetére
Nem figyeltem 2.3 alatt, hogy volt, de 3.0-án most direkt kipróbáltam. kikapcsoltam a gps-t és a helybeállításoknál a nagy pontosságúról magától visszaváltott akkumulátor kímélőre. Ha visszakapcsolom a nagy pontosságút, akkor magától bekapcsol a gps. Szerintem ez 2.3 alatt is így lett volna logikus.
karl_fischer-nél valószínűleg olyankor írja, amikor akkumulátor kímélőn van (az ugye wifi és mobiladat), de közben a teló sem wifit sem mobiladatot nem kap valamiért. Legalább is így lenne logikus, de ő meg írta, hogy nagy pontosságún van. Így lehet, hogy éppen alagútban tartózkodik és gps jel sincs. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
karl_fischer #7129 üzenetére
Én arra leszek kíváncsi, hogy nyalókához lesz -e új EMUI, vagy a 3.0 -t ültetik rá.
-
törölt tag
válasz
karl_fischer #7127 üzenetére
Az hiba. Nekem írta 2.3 -on. Sőt, írnia kellene mindenkinél. Mivel nem a beállításnak megfelelően határozza meg a helyet.
-
törölt tag
válasz
karl_fischer #7125 üzenetére
Akkor azért kéri. Nagypontosságnál GPS is kell neki a helymeghatározáshoz. Anélkül nem fog beállni. Ráadásul felesleges is pl. egy időjáráshoz a pár méteres pontosság beállítása.
Navigációk ettől függetlenül is kérni fogjá a GPS -t, de a többi programnak szerintem felesleges. HA csak nem használsz olyan programot, aminél ez fontos, hogy majdnem méterre pontosan jelezze a helyedet.
-
törölt tag
Nem rossz oldal, csak van benne néhány fals adat. Más cégeknél, rossz időpontok. Egyébként nem azért kérdeztem, hogy hülyeség -e az infó. Lehet benne logika, mert kb. P8 megjelenésével én is számítok arra, hogy lesz 5.+ P7 -re. Ugyanis P8 már nyalókával fog jönni.
HA csak a Huawei részt nézzük, akkor már az is mókás, mivel Mate 2 -re már kijelentették, hogy nem lesz több főverziós frissítés, Mate 7 meg nincs benne a listában, ami viszont tuti meg fogja kapni.
karl_fischer:
Helymeghatározás milyen pontosságra van állítva?Milyen programok vannak fent, amik igénylik a helymeghatározást? Google, meg a gyári időjárás biztos.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
philoxenia #7121 üzenetére
Nem. Nekem sincs bekapcsolva.
-
Judee
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a tokot vettem:
[link]A beállításokban, intelligens tok aktiválva, és mégsem működik.
Valami ötlet...? -
törölt tag
válasz
orbit76 #7114 üzenetére
Igen, az fejlesztés alatt van.
Huawei -nél ez semmit nem jelent.
Nekem sem hiányzik, de azért ennek a márkának is jó lenne felzárkóznia. Mert ezt kívánja a piac és a versenytársak is.
Amúgy szerintem semmit nem fog az 5.+ -ból tapasztalni a felhasználó EMUI alatt. Annyira módosítja a droidot. Gyanítom, hogy abba még komolyabban bele fog nyúlni, ami talán nem is baj. Kár, hogy moddolni így egy "kicsit" nehéz.
-
repvez
addikt
nálam sem a messenger sem a face nem jelzi ha bejövö üzim van , csak ha elinditom az appot, akkor kapom meg az utolsó elinditás ota érkezőket. eléggé zavaró mikor folyamatos adatkapcsoat be van állitva és minden szinkronizáció,de mégsem müködik.
A régi Defy-vel a CM11-es rommal is szinte azonnal jelzett ahogy elküldték az üzenetet. Mert mikor a PC-n irkáltunk akkor a telefonon is megjött minden ,de most semmi.
Bár nem csodálkozok nagyon rajta mert egy fos a face mindenhol mert a PC-n sem frissül IE11alatt nálam a jobb felső sarokban lévő ablakrész, csak F5re. -
törölt tag
válasz
Forrest814 #7105 üzenetére
Ezt hol olvastad?
-
Cunaja
addikt
Amúgy nyomtam egy antutut My-rom alatt és 29022, majd egy kicsit megpiszkálom, hátha több lesz.
-
törölt tag
Nem tudom, elég fura. Olyan, mint ha egy fájl állandóan visszaállítaná. Néztem a neten még múltkor, de nem találkoztam hasonló hibával.
-------
SoftKeyZ témához:
Van olyan navi gomb kép - főként a méretezés miatt - ami kivágja egy kis időre a system ui -t, de van amivel tökéletesen működik. Előbbire jó megoldás, ha az új gomb aktiválás, és újraindítás után eltávolítjátok a SoftKeyZ -t. A módosított navi gombok meg fognak maradni, mert a system -re menti magát rá.Tehát a gyári beállításokat módosítja. Más téma után is azt fogja gyárinak venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Medence topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPad topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest