-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #21157 üzenetére
Miután nekem mate20pro lett helyette, a fiamnak adtam. Azóta is műkodik, sőt sokkal jobban van nyúzva.
Igaz nem bír már 3 napot az aksi csak 1.5-2 napot, ha nyúzza akkor 1 nap.
De működik, csak lassú, akad... de nem csoda. Azóta minden alkalmazás az újabb rendszerekre van optimalizálva.Lehet egy űjra telepítés nem ártene neki, annyi szemét van már rajta. Párom P7ese kiocsivel gyorsabb.
Azt a másik gyerek kapja meg, páromét p30pro ra cseréltük.Off:
De ha már írok, akkor a telefon gurukat kérdezem, mert ebben nincs tapasztalatom.
Melyik a jobb
Huawei P30lite vagy Samsung A51
(Függetlenül ha kérhetem.. tuidom huawei topic, én maradok is a huawei-nél, akár ha OS csere is lesz. De a gyereknek ne kelljen megkerülő megoldásokkal tökölnie)
A nagyobbik gyereknek kellene egy ma is használható, belépő telefon amit még pár évig használhat. -
KKrisz751
aktív tag
Na tessék.
csinálom a fiamnak a telefont.
Minden ok. kitörölgettem a fiókjaimat, meg a felesleges programokat.
De a témákban csak a sajátot látom. Letölthető nincs. (eddig volt)
Igaz most nincs benne sim kártya, de wifi van.
Mi a megoldás?
-
KKrisz751
aktív tag
Teló guruk.
Meg tudja mondani valaki melyik a p20pro "hivatalos" topicja?
Mint ahogy ez a P7-é.Csak körbe néznék, mert ha jól megy minden akkor cserélem a P7-et egy kicsit újabbra.
-
KKrisz751
aktív tag
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20877 üzenetére
Akartam venni a boltban sima fóliát, azt mondták nem lehet kapni. mondom akkor ezt az üvegest. Azt sem...
rendeltem most ebay-ről. klíváncsi vagyok egyben jön-e meg.
bár a sima műanyagnak jobban örülnék. Nekem az van rajta mióta megvettem. 1-szer lett cserélve, de most már elég kopott, és zavaró, néhány helynem elkopott és nem olvasható, csak nem lehet kapni.
Amúgy eddig 4x esett le a telefon. Egyszer fűbe 3x szőnyegre itthon 30cm ről.
igaz, esett le már pohár, alkatrész, és egyéb ami tört, de inkább a telót fogtam jobban a kezembe, minden más eshet.Sokkal jobban , hogy a kocsiban menet közbe esik le, a telefon tartó. Elengedi a tapadókorong. Szerencsére ülésre, vagy a szőnyegre esik ilyenkor. Ez is volt már 2-3 szor. A többi alkalommal elkaptam.
jó lenne egy rendes autós tartó, de van már 3 is, mind fos. lehet valami gagyit, ronda kínait kellene venni.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20857 üzenetére
Azt láttam...
Villany körtéhez annyit, hogy találtam anyám szobájában pár darab 1981es tungsram 60W os égőt.
Az új tescos vagy új tungsramok 3-4-5, de a leghosszabb is minimum 8 havonta kiégtek. Beraktam anyámét ahova kellett. 4 évvel ez előtt. Azóta nem voltak cserélve.De nem gondoltam, hogy a telóra is rá van ez tolva.
nem merem elhinni, hogy ha nem teszek fel semmilyen kiegészítő appot, mondván szűz gyári teló is lassabb mint új korában. És azért az elektronikai alkatrészek nem kopnak úgy mint egy autó.
(Egy commodore 64 ma is úgy teszi a dolgát mint mikor megvetted, igaz elszállt az idő, de gyári állapotánál nem rosszabb) -
KKrisz751
aktív tag
válasz
KKrisz751 #20854 üzenetére
Amúgy vissza térve az előzőkre, én is szívok a teló sebességével, de most még össze se tudom hasonlítani asszonyéval, mert azon is 852van, ugyan olyan módosításokkal és alig gyorsabb az övé is.
De szinte biztos vagyok benne, hogy 609 gyorsabb lenne.
Ez már akkor jelentkezett mikor eltelt 1 év a 852 megérkezése után.
Akkor gyorsabb volt már a 609 gyári a 852-nél. Legalábbis napi általános használatban, igaz FB és egyéb programok az új rom alatt voltak kicsit gyorsabbak, de instabilabbak.Ki kellene próbálni.
Azért bosszantó, hogy egy tárcsázó megnyitása és egy tárcsázás eltart fél percig, míg régen fél másodperc se volt. Kamera is lassabb, lapozás akad néha, Napőtár laul, éábresztő óra lassult a megnyitás.
Ezek széria gyári appok és lassabbak.Hiába töröltem a cache-s, hiába volt FR, lassabb a teló.
Mintha programozva lenne benne a lassulás, hofgy vegyél újat.
(sajna a hűség a húgom telója miatt még kitart novemberig, de utána egy P20 Pro-ra részletre vevő leszek, csak még nem tudom melyik szolgáltatónál, maradok a kéken vagy lépek rózsaszínre.)
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20841 üzenetére
Gyári fülessel jó, minden nap használom.
De annak gyári a lábkiosztása, vagyis jó is lesz.De ha nem szabványos a kiosztás, akkor a mikrofon, a test a bal+jobb oldal nem ott van ahol lennie kellene, és jönnek az ilyen esetek.
Sima zenei fülhallgatóm meg nincs, de annak szabvány szerint a mikrofont rövidre zárja és csak a test, bal+jobb oldal megy ki. Ha a mikrofon máshol van akkor a zenei fülhallgató is bénán szól.
-
KKrisz751
aktív tag
Hello.
Valaki meg tudja mondani a P7es 3.5mm es jack aljzat lábkiosztását?
kerestem össze vissza és mindre csak ugyan azt adja.(szabványt) De szerintem ez nem jó.Egy régebbi autórádiót alakítottam át, amin nincs aux bemenet. Így közvetlen az erősítőjére megy a jel egy jack aljzaton keresztül.
MP3 lejátszók hibátlanul szólnak, de a telefonnál elmegy a hang, olyan mintha egy teremből szólna, de se mély se emberi hang, mintha nem énekelnének a zenében.(Másik telóval pl:samsung még nem próbáltam.)
Lényeg, hogy az erősítő bekötése jó, viszont a teló jack aljzata mivel 4 lábő és a erősítő ami 3 lábú össze veszik a mikrofon miatt.Ha az "N7 player" lejátszóban eltolom a balanszot bal vagy jobb iárnyba akkor szól, de mono-ban. Egyik vagy a másik oldal hangja, ami kimegy mind a két oldalra... érdekes.
Mintha teljesen más lábkiosztása lenne a p7 nek, mint a "szabvány"
-
KKrisz751
aktív tag
Na közbe egy kis kórház miatt megoldottam. Nem volt nehéz.
A super su ban teljes unroot-ot nyomsz b852 alatt akkor utána megy a tv-go.
A simple pedig megy root mellett is.A kérdés az lenne, hogy ugyan így törölhető a root a V5 nél is?
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20769 üzenetére
Szerintem próbáld ki.
mert sajna ez a gyári rom hibája, és a custom arra épült rá.
minden gyári romhiba, benne volt a customokban is. Gondolom nem elkerülhető. Talán csak egyedi vagy letöltött kamera appal. De az meg olyan semmilyen.
Mivel sokat használom a Simple fizetős alkalmazást, így nem tudom a V5-el nem akadna-e össze.
Ezek a programok nem igen szeretik a root-ot. Az enyémről is leszedtem miután kicseréltem mindent amit akartam.Esetékes egy rom újra telepítés, mert van amit töröltem és most meg kellene a gyári, szórakozik a facebook, és nem tudok kommentet módosítani, nem tudok írni módosításkor, csak komment íráskor...
lehet egy próbát megérne a V5 ismét. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20765 üzenetére
Én is a P7 en szenvedek.
Egyre lassabb. Hiába reset, amint lehúzza a legfrissebb verziókat, azonnal belassul.
Páromnak most csináltam. Addig volt nagyon gyors, míg e nem szedte a programokat.Amúgy azzal szenvedek, hogy 30% körüli aksi kapacitásnál a fényképezőgép kilövi a telefont.
Ez röhely. B852. Eddig fel se tűnt, mert sose merítettem 50% alá egész nap, ha mégis akkor meg nem fotóztam. De most úgy adta az élet, hogy kellett volna és nem ment.Ami bosszant, hogy asszonyéval fényképezgettem a napokban, de neki b609 volt fent. 12%-nál is fotózott
vakuval.
De nem tűnt fel, mert csak fényképeztem. Most tűnt fel, mert neki is felraktam a b852-t.
Az enyém kilőtte magát, erre elkérem asszony telefonját(ha már kávét hozott a garázsba), naná, hogy az is kilőtte magát.hogy azt a ku-..a életbe.. Jöhettem be a kocsi alól a garázsból töltőért.
-
KKrisz751
aktív tag
Na mi van. ide már nem jár senki. Ennyire kikopott a teló a köztudatból ? Vagy lecserélte mindenki 10esre?
Vagy szimplán senkinek semmi baja nincs vele? -
KKrisz751
aktív tag
Nem túl régen volt valakinek olyan problémája, hogy 30%-os akku alatt kikapcsolja a telefont a kamera.
Szólok, hogy nem csak V5 alatt, hanem a sima b852-n is ugyan ezt játszotta ma velem.Ami azért érdekes, mert 1 hete 15% nál is simán tudtam videózni és fényképezni is a gyerekeket.
Ma 40% ról indulva, alig pár mp után kikapcsolt. Vissza kapcsoláskor az akku 30%on állt.
Érdekes, hogy a tükör alkalmazás sem működött, állandóan kilőtte. (Be akartam nézni az adagoló mögé mivel o gyűrűt cseréltem a TDI-n)Szóval nem akart működni. Aztán érdekes módon ha nem mozgattam a telót és fejjel lefelé kapcsoltam be a tükröt, akkor működött, amíg meg nem mozdítottam.( Véletlen derült ki, mikor oda téve indítottam el az alkalmazást, hogy legalább 2-3 mp amíg megy, lássam mi van ott ahova kívülről nem látok be.)
Csak mint jelenség írtam le, hátha valami támpont.
A hétvégén full szűz romot fogok fel tenni. Se root se bele nyúlkákás, meglássuk...
De amint lesz lehetőség vagy p10 vagy p9 lesz belőle.
De ha nagyon bugosak, ahogy eddig hallani mindenfélét, akkor nem huawei lesz a következő..Számomra érthetetlen, hogy egy telefonnak nem az aksija hal meg hanem a hardverei. Az aksi 2 napig bírja, de a rom rendre egyre hülyébb. Mintha elkoptak volna az elektromos alkatrészek zöme 2-3 év alatt.
(És még csak nem is az utólag felrakott újabb oprendszerekre optimalizált programok, hanem a gyári rom programjai.) -
KKrisz751
aktív tag
Hali. Nekem egy olyan problémám van B852 alatt, hogy a feloldási módot nem tudom NINCS re állítani.
Vagyis van minta, jelszó, pinkód, de kikapcsolni nem tudom. Előtte nem volt bekapcsolva, és a simple alkalmazás miatt állítottam, be a feloldási módot.
Most ki akartam kapcsolni, hogy akkor mit csinál a simple ilyenjkor ha nincs minta se, jelsző stb.., de szürke az opció. nem választható.Hogyan lehet vissza állítani?
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20658 üzenetére
igazad volt.
kettő töltőnk van az asszonnyal és az egyik kábele rossz.
A gépről lassan töltött, de kivettem a töltőket a TV mögül és a másikat dugtam rá a telóra. Simán feltöltött pár óra alatt 1%-ról 100%-ra.Érintkező hibája van a kábelnek, mert a rossz töltőkábel a számítógépbe dugva hol mutat kapcsolatot hol nem.
lehet a gyerekek a saját kis telójukat dugdosták rá és meghalt a csati.Most másik kábelekkel tesztelve jó.
Most normál használattal megnézem mennyi alatt merül. Remélem nem nyirta ki az aksit a kisütés szerű töltés.
Egy éjszaka alatt 34%ról max 32%ra szabadott volna esnie, de lement 1%ra. Vagyis kisütötte az aksit. -
KKrisz751
aktív tag
Srácok. Hello.
Van egy gondom. Ma reggelre megőrült a teló.
Este rátettem töltőre a telót, reggelre lemerült teljesen. Világított atöltés jelző sárgán este. Reggelre piros lett.
Most nézem, hogy 0%ot ír ha rádugom, majd felugrik 1 re. És ott áll. Nem igen akar emelkedni.Ez csak azért érdekes, mert amúgy 2 napig bírta az aksi 1 feltöltéssel kis használattal.
Normál használattal 1 nap és maradt benne 30-40%.Nem tudom elképzelni, hogy egy aksi ilyen gyorsan egyik percről a másikra hal meg.
Most másik kábellel próbálom tölteni gépről, de nem sok sikerrel.
Megoldás?
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20621 üzenetére
Amúgy pont ezen gondolkozom.
Nekem b609 volt sokáig, aztán romoltam oda vissza sokat.
Utolsó B609 esetén, hiába volt a rendszer atom stabil, érezhetően lassabb volt még a lapozás is mint előtte.
Mivel elkezdtem telefonnal fizetős simple alkalmazás használni, és nem akartam minden fizetésnél kódot beírogatni, így megint upgrade 852-re. És bár több lett a ram, mint közismert, és nem kell vacakolnom a simple val, csak oda tartani a telót.(Amellett sajnos át kellett szoknom másik gps alkalmazásra a status helyett.)De nekem fura, hogy 1 hét után is lassúnak tűnik a rendszer. És nekem nincs nagyobb teló amihez viszonyítsak. Csak a páromé, szintén P7, ami már 2 éve folyamatosan b609, de valamiért az övénél is lassabb.(Igaz az ővé nincs mókolva. Anno felment rá, és azóta megy. Még FR se volt rajta azóta.)
Nekem 2x annyi programom van, viszont az enyémen nincs játék lényegébe, csak egy amőba. Az ővé meg tele van játékkal.
Vagy az enyém nem állt be 1 hét alatt vagy valami nagyon belassítja.
32GB kártya van nekem, neki 8, viszont az enyém gyors, az övé meg class4(lassú)Szóval, nem igen értem, hogy mitől lehet, és az akku használatnál sem látok semmi extrát.
Igaz nehéz is, mert az övébe tele van játék használattal. Így nem tudom üresben viszonyítani.De gyorsabban lapoz, tárcsázó érintésre elő jön, nekem várni kell 1-2mp et.
Híváskor nekem várni kell, az övé egyből csörög.De pl egy a facebook ugyan azon verzió és neki fél pillanat, nekem meg várni kell.
És egy csomó alap program neki gyorsabb.
De még nem jöttem rá miért.vagy valami program lassíthat és fogja meg a rendszert. Még vírus írtó sincs fent az enyémen, neki van.
-
KKrisz751
aktív tag
Srácok. A frissítéseket amit a rendszer appok kapnak, be szoktátok illeszteni a rendszerbe, vagy csak úgy ott van hagyva.
Ha igen akkor mivel? -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20592 üzenetére
Közbe megoldottam.
Link2sd vel ahogy cunaja is mondta megkerestem a fileok helyét, és total commanderrel likvidáltam.
Amúgy a Galériát sem szabad törölni, akkor a téma kezelőben, mikor hátteret akarnék be tenni nem engedi.
Úgyhogy már vagy 5ször játszottam végig.De az időjárás app brutális helyet szabadított fel, így egy csomó mást be tudtam tenni rendszer appnak.
Mondjuk, lehet ha mentettem volna a cuccokat előtte könyxtár helyesen, strukturáltan, akkor vissza pakolhattam volna ami kell, és nem kell twrpből a szűz romot vissza tenni és újra törölgetni.
De legalább megtanultam ezt is.
Azt nézegettem mi az amit még ki lehetne venni.
És mivel a swipe + dragon-t használom, már be is tettem rendszer appnak(gondoltam le választom marketről és akkor nem szarozik a frissítésekkel) és nem a gyárit, elgondolkoztam, hogy a gyári kiszedhető-e. Nem kis hely szabadulna fel, és annak a helyére mehetne más, sok kisebb. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
Tompie #20590 üzenetére
Amúgy ami nem kell fagyasztom, de igazából ha sose használom minek legyen fent. Csak helyet foglal. Aminek a helyre pl a mega klienst fel lehetne tenni és nem csökkenne a rendszer particíó üres helye.
Ha sima Zip rom lenne, elég lenne kicserélgetni benne az appokat, mint régen a cyan7-nél. Telepítéskor már az ment fel ami kellett.
Eddig a guglis cuccokat simán tudtam törölni. B609 volt fent.
Na ugyan azt eljátszottam de nem törli. És még az alkalmazások indításánál áll mintha megfagyott volna.Van twrp mentésem mielőtt neki álltam. Lehet nem kellene várni, hanem simán csak restart recoveryben és fel tenni a mentést?
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
Cunaja #20585 üzenetére
Akkor a cimkevarázs és a letöltések marad, a többi mehet.
Manuálisan sem tudtam törölni. Vissza pakolta.
Igaz volt amit meg se találtam manuálisan. Nem létezett az a "könyvtár" de próbálkozom tovább.Szerk:
A Drive-al kipróbáltam.Minden link2sd ben lévő útvonalat és filet töröltem.
Újraindítás után ott volt a helyén. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20582 üzenetére
Akkor így kérdezem:
Cimkevarázs, Google drive, Fájlok, Galéria, highlights, Letöltések, naptár,zene
Ezek az alkalmazások törölhetők?
Amúgy az újságost és a könyveket valamiért nem tudom törölni.
Se link2sd-vel, se titanium pro val.
Az eghyiket sikerült kiszednem rendszer alkalmazások ból, a másikat nem. Amúgy meg ha törlöm, akkor vissza rakja magát újraindítás után. Csak akkor nem látom, ha jegelem.És bár teljes root van, de mégis a link2 sd-nél feldobja, hogy írásvédett a partíció amire tenné ha valamit rendszer alkalmazássá alakítanék tennék.
-
KKrisz751
aktív tag
Lenne egy másik kérdésem is.
Mik azok a programok amik gyomlálhatók? Ilyenre gondolok, hogy Google könyvek, újságos. stb..
Van erről egy lista, hogy mi az ami törölhető a rendszer meghibásodása nélkül? (pl. számológép törölhető? mivel úgyis másik fajtát használok.) Esetleg videók, galéria stb.. Ami gyári app, de sose használom, hanem más használok helyette. Vagy ezek nem törölhetők, mert a rendszer egyes programjai ezt hívják meg.
Vagyis Rootolás után pl a link2sd vel a rendszer appok törlése. Mi az amit szabad likvidálni?
-
KKrisz751
aktív tag
Üdv uirak.
Megint bele piszkálok a telefonba. Simple alkalmazás miatt cserélni kell a B609-et. (Illetve nem kell, de kényelmesebb ezt használni vele)
A kérdés az, hogy ha cwm alatt mentem a mostani rendszert, akkor bármikor vissza tudom tenni?
Vagyis pl ha B852-t felteszem, de vissza akarok térni, elég csak pl twrp alól elindítani a helyreállítást?
vagy vissza kell downgradelni a EMUI 3.0-ra és aztán elindítani.És mekkora az átjárás a rendszerek közt?
Pl B852 megy fel, és utána mentek egyet twrp-ben. Majd V5 megy fel és szintén mentek, akkor elég oda vissza helyreállítani, lehet váltani köztük?régen használtam ilyen mentést, még a samsung Gio-n. cyan7 és gyári rendszer közt.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
Tompie #20535 üzenetére
Párom lenovo laptopja 2 éves, és Bt-n keresztül simán megy minden extra program nélkül. Beépített win7 programok teszik a dolgukat.
Amikor win10 volt fent akkor az is simán csatlakozott a telefonhoz.
Média lejátszás, kihangosítás, hívás, vagy fogadás, stb.. gyári win szoftverekkel. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20518 üzenetére
Változás történt de előbb válaszolok.
Volt minden hang, csak a felső hangszóróból nem jött semmi.(messenger, viber nem lett próbálva)
Vagyis a beszédet hallani lehetett a túloldalon, az ébresztő is szólt, a csengőhang, érintéshang stb ami az alsó hangszórón jön az volt. Ami a felsőn beszélgetés közbe, az nem volt.De közben valamilyen oknál fogva, úgy, hogy senki nem nyúlt hozzá lett hang.
Vagyis megint hibátlan a teló. De most újra indítottam neki.Mint kiderült Június hónapja nem volt újraindítva, sem kikapcsolva. És neki a B609 valamikor a megjelenése után 2-3 hónappal lett felrakva, azóta csak nyúzva van. Hogy az most 1 vagy 2 éve volt azt nem tudom. Mivel sose volt hibája, így nem lett piszkálva. Gyors, nem akad, nem lassul, minek nyúljak neki bele. Ráadásul mivel az enyémet folyamat ba..tattam 839,852,V4, V5, kellett egy hasonlítási alap ami stabil.
Szóval bontani nem kell a telót, de ettől még lehet jó lenne tudni ha kell, hogyan kell, és honnan szerezhető be hozzá szerszám.
És köszi a segítséget,. gyors reagálást.
-
KKrisz751
aktív tag
Segítség kellene srácok.
Asszony telefonjával a gyerekek csináltak valamit, és azóta nincs hang telefon beszélgetéskor.
A tetején látok pár kicsi benyomódást, de semmi mást.
Minden működik, de beszélgetés hang nincs.Hogyan lehet szétszedni, vagy javítani?
Újat gondolom már nem lehet kapni. Az is méreg drága lehet.. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20503 üzenetére
Köszöni szépen működik.
Mivel elkezdtem használni a simple fizető alkalmazást, így dilemmában vagyok vele.
4.4es rendszeren nem fogadja el a képernyőzár feloldást, rajzolóst se, hogy pinkód nélkül 5000 alatt lehessen vásárolni. Ellenben stabil a rendszer.Vagyis fel kellene tenni a 5-öst, B852-t, de az meg már elcseszte egyszer nekem és nem akarok megint szívni a vackai miatt. GPS, sz@r hívások, szenzorok hibái, alkalmazás hibák, stb.
P9Lite ban gondolkozom, de még nem telt le az előző hűségideje, amit a húgom kapott meg. Mire lejár addigra a 10es lesz 1 éves, és új lesz a 11es (már ha lesz 11)
De igazából nem is ismerem a huawei egyéb szériáit ami nem P-s széria. Pl mate, honor, hogy melyik az ami kb egyenrangú tudás szintben a P szériával.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
Cunaja #20378 üzenetére
Tőled legalább félnek.
Én is cserélek, meg gyalulom, de rohadék nem ijedt meg eléggé, hogy hibátlan legyen.
Ismét elő jött a hiba, de jobb a statisztika, és ez betudható a helyszíneknek térerőnek, lefedettség hibának.
pl völgyben hegyek közt, vagy, a gyárban ahol beton és acél lemez vesz körül. Itt előfordult a hívás hiba.
Ellenben ha nem dobja el, és változik a helyzetem akkor van, hogy helyreáll beszélgetés alatt.Statisztika szerint a 12 ből 3 hiba, javult 92 hívásból 4 hibásra.
Számomra ez elfogadható arány. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20370 üzenetére
Ránéztem a Next launcherre, egész jól néz ki, bár szokatlan a gyárihoz képest.
Ha beállítom alapértelmezettnek a gyárit, hogyan tudom vissza állítani ha úgy tartja kedvem?
P7-en nem használtam eddig más launchert.
utána kipróbálom a Nova-t is érdekesség képpen.
Mondjuk nem tudom mennyivel zabálják jobban az aksit. De gondolom valamivel biztos az erőteljesebb grafika miatt. Vagy nem?
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20341 üzenetére
Na csak, hogy jelentsek is valamit.
Hátha valakit érdekel.
A sok mizéria után:Vissza lépkedtem b121ig. Majd egy telefon indítás és beállítás után, hogy működik stabilan, felment a b133 rom.
Ezt belaktam úgymond, minden programot amit használok 104db elindít, lepróbál. 1 nap után előjött a hiba, vagyis random szét esett a hívás. beszélgetés közben vibráló hang, majd teljes némaság. A másik oldalon jól hallani, csak ezen az oldalon semmi, majd vonal szakadás.
Mivel a helyzet nem javult, így "feladtam", ezért ha már nem jó akkor legalább b609 legyen fent és nem a legrégibb rom, így gyári reset recovery alól, de nem indítottam újra, hanem kikapcsoltam folyamatos gombnyomással. Felment a b609. Belaktam, szintén minden program beállít, kipróbál, root felrakása, hívókép növelés, hívás felvétel, meg googlis vackok törölgetése (újság, zene stb), amik amúgy rendszer appok.
majd suspersu-ban unroot, majd supersu törlés, recovery 609 vissza, és boot.img vissza. Minden root problémás program pl TVGO megy. Ez után b609-es vendor mappa update.app telepítése.
Na jelenleg itt állok.
Mai 22 hívásból egyszer sem dobta el és nem omlott össze. Igaz csak 3g/2g hálózat van beállítva.Most megy a teszt, aztán kiderül.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20337 üzenetére
Az megvan, rootolni mindet todom, csak vissza állítani nem szoktam, utóbbi időben szoktam rá.
Bele pakolom ami kell, teasmanagerrel belövöm mi induljon mi ne, aztán root-ki.
napi használatra nincs szükségem rá.Lehet kellene csinálnom egy saját cwm alól felrakható romot?
Na azt még sose próbáltam. Csak régi samu GIO cm7 romjainál cserélgettem meg pakolgattam bele.Szerk:
Mondjuk ha a boot.img gyári és alatta CWM van, nem tudom összeveszik-e a kettő.
Rootolásnál pont az első a bootHRT csere.Bár kicserélni a gyári recoveryt nem tart semeddig. Csak kell egy gép hozzá.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20333 üzenetére
Ami alatti link nem megy:
- Hívásrögzítő funkció EMUI 3.0 tárcsázó alatt (ROOT kell hozzá) (by mikesa):
609 alá csak ez jó.
(Bár itt a vinyómon megtaláltam véletlen, de a link nem jó)A hivókép növelős link zippshare, sokadikra valóban jó. Csak előtte párszor dob fel reklám oldalt. Mivel blokkova van, totál máshova kerülök.
A hangerő növeléses fileok elvesztek nekem is. De ha megtalálom valahol egy sarokban, akkor ha kell szólok.
Más:
A b609 es boot.img-t nem találtam sehol. Pedig volt mentve nekem is.
b852es-t már elmentettem felhőbe.Ki lehet varázsolni az update.app ból?
-
KKrisz751
aktív tag
Nem működnek a régebbi linkek az összefoglalóban.
Emui 3.0-ás
Hívókép növelés, hívás felvétel
És a hangerő növelés veszteségmentesenrészek allatti linkek nem működnek.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
Cunaja #20326 üzenetére
Nem tudom, hogy P9 vagy P10 lesz-e a P7 után.
még a húgomnak vett P9 lite hűségideje nem járt le.Ellenben nekem azért borzolja csak a kedélyemet a hívás hiba, mert nem ilyen volt. Sose voolt ilyen gondom, pedig már itt is írták, hogy bajok vannak, stb. de nekem nem volt. Megelőzendő raktam fel a 852 höz tartozó vendor-t és azóta van gond.
Amúgy értem én, hogy nem egyforma két telefon, de hogy a fenébe van, hogy ugyan azzal a kártyával a párom P7-ese sose dob el hívást, míg az enyém igen. Pedig eddig az enyém se dobálta el.
Számomra érthetetlen.
Amúgy a B121 nél is eldobta az én telefonom a hívást, a B133nál is. Ma reggel.
Azóta páromé is már vissza lett downgrade-ve, de az övé B121el is stabil...(Most teszem fel neki a 133at.)A teszt pedig 10-10 hívás az udvaron, a lakásba és a pincébe.
Az enyém legtöbbször az udvaron dobálja el a hívásokat. (Van próbálva 4g majd 3g/2g majd 2g beállításokkal. Lényegébe mindegy melyiken áll. Mindegy, hogy bejövő vagy kimenő.A páromé a pincébe egyszer eldobta de zéró térerőnél. 2 lépcsőfokkal feljebb már lehetett telefonálni.
A bosszantó, hogy az enyém ugyan ezt tudta. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
coyote55 #20322 üzenetére
Nem hiszek a véletlenben, hogy pont akkor lett ilyen bajom mikor frissítettem.
Tudod milyen bosszantó, hogy addig semmi probléma, erre szórakozik a teló azóta.
Ami elmegy akkor ha a páromat, vagy anyámat hívom, de mikor fontos hivatali hívást várok, vagy céges hívás, és nem értem amit a másik oldalon mondanak felmegy az agyvizem.
Nem kicsit gáz, benyögni egy hivatalnak, hogy "hívjon már újra, hátha jobb lesz a telefon kapcsolat, mert szar a telefonom" Ezt 2017 be?
Ráadásul úgy, hogy azóta csinálja csak, addig soha semmi hívás probléma -
KKrisz751
aktív tag
Nem bírtam ki.
Előhalásztam a gyári B121et. Vissza pörgettem addig a telefont.Pár óra használat, most megy fel a B133Aztán teszt pár napig, hányszor dobálja el a hívást, vagy esik szét a beszélgetés.
-
KKrisz751
aktív tag
MÁS:
Vendor mappa/ telenor hiba3 éve májusban véve a telefon B121 el.
Onnantól minden frissítés, root, up és downgrade esetén soha de soha nem tettem fel a vendor mappa tartalmát.Ugyan ez volt a párom p7esénél. Fél évvel később került újonnan kézbe. Eddig sose volt feltéve a vendor mappa tartalma.(Nem is lesz)
Az enyémnél egy gondolattól vezérelve idén valamikor tavasszal, mivel itt sokan javasolták, hogy azt kell és illik föltenni, feltettem.
Eredmény ma körvonalazódott így a fórum böngészés, és a romcsere dátumok okán).
Addíg míg fel nem tettem, soha egyetlen hívás problémám nem volt, mindegy melyik rom, B121/ 133/ 609/ 839/ 852/ V4-V5. Soha egyetlen hiba akár visszatértem az előzőekre akár csak gyári reset, root vagy nem... Soha egyetlen hívás hiba nem volt.Az enyém amire fel tett téve, attól a pillanattól, 10-12 hívásból egyszer Szétesik. Mindegy milyen 2/3/4 G van e mobiladat vagy letiltva stb..Autómata szolgáltató vagy kézi beállítás. És mindegy milyen sim kártya. ma pl az enyémről az asszony kártyájával 5 ször hívtam 3 szor szétesett, de már tárcsázáskor. ja és Vasárnap lett újra téve a rom, szűzen).
Ellenben a párom P7esénél mai nap 62 hívásból egy alkalommal sem volt hiba, Ez az én kártyámmal próbálva az ő telefonjába. Az ő kártyájával sincs sose hiba az ő telefonjába.
Ez azért érdekes probléma, hogy ha páromnak felteszem a vendort és ugyan ez a hiba előjön, bele dögölhetek is szar lesz, de ez totálisan igazolná az esetet..
Ja és B121 vagy 133 hoz nem találtam vendor update.app-et, mert lemennék odáig, hogy helyre állítsam, majd upgrade, és örül. De nincs.
Erre találjak megoldást..
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
coyote55 #20307 üzenetére
30 perc alatt lelövöm neked.
De lényegtelen amúgy. Nekem a 852 mint rom, mint felület, meg kezelhetőség, lásd parancsikonok, kijelző érzékenység alap gyári appok nagyon bejön(telefon tisztító stb, még ha külsőt is használok) de mikor autóba IGO-ból átváltva menet közbe nem tudok egyetlen rohadt lapot áthúzni, hogy gyorshívóval tárcsázzak az kiakaszt.
meg kell álljak félre húzódni, hogy lapozzak egy te..es lapot és tárcsázzak, miközben headset van a fülembe.
Miközben a 609 alatt megy a waze, meg IGO, meg FB, meg jönnek a messenger üzenetek, de 2 húzásra már csörög röccenés nélkül.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20306 üzenetére
Nem a földmérésről és telek vitáról van szó, szimplán pl egy vízvezeték letételről ahol azért 1m pontosságba be kellene férni. (bár mint kiderült a földméréssel sem jutottak 10m es pontosságba. Legalábbis a rajz és a valóság szerint)
Gondoltam az átlag, tudja, hogy a szerszám az szerszám, a telefon meg telefon. De az eszköz arra való, hogy használjuk. Ahogy írtzda is, ha csak kis zene kell ott a teló. Na hacsak kis helyzet pontosság kell ott a teló.
De a lényeg azon van, hogy ugyan az a telefon ugyan azon programja az egyik rom alatt tudja ezt produkálni a másik alatt nem.(Nem mindig az app fejlesző a hibás)
bele értve a szint érzékelőt. 852 alatt nem tudtam egyet se letölteni ami kalibráció után megtartotta volna a pontosságát. De megint érdekes, hogy a vízmértékhez képest az egyik romon atom pontosan áll a szintező a másik romon nem áll meg, amellett, hogy úgy érzékeli folyamatosan dől el a telefon. (Na igen ez valóban így van ha pl a NAP és a FÖLD pályához viszonyítunk, tényleg dől a telefon a mozgásból adódóan. Ergo valóban nem a rom a hibás) Ez csak azért érdekes mert másik lollis telefonon meg hibátlan.
Ergo ha arra tudtak jó drivert, írni, meg az előző romban is jó volt a kezelők drivere, akkor ebben miért nem?Ja és a vendor mappa téma még érdekesebb. És a telenor hálózat.
De azt majd másik kommentben. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20303 üzenetére
Csak mondom, hogy 609 el lehet otthoni munkához pontosan mérni,.sokkal jobban kezeli az érzékelőket.
A telefont arra találták ki hogy használd ami benne van vagy tévedek?zene hallgatásra van mp3 lejátszó, videó nézésre TV, netezésre számítógép, telefonálásra meg tekerős telefon, helymeghatározásra meg GPS, fényképezésre meg filmtekercses fényképezőgép.
De érdekes mégis a telót viszed magaddal, és használod is az eszközöket benne. Ugyan ilyen esztköz a szintező is. PL: Egy WC csövének 3 fokos dőlését pontosan be lehet lőni.
(852 alatt ezek az alkalmazások tényleg nem mennek jól, csalnak, hibáznak)
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
Cunaja #20301 üzenetére
1., Igen az én véleményem ahogy írtam is.(szerintem) Kérdezett egy véleményt, kapott választ. Gondolom ez így helyes. Ellenben nem írtam oda, hogy ez a többség vagy kisebbség véleménye. Hanem csak annyit, hogy az enyém.
Pont ezért nem írom, oda hogy ez a többség véleménye.Nem írtam többes számot(bár baráti körömben többes szám) Had ne én döntsem el, hogy hány ember véleménye, meg azt sem írom, hogy más véleménye félre vezető vagy sem.Hardverileg valóban nincs két tök egyforma telefon, de valóban, kétszer nem léphetsz ugyan abba a folyóba, ergo lényegében akkor minden telefonra külön kellene optimalizálni. Ha már szőrözünk a szavakon.
Lollipop a P7-en nem stabilabb. Fele ennyi szívás nem volt a 609-el már az elején se. Mellesleg 852-t sikerült már kilőni míg a 609-et nem. Egyébként nem használok már olyan alkalmazást ami a telefonhoz nem passzol vagy bele kell nyúlni, jó ideje rootolva sincs.
Lolli újabb rendszer, de több alkalmazás instabil rajta, fórumon soroltam hónapokon át a hibákat. Mire a megoldás az, hogy 852 alatt az alkalmazás nem jó. Ugyan ezen alkalmazások másik márka Lollipoján működnek. Vagyis nem kizárólag az alkalmazás a hibás.
GPS és érzékelő vezérlők, csak annyiban érdekes, hogy ott látványos is a hiba.De hagyjuk.
Ha te nem csinálod a V5-öt akkor lényegében nincs normálisan használható lolli a p7re.De a gyári rendszerek közül a B609 stabil rendszer ha tetszk vagy sem, a 852 egy nagy kaki.lehet szépíteni, meg magyarázni de ez a tény és akár mennyire lehet újabb, az elavult a stabilabb. Ez nem fog változni, mert nem frissítenek.
Bosszantó ha napi 6 alkalommal szaladsz hibába, míg a régivel sose.Hogy kinek mi kell az egy dolog.
Vagyis ha nem használod azt ami a rendszeren rossz, akkor a rendszer jó?De ha zavar, hogy 852 olyan részét megtaláltam és tapasztalom amit a userek facebookozás, meg zene hallgatás közben nem tapasztalják, nem probléma nem írom le.
Úgyis jön a 11es és már 4 számmal lemaradunk, vagyis nem oszt, nem szoroz, hogy jó vagy sem a b852
-
KKrisz751
aktív tag
Az én tapasztalatom az 2 év után, hogy a P7 egy olyan telefon amire semmi értelme főzött romokkal bajlódni.
A gyári optimalizálása közel hibátlan. Amit nyersz a főzött rommal azt elbukod máshol.
Sőt az újabb B852-t se tenném fel, közel állok, hozzá, hogy vissza rakom én is a b609-et.A gyárit max rootolod, és kész. Úgy is ki tudsz szedni olyat ami nem kell és helyet spórolsz.
A mivel pl én most bosszankodok, hogy párom 2 éve belakott, rootolt, nyúzott sose rendezett telefonja b609-el gyorsabb, mint az én frissebb, folyamatosan karbantartott b852-esem.
Ugyan azon appokat nyitva az övé gyorsabban tölti be. Ja és nem fagy, nem akad, és a waze alatt fele annyira sem melegszik.Még akkor is ha neki nyitva van 3 játék, mert nem egy telefon zseni, és mindig futnak a játékok akár hetekig a háttérben, aztán reklamál, hogy sokat kell töltögetni (napi 2 szer már sok neki) aztán szembesülök vele, hogy a teljes játék armada, meg időjárás, meg TVGo meg IGO, waze ott van a taskok közt a háttérben.
Amellett, hogy az ő GPS-e szint érzékelője, iránytűje 10 alkalmazással próbálgatva is pontosabb az enyémnél. A földmérők GPS-éhez is képest is pontosnak mondható(építkezünk). Míg az enyém van hogy 10-15m téved.
És két tök egyforma p7L10 ről beszélünk. fél év vásárlási korkülönbséggel.
Szóval a 250MB memóriáért lényegében többet bukok az érzékelőkön, sebességben, melegedésben.
Nekem ez a tapasztalatom így 3 év után.
max a Témákat szerkesztgetem, de alapból stabilabb a vele egy idős vagy 1 évvel frissebb telefonoknál. Pl P8-ra nem cserélném, és még a P1- et is meggondolom.
Samu-pedig kilőve, pedig samu mániás voltam.
Esetleg egy Új Nokiát kipróbálnék ha nem lenne oly drága az én fizetésemhez, a múltidők kedvéért. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20175 üzenetére
Persze. Alapból én már az újabbat használtam, én már abba regisztráltam.
De a lényeg az appon van. Akadozik a működése.Már felfedeztem, hogy addig megy míg a play nem frissíti.
Felraktam egy előző verziót, és megy.
Aztán a play frissíti,és akad.Töröltem és fel tettem a legújabbat, (amire frissítette az előzőt és ami miatt akadt, és megint megy.)
Sanszos, hogy frissítés után megint akadni fog.Lényegébe igazolja magát a rendszer. Nem olyan stabil mint az előző.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20168 üzenetére
Igen. Amúgy ugyan az a cég, csak más jogi alapokkal, és védelemmel.
Nálam nem működik rendesen, ahogy kellene neki. B609 alatt hibátlan. 852 alatt fos.
Ráadásul nem csak védett, hanem minden engedélyt megkap, és még együtt is indul a rendszerrel.
Amúgy pedig 1 hónapos a rom, vagyis nem rég lett frissen újra rakva, szűz telepítésekkel.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
coyote55 #20165 üzenetére
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koo.lightmanagerŰ
Led manager. Pont azt csinálja amit írtál. Belövöd a programokat mire mit jelezzen és jelzi. Meg színt is adhatsz. Bár teszten ki kell előtte próbálni, milyen színeket tudsz kikeverni a 3 színből.
Háttérben kell hagyni futni, védettként, és indításkezelőbe is be kell kapcsolni, együtt induljon a rendszerrel.
Ha van root akkor meg tedd rendszer alkalmazássá. -
KKrisz751
aktív tag
Ha... Érdekes.
Feldobta frissítésnek a B853-at 111MB.
kell ez nekem?Más:
Mondja meg valaki b852-n miért nem működik rendesen a Megaupload kliens?
Fényképezek jó sokat. Be van állítva, hogy viodeót és képet is töltsön fel akár adatforgalom mellett is. Ráadásul ne csak töltéskor hanem éjjel nappal. Vagyis full online-ra van állítva. Indítás kezelőben is bent van, védett alkalmazások közt is. (B609 nél ez így, ahogy lőttem egy képet azonnal tolta fel.)B852-n ha nem nyitom meg a klienst, akkor nem tölti fel a képeket. Ha a task managerből vagyis a háttérben futó appokat egy húzással kilövöm és ez is repül megáll a feltöltés, holott B609 nél működött tovább ugyan ebben az esetben..
Érthetetlen.
Bosszant, hogy minél többet használom a 852-t annál inkább győződök meg róla, hogy csak a memória kezelése jobb. Minden másban a b609 stabilabb, kompatibilis a programokkal, jobban kezeli a szenzorokat.
Illetve egyet nem. Az érintés érzékenység az jobb 852 alatt, meg 133 alatt. 609 ebből a szempontból rosszabb, sokszor 4-5 ször kell tapperolnom mire reagál, holott 133alatt még hozzá sem érek és már érzékeli is. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20123 üzenetére
Ebay? Linket tudsz dobni. Lehet kipróbálom.
Szilikon tokot illetve gumi tokot használok elöl pedig csak sima fólia van, de ideje lesz lecserélni. És ha már cserélek akkor lehet erre.
Nekem elég volt a fólia elöl, pedig műhelyben, garázsban dolgozok eleget.
Ellenben eddig 2 év alatt 2 szer esett le, mikor még nem volt tok, rezgéskor az asztal és az üveg hátlap közti légrés miatt lekúszott a földre. Lapjára esett így se karc se törés, se zúzódás. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
coyote55 #20114 üzenetére
Tudod mi a te bajod? Nem voltál gáz szerelő.
Amúgy nem kell nyugdíjasnak lenni hogy kínlódj. Én részletre vettem meg fél húgomnak a P9Lite-ot 2 év hűséggel, így nekem maradt a p7 neki meg lett új, mivel fater is nyugdíjas. Így havonta nekem adják az árát én meg fizetem a számlát. Persze olyat, amint az egész családodt ingyen hívhatom hálón belül, és én vagyok az összekötő.
Rámcsörög a húgom, visszahívom, elmondja mikorra menjen érte suliba apánk, aztán felhívom fatert, hogy mikorra menjen érte. Lényegében mindenkiről tudom mikor, hol van, mi a problémája és hogy oldja meg.
Család google vagyok.Ne zavarjon. Sokan vagyunk kisbéren és nem a faluban..
-
KKrisz751
aktív tag
Nem tudom mekkora az összefüggés, de..
TWRP recovery volt és b852. Root stb a telefonomon.
GPS nem ment. Ahogy beszéltünk is róla. Többször újraindítás után sem nagyon talált jelet. Perceket kellett várni, néha össze szedte magát és 20-30mp alatt talált
Mondtam vissza rakom a b609et és így kezdésnek vissza tettem a B839es recoveryt. Elvileg ugyan az mint a 852-esé. (839 megvan vinyón így nem akartam letöltögetni.)
Valami oknál fogva mikor vissza tértem bootloaderből reboot-al csináltam egy próbát.
Azóta hibátlan a GPS, 2-3mp alatt talál jelet.Érdekes nem?
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20065 üzenetére
Emui 3.1-től lefelé hibátlan. A páromén 609 van. Itt a szobában is talál 3 jelet 2mp alatt.
Akár waze, akár IGO akár GPS status, akár guglimap-ot nyitom meg szinte azonnal van pozíció.Ergo ha 3.1 től felfelé hibás akkor rom probléma.
Ugyan olyan telefonunk van a párommal. Nekem 852 nél van gond, 609 nél nem volt.
Megy is vissza a 609.
Az zavar, hogy a 852nél van hasznos parancsikon ami 609 ben nincs. pl 4G, NFC
gombnyomásra kapcsolató ki-be, nem kell menübe bemászkálni. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20061 üzenetére
20as. Mindegy melyik freki. És ha én hívok.
Azért érdekes mert 609 és 852 esetén is fennál.
Ezen felül csak 1 hónapja jött elő. Az előtt se a b133on se a 609en se a 852 és CuV5 ön sem volt ilyen.
Szolgáltató nem változott, a telefonra pedig vigyázva van.De a gps sz..rakodás miatt megy vissza a b609.
Az nem rom amin egy GPS nem megy hibátlanul, extra programok nélkül. 21.sz. ban ez a minimum. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20058 üzenetére
Na ma próbáltam én is a GPS-t.
Érdekes.3 hete használtam mikor mentünk balatonra akkor B609 volt fent. 2mp alatt menet közbe talált 20 műholdat.
Utána lett cserélve a B852-re.
Ma próbáltam a GPS-t.
2 perc kellett neki a 2mp helyett.Vagyis kifejezetten a 852 a hibás.
Ez már biztos. Mivel 609 alatt a GPS statos program is hibátlan, de 852 alatt pl az iránytű meg a szenzorok meghülyülnek.Minden rom ami erre épül ebből adódóan rossz lesz.
-
KKrisz751
aktív tag
Ezzel azembesültem ma. Nem tudom vissza állitani a huawei feloldást. Tettem rá mintát a strandon, hogy mégis legyen, hátha valaki bele nézne.
De most nem engedi törölni.
Az mondja rendszer gazda, szabályzat, vagy adattár letiltotta. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #19914 üzenetére
jövő hétfőig nem. Akkor megyek dolgozni.
De honnan tudjam milyen irányból merre? Akár hívnak vagy akár én hívok, ott van ilyen jelenség.
Eddig csak ott tapasztaltam máshol nem vibrált még.ok,teló 3 éve van meg, lényegébe legtöbbet ezzel a rommal, és sose volt ilyen eddig.Amúgy is 3g/2g re van állítva 4g-t nem szoktam használni, mert csak zúzza az aksit. A hegyek közt sokszor átvált kisebbre és akkor csak fogyaszt. 3g nél 5-8 órával tovább bírja a teló mint 4g vel a sok váltogatás miatt.
-
KKrisz751
aktív tag
Sziasztok.
Van mostanában néha egy hiba ami zavar.
Nem minden esetben, leginkább a melóhelyemen fordul elő néha, de vibráló hangon tudok beszélgetni. Újra kell hívnom vagy hívjanak, hogy értsem amit mondanak.Úgy hallom az embereket, mint a StarWars 4 epizódban, mikor Han Solo-t a kocsmában a gumi fejű le akarja lőni.
B609 rootolt. Bár 1 évig használtam én már, és nem volt ilyen bajom, persze volt már fent 839,852, v5 - csak ez ment vissza mert bevált rom, de most valamiért előjött ez a hiba
találkozott már valaki ilyen problémával. Lehet a telóban ment el valami?
Rom nem hinném hibás lenne, bár hívókép növelve van, és az a tárcsázó programban van hekkelve, de anno is ez a rom volt hibátlan, most mitől lenne hibás.Viber háttérben futása bezavarhat?
Vagy valami más? -
KKrisz751
aktív tag
Meg tudja valaki mondani, hogy a nagy fogyasztásra figyelmeztetést hol lehet kikapcsolni. Idegesít.
Tudom mi meríti ne figyelmeztessen.Más:
A problémához annyit tennék, hogy bár ezek az akkukról azt írják nem igényli a formázást, ennek ellenére sokkal hosszabb üzemidőt adnak ha így vannak használva.Csutkára meríted, míg ki nem kapcsolt és egész éjszakára töltőn hagyod. Minden wifi, adat szinkron kilőve.
Amikor csak lehet egész éjszaka töltés.
(Ha csak gyorstöltés csinálok, vagyis 100%-nál lehúzom, fél nappal kevesebbet bír B609-en is)Ezzel a módszerrel 2 éves a teló és ha nem megy egész nap a mobilnet csak bekapcsolgatom ha kell valamit nézni, meg szinkronizálni akkor 2 - 2.5 nap.
Ha megy a mobilnet és a szinkron 1.5-2 nap.Full használatnál persze 1 nap alatt sőt órák alatt le lehet zúzni.
(Amúgy lényegébe a 2 éves teló ugyan annyit, és ugyan úgy merül mint mikor megvettem, nem érezni az öregedést)
B852nél B839 nél sokkal gyorsabban merül, pedig ugyan azokat a progikat és legfisebb gugli cuccokat használom mint most a B609en 2 heteMásik:
Azt nézd meg mennyi idő a teljes lemerülés.
Gyengébb aksiknál csinál olyan kijelzést, hogy hirtelen merül 20% ot aztán a maradékkal elmegy nagyon sokat.
(nekem a samu Gio púpos aksija csinál ilyet. Töltés után 40% ot esik 2-3 óra alatt, aztán 60%-ból csak éjszakára lesz nulla.) -
KKrisz751
aktív tag
válasz
Cunaja #19677 üzenetére
A hangerő növelés az érdekes már csak. Ha jól láttam a leírásban akkor azokat kell keresni és át tenni a pároméról. (A build.prop fileok nem telefon specifikusak? Mindegyiken ugyan az? (nyilván amit én írok át benne az nem) De lényegébe nem függ attól, hogy milyen programok vannak telepítve a telón.) Mert ha ugyan az akkor elég átpakolgatnom a pároméről és megvagyok. (jó lenne tudni mi az eltérés a fileok közt akkor még ellenőrizni is tudnám hogy jó lett-e.
Más:
Tegnap kutakodtam XDA-n ahogy írtad.
A hívókép növelést és a felvétel rögzítést leszedtem onnan feltettem és működik is.Páromén igen működik minden, rootolt is, de cwm van fent neki.(Bár xda-n találtam a 3.0.3 as twrp ami elvileg megy a 4.4.2-n is hibátlanul, még nem raktam fel)
Vicc mondjuk, hogy van mentésem is meg neki is, de sose tettem vissza róla. Neki nem volt azóta gondja.
Én meg csak akkor cseréltem ha föl vagy le upgrade-eltem. Így szintén nem tettem vissza mentésből romot a P7-eseken.Anno napi szinten pakolgattam a romokat a samsungon, de valahogy P7nél van egy ellenérzésem.
Egyszer próbáltam még az elején és 2 napig kínlódtam önerőből a bootloop-ból a kimászni. Nem is igen tudom hogyan sikerült, de valahogy recoverybe léptem, és a gyári rom helyre tette, így azóta hanyagolom a visszaállítást.Anno Gio-n egy verziós 2.36 rom volt így max a cián 7 vagy egyéb hacklet romok közt kellett váltogatni. De nem volt feljebb vagy lejjebb. Volt hogy munka közbe váltottam romot így 3 szor..
De pl meg nem tudnám mondani, hogy ha B609 re cwm vagy twrp vel mentett B852 rá tudom-e tenni és vagy vissza tudom-e tenni.(oda vissza) Vagy pl V5-re visszaállítani a B609-et mentésből.
(Tippem az hogy nem), de ha nem akkor meg ha gyárit rakok fel, már fejből rootolom ki, és parancssorozom be a recoveryt, stb..,
Számok mentve googlira, naptáram is ott van, levelek is guglisok, lényegébe csak sms és hiváslistát kell vissza állítanom, meg az ikon rendet a lapokon, csengőhangot, meg sms hangot.(az meg a gyári biztonsági mentés megoldja)
A playről meg leszedetem a legfrissebb használt progikat.Lényegébe az 3 betűs navira kellene csak mentés azt nem tudom playről vissza tenni. De az meg ott van kártyán vagyis elég csak apk-t telepíteni.
De lehet egyszer el kellene játszogatni P7-en is vele.
(Gondolom nem szemeteli tele a telót ma már.... Anno volt hogy 4-5 csere után elkezdett elfogyni a belső tárhely samsungon, és kellett egy gyári flashelés). -
KKrisz751
aktív tag
válasz
Cunaja #19674 üzenetére
CWM mentésben nem bízok nagyon. Bár samsungon sokat használtam de azt a telót nem sajnáltam ha kinyírom.
Amúgy nem pakolt vissza mindent. Én szoktam egyesével vissza tenni.
A visszaállítás ki van kapcsolva mindig. (Már egyszer megszívtam GIO-n anno, vissza pakolgatta a hibákat is) Ami fontos banki, csekkes, stb dolgok, azoknak meg csak adat része van vissza állítva.Ettől függetlenül Nem értem az FR rövidítést. francia ribi?
Hívókép lolira le van mentve külön mappába.
KitKat-es is le volt mentve, de lehet kitöröltem valamikor, mert nincs ott ahol lennie kellene.Ha megtalálod a fileokat, nem lenne rossz dolog.
Tudom meg kell tanulni a rövidítéseket. A fiam 5 éves, lehet mire felnő egy teljes összetett mondat 3 betűs rövidítésekből fog állni.És nem tudok vele beszélgetni majd.
-
KKrisz751
aktív tag
Na. Érdekes dolgot tapasztaltam.
B852-t használtam jó ideje. Root nélkül, Problémám egyike volt, hogy merült rendesen. Nem tudom miért, de merült. 1 nap alatt normál használat mellett, ami nekem reggeli 4 óra online rádió. 20% lett estére, úgy hogy délután wifi és szinkronizálás. (reggel 4 óra online alatt 100-ról 48 ra esett.)
Aztán el kezdett haldokolni 3 hónap után a rendszer. Törölhettem bármit. Sőt a wipe után, vissza pakolgatva egyesével és nem vissza állítással, is hamar haldokolni kezdett.
Tárcsázáskor 2mp várakozások. Néha olyan lassan kellet húzni az ujjam, hogy felnyissa a telót, hogy közbe elaludtam.Meg néha az online rádió dupán szólt.
Volt hogy az n7 playert bezártam, taskot töröltem de szól tovább.Aztán V5 pár napig, és bár gyors de mega szinkron nem jött össze ahogy annak kellett volna.
És ahogy párom P7-esét néztem rájöttem az 1 éve megy ugyan azzal a B609-el amit anno felraktam neki.
Nosza én is felraktam.
Atom stabil. Tárcsázás azonnali, egyből ki is cseng.
Root van, mert még nem fejeztem be, de érdekes, hogy online rádió mellett 58 ig merül csak 48 helyett.
Délután kettő óta wifi és szinkron megy de még 30% a 10 helyett.
Ez nem kis különbség és ugyan za a telefon amin a B852 necces volt)Ja és az üres járat.
B852 nél Szombat reggel 8-tól este 10 ig - 100ról 87re merül, (10%)
B609 nél 97re (3%)Mindegyiken frissítve minden, autó frissítésben a gugli.
---------------
Ellenben egy csomó link az összefoglalóban nem működik.
Pl ahol a hangerő növelés torzítás mentesen fileok lennének, (nem tudtam leszedni, ami nekem van azt meg egy nem tudom már mié de összeomlott a rendszer tőle. Pedig régen fent volt.hívókép növeléshez való link is valami gond van vele, attól is kinyiffant a B609, pedig páromén is fent van.
Ja és a hangrögzítős résznél is valami hibádzik. Mert arra behal a tárcsázó, Nem indítja ez tárcsázó programot,ugyanakkor betárcsáz és hívja is a célt, csak éppen letenni nem lehet, tök más 3 gomb van fehér alapon a képernyőn. a hívás közbeni felület helyett, egyik sem letétel, sőt nem is híváshoz kapcsolódó - már nem emlékszem mi)
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #19602 üzenetére
Itt vannak a képek.
Wifi és mobil adat bekapcsolva és a szinkron is bekapcsolva.
Amíg nem indítom el kézzel a Maga-t nem szinkronizál.
Csináltam pár képet a gyerekekről húsvétra, és nem látom a számítógépen.Aztán elindítottam a Mega-t és 20mp múlva már ott is voltak.
Majd taskokat kitöröltem (kamera, mega, stb..)
Megint csináltam pár képet, 20 perc alatt sem szinkronizált.
Mega kézzel elindít, 20mp és ott vannak a képen.Ugyan ez gyárin úgy működik.(133/609/839/852- ezeken használtam huzamosabb ideig)
Hogy ha minden ugyan így beállítva, nem nyúlok semmihez, csak csinálok pár képet és pár pillanat múlva ott vannak a gépen. Előkapom a telót csinálok egy kélet és elteszem. Nem nyomkodom, nem lépegetek be sehova, nem indítok el semmit, fut a háttérben az aminek kell.A led értesítőről lemondtam mert csak dizájn, ha nem megy hát nem megy.
De erről nem tudok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- iPad topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Formula-1
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged